Fräscht huvud

Den första tanken som infinner sig när jag slår upp ögonen borde vara antingen (1) ett kvardröjande fragment av en dröm, eller (2) det första kluddet som skrivs på det tabula rasa som är ett utvilat huvud, redo att uthärda ännu en dag som en del av den hektiska och högljudda människoflocken.
 
Idag: Insikten att Donald Trump nog måste vara demokrat, utsänd för att sabotera republikanernas valkampanj. Det är en ovanligt listig och långsiktig strategi som vi anar konturerna av här. För det vore väl för jäkla förbuftsvidrigt om han var seriös i sin kandidatur?
 
 
Relaterat läsning:
AB: Trumps advokat till attack: ”Man kan inte våldta sin egen fru”
ABtv: Donald Trump vill bygga mur mellan USA och Mexico
AB: Presidentkandidat Trump twittrar nazistbild
AB: Hon behövde amma – kallades ”vidrig” av Trump
Exp: 8 tokiga citat från Donald Trump (bara den senaste månaden)
Exp: "Trump får skrattet att fastna i halsen"
DN: Donald Trumps kontroversiella uttalanden

Pensionerade framtoningar

Den här bloggen har ju hunnit ändra utseende några gånger under sina 8,5(!) aktiva år, och det drar ihop sig till ännu en ny design då jag hunnit lessna på den befintliga. Hittade nu, i samband med att jag skaffat ny laptop, en del äldre designer på en gammal backupskiva. Dessa förtjänar givetvis evig ära i ett eget inlägg. Här följer de, i (tror jag) autobiografisk ordning från 2007 och framåt:
 
"Karim"
 
 
"Tönt"
 
 
"Häljarp"
 
 
"Fists"
 
 
"Röntgen"
 
 
"Röntgen 2 - Andra sommaren"
 
 
"På linjen"
 
 
"Springsteen"
 
 
 "Pirahna"
 
 
 
// Fantastiskt att backupskivan fungerade, importerade ett par hundra DVD-R:er från Singapore för 1:88kr/st för väldigt många år sedan - Bra grejer, uppenbarligen //

Sverige

Det är ju lite kul (på det där fastna-i-halsen-sättet) hur en tårta i ansiktet är ett "hot mot demokratin", men 550 kg sprängämnen i händerna på en nazist inte är det. Noterar också att det faktum att vi på fyraårsdagen av Utøya kanske precis undvek en svensk Breivik-kopia, inte ens förtjänar ledarutrymme i borgerliga tidningar? Eller jag kanske är kass på att leta. Så kulturmarxistiskt av mig. Nu mätte lillkillen precis sin docka. Den är för kännedom fem kronor lång. Fokuserar nog på det istället. Ni andra har inte gjort ens i närheten av lika mycket för att förtjäna min odelade uppmärksamhet idag. Och så minns vi att terrorister föds även i världens mest välmående och lyckliga länder. 

Yrkesvalet

En våg av surrealism svepte just in över mig.
 
//Nu lät det som om jag är en kuststräcka och mina känslor kallfronter.
Tillräckligt nära sanningen ändå; inlägget får fortsatt existensberättigande//
 
 
Lite som en känsla av déjà vu, fast man är ändå rätt säker på att ögonblicket inte upplevts förut; man tvivlar bara på hurvida man alls existerar. Kanske borde jag stänga fönstret - PROMAJA, gå och lägga mig i tid, eller sluta blogga om nätterna. Stringensen lär nog vara bättre på förmiddagen. Vädret också.
 
Tanken, halvdrömmen; vad det nu var, som infann sig när jag - inte nickade till - blinkade kraftigt mot en vägg eller var det taket, var att vi vårdfolk nog egentligen aldrig behöver oroa oss för att yrkeslivet ska börja kännas avslaget och tråkigt. Vår vardag i sjukhuskorridorerna är ju uppenbarligen så pass intressant att folk bänkar sig en masse framför tv-apparaterna och tittar på.
 
Jag måste nog upprepa det där. Människor sätter sig alltså - frivilligt och utan lön - framför tv:n för att titta på vårdpersonal som jobbar.
 
Och det rör sig inte bara om nån enstaka serie i nån enstaka kanal utan om draman, komedier, reality och dokumentärer överallt, ofta på bästa sändningstid. Nu händer det andra grupper också mellan varven, typ de där galningarna som djuphavsfiskar i snöstorm eller ett två timmars långt porträtt av killen som byter glödlampor på toppen av Empire State Building. Men det är relativt små yrken under extrema förhållanden långt ifrån våra dagliga liv. Du kan jämförelsevis knappt sätta dig ombord på ett tåg utan att det sitter tio människor i samma vagn som genomlider sina yrkeskarriärer i vit landstingspyjamas.
 
Jag ser inte samma tv-boom hända för inköpare eller företagsekonomer, trots att de rimligtvis växer på träd precis som vi. Skit samma då egentligen att hela vårt yrkesval är ett enda stort NEJ TACK till hög lön och dräglig arbetsmiljö. Vi har banne mig aldrig långtråkigt. Sätt ett pris på det, tack.
 
 
 
 
 
 
 
//Jag måste publicera detta NU, inte en chans att pigga och utvilade Robert släpper igenom sån här skit imorgon//

OK, en till

David Tennant och Catherine Tate. Så jäkla bra.
 
 

Men låt oss nu odla vår trädgård

Det stör mig något oerhört, när folk beter sig som idioter på ett så pass uppenbart sätt att de rimligtvis bara måste vara välmedvetna om det själva. Det berövar mig ju det goda nöjet att poängtera det för dem. Synnerligen ohyfsat, men jag har kommit att förvänta mig det. Det var trots allt människor precis som du och jag som gav oss höjdpunkter som Titanics möte med isberget, Fukushimas härdsmälta, Windows 8 och såna där hårda plastförpackningar som är omöjliga att öppna utan vassa tillhyggen och medelgrovt våld. Med reservation för att dikotomin mellan att "göra rätt" och att "göra fel" är såväl subjektiv som en kraftig simplifiering av ett komplext fenomen.
 
Och är ett misslyckande verkligen alltid ett misslyckande, om man inte hade för avsikt att åstadkomma något särskilt från början ens en gång? Men för att sammanfatta: Idioter. Bete er i enlighet med min (o)bevekliga (o)vilja.
 
 
God natt-

Pärla

 
 
 
 
 

Svårigheter bland snårigheter

Det är ganska svårt att veta var man ska placera en tidning, som idag å ena sidan basunerar ut att vi ska lita på vetenskapen och vaccinera våra barn, men samtidigt å andra sidan fortsätter sin artikelserie om hemsökta platser i Sverige? Ägnar de sig i huvudsak åt empiri och deduktion, eller åt parapsykologi? Eller försöker de helt enkelt täcka in hela kokobello-spektrumet från astronomer och radiologer i ena änden till astrologer och rasbiologer i den andra? Och på köpet helt tappa de av oss som tycker att pseudovetenskap är skadligt? Har förvisso varit lite hälsosamt(?) skeptisk sen de stängde ner sin chatt för 8-9 år sedan. Trevligt få bekräftat att skepticismen nog inte varit helt obefogad. 

Sju tecken (på att vi lever i den yttersta tiden) att hålla utkik efter

Dagtids-tv, den nya Uppenbarelseboken
 
Jag tror (nej det gör jag inte) att den där saken som vi riktar våra möbler mot, även har en del att förtälja om den tid vi lever i. Och vardagseskapism i all ära; vet man bara vad man ska titta efter så kan tv:n faktiskt även fungera som ofelbar domedagsprognostiserare. Händer dessa sju saker under en och samma dag så är det för sent att börja bunkra konserver - Eld kommer falla från himlen för att förtära oss, och vi ska alla kastas ner i samma sjö av eld och svavel som Odjuret. Så sätt igång din tv på alla kanaler samtidigt och börja föra anteckningar. Och kom för all del ihåg; du är bara galen om du tror det.
  1. Rachael Ray slutar göra hamburgare och saker med ost
  2. Kanal 5 slutar sända gamla Vänner-repriser
  3. Bengt Frithiofsson delar ut en överkryssad sol
  4. Du kan inte hitta en enda dålig barnskådespelare
  5. Det sista avsnittet av Hem till gården/Våra bästa år/Coronation street sänds. Serierna kanske eller kanske inte slutar på samma sätt som Tre Kronor
  6. Du lyckas se ett avsnitt av Dinosaurietåg utan att få introt på hjärnan
  7. Antalet bra svenska matlagningsprogram överstiger antalet utländska dito
 
 
 
 
 
 
(alltså, har haft detta inlägg som utkast i flera månader utan att egentligen tycka att det känns färdigt. Men nu ställer jag in att det ska publiceras om några veckor och så är det inte mer med det. Set it and forget it. Hejdå).

Fascismens återkomst

Alla som vurmar om "yttrandefrihet" så fort de inte får häva ur sig sin rasistiska dynga oemotsagda (alternativt när jag inte orkar stå kvar och lyssnar färdigt pga att min kvot av tomma skramlade burkar har överskridits för denna livstid), och alla som "var Charlie" efter massakern i Paris i början av året, är nu påfallande tysta inför de systematiska inskränkningarna i yttrandefriheten som äger rum i Spanien. Inte lika intressant att orera när det inte är "muslimer" som är måltavlor för de verbala attackerna längre? Då var det nog inte yttrandefriheten som ni brydde er så jävla mycket om från början heller kanske? Skenhelighet, ditt namn är rashetsare.