Sista sidobordet nu, jag lovar nästan

Okej, så det blev ett sidobord till. Nu har alla familjemedlemmar var sitt, så nu räcker det kanske. Än en gång så är det delar från den itusågade stackars kökssoffan som fått agera material, fast själva bordsskivan tillverkade jag av några hoplimmade bitar från en gammal parkbänk som töade fram i våras i vad som snabbt visade sig vara ett totalt obrukbart skick.
 
Jämnade till ytan med en ganska klumpig jigg som jag knåpade ihop till handöverfräsen. Den kommer aldrig någonsin att avbildas vare sig här eller någon annanstans - den är ful som synden men hyfsat fungerande. Jag fick trots det fylla på med lite resin på ett par ställen och i några gamla skruvhål efteråt, och så göt jag in ett gammalt frimärke med Astrid Lindgren i ena hörnet. För att; varför inte?
 
Bets infärgat med lite tjära på skivan och syrabets på benen. Är inte riktigt kompis med den senare kulören utan tycker mest den får träet att se en smula smutsigt ut, men man vänjer sig kanske? Slipade upp till p4000 vilket säker var overkill, 240 hade garanterat räckt för ändamålet men det är ju roligt att slipa? Gillar särskilt detaljerna på benen som vittnar om att träet har en historia bakom sig. Testade även en ny borrjigg när jag skulle fästa benen i ramen vilket var ganska smidigt.
 
Får se vad nästa projekt blir.