XRobs årskrönika, 2008


Januari
. Året började med att jag åt drottningmyror doppade i vit choklad. De kittlade dödsskönt i kistan. Nej, det gjorde de inte; de var stendöda. Sen fyllde bloggen ett år. Och om några dagar fyller fanskapet två. Vad köper man till en blogg som redan har allt egentligen? Sen gick jag i skolan. Jag gick väldigt mycket i skolan. Och jag jobbade extra en hel del. Och den 14:e januari såg jag dessutom en man spatsera omkring i shorts utomhus, i kylan. Idiot. Månadens bästa topplista var den om
folk som heter Josef.

Februari. Årets andra månad spenderades ute på praktik på en förträffligt trevlig röntgenavdelning. Och, av gamla inlägg att döma, träffade jag av något av en sarkastisk formtopp här. Verkligen. Jag fick till exempel en massa skit av folk som inte fattade att jag skämtade, när jag skrev att Jugoslavien delat upp sig i en massa småländer bara för att kunna kompisrösta på varandra i Eurovision Song Contest. Bara en sån sak liksom. Månadens bästa topplista var den om lökar.

Mars. Fortfarande ute på praktik. På samma avdelning. Det är helt sjukt vad bra jag börjar bli på att skicka röntgenstrålar rakt genom diverse löst folk. Den 6:e mars damp det ner ett utskick från Nationaldemokraterna i brevlådan, som basunerade ut diverse s.k. sanningar om mångkulturen. Det var en spännande tid för oss alla. Jag stekte en sallad, och skrev ett uttömmande inlägg om Nässjö. Månadens bästa topplista var den om överviktiga män med snygga fruar.

April. Här nånstans slutade praktiken, och jag fick vackert sätta mig i skolbänken igen och lära mig lite mer om radiologisk diagnostik. Och så fortsatte jag att läsa lite astronomi. Vårdstrejk var det också, så det stod härliga till. Och jag lurade min sambo till att börja läsa Sagan om Drakens Återkomst (...and her journey towards the dark side will be complete). Månadens stora huvudbry var annars skillnaden mellan rumpchock och troschock, och den bästa topplistan var definitivt den om benfrakturer.

Maj. Jag gick i skolan. Jag gick väldigt mycket i skolan. För det mesta läste jag en massa strålningsfysik. Och lite astronomi på det. Finns inget bättre än kaka på kaka. Skulle vara lite kaka på kakan som redan befinner sig på kakan, då. Jag jobbar också min sista dag på mitt extrajobb innan jag ger upp det. Och jag får det blytunga beskedet att jag antagligen aldrig kommer att få möjlighet att dricka Hubba Bubba Soda igen. Jag ådrar mig stans snyggaste solbränna, och månadens bästa topplista var antagligen den om djur som jag inte tycker om.

Juni. Termin fyra avslutas med flaggan i topp, då jag spikar den sista tentan i ren frustration. Är ledig i två dagar innan jag beger mig ut på sommarjobb. Inte ligga på latsidan, no sir, not me. Jag slutar få mail om penisförstoringar och börjar få mail om bröstförstoringar istället, och min cykel blir äntligen stulen. Den bästa topplistan denna månad var de 10 bästa förolämpningarna på film, utan alltför hård konkurrens.

Juli. Andra månaden i fångenskap fortskrider utan större inskränkningar i vardagslunken. Dagarna kommer, dagarna går, enbart patientflödet består. Men jag har skitkul, och stressar på köpet bort x antal kilon genom ihärdigt springande i sjukhuskorridorerna (mitt BMI gick från 26,4 till 22,1 på 10 veckor). Mina drömmar blir märkligare och märkligare, och jag blottar min haka för omvärlden. Den absolut bästa topplistan den här månaden var Topp 10: Anledningar att spränga bron.

Augusti. Sommarjobbet avslutas och jag flyr hem till Norrland för att vila upp mig inför skolstarten. Det är OS också, fast den tråkigare varianten (dvs den utan hockey). Och inte blev det roligare när hon trillade vid första häcken heller. (Inre) diskussion om hur man lämpligast skriver en smiley blossar upp, och vi anlägger en praktisk köttbuffert utanför fönstret. Månadens bästa topplista var för övrigt den om robotar på film. Och så fyllde jag år igen. Har börjat få kläm på det nu.

September. Skolan börjar om! Äntligen! Sista året! Plugga så det ryker! Skrev projektplan inför kandidatuppsatsen. Det gick snabbt. La även upp en bild på min lever. Den såg välmående ut. Det var dock före vi tömde Danmark på öl, bör tilläggas. Jag myntade även uttrycket 'jag sträckte precis min internationellt gångbara muskel' denna månad, och jag gick hela jävla vägen till Helsingborg. Jag och min sambo har ovanligt mycket gemensamt för årstiden, och den bästa topplistan för denna månad var nog den om folk som heter Robert.

Oktober. Ut på praktik igen. Det är fortfarande lika kul. Nej, det är fan i mig ännu roligare nu. När man börjar bli bra på det. Humorn blev sådär komplicerad igen, om än fortfarande väldigt sarkastisk. Trilogin om Hålet i Strumpan (del 1, del 2, del 3) ger enormt genomslag i hela bloggosfären. Dagen jag aldrig glömmer inträffade, och jag kände mig lite utarbetad mellan varven. Det var ont om bra topplistor denna månad, men min favorit var nog den om pizzerior.

November. Jag passerar 1000 inlägg. Praktiken avslutas, och skrivandet på kandidatuppsatsen tar vid. Det går oroväckande snabbt och känns illavarslande smärtfritt. Mat-Tina föräras med en egen trilogi, meningslösheten i tillvaron gör comeback, kroppen börjar säga ifrån och jag blir vuxen på riktigt då jag går ur lunarstorm. I slutet av månaden ser bloggen sitt första och hittills enda gästspel. Den bästa topplistan var garanterat tvillingtopplistorna anledningar till varför jag är glad över att vara man och anledningar till varför det (kanske) skulle vara bekvämare att vara kvinna istället.

December. Då uppsatsen var nästintill klar redan i november, har detta varit årets i särklass lugnaste månad. Jag inleder en bojkott mot Coca-Cola, som fortfarande fortskrider utan problem. Jag observerar att jag är väldigt sarkastisk (relativt sett), jag uttrycker min beundran för George Bush, och jag får till en helt okej topplista när jag skriver om vilka låtar man ska städa till.

Utnämningar. Bästa skivan som inhandlades under året var Metallicas Death Magnetic. Bästa tv-serien var definitivt Scrubs, i hård konkurrens med House. Bästa (och enda) filmen som sågs på bio var The Dark Knight. Övriga filmer från 2008 som förtjänar att nämnas är Horton hears a Who!, Wall-E, No country for old men och Sweeney Todd. Har knappt läst några av årets böcker utan mest hållit mig till äldre grejer, men bland nyförvärven sticker Astronomica (H. F. Ullmann förlag) och Radiologi (Aspelin & Pettersson) ut som solklara favoriter. Astronomica var kanske lite i populärvetenskapligaste laget för en gammal naturvetare såsom jag själv, men intar ändå en speciell plats i mitt hjärta genom de utmärkta historiska kapitlena och de fantastiska bilderna. Att den avslutande delen av Terry Goodkinds Sword of Truth-serie kom ut som pocket förtjänar också att nämnas. Det tv-spel som spelades mest under året var Lego Star Wars: The Complete Saga. Men det släpptes i slutet av 2007, så det räknas ju inte riktigt. Sådär. Ingen Virtanen-klass på nomineringarna direkt, men ändå. Man ska inte ikarosa ihjäl sig heller (ja, jag uppfann precis ett verb av Ikaros).


Dessa artister/grupper har visst varit populärast under de senaste 12 månaderna (källa: lastfm). Siffrorna representerar antalet gånger jag lyssnat på en låt av respektive artist/grupp. Jag lyssnar uppenbarligen på 3,7 Queenlåtar per dag. Kan inte säga att jag är särskilt förvånad.

Prognos, 2009. Innan nästa årskrönika skrivs, förväntar jag mig ha erhållit min yrkeslegitimation. Jag siktar även på att hinna få fast anställning innan året är till ända, även om det känns lite osäkert med tanke på rådande konjunkturläge. Jag kommer att ha skaffat ett Playstation 3, och det skulle inte förvåna mig om jag läser någon eller några astronomikurser till hösten för att hålla hjärnan i trim. Kanske bor vi kvar i den här lägenheten, kanske inte. Jag räknar i vilket fall som helst med ett strålande och omvälvande 2009.

Vi ses väl kanske då.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Att somna med migrän, och vakna upp till DETTA...

Värsta. Morgonfrisyren. Någonsin.

Bad hair day

Tyckte den förtjänade att förevigas, för om- och eftervärlden att förundras och -skräckas över. Och hur illa det än ser ut framöver, så kan jag alltid gå tillbaka till det här inlägget, och inse att det faktiskt kunde vara värre. Detta är något av ett all time low för mig, frisyrmässigt. Det är jag och du,
Albert. Jag och du. Vi är i en klass för oss själva.

And now for something completely different: Frukost.Andra bloggar om: , , ,

"Ingen sätter barnet i ett hörn" /Google Translate

Nobody puts baby (panda) in a corner.
Eller så kanske
originalet föredras. Folk är ju lite olika.
Men ändå så skrämmande lika. Andra bloggar om: ,

Topp 10: Nyårslöften

Jag är inte den som brukar avge några nyårslöften. Det har liksom aldrig funnits någon ordentlig anledning till det. Vid ett flertal tillfällen har jag lovat att jag alltid ska skölja ur shampot ordentligt varje gång jag duschar. Nåt år lovade jag att sluta svära. Det höll i fyra jävligt påfrestande dagar. Och under värnplikten vill jag minnas att jag lovade att träna mycket. Det var svårare att inte uppfylla det löftet än det var att faktiskt uppfylla det.

I år tänkte jag dock försöka avge ett helt drös med löften. Eller drös och drös; 10 stycken vore väl lämpligt. Kanske arrangerade i listform. En topplista vore nog adekvat för ändamålet. Dock framgår inte på något vis, vad rangordningen som formatvalet per automatik medför egentligen representerar. Avges till exempel löftet på plats 1 mer eller mindre resolut än löftet på plats 2? Korkat är väl bara förnamnet. Men jag råkar gilla topplistor, så jag väljer att ignorera det.
 1. Jag lovar att inte sluta dricka.
 2. Jag lovar att inte försöka gå ner i vikt.
 3. Jag lovar att inte börja träna.
 4. Jag lovar att inte försöka njuta mer av livet.
 5. Jag lovar att försöka lära mig så få nya saker som möjligt.
 6. Jag lovar att aldrig använda mig av uttryck såsom gräjt, snyggo, monstercravings och fab i vare sig tal eller skrift. Även uttryck såsom n00b, 1337, ROFLMAO, h4XX0r och lolzor kommer att undvikas.
 7. Jag lovar att spela ofantligt mycket tv-spel.
 8. Jag lovar att alltid välja att vara sarkastisk, närhelst möjlighet att välja infinner sig.
 9. Jag lovar, å det grövsta, att inte på något vis försöka bli en bättre människa under det kommande året. Jag lovar även att inte hänge mig åt sysselsättningar som kan tänkas misstolkas som att jag anstränger mig för att (ge sken av att) vara en bättre människa, på ett eller annat sätt.
 10. Jag lovar att aldrig be om ursäkt för att jag siktar på att vara bäst. I allt. Alltid.
Jag ser på löfte #5 som listans svaga punkt. Det kommer inte att hålla ens 1:a januari ut. Det löftet går emot allt som jag står för. Men de övriga 9 ser jag fram emot att försöka hålla.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Efterlysning (hjälp; help; hilfe; ayuda; aider; apu; hjælp; pomoc)

Jag är på jakt efter en bok (Underförstått: Hjälp mig!)

Skriv: En bok om att skriva av Bente Clod från 2003 (4:e uppl.), ISBN 91-501-0244-3. Den finns på Adlibris, men där sägs den vara "tillfälligt slut", något som den varit sedan i oktober, om inte ännu längre. Finns förvisso även på Språk- och Litteraturbiblioteket i Lund i några exemplar, och
Stadsbiblioteket här i stan har ett ex av en något äldre upplaga, men det är inte samma sak. Inte alls. Jag vill ju äga den; jag vill kunna spilla O'Boy i den utan att bli ersättningsskyldig. Och framförallt så vill jag kunna markera och anteckna i den. (Jag har inte som vana att spilla O'Boy i böcker. Det är dödsstraff på sådant. Men jag skulle vilja uppleva mig inneha möjligheten att göra det).

Om du har ett ex som bara ligger och skräpar, maila mig (adress finns i kolumnen till vänster). Eller om du ser ett ex som står och myser i nån diskret liten hylla långt bak i nåt trivsamt litet antikvariat någonstans inom en rimlig geografisk radie1, tipsa mig!

Jag sorterar nog in det här inlägget under i-landsproblem. Det kändes rätt i magen.

1 Med rimlig avses här Landskrona (zon 120) samt 6 zoner åt valfritt håll. Aktuell karta över zonindelning återfinns här.


Andra bloggar om: , , , , , ,
När jag skrev att 'det kändes rätt i magen', så citerade jag min bildlärare i gymnasiet. Hon skrev så i motiveringen till varför hon gav mig ett MVG. Varken mer eller mindre. På en liten papperslapp. Men det är det ju sannerligen inte lätt för er att veta, era stackars satar.

Jag missade det...

Jag har på min startsida två stycken webcams riktade mot julbocken i Gävle. För jag kände på mig att i år är det dags; i år kommer den fan att brinna ordentligt. Bränder är ju som bekant ett populärt tema för tillfället, något som ni säkert redan märkt. Så jag har kollat till bocken några gånger per dag nu i några veckors tid. Men icke. Inte förrän jag låg och sov som bäst. Nästa år ska jag bunkra upp med koffeintabletter och energidrycker. Och popcorn, ej att förglömma.


A view to a kill...


Andra bloggar om: , , , , ,

Förtröstan (i juletid)

Jag är medveten om att den här tiden på året kan vara väldigt påfrestande för väldigt, väldigt många. Men jag manar var och en av er till tillförsikt och fördragsamhet. För Elitserien börjar faktiskt om igen redan på annandagen. Försök att härda ut tills dess. God jul.


Jag lever farligt


Jag bara säger det. Via Out of Ammo.
Tur i oturen är dock att jag vet hur man värmer upp.
På ett ungefär.Andra bloggar om: , , , ,

Självförtroendet på topp


Man kanske kan skippa att läsa själva artiklarna, och hålla sig till rubrikerna...

"En person som har gudskomplex tror inte att han är Gud, men agerar så pass arrogant att han lika gärna skulle kunna tro det. Utmärkande drag hos personer med gudskomplex är självupptagenhet och brist på empati".Andra bloggar om:
,

En tävling som heter duga

Den relativt nya bloggen omdigitalkameror.se anordnar en tävling där en Nikon D60 + 18-55/3,5-5,6 står på spel. Och den vill jag verkligen ha. Jag har en Sony DSC-P30 från 2001, med en upplösning på hela 1,3 Mpxl, samt en Canon EOS100 analog stillbildskamera från 1991. I could really use an upgrade, med andra ord. Läs mer om digitalkameroromdigitalkameror.se.


Andra bloggar om: , ,

Ett inlägg som bara består av en bild. Med all text i rubriken istället. Varför, undrar du, inte helt osökt. För att jag ska ta reda på om det finns någon gräns för hur lång en rubrik kan vara, that's why. Eller kanske snarare ta reda på var den ligger. O

...ch där var den visst. 255 tecken. Rätt logiskt.

Freddie Mercury
more lol celebs


Andra bloggar om:

Havrekex i mängder (ett kex är ett diffust mellanting mellan bröd och kaka)

Jag har bakat kex större delen av dagen. Jag gör sånt ibland. Inte ofta, men det händer. Jag menar; uppenbarligen gör det ju det. Som tur var halverade jag receptet innan jag satte gång, annars hade jag fått hålla på en bra stund till. Nu blev det bara 14 plåtar fulla med kex. Och för att ge kexen lite julkänsla, naggade jag varje enskilt kex ett antal gånger som är jämnt delbart med 24 (dvs 1, 2, 3, 4, 6, 8 eller 12 gånger. Mest 6, 8, eller 12 dock). För att julafton är den 24:e. Men det fattade ni såklart. Nu jävlar ska här ätas kex.


Andra bloggar om:
, ,

Topp 10: Städlåtar

Jag var helt säker på att jag redan gjort en lista på det här temat, men då jag inte kan hitta någon, antar jag att så inte är fallet. Det är för övrigt allas vår statsminister Reinfeldt som inspirerat mig till listvalet, genom vad jag antar är hans senaste försök att framställa sig som folklig. Eller är det cyniskt och politikerföraktande att tänka på det viset? Det är det säkert. Han är nog bara väldigt glad i att städa, och Aftonbladet hade ont om saker att skriva om.

Dock har han rätt i att få saker här i världen går upp emot när det rasslar till ordentligt i dammsugarslangen. Samt i att man måste städa till hög musik. Och här är, som av en händelse, de 10 bästa låtarna att göra rent hus till:

 1. I want to break free - Queen (dammsugning)
 2. Funky town - Lipps, Inc. (dammtorkning med dammvippa)
 3. Disco inferno - The Trammps (golvmoppning)
 4. Buddy Holly - Weezer (diskning)
 5. You can call me Al - Paul Simon (renbäddning)
 6. Baby got back - Sir Mixalot (dammsugning samt dammtorkning av höga hyllor)
 7. Flight of the bumblebee - Nikolai Rimsky-Korsakov (vid städning inför oannonserade gästers nära förestående ankomst)
 8. Grace Kelly - Mika (golvmoppning samt vad som helst som involverar såpa)
 9. The ride of the valkyries - Richard Wagner (storstädning, fr a på våren)
 10. A little respect - Erasure  (golvmoppning samt rengöring av badrummet)
Bubblare:
Crazy little thing called love - Queen (dammtorkning)
Ska vi plocka körsbär i min trädgård? - Ann-Christine Bärnsten (småplockande samt organiserande)Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Fototriss: Mina små juldetaljer

Veckans tema på fototriss är juldetaljer. Bild 1 föreställer vår inte alltför traditionella julgran. Finns där inget utrymme för en vanlig gran i vare sig lägenhet eller studentbudget, får paraplyaralian vackert ta och hoppa in som (fullgott?) substitut. Bild 2 föreställer vår välmående julgris, som ligger och vältrar sig på mikrovågsugnen (ingen detaljbild kanske, men ni har förhoppningsvis överseende med detta; jag är ingen sån där julpyntande människa, så det råder lite brist på den varan här hemma). Bild 3 är en del av vad som verkar vara en väldigt stor julklapp. Då paketet tycks sakna omslagspapper, är det kanske inte alltför svårt att lista ut vad det innehåller. Lyckades inte hitta något namn på paketet, men en kvalificerad gissning är att det antagligen inte är till undertecknad i alla fall. För snäll har jag faktiskt inte varit i år.
Andra bloggar om: , , ,

Pillervals (...tanzen!)

Fick ett mail av en viss Bradley Bergman, vars rubrik löd: 'The pill can give you the power beyond your imagination'. Fantasieggande värre, eller hur? Kanske inte. Men min fantasi skenade i vilket fall som helst iväg medan jag skyndsamt öppnade mailet. Till min besvikelse handlade det som vanligt bara om såna där tråkiga, blå erektionspastiller. Men det var ett par väldigt spännande sekunder där, innan sidan laddat klart.


Ja, jag ser ut exakt så där...

Andra bloggar om:
, ,
Stål-Hulken har givetvis röntgensyn också, även om det inte framgår på bilden...
Och erkänn, du har aldrig läst ordet 'erektionspastill' tidigare.

Nada...

Jag fattar inte ett enda ord. Men jag skrattar ändå ihjäl mig. Kanske just därför. Spela igenom Ocarina of Time några gånger så att du fattar alla referenserna, och skratta ihjäl dig du med. För livet vill inte ha oss, och döden kan inte ta oss. Fast det där sista hittade jag bara på, precis nu. Det har ingenting med Zelda att göra. Det har däremot den här videon. God natt. Definitivt.

Andra bloggar om:
, , , , ,

Dolly

Sådär, klar. Antagligen den enda lista du någonsin kommer att hitta, som innehåller både Opeth och Dolly Parton. Allt tack vare att jag inte hade något vettigare för mig. Sorgligt, inte sant?


Andra bloggar om: ,

Topp 20: Intron (fast jag slänger med placeringarna 21-50 också)

Ett intro är inledningen av ett musikstycke. Oftast avses det parti av en låt som äger rum innan första versen börjar. Och därmed borde även den som levt under en stor, mossig sten långt ute i skogen i hela sitt liv vara någorlunda införstådd med vad som avses här. Har klippt ihop en söt liten video i två delar med de enligt mig 20 bästa introna. Och då mitt ord som vanligt är lag, så är dessa att betrakta som de 20 bästa introna någonsin, punkt. Och då jag känner mig generös idag, inkluderar jag även placeringarna 21-50 lite längre ner i inlägget. Dock orkar jag inte göra nån tjusig video till dem. Nån jävla måtta får det faktiskt lov att vara.

Och kom ihåg: Ett intro gör ingen låt. Men det är en bra början...


Placeringarna 20-11Placeringarna 10-1Såhär i efterhand så kan jag väl tycka att de var lite jobbiga att lyssna på. Lite som att läsa ett helt drös Kapitel 1 på rad. Och jag antar att jag tänjer lite på gränserna för vad ett intro är på plats 18, men texten som förekommer där tillhör snarare en sorts 'halvvers', som äger rum innan låter har hunnit börja på riktigt. Så jag bedömer att det är okej. Än en gång; mitt ord = lag.

(Och det är inte jag som är kass på att klippa, det är Windows Movie Maker som är kasst på att tona bort ljud utan att det blir störningar hela tiden).


Bubblare:
Certified bomb - Cypress Hill

50. Painkiller - Judas Priest
49. The dark - Brian May (kanske lite fusk, då hela låten är ett enda långt intro)
48. Don't stop believin' - Journey
47. Sunday morning - No Doubt
46. Man on the moon - R.E.M.
45. 96 quite bitter beings - Camp Kill Yourself
44. Suite pee - System Of A Down
43. Roll away the stone - Mott the Hoople
42. Iron man - Black Sabbath
41. Spaceman- Babylon Zoo
40. Zerstören - Rammstein
39. For whom the bell tolls - Metallica
38. Bohemian rhapsody - Queen
37. Black tangeled heart - Silverchair
36. Radio/Video - System Of A Down
35. You can't always get what you want - Rolling Stones
34. Talk dirty to me - Poison
33. Stir it up - Bob Marley
32. Mustapha - Queen
31. Tunnel of love - Dire Straits
30. The grand conjuration - Opeth
29. Blaze of glory - Bon Jovi
28. Sanitarium (welcome home) - Metallica
27. Heart full of black - Burning Brides
26. Welcome to the jungle - Guns N Roses
25. Should I stay or should I go - The Clash
24. The great conquer + Doom - Purusam
23. By the grace of God - The Hellacopters
22. ...And justice for all - Metallica
21. Talk - Coldplay

Phew. Och så topp 20, utifall att YouTube får för sig att radera videon ovan; de gör så lite i tid och mest i otid.

20. Poison - Alice Cooper
19. I believe in a thing called love - The Darkness
18. Devil's plaything - Danzig
17. Beast and the Harlot - Avenged Sevenfold
16. 9 to 5 - Dolly Parton
15. Drive dead slow - Sahara Hotnights
14. Friends - The Wannadies
13. Destiny - Stratovarius
12. Eat the rich - Aerosmith
11. Child in time - Deep Purple
10. City of blinding lights - U2
09. Inside - Stiltskin
08. Keep yourself alive - Queen
07. Barracuda - Heart
06. The beautiful people - Marilyn Manson
05. Road to Hell - Chris Rea
04. Thunderstruck - AC/DC
03. Down with the sickness - Disturbed
02. Don't tread on me - Metallica
01. Minus Celsius - Backyard BabiesAndra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Aj då

Trodde att jag, som ju utbildar mig för att till våren börja jobba inom en icke vinstdrivande bransch, skulle sitta relativt halvtryggt när konjunktursbåten gungar och har sig. Men icke, uppenbarligen. Dock rimmar det väl ändå lite illa att försöka motverka underskott som delvis antas bero på ett ökat antal patienter, genom att börja avskeda personal? Det finns en gräns för hur många personers jobb en enstaka människa kan utföra. Har jag hört. Och kommer jag, som det verkar, inom en överskådlig framtid även att bli varse.

Relaterad läsning:
Kris för sjukhusen - Aftonbladet
Ekonomisk kris hotar Karolinska sjukhuset - DN
Miljardbelopp måste sparas - SvD
"Värsta läget jag varit med om" - SvD
"Landstingspolitikerna gör fel prioriteringar" - SvD
Nära tusen jobb hotas vid KS - Sydsvenskan


Andra bloggar om: , , , , , ,

Tanken (var inte god, men åtminstone cirkelformad)

Jag drömde att jag tänkte på att jag brukade tänka på att jag brukade tänka för mycket på... något. Minns ej vad längre, men det var relaterat till Aloe Vera på något vis. Och när jag slog upp ögonen så kändes det som om något mörkt och hotfullt satt uppe vid taket, i hörnet vid fönstret, och granskade mig ingående. Men det gick över. Ett tag upplevde jag även att en deodorant, som jag plockat upp i drömmen, fortfarande befann sig i min hand. Jag var övertygad om det. Men även det gick över. Så här går det om man stiger upp på de där förhatliga klockslagen som börjar på nollor. Aldrig igen.


Andra bloggar om:


Röntgenbilder igen, tjohoo!

Hur man kan låta bli att skicka en patient av det här slaget på röntgen övergår mitt (förvisso relativt ringa) förstånd. Jag menar, de1 skickar ju alla möjliga och framförallt omöjliga patienter i övrigt. Men jag ska inte klaga, det faktum att de inte undersökte honom ordentligt, föranledde ju Aftonbladet att publicera ytterligare en fin röntgenbild som jag kan njuta av, tack så mycket.


1 Allmänläkare, akutläkare, privatläkare, företagsläkare, distriktsläkare, kirurger, ortopeder, kardiologer, gynekologer, urologer, ÖNH-läkare, förlossningsläkare, hepatologer, pediatriker, endokrinologer, nefrologer, onkologer, neurologer och reumatologer. Men reservation för att jag har glömt en hel del. Endast i undantagsfall kan det även röra sig om oftalmologer eller hudläkare.


Andra bloggar om: , , , ,

[...] från livets natt, genom dödens dörr.


Ingenting är som det borde. Allting är som det ska.

Klura på. Hej och hå.
Self-destruct sequence initiated.
Det känns som om det här inlägget började lite på fel fot, och kom av sig en smula. Det blev liksom ingenting av det; bokstäverna tog inte riktigt för sig, och blev helt utan momentum. Vi bryter här; jag skriver detta imorgon istället. Eller inte.

Detta är således att betrakta som en eventuell skiss.

Bushs formkurva

Må så vara att nåt form av nöt till lägre stående individ1 kastade bort sina skor, det är inte det viktiga. Ej heller är det särskilt relevant att de kastades i riktning mot de Förenta Staternas president. Att de sedan var av storlek 44, bör den oinvigde inte heller göra nybörjarmisstaget att skatta som alltför väsentligt. Nej, det som förtjänar att uppmärksammas är reaktionen. Såg ni hur snyggt Bush duckade!? Vilka härliga reflexer. Inte illa pinkat för en 68-åring. Inte illa pinkat alls. Tv-spelaren i mig saluterar honom. Han skulle garanterat vara en jävel på WarioWare, förutsatt att han nu fick för sig att testa det någon gång. Observera att detta inte betyder att jag på något vis skulle sympatisera med några imperialistiska ideal; detta bör enbart tolkas som ett bevis på min uppskattning för vältrimmade reflexer2, varken mer eller mindre.


[Här skulle jag mycket väl kunna
tänka mig att lägga in en bild,
men jag låter nog bli, trots allt]
Nattens soundtrack är för övrigt These boots are made for walking - Nancy Sinatra.


1 Med 'lägre stående' avses här en person som inte är kapabel till att delta i en vuxen konversation, utan känner sig tvungen att ta till grottmänniskomässiga känslouttryck för att göra sin åsikt hörd. Vanligare hos övriga primater (primates) än hos människan (homo sapiens).

2 Med 'reflex' avses här de motoriska mönster som ryggmärgen (medulla spinalis) och förlängda märgen (medulla oblongata) utlöser vid specifika sensoriska stimuli.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

I frysande skälvning (glömt sig kvar)

Skalvet ja. Detta skalv. Enligt vittnesuppgifter ska såväl sambo som sköldpadda ha vaknat av detta. Sambon ska ha trott att det var ännu en av alla dessa hemmagjorda bomber som briserat i närheten, och snabbt somnat om. Sköldpaddan ska ha passat på att ta en liten nattmacka för att sedan snabbt ha somnat om, han också. Om allt detta vet jag egentligen ingenting alls, då jag sov som en stock när det inträffade. Så jävla mycket kan det med andra ord inte ha skakat. Bättre kan du, Moder Jord.Läsning:
Aftonbladet, Kvällsposten, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, E24, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad. Andra bloggar om: , , ,

Magnus Nyström


Morgon(?)läsning.
Observera att det är exakt en minut mellan det att detta inlägg och föregående inlägg publicerades. På sekunden. Klart slut.

När Helvetet kom till byn


Dagen (mål och mening, vägen, mödan värd, och så vidare)


 - Jaha, mig själv, vad har jag gjort idag då?

 - Inte mycket.
Tidigare idag jämförde jag det faktum att jag är sjuk med ett av svensk litteraturs mäktigaste epos. Och efter det har det i sanningens namn mest gått utför. Alvedon, Voltaren, Zyx och Nintendo för hela slanten. Inte den bästa av dagar, inte den sämsta.
Andra bloggar om: , , ,

Väck inte (den stigande CRP-kurva som sover)

Häromdagen råkade jag nog väcka den där trevliga halsinflammationen som ligger och lurpassar på mig någonstans i kroppen och bara väntar på att jag ska överanstränga mig så att den kan blossa upp, med allt vad feberfrossa, krampande halsmuskler och sväljningssvårigheter heter (obs; onormalt lång mening). Det skulle vara intressant att veta vad mitt CRP ligger på just nu. Att vara fången i den här kroppen idag, känns lite som jag antar att det skulle kännas att  försöka manövrera Aniara genom världsalltet - Lite lagom uppgivet och lönlöst. Ni vet; hela den där grejen med

"[...]

Ja, genom Gud och Död och Gåta går
vårt rymdskepp Aniara utan mål och spår.
O, kunde vi nå åter till vår bas,
nu när vi upptäckt vad vårt rymdskepp är:
en liten blåsa i guds andes glas

[...]

Bisatta i vår stora sarkofag
vi fördes vidare i öde hav
där rymdens natt oändligt skild från dag
en glasklar tystnad välvde kring vår grav
",

och så vidare. Dagens ämne, utöver den obarmhärtiga uppgivenheten, verkar annars vara
namnbyten. Invandrande svenskar vill visst heta saker som klingar lite mer svenskt (sannolikt för att de tröttnat på att folk aldrig verkar kunna lära sig att uttala deras namn rätt), och inhemska svenskar tycker visst inte att klassiker som Andersson och Svensson är fina nog för dem, något som resulterar i att de helt sonika byter till lite mer krystade, 'adelsklingande', namn.

Själv har jag givetvis funderat i samma banor. Fast det är väl främst förnamnet jag vill ändra på, då skåningar överlag inte är kapabla till att uttala Robert korrekt. Namnet består till en tredjedel av bokstaven R, denna skåningarnas ärkebokstav. Ibland önskar jag att folk bara sa du till mig, eller han om mig. För det är förbannat jävla jobbigt att behöva lyssna till deras artikulativa tillkortakommanden (obs; är lite osäker på om ordet artikulativa verkligen existerar, men ni fattar förhoppningsvis vad det betyder ändå).

Tänkbara nya namn: Super Mario. Fast det finns förvisso R i det med. Och i Optimus Prime likaså. Fan, det finns till och med ett R i Capricciosa. Och i Freddie Mercury kryllar det av R. Får väl lov att byta namn till Link helt enkelt, även om det inte är mitt förstaval. Namn som börjar på L ser så fula ut i skrift. I alla fall med min handstil.

Fast helst av allt skulle jag nog vilja heta Röntgen-Robban. Alternativt Robert von Roentgen (obs; (viss) sarkasm).
Andra bloggar om: , , , , , , , , , . Nu ska jag spela Majoras Mask resten av dagen. Stör ej.

Fototriss: Naturligt runda former

Veckans tema på Fototriss är naturligt runda former. Så här kommer tre sådana. Bild 1 är ett par (icke ruttna) lingon. Bild 2 är en svamp, underart okänd. Bild 3 är ett gäng runda vattendroppar, prydligt utspridda på ett runt litet blad, som sitter på min Murraya paniculata (som säkert har ett svensk namn också, men vem orkar i ärlighetens namn memorera såna?)
Andra bloggar om: , , ,

Hundra

Vi blev inte först med att nå 100 mål i år; Rögle hann före. Förvisso är det kanske lite mer prestigefyllt att göra målen än att släppa in dem, men tresiffrigt är alltid tresiffrigt.


Fin tabell för övrigt.Andra bloggar om:
, , , , , ,

She's got her suspicions (x-ray x-ray x-ray x-ray vision)"Röntgenstrålar kommer att visa sig vara en bluff"
/Lord William Kelvin (brittisk matematiker, fysiker och Kelvin-skalans fader), 1883. Bra där.
Hittat här, tillsammans med ett gäng andra (mer eller mindre) klockrena citat.

Tillägg 18:15: Titeln på inlägget kommer härifrån.
Andra bloggar om: ,

Vad äter du?

'Du är vad du äter'. Okej. Det kan jag väl köpa. Men vad ska man äta för att vara den man är? (...sig själv?) Jag fattar ingenting idag...

Spartans!


Spartans! Ready your breakfast and eat hearty... For tonight, we dine in hell!Andra bloggar om:
, , ,

Sarkasm är svårt

Sarkasm är svårt. Det kräver trots allt en viss fingertoppskänsla. Förutsatt man inte är en renodlad naturbegåvning som jag, då (obs; sarkasm). Fråga bara den där andra Robert. Han verkar inte riktigt ha fattat grejen. Det betyder inte nödvändigtvis att han är en sämre människa än vad jag är. Men erkänn att det ändå finns vissa mer eller mindre starka indicium, som pekar åt det hållet?


Andra bloggar om: , ,

Mer röntgenbilder (åt kreti, pleti och alla vi andra)
Ett par nya, tjusiga (men tyvärr på tok för lågupplösta)
röntgenbilder i Aftonbladet idag. En posterior-anterior [PA] frontalprojektion av ansiksskelettet, samt en sidobild av hela kraniet, projicerad 90 grader från frontalen som det sig bör. En stor intressepil i ögat för alla som verkligen bryr sig om det (pun definitely intended).


Andra bloggar om:
Eller ska det stå 'fler' röntgenbilder, och inte 'mer'... ?

Att äga en kategori (obs; sarkasm)

Här ses ett urval av alla de bloggar som registrerar sina inlägg på bloggar.se, som skriver om . Jag skulle väldigt gärna skriva något sarkastiskt om detta rikt nyanserade bloggutbud, men jag skriver tyvärr aldrig på det viset (obs; ironi).Jag döpte det här inlägget till 'jag vill ha en egen måne' först, men det begrep jag inte ens själv. Så jag döpte om det. Nu hör titeln liksom ihop med resten av inlägget. Min handledare som hjälper mig med kandidatuppsatsen säger att såna detaljer är att betrakta som 'väsentliga'.


Andra bloggar om: , , , ,

Dagens soundtrack 2008-12-11 (Shit, det är snart Lucia för bövelen)

Uppsatsen tar sig. 11.349 ord hittills, and counting. M.A. Numminen (ovan) hjälper mig lite på traven. Yes sir, he sure can boogie...

"Bövel är en äldre sidoform av bödel. Man svor vid skarprättaren liksom man svär vid djävulen. Bödeln var dock inte lika avgrundslik, så uttrycket för bövelen kom att användas som en förmildrande variant av för djävulen" /
DNAndra bloggar om: , ,

2008:s extra sekund

2008 har en extra sekund, läste jag precis. Och det är ju skitbra. Jag ska använda den till att organisera om hela min tändsticksasksamling. Eller skulle ha gjort, om jag bara haft någon. Får väl kanske ta och klämma in en extra nyårskyss istället. I mitt överfulla schema. Ack och ve.


Andra bloggar om:

Blogging your free ass to the moon (Blondinbella, Linda Rosing och Natacha Peyre i en och samma osammanhängande soppa. För att inte glömma Zlatan...) - 'scuse me while I kiss the sky

Här är hela listan över ord som man uppenbarligen ska arbeta in i sina inlägg för att ligga bra till, googlemässigt. Och nu ska jag vara så pass diskret att jag helt enkelt ska arbeta in dem allihop snyggt i ett enda inlägg (jag är åtminstone öppen med det, red anm.). Observera att jag lägger in ordet 'ass' i titeln på inlägget, bara för att vara riktigt säker på att folk kommer att hitta hit. Samt att jag även betar av orden free, Blondinbella, Linda Rosing, Natacha Peyre (...vad är hon 'känd' för egentligen??) och Zlatan redan där. Here it goes... (var för övrigt tvungen att använda goolge för att ta reda på vem Miley Cyrus var innan jag satte igång. Ingen man sett på tv direkt (till skillnad från till exempel Anna Skipper, som verkar bo i min tv), red anm.):

Egentligen borde jag sitta och skriva på min uppsats idag, men det är svårt. Sitter mest och glor på videor på youtube (eller ska det särskrivas; you tube?). Mycket produktivt. Ska lägga upp lite bilder på bilddagboken också; allt för att slippa jobba. Facebook och blocket är ju annars två klockrena tidstjuvar. Och på flashback kan man sitta i timmar och förundras över vilka människor det finns... Sen läsa nyheterna på aftonbladet (vad fan kan det finnas för anledning att googla på 'aftonbladet'?, red anm.)... Och jag måste till posten och hämta ut ett paket sen också... Och förbi swedbank och fixa ny Internetdosa.... Och sen det för fan nästan dags för middag... Och det var den dagen liksom... Ska ansöka om studiemedel för nästa termin hos CSN också, ej att förglömma.

Känner mig som en riktig googleslampa (goolge: menade du 'glödlampa'? nej, google, jag kan stava, men tack ändå) nu, ej att förväxlas med twinglyhora. Men men, man skan inte ta allting på så himla stort allvar hela tiden. (Why so serious?, som Heath Ledger skulle ha sagt). Fan, iTunes slumpar hela tiden fram en massa Iron Maiden-låtar som jag inte pallar lyssna på just nu; är mer på Elvis Presley-humör idag, det är bättre uppsatsskrivarmusik. Madonna (hennes 80-talsperiod, dvs) hade också funkat. Mitt vanligaste sökord på google är antagligen 'lyrics', då jag kollar upp låttexter flera gånger dagligen. Googlar givetvis även på 'google', 'wiki' och 'XRob' med jämna mellanrum. Det sistnämnda bara för att dubbelkolla att jag verkligen existerar. Dock har jag, av någon outgrundlig anledning, ingen egen wiki-sida ännu. En skam för hela Internet. (Googlar man på 'sarkasm' så dyker jag upp som 9:e alternativ. Det är jag verkligen jättestolt över (obs; sarkasm)).

Kollade precis mailen, bara två spam idag om hur jag ska få en gratis iphone, samt ett som utlovade intima bilder på Carmen Electra, något som visade sig vara ren och skär lögn. Var tvungen kolla upp på eniro var årets restaurang ligger, då det där med 'durumvete från Ven' fångade mitt intresse. Måste testa det stället nån gång (med 'nån gång' anses här första tillfälle efter 25:e januari då ingen av oss känner för att laga middag). Cigarettes & alcohol av Oasis funkar också bra att plugga till. Eller ja, åtminstone att blogga till.

Uppdatering: Har varit och uträttat alla ärenden nu. Såg en kvinna som såg ut precis som Pernilla Wahlgren, fast med likadan frisyr som Björn Gustafsson, borta på Västra Fäladen. Men det var inte hon. Verkligen inte. Dessutom lät det på henne som om hon kom från Göteborg. På det hela taget var kvinnan ytterst ointressant. Träffade på henne igen ute på Silvergården. Hon var lika ointressant då, och hon släpade med sig nån unge som såg ut lite som Amy Diamond. Fast med fel hårfärg, och hon var nog inte ens i rätt ålder. (Gick en liten omväg på vägen. Frisk luft är produktivt).

Läste för övrigt att Håkan Hellström är nominerad till en grammis för årets album, årets manliga artist, årets liveakt, årets kompositör, samt för årets textförfattare. Och Charlotte Perrelli är nominerad till årets dansband/schlager. Såväl Britney Spears som Rihanna är nominerade till en rockbjörn för årets utländska artist. Detta intresserar mig inte för fem öre. Dock är jag intresserad av att nämna deras namn. Nu saknas bara Leona Lewis (som jag inte heller vet vem det är, jag skulle behöva ett celebritetslexikon, red anm.), sen har jag betat av samtliga kändisar på listan. Ja, förutom Carolina Gynning då (jag har fortfarande svårt att skilja på henne och på Linda Rosing, vilket (som bekant?) är i-landsproblem #7).

Topp 10, myndigheter som jag aldrig googlar på eftersom deras domänadresser är http://[namn på myndigheten].se (förutom Försäkringskassan, där man måste byta ut Ö mot O, och Ä mot A, av den enkla anledningen att de är rejält efter, och vet inte om hur man registrerar en extra domänadress och DNS:ar ihop den till samma IP-nummer (jaa, jag anser att man kan verb:a 'DNS'):
 1. Skatteverket
 2. Försäkringskassan
 3. Arbetsförmedlingen
 4. Vägverket
 5. Systembolaget
 6. Posten
 7. Polisen
 8. CSN
 9. Bilprovningen
 10. Länsstyrelsen
Nu måste jag bara klämma in ett 'di', så är jag klar med det här irriterande inlägget. En ursäkt för att du tvingats läsa igenom den här ointressanta smörjan är kanske på sin plats. Inte för att du någonsin kommer att få någon, jag påpekar bara att behovet kanske finns. Tillbaka till uppsatsen nu.

Och det är givetvis upp till läsaren om denne väljer att tolka detta som satir eller inte. Det är i varje fall menat som det. På det där viset som många andra bloggare, som bara länkar till nyheter för att få upp besökarantalet, borde ta åt sig av. Ju fler besökare, desto mer är jag värd? Ju fler besökare, desto bättre är min blogg? Nej. Verkligen inte. Antagligen tvärtom.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tragik, romantik och komik (keep coming up with love, but it's so slashed and torn)


"Livet är en tragedi för de människor som känner och en komedi för dem som tänker"
/Jean De La Bruyére. Och plötsligt faller så väldigt många pusselbitar på plats, gör de inte?

[...]

Nähä. Slipp då.


Bildbevis: Läderbyxorna från 2003 passar fortfarande


Andra bloggar om:
, ,

Bästa tröjan jag sett på evigheter

Den här tröjan skriker 'satir' så det bara.. skriker......(suck)............. om det (synonymtjuven slår till igen; måtte slutet på denna brottsvåg anas snart). Och den lockar fram besserwissern i var och varannan nöt i omgivningen. Eller för att citera sidan som saluför klockrenheten (obs; inte ett riktigt ord): "Even though we put this description on here explaining that we know that's not the flag for Greece and that's the joke, we'll still get about two or three emails a week telling us that we're idiots for mixing up countries". Finns att införskaffa här för $18,99.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Tusen tack! (Eller: Det kom ett mystiskt brev...)


Det damp ner ett synnerligen suspekt brev idag.

Adresserat till ingen mindre än Er högaktningsfulle (nåja...) bloggskribent.Det kom genom brevinkastet, som ju är brukligt för pinaler av detta slag. Inte riktigt som ett yrväder en aprilafton, och definitivt utan höganäskrus i en svångrem om halsen. Ankomsten var väl mer av det där slaget som efterföljs av en dov duns mot dörrmattan, varken mer eller mindre.

Dunsen var dock av det fylligare slaget, och utlovade ett innehåll utöver det sedvanliga (räkningar väger som bekant inte så mycket). Efter att ha inspekterat kuvertets exteriör noggrant, och bedömt att öppnandet kunde ske utan risk för personskador o dyl, sprättade jag ivrigt upp det.

Innehållet visade sig vara av yppersta kvalitet, och avsändaren - en exemplarisk läsare av denna blogg - hade lyckats med konststycket att förse mig med en Queen-DVD som jag inte redan hade! Till saken hör att med det Queenbibliotek som jag förfogar över, borde sannolikheten att lyckas ge mig något som jag inte redan har vara minimal. Dock verkar det onekligen vara fullt genomförbart.


Så, tusen tack!! (obs; dubbla utropstecken; en sällsynt förekommande företeelse på denna blogg).Andra bloggar om:
,
Bli en exemplarisk bloggläsare Du också - Skicka Queensaker till mig! ;-) (obs; smiley; extremt sällsynt inom denna bloggs gränser (inte lika sällsynt som Nobelpriskandidater inom Sd, men i närheten))

Källsortering #6 - Skohylla

Objekt/offer: Skohylla, modell: plastig med benägenhet att gå sönder.
Värde: Ingen aning. Uppskattningsvis 30 kronor.
Verktyg: Hammare och övervåld.

Det gick snabbt. Det var garanterat inte smärtfritt. Och det var oroväckande kul. Skohyllan har strulat en längre tid, och idag fick det lov att vara nog. Tre manliga sving med hammaren senare, så hade jag inte mindre än 56 prydliga, små plastbitar spridda över hela köksgolvet. Varav samtliga sorterades som hårdplast.

Övervåld
Övervåld


Andra bloggar om:
, , , , , ,

Sveda och värk

Vissa saker svider visst fortfarande.. Det kan inte vara lätt...


Observera att personen i fråga låtsas vara för häftig för att veta vem Björn Gustavsson är. Det lyser inte alls igenom.
Andra bloggar om:
,

Plötsligt så händer det, del 4

Klockan har passerat midnatt för ett tag sedan, kan jag meddela den mindre observante läsaren. Och under det föregående dygnet inträffade ett osannolikt mirakel. Jag fick nämligen inte ett enda mail. På över 24 timmar. Inte ett enda spam, inte ett enda hej, du har fått en/ett bla-bla-bla på facebook, inga kedjemail med putslustiga powerpointkreationer, inga mail från skolan, inga hej, lever du? från gamla, bortglömda kompisar; ing-en-ting. Nada. Inte ett jota. Har haft samma mailadress sen -96 nån gång, och jag tror vid min själ inte att detta har inträffat tidigare. 11 minuter över midnatt ramlade det in ett ensamt litet spammail, men pilutta det; så dags då. Det såg så ensligt ut att jag faktiskt läste det. Det lovade mig guld, gröna skogar samt en dator för bara 1 krona. Fantastiskt. Delete.


Plötsligt så händer det 1 | Plötsligt så händer det 2 | Plötsligt så händer det 3


Det här är en mystisk länk. God natt.Andra bloggar om: , ,

Fel i senaste numret av Super PLAY

I senaste numret av Super PLAY finns följande citat att läsa: "(...) ingen strävar efter att göra dålig humor" (Högberg, 2008, sid. 53). Och... ja... det enda det bevisar, svart på vitt, är att ingen på Super PLAY läser min blogg. Vilket är lite sorgligt, då de ju går miste om ett lysande tillfälle att utvecklas som människor. Faktum är att flertalet av bloggens läsare sägs ha uppnått parinirvana på bara 7 dagar. Dock bör det tas i beaktande, att detta tyvärr är något som jag inte har några alltför konkreta belägg för; det är mer en diffus känsla som jag bär på.Högberg, J. (2008). Med rumpan som vapen. Super PLAY, 154, 53.Andra bloggar om:
, , ,

Fototriss: Siffror

Okej, siffror denna vecka. Ska väl gå att skaka fram tre bilder med siffror, tycker jag. Bild 1 är från den 29:e augusti 2007. En stor dag. Dagen då mitt Nintendo Wii kom in i mitt liv via ett stort, fint paket. Och jag tog en bild på paketet. Och som tur var så visade det sig ~1½ år senare att bilden innehöll ett par siffror. Bild 2 föreställer en åsyn som man helst vill slippa när man startar upp sitt tåg på morgonen. I synnerhet felkod 48 där, som fritt översatt betyder att tåget står där det står, ha så kul. Bild 3 är en bild på ett par skyltar. En mulen sommardag i Häljarp. En av dessa skyltar råkar innehålla en siffra. Det bästa med Häljarp är ängen fylld av rödklöver som ligger alldeles intill tågstationen. Fråga bara min sköldpadda.
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Julgran: Studentversionen

Studenter bor trångt (ingen plats för julgran). Studenter har inga pengar (inte råd med julgran). Så vad göra? Svaret är väl ändå rätt uppenbart? Man pyntar paraplyaralian istället. Jag tycker lite synd om den, men alla måste faktiskt dra sitt strå till stacken. Det stod mellan att ta på sig lite glitter, eller att börja betala hyra för den kvadratmeter av lägenheten som den faktiskt tar upp.
Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Timmen är slagen. Kanske med en katt eller en orkidé i bakgrunden, eller något helt annat.

En klocka med inbyggd digital fotoram, någon? 128 * 128 pixlar stor LCD-display, med plats för upp till 60 foton. Prylmani i all ära, men ibland - mellan varven - så undrar jag om vi inte förtjänar en liten lågkonjunktur trots allt?
Andra bloggar om: , , ,

Röntgenväskan, nu tillgänglig i svensk valuta

Jag förutsätter att samtliga läsare minns röntgenväskan som jag skrev om för lite drygt 17 månader sedan? ...Inte? ......Långtidsminnet kanske har börjat tryta lite på äldre dar? Hursomhelst så är det ert problem. Jag tänkte bara göra er uppmärksamma på att denna väska även finns att få tag på hos Roliga Prylar. Utifall att ni inte (mot förmodan?) redan införskaffat den. Och utifall att anledningen till detta var att ni inte visste hur det där med valutakurser fungerar. Det är inget att skämmas för. Jag hade kanske inte berättat det för någon om det hade varit jag som inte fattat det, men det är ju min bedömning av situationen ni försatt er i, och inte er. 99 kronor är ett överkomligt pris. Just do it. You want this bag. Om inte annat så vill ni säkert köpa den och skicka den till mig.
Andra bloggar om: , ,

Förvirrad dag (Dance to the devil in beat with the band, to hell with all of you hand in hand)

Jag vet inte om det här klippet gör mig skadeglad? Eller om jag känner medlidande? Eller kanske både och? Eller om jag ens bryr mig? Palla skulptera i is liksom? Den som ändå hade is... ? Eller... va?
Andra bloggar om:
, , , , ,
Sorterar in detta under i-landsproblem, för övrigt. Eller... ? Ja, det gör ja.

Jag håller väl mest till i den gröna cirkeln just nu

song chart memes

Önskelista, 2008

Efter måttligt (nåja) stor efterfrågan, kommer här årets officiella önskelista:
 • Hörlurar.
 • Vad som helst med lite anatomianknytning.
 • Fler hörlurar (de går åt...).
 • Böcker.
 • Canvasdukar (såna man målar på).
 • Fler böcker.
 • Taklampa.
 • Kanske en såg, eller nåt annat tjusigt verktyg.
 • Lite fler böcker hade inte skadat.
 • Ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Helsingborg.
 • Mörkrumsgrejer. Förvisso ett projekt som jag räknar med att komma igång med om kanske ett år eller två, men ändå.
 • Obestridliga bevis på intelligent liv på andra planeter (önska kan man ju alltid).
 • Jag gillar böcker, nämnde jag det?


Topp 15: Självmordslåtar

Okej. En till sån där lista. Börjar bli proffs på såna nu. Inklusionskriterierna de här gången är att låtarna på ett eller annat sätt ska ha med självmord att göra. De kan uttryckligen handla om självmord, de kan ha lite mer subtila självmordsbudskap, eller de kan vara inspirerade av självmord. Och så måste de givetvis vara bra. Men det är ju subjektivt.
 1. Don't try suicide - Queen
 2. Jeremy - Pearl Jam
 3. Suicide song - Lee Evans
 4. Everybody hurts - R.E.M
 5. Suicide is painless - Johnny Mandel
 6. Join me in death - HIM
 7. Chop suey! - System Of A Down
 8. Seasons in the Sun - Terry Jacks
 9. How to save a life - The Fray
 10. Fade to black - Metallica
 11. Stuck in a moment you can't get out of - U2
 12. Ode to Billy Joe - Bobbie Gentry
 13. Suicide solution - Ozzy Osbourne
 14. Coma black - Marilyn Manson
 15. Alone I break - Korn
Bubblare: Into the ocean - Blue OctoberTillägg 2008-12-12:
Hur fan kunde jag glömma Cyanide av Metallica!? Pinsamt är bara förnamnet...Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Gör om, gör rätt

Jag vet inte. Jag gillar egentligen inte att vara petig. Eller jo, det är väl kanske det jag lever för; anledningen till att jag stiger upp om morgnarna dagarna är möjligheten att dagen kan komma att föra med sig situationer där jag kan korrigera med-/motmänniskor. I vilket fall som helst, så stavades det RÖGLE - och inte MORA - senast jag kollade. Felet återfinns här i all sin prakt. Vänligen gå in och rösta på Mora IK som det lag Du följer i Elitserien. Imorgon kan det vara för sent.
Andra bloggar om: , , ,

Saliv(ering, modell Kraftig)
Dregel, dregel, dregel...
(Jo, man kan klicka på dreglet)

Andra bloggar om: ,
'Dreglet' är ett rätt roligt ord ändå. Låter lite som rockversionen av 'Starlet'.

Vad har man drömt... (fast det slutar som en recension)

Vaknade precis. 1½ timme senare än beräknat. Mitt hår ser ut som killen i Eraserheads undersköna frilla. Vad fan har man drömt om för att vakna med den frisyren egentligen? Se inte den filmen förresten. Den är flummig, seg och äcklig. Har sett den två gånger, och det har ansetts av undertecknad att vara något av ett stort slöseri med tid vid båda tillfällena. Kanske är det en smula inspirerande att se någon ta en bisarr, kreativ snedtändning och fullfölja den. Men svartvit, misantropisk industrimiljö, arga flickvänner och hemska, muterade, nyfödda spädbarn som aldrig slutar skrika är bara intressant i 20 minuter ungefär, inte i 1½ timme.Jaha, och nu förvandlades inlägget om min frisyr till en recension istället. Betyg: 3/10. Och det beror inte på att jag inte 'fattar' filmen. Det beror på att jag fattar den alltför väl. Filmnördar pratar gärna om hur 'djup' den här filmen är ('det är ingen film, det är ett kooonstveeerk'), och vilken insikt man får i 'geniet' David Lynchs värld. Skitsnack. Bildspråket är övertydligt genom hela filmen, manuset är snudd på icke-existerande. Den enda som kan betraktas som genialiskt är väl att filmen är mycket nära cinematografisk fulländning. Och det enda som egentligen räddar betyget någorlunda är den surrealistiska känslan som jag får av den, och som sitter i genom hela filmen. Den lämnar mig med en alldeles förtjusande skaparlust när sluttexterna äntligen börjat rulla. Förutsatt att jag fortfarande är vaken.Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Smakfullt... ?

Hittade precis detta. Jag anser mig inte behöva tillägga något. 'At last, EVERYBODY can have one in the oven'. God natt. Finns att köpa här för $9.99.
Andra bloggar om: , , , , , ,

Coca Cola-fritt december!

Jag har sett årets Coca Cola-julreklam på tv ett dussintal gånger nu. Och jag vet inte, säg den reklam som inte försöker sälja något liksom, men känns inte just Coca Colas julreklam lite extra cyniskt utstuderad på nåt vis? Budskapet i årets version är övertydligt: Det är ingen riktigt jul utan Coca-Cola. Julen, tillsammans med påsken, måste vara de tider på året då Coca Colas försäljningssiffror är som sämst, med tanke på hur mycket jul- och påskmust vi halsar i oss i detta avlånga land.

Så de envisas med att lägga pengar på att fylla ett par minuter av vart och vartannat reklamavbrott med att långsamt banka in detta budskap i våra hjärnor. Coca Cola = Jul. År efter år efter år. Och eftersom jag befinner mig i något av en evig trotsålder, så känner jag spontant att nej, Coca-Cola är fan i mig inte jul för mig. Alls. Har aldrig varit, kommer aldrig att vara. Jag kommer i och med deras enträgna marknadsföring att bojkotta samtliga av deras produkter under hela december. Denna bojkott omfattar Coca-Cola i alla dess former, Fanta, Sprite, Tab X-tra, San São, Seagrams, Bonaqua, Nestea, Powerade, Minute Maid, Mer, Burn samt Bjäre julmust (tro inte att jag missat att de utöver att försöka konkurrera ut julmusten från julborden även kränger julmust själva).

De borde i och med detta gå miste om lite drygt 18 kronor i intäkter. Hoppas att det svider riktigt ordentligt (obs; resistance is futile-sarkasm). Förutsatt att inte fler väljer att gå med i denna bojkott då.Kolla! Jag har till och med gett
min bojkott en tjusig logga
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sexmoralism

Angående Pinks nya video, de vågade (kvällspressens ord, inte mitt) sexscenerna (kvällspressens beskrivning av innehållet i videon, inte min) som den innehåller, samt den omröstning som ackompanjerar artikeln hos Aftonbladet, så var detta den första tanke som armbågade sig upp till medvetandenivå i mitt huvud:


Men. Så jämförde jag de siffrorna med siffrorna från Skops senaste väljarbarometer, och ser att Kd där bara får 5,9% av våra röster (obs; 'våra' som i ett uppskattat totalt antal röster i procent av befolkningen, och inte 'våra' som i min och din). Så det sket sig ju. Bara så att ni vet.

Tas dock hänsyn till alla de nötter som per automatik röstar på det 'otänkbara/sämsta' alternativet i såna här sammanhang (ni vet, de där som alltid ger årets julkalender en överkryssad geting, ger Spore lägsta betyg på Amazon trots att de aldrig spelat det, eller röstar på The Adventure of Link som det bästa Zeldaspelet), ligger den faktiska siffran garanterat närmare 5,9 än 9,5.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Fototriss: Trappor

Veckans fototrisstema är trappor. Såna där med trappsteg. Som man kan gå i, om man är på humör. Bild 1 föreställer just en sådan trappa. Finns att beskåda och/eller bemästra i Kjugekulls naturreservat. Bild 2 är av det lite otrevligare slaget, tagen en svinkall januarinatt. Taggtrådsbeklädda stängsel i bakgrunden, och det faktum att trapporna används för att kliva in och ut ur tunneltåg, förstärker bara de dåliga vibbar bilden kommunicerar till mig. Bild 3 är desto trevligare. Förutsatt att man gillar smultron, då.Andra bloggar om: , , , , ,