Bevakning

Bok att hårdbevaka hos AdLibris: Pocket Atlas of Radiographic Positioning, som snart äntligen kommer i en ny utgåva (den senaste är från 1997). Högintressant för mig, och kanske 1-2 personer till. Jag slår till i samma sekund som den släpps.Andra bloggar om: ,

Vilken konsol passar dig?

Gör det här enkla testet och se vilken tv-spelkonsol som passar just dig. Har en liten fundering bara, jag har ju en PC, men var fan är alla bra spel till den? Det enda PC-spelet som är något att ha som släppts på den här sidan om millennieskiftet är Civilization IV. I övrigt så har jag två NES, ett SNES, ett Gamecube, ett Wii och ett PS2.

song chart memes
more graph humor and song chart memesAndra bloggar om: , , , , ,

Ja, det får man

Får man skämta om vad som helst? Ja, klart som fan att man får. Ingen förmyndare eller moralpanikspapegoja ska någonsin komma och säga åt någon vad de får och inte får driva med. (Varför en papegoja? Tja, för att jag drömde om en stor, grön papegoja i natt. Jag drömde också att jag var tvungen att springa ett maraton utklädd till kvinna för att rädda en fiktiv granne från maffian, men det hör inte riktigt hit). Sen finns det givetvis lämpliga och olämpliga forum att skämta i. Dumt att skämta om pedofili på ett dop, eller om nekrofili på en begravning, eller om Auschwitz i Tyskland. Eller om Engla bland folk som fortfarande pallar läsa den exceptionellt utspädda nyhetsflod som numera utgör kvällstidningen varje dag. Jag skämtar ofta om gudomligt opassande saker. Fast då gör jag det som satir över hela PK-fanatismen och inget annat. (Man gör satir över saker och inte mot saker, va?). Och så hoppas jag i smyg att folk ska uppfatta det som svart humor. Eller åtminstone halvgrå. Jag råkar högakta svart humor. (Halvgrå är en nyans mellan vit och grå. Kanske mera erkänd som ljusgrå hos den stora massan).

Beelzeboss skiver ungefär samma sak, fast i konkretare form. Att hela tiden rätta sig efter den som lättast upplever sig bli kränkt är inte särskilt produktivt. Andra bloggar om: , , , , , ,

Tro


Ingen tror som jag tror. Tror jag.Problem #9 löst!

I-landsproblem #9 är nu löst! Via smidigt hittade jag den här snillrika knappen som håller ordning på irriterande sladdar på villovägar, så att hörlurarna stannar där de hör hemma (i öronen, anm.). Så enkelt och perfekt att man nästan vill orsaka sig själv lindrig fysisk skada för att man inte kom på det själv. Synd att jag har kläder med knappar så sällan bara.
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Tre

Tre av dina favoritlåtar just nu:
-
Keep yourself alive - Queen
- Welcome to the black parade - My Chemical Romance
- If I had 1,000,000 dollars - Barenaked Ladies

Tre saker du ser fram emot:
- Slutet på terminen
- Mitt sommarjobb / Att få tjäna lite pengar
- Att fotbolls-EM ska ta slut

Tre saker du har på dig dagligen:
- Min trogna mp3-spelare
- Skor (19 dagar av 20)
- Kalsonger (49 dagar av 50)

Tre saker som irriterar dig:
- Dåligt genomtänkta kursupplägg
- Skånetrafikens priser (fast sommarkortet är iofs väldigt generöst)
- Folk som pratar i trappuppgångar

Tre saker du rör varje dag:
- Tangentbordet (29 dagar av 30) eller en penna (100 dagar av 100)
- Tandborsten
- Min sambo

Tre saker du gör varje dag:
- Dricker vatten
- Beskådar mig själv i spegeln
- Spatserar / Strosar / Strövar omkring

Tre filmer du kan se om och om igen:
- Crouching Tiger Hidden Dragon
- Phantom of the Opera
- Spirited Away


Greatest... Movie... EverAndra bloggar om: , , , ,

Dagens i-landsproblem #33: Folk som poserar med alkohol

Det här är ett koncept som gör mig lite konfunderad (I know, it's like, totally chocking).

I högstadiet tyckte de som söp (mig exkluderad) att de var jättehäftiga. För att det var så vuxna gjorde. För att de egentligen var för unga för att få supa. För att de blev fnittriga och vingliga. För att det var häftigt som fan, helt enkelt. Detta var tvunget att förevigas på bild. Häftiga bilder föreställande häftiga fjortisar halsandes häftiga, berusande förfriskningar ur häftiga plastdunkar.


Spola framåt några år. Man lägger de identitetssökande tonåren bakom sig med en lättnadens suck, och blickar framåt mot ett (förhoppningsvis) långt liv som myndig, mogen människa med världen för ens fötter. Fenomenet att folk fullkomligen älskar att posera på bild med alkohol verkar dock kvarstå för de flesta.

För att nu är det fortfarande häftigt som fan, trots att nyhetens behag borde ha hunnit lägga sig vid det här laget. För att innerst inne är alla exhibitionistiska linslusar, en del behöver bara bli lite på lyset för att det ska lysa igenom. För att det finns nåt form att ideal som hårdfestande, überenergetiskt societetslejon att aspirera på. En människa som lyckats här i livet är en människa som med dimmig blick ler ett överförfriskat fylleflin mot valfri digitalkamera. Röda fotoblixtögon är valfritt, huvudsaken är att det verkligen ska synas att man har roligt som satan. La dolce vita liksom.

Kameror och alkohol verkar alltid gå hand i hand. Frågan är väl bara varför. Våga flina med hela ansiktet framför en kameralins i nyktert tillstånd nån gång emellanåt. Ni ser så mycket sötare ut då, jag lovar.
Andra bloggar om:
, , , , , ,

Dagens i-landsproblem #32: Krystade förkortningar

De finns överallt bara man vet var man ska leta, dessa underbara, inte alls uppenbart överkrystade förkortningar för diverse företeelser. Med krystad avses här ansträngd, långsökt, framtvingad, konstlad, etc. Ni fattar. Några av mina personliga favoriter för tillfället är:

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

1000

Idag har jag och den där tjejen som också råkar bo här varit ihop i 1000 dagar (ja, jag får hålla koll på sånt). Minst en person måste säga grattis, annars slutar jag att blogga! Som av en slump, så är det samtidigt 666 dagar sen jag slutade i tunnelbanan idag (for real). Jag har även bloggat i 511 dagar idag, och det var 1390 dagar sen jag började jobba på min ultimata topp 10-lista på en liten gräsplätt vid Piteå busstation (som fortfarande inte är klar för övrigt (listan alltså, inte gräsplätten, den var helt färdig)).


Andra bloggar om:
, ,

All your base are belong to us: Bohemian rhapsody-versionen

Alla måste ha sett den ursprungliga All Your Base Are Belong To Us-videon x antal gånger för minst y antal år sedan. Men för säkerhets skull så länkar jag ändå till den här. Och många har kanske sett bohemian rhapsody-versionen tidigare också, men jag hade helt missat den. Fram till idag då. Enjoy.

Andra skumma Queenvideos med tv-spelstema:


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Gör om, gör rätt 2

Fick ett urgulligt, hemmagjort gratulationskort igår. Ett enda litet fel på det bara. Vänligen försök att i möjligaste mån undvika att överbelasta era hjärnor när ni försöker komma underfund med vad det är som inte stämmer. Nu har jag suttit i två minuter utan att kunna bestämma mig för om jag ska skriva inte stämmer eller felas i slutet av förra meningen. Uppenbarligen valde jag att köra på inte stämmer. En liten inblick i min språkfascistiska hjärna. Språkfascistiska vore ett kul ord att stava fel, men jag kunde inte förmå mig själv att göra det.
Andra bloggar om:
, , , ,

Gör om, gör rätt

Det här är ingen kupp. Det är ett s.k. skämt. Det var kul. Jag skrattade. Det här däremot, det är en kupp. Håll er till att urholka chocker och kränkningar istället, och låt kupperna vara ifred. Enbart kronprinsessan bör hädanefter tillåtas genomföra kupper. Tack på förhand.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Cat scan


Tjusiga bilder hittade via
worth1000.com


Andra bloggar om: , ,

Vaken

Det är ballonger överallt. Det är säkert närmare 70 ballonger här, på 49 kvadratmeter. Lägenheten känns väldigt... statisk. Det jag lärde mig av gårdagen är saker som alla kan ha nytta av. Till exempel så vet jag nu att man ofta blir kallad för slampa om en ballong råkar explodera när man sitter på ett tåg. Och jag vet att S utan problem kan få in 12 sugrör i näsan. När nu det kan komma till användning.

Asfalt

Är det bara jag, eller känns det inte lite som om folk röstar på den låt som är minst dålig nuförtiden? Jag lyssnade nästan genom hela skiten, till och från, i milt berusat tillstånd. Och det var inget vidare. Inget vidare alls. Tips: Ekströms jordgubbskräm + Smirnoff Vodka = Helt okej kombination. Smugglar spriten förbi smaklökarna. Fiffigt värre. Men vi spöade i alla fall Finland. Där fick de jävlarna för att de välförtjänt snodde bronset från oss i hockey-VM. Jävla sätt liksom. Det gäller att veta sin plats. Sverige är bäst i världen i allt. Det fick jag lära mig i skolan. Nästa år skickar vi nån som inte sminkar sig så att inte ögonen syns. Jag tänker rymdinsekt, men jag tror att jag redan använt mig av den liknelsen tidigare. FUck då. Gotta keep it fresh.Andra bloggar om: , , , , ,

Makadam

Nej, jag ändrar mig, jag är inte grus, jag är makadam. Makadam kan man kasta på klottrare i tunnelbanan. Till exempel.

Grus

Jag är seriös som grus. Grus är jävligt seriöst. Det är svårt som fan att misstolka grus..

Stans snyggaste solbränna

Satt ute i solen och pluggade igår. Länge. I en och samma position. Med solglasögon på. Har idag följande färgtäckning i ansiktet:


Funderar på att sätta mig i solen idag igen, vänd åt andra hållet, i syfte att åstadkomma denna färgtäckning:


Sen är det bara att sätta igång att infiltrera fienden på andra sidan sundet. Ska jobba på mitt grötiga uttal lite först bara. Jag har testat att lösa upp digestivekex i vatten till en enda äcklig gegga och fylla munnen med. Det ger ett hyfsat tillfredsställande, otydligt uttal. Men jag kan fortfarande höra vad jag säger.

Farliga Landskrona - Del 48

Och på den åttonde dagen, efter den sjunde dagens välbehövliga vila, så skapade Gud det nya crêpesstället på Storgatan 27. Och Gud såg att det var väldigt gott. Och Gud sade: "Varde en uppdelning emellan söta och salta crêpes". Och det skedde så. Och Gud tillade: "Gör tillgängligt för de behövande diverse pajer med olika smarriga fyllningar, sallader, nötter, kaffe och kakor". Och det skedde så; sortimentet utökades med diverse pajer med olika smarriga fyllningar, sallader, nötter, kaffe och kakor. Och Gud såg att även det var gott. Förutom kaffet, Gud gillar inte kaffe nämnvärt mycket. Och Gud sade, som sista tillägg för att inte riskera att bli för tjatig: "Varde öppet". Och det vart öppet. Och Gud såg att det var praktiskt att det var öppet ibland; Gud gjorde därför upp ett schema, enligt vilket det var öppet måndag till fredag 9-18, lördagar 9-15, samt stängt på söndagar. Och Gud såg, att Crêpe House Café var ett mycket trevligt tillskott till restaurangutbudet i Landskrona.

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
41 42 43 44 45 46 47


Andra bloggar om: , , ,

Kludd: Surrealistisk dag

När jag vaknade i morse så var det som om jag bara lyckades halvvakna på nåt sätt. Och så fortsatte resten av dagen på det viset. Allting var bara märkligt, som om en tjock vägg av vatten befann sig mellan mig och allt som folk sa och gjorde. Allt är fortfarande konstigt. Kanske för mycket solljus eller för dålig syresättning av blodet eller ett virus i thalamus eller så har nån sprutat in nån svagt hallucinogen gas genom brevinkastet medan jag sov.


Jag vill för övrigt också ha en mun i tinningen. Bara att mata in kurslitteraturen direkt i hjärnan utan omvägar via korttidsminnet o dyl. Ögat på benet verkar däremot grymt opraktiskt. Och varför är bara låret halvtransparent och inte vaden? Nåväl.


Andra bloggar om:
, , , ,

Dagens lek

Att skära frukt i småbitar, och sen äta dem vid datorn med tandpetare. Själva leken består i att just-och-pass-sticka bitarna, så att de juuust och pass sitter fast på spetsen av tandpetaren, och sen föra dessa bitar lååångsamt över tangetbordet mot munnen, och bara hoppas att de inte trillar av tandpetaren. För att göra det extra spännande så kan man ringla lite honung över fruktbitarna innan man sätter igång. Kladdigt värre. Och mer spännande än så här blir det inte en söndageftermiddag i maj 2008, då man egentligen borde sitta och råplugga till tentan på fredag. Nu tappade jag precis en bit, så nu vill jag inte sitta vid datorn mer. Yuack.

En döskalle om dagen...

...håller doktorn borta? Njae. Håller de mörka tankarna i schack? Check. Önskar jag hittat till den här underbara bloggen tidigare. Vi hade kunnat ha mycket roligt ihop, den där bloggen och jag. Nu är den redan på dag 349 av 365. Idén bakom den är genialisk. Lägga upp en döskalle om dagen i ett år, den ena fantasifullare än den andra. Ett axplock, utvalda enligt en strikt blunda-och-klicka-princip:
Målarfärg, ketchup, en häck och lite hundhår.Andra bloggar om: , ,

Reklamälskare! (PS: Det är ett glåpord)

Är det bara jag som tycker att siffran för människor som tycker att det är för lite reklam i tv (1,4% just nu) är lite i högsta laget? Själv har jag nästan helt slutat titta på tv på grund av dessa eviga avbrott, som är så långa att jag hinner glömma bort vad det var jag tittade på från början. Men, om man nu ska tro att denna siffra är representativ för hela befolkningen, så sitter det ändå runt 130.000 människor och vill ha ännu mer reklam.

Fast jag gnäller inte på riktigt, jag och tv var inte så jävla tighta med varandra redan som det var. Tv är mer en högljudd maskin som tar upp tid och plats, och kostar mig en massa pengar (jag röstar för att Radiotjänst inför studentrabatt snarast). Men. Utan tv, inget tv-spelande. Så på så vis är tv lite som kläder. Jag tycker inte om dem nämnvärt, men jag är beroende av dem. Annars skulle jag snabbt bli arresterad om jag gick utomhus. (Och jag gillar att vara utomhus). Varför vi nu behöver lagar som försvarar oss mot naken hud för att klara av vardagen är ju en helt annan diskussion.

Bra i alla fall att Fox, av alla skenheliga kanaler, nu
halverar sin reklamtid för vissa program. Jag försökte räkna antalet reklamer som försökte inkräkta på min tankeverksamhet under en hel dag för inte så länge sedan. Inte bara tv, utan tidningar, radio, löpsedlar, skyltar, små emblem på biljettkontrollanternas uniformer, etc. Det gick inte så bra. Men det lär vara fyrsiffrigt.

Reklam förpestar mitt synfält. Reklam kan dra åt helvete.
Andra bloggar om: ,

En jävla massa kryssande

Jag (har):
( ) har varit i Filippinerna
( ) har varit i Malaysia
( ) har varit i Australia
( ) har varit i London
(x) har varit i Danmark
(x) har varit i Finland
( ) har varit i Tyskland
( ) har dykt bland koraller
(x) varit med om en översvämning (en översvämmad tvättmaskin, räknas det?)
( ) varit med om en tyfon
( ) har käkat skorpion
( ) har käkat orm (om inte ål räknas?)
( ) har haft sex med någon som är dubbel så gammal än mig
(x) rökt en cigarett (nyårsafton 2002/2003. äcklar mig än idag)
( ) rökt en cigarr
(x) varit full
( ) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
(x) varit i knytnävsslagsmål
( ) blivit arresterad
(x) ljugit för en kompis (men bara vita lögner)
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
(/) sett någon dö
(x) flugit
( ) spytt i en bar
( ) crowdsurfat under en konsert
(x) ätit sushi
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) fuskat när jag spelat spel (särskilt Sim City 2000)
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) vunnit en tävling
(x) känt mig som en utstött
(x) varit vittne till ett brott
(x) varit på andra sidan landet (jag har varit på alla sidor)
(x) simmat i havet
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) busringt
(x) blåst bubblor
(x) åkt rullskridskor
(x) sjungit i duschen
(x) burit en rosa klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
(x) gjort något olagligt
(x) kört för fort
(x) druckit mjölk direkt ur förpackningen
(x) klätt mig i kvinnokläder
(x) modifierat denna listan
( ) lekt pyroman
( ) varit beroende av ficklampsbatteri
(x) ätit köttbullar med mos
(x) känt mig elak
(x) skogsvandrat
(x) badat naken
(x) fått en stöt
(x) gjort bort mig på fyllan någon gång
(x) gjort lumpen
(x) haft sex på offentlig plats
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
(x) gett en uteliggare mer än 50 kronor
( ) rymt hemifrån
(x) åkt snowboard (livsfarligt!)
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
( ) blivit avstängd från skolan
(/) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
( ) ätit hund/katt-mat
(x) fastnat med tungan i metall
(x) inte duschat på en vecka (under fältveckorna i lumpen...)
(x) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) brutit ett ben
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
(x) fuskat på ett prov (ett geografiprov i 9:an; floder i Europa)
( ) haft en Britney Spears-skiva
( ) haft sex med en hamburgare
( ) smakat på grodyngel
(x) lyssnat på mora träsk
(x) smakat på granbarr
( ) lyckats välta julgranen
( ) blivit portad ifrån hemkunskapen i 9:an
( ) blivit tillsagd av musikläraren att hålla tyst, för att jag sjunger för dåligt
(x) gråtit på tunnelbanan (kan man göra annat på en sån urbota tråkig plats?)
( ) haft sex i en IKEA-säng på ett IKEA-varuhus
( ) har piercat mig
( ) har snusat
(x) druckit mig full så man inte kan stå (PDOL 2002. Not my proudest moment)
(x) spytt på fyllan
(x) spytt på allmän plats

De tre sista punkterna hänger ihop. Och jag tog bort en tråkig punkt som jag inte var intresserad av att svara på. Och hur, lite mer exakt, har man sex med en hamburgare egentligen?? (En teori är ju att man kör den i en mixer, häller över i en kondom och lägger i frysen så att den stelnar, men det känns lite långsökt).


Andra bloggar om:
, , ,

Rumstid

Alla rum blir så livlösa så fort du lämnat dem bakom dig. Men det vet du inget om, du är ju alltid där du är. (Jävligt) konstigt vore det väl annars. Att få betyda nåt för någon. Inget kan nånsin vara viktigare än så. Fyller rummet med ljud så länge. Och väntar. (Kan med nackdel kompletteras med urvattnad klyscha om hur livet är en enda lång rad av rum, yada yada yada). Ljuvligt gitarrplinkande i den där låten för övrigt. Livet är lite som en kontorsstol, skit samma om det är mjukt eller hårt eller bara snurrar runt i cirklar - Det viktigaste är ändå att ha rätt inställning. Annars får man lätt förslitningsskador.
Pulssekvensschema

Det bor en tvångstanke i det där ljudet, gör inte det där ljudet. Det bor en tvångstanke i det där ljudet, gör inte det där ljudet. Det bor en tvångstanke i det där ljudet, gör inte det där ljudet. Det bor en tvångstanke i det där ljudet, gör inte det där ljudet. Det bor en tvångstanke i det där ljudet, gör inte det där ljudet. Så, det gick över. Men det var nära ögat där ett tag.

Damn!

Jag har rätt mycket att stå i idag. Föreläsningsanteckningar att renskriva, kompendier att plugga in, böcker att läsa igenom. Jag kände mig dock lite seg när jag kom hem, så jag bestämde mig för att vila ögonen på soffan i 15-20 minuter nånting innan jag satte igång. Nu, strax över fyra timmar senare, så känns det inte som om att det var en alltför lysande idé.

Dessutom så drömde jag att jag blev styckmördad. Jag var märkligt nog vid medvetande genom hela grejen också. 21 delar blev jag totalt (var på god väg att bli 22, men min okände baneman lät mina genitalier vara ifred i sista stund). Och inte jobbade han med nån fancy bandsåg heller, nej nej, en klassisk bågsåg skulle göra jobbet. Genom kött, genom inre organ, genom ben. Kladdigt. Mot slutet av drömmen så såg jag, som pricken över i, att det var en exakt kopia av mig själv som höll på att stycka mig. Eller så var det jag själv, i nån sån där luddig metafor som jag inte orkar mig på att försöka överanalysera. Palla hänga upp sig på detaljer, nu måste jag lägga på en rem om jag ska slippa sitta halva natten och plugga.

(Nu, borde det här inlägget lämpligast hamna under drömmar, eller under röntgen/studentliv?)Andra bloggar om:
, , , , ,

Jag följer en diet av misstag (I feel so cheap...)

Satt och slösurfade runt lite istället för att ta itu med det sista av dagens pluggande, och satte det rumstempererade kranvattnet i halsen när jag läste den här artikeln i SvD. För uppenbarligen så motsvarar mina nuvarande matvaror en diet, DASH, som utvecklats för att ge sänkt blodtryck. "Dash [...] kännetecknas av mycket frukt och grönsaker, fullkorn samt måttligt med magra mjölkprodukter och animaliskt protein, ärter, bönor och nötter. Dessutom innebär Dash-metoden ett särskilt lågt intag av salt, läsk och rött kött".

Visst, jag har lagt av med socker också, och försöker skära ner på saker med vitt mjöl i, men i övrigt så stämmer det till punkt och pricka. Och jag som trodde att jag kommit på en alldeles egen matstil (obs; stil, inte diet), men hell no, så kul skulle jag visst inte ha det. In i ett matfack med mig bara.Andra bloggar om: , ,

FaceStat

FaceStat är kul. Eller nej. Nu ljög jag lite. Folks åsikter där är däremot roliga att ta del av. Jag ser till exempel ut att vara 17 år. Bara en sån sak. Och jag ska under inga som helst omständigheter litas på. Och jag ser, enligt majoriteten av människorna där, ut att vara av kvinnligt kön. Hmm. Kanske borde lägga upp en bild där jag inte våldsminkats överdrivet med rosa ögonskugga och eyeliner (under milt tvång och hot om beslagtagande av alkohol, vill jag minnas) istället.

Skådespelartalang - You're doing it wrong

Hittade det här klippet för ett par månader sedan (minns inte riktigt hur), och jag har förvisso en klippblogg för just såna här företeelser (med företeelse menas här den där åh, jag gillar det här klippet-känslan som spontant infinner sig ibland, just när man hittar ett klipp som man inte hatar), men det här klippet förtjänar en betydligt större publik än så. Det är en samling bloopers av Anna Nicole Smith (R.I.P.) från filmen Skyscraper (som ser ut att vara en skrupelfri Die Hard-ripoff). Och hon verkar lite smått drogpåverkad mellan varven. Eller, jag hoppas verkligen att hon var påverkad av något. För så här dåligt får man fan i mig inte spela. Jag hade ärligt talat kunnat göra det bättre. Och det säger en hel del.

Andra bloggar om: , , ,

Queen Wiki

Hittade precis den här sidan, som ser ut att vara förstadierna till en Queen Wiki-sida. På spanska. Så, om man gillar Queen (check!) och kan spanska (inte check!) så är det bara att vänta och hålla tummarna för att det blir en riktigt trevlig sida framöver. Eller förresten så behöver man ju inte alls kunna spanska. Inte nu längre, när Google Translate räddar dagen.Andra bloggar om: , ,

Topp 15: Låtar som jag önskar var med i Guitar Hero

 1. Stairway to heaven - Led Zeppelin
 2. Ain't talkin' 'bout love - Van Halen
 3. Sultans of swing - Dire Straits
 4. Thunderstruck - AC/DC
 5. I'm alright - Neil Zaza
 6. Bleeding mascara - Atreyu
 7. I believe in a thing called love - The Darkness
 8. Joker & the thief - Wolfmother
 9. Crazy train - Ozzy Osbourne
 10. Transylvania - Iron Maiden
 11. B.Y.O.B. - System of a Down
 12. Sweating bullets - Megadeth
 13. Snow (hey oh) - Red Hot Chili Peppers
 14. The remedy - Seether
 15. Disasterpiece - Slipknot
Bubblare: Titelspåret från Top GunAndra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Topp 10: Djur jag inte tycker om

Det här är en lista över djur som jag inte tycker om. Inspirerad av bilden längre ner i inlägget.
 1. Sniglar - SlemslemSLEM, överalltalltALLT... Och så kras när man råkar trampa på dem.
 2. Getingar - Särskilt från Blekinge. De sticker först och frågar sen. Och sen sticker de igen.
 3. Silverfiskar - Leave me alone, äckliga jävla underdjur!
 4. Kackerlackor - Har aldrig sett någon. Men jag känner på mig att vi skulle strida till döden om våra vägar någonsin korsades.
 5. Blodiglar - Inget slår den där känslan man får när man kliver upp ur vattnet och känner att det sitter en stor, härlig blodigel i ljumsken. Fy fan.
 6. Fästingar - Jag har sett två stycken i hela mitt liv. Det räcker så.
 7. Maneter - Men bara om de är modell större, eller på riktigt nära håll.
 8. Spindlarna vid Häljarps station som gör att man inte kan sitta på bänkarna utan att få dem i håret - Jag har inget alls emot spindlar generellt, de får bara gärna befinna sig nån annanstans än i mitt hår. Det är inte särskilt fräscht.
 9. Bladlöss - Än en gång, ge fan i mitt hår. (Barndomsflashback: Aldrig, aldrig gömma sig under en björk när man leker kurragömma).
 10. Binnikemaskar - Ingen sån här lista vore komplett utan binnikemaskar, antar jag.
Bubblare: Lutfisk.

cats


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Hitta bra löprundor

Hitta bra förslag på olika löprundor, eller rita in dina egna och se hur långa de egentligen är. Man behöver inte springa dem, man kan promenera också. Rykten gör gällande att man kan skita i det också, och bara sitta hemma, titta på säsong två av Peep Show och äta lite knäckebröd med dillkaviar på. Men det är ju en smaksak. Här är sidan i alla fall.


Andra bloggar om: , ,

LeguanerEtt par leguaner softar i Hollywood. Foto av
Henry Lizardlover. Mest för att ge ett litet avbrott i all text. Och för att jag såg några bilder som han tagit i förbifarten i en dokumentär jag såg medan jag åt middag. Jag åt min egen variant av korv stroganoff, recept:

200 gram falukorv (typ)
1 stor fänkål
2 salladslökar
1 burk krossade tomater
2 dl mjölk
lite bladspenat
godtyckligt med salvia
ett par nävar röda linser
3 varv med ketchup
1 tsk salt
2 tsk vitpeppar

Hacka och stek och ät med 1-2 dl ris till. Mycket avancerat.Andra bloggar om: ,

Socialpsykologi: Individer väcker känslor, inte grupper

"Hon offras för juntans makt", står det i Aftonbladet idag. Och jag antar att det är ett medvetet grepp; att visa på enskilda individer som lider, som vi kan sympatisera eller empatisera med, istället för att fokusera på en hel grupp människor. Försvinner anonymiteten så väcks känslorna (och det får som (för mig) irrelevant konsekvens att det säljs fler lösnummer). Det här inlägget är i sig rätt poänglöst, jag tycker bara att det är ett intressant fenomen att studera.

Det är lite samma princip som fördomar består av. En klick människor (ofta etnisk) antas vara kriminell, stökig, trögtänkt, lögnaktig, tystlåten, bidragsberoende, eller vilken annan valfri fördom som helst. Väljer man att istället betrakta dessa människor på individnivå så förändras ofta detta synsätt drastiskt.

Försök har gjorts som bekräftar kraftigt ökad aktivitet i ett visst område i hjärnan (mediala prefrontala cortex, eller MPFC) när man ser på exempelvis en narkoman som den unika individ som han/hon faktiskt är istället för bara en narkoman i mängden. Finns lite mer att läsa om det i Illustrerad Vetenskap (5/2008) för den som är intresserad.

Det funkar åt andra hållet också, dvs när man ser på sig själv som antingen individ eller som en del av ett kollektiv. Oftast ser man på sig själv som en del av någon form av grupp (jag t.ex. är vårdgivare, är svensk, är hockeysupporter, är öldrickare, osv). Ett mäktigt kollektiv raderar ut personligheten, och kan få vem som helst att göra saker som denne inte skulle ha gjort i vanliga fall. Lysande exempel på detta är tortyren i Abu Ghraib-fängelset, eller Förintelsen på 40-talet. Tips på relaterad läsning är The Lucifer Effect: Understanding How Good People Turn Evil (länk) av Philip Zimbardo.

Jaha. Och det verkar vara vad jag sysselsätter mig med på årets hittills varmaste lördagkväll.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Man kan få cancer av mycket

Man kan få cancer av det mesta i en vanlig ICA-butik. Lakrits, chips, fett, läppglans, rött kött, lättöl, salt, cigaretter... det mesta förutom purjolök och päron, om man väljer att hårdra det. Förutsatt att dessa inte besprutats, då. Att därför sluta sälja enbart cigaretter (DN, Aftonbladet, Dagen, SvD) kan därför ses som ett lite märkligt drag, förutsatt att det är själva cancerrisken som man är ute efter. (Ja, jag vet att risken är bra mycket högre för cigaretter än för något annat, jag är lite sarkastisk nu. Jag gillar sarkasm, det är anledningen till att jag fortfarande stiger upp om mornarna förmiddagarna).

Det som särskiljer cigaretter från övriga ting i en ICA-butik är dock att användadet av dem enbart är predisponerande för ett helt gäng sjukdomar. Det är det som cigaretter gör. Ingen övrig funktion såsom till exempel mättnadskänsla eller återfuktande av huden. Bara en för tidig död i pinnform. Plus hela den där beroendegrejen då. De fyller således ingen som helst logisk funktion.

En frestande slutsats som man kan dra av detta är att rökare är lite, lite dummare än resten av oss. Jag tror jag drar den, och går ut i solen en sväng istället. Man kan få cancer av det också, för övrigt. Jag hatar cancer... Jag har förresten varit på ICA i Teg en gång. Jag har varit på ICA i Sveg också. Eller nej, nu blandade jag ihop Sveg och Tierp. Skit samma. Ut i solen med mig nu.Andra bloggar om: , , , , , ,

Google Translate tolkar Bohemian Rhapsody (Reservdelar honom livet från detta monster)

Är detta det verkliga livet?
Är detta bara fantasy?
Fångas i en jordskredsseger
Nr fly från verkligheten

Öppna dina ögon
Leta upp till himlen och se
Jag är bara en fattig pojke,
Jag behöver ingen sympati

Eftersom jag är lätt komma, lätt gå,
Little hög, lite lågt.

Varje håll vinden blåser,
egentligen inte fråga mig,
För mig

Mama, just dödat en man,
Sätt en pistol mot hans huvud,
Pulled min utlösa nu han är död,
Mama, liv hade just börjat,
Men nu jag gått och kastat allt borta.

Mama oooh,
Innebar inte att man kan gråta,
Om jag inte är tillbaka igen den här gången i morgon
Carry på, fortsätta som om ingenting egentligen frågor

För sent, min tid är inne,
Skickar kallar kårar längs min ryggrad
Kroppens värkande hela tiden

Hej alla, jag måste gå
Got att lämna er alla bakom och möta sanningen

Mama Oooh (något sätt vinden blåser)
Jag vill inte dö,
Jag ibland önskar att jag hade aldrig blivit född alls

Jag ser lite silhouetto av en man,
Scaramouche, Scaramouche kommer du att göra det Fandango?
Thunderbolt och blixtar, mycket mycket skrämmande mig

Galileo galileo
Galileo Figaro
Magnifico

Jag är bara en fattig pojke och ingen älskar mig
Han är bara en fattig pojke från en fattig familj
Reservdelar honom livet från detta monster

Lätt att komma lätt gå, kommer du låta mig gå?
Bismillah! nej, vi kommer inte låta dig gå, låt honom gå
Bismillah! vi kommer inte låta dig gå, låt honom gå
Bismillah! vi kommer inte låta dig gå, låt mig gå
Vi kommer inte låta dig gå, låt mig gå
Vi kommer inte låta dig gå, låt mig gå
Nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej!

Mama mia, mama mia, mama mia låt mig gå
Beelzebub har en djävul avsattes för mig, för mig, för mig

Så du tror att du kan stenen mig och spotta i mitt öga?
Så du tror att du kan älska mig och låt mig dö?
Oh baby, kan inte göra det till mig baby
Just måste get out, just måste get rätt sluta här

Ingenting egentligen frågor,
Alla kan se,
Ingenting egentligen, ingenting som är viktigt för mig,

Varje håll vinden blåser...
Kalla mig egenkär, men jag tror att jag föredrar min
egen översättning framför denna. Men det är ändå schysst att Google nu, till skillnad från Altavistas Babel Fish, inkluderar svenska i sin översättningstjänst (där försvann precis sista anledningen till att jag fortfarande besöker Altavista ibland, för övrigt). Jag ska nu spendera resten av kvällen med att översätta varenda Queentext jag kan hitta (inklusive alla soloprojekt). Men jag ska inte plåga er med dessa, så ni kan vara lugna. Det är för mitt eget höga nöjes skull. Det är, för att citera Stationsvakt, "galet underhållande".


Andra bloggar om: , , ,

RE: Hubba Bubba Soda?

Subject: RE: Hubba bubba soda?
Date: Fri, 9 May 2008 13:05:40 +0200
From: Wrigley Scandinavia AB
To: ****************************

Hej, tack för mail.

Enligt våra uppgifter har Hubba Bubba Soda inte sålts i Europa, utan endast i USA, och vi har just nu inga planer på att lansera i Sverige.

Har du kunnat köpa den här är det sannolikt någon som direktimporterat från USA.


Vi beklagar att vi inte kunde vara till mer hjälp.

Mvh

Ingrid
Konsumentrelationer

Så då vet jag det. Fast Ben & Jerry lät ju också lite tveksamma när jag undrade om de skulle lansera Bohemian Raspberry här, och se bara hur det gick. Men det ser onekligen mörkt ut för tillfället. Får nog ta och trösta mig med ett par skopor Queenglass. Och kanske en kall öl på det. Men först en promenad. Full rulle idag, således.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Vad är viktigast?

Testar att leka med en sån här pollpryl. Hade först tänkt lägga in skiten i menyn till vänster, men den (pollprylen) var lite för bred, och viktigt var det inte för mig att jag kände att jag ville offra tid på att börja rota runt i stilmallarna. Sånt gör jag bara på vardagar. Och fredag är bara nästan en vardag (Var tvungen att kontrollkolla i almanackan för att försäkra mig om att det verkligen var fredag idag). Så jag lägger bara in den i inlägget istället.

Och nu märkte jag att jag inte kan lägga in koden i inlägget alls. Fan vad internet ska vara komplicerat nuförtiden. Jag saknar den tiden när det bara var jag, notepad, lite väldigt grundläggande html och några fula animerade gif:ar. Får väl ta och göra hela jävla bloggen lite bredare då. Sigh.

Tillägg 14:43 - Så, nu är bloggen lite bredare. Hoppas det inte ställer till det för folk som fortfarande (av outgrundlig anledning) använder skärmar från början av 90-talet som inte klarar av upplösningar på över 640x480. Köp en ny skärm om så är fallet. Och donera den gamla till mig, så att jag kan
skruva isär den.

Livets träd


Arbor vitae ("livets träd"; ett grenliknande mönster av vit substans) i cerebellum. Udda val av motiv för en tatuering. Men ändå rätt läckert.


Andra bloggar om:
,

Kludd #7: Tillägg

Kluddade ner "Joggare vars själ går förlorad till underjorden. I vätskeform" igår igen under en föreläsning. Jag ska helt klart måla den framöver. Valet står mellan akryl eller oljefärg. Och så måste jag vänta tills jag har råd med en stor, fin duk. Så i slutet juli borde jag vara redo att sätta igång. Och joggaren ska nog inte se ut så där då.
Andra bloggar om:
, , ,

Bokenkät

1. Vilken bok läste du senast?
Goda omen, av Terry Pratchett och Neil Gaiman


2. Vilken bok ska du börja på härnäst?

Siktar på Naked Empire av Terry Goodkind


3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?
Manliga, skulle jag tro. Men det är jämnt


4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker "nu har jag kommit en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra! hälften!" osv?
Det händer, men det är ovanligt. Vissa böcker vill jag inte ska ta slut


5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?
Tips från folk, men även genre och vad jag vet om författaren i fråga


6. När blir en bok för lång?
Beror helt på hur intressant den är. Bibeln och Krig och Fred är två alldeles för långa böcker


7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?
Läser hellre på engelska än på svenska. När jag läser på svenska så översätter jag det nästan alltid till engelska i huvudet. Jag började gå över till engelska mer och mer sen jag läste en översättning av Exorcisten, där de översatt "fucking" med "knullande" genom hela boken ("han föll ut genom det knullande fönstret" är ett citat som etsat sig fast i minnet)


8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?
Berättelsen om Pi av Yann Martell


9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? Isåfall, när ger du upp?
Ja, det kan jag. Jag brukar ge upp när jag känner att jag behöver ta längre och längre pauser från boken. När pauserna blivit så långa att jag glömmer bort vad boken handlar om så ger jag upp helt och hållet


10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?
Det finns mest faktaböcker, skräck och fantasy i min bokhylla, men även en del poesi och vanlig hederlig skönlitteratur. Det förekommer inte en enda deckareEnkäten hittade jag hos
Mats Strandberg
Andra bloggar om: , , ,

Dagens i-landsproblem #31: "Vad finns bortom universum?"

Ibland kommer det fram när jag pratar med diverse löst folk att jag läser en kurs i astronomi den här terminen. Och då kommer deras kvasifilosofiska sida direkt smygandes. Det slår aldrig fel. "Är vi ensamma i universum", "Finns intelligent liv på andra planeter", och så min personliga favorit; "Vad finns bortom universum"? Jag tänkte besvara den frågan nu. Och sen trycka upp en tjock bunt visitkort, med en direktlänk till det här inlägget på ena sidan, och en liten karta med vägbeskrivning till Danmark på den andra.

Svaret lyder: Universum omfattar all rymd; det kan inte finnas något "bortom" universum som det expanderar ut i, för det existerar inget "bortom" över huvudtaget. Universum är allt. Att fråga vad som ligger bortom universum är lite som att fråga vad som ligger norr om Nordpolen. Tyvärr medför detta att Douglas Adams fabulerade lite i Liftarens Guide Till Galaxen när han skrev om restaurangen vid slutet av universum, då ju universum inte har något slut. Resten av boken är dock att betrakta som obestridlig hårdfakta.

 "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move"  
 
/Douglas Adams, Liftarens Guide Till Galaxen
 
Andra bloggar om:
, , , , , ,

Hubba bubba soda?Jag verkar vara snudd på ensam om att komma ihåg denna gudabenådade läskedryck. Ett tag funderade jag över om jag fabulerat ihop att den existerat över huvudtaget. Men nu har jag åtminstone lyckats hitta en bild på en burk, rosa och praktfull. Det som fascinerade mig mest över den här läsken när jag var liten var att om man lät den skvalpa omkring i munnen ett tag, så började den smaka precis som tuggummi som tappat smaken. I övrigt så var den sliskig som tusan. Och klibbig. Betydligt klibbigare än dess tuggummidito.

Och jag har nu, efter flera sekunders funderingar, kommit fram till att jag vill smaka den på nytt. Men den finns visst inte längre. Den står ingenjävlastans att finna. Inte ens på Ebay (och då är det illa). Så vad göra? Jag mailar givetvis Wrigley och frågar vad som händer på läskfronten. Väntar nu med spänning på svar. Och skulle det visa sig att de inte vill starta upp tillverkningen igen bara för min skull, så får jag väl helt enkelt köpa ett paket Hubba Bubba, lösa upp i vatten (alternativt köra det i mixern tillsammans med lite vatten) och sedan köra skiten i en soda streamer. Kittlande tanke, inte sant?


From: ********************
To: infosw@wrigle y.se
Subject: Hubba bubba soda?
Date: Wed, 7 May 2008 16:35:58 +0200

Hej Wrigley! Tänkte bara höra om ni har några planer på att börja tillverka Hubba Bubba Soda på nytt?

/Robert


Andra bloggar om:
, , , ,

Nattens soundtrackNattens soundtrackFrån Reload från 1997. Bra år det där. Ett av de bästa faktiskt.

Kludd #6 - Konceptskisser

Ju långsammare föreläsningstempo, desto mer hinner tankarna glida iväg på små utflykter. Ju fler utflykter, desto mer kludd. Ju mer kludd, desto mer... kludd. Jag gillar "Sorgsen joggare vars själ går förlorad till underjorden. I vätskeform" längst ner. Den skulle kunna bli en tavla nån dag. Sen gillar jag "Löpandeband-CT:n", tror den uppfinningen kommer göra mig rik så småningom. Resten är... tja, kludd. Det är det som är så bra med den här sortens inlägg. Det är bara en jävla massa kludd. (Staden är f.ö. Sjöbo, fast med höghus. Sen är det nog en atombroccoli).
Psykoanalyser undanbedes. Galenskap redan påvisad av undertecknad själv. Erbjudanden om hjälp med förbättrande av handstil mottages dock tacksamt.


Andra bloggar om:
, , , , ,

Topp 50: Bästa komediserierna

Skulle jag palla att sitta och rangordna de 50 bästa komediserierna? Jo, det skulle jag antagligen. Inte idag dock. Och i synnerhet inte som det redan har gjorts. Hela listan finns här för den intresserade. Kan kompletteras med min egen topp 10 i ämnet. Som känns lite futtig i sammanhanget.Andra bloggar om: , , , ,

Dagens i-landsproblem #30: Problem #25 annullerat

I-landsproblem #25, det faktum att man aldrig får tillbaka växel innehållande femkronor från 90-talet, ogiltigförklaras härmed, då min sambo tidigare idag fick tillbaka en femma från 1991 (1991 inträffade under 90-talet, red.anm). Fast om man ska vara petig, så gick ju i-landsproblemet egentligen ut på att jag levde i en så pass bekymmerslös tillvaro att jag hade tid till att begrunda just såna småsaker som vilket år mina växelpengar hade präglats.

Femmorna agerade således symbol för den dekadenta tillvaro som man lever i det här avlånga landet av och till (landet som avses är Sverige, och detta land brukar ibland sägas ha en avlång form, red.anm). Och på så sätt så är det här inlägget, det faktum att jag fortfarande har tid till att fundera över vilket år växelpengarna tillverkats, snarare ett bevis för att problem #25 är en varaktig, konstant företeelse.

Problem #25 kvarstår således. Och jag tror att jag ska förstöra femkronan från 1991 nu. Syns inte, finns inte.
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Gandalf


humorous pictures

Fler kattbilder här. Eller kanske originalet föredras.


Andra bloggar om: , , , ,

Skandal

Soylent Green finns inte med i boken 1001 filmer du måste se innan du dör. Det är fan i mig (snudd på halv)skandal. Till alla som inte sett den ännu: Se den tyskdubbade versionen, den är (om möjligt ännu) bättre ("soylent green ist menschenfleisch!"). Så nu vet ni det.Andra bloggar om:
, , ,

Kvällens soundtrack


Kvällens soundtrack

Klassiker :-)Viagra motverkar jetlag?

ÄNTLIGEN kan mänskligheten dra lite nytta av forskning. Det är nämligen halvt om halverst bevisat att Viagra kan motverka jetlag. I alla fall om man är en hamster. Samt enbart om man flyger österut. Nobelpriset nästa? Läs mer här: Viagra reduces hamster 'jet lag'.Andra bloggar om: , ,

Avog mot nymodigheter?

Att sitta och spela Gamecubeversionen av ett Nintendo 64-spel på sitt Wii, medför det per automatik att man är en bakåtsträvare? När fan är det retro, när tusan är det bakåtsträvan, när i helvete räknas det som sentimentalitet, och när är det bara konservativt? Och när är det helt enkelt inte mer än en vilja att spela världens bästa spel om och om igen? Att definiera saker är så svårt ibland.Andra bloggar om: , , , , , ,

Fler skyltar på tur att göras om

Förslaget om Fru Gårman är bara den första fasen i en flerstegsraket som går under namnet Operation: Bränna Krut På Att Byta Ut Könlösa Figurer Mot Kvinnor I Jämnställdhetens Namn (Eller O.B.K.P.A.B.U.K.F.M.K.I.J.N., för smidighetens skull). Detaljer värda att notera: I Figur 1 så arbetar kvinnan i högklackat. I Figur 2 så är det en damcykel och inte en herrcykel (vad fan som nu är grejen med de olika modellerna). I Figur 3 så åker kvinnan, all logik till trots, slalom i en lång, osnitslad kjol. I Figur 4 så tröttnade jag på den här idén. Heter inte skylten "Herr Gårman" pga ordvitsen förresten ("Här går man")? Så kan det gå om man ger göteborgare nåt att säga till om...