Mänskliga rättigheter

Patienten är en irakisk, medelålders man.
Han är iklädd enbart patientrock och kalsonger. Rocken är uppknäppt.

Jag: "... och knäpp gärna igen knapparna innan du går ut i korridoren, utifall att det sitter en massa folk där."
Han: "Ja, just det. Demokrati. Ha ha ha ha ha ha!"
Jag: "Jaaa ... ?"
Han: "Frihet, ha ha ha ha ha ha ha!"

Han knäpper igen rocken och går ut i korridoren.
Jag står kvar och gapar.

Dagens lästips är således Patientkommunikation i praktiken - information, dialog, delaktighet av Palm, Larsson & Rahle Hasselbalch.Andra bloggar om: , ,
Kategori:

Den där glada tjockisen på tv

Jag minns när jag mötte Ulf Larsson. Jag var en tanig liten 11-åring. Han var den där glada tjockisen som syntes i tv varje söndag. Han kom och satte sig vid samma bord i matsalen, det var i samband med ett årsmöte av något slag för IOGT-NTO där han var inbjuden som föreläsare. Han åt pytt-i-panna, och sa åt mig och mina kompisar att aldrig bli alkoholister. Och än så länge har jag låtit bli. Jag har fortfarande kvar hans autograf någonstans i en låda nere i källaren, på ett fotografi av mig själv iförd blond, krullig peruk. För det var väl vad som fanns till hands att skriva på helt enkelt. Vila i frid, och tack för att du tog dig tid att göra en 11-årig pojke glad.


Andra bloggar om:
Kategori:

AFK; WoW ... BBL?
Hur man kan AFK:a och WoW:a samtidigt? Lätt. Kunde Jesus, så kan jag. Walking on Water. För vem orkar väl slösa tid på ett meningslöst spel utan slut? Nej, tacka vet jag det verkliga livet. Det tar definitivt slut så småningom; satisfaction guaranteed. Dagens soundtrack: Denna. Men nog med verklighet nu, och tillbaka till Civilization Revolution.


Fotnot: Döden är en total och oåterkallelig avstanning av vitala funktioner i en biologisk organism.
Andra bloggar om: ,
Kategori: