Firefox är ledsnaTro mig, det är väldigt ömsesidigt. Jag vågar till och med sträcka mig så långt som att påstå att jag förmodligen är bra mycket ledsnare än vad ni är över detta. En halvtimmes arbete åt helvete. But my smile still stays on... Om är i lite påklistrad form.Andra bloggar om:
,

Hardy Nilsson (igen)Klipp från SVT, Mikael Renberg förklarar Skellefteås framgångar hittills i år, blandat med trevliga klipp från 70-talet, där Hardy Nilsson förklarar lagets på den tiden rådande framgångar. Fast det där om att det skulle behöva filas på lite ny musik håller jag inte riktigt med om; det är jävligt svårt, för att inte säga omöjligt, att överträffa
perfektion.

Blir jag nånsin känd så ska jag också låta mig intervjuas i en bastu.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Saker jag gjort idag när jag borde ha pluggat

Saker jag gjort idag när jag borde ha pluggat:
Men 1,5 timmars pluggande har det i varje fall blivit. Synd bara att målet var det dubbla...
Men dagen är inte över ännu.Andra bloggar om: , , ,

Jaså, det är DÄR den är

Aftonbladet är på bra humör idag och talar om för mig var fan vintern håller hus. Vad jag visste sedan innan var att den inte är här i Skåne i alla fall. Hoppas snötäcket når hit ner i år; det är inte så himla käckt med några månader av regn, kyla, mörker och blåst som man kanske kan luras att tro. Ska man måhända till och med ta och bunkra upp med denna snöbollskanon (hittad via Smidigt), bara utifall att vintern blir av i år, eller vore det att klamra sig fast vid falska förhoppningar? Kanske är det lämpligare att rusta för vattenkrig i år igen... Eller bara förbereda sig på att stanna inne och sura istället, med en stor kopp te och en Wii-kontroll med fulladdade batterier. Jag kan kalla det för Plan B i alla fall.

"Regn, kyla, mörker och blåst" låter för övrigt som emo-versionen av Träd, Gräs och Stenar.Sambons Wii-kontroll, INTE min...
Men jag kan stå för vänsterhanden.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Att fotografera tv:n (en underskattad konstform)

Jag la igår upp ett foto jag tagit av tv:n. Och då jag för tillfället har en tenta att plugga till, så tyckte givetvis hjärnan att det var ett ypperligt ämne att dyka lite djupare i. För det är en konst att fota tv:n. Särskilt med min gamla kamera, som har en väldigt lång fördröjning mellan det att jag trycker på exponeringsknappen tills dess att bilden faktiskt tas. Det är snudd på omöjligt att fånga saker i rörelse (och tv-bilder rör på sig, anm.). Jag har nu plöjt igenom mitt fotoarkiv, och insett att detta med tv-foton är ett vanligt förekommande inslag i min repertoar. Här följer ett urval av alster:

Joey Tribbiani Livet är hårt
"Livet är hårt"


Kött från slaktdjur sardiner makrill och kalkon
"Till exempel kött från slaktdjur"


Apu The Simpsons Sitar Hero
"I wanna be a Sitar Hero (sjunger)"


Nintendo Wii
"Stör ej det allsmäktige Wii"


Morgan Pålsson
"Morgan Pålsson, världsreporter"


Jag ville hem
"Jag ville hem"


Hallandsåstunneln kraftigt försenad
"Åh fan"


Skellefteå AIK
"Äkta kärlek rostar aldrig"


Andra bloggar om: , , , , , ,
(Det är inget fel på tv:n ovanför ordet 'trött' i den första bilden, jag har bara blurrat mitt ansikte)

Hundöron

Köpte en begagnad bok igår av en skum kille jag träffade på Knutpunkten. Jag fick den skitbilligt, för han sa att den var i lite dåligt skick, och att den var full med hundöron. Han skämtade inte.Tanke: "Haha, en ordagrann tolkning av hundöron i en bok, det vore kul att se".
10 minuters klippa-och-klistra senare: Jag skäms innerligt.Andra bloggar om:
, , ,
(Inte en enda parentes i hela inlägget!)

För vem ska jag tro på (tro på när allt är så här)?

Tomas Ros säger: "Skellefteå har inte bredden i laget för att hamna topp fyra".
Jonas Fahlman säger: "Bredden är Skellefteås hemlighet".

Dagens soundtrack står således Tomas Di Leva för. Skön video för övrigt.
Jag hoppas ändå på ett lyckligt slut.Andra bloggar om: , , , , , , , . (Tror jag väljer att tro på den av herrarna ovan som ger sken av att veta vad han talar om (och det är inte herr Ros)).

SkönhetJa, jag fotograferade tv:n. Jag får göra sånt, för jag betalar faktiskt avgift för den. Och detta är förbanne mig det finaste jag har sett sedan jag konfirmerades (obs; Karl-Bertil Jonsson-humor).

Relaterad läsning:Andra bloggar om: , , , ,

Ny bloggdesign

Sådär, kvällens lilla designprojekt äv klart. Allt för att slippa sitta och läsa om åtgärder vid vasovagal chock (typ höj fotändan, kolla pulsen, ge syrgas och spruta in lite atropin och allt är frid och fröjd). Ser bloggen fortfarande ut som den brukar, så tryck på F5. Nu ska jag göra något helt annat. Det är sant. Skulle dessa tangenttryckningar ljuga?Andra bloggar om:
,

Gör jag rätt som pluggar till röntgensjuksköterska?

Går du in på ask.com och frågar "gör jag rätt som pluggar till röntgensjuksköterska?", så kommer denna blogg längst upp bland sökresultaten. Kontraproduktivt så det förslår, och dessutom en totalt överflödig fråga att ställa, då jag redan är fullständigt övertygad om att jag gör rätt i det. Vänligen ignorera därför detta inlägg. Att fråga IKEA-Anna visade sig vara precis lika meningsfullt.
Andra bloggar om: , , ,
Övervägde ett tag att fråga 118 100 också, men jag har inte råd.

Skrämmande (är bara förnamnet)

Jag är inte så himla lättskrämd av mig. Visst, Ronald McDonald skrämmer förvisso skiten ur mig, men han skrämmer väl för fan halvt ihjäl varenda någorlunda normalt funtad människa. Och när jag var liten hade jag en period där jag hakade upp mig på varulvar. Jag fick för mig att de bodde i bagarstugor, och tog därför långa omvägar runt sådana när jag var på väg hem genom de kolsvarta norrlandskvällarna. Och jag hoppade kanske till några gånger av ren överlevnadsinstinkt när jag spelade igenom Silent Hill 2 för första gången. But that's about it. Tills nu, då jag via cakewrecks lyckats hitta ett par minst sagt rubbade spöken, som skrämmer mig en smula. Ingen ytterligare motivering borde behövas, förutsatt att läsaren (det är du) besitter förmågan att kunna göra enklare associationer.


Likmaskar med pom-poms? Indiskreta
fallossymboler? Det är bara att välja...
Andra bloggar om: , , , , ,

Fem saker i min frys (och så vidare)

Fem saker i min frys:
Renskav, (fryst) nötblod, (mycket) is, (fryst) spenat och en redig buffert av matlådor.

Fem saker i mitt kylskåp:
Shitakesvamp, hemmagjord äppelgelé med mynta, fetaost, en burk svarta oliver (med kärnor) och en tetrapak vitt vin.

Fem saker i min garderob:
Kalsonger... Strumpor... Byxor... Tröjor... Hyllplan... (kalla mig garderobert)

Fem saker i min väska:
Ett par fårskinnshandskar, en bok (
Confessor av Terry Goodkind), en till bok (Vargmonstret av Tadeusz Konwicki), en till bok (The right to write av Julia Cameron)... Och en tom matlåda.Andra bloggar om: , , , ,

Timmarna (minuterna)

Det är helt sjukt (antalet u:n i 'sjukt' är antagligen väldigt valfritt, beroende på dialekten som läsaren har i huvudet) hur många timmar ett dygn kan ha, om man bara låter bli att sova tillräckligt mycket. Idag har jag hunnit med så pass skilda saker som att röntga en scaphoideumfraktur, råka ta två kakor för mycket i fikarummet, äta en svindyr hamburgare på O'Learys, somna på tåget tre gånger, röntga en scaphoideumfraktur till, samt skratta åt Henrik Schyffert så mycket att jag fick ont i mina nyckelben (men jag siktar på att slippa röntga mig själv, det är lite för introvert till och med för min smak). Sömnbrist, kan man skylla ifrån sig gällande en sån sak? Kanske. Men jag gör inte det. En tröst är i alla fall att det alltid finns större idioter. Det är liksom det som är det fina med oss människor; man är verkligen aldrig dummast. Hur mycket man än går in för det. Och jag har verkligen försökt, det ska gudarna (och läsarna) veta.

Den enskilda stund på denna evighetslånga dag som fortskred allra långsammast var de 3,5 minuter som jag stod och väntade på att min lunch skulle bli varm i micron på praktikplatsen. Förvisso tätt följt av de sekunder som krävdes för att min hjärna skulle inse att detta, det faktum att Jesus (den där Nasaretexcentrikern som så många verkar vara så besatta av) verkar vara i behov av en wingman för att ragga, inte intresserade mig ett dugg. Som om tiden krökte sig en aning kring synapserna i min hjärna. Som om jag behövde forcera fram tankarna genom ett tjockt sirapsmembran. Tolkar det som ett ((akut)) utmattningstecken.

"God natt".
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Fan vad jag är på parenteshumör nuförtiden förresten. Stora tänkare kommer att se tillbaka på den här tiden i mitt liv som ()-perioden; perioden som bara (kanske) ägde rum. Som Picassos blå period (periodo azul), fast (antagligen) lite muntrare.

Märklig känsla

Klockan är bara 21:30, men det känns som om den är betydligt mer. 22:30 ungefär. Surrealistiskt är bara förnamnet. Känns som om jag fått en extra timme att göra absolut ingenting med, bara sådär. Tror jag ska slösa bort den på att lära mig måla mästerverk i akryl med fötterna. Eller varför inte bara sitta och pilla mig själv i naveln och se vad jag hittar. Navelskådning är ju trots allt rätt populärt såhär i bloggkretsar.

Om någon med ironiskt tonfall kallar sig själv för navelskådare så är det ingen garanti för att han/hon inte är det. Tvärtom, att över huvudtaget fråga sig själv om man är navelskådare, är ett exempel på navelskådning /Okänd användare på Flashbacks forum (observera att citationstecken ej används här, då vissa grammatiska fel rättats till, och citatet därmed inte är korrekt återgivet)


Andra bloggar om:
, ,

Topp 10: Pizzerior

En sån här lista är ju så satans subjektiv att den knappt borde tillåtas existera ens en gång. Och det faktum att jag inte ätit på varenda pizzeria i hela världen (ännu iaf) spär bara på den känslan. Men jag åt en så sjukt god pizza för någon vecka sedan att jag inte kan låta bli att knåpa ihop den här listan ändå.
 1. La Strada, Humlebæk. Helt enkelt i en klass för sig.
 2. Don Pedro, Landskrona. Bäst i (den här) stan.
 3. Mia Nonna, Solna. Får en väldigt flottig maträtt att kännas väldigt fräsch.
 4. Pizzeria Viking, Skellefteå. Godaste kebabrullarna någonsin.
 5. Ararat Kiosk & Gatukök, Bromölla. Pionjärer inom konceptet 'plankstekspizza', med potatismos och hela köret.
 6. Restaurang Tre Kronor, Skellefteå. Calskrove.
 7. En pizzeria vid Odenplan i Stockholm som jag inte kommer ihåg namnet på, som hade jättegoda, enorma pizzor som vällde ut långt utanför pizzatallrikskanterna, och som dessutom var skitbilliga.
 8. Solberga pizzeria vid Klacktorget (mitt mellan Älvsjö och Telefonplan i Stockholm). Räddaren i nöden otaliga gånger (tredjehandslägenheten som jag bodde i när det begav sig hade ingen fungerande ugn).
 9. Dallas Pizzeria & Hamburgerbar, Skellefteå. The Drowners-pizza och oändlig läskrefill.
 10. Pizzeria Okej, Älvsbyn. Bäst på bakispizzor, jag lovar.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Phos (ljus), och graphis (pensel).

Nu har jag spenderat lite mer än en timme på att gå igenom alla mina gamla inlägg (det har visst hunnit bli några stycken vid det här laget). Vad fan då för, kan man ju undra. Därför att jag gillar att skriva. Och därför att jag skapat en ny kategori, i vilken jag nu sorterat in alla fotorelaterade inlägg. Eller alla och alla, 'alla' känns lite för definitivt att använda sig av här, jag har garanterat missat en hel del. Ni är nu utförligt informerade om denna omvälvande förändring. Stackare.


Ett sånt där foto.


Andra bloggar om: foto, sköldpaddor

Fototriss: Smaken sött

Lite knepigt tema på Fototriss den här veckan, då sött inte direkt är någon favoritsmak hos undertecknad. Och då jag, även om så hade varit fallet, inte har som vana att systematiskt fota saker jag äter. Så jag fick gräva djuupt i arkivet denna gång. Bild 1: De fluffiga vitchokladmoussegrejerna som jag gjorde en gång. Minns inte alls hur. Minns knappt varför. Men jag minns i alla fall att de var goda. Bild 2: Tårtan jag fick av min sambo efter min sista arbetsdag i tunnelbanan (a.k.a. en av de bästa dagarna någonsin). The sweet taste of success... and cape gooseberries. Bild 3: Candyman med familj, gruppfoto taget när hela sällskapet samlades för att fira påsk. Firandet avslutades abrupt i min mun.
Andra bloggar om: , , , ,

Metallica (snart (inte jättesnart, men ganska snart ändå))

Det känns väldigt bra att bara sitta här och titta på de här små, betydelsefulla papperslapparna. Väldigt, väldigt bra. Kanske tar jag på dem en smula, stryker kanske lite försiktigt med fingrarna över bokstäverna. Känner efter ojämnheterna i trycksvärtan under fingertopparna. Fjäderlätt. Kanske för jag dem varsamt till näsan och inhalerar ett lätt, ytligt andetag av upprymdhet. Den här proceduren kommer jag gladeligen att upprepa dagligen i nästan 9 månader. Sen är det äntligen dags.
Andra bloggar om:
, , , ,
Foto/video/audioudstyr, flasker, dåser, mad, drikkevarer, våben og fyrværkeri må ikke medbringes til arrangementet.

Kvällens soundtrack
'Cause your friends don't dance and if they don't dance well they're no friends of mine...

Snapshot ur verkligheten (en helt ny värld)

Har bytt bottensubstrat och inredning åt sköldpaddan idag. Ett betydligt större projekt än vad som kan anas vid en första anblick. Det är säck efter säck med sand och jord det rör sig om, och landskapsarkitektur på hög nivå. Så här glad (eller förvånad?) blev han:
Jag
skämmer bort honom, gör jag inte?
Andra bloggar om: , , , ,

Rögle

Det ligger något genuint komiskt i att höra ett fyrsiffrigt antal skåningar försöka skrika 'R' i kör. Långt ifrån världshistoriens bästa match igår, men tre poäng är alltid tre poäng. Och de har ju byggt en riktigt mysig arena, om än kanske lite liten. Och ett Rögle som inte orkade spela i 60 minuter och som sökte skott från alla omöjliga vinklar som finns (det är sant, jag räknade, de försökte från varendaste en, det var slänga iväg pucken mot mål och hoppas på returer som var kvällens tema), mot ett Skellefteå som orkade 60 minuter och hade orkat mer därtill, och som hade vett att spela med lite tålamod. Men de (Rögle) bjöd på en anfallsglad hockey som var rolig att se. Tack så mycket.


Andra bloggar om: , , , ,

Ahaa (Ett sånt där 'Visste du att'-inlägg)

Paraply kommer från franskans parapluie, som betyder mot regn. Parasoll kommer av latinets parare, som betyder avvärja, och sole, som betyder sol. Solen är den där ljusa, runda saken som befinner sig på himlavalvet under den del av dygnet som vi valt att benämna dag. Umbrella kommer från latinets umbra, som i sin tur kommer från grekiskans ómbros (όμβρος), som betyder skydd eller skugga. Galon vet jag inte vad det betyder. Regn är sådan nederbörd som enbart består av vattendroppar och inget annat. Dropparnas radie brukar variera mellan 0,05 och 3,0 mm. Vid vanligt regn är dropparna större än 0,25 mm. Är dropparna mindre än så kallas det istället för duggregn. Blåser det jättemycket samtidigt som det regnar, så känns det som att det regnar från sidan. Men det gör det egentligen inte; regner bildas högt uppe i atmosfären nånstans. Ibland när det regnar så kan det bildas regnbågar; en typ av mångfärgade ljusspektra som uppstår då solen (som vi avverkat tidigare i inlägget) lyser på det fallande regnet. För jättelänge sen så kallade vi regnbågen för Bifrost, och trodde att det var en bro mellan Asgård och Midgård. Jag har inget alls emot regn. Bara det inte blåser samtidigt. Och det är allt jag har att säga i ämnet.


Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Jag skulle gärna blogga, men...

Jag skulle jättegärna skriva ett litet inlägg till er just nu, men...
 • ...jag har jobbat arslet av mig hela dagen och orkar helt enkelt inte.
 • ...jag måste sätta mig ner och skriva ett tackbrev till företaget som tillverkar mitt schampo.
 • ...fnnskrsn svpt n hr ch stl mn vklr (klura på den ni...)
 • ...Washington ringde; George behöver mig.
 • ...jag har hicka.
 • ...jag snöt mig så kraftigt att halva mitt ordförråd... halverades.
 • ...min brandvägg litar inte på mig.
 • ...jag vill inte.
 • ...jag är fullt upptagen med att stryka under meningslös information i diverse vetenskapliga avhandlingar och dela ut kopior till alla jag känner.
 • ...en ninja kom in genom fönstret och stal min idé.
 • ...det står ett tv-team från Kalla Fakta och lurpassar på mig utanför ytterdörren och det gör mig lite nervig.
 • ...jag är så pass exalterad över att ha fått tag på biljetter till Metallicas spelning i Köpenhamn i sommar att det gav mig skrivkramp.
 • ...jag vaknade precis, och insåg att jag helt glömt bort att somna.
 • ...jag måste testa hur det känns att spela patiens med riktiga kort.
 • ...House börjar strax på 4:an.

Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , ,

Ur tid är leden

Ur led är tiden, sa Hamlet. Tror jag. Jag var inte där, men jag har fått det berättat för mig i andrahand. Och så fortsatte han med att häva ur sig att ve, han är den som föddes att vrida den rätt igen. Och det lägger jag mig inte i. Men säger man fel, till exempel eftersom man råkar vara jättetrött och strax ska gå och lägga sig, så säger man ur tid är leden istället. Och då föds med ens en bild inne i ens inre nånstans, som man behöver få ur sig innan ens huvud landar på kudden, annars går den förlorad bland drömdimmorna. Och här är den ju.
Andra bloggar om:
, ,

Nu pekar det uppåt

Hittade en snudd på uråldrig artikel idag i mina små gömmor, ser ut att vara från försäsongsträningen inför säsongen 94/95, då både Jan "X:et" Erixon och Rob Barnes nämns i artikeln. Googlar man på Rob Barnes+Skellefteå så får man noll (0) träffar. Alla spår efter denna allt annat än lyckade säsong verkar således ha sopats under mattan. Vad jag minns så spelade "X:et" inga matcher alls den säsongen, då han var tvungen att lägga skridskorna på hyllan pga sina ryggproblem, och Rob Barnes blev inte särskilt långvarig i klubben. Har väldigt otäcka minnen av att han fick nån snilleblixt och testade att köra med 1 back och 4 forwards i ödesmatchen mot CRIF i slutet av grundserien, ett genidrag utan dess like som gav honom sparken. Men den här artikeln från försäsongsträningen andas optimism och framtidstro. Då pekade det uppåt.


Då texten kanske kan vara lite svår att tyda, så citerar jag den nedan:

"NU PEKAR DET UPPÅT

Träning på is i sommarvärmen

Mitt i sommarvärmen var det igår dags för Skellefteå AIK att köra första passet i Isstadion. Över 100 nyfikna åskådare kom för att se den nye kanadensiske tränaren Rob Barnes leda sina killar på isen.
 - De första träningarna gäller det bara att ha skoj och vänja sig vid utrustningen, säger Rob.
På isen fanns bland andra Janne 'X-et' Erixon.
 - Att höra Barnes på genomgången är nästan som att vara tillbaka i NHL, säger 'X-et', som är helt fräsch.
Den 15 augusti kommer ex-proffset Chris Kontos till Skellefteå".

Bildtext: "Rob Barnes har redan pekat ut riktningen för sitt nya lag, Skellefteå AIK. Uppåt är riktningen, drömmen om elitserien är kanske verklighet snart".
Och jovisst, drömmen blev ju faktiskt verklighet till slut; 13 år senare. Och verkligen inte tack vare Rob Barnes.

Andra bloggar om:
, , , , , , , ,

Fototriss: Skyltar

Veckans fototrisstema är skyltar. Bild 1 föreställer en skylt som sitter på vår badrumsvägg. Har för mig att den kommer från ett X2000 mellan Stockholm-Uppsala en gång i tiden. Så kan det gå. Bild 2 kan ni ju få fundera lite över vilket sammanhang den uppmaningen är tagen ur. Bild 3 är tagen en iskall februarinatt 2006, på väg hem från jobbet. Bilden i sig är inte särskilt märkvärdig, men jag älskar frosten på skyltarna. Och den observante kan skymta Högdalstuppen i bakgrunden, precis under den nedre skylten.Är så fräck att jag slänger med en extrabild den här veckan. Tagen med en kass engångskamera ur ett rullande militärfordon i Boden, våren 2002. Den känns lite vintage på nåt vis. För att det är så "originellt" (obs; ironiskt användande av citationstecken) att ta en bild av en skylt som förkunnar att all fotografering är förbjuden. Sånt gör mig glad.
Andra bloggar om: , , ,

Att tävla i musik

Att tävla i musik förresten, helt apropå absolut ingenting, är inte det en lite märklig företeelse? Egentligen? Idol går ut på att ta reda på vem som kan sjunga covers med störst inlevelse (varav ingen av årets tävlande rår på min tolkning av ledmotivet från Phantom of the Opera som jag framförde i duschen i morse), och Melodifestivalen syftar till att ta reda på vilket land som kan skriva den mest slätstrukna mainstream-slagdängan som sätter sig snabbast i folks huvuden.

Jag är skeptiskt inställd till om det borde gå att tävla i något som är så pass beroende av människors subjektiva interpretationer som musik faktiskt är. Musik är ett ytterst personligt sätt för en människa att uttrycka sig på, och tolkningen av ett musikstycke är något minst lika personligt hos varje enskild åhörare. Men likförbannat så tävlas det som aldrig förr. Så bevisligen så går det ju. Men jag reserverar mig härmed för att det egentligen är omöjligt.


Slagdänga: Enkel och populär melodi som med lätthet fastnar i minnet. De viktigaste ingredienserna för att detta skall kunna ske är repetition, taktfasthet samt att melodin skall vara tydlig och lätt att identifiera. Dock behöver den inte tvunget vara unik; snarare har det visat sig att motsatsen är att föredra. Texten skall helst vara av det trallvänliga slaget och således inte nödvändigtvis vettig; nödrim är t.ex. fullt acceptabla || -an; -or


Andra bloggar om: , ,

Tillbaka från äventyret

Sådär, det var den dagen det. Är mör som en bytta smör just nu. Valda delar av dagen nedan, i sån där bildform (bestående av såna där bilder som man gör bäst i att klicka på, om man nu känner för det):

     
   
 


Andra bloggar om: , , , ,

Man fick visst inte fota där inne, så det blev inte så mycket sånt. Tog mentala snapshots istället. Och de är så himla besvärliga att lägga upp i bloggen. Manga-utställningen var magnifik, och rekommenderas varmt för den intresserade. Per Kirkeby-utställningen var underbar, och kan rekommenderas den också.

Ute på äventyr

Ute på äventyr. Återkommer senare.

song chart memes
more music chartsDeja... äh... (när man inte orkar skriva hela rubriken så är det illa)

2008-06-15: Jag skriver.
2008-10-17: Aftonbladet skriver.

I win! (Det är ett engelskt uttryck, som betyder att jag är bättre än alla andra). Ska för övrigt sluta klaga på att min sambo dricker för mycket kaffe. Bara jag slipper brygga skiten, så... Metro och DN skriver om exakt samma sak, om nu någon känner för att upprepa sig (att mala samma sak om och om igen är ju rätt populärt numera, fråga bara Sd. Eller varför inte Tomas Ros).

Intressant är dock att Aftonbladet även totalt motsäger sig själva. Sånt gillar jag.

Självporträtt

Snart helg. God natt!


Topp 15: Guns N Roses

 1. November Rain
 2. Knockin' on Heaven's Door 
 3. Paradise City
 4. Welcome to The Jungle
 5. Don't Cry
 6. Sweet Child O' Mine
 7. Live And Let Die
 8. Civil War
 9. You Could Be Mine
 10. Rocket Queen
 11. Patience
 12. So Fine
 13. 14 Years
 14. Since I Don't Have You
 15. My Michelle
Bubblare:
Många grymma liveframträdanden bland länkarna ovan. Jag bara säger det. Särskilt Rocket Queen och So Fine.


Andra bloggar om: , , ,

Ge liv

Klicka här och läs. Kan man tänka sig att ta emot exempelvis ett hjärta, så är det inget annat än rent och skärt hyckleri att då inte kunna tänka sig att skänka bort sitt eget, om situationen varit den omvända.


Andra bloggar om:

Fantasieggande så man vill spy (men man gör det inte, för då måste man ju bara svabba upp skiten efteråt)

Sitter och skriver på en jätterolig uppsats som jag tilldelat titeln 'En omvårdnadssituation – Buköversikt på en 10-årig obstiperad pojke'. Känner mig grymt motiverad till detta. Referenshänvisningar enligt Backman. Strypa skaparlusten, stasa upp kreativiteten och bara ordbajsa ur sig massa högtravande nonsens. Tur för mig att jag är något av en naturbegåvning på området. Deadline: Om 4 veckor. Räknar med att vara klar: Om 2 timmar.Andra bloggar om:
, , , ,

Stulen idé

Läste rubriken 'Hiphoppare dömd till Beethoventerapi' i DN, och jag tänkte direkt att jag måste kludda ner några fånigt underfundiga referenser till A Clockwork Orange i bloggen. Och så klickar jag på artikeln och ser att författaren bakom den redan gjort just det. Och nu sitter jag här, utan något vettigt alls att skriva (obs; inget-utöver-det-vanliga-upplägg för den som orkar). Jag länkar till ett klassiskt klipp från filmen i alla fall, för att inte helt ha slösat bort de tre minuter detta händelseförlopp stulit från mitt liv.Andra bloggar om: , , , ,
'Stulen' kanske inte var rätt ord att använda sig av förresten.

Status update (egocentrerad stickprovsundersökning)King of the world!

DU ÄR JUST NU

glad (x)
arg ( )
ledsen ( )
pigg ( )
törstig ( )
kramsugen ( )
besviken ( )
taggad (x)
trött (x)
pepp ( )
hungrig ( )
sjuk (x)
frisk ( )
sur ( )
irriterad ( )
uttråkad ( )

SENASTE DU
pratade i telefon med: Min sambo.
smsade med: En tjej på skolan som ville köpa en bok av mig.
kramade: Min sambo, nyss.
pussade: Min sambo, nyss.
åkte bil med: Åker inte bil, det är så 2002 på nåt vis.
gick promenad med: Mitt huvud (antagligen under armen).
busringde till: Antagligen en gammal jobbarkompis från tunnelbanan.
spottade på: En idiot i tunnelbanan. Han spottade på mig först, bör tilläggas.

UNDER VECKAN HAR DU
gjort något du egentligen inte ville (x)
skämt ut dig (x)
kastat pärlor för svin (x)
kramat en vän som betyder mycket ( )
bråkat med någon du hatar ( )
ringt fel person ( )
gråtit ( )
solat ( )
pussat någon (x)
varit ute i regnet (x)
umgåtts med en speciell person (x)
haft kuddkrig (x)
skrattat åt någon annans skämt (x)
gått nattpromenad ( )
spillt ut vatten på golvet (x)
laddat mobilen ( )
förstört något (x)
slagit någon ( )
gjort något du ångrar nu ( )
terroriserat någon ( )
spottat på någon ( )
badat i badkar ( )
missbrukat musik (x - förklaring
här)
pratat med någon längre än fem timmar ( )
dragit skämt som ingen förstod (xxx)
haft vattenkrig ( )
sett film (x)
pluggat (x)
matat fiskar ( )
tagit fel person ( )
kastat slangbella (huh??)
fiskat ( )
tappat rösten (x)
sovit en hel dag ( )Andra bloggar om: , ,

Vetenskapens värld

I Vetenskapens värld på 2:an just nu så pratar de om fröer till olika urväxter, som utgör en veritabel guldgruva för genetiker över hela världen. De nämner bland annat urkikärtan. Vilket får mig att osökt bli väldigt sugen på lite urhummus. Tror jag faktiskt åt lite urhummus på ett ställe vid Gullmarsplan för några år sedan. Fast jag kan ju inte veta säkert. Den lär i varje fall ha blivit tillagad ungefär samtidigt som homo habilis vandrade på Jorden.


Andra bloggar om:
, , , ,

Diskriminerande

Men vad fan då. Jag vill också kunna bli smart. Nu är jag dömd till att vara en idiot för evigt. Bara för att jag inte råkar ha en sån där livmodermackapär som vissa har. Jag är kränkt. Vetskapen om denna företeelse gör ovälkomna intrång på min integritet. Kännedomen om saker och tings faktiska natur inkräktar på min självbild på ett djupt ärrande manér.


Andra bloggar om: , , , ,
"på ett djupt ärrande manér"... Fan, där satt den!

Morgonläsning (Hårde Hardy)

Sundsvalls Tidning fortsätter sin trevliga artikelserie om hockeyn längs Norrlandskusten. Idag tar de sig an att berätta lite om Skellefteå AIK. Vilket ju är rätt passande, då just AIK kommer att spöa skiten ur deras Timrå senare ikväll.Andra bloggar om: , , ,

Fototriss: Spetsigt

Veckans tema på Fototriss är spetsigt. Bild 1 är ett foto av min yngsta syster, med ett par minst sagt spetsiga saker på fötterna. Bild 2 föreställer en väldigt spetsad Appletini, som dessutom ser ut att innehålla en äppelskiva spetsad på ett litet drinksvärd (observera även mina naglar, som är av perfekt hej-jag-jobbar-inom-vården-längd, dvs inte spetsiga för fem öre). Bild 3 är en bild där jag visar var jag skar mig på ett väldigt vasst/spetsigt A4-ark. Det sved ordentligt, och skadan blev så pass omfattande att jag måste ringa in området för att man inte ska missa den.
Andra bloggar om: , , , , ,

Hur länge skulle du överleva instängd i ditt eget hus?


How Long Could You Survive Trapped In Your Own Home?


72 dagar. Inte illa. Själv hade jag nog gissat på att jag skulle ha överlevt i 13-14 dagar nånting. Men visst, jag har ju en hel del böcker som jag skulle kunna trycka i mig. Gott om vitaminer har vi också. Och i värsta fall så skulle jag ju kunna knapra i mig sköldpaddan, sambon och kanske till och med en del av krukväxterna. Klicka på bilden för att göra testen du också.


Andra bloggar om:

Ingen förstår mig... (att stå och skämta sig hes från sin barrikad är lönlöst om ingen begriper vad fan man säger)

Min humor är nog inte den allra bästa. Den bygger till stor del på självdistans, sarkasm, ordvrängeri och överraskningseffekter. Särskilt då jag är lite trött så blir detta nästan pinsamt tydligt. Alldeles nyss så genomförde jag ett väldigt misslyckat skämt. Måltavlan för detta förspillda narrstreck var ingen mindre än min stackars sambo.

Jag satt precis här framför datorn och lyssnade på diverse rockmusik med relativt låg volym. Inget ovanligt direkt. Plötsligt så stänger jag av den och sätter på Evighet med Carola på högsta volym istället. Det är ett i mitt tycke rätt uppenbart skämt. Jag menar, ingen lyssnar ju på Carola. Inte på riktigt. Religiösa fanatiker låtsas lyssna på henne, bara för att hon råkar vara alltigenom överfrälst själv. Det är lite status för såna människor att ha ett par Carolaskivor stående i bokhyllan, nånstans mellan Bibeln och Vägen till Jerusalem.


Det är lite som att alla rasister verkligen skulle gilla vit makt-musik. Vi vet att de fejkar. Musiken är ren jävla dynga liksom. Lite distade lågstadieriff och vikingar och fosterland, hej och hå. Ni inser förhoppningsvis(?) att det är jättekonstigt att sätta på en Carolalåt på högsta volym. I alla fall under detta agnostiska hårdrockstak. Komplett jävla verklighetsfrånvänt, rentutav. Och det är givetvis överraskningseffekten i tilltaget som jag vill åt.

Med ens så sprider sig en väldigt dålig stämning i rummet. Min sambo stannar upp i det hon gör, och ger mig en blick. En väldigt lång blick. En väldigt mörk blick. Jag låtsas som ingenting, men det håller inte särskilt länge. Hon ser att jag märker att hon stirrar på mig. Jag möter till slut hennes blick.

'Du hatar mig, eller hur?', frågar jag menande.

Hon svarar inte. Jag misstänker att det är ett dåligt tecken. Jag tänker att hon kanske inte riktigt förstått att jag skämtade. Så jag återupprepar proceduren; jag sätter på skitlåten en gång till. Säger åt henne att hon måste föreställa sig att en enorm vindmaskin står och blåser mig rätt i ansiktet. Föreställa sig att Carolas väsen uppfyller hela mitt taniga lekamen, föreställa sig att jag mottagit Herren Jesus Kristus som nu ska bevara mig till det eviga livet, och att jag därför gått och blivit en schlagerdiva. Jag ber om en liten jävla gnutta inlevelseförmåga, helt enkelt.

Blicken övergår nu från att vara mörk, till att vara sådär dumförklarande som bara en kvinnas blick kan vara ibland. Såhär i efterhand så tänker jag att jag kanske borde ha låtit bli. Men jag kan ändå inte för mitt liv låta bli att undra hur hon skulle reagera om jag upprepade proceduren en tredje gång nu...
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , . Jo, och angående rubriken så gillar jag parenteser för tillfället. Det är allt.

Horace

Horace Engdahl har givetvis rätt när han säger att svenskar är obildade. Men jag har svårt att se varför han väljer att avgränsa sig till att enbart tala om svenskar, då jag ärligt talat inte kan peka ut ett enda land och säga att 'där är de minsann bildade'. Folk glömmer så lätt att folk generellt är idioter. Men så är de såklart hjälplöst fast i ett cirkelresonemang - De inser inte att de är idioter eftersom de är idioter. En trevlig liten cirkel som vi alla är dömda till att upprepa fram till våra dödsbäddars himmelska befrielse. God morgon förresten.


Andra bloggar om: , , ,
(obs; pessimisthumor)

Dagens sista / Dagens märkligaste

Oj då. Det blev ett inlägg till idag. Jag slant lite med skrivarlusten. Eller vad det nu är som jag tillåter driva mig. Vi fortsätter att utforska den inslagna stigen ytterligare, där Meningslösheten är norm. Men sen får det vara nog (för idag). Man förväntas ju ändå syssla med annat en fredagskväll. Insåg inte ens att det var fredag förrän för ett fåtal timmar sedan. Men syssla med annat är precis vad jag tänker göra nu. Så, det var dagens sista-delen av inlägget. Trailern nedan får betraktas som dagens märkligaste.

Dagens konstaterande: Det är mycket 'dagens' idag...

...så här kommer dagens bild, hämtad från alltid lika underbara FAIL blog. Dagens låt är nog för övrigt Painkiller av Judas Priest, och dagens färg är sjukhusgrön. Dagens känsla är utmattning, och dagens störningsmoment är att mina hörlurar gått sönder igen...

Och som vanligt så är det alltid den högra hörluren! Detta är det åttonde paret i rad där det är den högra hörluren som går sönder. Vad jag kan minnas i alla fall. Mitt hörlursminne sträcker sig bara tillbaka till början av 2002. Men jag måste ju göra nåt fel. Kanske utsöndrar mitt högra öra nåt frätande ämne? Kanske sitter det små tänder inne i min högra hörselgång som gnager sönder lurarna? (Och så vidare, i en aldrig sinande ström av fåniga anledningar).

Nu får jag vackert klara mig utan musik till efter den 25:e.

Tur att det finns böcker.

Och tur att rösterna i mitt huvud inte är tondöva.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Dagens andra citat
"Frölunda är tillbaka på samma lilla rökruta som
laget har stått och halsblossat på hela hösten"
/Mattias Ek

Andra bloggar om:

Dagens huvudnyhet: Hallandsåstunneln blir försenadJag vet inte. Det känns som om jag vetat om detta sen i början av högstadiet nån gång. Men säger
de att det är en nyhet så är jag för trött för att orka käfta emot.Andra bloggar om:

Dagens citat"Vem fan är Lee Goren?"
/Roger Lindström
Andra bloggar om: ,

Finally (back in x-ray business)

I morse tog jag min första röntgenbild på lite drygt sju månader. Tätt följt av min andra. Som sedemera följdes av min tredje. Som snabbt avlöstes av min fjärde. Och kort därefter även av min femte. Och ungefär nu så har ni förhoppningsvis börjat ana ett samband. En sån där logisk ordningsföljd. Känslan att äntligen få ta lite bilder igen är lite svår att beskriva. Men jag tror att jag är gravt beroende. Jag sa till sambon att hon skulle föreställa sig att det var som att inte dricka en enda droppe kaffe på över ett halvår, för att sedan bara hinka i sig liter efter liter. Hon klappade mig lite försynt på huvudet. Alltid något.


Fraktur?


Och så vann visst
nån fransman som jag aldrig hört talas om Nobelpriset i litteratur. Och det var ju bra. Kanske. Och så har vi idag fått reda på att Ebba von Sydow visst har pojkbröst. Och det var ju mindre bra. Kanske. Har inte riktigt bestämt mig där.

Andra bloggar om: , , ,

8 sekunder

8 sekunder. Det är vad ni får idag. 8 sekunder av min dag, utförligt beskriva i det föregående inlägget. Resten av dagen var tråkigt felfri; jag hämtade ut två nya böcker jag beställt, jag lånade 5 böcker på min skolas bibliotek till en uppsats som jag ska skriva, jag var på två föreläsningar, jag fyllde på mitt månadskort hos Skånetrafiken, jag åt fisk och potatismos till middag, jag har precis bloggat i en kvart, och nu ska jag duscha. Sen har jag planerat att dricka ett glas Proviva mango och läsa ett par kapitel i en av böckerna som jag håller på med. Så ni ska vara glada för att ni slipper höra om resten av min dag. Den är helt enkelt för ordinär.


Andra bloggar om: , , , , ,

Groda (I'll kill you to pieces)

Okej (bra start på inlägget där; okej). Så jag satt där i g(r)odan ro och trodde mig ha hyfsad koll på läget, och fick frågan om hur jag borde vinkla röntgenröret för att få spina ischiadica att projiceras medialt om os ilium, så att man kan mäta interspinalavståndet. Och jag svarar att röret skulle kunna vinklas lateralt ifrån. När orden kom ut ur min mun så var det precis som om jag flöt ut ur min egen kropp och beskådade eländet en meter till höger om mig själv. Och min astrala kopia pekade på mig, gapskrattade och utbrast: "Det där var verkligen jättefel sagt".

Och han hade såklart rätt. Röret kan givetvis inte vinklas lateralt ifrån, det skulle ge en distorsion i bilden som skulle medföra att interspinalavståndet får ett för lågt värde. Röret ska vinklas kaudalt ifrån för att undersökningen fortfarande ska vara ortodiagrafisk. Men orden, som jag visste var fel redan samtidigt som de smet ut ur min mun, gick inte att hindra. Jag hade inte kontroll över mina egna stämband. Mina klasskompisar bara satt och gapade. Deras världsbild hade precis förändrats. Kanske för alltid.

Den här dagen glömmer jag aldrig.Andra bloggar om:
, , , , ,

Plötsligt så händer det

Sitter och letar lite info om högosmolära kontrastmedel. Vilket vi ju alla gör någon gång under en vanlig tisdagskväll, i större eller mindre utsträckning. Snubblade i mitt letande precis över en tidning för personal inom transplantation och njursjukvård, som har en liten kontrastmedelspecial i nummer 2/2008. Den är kanske inte så himla intressant för kreti och pleti (älskar för övrigt det uttrycket), men titeln på tidningen borde intressera åtminstone boende i Göteborg med omnejd (obs; fördomshumor). Tidningen heter nämligen Dialäsen. Och som pricken över i så ser prickarna över ä dessutom ut som njurar.

För de som kopplar lite långsamt idag så kan jag förtydliga att dialäsen är en lek med ord. Man har snillrikt kombinerat substantivet dialys med verbet läsa, då tidningen dels vänder sig till vårdpersonal som ofta sysslar med dialyser, och dels går alldeles utmärkt att läsa (obs; övertydlighetshumor).

Andra bloggar om: , , , , , ,
Och detta är för kännedom tredje gången jag döper ett inlägg till "Plötsligt så händet det".

Historielektion

Imorgon måste jag stiga upp på ett klockslag som börjar med en nolla, för fjärde gången på strax över 4 veckor (starten på höstterminen har med andra ord varit ordentligt stressig). Därför måste jag gå och lägga mig strax. Men innan dess så hinner jag repetera Amerikas presidenter tillsammans med Animaniacs. Sånt har man alltid tid till.
Andra bloggar om:
, , ,

Recension: Organisera om i bokhyllan

Recension: Att organisera om i bokhyllan. Som i företeelsen som går ut på att plocka ut alla böcker och filmer, dammtorka ordentligt, och sedan ställa in dem igen i en annan ordning. För att det står en massa skit där som man aldrig läst och aldrig kommer att läsa heller. För att det bakom den här skiten samlats en väldans massa damm. För att man borde slå ihop fantasyavdelningen med science fiction-avdelningen och gallra ut en del onödiga böcker i omvårdnadsavdelningen som ska säljas för att göra plats för en utökad diagnostisk radiologi-sektion.

Det är många tunga lyft involverade, och det tar mycket längre tid än beräknat. Men det är det värt. I alla fall om man är lite lagom manisk vad gäller alla organisatoriska angelägenheter. Och när man väl fått upp farten så går det snabbt.


Betyg: 9/10. Tillfredsställelsen är nästintill total.


Andra bloggar om:
, , , , ,

Det enda inlägget jag kommer att skriva om finanskrisen

Hela den där grejen med ekonomi har gått mig lite förbi. Jag vet hur jag gör upp en hållbar budget (det är när jag ser till att det försvinner mindre från kontot än det hinner komma in), men i övrigt så är området en enda stor, blind fläck i min annars väldigt imponerande och i det närmsta encyklopediska allmänbildning (obs; självdistanshumor). Jag har gjort en simpel bild som åskådliggör hur jag ser ut när ekonomi kommer på tal. Den kan även användas när folk diskuterar motorer, fotboll, mjällschampo och hiphop.

Axelryckning, av XRob

När folk påpekar för mig att nu är det allvar, nu har till och med
H.M. Konungen förlorat 10 miljoner, så kommer jag hädanefter att hänvisa till bilden ovan. När folk frågar mig vad som egentligen hände, så kommer jag att demonstrativt höja och sänka på axlarna, något som tydligt åskådliggörs i bilden ovan. När min åsikt avkrävs mig beträffande att krisen inte är över ännu, så kommer jag att låta påskina min okunskap genom att länka till det här inlägget. Skulle folk ändå envisas med att nånting borde jag väl rimligtvis tycka ändå, så kommer jag att ställa dem en fråga som hjälpt mig genom väldigt mycket här i livet. Jag kommer att fråga dem: Vad skulle Rambo ha gjort i din situation?

Jag förväntar mig inte att de kommer nå någon form av upplysning i och med det. Men jag förväntar mig att de kommer att inse att jag inte kan ett enda jävla skit i ämnet, och lämna mig ifred. I alla fall i den bästa av världar...

What would Rambo do?
What would Rambo do?


Andra bloggar om: , , , , , ,

Fototriss: Energi

Veckans fototrisstema är energi.

Bild 1 skulle man kunna säga är mitt energicentra här i livet. Det som sker innanför väggarna i denna byggnad påverkar alla andra aspekter i livet; livets små krumsprång är intimt förknippade med något så pass banalt som ett hockeylags med- och motgångar. Har laget en formtopp så sprudlar jag av energi. Har laget en formsvacka så vill jag inte stiga upp ur sängen.


Bild 2 är en av otaliga bilder på Norrland i mitt lilla bildarkiv. Dit åker man jag för att ladda batterierna så att man jag orkar med allt pluggande. Och alla andra av livets små energikrävande utmaningar.


Bild 3 är en bild på tunnelbanan. Det ger mig energi att tänka på att jag klarade av att flytta till en helt främmande stad, börja på ett jobb jag inte hade någon aning om vad det gick ut på, och dessutom bli väldigt bra på det. Sen ger det mig ytterligare energi att tänka på att jag lyckades ta mig bort från den där tråkiga staden och från den kvicksand till vardagstristess som det jobbet till slut innebar. Lämna allt för ytterligare en helt främmande stad, och ytterligare ett yrke som jag inte visste mycket om. Som jag också blivit väldigt bra på nu. Och, viktigast av allt, som jag faktiskt trivs med.
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Bästa scenen: Cable Guy - Jim Carrey leker Spock på Medieval Times

Har aldrig riktigt fattat hur den här filmen lyckades floppa. Såg den på premiären -96, och har älskat den sen dess. Visst, det är knappast Jim Carreys allra bästa, men den är jävligt långt ifrån dålig. Men sen är jag en sucker för svarta komedier också... Den kryllar av klassiska scener; basketscenen, när Owen Wilson får stryk på herrtoaletten, när Carrey sjunger Somebody to love (lägg särskilt märke till mannen som dansar till vänster om Carrey ~2:53 in i klippet, han ser så jävla rolig ut), när Carrey besöker Matthew Broderick i häktet, när Broderick tvingas spela "porno password" med sina föräldrar... Men den bästa scenen är ändå denna Star Trek-parodi (originalet finns här för jämförelse):
PS: Star Trek är skräp, men det visste ni nog redan.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Recension: Brother Thelonious (mörk ale)Systembolaget
säger att ölet har "inslag av fruktkaka, choklad, mörkt bröd, malt, sirap och aprikos". Jag tycker att man kan sammanfatta det hela med att säga att det smakar väldigt knäckigt. Lent i början, nästan lite som dubbelfiltrerade Cobra, men smakar lite väl sött och nästan som bränt socker efter ett tag, för att sen rundas av med en hyfsat trevlig beska.

Blev lite orolig när jag läste att ölet var amerikanskt. Och jag blev inte mindre orolig när jag såg att det stod att ölet var "belgian style" på flaskan. Älskar förvisso belgiskt öl, men belgian style? Vad fan är det liksom? Trevlig rödbrun färg i övrigt, doftar gott och fylligt, en del av vinsten går visst till jazzundervisning, etiketten är skitsnygg, och ölet smakar som sagt lent. Men sötman... fy fan. Kunde lika gärna ha köpt cider om jag var ute efter nåt sliskigt. Kan ändå tänka mig att dricka det fler gånger, då det inte var något direkt fel på det. Önskar bara att någon förvarnat mig angående sötman...

Betyg: 6/10. Ett okej öl.
35,5 ml kostar 24,90 kr på systemet, och alkoholhalten ligger på 9,4%.


Andra bloggar om: , , ,

Hålet i strumpan, sista delen (varning för starka bilder)

Jag har tagit av mig den trasiga strumpan nu. Den bohemiska livsstilen som den stod för var inget annat än tomma ord och eskapism. Nu känner jag mig bara smutsig. Kanske delvis på grund av att jag haft samma trasiga strumpa på mig i två dagar. Jag vet ingenting längre. Jag gav den givetvis en regelrätt begravning, till tonerna av Brian Mays smäktande gitarrfullkomlighet i Bijou. Eller så kan man välja att tolka det som att jag begravde strumpjäveln levande, samtidigt som jag hade sinnesnärvaro nog att fotodokumentera varenda liten detalj, i all sin makabra prakt. Hur som helst så är den jävligt död nu; min lilla strumpa.


Del 1: Hålet i strumpan (som ej kommer att utvecklas till en följetong)
Del 2: 15 minuter (lilla ego, sitt still)

Så. Det blev en strumptrilogi trots allt.
And you, my good tortoise, saw nothing... kapisch?
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Barnasinnet nästintill intakt (och det här är bara en parentes)

Är det illa att jag hade 14 av 15 rätt på det här testet? Men å andra sidan, vem vet inte vad Doktor Snuggles hushållerska heter eller vad Hungrans favoritmat är liksom? Livet är helt enkelt för enkelt numera. Inte för att det nu någonsin bjudit på alltför stora utmaningar. Testet kan med fördel kombineras med min topp 20-lista över de bästa barnprogrammen för en komplett nostalgitripp.


Andra bloggar om: ,

15 minuter (lilla ego, sitt still)

Det här inlägget handlar om mina 15 minuter i rampljuset. De började inträffa igår, och fortsätter visst en bit in på idag också. Således är tiden lite, lite ur led. Här är ett bildbevis (inte på irregulariteterna i tiden, utan på rampljuset).

Det är en sån där som man klickar på...

Om man ska vara petig så är det väl det icke existerande hålet i min strumpa som får sina (välförtjänta) 15 minuter. Men det sitter på min strumpa, på min vänstra fot. Måste definitivt byta strumpor idag, så att jag slipper bli igenkänd på stan. Och jag inser att det för den oinvigde kan tyckas lite motsägelsefullt att skriva ett till inlägg om strumpan, då det förra inlägget klart och tydligt basunerade ut att det hela inte skulle utvecklas till en följetong.

Så kan det gå. Men nästa inlägg om strumpan kommer helt klart att bli det sista.Andra bloggar om: , , , ,

There goes the neighbourhood (hejdå)

Ord för ord.
Steg för steg. Kvarter för kvarter.
Flyttlassen och alla drömmarna.
Vaddå 'kvarter för kvarter' förresten? Vad fan betyder det? Det betyder ingenting, det är vad det betyder. Skräp. Men. "No sense makes sense" /Charles Manson. Eviga ting; Universum, ironin och den mänskliga enfaldigheten. Det är vad som har betydelse. Nu ska jag sova en stund.
Här har ni nattens soundtrack.

Hålet i strumpan (som ej kommer att utvecklas till en följetong)

Jag har ett hål i min ena strumpa som jag har på mig idag. (Jag ångrar mig redan, det borde stå 'det är ett hål' och inte 'jag har ett hål'; man borde rimligtvis inte kunna äga något som inte består av något, utan som enbart definieras av materian runtomkring). Jag tänker inte byta. Jag ser det som en kombination av lathet och ett fånigt, bohemiskt ställningstagande. Jag tar strumpan som den kommer. Nu kan jag vanka av och an i lägenheten och bara känna mig obrydd om det här hålet, som ändå inte är mitt. Jag är så obrydd att jag till och med lägger upp en bild på härligheten. Bara så där.
Andra bloggar om:
, , , , , ,

Topp 10: Luftkvalitet

Hittade via odla.nu en lista på tio växter som har dokumenterade luftrenande egenskaper. Presenteras här i bokstavsordning:
Har 7 av 10 av växterna på listan. Luften här hemma borde med andra ord vara helt okej.Andra bloggar om: , , , ,

Jag har hittat min inre europé

Hittade ett test via den numera spanske bloggaren bakom ursulationer. Testet lovar att verkligen gå på djupet och ta reda på vilken nationalitet min inre europé har. Och det lät ju väldigt spännande. Har alltid misstänkt att jag är lite av varje nämligen. Lite tysk (gillar ordning och reda), lite brittisk (är lite nedlåtande och snobbig emellanåt), lite fransk (vinpimplare av rang), lite finsk (sisu), lite jugoslavisk (känner mig splittrad) och kanske även lite grekisk (älskar tsatziki). Nu skulle jag få reda på vad som väger över av dessa. Och här är det minst sagt rafflande testresultatet:

Your Inner European is Swedish!


Relaxed and peaceful.
You like to kick back and enjoy life.

Who's Your Inner European?


Andra bloggar om: , , ,

Som jag har letat...

Jag har letat efter den här reklamfilmen i flera år. Pratat med folk för att desperat försöka få dem att minnas. Reenactment på hög nivå har ägt rum, där jag satt min personliga prägel på tjejens unika kroppsspråk och uttal. För att få folk att inse att nej, jag är inte galen, jag inbillar mig inte, filmen finnsriktigt. Han säger faktiskt "oh vad gott, tack så mycket, hej" till henne. Och hon ser exakt sådär ut när hon frågar om han tror att hon är dum. Nu har jag hittat den. Nu kommer jag att vara på bra humör i flera dagar. Nu jävlar börjar livet på riktigt.
Andra bloggar om:
, ,

Metallica och jag

På tal om min liknelse mellan mig själv och Metallica i det här inlägget. Som jag sedan refererar till i slutet på detta inlägg, och som sedemera även genererade i en kommentar. Så måste det bara sägas. Att ibland önskar jag faktiskt att jag och Metallica hade lite mer gemensamt. Fler ömsesidiga beröringspunkter, så att säga. Men i såna stunder så behöver jag bara påminna mig om att deras trummis är dansk. Då brukar det gå över. Lite som att ta två Panodil Zapp när man har huvudvärk. "Det säger bara swoosh".


Andra bloggar om: , , , ,

Stycka ungjäveln... (med en tårtspade, anm.)
Så. Det här är en bild på en tårta föreställande en skrikande bebis. "Grattis" till oljudet? Inspirerande är bara förnamnet. Hittad via
Cake Wrecks, Internets främsta portal för misslyckade och fula tårtor. Den sidan är precis lagom rolig. Inte tillräckligt underhållande för att få mig att kikna av skratt, så att min envisa förkylning blossar upp igen (det kan visst hända, jag skiter i vad folk säger!). Och inte så pass tråkig att jag kan låta bli att kika in där ett par gånger i veckan. Observera för övrigt perfektionen i det sarkastiska användandet av citationstecken nedan.
Och ja, ni ser rätt. Det är en smakfull kulinarisk kreation föreställande en hund. Och Tom Selleck i tårtform (notera särskilt den aptitliga, håriga bringan). Och avslutningsvis en gravid, tatuerad kvinna utan lemmar och huvud. Ordet "kitsch" ligger rätt nära till hands att dra till med här, gör det inte?


Andra bloggar om: , , , , ,

Hahaha... ?

Härmed gör jag er uppmärksamma på att jag är fullt medveten om hur pass positiv och entusiastisk jag framställde mig själv i det förra inlägget. Sånt där spelat missnöje gör mig väldigt glad på något extremt märkligt vis. Det är ett sånt där ämne för en sån där terapisoffa. Det är egentligen lite oroväckande. Att man skrattar åt sig själv på det viset. Eller snarare åt förhoppningen att andra inte ska inse att man inte är allvarlig.

Att stäva efter att kamouflera humor så till den grad att den misstas för allvar. Att försöka göra skämten så subtila att de inte ens märks. Det är ju för fan inte riktigt klokt. Inte så förståndigt. Inte alltför vettigt. Inte särledes vist. Inte särskilt rådigt. Inte helt omdömesgillt. Inte vad jag skulle kalla förnuftigt. Inte helt välbetänkt. Inte speciellt intelligent. Inte synnerligen smart. Inte så jävla klartänkt. Inte speciellt begåvat. Inte riktigt klipskt. Eller vederhäftigt. Eller varför inte vidsynt.

Ni fattar (...?)Andra bloggar om: ,
Men jag är iaf rätt nöjd över liknelsen mellan mig själv och Metallica...

Skyltprylen på tapeten igen (konsten att lida i det tysta)

Skrev om hela den där skyltkalabaliken för ett bra tag sedan. Minns att jag var rätt missnöjd över inlägget, och funderade länge och väl på att skrota det helt. Men jag hade lagt för mycket tid på det för att känna mig helt nöjd med att bara slänga skiten utan vidare. Lite som Metallica måste ha våndats över att släppa Reload. Så jag publicerade och led i det tysta. Sen när jag såg att Blogge Bloggelito gjort exakt samma sak fast oändligt mycket bättre så led jag ännu mer. Folk har blivit knäppa för mindre liksom.

Diskussionen på diverse bloggar är precis lika rolig nu som senast det begav sig. Den meningen får för övrigt tolkas med valfri mängd förförståelse i hur det här med ironi fungerar. Slöseri med skattepengar hit, jämställdhet gone wild dit. Slätstrukna mainstreamåsikter utan egenvärde. Herr Gårman. Och där Gårhon snart. Och nu går jag. Ska vila ögonen en stund istället. Det känns ungefär lika produktivt.Andra bloggar om: , , ,

Topp 3: The Unforgiven-låtarna

 1. The Unforgiven (1991)
 2. The Unforgiven II (1998)
 3. The Unforgiven III (2008)
And there you have it. Andra bloggar om: 
, ,