Nere för räkning (Hej, Robert här)

Det här är ett sånt där innehållslöst inlägg. Jag skriver såna inlägg ibland. På sista tiden har nästan alla inlägg uteslutande hamnat under den kategorin. Det blir lätt så - Där orken tar slut tar autopiloten vid. Är ute på praktik, och är man van att sitta i en skolbänk hela dagarna, för att sen sitta och plugga hela kvällarna, så innebär det en väldig omställning att springa omkring på en kvav vårdavdelning åtta timmar i sträck varje dag. E24 har uppmärksammat detta, och på Aftonbladet.se kan man idag läsa följande rubrik:

image206

Det är beklagligt att dom blandat ihop bilderna och publicerat en bild på en helt annan Robert. Jag har mailat och påpekat detta, och dom lovade att genast byta ut bilden. Och jag föredrog faktiskt "Du vet väl om att du kan ta med dig Robert på semestern", något som jag tycker att betydligt fler gärna hade fått ta på allvar och faktiskt gjort. Dom hade inte ångrat sig. Eller varför inte "Du vet väl om att du kan ta Robert med dig i sovrummet"...

Blur - Tidernas största rockband??

Aftonbladet skriver idag om en omröstning genomförd av en bunt brittiska radiostationer, som kommit fram till att Blur är tidernas största rockband. Detta är givetvis inte sant. Blur är enligt undertecknad ett britpopband och verkligen inget rockband, och även om dom nu var ett rockband så skulle dom knappast platsa ens på min topp 30-lista. Topp 10 enligt undersökningen:
 1. Blur
 2. Iron Maiden
 3. Led Zeppelin
 4. Arctic Monkeys
 5. Pink Floyd
 6. Rolling Stones
 7. Queen
 8. Black Sabbath
 9. Oasis
 10. The Beatles
Nej nej och åter nej, eller hur? Så här borde en topp 10-lista se ut:

image205
 1. Queen
 2. Metallica
 3. Led Zeppelin
 4. Aerosmith
 5. Guns N Roses
 6. The Doors
 7. Kiss
 8. Deep Purple
 9. Pink Floyd
 10. The Darkness
Bubblare: Dire Straits, Nirvana, The Ramones

Ge mig!

Hittade den här bilden igår kväll av en ren slump:
image203

Och det gjorde mig ju förbaskat nyfiken. Och med lite efterforskningar har jag nu fått reda på att det är orginalet, i händerna på en anställd på Winchester School of Art, där dom visst är världsledande i konserverandet av gamla kläder. Den såldes för 26,290 pund på en auktion 2004, till en privat samlare.

Men frågan är om det existerar ett enda exemplar, eller om det finns flera? Han måste ju ha haft minst ett par stycken, utifall att den skulle gå sönder eller nåt? Och man undrar ju om det inte finns något företag eller nån privatperson som satt i system att producera och sälja kopior? För i såna fall så MÅSTE jag bara ha en! Inte för att jag klär i gult, och inte för att jag är särskilt förtjust i läder, och inte för att jag skulle ha råd, men bara för att ha hemma i en tjusig monter eller för att använda framför spegeln då och då. Får leta vidare.

Orginalet in action, på Wembley -86:Där kan vi snacka publikkontakt. Skulle kunna ge min högra arm för att få ha varit där (no joke).

Farliga Landskrona - Del 22

Sent larm om legionellasmitta, skriver Landskrona Posten idag. Vilket känns en smula överdrivet. Dels för att utskicket är information och inte ett larm, och dels för att det inte kom sent. Jag håller, som av en slump, på att skriva ett arbete om just Legionella Pneumophila för tillfället. Och jag råkar veta att smittskyddsläkaren i region Skåne blev informerad om att smittspårning av källan till den här smittan skulle ske i början av förra veckan (jag var där när anmälan skickades iväg). Det är inte länge sen, med tanke på att det tar ett tag att göra bakterieodlingar.

Dessutom är sannolikheten att ett litet barn skulle bli smittat relativt liten. Rökare och personer med nedsatt allmäntillstånd, främst äldre, är predisponerade att smittas, och dödsfall kan förvisso inträffa trots modern intensivvård, men det är sällsynt.

Att bakterien smittade just den här patienten beror på att han bara duschade en gång i veckan, och därmed lät vattnet "stå" länge i slangen. Det, plus att hans duschmunstycke var en modell med väldigt små hål för vattnet att sippra ut igenom, något som skapar betydligt fler små aerosoler än ett munstycke med lite större hål (legionella smittar via aerosoler). Tro mig, jag vet även detta med all säkerhet.

Och, precis som det konstateras i artikeln, så befinner sig vattnet i ledningarna i det temperaturintervall som godkänts av Boverket. Så låter man bara vattnet spola i ett par minuter innan man hoppar in i duschen så är risken för att smittas i princip noll. Den enda gången som man verkligen kan behöva vara försiktig är om man har en pågående cellgiftsbehandling. Något som jag förutsätter att ett barn på 6 veckor inte har.

Legionella faller in under kategorin "anmälningspliktig sjukdom utöver allmänfarliga sjukdomar" i Smittskyddslagen. Finns mer att läsa på Socialstyrelsens hemsida för den intresserade. Rekommenderade författningar: 2004:168 och 2005:23.

Två (heta?) tips

Tips 1: Vik din egen plånbok av papper! Instruktionerna tar ungefär 10 minuter att följa, och det får plats med 4 kreditkort och en bunt med sedlar i den när man är klar. När jag fyllt den så är den en bråkdel så tjock som min vanliga plånbok i skinn är när den är helt tom. Utmärkt om man vill slippa fula, putande fickor och samtidigt vill slippa ha med sig väska överallt med andra ord. Uppfinnaren av papperplånboken hävdar dessutom att den håller längre än vad man tror. Jag funderar på att göra en efter samma instruktioner men av gaffatejp istället. Seså, skrid till verket nu! Lite pyssel en lördagsmorgon har ingen dött av.

image201


Tips 2: Skaffa ett par såna här hörlurar! Det är dom bästa hörlurarna jag nånsin haft, och jag har haft många vi det här laget. Bättre basåtergivning finns inte. Och det som verkligen gör den unik är att delen som man sticker in i örat är mjuk och foglig precis som en öronpropp, och sluter därmed tätt och stänger ute alla annat ljud - Omvärlden blir som en musikvideo. Visst, här finns en viss risk att man råkar gå över gatan utan att man hör att en bil kommer körande. Men skulle jag sluta mina dar på motorhuven till en BMW med mitt tarmpaket utmetat över hela vindrutan och med lungorna penetrerade av mina egna revben så skulle jag åtminstone ha dött utan att höra det, och med perfekt ljudåtergivning.

image202

Farliga Landskrona - Del 21

Kamphundsdebatten har fått ny luft under vingarna sen fårattacken. Detta betyder inte per automatik att något nytt tillkommit debatten, bara att folk verkar mer angelägna om att ta samma diskussion en gång till. Och då debatten är densamma, så kan jag ju citera mig själv från förra gången jag var inne på ämnet:

"Att attribut som lämpar sig väl när man vill utöva aggressioner, såsom t.ex. muskelstyrka, avlas fram är en sak. Det är dock inget som per automatik gör en varelse aggressiv. Ju mer muskler en människa har, desto aggressivare är personen i fråga? Nej, det funkar inte så.

[...]

Att det finns hundar som är så gravt mentalt störda och aggressiva som vissa hundar är, har en enda bakomliggande orsak: Den mentala störningen hos dess ägare. Att i det läget skylla på hunden för att den är aggressiv, är lite som att skylla en fortkörning på att man har en lamborghini.

Det är fortfarande du bakom ratten som har ansvaret".
(hela inlägget finns
här)


Nytt är däremot en underdebatt till huvuddebatten, om hurvida en utbildning för oerfarna hundägare som nödvändigtvis måste skaffa sig en pitbull har rätt att existera eller inte. Artiklar:

Kommunal kurs för unga kamphundsägare
"Jag blir fullständigt paff"
Kommunalråden stoppar hundkursen
Oppositionsrådet stöttar hundkursen

Jag tycker att Torkild Strandbergs (fp) reaktion i "fullständigt paff"-artikeln ovan är mycket märklig. Man får lätt känslan av att han inte var särskilt insatt i ämnet när kommentarerna fälldes. Att lära hundägare att ta hand om sina hundar och att informera om deras ansvar som hundägare är en väldigt bra idé. Har svårt att se det fel som Torkild Strandberg uppenbarligen ser med att lära hundägare att ta ansvar för sina djur (väntar med spänning på en utförligare intervju efter att han hunnit få lite mer kött på benen).

Nej, bättre då att införa kopplingstvång som enda åtgärd? Den svenska modellen i sitt esse - Förbjud bort problemen.

Kopplingstvånget är det förvisso inget större fel med. Men då skulle Landskrona behöva ha en inhägnad hundpark av något slag. Och det är ju bara att sätta ett stängsel runt vilken park som helst, enligt den bild som man får av Landskrona genom att enbart läsa i tidningarna så vågar folk knappt vara utomhus, pga rädslan att bli nedslagna av invandrare eller sönderbitna av mastiffer, så parkerna borde väl ändå vara folktomma? (obs, sarkasm).

Det måste finnas fler än jag som blivit lite less på denna ständiga rädsla hos folk? Jag börjar nästan tro att människor har ett behov av något konkret att känna rädsla inför. Det finns i alla fall inget som talar för att det inte är så. (Läs tidigare inlägg i ämnet otrygghet och rädsla här). Att ständigt projicera all sin otrygghet på något är knappast hälsosamt i längden. Ta itu med roten till känslan istället. Den sitter garanterat hos dig själv.

Man kan inte gå genom livet och ständigt anpassa sig efter vad buset hittar på. Det verkliga livet funkar faktiskt precis som lågstadiet gjorde. Försökte någon mobba och trycka ner en så fick man inte låta mobbarna sätta spelreglerna, för kom dom undan med A så gick dom direkt vidare med B. Sätt ner foten och ta ställning i stället.

Kom att tänka på Father of a son av The Ark nu, pga textraderna

And you're totally fogged in your head
If you were serious right now
When you said
That "it's because
They will be bullied in school"
'Cause that means you let the bullies
Set the rules

Så jag avslutar med den musikvideon, måste ändå kasta i mig frukost nu och springa iväg och jobba.


The ark - Father of a son


Tidigare delar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Andra bloggar om: , ,

Klart som fan att det är humor

Att få en mäktig, högt uppsatt människa att tappa ansiktet inför så många andra människor som möjligt är givetvis väldigt roligt. Misslyckas du med att se det komiska i det här? Då måste jag tyvärr meddela att din förmåga att percipiera humor är underlägsen min. Det är helt klart i samma klass som tårtningen av Bill Gates -98. Därmed inte sagt att jag inte håller med om att det kanske var lite omdömeslöst. Skämtet saknar den där fingertoppskänslan, så att säga. Jag väntar dock fortfarande på att någon journalist ska påstå att Reinfeldt blivit kränkt av detta. Det skulle verkligen göra hela min dag. Kanske har det redan inträffat, har inte orkat läsa varenda journalists uppfattning om den här bagatellen.

Det är även komiskt hur media gör reklam för media genom att skriva skit om media. Media vinner hur man än gör. Knappast i anseende, men väl i publicitet. Komiskt också att jag kom ihåg året som Bill Gates fick en tårta i ansiktet. Den informationen har bara legat och lurat djupt inne i hjärnan i 9 långa år i väntan på att få komma till användning. Men idag kunde jag inte komma ihåg att ACE-hämmare har torrhosta som biverkning. Fast just det skämtet måste man nog befinna sig innanför mitt skallben för att uppskatta.

Långt stjärnmem

******************
Have you ever
******************
Been Kissed: Ja.
Eaten an entire box of Oreo's?: Ja.
Eaten sushi?: JA!
Been onstage: Ja.
Been dumped: Ja.
Has anyone ever been unfaithful to you?: Inte vad jag vet.
Gotten in a car accident: Tja, ja, typ.
Watched Punky Brewster: Vad??
Watched the Smurfs: Ja.
Hiked a mountain: Ja.
Stayed home on a Saturday night: Ja.
Seen the White House: På bild.

******************
Either/Or
******************
Cold or hot: Kallt.
Lace or Satin: Inget av dom.
Blue or Red: Röd.
Rain or snow: Snö.
Give or receive: Ge.
Wool or cotton: Bomull.
Rose or daisy: Rosor.
Private school or public school: Kommunal skola.
Celsius or Fahrenheit: Celsius.
Spring or fall?: Båda.
History or Science?: Vetenskap.
Math or English: Matte.
Alternative or Country: Alternative.

******************
Opposite sex
******************
Do you like someone right now from the opposite sex?: Ja.
Do they know?: Ja.
Does anybody like you right now?: Ja.
What do you look for in a woman/man?: Humor och värme. Dom får gärna vara söta också.

******************
Within the last 24 hours
******************
Had a serious talk?: Ja.
Hugged someone?: Ja.
Gotten along with your parents?: Jo, det skulle jag väl tro.
Fought with a friend?: Nej.

******************
Do you like to
******************
Give hugs?: Ja.
Give backrubs?: Njae.
Take walks in the rain?: Ja.
What color is your floor/carpet in your room?: Sovrummet är grönt.
What was the last CD you bought?: En Queen-bootleg jag hittade i Helsingör.
If you chew gum, what kind?: Extra, gärna nåt som smakar mint.
What did you do last summer?: Jobbade arslet av mig i tunnelbanan.

******************
About You
******************
Gender: Man.
Age: 24.
Nickname: XRob.
Haircolor: Mörkbrun.
EyeColor: Grön.
Skintone: Hudfärgad.
Any birthmarks?: Javisst.

******************
Which one of your Friends????
******************
Is most likely to grow up to be a model: Vi är redan vuxna.
Which one knows most about you: M.
Is most likely to become a comedian: E.
Have you known the longest: P.
Is your Best friend: J.
Most likely to end up in jail: S. Hon är en gangster.

******************
Favorites....
******************
Food: Surströmming.
T.V.Show: House MD.
Movie: Crouching Tiger Hidden Dragon.
Actor: Johnny Depp eller Bruce Lee.
Actress: Nathalie Portman eller Ziyi Zhang.
Restaurant: I den här stan är det Asia Palace.
Place to be: Nära epi-centrum.
Song: Bohemian Rhapsody.
Singer/Group: QUEEN.
Sport: Hockey.
Color: Inte gult iaf, jag klär inte i gult.
Candy: Filidutter.

******************
Have you Ever
******************
Been to a concert: Ja.
Been in a different country: Ja.
Loved someone so much it made you cry: Ja.
Cheated on a test: En gång i högstadiet.
Bought something and then saw it cheaper somewhere else: All the time.
Stole from somewhere or someone: Ja (hej, Connex).
Stalked someone: Nope.
Played strip poker: Japp.

******************
Love
******************
Single or taken: Upptagen som faen.
If single, are you looking for someone?: -
Who was your biggest crush: M (haaallå).
If you could go out with anyone who would it be: Nathalie Portman ;-)
Have you had a lot of bf's/gf's: Definiera "a lot".
Have you ever had an online relationship?: Det är en definitionsfråga.
Longest relationship?: M. (Inte nuvarande M, utan förra M).
Real relationship or fake love?: Paw rihk-titt, tack.

******************
Others
******************
What is your worst habit: Har lite svårt med att inse när jag borde ge upp.
What gets you really mad: Orättvisor går jag lätt igång på. Men det är nog allt.
Scariest moment: När jag blev hotad till livet senast, hösten -04.
Happiest moment: Jag är rätt glad just nu faktiskt.
Do you curse too much: Definiera "för mycket". Är nog i riskzonen.
What do you feel about homosexuals: Människor som människor.
Would you ever be a homosexual: Svårt att se det faktiskt.
Do u dress like a slut/prep/snob/sporty/or just normal: Sjuksköterskeuniform.
When was the last time you showered?: 50 minuter sen ungefär.
What color pants do you have right now?: Har en handduk på mig, det är allt. Det är kattdjur på den.
What color underwear do you have right now?: Som sagt, har inga kläder på mig nu.
What song are you listening to right now? Is it just me? av The Darkness.
What is the last thing that you said?: "D. skickade den, vet inte vad det är för jävla skit".
What is right next to you?: Skolböcker, hårborste, diverse skrivbordsattiraljer.
What is your computer desk made of?: Trä.
What are the last 4 digits in your phone number?: Sista siffran är en 0:a.
What was the last thing you ate?: Makaron- och kasslergratäng.
Who do you want to spend the rest of your life with?: M, som det känns nu.
Do you have a lava lamp?: Jo. Icke fungerande dock.
How many buddies do you have on your list?: Vilken lista?
How's the weather right now?: Mörkt, 12 plusgrader, uppehåll.
What did you do last night?: Sov som en stock.
Last person that you talked to on the phone? Min chef.
What's the nicest thing you find about the opposite sex?: What's not to like?
Who do you admire most?: Megaman. Han räddar världen om och om igen utan att klaga.
What is the nicest present you've gotten this year?: Motivation, av mig själv.
How do you eat an Oreo?: I en enda tugga.
Fav M&M?: Same shit, different color.
What makes you happy?: Saker med egenvärde. Sommar, höst, vinter, vår, M, tv-spel, sushi.
Fave CD?: Valfri Queen-skiva förutom Hot Space.
Who are you thinking of right now?: Ett skolarbete jag håller på med. Hur trött jag är.
If you could go anywhere in the world right now where would you go?: Norrland!
Do you want to have kids when you grow up?: Förmodligen.
What do you want to name your children?: Mario och Luigi (obs, skämt).
Who means the most to you in your life right now?: Delad förstaplats mellan M och jag själv.
Height?: 178 cm.
Weight? ~80 kg.
Are you a meany?: Nej.
The Time Now: 22:40

Dagens bästa mail

Dagens bästa mail var idag ett stycke spam med ovanligt innehåll. För det mesta så handlar dom ju om billig Viagra, Rolexkopior och suspekta aktietips, men idag fick jag ett mail från följande avsändare: Colon Cleanse Support, med titeln Flush 20 Excess Pounds out of your Colon. Detta får en ju onekligen att höja på ögonbrynen en smula. Det verkar handla om ett företag som säljer laxermedel som bantningsmetod. Ungefär lika intelligent som att tappa sig själv på blod och basta invirad i gladpack för att gå ner ett par kilon. Det framgår inte om det är peroral laxantia eller klysma som det handlar om, men det är väl skit samma, så länge man går ner i vikt så är väl alla sätt bra utom dom dåliga. Alla sätt är uppenbarligen tillåtna i alla fall.

image200
Utsätta sig själv för dehydrering för att gå ner ~9 kilo? Tummen upp!

Värsta rivalen??

Skellefteå AIK har den senaste veckan utmålats som Luleå Hockeys "värsta rival" i diverse tidningar. Detta får mig att undra lite. För mig veterligen så platsar Luleå knappt på en topp 10-lista över de klubbar som Skellefteås fans ser som sina värsta rivaler. Jag kan dock inte svara för hur Luleås fans resonerar, men det känns som om man försöker göra det här till något betydligt större än vad det är.

Och jag skulle vilja få reda på hur Luleås klubbledning har resonerat, när dom som svar på att Renberg bedrivit "en kampanj som pågått en längre tid och som naturligtvis skadat Luleå Hockey", väljer att smutskasta tillbaka? Enligt vems ofelbara logiska slutledningsförmåga leder mer negativ publicitet till minskad skada för Luleå Hockey som varumärke? (Frågeställning i slutet av resonemanget: Hur stor andel av människors agerande har egentligen heder eller stolthet som primär drivkraft?)

- "Han (Renberg) måste ha total kortslutning i huvudet angående det han säger om unga spelare. Luleå toppar den statistiken i hela elitserien sett till killar fostrade i klubben", säger Hans Chrunak (klubbdirektör) enligt hockeycentralen.se.

Vad som har en självklar plats i ett sånt resonemang, men som ändå inte (verkar) tas med i beräkningarna, är skillnaden mellan kvalitet och kvantitet. Antalet egna produkter är självklart underordnat kvaliteten som dessa besitter.

"Luleå Hockey mår bättre utan Mikael", skrivs det i slutet av dagens pressmeddelande. Bra så, det verkar ju vara ömsesidigt, så då är väl det hela överstökat och slutdiskuterat? Nej visst fan, där har vi det där med heder igen. Det är relativt sällsynt med hedersrelaterade självmord, men Luleå Hockey är på god väg mot ett.


Andra bloggar om: , , , , ,

Farliga Landskrona - Del 20


Välkommen, Renberg!

Aftonbladet:
"Renberg pissar på alla fans"
"Kul med lag som satsar"

Expressen:
Luleå-fansen förbannade och besvikna
Renberg klar för Skellefteå
Renberg skrev på utan övertalning

Dagens nyheter:
Renberg klar för Skellefteå

Svenska Dagbladet:
Mikael Renberg klar för Skellefteå

Skellefteaaik.se:
Renberg klar för AIK
Presskonferensen med Renberg
Peos syn på senaste värvningen

Norra Västerbotten:
Renberg klar idag

Västerbottens Folkblad:
Renberg har tecknat ett-årskontrakt

NSD:
Renberg: Kul spela i ett lag som satsar
Renberg väljer Skellefteå

Sportal:
Kontraktet påskrivet

Hockeysverige.se:
Klart - Skellefteå för Renberg

Hockeymagasinet:
Renberg nu klar för Skellefteå

Marie Hallman:
Ilska i Luleå


Kommentar:

Det är väl snarare Luleå Hockey som pissar på sina fans genom att fortsätta att långsamt lägga sig ner och halvdö för tredje säsongen i rad? Hade Luleå varit en satsande klubb med framtidsvisioner så hade Renberg varit kvar. Som man bäddar får man ligga.

Renberg skrev på av samma anledning som fick Wernblom att skriva på för några säsonger sen - Utmaningen och satsningen. Och allvarligt talat, vilken spelare som gillar utmaningar, har vinnarskalle och är vid sina sinnens fulla bruk skulle INTE vilja spela för Skellefteå?

Nu skulle det kunna finnas dom som känner för att hävda att det vore hyckleri av mig som Skellefteåsupporter att anse att Luleå-fansen överreagerar, med tanke på hela Jonathan Hedström-historien förra året. Men det är viss skillnad; Renberg har länge sagt att han funderar på att lämna Luleå, Hedström sa uttryckligen att han skulle skriva på för AIK om vi gick upp, bara för att i sista stund välja Timrå. Renberg har hela tiden varit öppen, och har nu gett Luleå god tid att täppa igen hålet han lämnar efter sig. Hedström har fortfarande inte gett något som kan liknas vid en förklaring.

Det är skillnad på svek och svek. Det här är mer som när Johan Backlund valde Timrå före oss förra året. Surt förvisso, men man kunde ana ett logiskt, sportsligt resonemang bakom agerandet. Och alla har väl rätt att byta arbetsgivare bäst dom vill.

Finns det verkligen inte Luleå-fans som är storsinta nog att unna Renberg en nytändning?

Det här är den tiden på året då hockeyabstinensen är som störst, och det här gjorde ju knappast saken bättre. Det kommer tyvärr att bli ännu en evighetslång sommar, sanna mina ord.

När vi ändå är inne på ämnet paranoia...

...så verkar ändå paranoians förlovade land USA ligga långt före de av er som tror att islam kommer att erövra världen inom en snar framtid. Och det är alla tiders hustrumisshandlare, Bobby Brown, som står för dagens paranoida höjdpunkt, då han avslöjar att han är övertygad om att Usama bin Laden vill döda honom för att kunna gifta sig med Whitney Houston. Intressant att observera vad en sorglig människa kan tänkas hitta på, då han känner att karrären börjat dala. Nu har den förvisso varit på väg stadigt nedåt sen typ 1989, och det känns som om han hunnit nå botten både en och två och tre gånger, men ändå.

Annars så diskuteras visst Den Stora Östkonspirationen i ESC fortfarande friskt. Ännu mer härlig paranoia att blidka sensationslystnaden med. För röstresultatet kan omöjligt bero på att länder som ligger geografiskt nära varandra, med närbesläktade kulturella bakgrunder, har snarlika uppfattningar om vad som är bra musik. Nej, det måste givetvis röra sig om en konspiration, det är den enda förklaringen. Jag tror fortfarande att vi behöver dela upp oss i en massa små skitländer (det är ändå på modet nu) för att få till en förändring. Lämnar härmed följande förslag till uppdelning, Nya Norden:

image199

Borde göra alla nöja och glada. Ju mindre länder, desto mer patriotism. Och patriotism är ju alltid sunt. (Obs, sarkasm).

En seger för tolerans kanske, men knappast för musiken

Finns egentligen inte mycket mer att tillägga om schlager-EM. ESC verkar handla mindre och mindre om musik. Vinnarlåten var en av kvällens fem sämsta bidrag. Fast vem vet, kanske är det jag som har kass/anakronistisk musiksmak? Det kan givetvis inte uteslutas i alla fall. Nej, lösningen är att vi - precis som så många här i Skåne vill - delar upp oss i massa små skitländer, för att på så sätt få fler poäng att förvalta över och dela ut till varandra. (Är det inte det som syndikalismen går ut på för övrigt?)

Lite intressant att det bara verkar vara av ondo att grannländer röstar på varandra när det inte gynnar Sverige. (Jag la till "lite" i början av meningen bara för att jag tycker att "intressant" ser så fruktansvärt fult ut med versal i början. Jag har märkt att jag på sista tiden börjat undvika att skriva stora i:n i allt större utsträckning. Det är den nivån som mina största problem verkar ligga på idag).

image198
Eurovision Song Contest. Jag tar inget som helst ansvar för de matriella skador som eventuellt kan ha uppstått då du försökte trycka på din bildskärm i samband med att du såg knappen ovan.

Sen stod för övrigt Kristian Luuk för kvällens enda egentliga skandal, då han inför första låten (Bosnien & Hercegovina tror jag att det var) påstod att sångerskan var lik Nathalie Portman. Detta gjorde att jag, på de ~30 sekunder mellan det att uttalandet gjordes och det att sångerskan äntrade scenen, hann bygga upp enorma förväntningar. Kan det verkligen finnas två? Nej, det kunde det självklart inte. Kindbenen, öronen och hårfästet var kanske snarlika, men att jämföra hennes ögon med Nathalie Portmans är precis såna saker som man hamnar i Helvetet för (fast ingen anledning att oroa sig, då helvetets existens faller på sin egen orimlighet (lite som Fp:s skolpolitik, fast bara lite)).

Sammanfattningsvis så kan man väl i efterhand konstatera att det var ett ovanligt hjärndött sätt att slösa bort en lördagskväll på. Fast både sällskapet och maten höll högsta klass, så jag är nöjd. Och jag höll på Finland och den där låten med alla trummorna (Bulgarien??). Apocalyptica var annars bäst för kvällen.

Announcement

Min mobil har lagt av, efter att jag råkat tvätta den i samband med att jag skulle tvätta en ryggsäck i söndags. Klantigt som satan, jag vet. Alla som vill ha kontakt med mig ombedes därför att använda sig av mitt hemnummer istället.

Fullt upp idag i övrigt: Plugga, städa, hockeysemifinal, landskronadagen och så hela schlagergrejen förstås. Ack och ve.

Årets värvning?

Aftonbladet 2005-05-10: Renberg klar för Skellefteå?
Aftonbladet 2005-05-11: "Han är helt klar"

Vad fan vet Unibet som ingen annan vet!? Har inte lagt så mycket vikt vid alla rykten om Renberg tidigare, men nu börjar man ju undra lite. Inte hoppas, men undra. Om det här nu skulle visa sig vara sant så skulle det ju vara den största värvningen sen Wernblom. Nej fan, jag skiter i att undra, nu hoppas jag istället.

Intet nytt på hatfronten

Med anonymiteten kommer människors mörkare sida fram. Uppenbarligen.

Internet är ett tämligen naturligt val av forum för de människor som anonymt vill ge uttryck åt sin ilska och lätta på det tryck som uppstått efter år av frustration över bristande förmåga att kunna uttrycka sig på ett tillfredsställande sätt, och över avsaknaden av den intellektuella kapacitet som krävs för att argumentera för sin sak som oss vanliga människor.

(Ja, jag är medveten om att man knappt behöver vara vid medvetande för att klara av en sån sak, men vissa verkar ändå ha oroväckande svårt för det).

Tycker dock att det i Sveriges lilla bloggsfär är tämligen låg klass på förolämpningarna och hoten. De svenska hatarna ligger ljusår efter sina förebilder på exempelvis YouTube. Inte i träffsäkerhet, där är alla lika totalt obevandrade, utan i ren och skär vulgaritet och lingvistisk uppfinningsrikedom.

Värre då att bli hotad "på riktigt", och inte på Internet. Jävligt svårt att få en käftsmäll via en skärm liksom.

Men ett förbud är knappast rätt väg att gå. Att ställa sig över tafatta försök till att kränka, förolämpa och skrämma utan någon som helst bevekelsegrund är det enda som fungerar. Jag tycker synd om alla anonyma nötter, mest för att dom famlar i blindo efter ömma punkter hos folk (i alla fall hos mig). Dom skämmer bara ut sig själva (fast nu gör dom ju inte det egentligen, då de är anonyma, men deras sätt att hantera att det finns folk med andra åsikter än deras egna gör det omöjligt att ta dom på allvar).

 

Jag är förvisso anonym här i min blogg. Men det är bara för att slippa alla hatmiffon, inte för att vara ett av dom.

Jag har därför lite svårt att hålla med om en åsikt som yttrats i bloggvärldsbloggen, att "av en bloggare som vädrar sina åsikter i olika frågor förväntar jag mig däremot att han eller hon ska berätta vem som står bakom bloggen, så att jag kan värdera det som skrivs". På vilket sätt får en åsikt ett annat värde beroende på vem som yttrat den? Har inte åsikten i sig ett egenvärde, oavsett avsändare?

Att vara anonym på Internet är vanligt hederligt bondförnuft. Anledningen till att den här debatten startade är väl ett bevis på det om något? Heder åt dom av er som inte är anonyma. Men - Skyll er själva, i alla fall litegrann. Anonymitet är en möjlighet att slippa hot och skit, så varför inte ta den? Visst, det är beklagligt att det ser ut som det gör på Internet idag, men gilla läget, vad kan man annars göra? Ni bevisar ingenting bara för att ni stoltserar med namn och bild. Jag bryr mig inte ett skit om vem som skriver. Jag bryr mig om vad som skrivs och inget annat.

Att ge fan i att mata trollen fungerar säkert utmärkt annars (inte för att jag nu gjorde så med mitt favorittroll #1, men jag lät det bara fortgå ett tag för min egen förströelses skull). I grund och botten ligger det väl nån form av jantelagsmekanism bakom hela fenomenet. "Den som sticker ut och syns för mycket ska stenas", typ.

Oftast så sker påhoppen i syfte att åstadkomma någon form av respons från bloggaren i fråga. Avkrävs en precisering av exakt vad som menas med kommentaren (exakt varför förtjänar jag att dö, på vilket sätt anser du att jag är en idiot, vilka belägg har du för att jag skulle vara en kuksugare, etc), så uteblir den alltid. Eftersom förklaringen inte finns. Och det är just det som gör kommentarerna så lätta att ignorera. Dom är luft och inte mer, och dom kommer aldrig att kunna bli mer. Inte så länge jag är anonym i alla fall.


Andra bloggar om: , , , , , ,

Mario: Game OverPost-Mushroom Kingdom.

Dagens citat

"Hello hello hello, my name is Kim Basinger"
/Freddie Mercury

En lista att älska att hata

De flesta av oss har säkert en egen version av den här listan i huvudet; En lista över världens sämsta låttexter. Det är givetvis BBC som tagit fram listan, britter verkar vara väldigt förtjusta i den här sortens undersökningar. Förstaplatsen lyder som följer:

1. Des'ree - Life
"I don't want to see a ghost,
It's the sight that I fear most,
I'd rather have a piece of toast,
Watch the evening news"


(Hela topp 10 finns under länken från Aftonbladet ovan).

Jag kan komma på mängder av texter som med lätthet borde ha platsat på listan. Eller vad sägs om Sleeping in my car av Roxette:

"Sleeping in my car - I will undress you
Sleeping in my car - I will caress you
Staying in the back seat of my car making love, oh yeah!"

Sir Mix-A-Lot är också given, för följande rader i Baby's got back:

"My anaconda don't want none
unless you've got buns, hun'"

Bobby Brown
av Frank Zappa är ju annars en hel orgie i underfundigt komiska och samtidigt dåliga versrader:

"I got a cheerleader here, wants to help with my paper
Let her do all the work and maybe later I'll rape her"

(...)

"Eventually me and a friend
Sorta' drifted along into s&m
I can take about an hour on the tower of power
long as I get a little golden shower"


Men den låten är ju lite gjord för att vara lite lagom kass, med lite självdistans. Det är det som räddar den, de horribla texterna till trots.

Fast en text blir ju vad man gör den till. Håkan Hellström är ett bra exempel på det. Hans texter är otroligt fåniga och banala ibland (exempel: Neonskyltar på gatorna, sänder ljus till mej och skatorna), men lidelsen och karisman i leveransen av dom gör dom bra ändå.

Annars har jag alltid, sen första gången jag hörde låten, hatat texten i Mr. Brownstone av Guns N' Roses. Den är nog nummer ett på min topp 10-lista över kassa låttexter. Kan dock inte påstå att jag gett tanken på att organisera alla dåliga låttexter i rangordning tillräckligt med tid ännu. Återkommer (kanske) i ämnet om nån månad. Avslutar med de två första verserna:

"I get up around seven
Get outta bed around nine
And I don't worry about nothin' no
'Cause worrin's a waste of my... time

The show usually starts around seven
We go on stage around nine
Get on the bus about eleven
Sippin' a drink and feelin' fine"

Dagens paranoida islam-citat...

...kommer från en man som lämnat in en motion inför Sd:s årsmöte. Motionen handlar om att det behövs skarpare frivilligvård och tvångsvård av missbrukare, kommunala nykterhetsnämnder samt ett statligt folknykterhetsverk. Anledningen? "Om inget görs, kommer ett försupet och neddrogat Europa att ligga öppet för islams erövring".

Detta fick mig att skratta så högt att grannarna förmodligen trodde att jag förlorat förståndet. Såna här människor finns alltså på riktigt, och inte bara som överdrivna karikatyrer? Som på fullaste allvar sitter och bävar inför en kommande islamistisk invasion av Europa?

Egentligen är den här typen av enögdhet och total brist på verklighetsförankring sorglig, men då det gått så här pass långt så går det omöjligt att ta den på allvar. Då återstår bara den komiska aspekten.

Jag önskar att jag också kunde vara paranoid ibland. Livet skulle vara så mycket livligare och intensivare på nåt sätt. Kanske borde testa det under nästa vecka, som ett social expriment. "Roberts vecka som psykiskt sjuk", eller nåt.

Nej, en paranoid psykos är kanske inget att skämta om egentligen, men då den ges utrymme och tas på allvar i en politisk debatt så framstår det som inget annat än just ett dåligt skämt.


Fakta: Paranoid psykos (hämtat från Wikipedia)

"Den som drabbas av förföljelsemani upplever i sin psykos, genom att det föreligger en yttre sammansvärjning, ett uppenbart hot och försöker hantera sin situation utifrån denna verklighet. Det innebär att de drabbade försöker att förstå skeendet genom att ställa samman mer eller mindre avancerade konspirationsteorier och försvarsstrategier".

[...]

"Denna form av paranoida psykos debuterar vanligen hos människor i medelåldern. Paranoida vanföreställningar kan också ingå i symptomfloran hos yngre människor med schizofreni och borderlinepsykos. Paranoida vanföreställningar förekommer vid narkotikamissbruk, så kallade snedtändningar, då den narkotikapåverkade bland annat hallucinerar och känner sig iakttagen av exempelvis poliser.

Den paranoida psykosen är ett farligt tillstånd både för den sjuke själv och för omgivningen eftersom hot mot den egna personen är en vanlig vanföreställning, och den sjuke vid denna upplevelse av allvarliga hot mot sitt liv försvarar sig våldsamt i ren självbevarelsedrift. En tidigt insatt läkemedelsbehandling kan förebygga en sådan utveckling som är traumatisk både för den sjuke själv och för människor i omgivningen".

 


Dagen i korthet i övrigt:

Al-Qaida v2.0 - Nu med sarkasm! Ytterligare en video från Al-Qaida, innehållande det sedvanliga slitna mantrat, ni vet; "bla bla bla, hata Amerika, bla bla bla, död åt den fria världen, bla bla bla...". Gäsp liksom. Men med en liten extra ingrediens denna gång: Sarkasm. Vad ska man dra för slutsats av det då? Att alla, till och med retarderade, frihetshatande terrorister, har en gnutta humor? Får se hur det utvecklar sig framöver. Ser nu fram emot framtida videor, där Usama Bin Laden och Ayman al-Zawahri framför sin egen tolkning av Monty Pythons klassiska sketch med den döda papegojan.

Och ingen har väl missat att Paris Hilton är den senaste kändisen som hakat på trenden att dömas till fängelse? Fast den formuleringen förutsätter ju i och för sig att man anser att någon som är känd enbart för att vara känd verkligen räknas som känd på riktigt. Men jag förutsätter att hon faktiskt är känd, då hon är i tidningen varje dag (nej då, ingen antydan till att media går på tomgång här inte).


Walt Disney var genial men ett svin, skriver DN. Det har visst kommit en fetjävla biografi om honom (finna att köpa här - 254 spänn för 851 sidor är mycket läsning för pengarna), och i den verkar han framstå som en allt annat än exemplarisk arbetsgivare. Skulle vara intressant att läsa. Synd att jag varken har tid eller råd.

Annars så har jag en otrevlig träningsvärk i benen idag, efter gårdagens brännboll. Märklig sak att få träningsvärk av, jag vet. Men uppenbarligen så går det. Träningsvärken är så där jobbig också, den har liksom satt sig i fasciorna runt musklerna, och inte i själva musklerna. Och givetvis i muskelfästena, inte bara i benen, utan i armarna, revbenen och ryggen också. Så då vet ni det. Hoppas det berikade era liv. Moahaha.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Dagens vintips

Mateus, rosévin från Portugal. Står på systembolagets hemsida att det har en "torr, bärig smak med sötma, inslag av hallon och gelégodis". Jag vette fan, är övertygad om att det smakade lingon och inget annat. Men men, får förlita mig på att dom vet vad dom pratar om. Finns i sån där behändig liten prova på-flaska som räcker till två glas, 29 kronor. Passar utmärkt till kinesiskt, italienskt, grillat, sallader och skaldjur, står det på etiketten. Eller till vaniljglass och varma hallon (bara ett tips).
image196

Dagens höjdpunkt: Röntgenfest i Lund (weee). I övrigt så är vädret väldigt angenämt; soligt och 18 grader. SKa med andra ord inte sitta inomhus och uggla idag, hejdå!

Borat blir Freddie!?

Aftonbladet skriver idag att Sacha Baron Cohen ska spela Freddie Mercury i en film om hans liv. Som världens största Queen-fan så är detta nyheter av samma storleksgrad som om ett rymdskepp skulle krascha in i plenisalen. Tyvärr så är informationen kring filmen knapphändig. Daily Mirror skriver ganska exakt vad Aftonbladet har översatt, och Queens officiella hemsida skriver väldigt lite om projektet, utöver diverse rykten. Märkligt att inte IMDb skriver nåt. Ännu i alla fall.

Den här sidan nämner att Robert De Niros produktionsbolag Tribeca Productions ligger bakom idén. Den nämner även det tidigare ryktet (som jag helt missat, trots att det är allt annat än dagsfärskt) att Johnny Depp skulle spela Freddie. Hade hellre sett Johnny i rollen, då han är en bra mycket bättre skådespelare, och då han ger intrycket av att vara lika eklektisk som Freddie var. Men Sacha har onekligen bredd nog att lyckas komma undan med de mest skilda och udda av roller. Ska bli spännande att se om han klarar av nåt annat än komedier.

image192 image193 image194
Mika, Christian Bale och Sacha Baron Cohen.

Annars hade jag hellre sett Mika i rollen, men mest för röstens skull. Undrar om han kan agera? Han har onekligen röstomfånget, personligheten och har samma antydningar till mellanöstern-påbrå i ansiktsdragen. Fast jag skulle gärna sett honom i mustasch först, före jag beslutar om hurvida det är en vettig idé eller inte.

Christian Bale vore en rätt klockren Freddie, undrar om han nånsin var påtänkt för rollen? Tänk bara på hans underbart glammiga rolltolkning i Velvet Goldmine. Och han ser nästan ut som Freddie i The Machinist. Kan knappt vänta tills fler detaljer kring filmen offentliggörs. Jag skojar inte, jag sitter och studsar upp och ner.

image195
Freddie Mercury - Sacha Baron Cohen.

"Borat" blir nog en rätt bra Freddie ändå, även om idén först får det att vända sig lite i magen. Han har hårfästet, ögonbrynen och mustaschen. Ska som sagt bli intressant att se hur han klarar av att tackla en seriös roll.

Stationer jag klivit av/på vid

Blå linjen:
[ ] Akalla
[ ] Husby
[ ] Kista
[ x ] Näckrosen
[ x ] Solna centrum
[ ] Hjulsta
[ x ] Tensta
[ x ] Rinkeby
[ x ] Rissne
[ ] Duvbo
[ x ] Sundbybergs centrum
[ ] Huvudsta
[ x ] Västra skogen
[ x ] Stadshagen
[ x ] Rådhuset
[ x ] Kungsträdgården
[ ] Hallonbergen

Gröna linjen:
[ x ] Hässelby strand
[ x ] Hässelby gård
[ x ] Johannelund
[ x ] Vällingby
[ x ] Råcksta
[ x ] Blackeberg
[ x ] Islandstorget
[ x ] Ängbyplan
[ x ] Åkeshov
[ x ] Brommaplan
[ x ] Abrahamsberg
[ x ] Stora mossen
[ x ] Alvik
[ x ] Kristineberg
[ x ] Thorildsplan
[ x ] Fridhemsplan
[ x ] S:t Eriksplan
[ x ] Odenplan
[ x ] Rådmansgatan
[ x ] Hötorget
[ x ] Medborgarplatsen
[ x ] Skanstull
[ x ] Gullmarsplan
[ x ] Skärmarbrink
[ x ] Globen
[ x ] Enskede gård
[ x ] Sockenplan
[ x ] Svedmyra
[ x ] Stureby
[ x ] Bandhagen
[ x ] Högdalen
[ x ] Rågsved
[ x ] Hagsätra
[ x ] Hammarbyhöjden
[ x ] Björkhagen
[ x ] Kärrtorp
[ x ] Bagarmossen
[ x ] Skarpnäck
[ x ] Blåsut
[ x ] Sandsborg
[ x ] Skogskyrkogården
[ x ] Tallkrogen
[ x ] Gubbängen
[ x ] Hökarängen
[ x ] Farsta
[ x ] Farsta strand

Röda linjen:
[ ] Norsborg
[ ] Hallunda
[ ] Alby
[ ] Fittja
[ ] Masmo
[ ] Vårby gård
[ ] Vårberg
[ x ] Skärholmen
[ ] Sätra
[ ] Bredäng
[ ] Mälarhöjden
[ x ] Axelsberg
[ ] Örnsberg
[ ] Aspudden
[ ] Fruängen
[ ] Västertorp
[ ] Hägerstensåsen
[ x ] Telefonplan
[ x ] Midsommarkransen
[ x ] Liljeholmen
[ x ] Hornstull
[ x ] Zinkensdamm
[ x ] Mariatorget
[ x ] Mörby centrum
[ x ] Danderyds sjukhus
[ ] Bergshamra
[ ] Universitetet
[ x ] Tekniska högskolan
[ x ] Stadion
[ x ] Ropsten
[ x ] Gärdet
[ x ] Karlaplan
[ x ] Östermalmstorg

Centralt
[ x ] T-centralen
[ x ] Gamla stan
[ x ] Slussen

75 stycken! (Idén snodd från
Reinaciels blogg). Två inlägg i rad med tunnelbaneanknytning nu. Riktigt jävla illa om jag får säga det själv.

Jag kan verkligen inte påstå att jag saknar mitt gamla jobb. Även om det var nåt särskilt med att susa fram genom förorterna sena sommarkvällar med Guns N Roses i mp3-spelaren på högsta volym. Doft av varm betong och nyklippt gräs. Ljudet av hjul som skaver mot räls. För att sen helt plötsligt vara inne i centrala stan, nere i underjorden. Doft av spyor och utspilld öl och damm. Ljudet av högljudda, bråkiga människor och ekande, springande steg överallt.

Vad jag däremot kan sakna är att tjäna pengar (även om de alltid kändes lite smutsiga för att de kom från connex Djävulen). Man tjänade nästan ohyfsat bra för ett jobb där man inte använde sig av vare sig kropp eller hjärna, med bara 10 veckors betald utbildning.

Jag saknar även att klämma trafikanterna i dörrarna (vissa skämt tröttar man aldrig på).

Och nu? Plugga i tre år, ta studielån, leva på existensminimum, för att i slutändan tjäna flera tusen sämre i månaden än vad jag gjorde innan. Tur att jag är övertygad om att jag gör det jag vill göra. Det är värt alla pengar i hela världen. Faktiskt.

Nu när jag skrivit blogg så oootroooligt länge (4 månader ffs), så känner jag att jag kan börja köra lite repriser. Jag menar; TV-kanalerna kör ju repriser redan efter 5-6 dar, så varför skulle inte jag kunna det liksom. Postar videon från min sista arbetsdag i tunnelbanan på nytt. Allt jag behöver, när jag känner studiemotivationen tryta, är att titta på den här videon. Jag vet vilka skitjobb man får lov att ta när man saknar utbildning. Fy fan.Och folk i min klass undrar varför jag är så motiverad! Märkliga människor... Funderar på att sätta upp en bild på ett tunneltåg på väggen bredvid skrivbordet också. Jag dör hellre än återvänder till tunnelbanan. Eller nej, nu överdrev jag, men jag kapar hellre av mig mina lilltår. Och klipper av mig håret.

Ursprungligt tunnelbaneinlägg: Varför tunnelbanan är helvetet.

Planka for dummies