Med god viljaJesus har nu
uppenbarat sig på ett strykjärn. Med mycket god vilja och tro då, givetvis. Och jag, som känner mig såväl vilje- som troslös idag (obs; det där var avsiktligt), tycker att det lika gärna kunde föreställa Mona Lisa som Jesus. Det skulle till och med kunna vara det där ansiktet på Mars. Om strykjärnet tillhört Dan Brown - och inte en djupt troende katolik - så hade det garanterat varit just Da Vincis klassiska mästerverk som stirrade tillbaka mot oss och inget annat. Men om man kisar riktigt mycket och tittar på bilden ovan, så ser det nästan ut som en fastbränd beläggning på en yta av rostfritt stål.

Men man ser väl vad man vill se, antar jag.Andra bloggar om: , , , ,

Farliga Landskrona - Del 60

Del 60: Föga nytt under vindens evinnerliga pina


Är ledig i helgen. Det är till och med så att helgen med fördel kan förknippas med epitetet långhelg. Dagens stora projekt var att gå bort till andra änden av staden - således genom hela lejonkulan - köpa några påsar saffran, denna dyrbaraste av kryddor, och återvända hem igen. Levande, helst.

Och eftersom jag är i stånd att sitta här och skriva detta, gick det alltså vägen. Det var dock spännande där ett tag, när jag råkade få ögonkontakt med en äldre herre på Föreningsgatan. Att se så fattig och harmlös ut som möjligt borde här vara bästa försvar resonerade jag, så jag log lite tillgivet och försiktigt. Han log tillbaka, och återgick sedan till att beskåda ankorna nere vid dammen i närheten.

Puh.

Solen är nu på väg ner, snart släpps pucken i Elitseriens 25:e omgång (vänligen avslöja inte hur matcherna slutar, jag har inte sett dem ännu), och kvällen kommer jag att spendera uppkrupen i soffan med näsan djupt begraven i en god bok. Och så är ännu en dag till ända i livsfarliga Landskrona. Staden som för det mesta sover.
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59


Andra bloggar om: ,

Rädda julen!

Vi avbryter bloggandet för ett viktigt meddelande. En ny pralin ska in i Aladdinasken i år. Detta innebär att en annan pralin samtidigt måste kasta in handduken. Gå in på raddajulen.nu och rösta på din favorit körsbär i likör, för att säkerställa att den blir kvar i asken! Gör det! Gör det nu!
Andra bloggar om: , ,

Plötsligt så händer det, del 6

Plötsligt. I en inkorg nära dig. Men ännu närmre mig. Så sker något av en översvämning.
Plötsligt 1 | Plötsligt 2 | Plötsligt 3 | Plötsligt 4 | Plötsligt 5Andra bloggar om:

Vad dödar? (Dagens i-landsproblem #38: Lång livslängd)

Efter en diskussion om ventrikelcancer igår på jobbet, så kände jag ett oemotståndligt sug efter att kolla upp vilka länder som har längst medellivslängd. Så kan det gå. Alla små rika pluttländer - som Andorra, San Marino, Monaco, Liechtenstein och Malta - är med på topp 20 över länder med folk som lever längst. Och den första frågan som dyker upp är ju då varför invånarna i dessa länder lever längre än de flesta andra? Eller för att vända på det, vilket jag personligen tycker känns roligare: Varför har alla andra mera bråttom med att dö? Vad dödar egentligen? Här följer en kort sammanställning över tänkbara orsaker:
  • Högt skattetryck dödar1
  • Lebensraum dödar2
  • Brist på välfärd dödar3
  • Att inte bo i sydeuropa dödar4
  • En alltför homogen befolkningsgrupp dödar5
  • Andra religioner än den romersk-katolska dödar6

1 Många små länder har låg inkomst- och/eller företagsskatt. Andorra, Monaco och Liechtenstein betraktas som skatteparadis. Teorin om det dödande skattetrycket haltar dock något, då Sverige ligger på 8:e plats på listan över lång livslängd. Och vi betalar en del i skatt, som ni säkerligen redan känner till

2 Sug på den, Hitler. Hade du trängt ihop alla tyskar på en liten ö nånstans istället för att försöka expandera som besatt, så hade du kanske fortfarande varit i livet idag. Du hade kanske till och med kunnat vara med i Let's Dance

3 Hmm. Den där punkten stämmer nog faktiskt. Jämför denna karta

4 Medelhavsdiet, någon?

5 Den ursprungliga befolkningen är i minoritet i de flesta av pluttländerna. I Andorra bor en väldans massa spanjorer, portugiser och fransmän. I San Marino bor en hel del italienare (you'd better believe it!), även om dessa är i minoritet. I Monaco är 16% ursprungsbefolkning, 47% fransmän, 16% italienare och resterande 21% fördelar sig på totalt cirka 125 nationaliteter. Dock utgörs 97,2% av den totala befolkningen av skattesmitande tennisspelare, rika superskurkar och jet set-celebriteter. Drygt 40% av invånarna i Liechtenstein är invandrare, främst från Österrike, Schweiz och Tyskland. Invånarna i Malta är en salig blandning av de flesta folkslagen runt Medelhavet. Ergo: Välblandad gensoppa = Bombsäkert recept på långt liv

6 Romersk katolicism är majoritetsreligion i samtliga av lilliputtsländerna. Så om någon religion nu mot förmodan skulle visa sig vara sann, sätter jag härmed officiellt 100 spänn på katolikerna. Se det som en liten brasklapp till avlatsbrev


Jonas Brothers
Döden kan komma i många skepnader,
den ena hemskare än den andra ...Fotnot: Rökning dödar också. Rök inte. Det är ett långsamt självmord, och dessutom så luktar du skitäckligt om du röker.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Det finns en viss risk för att detta inlägg innehåller satiriska inslag. Reader discretion is advised.

Schlaflosigkeit

Jag kunde inte somna, förrän jag gick upp och kollade om timmarkeringarna på timern till sköldpaddans belysning var numrerade 0-23 eller 1-24. Sedan gick jag och la mig igen. Bara för att halvslumra till och glömma bort hur det var nu igen. Så jag gick upp igen. I vikt, alltså. Sen så tror jag att döda människor kan kommunicera till mig via den lilla blinkande lampan på brandvarnaren. Är detta normalt, eller är det tecken på s. k. "psykisk ohälsa"? Tacksam för svar. Nu ska jag gå ut i köket och prata med mikrovågsugnen om min understimulerande dag.


Softardag idag


Jag

Somnade tio över tolv igår, och steg upp tolv över tio i morse. Fotnot: Tolv kommer efter tio i vårt talsystem.

Ny singel av Roger Taylor
Jag bara säger det. För att jag gett mig fan på att ni ska få reda på det.


Andra bloggar om: queen, musik, roger taylor

Tillägg till samlingen

Har införskaffat tre nya Queenskivor till SAMLINGEN; Queen Guitar Rhapsodies av Carlos Bonell, Fun in Space av Roger Taylor och Live at The Brixton Academy av Brian May. Bra skivor alla tre, men skulle jag rekommendera någon av dem så slår jag nog ett slag för den förstnämnda. Finns på Queenonline.com. Kom även på att jag har en till bok som borde inkluderas i samlingen; BANG! The Complete History of the Universe, författad av bland andra Brian May. Utmärkt kombinerande av två av mina lite större intressen. Finns på Adlibris.

Andra bloggar om: queen, brian may, roger taylor, samlande, samlingar, musik, astronomi

Lördagskvällens citat


"Inga träd får växa till himlen"

/Janne Karlsson, tränare i HV71 (
källa),
angående att deras hemmasvit bröts ikväll.

...what??
Tillägg 22:37 Okej, uppenbarligen är det ett allmänt vedertaget ordspråk. Det är bara jag som är obildad som missat det totalt i 27 års tid.

Andra bloggar om: , ,

Apport

Apport 1 fr. apporte, 'bära fram', kommando som ges till hundar att söka och hämta ett föremål 2 större öppning i en byggnad för in- och utpassering, avsedd för primater || -er; -er
Andra bloggar om:
, , ,

Jag tror att jag börjar bli lite trött ...

För det är först när jag är riktigt trött, som såna här perfekta idéer ser dagens ljus.


Fotnot: Sökningen resulterade i cirka 1 660 000 träffar.

Manslemmar höra icke hemma i dammsugare / Minnessvit initierad av Media Markt

J:s granne på södra sidan av byn har ett stort, gult hus. Hon bor där själv, och köper alltid kokböcker av mig när jag säljer jultidningar. En iskall januarieftermiddag trodde vi att hon rövats bort av en jätte, för ingen hade sett henne på flera dagar, och på framsidan av huset påträffades spåren efter ett par till synes enorma fötter som trängt igenom skaren och lämnat några ensamma avtryck i snön. Nåja.

Detta gula hus står nu, denna soliga morgon i maj, i full brand. Vi kan alla se det ända från skolkullen. Vi var nog runt åtta år allihopa, för detta var inte många månader innan Super Mario Bros. 3 släpptes och vi unisont lärde oss älska Koopahariöknen över en helg. Efter skolan cyklar vi alla raskt dit, vinden kyler effektivt mitt huvud genom hålen i min frigolithjälm när vi susar fram i nyfiken odågekaravan mot förödelsen. Brandkåren har redan åkt vid det här laget, och kvar på tomten finns bara en kolsvart husgrund, en friggebod som klarat sig undan lågorna, samt ett eldskadat äppelträd. Av kvinnan, som tråkigt nog inte alls visade sig vara bortrövad av jättar något år tidigare, syns inga spår.

En vindil för med sig några kantsvedda sidor som ser ut att komma från en mängd olika böcker. En av alla dessa sotiga sidor landar precis framför fötterna på oss. På denna illa tilltygade pappersbit finns ett fotografi av en man med mustasch. Han är spritt språngande naken, och har stoppat in sin penis i en dammsugare. Åsynen av detta, av en vuxen som beter sig så pass märkligt, hade en minst sagt perplex inverkan på en åttaårings hjärna. Effekterna av de plötsliga sinnesrörelser som virvlade upp i mitt inre den där gången, är än till denna dag inte fullständigt kartlagda.

(Om min sambo hade varit hemma för stunden, hade hon här flikat in med ett "jaså, det är därför du aldrig vill dammsuga!" God bless her)

Boksidan arkiverades sedemera i gömstället under bron nere vid älven tillsammans med övriga pojkgängsskatter; o-ringar av varierande storlek; ett gammalt bilbatteri som någon slängt i skogen; kraniet från en grävling; det vanliga. Men dammsugarmannen ville inte dröja kvar där, utan försvann en blåsig natt vidare mot nya äventyr. Måhända i jakt på sin rättmätige ägare, jag vet inte.

(Om man ska spinna vidare på Sagan om Ringen-referensen här, så vore vi snorungar hober, kvinnan i gula huset Gollum, och dammsugarmannens fotografi Ringen. Men jag skiter nog i det. Livet är för kort. Och vem skulle i såna fall
Sauron vara ... ?)

Allt detta hade inte ägnats en tanke, förrän jag såg den här reklamfilmen för Media Markt på tv för några dagar sedan. Das also war des Pudels Kern.Andra bloggar om: dammsugare, barndomsminnen, media markt, robert gustafsson, eld, brand, fantasi, super mario, tv-spel, reklam

Det blåser ...Så här bra går det att se på Scrubs just nu.
Stormhelvete.

Nu har jag njutit av en stillbild föreställande hårsvallet på dr Cox i snart 30 minuter. Jag ger strax upp.


Andra bloggar om:

Jag får väl ge mig. Då.

Jag måste erkänna att jag inte riktigt trott på den här Krisen som "alla" har pratat om så väldigt länge. Jag känner liksom ingen som blivit av med jobbet. Inte en endaste en. Sen kanske det beror på att jag inte umgås särskilt mycket med bilmontörer; jag vet inte, och jag är inte på humör för att överanalysera. Men nu - i sken av dessa uppgifter - så får jag nästan lov att ändra åsikt. För med ens så blev krisen så påtaglig på något vis.

För nu föreligger ju faktiskt viss risk för att jag - Världens viktigaste människa - drabbas av något. Och så kan vi ju bara inte ha det. Tvingas jag genomlida en hel julafton utan julmust i glasflaska (som det ska vara), blir jag purken och bloggstrejkar. Kanske ända till annandagen. Sug på den ni, alla panthatare.

Panthatare 1 Person(er) som avskyr att panta returflaskor och -burkar 2 Person(er) som hyser agg mot all pantbanksrelaterad verksamhet 3 Person(er) som tröttnat på pantamera-reklamerna || -n

Snart är det - på tal om must - förresten dags för ytterligare en Coca-Cola-fri decembermånad. Men det visste ni givetvis redan, bra minne som ni har.

Coca-Cola Christmas

Andra bloggar om: , ,

Motvalls

Okej, detta fick mig på lite bättre humör igen. Nu ligger jag på soffan och stirrar upp i taket istället.


Medvind

Det är tur att det är mulet pissväder ute idag. Så man slipper låtsas att man har högre ambitioner med dagen än att ligga på golvet och stirra apatiskt upp i taket, menar jag.

Smrt

Jag: Om jag skulle dö nu ...
Hon: Ja?
Jag: ... så skulle jag dö ung.
Hon: Jaa ... det har du faktiskt rätt i.

Så det så. Tú y yo, la muerte.

Dagens ord: Kat-fight

Kat-fight Fysisk eller verbal konflikt, vars upprinnelse kan härledas till 1 Catha edulis 2 SI-enheten för katalytisk aktivitet 3 Filmen Kat (2001) 4 Kat DeLuna 5 Katrin Psyko... Sygo... Cyto... Zyytoo... Zy-to-mier........ Schulmans ex || -en; -er

(Källa: Aftonbladet)


Och av någon anledning så tycks det vara en fysisk omöjlighet för mig att bry mig mindre om artikelns innehåll, och samtidigt inte plumsa huvudstupa in i en befriande, drömlös koma.

Andra bloggar om:
Och ja, jag kan stava till Zy-to-mier-ska. Men jag har lärt mig att man
kommer längre här i livet om man låtsas vara lite korkad mellan varven.

Dagens ord: Tigertoppmöte

Tigertoppmöte 1 Det att samla världens främsta ledare för att diskutera tigrarnas framtid 2 Det att världens främsta tigrar samlas för att diskutera ... vad nu världens främsta tigrar kan tänkas ha att diskutera med varandra || -t; -n


Gruppfoto: En svensk tiger, Shere Khan, Tony, Tigger och Hobbe

Tony är självutnämnd ledare för mötet, och ingen av de andra vågar säga emot honom (de tiger ...), för de vet hur kinkig han blir när han får sockerabstinens (han är inte grrrrreat ...). Ha förbiseende med de mänskliga fötter som logikvidrigt sticker fram under bordet. Ignorera även de mänskliga armar som tycks ligga på bordet. Eller gör inte det förresten. Betrakta dem snarare som tilltugg.

Grrr.Andra bloggar om: , , , ,

Jag hade nog felJag var nog inne på fel spår angående det där om att röntgen skulle vara
tidernas främsta uppfinning. (Se, är man verkligen narcissist om man kan erkänna att man har fel ibland kanske??). För nu har jag funderat lite på saken, och jag har kommit fram till att detta (se bild) måste vara världens bästa uppfinning. Utan konkurrens. Bättre än fjärrkontrollen, kylskåpet, skräckfilmen och glassbilen tillsammans. Jag älskar dessa små hårdplastmirakel. Djupt och innerligt.

Vad det är för något? Men kära nån ... Det är en adapter som gör så att injektionssprutor med luer lock-fattning passar ihop med de flesta slangar, tack vare en slug liten step down-ände på andra sidan. Jag kallar den ... 801.00. Eller 801:an, helt enkelt. Och den äger. Dig, mig, och till och med glassbilen.Andra bloggar om: , , ,

Röntgen är viktigast

"Röntgen är tidernas främsta uppfinning", skriver DN. För några dagar sedan nu, men jag är inte så snabb av mig. Har ju precis haft semester, menar jag. Frågan är nu bara, hur jag ska bära mig åt för att väva in denna realitet i kommande löneförhandlingar ... ?

(Hej herr/fru/fröken lönemagnitudsbestämmare. Jag kuvar på daglig basis världens främsta uppfinning, har du tänkt på det? Den lyder under mig, och har accepterat mig som dess envåldshärskare. Hur mycket tycker du att det är värt? ... But then again, no).


Farliga Landskrona - Del 59

Del 59: Kameraövervakningen gör till slut lite nytta

Övervakningsfascismen1 rönte lite framgångar, till slut. Ty, jag hann knappt sätta upp
min nya krukhållare, innan ampelliljan utsattes för vandalism av det grövre slaget. Se bifogat bildbevis (A), som dokumenterat skadan. Lyckligtvis fanns en kamera i närheten som fångade en misstänkt yngling på bild, se bildbevis (B). Ett gripande kunde sedan göras, när en individ som starkt påminde om förövaren senare dök upp på brottsplatsen, kanhända i syfte att avsluta jobbet. Detta är dock strikt spekulativt i nuläget. Flyktrisken bedömdes som liten, så gärningspaddan har försatts på fri fot i väntan på rättegång. En fällande dom är att vänta. Tack, Storebror.


Bevismaterial A; skadan
Bevismaterial B; övervakningsvideo1 Att våldsbrott ibland råkar fastna på film kan förvisso vara användbart, och göra all skillnad i världen vid en rättegång med i övrigt klen bevisning. Förutsatt att inte gärningsmän maskerar sig, då. Att ingen har tänkt på det tidigare ... (obs; sarkasm). Problemet är bara att det aldrig kommer att stanna vid det, utan ständigt trappas upp. Tills alla brott hamnar på film. Något som inte kan ske förrän alla övervakas, alltid. Och jag tycker att laglydiga människor förtjänar att kunna sitta på bussen, prata i telefonen, surfa på Internet eller gå nedför gatan utan att bli övervakade. Även vi med s. k. rent mjöl i påsen har allt att förlora på ökad övervakning. För tro inte att vi får tillbaka vår frihet, när vi väl gett upp den.

"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both"
/Benjamin FranklinAndra bloggar om: , , ,

1501 (The future ... is NOW)

Det där var förresten inlägg nummer 1500. Välkommen in i framtiden. Där alla använder jojo-kort, vet hur man artikulerar ordentligt och inte skräpar ned. Inget fint tacktal denna gång, och all uppvaktning undanbedes. Eventuella gåvor av monetär karaktär kan med fördel placeras i ett anonymt kuvert och tråcklas in genom brevinkastet.

Dagens ord: Nazisthåna

Dagens ord är nazisthåna: Det att utsättas för offentliga smädelser, som alluderar på att ens politiska värdegrund skulle vara baserad på nationalsocialistiska normer. Nej, nu håller Carina på att nazisthåna Stefan igen. || -enAndra bloggar om: ,

Hängbar krukhållare1, 2, 3 och 4, och vips så fick sköldpaddan sällskap av en ampellilja (Chlorophytum comosum) och en liten aloe (Aloë vera). Enkel och smart hängbar krukhållare med fat från Botanic City, 119 kr. Bara ett litet tips som gör vardagen lite, lite drägligare.
Se där, min bäste padda! Och du som säger att jag aldrig visar min uppskattning för dig ... Seså, se inte så förvånad ut. Jag vet att du bara spelar.
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Bäst före

I skafferiet, en semesterslö och nyvaken hjärna registrerar ett fullkornsbröd av något slag. Höger arm extenderas i sin fulla längd, handen greppar kring brödet, förflyttar det i riktning mot ögonen, stannar till på lagom läsavstånd. Muskelminne är bra grejer. Korpgluggarna fokuserar: Bäst före-datum 05.11.2009. Hjärnan gör halt. Vill att jag ska upptäcka något speciellt med datumet. Sedan slår det mig. Att hur i helvete kan ett bröd hålla så pass länge? För vad är det nu? September?

Nej, hjärnan, nej. Det är för fan november nu. Shape up, vi har massor att ta uti med idag.
Andra bloggar om:
, ,

Det kom ett litet kolli till ...

... ännu lite fetare, inrymmandes denna:Så då vet ni vad jag kommer att syssla med imorgon. Och en överskådlig  framtid över övertid framåt tid framöver. Halvvägs genom förordet kan jag bara meddela att boken är grym! (obs; upprepningshumor).

Jag har väntat. Länge. På den här.Andra bloggar om: , , ,

Det kom ett litet tjockare kuvert ...

... och detta är vad det visade sig innehålla:


Så då vet ni vad jag kommer syssla med idag. Halvvägs genom första genomlyssningen kan jag bara meddela att skivan är grym!

Recensioner:
Aftonbladet, Expressen, DN, SvD, Norran, HDAndra bloggar om: ,

America's got talent

Vi tittar på det. TV-programmet alltså. America's got talent. Det är engelska, och jag tror att det betyder 'det faktum att du är unik gör dig inte per automatik användbar som människa'. Eller något åt det hållet. In kommer i alla fall en kille(?) som läppsynkar och dansar som Tina Turner.

Jag: What? Är det där talang? Jag kan också göra det där!
Hon: Du kan göra precis vad som helst.
Jag: Tack, förrymd moralkaka från valfri Disney-film. Jag behövde höra det där.

Jag kan ha varit lite sarkastisk. Men jag kan garanterat skaka på rumpan bättre än det där. Och dammsuga samtidigt.Andra bloggar om:
, ,

Svin vs. nöt

Den ultimata tävlingen. Försten till taket avgår med segern. Till vänster, svinörat/änglavingen Begonia "Babe" maculata, en uppstickare som slog igenom i junior-EM i somras, där han verkligen blommade ut på allvar. Till höger, avokadon Persea "Ferdinand" americana, favorittippad veteran som dock uppvisat lite sviktande formkurva de senaste månaderna. Har nu sparkat sin förre tränare och låtit sig planterats om i bördig, skånsk mylla. Han har i och med detta trissat upp förväntningarna ordentligt inför dagens lopp.

(Ni fattar vem som är svin och vem som är nöt, va?)

Där går startskottet! Och det ser ut som om Babe på innerbanan går ut i knapp ledning! Detta kan bli något för historieböckerna! Babe håller dessutom undan och behåller sin ledning en bra bit in i loppet!

Begonia maculata, Persea americana
Svin vs. nöt, the ultimate showdown
Tre timmar senare ......

Begonia maculata, Persea americana
Svin vs. nöt, the ultimate showdown #2

Babe tycks fortfarande hålla undan! Undrar om inte Ferdinand spar på krafterna till upploppet, rutinerad som han är? Snart händer det nog grejer ... Återkommer i såna fall! Framåt juli 2011 ...... Förhoppningsvis ...

Tillägg kl. 13:56, samma dag: Detta inlägg inspirerades undermedvetet av VM-kvartsfinalen i botanisk thaiboxning. "De här killarna är ju busfrön redan i plantskolan, va", episk humor!Andra bloggar om: , , , , , ,

Hej det regnar ute och vi är uttråkade

M spelar Civilization Revolution på PS3:an. Jag gör ing. en. ting. Hon upptäcker en ny stad som egyptierna precis har byggt.

Jag: Jävla expansionister!
Hon: (Tittar upp)
Jag: Evangelister! ... Puckelpister??
Hon: (Nickar instämmande, och fortsätter spela)

Hej det regnar ute och vi är uttråkade. Och egyptierna gör inte saken bättre.
Kameler har förresten pucklar.

Krikon

Jag blev kallad för ett krikon idag. Döm av min förvåning, när jag nyss upptäckte att det faktiskt är ett riktigt ord. Tack, Google. Ni räddar mitt liv.

Jag bromsar i tid. Du har frusit mitt i. Jag är iskall inuti. Och så vidare.

1998

När jag ändå är inne på ämnet, så samlar jag faktiskt på en sak till. Enkronor från 1998. Det är en väldigt simpel sak att samla på; varje gång jag får en -98 tillbaka i växel så hamnar den i samlingen när jag kommer hem. Jag har samlat på 98:or sedan -98, tro det eller ej. För det var ett väldigt bra år, helt enkelt.

317 stycken har det blivit än så länge.Andra bloggar om: , , , , , ,

Dagens citat

"Tommy Samuelsson och Dave King, definitivt inte den andre jag hade i Skellefteå, kommer inte ens ihåg hans namn" /Brett Harkins, på frågan om vilken tränare av alla han spelat under som han anser var bäst. Från Grön-aou-vit

Fotnot:
"Den andre" heter Perra Johnsson. Eller var det Johansson... ?
(obs; skämt i ev. behov av referens, för de som glömt)

Andra bloggar om: , , , , ,

Fototriss: Fruktigt

Veckans tema på Fototriss är fruktigt. Bild 1: Rotfrukt. Säsongstypiskt och gott. Löken ur fokus i bakgrunden är diskvalificerad då det är en enhjärtbladig gömfröväxt och ingen trikolpat ...... Bild 2: Önskekiwin! The one and only ... Bild 3: Höstterminen 2006. Jag satt i köket och pluggade. Jag var ganska less. Framför mig stod en skål med äpplen. I min ficka låg en säkerhetsnål. Detta hände. Och det fungerade alldeles utmärkt som en form av minnesförankringsritual. Jag minns förvisso inget alls om Kellys kognitiva personlighetsteori. Men jag minns att äpplet smakade väldigt bra.Andra bloggar om: ,