Fräscht huvud

Den första tanken som infinner sig när jag slår upp ögonen borde vara antingen (1) ett kvardröjande fragment av en dröm, eller (2) det första kluddet som skrivs på det tabula rasa som är ett utvilat huvud, redo att uthärda ännu en dag som en del av den hektiska och högljudda människoflocken.
 
Idag: Insikten att Donald Trump nog måste vara demokrat, utsänd för att sabotera republikanernas valkampanj. Det är en ovanligt listig och långsiktig strategi som vi anar konturerna av här. För det vore väl för jäkla förbuftsvidrigt om han var seriös i sin kandidatur?
 
 
Relaterat läsning:
AB: Trumps advokat till attack: ”Man kan inte våldta sin egen fru”
ABtv: Donald Trump vill bygga mur mellan USA och Mexico
AB: Presidentkandidat Trump twittrar nazistbild
AB: Hon behövde amma – kallades ”vidrig” av Trump
Exp: 8 tokiga citat från Donald Trump (bara den senaste månaden)
Exp: "Trump får skrattet att fastna i halsen"
DN: Donald Trumps kontroversiella uttalanden
Kategori: politik Taggar: USA, politik, populism;

Pensionerade framtoningar

Den här bloggen har ju hunnit ändra utseende några gånger under sina 8,5(!) aktiva år, och det drar ihop sig till ännu en ny design då jag hunnit lessna på den befintliga. Hittade nu, i samband med att jag skaffat ny laptop, en del äldre designer på en gammal backupskiva. Dessa förtjänar givetvis evig ära i ett eget inlägg. Här följer de, i (tror jag) autobiografisk ordning från 2007 och framåt:
 
"Karim"
 
 
"Tönt"
 
 
"Häljarp"
 
 
"Fists"
 
 
"Röntgen"
 
 
"Röntgen 2 - Andra sommaren"
 
 
"På linjen"
 
 
"Springsteen"
 
 
 "Pirahna"
 
 
 
// Fantastiskt att backupskivan fungerade, importerade ett par hundra DVD-R:er från Singapore för 1:88kr/st för väldigt många år sedan - Bra grejer, uppenbarligen //

Sverige

Det är ju lite kul (på det där fastna-i-halsen-sättet) hur en tårta i ansiktet är ett "hot mot demokratin", men 550 kg sprängämnen i händerna på en nazist inte är det. Noterar också att det faktum att vi på fyraårsdagen av Utøya kanske precis undvek en svensk Breivik-kopia, inte ens förtjänar ledarutrymme i borgerliga tidningar? Eller jag kanske är kass på att leta. Så kulturmarxistiskt av mig. Nu mätte lillkillen precis sin docka. Den är för kännedom fem kronor lång. Fokuserar nog på det istället. Ni andra har inte gjort ens i närheten av lika mycket för att förtjäna min odelade uppmärksamhet idag. Och så minns vi att terrorister föds även i världens mest välmående och lyckliga länder. 
Kategori: