Mänskliga rättigheter

Patienten är en irakisk, medelålders man.
Han är iklädd enbart patientrock och kalsonger. Rocken är uppknäppt.

Jag: "... och knäpp gärna igen knapparna innan du går ut i korridoren, utifall att det sitter en massa folk där."
Han: "Ja, just det. Demokrati. Ha ha ha ha ha ha!"
Jag: "Jaaa ... ?"
Han: "Frihet, ha ha ha ha ha ha ha!"

Han knäpper igen rocken och går ut i korridoren.
Jag står kvar och gapar.

Dagens lästips är således
Patientkommunikation i praktiken - information, dialog, delaktighet av Palm, Larsson & Rahle Hasselbalch.Andra bloggar om: , ,

Den där glada tjockisen på tv

Jag minns när jag mötte Ulf Larsson. Jag var en tanig liten 11-åring. Han var den där glada tjockisen som syntes i tv varje söndag. Han kom och satte sig vid samma bord i matsalen, det var i samband med ett årsmöte av något slag för IOGT-NTO där han var inbjuden som föreläsare. Han åt pytt-i-panna, och sa åt mig och mina kompisar att aldrig bli alkoholister. Och än så länge har jag låtit bli. Jag har fortfarande kvar hans autograf någonstans i en låda nere i källaren, på ett fotografi av mig själv iförd blond, krullig peruk. För det var väl vad som fanns till hands att skriva på helt enkelt. Vila i frid, och tack för att du tog dig tid att göra en 11-årig pojke glad.


Andra bloggar om:

AFK; WoW ... BBL?
Hur man kan AFK:a och WoW:a samtidigt? Lätt. Kunde Jesus, så kan jag. Walking on Water. För vem orkar väl slösa tid på ett meningslöst spel utan slut? Nej, tacka vet jag det verkliga livet. Det tar definitivt slut så småningom; satisfaction guaranteed. Dagens soundtrack: Denna. Men nog med verklighet nu, och tillbaka till Civilization Revolution.


Fotnot: Döden är en total och oåterkallelig avstanning av vitala funktioner i en biologisk organism.
Andra bloggar om: ,

Önskekiwi

En önskekiwi. Från mig till M. Nu förlåter hon mig nog för att jag drömde att jag gifte mig med jobbet. Det är dock något osäkert om utblåsandet av ljuset verkligen genererar i någon form av önskning. Men det skadar ju inte att chansa. I vilket fall som helst så får man i sig lite vitaminer. Inte helt fel så här i H1N1-tider.Andra bloggar om:

Dröm #21 - Gift med jobbet

Drömfragment från igår; jag gifter mig med jobbet. Stort, pompöst bröllop. Alla var där. Alla förutom sambon som såklart inte var bjuden; hur skulle det ha sett ut liksom. Bröllopsmarschen ljuder, alla ställer sig upp. "Tager du denna arbetsplats, att älska i nöd och lust ..." Ja, det gjorde jag visst. In sickness and in health.Don't tread on me

Hon: Men hur funkar det, hamnar jag på din blogg så fort säger eller gör nåt knäppt?
Jag: Nej, det funkar inte riktigt så.
Hon: Meen. Hur hamnar jag på bloggen då??
Jag: Det gör du inte.Topp 10: Tecknade hundar

 1. Snobben
 2. Pluto
 3. Dogbert (Dilbert)
 4. Brian Griffin (Family Guy)
 5. Silver Fang (Ginga: Nagareboshi Gin)
 6. Ådi (Gustaf)
 7. Gromit (Wallace & Gromit)
 8. Ratata (Lucky Luke)
 9. Ignacio Alonzo Julio Federico de Tito, a.k.a. "Tito" (Oliver & Gänget)
 10. Idéfix (Asterix)


Bubblare:
 • Percy (Pocahontas)
 • Zero (Nightmare Before Christmas)
 • Santa's little helper (The Simpsons)
 • Blixten (Hälge)
 • Hunden som förvandlats till fotpall (Skönheten & Odjuret)
 • Spike (Tom & Jerry)Diskvalificeringar:
 • Diskvalificerad pga sina extremt otecknade särdrag: Sprocket (Fragglarna)
 • Diskvalificerad pga att han är en prärievarg: Whil E. Coyote (Gråben & Hjulben)
 • Diskvalificerad pga att han är en bergsvarg: Devil (Fantomen)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Fototriss: Siluett

Veckans tema på fototriss är siluetter. Så jag kör väl på det. Bild 1 är tagen på Sea Life i London. Det är en haj, sedd underifrån. Mäktig sak. Bild 2 har lite mera lokal anknytning, då den gestaltar stadens vattentorn på ett - i mitt tycke - föredömligt vis. Sen att det gamla vattentornet i sin nygotiska stil spöar skiten ur det nya, bryr vi oss inte om just nu. För jag har ingen siluettbild på det ... Bild 3 är av det lite sorgligare slaget. Bonsaiträdet trivdes inte riktigt här hos oss, och fick väl aldrig någon egentlig chans på livet. Antagligen var det för dragigt. Kräsna växt. Men det blev ett vackert lik i alla fall.Andra bloggar om: , , , , ,

Don't be fooled by the rocks that I got. I'm still, I'm still Jenny from the block.

Det var inte alls länge sedan som jag levde på konserver från ÖB, drömde våta drömmar om att ha råd med någon enstaka skiva ost då och då, och tvingades pynta ut paraplyaralian till julgran i brist på pengar. Och se på mig nu. Här sitter jag och äter snittar med rysk kaviar och smuttar på vitt vin som för en gångs skull kommer från systemets lite finare hyllor. Yes, så är det att vara fast anställd inom vården i dagens Sverige (obs; viss sarkasm). Bra jävla mycket bättre än att vara student i varje fall. Men vad är väl inte det, när det till syvende og sidst kommer till kritan?
Andra bloggar om: , , , , ,

I carried a water melonMissförstå mig rätt nu. Eller missförstå mig helst inte alls. Eller sluta läs här och gå och gör något roligare istället. Eller för all del, missförstå mig fel; tolkningen är väl precis lika fri som (mer eller mindre) förvrängd som vanligt. Jag tackar alltid nej till den årliga inbjudan jag får till internationella Mona Sahlin-fanklubbens konvent på Färöarna. Vänligen men bestämt. Jag identifierar mig inte den skaran människor, helt enkelt. Men de verkar ju trevliga. Alla ska med, och så vidare. Men. När jag så ser att 23,8% - nästan var fjärde tjomme - anser att det är fel av henne att åka specialchartrade plan och bränna pengar i kristider, så börjar jag undra lite. För, varje extra spenderad krona - många bäckar små (och så vidare) - som bidrar till en ökad omsättning, och således leder till att fler tjänster och varor krängs, borde väl vara positivt såhär i kristider? Om det ens är någon annans business än hennes egen, det vill säga?
Andra bloggar om: , , , , ,
(Och jag röstar nog blankt i övermorgon. Jag känner att jag har missat vad det spelar för roll vilka som styr en organisation som saknar egentligt inflytande utanför sig själv. Någon får gärna försöka sig på en förklaring, om det nu finns någon)

Skäggstubb

Patient, kvinna, ca 90 år: Är du en karl?
Jag: Ja
Hon (läser på min namnskylt): Ro-bert?
Jag: Folk säger det


För det är mitt namn.
Andra bloggar om:

Den omyndiga dansmaskinen
Rytmiska kroppsrörelser, utförda till musik. Misstänkt egen koreografi. Misstänkt framtida väckelsepräst. Don't stop 'til you get enough.

Andra bloggar om:
, , , ,

Mitos

Jag är förvirrad. Jag är nästintill helt säker på att jag har slutat jobba i tunnelbanan. Jag är även snudd på totalt övertygad om att det var rätt länge sedan nu. Men ändå. Ibland. Så verkar det nästan som om en del av mig fortfarande jobbar kvar, någonstans där nere i tunnlarna. Det är väl ungefär nu som åtminstone en del av er klickar här så att ni slipper sitta och fundera över vad jag feberdrömmer om egentligen. Att inte klicka där vore som att åka till Japan och sedan strunta i att äta sushi. Det är nästan lite vackert att min anda lever kvar så pass tydligt, där i underjorden (där skuggorna ruva, blaha blaha).


Andra bloggar om: , ,

Det låg ett brev och väntade på mig. Nu igen.

Fast mest var det kanske en liten avi, som hörde ihop med ett desto större paket. Innehållet var bland annat en alldeles egen uppblåsbar död papegoja. It didn't look all that pretty. But neither would you, had it been you who'd run down the curtain and joined the choir invisible. It ... is an ex-parrot (obs; lagom svävande referens). I övrigt innehöll paketet en oförblommerad scen, där vuxna män iförda rustning bits till döds av en vit liten kanin. Bland annat. Undrar just vad jag kommer att göra i helgen.

Andra bloggar om: , , , ,

Topp 10: Igelkottar


1. Sonic
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Andra bloggar om:
, , , , , ,

Fototriss: Avlång

God morgon. Söndag. Fototrissdags. Tema: Avlång. Bild 1: Nelsonkolonnen på Trafalgar Square, världens 4:e mest besökta turistattraktion med 15 miljoner besökare per år. Det är en hel del. Den är även väldigt avlång. Bild 2: Fredskallan (Spathiphyllum wallisii) blommar. Och ... Ståndaren? Pistillen? ... är avlång. Bild 3: Bruce. Han är avlång. För han är en tusenfoting. Mixtrade lite med histogrammet så att ni slipper se oredan i köket i bakgrunden. För att jag är på mitt omtänksammaste humör idag. Över och ut.

Trafalgar Square

Spathiphyllum wallisii

Bruce

Andra bloggar om: , , ,

Det är lördag, det är natt

Valfri bekant: Så, vad gjorde du i lördags då?
Jag: Tog det väl mest lugnt. Stötte på en svävande robotdinosaurie med ett hornprytt, mänskligt kranium till huvud. Den spottade ur sig stora påskägg som exploderade om jag råkade röra vid dem, men sköt jag bara på dem på rätt sätt så exploderade de istället i munnen på odjuret.
Valfri bekant: Jahaaa ..... Och hur gick det då?
Jag: Inget vidare. Själv då? Haft en bra helg?

Megaman 9
Megaman 9

Andra bloggar om:
, , , ,

Det krävs (nog) en man ...

... för att snöa in på något så totalt som detta. Det är alltid män. Som sitter och lär sig landets alla postnummer. Eller pluggar in tågtidtabellerna för hela sydsverige; avgångs-, mellan- och ankomsttider. Eller lär sig dialogen i samtliga Star Wars-filmer, komplett med korrekt accentuering och patos. Eller övar sig att se hur många grader kranialt ifrån ett röntgenrör behöver vinklas för att disken mellan nedersta och näst nedersta ländkotan ska tangeras, utifrån en sidoprojektion av hela ländryggen. Till exempel. Eller som spenderar sex år av sitt enda liv till att få fram päron som ser ut som små Buddhor. Det är ett lätt excentriskt, kompulsivt drag som stora delar av min halva av människosläktet är befläckat/begåvat med.


... Är det bara jag som blir lite sugen på att försöka odla fram kiwis formade som Danny DeVito nu?


(Fotnot: Det finns fortfarande fler kvinnor än män i det här landet, även om vi knappar in (källa: SCB). Således bedöms personlighetsdraget fortfarande vara i minoritet, och benämns därför "excentriskt"; från mitten; fortfarande en bit utanför normen. På samma sätt som en sekt är en sekt för att deras tro (fortfarande) är (mer eller mindre) i minoritet)

Andra bloggar om: , , , , , ,

Respektrum, respektra

Nej, men vänta lite nu. Lite nu. Stoppa pressarna. Eller visst, jag har kanske inga. Jag befinner mig strikt inramad i något av ett elektroniskt format här. Stoppa elmätarna, då. Fast en juicepress har jag i och för sig. Den är redan stoppad sedan länge. Nedstoppad i en stor, ful kartong nere i källarförrådet, till och med. För orka diska den hela tiden liksom. Fruktkött som fastnar överallt, no thank you. Ja just ja, varför nu min juicepress eller min elmätare eller vad jag nu kom fram till om jag alls kom fram till något, ska stoppas? Jo, för att en regering precis bröt ett vallöfte. Om inte mitt (goda) minne sviker mig, så är det inte första gången. Och om inte min förmåga att blicka in i framtiden fördunklats för mycket av en hel arbetsveckas vedermödor, så förutspår jag att det inte heller är sista gången. Eller vedermödor egentligen, det enda jag gör är att skicka joniserande strålar genom trasiga människor dagarna i ända. Mmm, färskpressad juice.


trasig människa, Del av

Andra bloggar om: , ,

Klockan 09:09:09, den 09/09/09 ...

... så röntgade jag en fot. Så då vet ni det. Jag tog dock inte 9 bilder, bara 3.

Fototriss: Gissa filmen

Okej, tre bilder, en film i åtanke. Bara att gissa på. Svaret finns annars här. En ledtråd kan ju vara att ninjorna (som inte är ninjor) i filmen inte (nödvändigtvis) är pirater. Dock upphäver de gärna tyngdlagen, vilket (det är meningen att) Chris the Ninja Pirate ska illustrera åt oss i bild nummer 3. En annan ledtråd kan vara att det är en av de bästa filmerna någonsin, och något av ett återuppfinnande av hela Wu Xia-genren. Fler fototrissar finns här, men det visste ni garanterat redan, smarta som ni är.
Andra bloggar om: ,

Glömde ...

Glömde skriva att Freddie fyllde 63 år idag! Numera igår. Men det visste ni förstås redan. 5:e september är antagligen viktigare att fira än nationaldagen, pingstafton och annandag jul tillsammans! Det är helt sanslöst att jag lyckats stava varenda ord i detta inlägg rätt, med tanke på den promillehalt som antagligen strömmar genom mitt blodomlopp för tillfället. Nattens soundtrack är således detta. Insanity laughs, under pressure we're cracking ...


Andra bloggar om:

Höst

Sådär, rött och höstfint. Kanske behöver du trycka på F5 för att se förändringarna, sånt vet inte jag. Nu: Blodkorv till middag. Ikväll: Röntgenfest! (strålande! ... ha ... ha ......).

Cycas revoluta

Vår japanska kottepalm (cycas revoluta), som levt en stillsam tillvaro sedan hon kom in i våra liv, har nu satt fart. Från att ha stått och se ut exakt likadan dag ut och dag in, växer hon nu flera cm per dygn. De nya bladen mäter strax över 85 cm än så länge. Galet, jag vet. Måtte hon skyndsamt sansa sig, annars har vi snart inte plats för henne längre.

Cycas revoluta

Cycas revolutaAndra bloggar om:
,

Snart så ...

... är det äntligen dags. Mindre är 17 dygn kvar nu.
Andra bloggar om:

Prinsesslungor kräva ädlare gaser?

"Folk röker, prinsessor också." Javisst. En del folk sysslar med sånt. En del folk dör även av adenocarcinom. Säkerligen en och annan prinsessa också. Men jag ska kanske inte klaga. Fler rökare = Mer jobb till mig. Oj, så cynisk och sarkastisk (cynosarkastisk?) man kan vara ibland framåt helgen. Det blir lätt så, när det är på tok för många timmar till nästa arbetspass. Då blir jag lätt lite smågrinig. Men klart folk ska få röka bäst de vill. Det ska varken jag eller någon annan icke rökare lägga sig i. För vissa ter sig livet helt enkelt lite för långt annars. Så länge de håller sig ifrån att blåsa sin utandningsluft i sådan riktning, att den på något vis beblandas med den luft som undertecknad precis är i stånd att andas in, så.Fotnot: Ädelgaser är nog inte heller särskilt nyttiga att inhalera alla gånger. Don't try it at home.

Andra bloggar om:

Det låg ett brev och väntade på mig

Det låg ett brev och väntade på mig när jag kom hem idag. Det gjorde mig lite ... paff. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Ni får gärna hjälpa mig. Vad menas? Borde jag känna mig ... jag vet inte ... road? Oroad? Rentav kränkt?

Andra bloggar om:
,

Eslöv får konkurrens

Eslöv - Sveriges tråkigaste stad? ... Hört den förr? Varit i Eslöv? Då kanske du kan ana att det ligger en viss sanning i det. Men inte jag. Jo, alltså jag har varit i Eslöv. Men jag vet att det inte är Sveriges tråkigaste stad. Eller. Det kanske det visst är. Men det är inte helt självklart. Jag kom nämligen precis hem från en tuff konkurrent om titeln. Jönköping. Motivering: Akut brist på öppna matställen i centrum efter klockan 22. Akut.

Men förutom det så var det väldigt trevligt där. Har precis överlevt min första kongress, där jag höll ett röntgen-/strålningsfysikrelaterat föredrag som gick helt okej. Men sen drabbades jag av en släng av karma. Jag begick nämligen en mindre synd, när jag snodde en flaska vatten från en monter utan att stanna och lyssna till en massa försäljarsnack först. Jag stoppade ned flaskan i väskan och gick min väg, bara för att någon timme senare märka att korken inte var riktigt åtskruvad. Vatten i väskan, och ett väldigt påtagligt exempel på att Gud Makterna straffar somliga direkt (obs; Strindberghumor).

Men flaskan var snygg; I regret nothing.

Men det som skedde därefter, kom att lägga ett tjockt täcke av sordi över resten av dagen. (Vad är sordi egentligen? Heter det ens så? Jag får bara associationer till ... sotig sorbet). En kvinna besudlade nämligen mitt USB-minne så till den grad, att jag antagligen aldrig kommer att kunna titta på det på samma sätt igen. Minnet i fråga ser ut så här:Supergulligt, jag vet, och inhandlat hos Roliga prylar för 249:- Först skrattade hon åt det. Sen visade hon upp det för ett par vänner till henne. De skrattade också. Och sen, dråpslaget. Sen häver kjoltyget ur sig att det minsann var passande att min söta lilla robotkompis gick i HV71:s färger. Ridå.

Fotnot: Nu finns det förvisso betydligt värre hockeylag. Brynäs, Björklöven och Färjestad till exempel. Och Linköping. Fy farao.

God natt!Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Placering

Det handlar om produktplacering. Det bara gör det.