Årets pumpa

Tredje året som pumpaodlare, andra året som pumpakarvare. Fick bli en sån där jäkla bananälskande minion-slyngel i år. Redan planer på att återskapa ljussvärdsduellen mellan Anakin och Obi-Wan på lavaplaneten Mustafar från Episod III till nästa år. Sen åt vi pumpapaj. Fanken vad vi äter mycket pumpa den här tiden på året. Nåväl. Det är skönare lyss till en sträng som brast än att aldrig karva en pumpa, som jag är säker på att Heidenstam aldrig skrev.
 
 
 

Topp 20: Aerosmith

Självförklarande rubrik. Ackompanjerande Spotify-lista finns förstås här.
 1. Crazy
 2. Ain't that a bitch
 3. Janie's got a gun
 4. Dream on
 5. Sweet emotion
 6. Livin' on the edge
 7. Going down/Love in an elevator
 8. Taste of India
 9. Falling in love (is hard on the knees)
 10. Angel
 11. Rag doll
 12. Shut up and dance
 13. Cryin'
 14. Eat the rich
 15. Amazing
 16. Jaded
 17. Same old song and dance
 18. Pink
 19. Toys in the attic
 20. Last child
 
 
Bubblare:
 • Dude (looks like a lady)
 • Kings and queens
 • I don't want to miss a thing
 • Line up
 • Walk this way
 • F.I.N.E.
 • Back in the saddle
Inser att jag har med nästan hela Get a grip-skivan på den här listan. Sorry not sorry.
(Kvalade ju till och med in som nr. 98 på min topp 100-lista över 90-talet en gång i tiden)

Weltschmerz igen

Insikten att jag - trots mitt uttalade agg mot kvalitativa forskningsansatser - har bearbetat de flesta textmassor jag stött på under det senaste decenniet i enlighet med principerna för en kvalitativ summerande innehållsanalys, träffar oväntat hårt en sömnig söndag såsom denna. Lever jag mina dagar i en livslögn av siffror ett statistiskt luftslott? Varför hamnar jag i ett melankoliskt vakuum så fort jag inte pratat med en annan människa på >12 timmar? Varför är mitt te slut? Vem satte igång jävla Brian Eno på mitt Spotify? Är det här en livskris eller är jag bara utsliten? Skriver jag ner det här för att jag behöver fånga den här känslan i en glasburk så att jag kan titta på den i efterhand, eller skriver den här känslan in sig själv i glasburken för att förevigas där i sin egen fåfänga? Är Internet bara ett vivarium av lidelser, eller ett manifesterande av miljontals egon som slåss om utrymmet i vårt kollektiva medvetande? Finns det en gräns för hur många meningar i rad som kan avslutas med ett frågetecken innan texten börjar bli jobbig att läsa?
 
(Ja, skulle det visa sig. Gränsen går vid tre stycken).
 
 
Nu. Om en skulle ta och försöka göra något åt det där med att temuggen är tom. Och för all del byta musik.

Fråga -> Svar

Fråga: Var är hjärtat?
 
 
 
 
Svar: Här!
 
Och ja, jag har gjort den själv. Spektakulärt.
 

Fattar ingenting igen // Parallella universa // galengalenGALEN

Vaknar i morse upp i vad som tycks vara en parallell dimension. Allting är sig... ganska. Likt. Väl? Men små, små nyanser skvallrar om att ingenting är riktigt som det brukar. (Ja, allt känns väldigt 1Q84 för den som pallar med en Murakami-referens på en söndag). Till exempel, så begriper jag mig inte på någonting längre. Eller, gjorde jag det innan? ...Är det så här begynnande galenskap känns? Har hittills lyckats identifiera följande saker som jag inte riktigt begriper mig på:
 • Jag är med i en återbruksgrupp på Facebook. Allt den tycks gå ut på är att folk lägger upp bilder på möbler som de målat vita. Grattis, du kan hålla i en pensel? Fattar inte.
 • Att det kvasiintellektuella upplägget att ställa två utsatta/marginaliserade grupper mot varandra och hävda att vi bara har råd att hjälpa ena aldrig tycks bli omodernt eller genomskådat? Fattar inte.
 • "Sjuksköterskebristen" är väl bara en omskrivning av "brist på rimliga villkor", men behandlas inte så utan fortsätter att toppstyras rakt åt helvete? Fattar inte.
 • Att du tvingas se fattiga människor vid ingången till ICA, kan omöjligt vara ett större problem än det faktum att de är fattiga? Fattar inte.
 • Brandbomber mot EU-migranter måste väl rimligtvis vara ett större hot mot demokratin än t.ex. en nedriven reklamkampanj i tunnelbanan, även i detta tidevarv av cynism och apologetik? Fattar inte.
 • Fattar heller inte debatten om ensamkommande barn. Gör det jättemycket om vi råkar hjälpa några som är strax över 18 år också? Att vi råkar vara lite för humana, är det en dålig sak?
 • Decemberöverenskommelsen [DÖ]. Fattade den inte när den kom pga det enda den gjorde var att förlänga livet för en förlegad blockpolitik (hur kan t.ex. C och Mp inte komma bättre överens när båda förespråkar samma gröna skatteväxling?). Jag fattade heller inte borgerligas förvåning sedan åt att röda respektive gröna politiker sedan använde DÖ för att föra en rödgrön politik. Och nu fattar jag inte vad som förändrats sedan förra året (förutom att Allianspartierna lagt separata budgetar, så upprivandet av DÖ påverkar... inte ett skit?) - Partierna kommer fortfarande inte att kunna agera ansvarsfullt nog för att samarbeta över otidsenliga blockgränser. Minnet är kort men kort.
 • Jag har alltid försvarat EU med att unionen stabiliserar och garanterar fred i Europa, men nu när saker sätts under lite press så kollapsar allt samarbete och EU:s existensberättigande känns inte lika självklart i mitt huvud längre. Fattar inte problemet, handlingskraft kan de väl få låna av mig om de har slut?
 • Inflationen i antalet plustecken som folk ger varandra i omdöme på Tradera. Fick >30 stycken en gång? Fattar - verkligen - inte.
Listan skulle kunna fortsätta - länge - men mitt te håller på att kallna. Tack och lov så finns det te även i denna parallellvärld. Teorin om ett oändligt antal multiversa förutspår att det finns världar där det dels inte finns te, men även att det finns några där jag inte ens tycker om te. Fast det vill jag inte ens föreställa mig.
 
 

Ljudet av ett gammalt modem

Ljudet av ett gammalt modem. Du är ett klanderfritt spöke som bor bland ruinerna av min mentala hälsa. Den här bilden sammanfattar en sån avsevärd del av livet denna höst.
 
Termin.
 
 
 
Te, kontrastmedel och en bok som jag hade svårt för 2008 och som jag har svårt för igen nu 2015. Jag har dubbat den till min tillvaros fasta punkt. I brist på. Annat. Sömn.