Det stora dumjäveldagen

- Du får inte gå här, dumjävel!

A-lagaren var knallröd i ansiktet, av alkohol, förkylning, kallt väderlag eller raseri var svårt att bedöma. Han uppträdde på det där viset som man får för sig att folk man läser om i tidningen uppträtt, när det står att de uppträtt "hotfullt".

- Jag tror inte på kroppskontakt, svarade jag.
- Och va fan menar du med det?, skrek herr a-lagare.

Han var definitivt röd i ansiktet pga raseri. Och alkohol. Och det kalla väderlaget.

- Med dig. Jag tror inte på kroppskontakt med dig.

Jag ansåg att saken därmed var färdigdiskuterad, och bytte samtalsämne:

- Det var sol när jag gick hemifrån.

Jag tyckte att det sammanfattade det hela. Jag hade gått förbi busskuren han satt i, och han satt där antingen för att han väntade på bussen, eller för att det regnade. Busshållplatsen låg precis utanför Systembolaget, så jag tror inte att han upplevde att han var i alltför brådskande behov av att åka någonstans. Alltså satt han där för att det regnade.

- Va!??,
skrek han.

Han tror på högljudd kommunikation. Det är acceptabelt. Så länge han inte tror på kroppskontakt med mig så är det lugnt. För den beviljar jag honom inte.

- Det var sol när jag gick hemifrån, upprepade jag.
- Jaha. När gick du hemifrån då?, frågade han i vad jag anser är normal samtalston.

Han gjorde därmed avkall på hans tidigare ambition att försöka föra hela samtalet på över 105 decibel.

- När det fortfarande var sol ute, svarade jag. Då gick jag hemifrån.

Nu var jag uttråkad. Han hade tråkat ut mig. Han hade haft en gyllene chans att faktiskt underhålla mig för ett efemärt ögonblick, men han tog den inte. Han verkade ana förändringen i min inställning till konversationens fortlevnad, för han gick nu och satte sig igen. På det hela taget så har det varit en ovanligt märklig dag, nu när jag tänker efter. Jag gick vidare bort till min hållplats med mina citygrosskassar. Såg att den äckliga, ljusbruna spindeln som jag mosat mellan tidtabellen och dess skyddsplastskiva i somras forftarande satt kvar.

Den hade hunnit börja mögla nu.

Visste du att: Enkel matematik


image563


Visste du att...

...ibland behöver det inte svårare än så här. Faktiskt. En stadig botten + ett par schyssta lökar = Lökpaj. Det enda som var någorlunda komplicerat var den separationsångest som infann sig då den sista biten var på väg ner längs matstrupen.Andra bloggar om:
, ,

Resultat efter första perioden

SSK - Luleå 1-0, Färjestad - Mora 0-1, Brynäs - Skellefteå 1-2. Jag har inte nerver nog för att beskåda detta. Återkommer eventuellt efter det att vi mött Luleå hemma på lördag. Beroende på utgången av matcherna då, såklart. Nu skär jag av alla mina kontakter med omvärlden i ett par dygn. Hejdå så länge, Internet.

image562

Tillägg 2008-02-29 19:28: Okej, vi vann ju faktiskt. Nu behöver vi "bara" spöa Luleå imorgon för att slippa Kvalserien. Slutspelet är så sjukt nära nu att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen.


Andra bloggar om:
, , , , , , , , ,

Vilket djur har flest skelettdelar?

Låg och slumrade som bäst på soffan för en stund sedan, efter en lång, hård dag av pluggande. Och det tillåter sällan min hjärna för någon längre stund. Vanligtvis så stör den mig genom att få mig att fundera över något som jag omöjligen kan svaret på. Omöjligen kan svaret på, utan att behöva resa på mig och bege mig antingen till biblioteket eller ut på internet, det vill säga. Funderingen denna gång är följande: Den fullvuxna människokroppen har lite drygt 206 ben. Det är inte så jättemånga. Det måste väl ändå finnas något djur som har fler ben än så? Ett så pass litet djur som exempelvis en ål har ju hela 115 ryggkotor? Och en vithaj borde ju komma i närheten av 206, med så pass många tänder? Och de övriga primaterna, som ju rimligtvis borde ha fler ben än oss i händer och fötter, borde inte de ha fler ben än oss totalt då också? Kan inte nån ha förbarmande över mig och leta reda på en sida nånstans där information om olika djurarter och antalet skelettdelar finns prydligt angivet, så att jag kan släppa detta?

image561
Häst. De har också en jävla massa ben kom jag just på.


Andra bloggar om:
, ,

Dagens i-landsproblem #22: För många bra Queenlåtar

Det finns en viss möjlighet att jag är ensam om att ha detta problem. Men det skiter jag givetvis i. Min blogg; mina problem. Mer än en gång (snarare ett tresiffrigt antal gånger) så har jag skapat en spellista bestående av enbart Queenlåtar. Varför nöja sig med nåt sämre än det bästa liksom. Problem infinner sig dock när jag ska välja vilken låt jag ska lyssna på först. Jag kan inte välja. Det finns på tok för många bra låtar, som jag vill höra så snabbt som möjligt. Och jag kan inte lyssna på alla samtidigt. Det skulle antagligen påminna om det ljud som en toalett som det var totalstopp i skulle kunna tänkas ge ifrån sig, om den bara kunde sjunga. Och mitt huvud skulle antagligen explodera på kuppen. Och det tänker jag fan inte städa upp efter, fatta hur mycket man måste skrubba för att få bort intorkade blodfläckar.

Specialerbjudande bara idag! - Ett extra i-landsproblem på köpet: Vilken bloggkategori är det meningen att jag ska sortera in det här inlägget under; Queen eller I-landsproblem? Jag blundar och klickar, det blir nog fel oavsett vilket.Andra bloggar om: , , ,

Dagen efter?

Sköldpaddan har varit otroligt seg hela dagen, bara legat och suckat och haft sig, med huvudet indraget i sitt skal. Han gick upp först vid 15:30, drack en stor kopp kaffe, tog en Treo Comp och gick och la sig igen. Tyckte mig höra honom stöna "aldrig igen" för en stund sedan. Undrar just vad han sysselsatte sig med igår?

image560


Andra bloggar om:
, , , , ,

probably the best xrob in the world

Jag har räknat ut att jag har kallat mig för 'XRob' i 4.200 dagar imorgon. Det är strax över 45% av mitt liv. XRob är mitt allra första internetalias, och vi har levt parallellt med varandra rätt länge nu. Vi trivs rätt bra ihop, trots att vi är väldigt olika. Till exempel så skulle jag kunna spöa honom hur lätt som helst. Bifogar bildbevis på hur sjukt jävla stark jag är. Men samtidigt; hur svårt är det att spöa en fiktiv, störd 11-åring som levt hela sitt liv i elektronisk form egentligen?

image557
Åtta böcker. Med lillfingret!


/Robert, XRobs alter ego i den verkliga(?) världen


Andra bloggar om:
, , , ,

Smutsig

Råkade gå in på en modeblogg nyss.

Det började omedelbart rycka oroväckande i mitt vänsta ögonlock. Fick panik och klickade på första bästa länk jag kunde hitta. Hamnade på ytterligare en modeblogg. Kände nu hur blodet började pumpa kraftigt kring tinningarna. Det här händer bara inte. Klickade ännu en gång på första bästa länk inom synhåll. Hamnade givetvis på ännu en modeblogg.

Kände ett obehagligt ökande tryck över bröstkorgen och det började flimra framför ögonen på mig. Jag kastade mig nu desperat mot vägguttaget och slet ut alla sladdar som jag kunde komma över. Datorn slocknade. Tillsammans med några lampor. Och tv:n.

Jag väntade i ett par minuter, djupandades bäst jag förmådde, liggandes på golvet. Gick och tog en dusch. Sen kopplade jag in alla sladdar igen och startade datorn på nytt. Desinficerade tangentbordet. Rensade all webbläsarhistorik och alla cookies, tömde cachen. Inget spår finns nu kvar efter modebloggarna.

...Men varför känner jag mig forfarande så smutsig?Andra bloggar om:
, ,

Vad skulle vi prata om? (Kändismiddag, del 2)

Fick en kommentar från Lokesson på mitt bjuda kändisar på mat-inlägg, där han undrade vad jag skulle prata med dem om över middagen. En inte alltför okomplicerad men däremot väldigt angenäm fråga att sitta och fundera över ett slag. Här är mitt svar:

image556
Tralalaaa.

Fidel Castro: Skulle vara intressant att höra honom berätta om gamla minnen från 50- och 60-talet; om 26 juli-rörelsen, Che Guevara och kalla kriget. Hur det har varit att leva med vetskapen att så många människor vill se honom död under en så pass lång tid - Mår man bra psykiskt efter en sån grej? Eller går man bara och väntar på att bli skjuten och förhoppningsvis förevigad som martyr? Och tror han fortfarande på kommunismen som idé?

Carolina Klüft:
Vi skulle prata om motivation och målmedvetenhet, något som jag anser att vi båda två har i överflöd, men valt att kanalisera på helt skilda sätt. Och sen måste frågan ställas: Hur utelämnad känner man sig egentligen när man gör sitt yttersta inför så otroligt många människor, och i så pass tajta kläder dessutom?

Gene Simmons:
Girighet, kvinnor och sminktips är tre ämnen som jag skulle vilja bocka av under middagens gång. Det är väl ett allmänt känt faktum att KISS är ett av de profithungrigaste banden någonsin, men hur vet man var gränsen går mellan att bara vilja se om sitt hus, och att sälja sig totalt? Jag misstänker även att han har en helt okej filmsmak, och film är något som jag mer än gärna pratar om, så det skulle vi kunna diskutera i en mindre evighet.

Morgan Pålsson:
Det här riskerar att bli en trist middag. Morgan kommer säkert att sitta där i all sin självgodhet och dra vilda hemsnickrade anekdoter. Garanterat har han med sig sin kameraman Robert också, som filmar honom inför en eventuell framtida självbiografisk dokumentär. Efter middagen skulle jag njuta av att krossa honom i Trivial Pursuit.

Fredrik Strage:
Jag skulle tvinga honom att göra en topp 10-lista över hans allra bästa konsertminnen. Sen skulle jag tvinga honom att lyssna på mina bästa konsertminnen. Och sen skulle jag fylla honom med tequila och lura honom att avslöja alla placeringar på hans topp 100-lista över de största rockögonblicken.

Freddie Mercury:
Det här skulle bli en lång middag. Freddie är min husgud och största förebild här i livet, och jag skulle vilja veta allt. Vilka ansåg han var hans största influenser? Vad fan tänke han på när han och John Deacon bestämde att Queen skulle göra Hot Space-skivan? Vad handlar egentligen Bohemian Rhapsody om? Under den mytomspunna festen -78, gick det verkligen omkring nakna dvärgar med stora kokainskålar på huvudet, och stod det verkligen kvinnor och delade ut avsugningar inne på herrtoaletten? Jag vet att han klargör i Was it all worth it från The Miracle-skivan att han inte ångrar någonting, men var han helt uppriktig? Vad är hans tankar kring att ha dött i sina bästa år, och blivit "fryst i tiden" och förevigad på det viset? Varför rakade han av sig mustaschen? Stämmer det att han inte opererade tänderna för att han var rädd för att det skulle förändra hans röst? Finns det ett liv efter döden? Hur skulle han sammanfatta sin livsfilosofi, i en enda mening?

Ingvar Kamprad:
Jag vill prata om konst med Ingvar. Alla tavlor på IKEA är så tråkiga och likriktade, anpassade för att passa så många människor och hem som möjligt. Hur kul är det på en skala? Överensstämmer det med herr Kamprads egna smak månne? Och ser hans eget hem ut som sida 59 i IKEA-katalogen, eller satsar han på lite unikare grejer? Är det impressionism, pointillism eller kanske neoklassicism som gäller?

Courtney Cox:
Jag kan inte titta på henne utan att tänka på Monica, hennes karaktär i Vänner 1994-2004. Så även om jag misstänker att det är mot hennes vilja, så skulle nog samtalet glida in på just Vänner titt som tätt. Hur kul är det att vara så starkt förknippad med en tv-serie som lades ner för flera år sen? Hur känns det att veta att man antagligen aldrig kommer att vara lika "A-list" någonsin igen? Och kan hon fler Vänner-citat än mig? Det betvivlar jag.Andra bloggar om: , , , , , , ,

9,5 kilo

Textbook of Radiographic Positioning and Related Anatomy + Medicinsk Terminologi + FASS 2007 + Universe, 8th edition = exakt 9,5 kilo. Övervägde att gå till biblioteket och plugga idag, men då jag ville undvika att drabbas av kotkompressioner i så pass unga år så stannade jag hemma och pluggade istället.

En stilla fundering som dök upp i huvudet när jag satt och läste som flitigast; har Jessica Alba någonsin gjort en film där hon inte går omkring och visar magen stup i kvarten? Inte för att jag bryr mig så mycket, hon får gärna visa sin mage bäst hon vill, men man börjar ju undra lite... Har hon någon form av klasul inskriven i hennes kontrakt där hon kräver att hennes piercade inåtnavel ska vara i bild minst 10% av tiden? Anställs hon i första hand pga sin skådespelartalang eller pga sin mage?

image555
Jessica Albas navel x 3.

Frågorna är många, svaren dessvärre få. Hon vore i vilket fall som helst perfekt som reklampelare för ProViva eller Verum Hälsofil. Eller för all del för diverse antacida eller antiemetika. Nej, tillbaka till mina 9,5 kilo nu.Andra bloggar om:
, , , , ,

Om jag skulle bjuda hem en kändis på middag

Okej. Jakten på Den Stora Meningslösheten fortsätter. Inlägget är upplagt på följande vis (skippar härmed, med undantag för innehållet i denna parentes, de sedvanliga överflödiga utsvävande formuleringarna): Om jag skulle bjuda hem [namn på valfri kändis] på middag, så skulle jag bjuda på [maträtt].

image554
Tallriksmodellen. Med ansikten runt.

Fidel Castro: Panerad lax, potatismos och ett stort glas kall mjölk. Mjölk för att det innehåller mycket kalcium. Lax för att det innehåller mycket D-vitamin som hjälper kroppen att tillgodogöra sig kalciumet. Potatismos för att det är lättuggat. Samtliga saker lämpar sig väl som föda för äldre.

Carolina Klüft: En stor hallonsmoothie. Borde muntra upp henne en aning.

Gene Simmons: Lakrits, kokosnötter, cornflakes eller nåt annat som det sägs har en inhiberande effekt på sexlusten. Kalkon kanske skulle fungera bra, så trött som man verkar bli av dem?

Morgan Pålsson: Rå kyckling och lite smutsigt kranvatten från Bangkok. Bara så att jag får höra honom säga "det har hänt en olycka i södra Thailand" igen.

Fredrik Strage: Vodka med rosenrot. Såg det på Oprah idag när jag satt och vilade benen lite på min praktikplats tidigare idag. Borde få honom att sätta ytterligare fart på hans topp 100-lista, kan knappt bärga mig tills han kommer till topp 20.

Freddie Mercury: Indiskt.

Ingvar Kamprad: Ingenting. Jag skulle däremot insistera på att han skulle bjuda mig på en 20-bitars sushi och en stor, kall Staropramen. Funderade ett tag på att skriva Donald Trump istället, men den frisyren kommer inte över min tröskel, så enkelt är det bara.

Courtney Cox: Mat över huvudtaget. Eventuellt i kombination med näringsdropp.Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Resonemang

En s.k. man på Dr Phil på TV4+, som jag lyssnar på med halva mitt högra öra just nu, förklarade precis att han inte alls försökt strypa sin fru, med motiveringen att han inte satte händerna runt hennes hals i syfte att krama livet ur henne, utan bara för att skrämma henne tillräckligt för att hon skulle lämna honom ifred. Wow. Det är allt som behöver sägas egentligen: Wow. Behöver det tilläggas att jag inte direkt delar hans tolkning av ordet?

strypa kväva genom att trycka ihop luftstrupen; minska el. stoppa flödet, tillförseln o.d.: s. gasen, s. transporten || stryper, strypte el. ströp, strypt strypare strypmördare || -n; pl. =, best. pl. -arna strypning || -en; -ar strypsjuka (äldre benämning på) krupp (se d.o.)Andra bloggar om:
, ,

Hud

Det här är en liten, liten bit hud från min sambos vänstra kind, från en bild jag tog av henne igår när hon satt och borstade igenom sitt nyduschade hår, lyckligt omedveten om det faktum att hon precis blev fotograferad. Jag har förstorat upp bilden 3000% så att även den närsynta delen av läsarskaran kan se henne riktigt ordentligt. Visst är hon sööööt??

image553Andra bloggar om:

Bortkollrad

Stack in ett minneskort från min digitalkamera i en av minnesläsarna på framsidan av datorn. Samtidigt så klickade jag upp ett fönster i vilket jag planerade att klistra in bilderna. När jag sticker in minneskortet så poppar ett fönster alltid automatiskt upp som visar innehållet på kortet. Så även denna gång. Nu skedde detta exakt samtidigt som jag klickade mig in i den mapp som jag brukar lagra foton i på hårddisken, och fotomappen förvandlades då till minneskortsmappen, alternativt bara försvann för att två fönster bytte mapp exakt samtidigt. Och där satt jag som ett fån. Känner mig faktiskt gediget medtagen nu. Tror jag måste ligga ner en liten stund. Andas i en papperspåse, ligga och skälva i fosterställning, you know the drill.

Dollarn är fortfarande på väg ner. Sakta, sakta. Snart, vilken dag som helst nu, ska jag beställa samtliga böcker för resten av terminen. Vilken dag som helst nu. Sakta, sakta.Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Framtidsyrke: Murhund

1989 så var yrkesgruppen hotad i och med Berlinmurens fall och de massuppsägningar som det medförde (se filmklipp om murhundarna från SVT:s öppna arkiv här), men tack vare den ständigt ökande benägenheten att utfärda fängelsestraff och det allt hårdare samhällsklimatet, så är det trots allt ett yrke på stark frammarsch. Hade jag bara varit en hund, så hade jag lätt siktat på ett yrke inom murbevakarsektorn. Det är där som de riktigt stora pengarna finns att tjäna.

Angående vad som skulle kunna vara föremål för en sämre ordvits än 'att tanka film' förresten, så är svaret givetvis 'att filma en tank'. Att jag inte kom på det tidigare. Och ja, jag har skrivit "En midsommarnatts dröm" på klappan. Och jag har lagt ner nästan fem hela minuter på detta otroligt verklighetstrogna kollage, så det är bäst för er att ni tycker att det är riktigt uselt.


image551(Ibland är man så stor inne i huvudet, som en bastant tusenårig sekvoja. Och ibland är man så himla liten, som en minimal, enträgen liten cancermetastas, några få dödsbringande celler stor. Är det inte märkligt hur drastiskt perspektivet kan svänga fram och åter? 'Bastant' vet ett väldigt roligt ord när jag var liten förresten, av samma anledning som 'sextant' var oerhört komiskt)Andra bloggar om: , , , , , , ,

"Not only is songwriting a bitch, but then it goes and has puppies"


image550

Pressmeddelande från Activision: "Santa Monica, CA - February 15, 2008 - Fire up the fret board, crank the amp to 11 and get ready to rock this way with Activision, Inc.'s (Nasdaq: ATVI) Guitar Hero: Aerosmith, the first game built around the legendary music of America's Greatest Rock 'N Roll Band: Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton and Joey Kramer".

Har drömt våta drömmar om påhitt som detta ända sen det första Guitar Hero släpptes. Drömmarna har väl mest cirkulerat kring ett Guitar Hero med enbart Queenlåtar, men detta duger gott och väl. Så länge. Inga alltför ingående detaljer om hur pass stort spelet kommer vara verkar finnas tillgängliga. Förhoppningsvis är det nånstans mitt emellan Guitar Hero Encore: Rocks the 80's och Guitar Hero III, det vore alldeles lagom.

Steve Tyler säger: "Any band that can go from 'Don't Want to Miss A Thing' to the ass-kicking 'Sweet Emotion' to the cheekiness of 'Love in an Elevator,' to the classic ballad 'Dream On' shows why Activision chose us to headline this game based on the diversity of the Aerosmith catalog. Not only is songwriting a bitch, but then it goes and has puppies".

Joe Perry tillägger: "On a larger scale, it's cool for us to be pioneers helping to rebuild the music industry through a format like video games. It's great for rock since the record companies are struggling to make sense of how things are changing. Fans want to get and experience music in new formats - and there are going to be some of them who will play the game, then pick up the guitar for real and start bands. It's what's happening now, and it's only going to build more momentum in the future. It's a massive change for the music business".

Nu känns plötslig månaderna så där jobbigt långa igen. Fan, vad sägs om att utannonsera spelen typ två veckor innan de släpps istället och visa lite medmänsklighet? Juni är en mindre evighet bort när man tänker på det. Och då det inte verkar släppas till PS2 så måste jag köpa ett par gitarrer till Wii:et också. Hå hå ja ja. Väntar bara på att det ska komma ett Guitar Hero: Queen också. Då skulle jag kunna dö lycklig. Hade inte tackat nej till ett Guitar Hero: Guns N Roses eller ett Guitar Hero: Metallica heller.

Relaterad läsning:
Aftonbladet, Gamespot 1, Gamespot 2, Pressmeddelandet i sin helhetAndra bloggar om: , , , , , , ,

Kosovos schlagerkupp

Alla minns nog allt prat om grannländer som röstar på varandra efter förra årets schlagerfestival. Och nu, då man kommit på att Jugoslavien inte var tillräckligt upphackat i småländer redan, så har man plötsligt ytterligare en granne att rösta på och få röster av. Slugt värre. Inte visste jag att tävlingen var så jävla viktig för dem. Att skapa fler länder, är inte det lite fel väg att gå förresten? Visst, trevligt för dem att Kosovo får känna sig lite "stolt, självständigt och fritt", men borde inte utvecklingen gå åt andra hållet? Eller är lokalpatriotism inne igen?

image549

Min jordglob hävdar fortfarande att det heter Jugoslavien. Men å andra sidan så säger den även att det finns länder som heter så udda saker som Tjeckoslovakien, Sovjetunionen och DDR. Kan vara dags att inhandla en ny snart, ska sova på saken.Andra bloggar om: , , , ,

Topp 20: Barnprogram

Barnprogram. Program från min barndom. Ibland är det inte svårare än så. Efter att ha läst Kajsas utmärkta lista så blev jag inspirerad, och efter att ha spenderat hela förmiddagen med att samköra registret i mitt bakhuvud med större delen av YouTube så har jag lyckats komma fram till följande lista. Den är som vanligt subjektiv.
 1. Teenage Mutant Ninja Turtles - Jag spenderande en hel sommar med att springa omkring grönmålad i ansiktet med ett par egenhändigt tillverkade sai. Enough said.
 2. Roadrunner - Jag har ett vagt minne av att jag inte tilläts jaga min syster med kniv och gaffel, något som jag inte kunde begripa mig på. Jag tänkte ju inte äta upp henne liksom.
 3. Fragglarna - Jag hade tänkt mig att listan skulle bestå uteslutande av tecknade program, men jag kan inte göra en sån här lista utan Fragglarna, så enkelt är det bara.
 4. Doktor Snuggles - Har hört från halvsäkra källor att serien skapades under inflytande av diverse kemiska substanser. Och när man tänker efter - Kosmoskatten, en livs levande arbetsbod, en fläckig tedrickande kamel som bor på andra sidan regnbågen med en flock drömfår... Bitarna faller på plats.
 5. En cellsam historia - Den här serien gick när jag gick i förskolan. Och mitt intresse för anatomi har bara vuxit sen dess, och nu läser jag om det på universitetsnivå. Men en cellsam historia la hela grunden. Och vilket intro sen: "Livet, livet, livet, livet, livet, livet, livet [...]". Den måste de ha funderat länge på.
 6. Alfred J Kwak - Underbar holländsk serie, som vad jag minns var väldigt samhällsmedveten och rätt allvarlig emellanåt. Moralkakor om människors lika värde, maktmissbruk, u-landsbistånd och solidaritet serverades på löpande band. Och Alfreds afrikanska ankfru hade såna där ringar runt halsen och var söt.
 7. Ducktales - Magica de Hex, Gizmokvack, Bubba och Fossing. Satt klistrad varje vecka. Och musiken från månbanan i tv-spelet till NES finns fortfarande i mitt huvud.
 8. Trasdockorna - Fler moralkakor, denna gång om att man duger precis som man är.
 9. Linus på linjen - En gång i tiden var Linus på Linjen dagens absoluta höjdpunkt, tillsammans med introt till Anslagstavlan. Det var precis som teckningar, fast de rörde på sig, genom någon form av magi.
 10. Bumbibjörnarna - Mitt favoritavsnitt är när Bibbi blir kidnappad av en flock läskiga jättegamar, har sett det hur många gånger som helst. Gramse var annars roligast för att han var så butter.
 11. Luftens hjältar - Minns inte så mycket från själva serien, annat än att de fick en massa uppdrag och klarade av dem hela tiden. Däremot så minns jag den skivade ananasen i ansiktet från introt.
 12. Darkwing Duck - Förvisso "bara" en spinoffserie till Ducktales, och en rätt stereotyp superhjältesaga, men ändå jävligt kul. Drogs in efter att den ansågs vara för våldsam eller nåt, i hela den där Power Rangers-härvan där barn slog ihjäl varandra och hoppade från tak och allt möjligt.
 13. Ren and Stimpy - Den här serien var rätt äcklig och på sina håll hyfsat satirisk. Och jag kunde inte slita mig. Utstuderat fysiskt våld, mordförsök och psykiska sammanbrott var precis vad jag behövde (exempel).
 14. Greve Duckula - En vampyr som är vegetarian. Hej och hå. Hade ett VHS-band med några avsnitt som jag lånade ut och sen aldrig fick igen. Hårda bud.
 15. Garfield and Friends - En del av fredagsritualen på sommarloven. Först Garfield som brukade visas som sista program på sommarlovsmorgon på fredagarna, och sen iväg och bada. Upprepa 10 veckor i sträck.
 16. Pinky and the Brain - Världsherravälde. Vi vill alla ha det, men bara en liten mus med överdimensionerad hjärna (och Hitler också, antar jag) är galen nog att verkligen försöka sig på det.
 17. Transformers - More than meets the eye. Men leksakerna var egentligen bättre än serien. Hade en kompis som alltid skulle leka så skumma lekar med robotarna, där det alltid visade sig att någon decepticon var far till någon av autobotarna.
 18. Cow and Chicken - Hjärndött, rubbat och alldeles, alldeles underbart. Och med en röd Djävul till sidokaraktär som är besatt av sin egen rumpa.
 19. Mumin - Lilla My ftw! Jag var livrädd för Mårran när jag var liten, men det gick över. Vem svänger på svansen i barfotadansen? Jo, Mumin.
 20. Dino Riders - En utstuderad kombination av två stora intressen hos pojkar i lågstadieålder; dinosaurier och laservapen.
Hedersomnämnanden till:
 • The Pirates of Dark Water - Lagom spännande äventyr, men inte så mycket mer. Undrar fortfarande hur serien slutade, då jag inte såg alla avsnitt.
 • He-Man and the Masters of the Universe - Gillade hans gröngula katt mer än honom. Och alla 5-åringar är rädda för skelett, det är en naturlig del i ens tankar kring döden i den åldern. Så givetvis var jag rädd för Skeletor. By the power of Grayskull!
 • Dundermusen - Parodi på spiongenren? Ja, tack.
 • Barbapappa - Fantasieggande serie. Jag hade alltid mycket bättre lösningar på alla problem än vad karaktärerna själva hade, men det fanns visst någon form av irriterande oskriva regler för hur och till vad som de kunde förvandla sig. Barbaskön, den svarta lilla lurviga barban som var intresserad av konst, var min favorit.
 • Lucky Luke - Han sköt skott på skott. Han träffade alltid nåt. Och Ratata var lika hjärndöd som charmerande.
 • Smurfarna - Mina favoriter var Smurfan, Uppfinnarsmurfen och Svartsmurferna.
 • Ika i Rutan - Hade platsat om jag inte siktat på att göra en helt tecknad lista (förutom Fragglarna). Stilistiskt, skumt och fortfarande väldigt underhållande.
Jag förutsätter att jag glömt en hel del barnprogram nu (som de äldre Tom & Jerry-avsnitten, Two Stupid Dogs och alla klassiska Donald Duck-avsnitt från 40-, 50-, och 60-talet), men nu orkar jag inte mer, det här förvandlades snabbt till ett mycket större projekt än vad jag från början räknade med.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pennor är livsfarliga

Någon av mina lärare på mellanstadiet, minns inte vem, lurade i mig att man kunde bli blyförgiftad av att sticka sig med blyertspennor. Och när jag var ännu mindre så fick jag minsann veta att man kunde bli sjuk om man målade på sig med bläckpennor, för då gick bläcket rakt in genom huden och in i blooodet. Och inte fick man tugga på tuschpennor heller, för då kunde man få ont i magen. På det hela taget så var pennor väldigt läskiga saker när man var liten. Det är ett mirakel att jag ens överlevde min barndom, så många pennor som jag använde på den tiden.

Tanka film - Så funkar det!

Varning: Inlägget kan innehålla spår av sarkasm. Och nötter.

Jag har uppvisat prov på mitt udda/dåliga sinne för humor tidigare. Och jag kommer på mig själv med att sitta och tänka: Hur skulle jag kunna sjunka ännu djupare? Det är det som är det fina med humor; det finns en övre gräns för hur rolig man kan vara, men i de nedre lite mer outforskade områdena av humorn så är det fritt fall. Det finns ingen som helst botten. Man kan verkligen vara precis hur dålig som helst. Så dålig, att inte ens jag själv uppfattar det jag skriver som roligt. Alls. Så skrämmande tråkig att jag utvecklar både magsår och sömnproblem på kuppen. Och sen så kan man bara fortsätta. Hur jävla långt som man bara känner för. Bungyjump utan gummiband.

Det här är min senaste kreation i ett försök att nå ännu lägre. Jag har klämt in lilla söta Johnny Depp i en bensinpump. Inte ens någon som aldrig varit utanför Göteborgs gränser i hela sitt liv kan tycka att detta är ens det minsta kul. Hahahahahaha... Haha... Hah... Tanka film. Så. Jävla. Dåligt. Och det enda som grämer mig är att jag inte kunde tänka ut något sämre. Jag borde egentligen skämmas, men det enda som ockuperar mina tankar just nu är funderingar på hur jag skulle kunna bli ännu sämre.

Är det meningen att jag ska dedikera mitt liv åt utvecklandet av nån form av anti-humor? Vad fan är det för fel på mig egentligen? Detta är den skummaste tvångstanken jag haft på längre.

image548Andra bloggar om:
, , , ,

Intelligent

Min Internetanslutning har inte fungerat på hela dagen. Nu fungerar den sporadiskt nån halvminut lite då och då, med 7-8 minuters mellanrum. Dagens bästa skämt (än så länge) är Messengers "Felsökning av anslutning"-funktions förslag på hur man lämpligast bör kolla upp vad felet bakom att man inte kan ansluta är. Jag älskar såna här väl genomtänkta lösningar. Det gör mig alldeles varm inombords. Jag tror att det är denna känsla som Aurelius Augustinus beskrev att han kände när han "hittade Gud".

image547

Det här inlägget har tagit mig 45 minuter att skriva till följd av anslutningsstrulet. Tack så mycket, vad min Internethallick nu än må heta.


Usch...

Nej, jag skulle inte ha använt versaler i rubriken till det förra inlägget. Dumma jag. Nu mår jag dåligt. Jag hatar ju versaler. Jag skulle kunna redigera det, men jag låter det stå kvar så att jag lär mig nån gång. Fy fan.

Tillägg två dygn senare: Jag insåg precis att alla rubriker i alla inlägg skrivs helt med versaler med min nuvarande bloggdesign. Så vänligen ignorera det här inlägget helt och hållet.

EXTRA EXTRA

Dagens största nyhet med mina mått mätt är detta: En grekisk turist körde under eftermiddagen på en ren utanför Älvsbyn (det ligger i Norrland...), som var tvungen att avlivas på platsen (renen alltså, inte turisten). För det första: Hur många grekiska turister åker till Norrland egentligen? Enligt min erfarenhet: Inte många. För det andra: Hur liten måste inte sannolikheten vara för att denna förmodligen enda grekiska turisten inom uppskattningsvis en 70 mils radie träffar av en av de lite drygt 130.000 renar som finns i Norrbotten med sin bil? Renar är faktiskt betydligt svårare att träffa än vad man kan luras till att tro.

image546Jag är inte ett dyft klokare, men tack ändå

I en koncis insändare i Metro idag så stod det att "bara den oförnuftige säger 'det händer inte mig'". Men måste man inte vara ordentligt neurotisk, paranoid eller hypokondrisk för att hävda motsatsen, dvs 'det händer mig'? Det kan jag tycka är ännu värre, och rent utav direkt livsinhiberande. Kan man inte bara vara lagom avspänt halvberedd på det mesta, och sen hantera det som råkar dyka upp då det dyker upp istället? En gyllene medelväg där man är lagom förutseende med ett lagom långt och brett perspektiv, helt enkelt? Ah, why bother.


image545

Andra bloggar om:

Europa sover

Europa sover djupt. Det gör Europa tämligen ofta. Europa sov till exempel väldigt gott under de jugoslaviska krigen. Europa låg sked med USA under Irakkriget, komplett med allt vad vilopuls och REM-sömn heter. Ibland drömmer Europa mardrömmar. Dessa har ofta gravt paranoida inslag. Paranoia är ett sjukligt tillstånd som bör tas på allvar. Paranoida människor mår väldigt dåligt och behöver all hjälp de kan få, så att de inte slutar med att de skadar sig själva och/eller sin omgivning. Tänk då vad det skulle få för proportioner om en hel världsdel skulle gå och sjunka in i en (mass)psykos.

image544

Lyckligtvis så är så inte fallet. Lyckligtvis så ser nog de flesta av oss att det här helt saknar förankring i verkligheten. Men samtidigt så är det sorgligt att det finns människor som på allvar sitter väntar på den stundande islamistiska invasionen av Europa (Det är sant, jag såg en kopia av Koranen på Stadsbiblioteket så sent som förra veckan!). Tror på den så pass mycket att de skriver en bok om det. Tror på den så pass mycket att de formar sina liv efter den övertygelsen. Sorgligt, men framför allt väldigt roligt.

Visst, ibland samlar människor sig kring en idé. Religion, politik, filosofi, vetenskap - Allt är bara idéer och ett evigt grupperande. Det är så människor gör, helt enkelt. Jag vet inte varför. En samling människor kring en gemensam idé kan bara existera där människorna inte har några egna idéer att följa, så de följer någon annans. För att de anser att idén verkar rimlig. Men en idé ensam kan inte ta över Europa. Människor med en gemensam idé däremot, de borde (teoretiskt) kunna. Lösningen är således att förbjuda människor att ha idéer. Det låter alldeles utomordentligt rimligt.

Och jag vet att det kan vara svårt att tro, men jag har ritat symbolen här ovan helt själv.

Sällsynt

image543

Vi satt där. Bara satt där. Där vi vanligtvis brukar sitta. Skapandes koldioxid och fuktandes regelbundet våra ögon genom att blinka med våra ögonlock. Ett par grönsaker in love. Då plötsligt så teleporterades ett par sällsynta eldsköldpaddor till vårt vardagsrumsbord. Jag döpte dem snabbt till 46 och 610 så att de skulle känna sig välkomna. Då slocknade de abrupt. Jävla pissmyror.


Andra bloggar om:

Elräkning

Vi har en rätt hög elförbrukning. Inte skyhög eller så, men definitivt över genomsnittet. Och nej, det beror inte på att vi odlar cannabis i städskrubben eller nåt sånt. Anledningarna är nog snarare datoranvändandet, men framför allt den lilla sköldpaddans belysning. Bifogar ett tjusigt, egenhändigt ihopknåpat kopplingsschema över vad vi har att handskas med här.

image542


Allt detta för en söt liten salmonellaklump till matvrak på 260 gram. Men vad gör man inte för att han ska ha det så bra som möjligt. Ordningen enligt vilken jag prioriterar saker och ting här i livet ser ut som följer:
 1. Primärt pluggande (kurser som ingår i programmet jag läser)
 2. Sköldpaddan
 3. Sambon
 4. Sekundärt pluggande (frivilliga mentala flagellantfasoner)
 5. Mig själv
 6. Övrigt (jobbande, bloggande, sovande, etc)


Andra bloggar om:
, , , , , ,

Big d1ck equals more self-confidence, get it by clicking here

Dagen börjar bra. 14 nya mail. 9 av dessa är spam. Ett av dessa mail hade rubriken "Big d1ck equals more self-confidence, get it by clicking here". Klickade nyfiket. Tittade ner. Det hände inget. Jävla lurendrejeri de sysslar med. Alternativt nedrans bedrägeri. Eventuellt förbenade mygel. Kanske förbannade båg. Möjligtvis fördömda fiffel. Till och med sabla humbug. Kanhända satans ruffel.

Och det var alla synonymer för jävla lurendrejeri jag hade i huvudet för tillfället, men det bör ses i skenet av att det faktiskt är söndag. Söndagen i övrigt är späckad med aktiviteter. I urval:
 • Så lite kattgräs (havre) inne hos sköldpaddan - Redan gjort
 • Bada sköldpaddan - Redan gjort
 • Plugga lite - Ska strax sätta igång
 • Diska - Ska göra det efter middagen
Hur ska jag hinna med allt detta innan jag måste gå och lägga mig? Livet är allt bra svårt ibland.Andra bloggar om:
, , , ,

Johnny Oduya

Han är långt ifrån någon favoritspelare för min del; överdrivet fysisk i sin spelstil och lite för dålig på skridskorna. I alla fall tyckte jag så under hans tid i Elitserien. Han verkar dock ha ryckt upp sig lite nu, för det här målet är jävligt läckert. Filmkvalitén är tyvärr inte den bästa.
Andra bloggar om: , , ,

Förslag på förbättringar

 1. Inför ett telefonnummer för folk som vill rösta blankt.
 2. Skippa de dubbla omröstningarna.
 3. Ha med bättre låtar.
 4. Ge Björn Gustafsson mer tid i rutan.
 5. I övrigt så var det väl helt okej, förutom att det var lite för långdraget.

Andra bloggar om: ,

Dagens bild


image541


Fotad 2008-02-09, 14:46. Jag kallar den för "Landsköldpadda i varseblivartagen".Andra bloggar om:
, ,

Röntgenbildspecial


Aftonbladet kör en trevlig röntgenbildspecial idag. De har dock missat några riktiga klassiker, bifogar dessa i detta inlägg:

image534
Alienlikt ansikte inuti en anka

image535
Ingen aning?

image536
Mobiltelefon i rektum

image537
Flaska i rektum

image538
Gaffel i magtarmkanalen

image539
Svärd i esophagus

image540
Tråkigt på jobbet


Andra bloggar om:

Are your men on the right pills?

Efter lite drygt två års konstant tjatande så gick min sambo tidigare idag äntligen med på att se tidernas bästa b-film; Flash Gordon (sensmoral: tjat fungerar). Den är så dålig science fiction som något någonsin kan bli. Den är så pass kass att den blir hur jävla bra som helst. Jag älskar den filmen. Se bara på klippet från en av de fånigaste filmfighterna någonsin här nedan. Rymdkitsch så det förslår.

Titta på färgerna, kostymerna, kameravinklarna, klippningen, leveransen av repliker. Lyssna bara på "forget it Ming, Dale´s with me" i början av klippet nedan. Inlevelsen är slående. Och den oförglömliga "go Flash go, go Flash go" lite senare. Max von Sydow måste för övrigt vara mäkta stolt över sin roll som ondskefull kejsare över universum. Timothy Dalton gör en klockren Han Solo/Aragorn rip off a la överspänd slusk till rymdprins som blir hjälte i slutet också (förekommer dock ej i bifogad scen).

Och så givetvis det bästa av allt: Allting sker till
musik av Queen (sensmoral: en film får lov att handla om precis vad som helst så länge Queen står för soundtracket). Kuriosa i övrigt: Brian Blessed som spelar Vultan, ledaren för hökfolket (han som fäller en vakt och himlar med ögonen), spelar även Boss Nass i Star Wars: Episod I.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Topp 10: Lökar

Lök innehåller mycket antioxidanter, proteiner och flavonoider, och sägs minska risken för bröst-, livmoder-, mag-, prostata-, njur-, munhåle-, pharynx-, esophagus- och ändtarmscancer. Vilket ju är trevligt. Dessutom begåvas man med en eminent andedräkt på köpet, som håller obehöriga (läs: alla andra människor) på behörigt avstånd.
 1. Vitlök
 2. Rödlök
 3. Scharlottenlök
 4. Gullök
 5. Gräslök
 6. Silverlök
 7. Purjolök
 8. Salladslök
 9. Smaklök
 10. Syltlök
image530
Schysst lök.

Så här skär man för övrigt lök utan att ögonen tåras. Så skär inte jag lök, då jag tycker det är rätt skönt när det svider till lite i ögonen. Men så är jag ju dum i huvudet också, ej att förglömma.Andra bloggar om: , , , ,

Tänk på barnen!

"Tänk på barnen" är inte ett giltigt argument. Någonsin. Oavsett om det gäller att man ska äta upp all mat på tallriken, om man motarbetar homoadoptioner, om man håller ihop ett dysfunktionellt äktenskap, eller om man förordas använda snålt med tändvätska när man grillar. Tänk på barnen bäst du vill, men sluta plåga mig med det faktum att du gör det. Jag förstår att du letar efter allmängiltiga känsloargument, men försök åtminstone vara lite nyskapande nästa gång.

Känsloargument är lägre stående retoriska tilltag, som inte anstår någon som faktiskt har något konkret att komma med (jag säger härmed inte nödvändigtvis att jag har det, jag säger bara att jag inte går runt och tänker på barn dagarna i ända).

Det finns knappt ett område som inte är befläckat av "tänk-på-barnen"-moraliseringar idag. Kd i synnerhet verkar älska att tänka på barn. Tror knappt de gör annat. Sd ligger inte långt efter, även om de inte tänker på barn i allmänhet, utan fokuserar sig väl främst på de rågblonda exemplaren. V och S tänker på fattiga barn. M tänker på rika barn. Mp tänker på smutsiga barn.

Våld på tv och i tv-spel? Tänk på barnen. Sex på tv? Tänk på barnen. Lättklätt på tv? Tänk på barnen. Hud över huvudtaget på tv? Tänk på barnen (barn har ju som bekant ingen egen hud, utan den utvecklas först i fullvuxen ålder). Fula ord på tv? Tänk på barnen. Harry Potter på tv? Tänk på barnen. Invandrare som inte pratar ren svenska på tv? Tänk på barnen.

Mycket barnatänkande blir det till slut. Det går för övrigt utmärkt att helt sonika stänga av tv:n om man nu stör sig så mycket på den. Jag lovar. Det sitter ofta en knapp med avstängningsfunktion framtill på tv:n, och ibland sitter det även en sådan knapp på fjärrkontrollen; en smidig liten apparat med vilken man kan kontrollera tv:n på avstånd.

Mången inskränkning i yttrandefriheten har försökt göras i barnens namn. Utan att jag tror att de själva bryr sig nämnvärt. De är barn för i helvete. Tänk på det du.Andra bloggar om:
, , , ,

Fan ta dig, Björn Gustafsson

Hade tänkt skippa den där överhypade melodifestivalen helt och hållet i år. Att smeta ut skiten över flertalet deltävlingar ger förvisso höga tittarsiffror, men det är lite samma princip som bakom att spä ut vodka med diverse groggvirken - Det är fortfarande precis lika mycket alkohol i, det är bara blaskigare.

Men det blir ju tyvärr(?) inte alltid som man tänkt sig här i livet. Läste nyss att Björn Gustafsson ska agera nån form av sidekick åt Kristian Luuk i år. Så nu måste jag ju se skiten bara därför. "Skrattfest" är för övrigt ett märkligt ord. Ingen jag känner använder sig av uttrycket. "Såg du Scrubsavsnittet på 6:an igår? Inte? Synd, det var en riktig skrattfest". Vem fan pratar på det viset?

 

Kanske borde jag börja. Ska testa att väva in det i konversationen med någon lämplig patient imorgon. "Jaha, ser att du brutit lårbenshalsen. Gör det riktigt jävla skitont, eller känns det mer som en skrattfest?" Hmm. Kanske inte ändå.Andra bloggar om: , , , ,

Omkoppling sker ej på överenskommen tidpunkt

Jag dagdrömmer. Jämt. Jag anser att det är en dygd. Jag befinner mig inte i min egen lilla värld längre. Den är rätt stor vid det här laget. You may say that I'm a dreamer. Som JD i Scrubs, fast med vita sjukhuskläder istället för blå. Problem uppstår dock ibland vid insomnandet om kvällarna. Då hjärnan ska slappna av, och låta dagdrömmandet övergå i drömmande. Det har uppstått problem det i ovanligt stor utsträckning denna vecka. Det är som att ha en feberdröm till skärmsläckare framför ögonen, medan datorn maler i bakgrunden. Som en avgående drömregering som vägrar lämna ifrån sig makten efter valet, utan omvandlas till en diktatur som håller mitt medvetande fången. Kan ligga vaken i timmar. Ibland vet jag inte ens om jag är vaken eller sover. Läste någonstans, någongång, att hjärnan drömmer för att bearbeta de intryck den fått under dagen. Om detta även omfattar dagdrömmeri, så har min hjärna uppenbarligen ett behov av att bearbeta saker non stop. Ska reklamera den. Men var vänder man sig då? Om man inte är troende menar jag?Andra bloggar om:
, , ,

Vackert samband


image530


Joo, det är lite på den nivån just nu. Man måste vara riktigt trött för att anse att detta är kul. Inte ens jag är så trött. Så bevisligen så är det inte kul. Men det är ett vackert samband i all sin enkelhet. Nej, somna i en bok var det, ja.

Tråkigt

Möller slutar blogga skriver han. Ingen utförlig förklaring ges. Kan knappast påstå att det egentligen gör mig varken eller, men Landskrona behöver debatteras, och då är det givetvis trist att en väldigt aktiv bloggare väljer att lägga ner åsiktsproduktionen..

Dagen i övrigt: Halsrygg, Bröstrygg, Ländrygg, Bäcken, Höft, Knä stående med belastning, Knä liggande utan belastning, Fotled, Fot, Axel, Armbåge, Underarm, Handled, Hand och Lungor har röntgats idag gånger flera. Och nu ska det pluggas astronomi i minst 1 timme. Det kommer jag inte att kunna hålla då jag sitter och nickar till hela tiden, men hellre somna i en bok än framför tangentbordet antar jag.

image528
Mmm, ljuva huvudkudde...Andra bloggar om: , ,

Rock band släpps till Wii... ?

DN publicerade nyheten 15:57 idag, så jag är lite efter. Gamespot publicerade nyheten i torsdags 17:58, så jag är till och med ovanligt väldigt efter. Info om releasedatum verkar det vara snålare med tyvärr. GamePro skrev till och med så sent som förra veckan att EA dementerat en Wii-version. Förhoppningsvis så dyker det upp en version lagom till augusti då jag räknar med att ha pengar. Kolla in låtlistan till PS2/PS3/XBOX360-versionerna så länge.


Wonderwall av Oasis på trummor

Tillägg: GamePro har visst även skrivit en notis om att EA visst ska släppa Rock Band till Wii. Skum sida.Andra bloggar om: , , , , , ,

Struligt på röntgen

Jag sysslar med röntgen. Och jag bor i Landskrona. Så då borde jag ju rimligtvis vara dubbelt intresserad av denna nyhet. Men jag är helt enkelt för trött för att kommentera den just nu. Har nämligen röntgat patienter i ett rasande tempo hela dagen. Jag vill härmed enbart göra er uppmärksamma på att nyheten inte har gått mig förbi. Alla kan göra fel. I synnerhet då allt färre fortfarande förväntas göra allt mer. Och ett ärr på foten är väl knappast det värsta som man kan råka ut för efter en läkarmiss. Använd strumpor.

image527


Andra bloggar om: , ,

Blogghjälp!

Gick in på min blogg i morse från min praktikplats, och märkte då att den fortfarande såg ut som innan jag designade om den igår. Väl hemma så ser det åter igen ut som om den har den nya designen. Förste bäste bloggläsare; hur ser den ut? Ser den ut som på bilden nedan, eller är den fortfarande grön/brun med en sköldpadda längst upp?? Tacksam för svar.


Topp 10: Versioner av Umbrella


image525

Alla har garanterat lessnat rejält på den och kanske till och med förträngt den helt redan vid det här laget. Men den förtjänar ändå en topp 10-lista. För det har jag bestämt att den gör.
 1. Lillasyster - Förvandlar den till en helt okej rocklåt.
 2. Boyce Avenue - Akustisk, soft version.
 3. Vanilla Sky - Hetaste videon jag sett på länge. For real.
 4. Rihanna - Originalet.
 5. McFly - Lätt uppspeedad, lite rockigare nu-popversion.
 6. My Chemical Romance - Tyvärr bara en skränig liveinspelning. Men det är ju ändå MCR.
 7. Audrey Butler - Hawaii-inspirerad version på ukulele.
 8. Amy Martin - Väldigt trevlig röst att lyssna till. Akustisk version.
 9. Marie Digby - Ytterligare en akustisk version.
 10. Mandy Moore - Mesig popballadsversion.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Design

Designbearbetning pågår. Därför kommer bloggen se mer eller mindre skum ut i några timmar framöver, innan jag är nöjd.

Testar 1 cm indragning vid styckeindelning


Farliga Landskrona - Del 46

På tal om det eventuella införandet av marknadshyror på hyresrätter, något som jag spontant kan tycka låter lite korkat men med en del bra poänger (balansen mellan tillgång och efterfrågan borde ju faktiskt tillåtas sätta prisnivån även för bostäder (baksida: för rika lär det ju kvitta, för fattiga kommer det att leda till en smärre katastrof)), så borde det rimligtvis, med tanke på Landskronas nuvarande situation, innebära att min hyra kommer att sänkas rejält.

[Observera att stycket ovan är en enda lång, jobbig mening.
Skriven på det viset enbart för att gräma och enervera]

Det fanns ingen som helst bostadskö när jag flyttade hit hösten 2006. Det var så jag hamnade i stan över huvudtaget - Jag fick helt enkelt bostad här först, vilket jag i efterhand är väldigt glad för. Och mig veterligen så har kön inte vuxit sen dess. Tillgång > Efterfrågan = Hyran borde sänkas, således. Hade jag däremot bott i en stad som allmänt betraktats som attraktiv, så hade jag varit fly förbannad om de införde något sådant.

Det känns som om regeringen håller på att tappa kontakten med verkligheten på mer än ett sätt den senaste tiden.Andra bloggar om:

Energy fur ihren Schwanz, kaufen und 85% sparen

Rensade igenom min studentmail precis, av 253 mail så var 251 skräp. Lite drygt 70% av alla dessa mail handlade om penisförstoring. Rubriken ovan är från ett av dessa. Humor på låg nivå. Resterande 30% handlade som vanligt om Rolexkopior och billiga läkemedel. Nåt enstaka mail var ett sånt där klassiskt "hi, remember me? we talked over AOL last night, and I promised to send you some pixx, tihihihihi". Och så är det meningen att jag ska tro att "aha, det är nån tjej som mailat fel av misstag, så alldeles lagom penibelt och intimt, guldläge att lära känna en snygg tjej, wohoo". Ack, abderitiska värld.

Väldigt kul igår kväll i alla fall (som alltid när det vankas röntgenfest). 7 glas vin och så lite tequila på det, sen hann jag inte mycket mer innan jag var tvungen att ta sista tåget hem. Tack för det, Skånetrafiken. Visst, jag kunde ju ha stannat längre, men då hade jag varit tvungen att åka hem via Malmö-Köpenhamn-Helsingör, och sen ta färjan över till Helsingborg och tåg sista biten, restid strax över 4 timmar. Och det ville inte jag.Andra bloggar om:
, , , , , ,

Jävla Winamp...

Winamp har gjort det till en principsak att slumpa fram Spirit in the sky med Norman Greenbaum så ofta som möjligt. Så jävla bra är den inte. Den är på sin höjd en 2 ggr i månaden-låt. Dessutom så är det mer en låt att lyssna på då man kör bil, och jag har inte ens någon bil. Hade Winamp varit en hundvalp så hade jag inte tvekat att skänka bort den gratis. Slumpa fram musik som jag vill lyssna på istället för i helvete. Bara för att jag skrev så där så har Winamp slumpat fram tre Queenlåtar i sträck nu. Jävla suck-up.

(Suckup: One who patronizes a person on a sickenly manner, usually ostenting to "sum points" with that person or enhance their friendship easily).Andra bloggar om:
,

Frågor

HUR MÅNGA TIMMAR SOV DU INATT? Runt 9 timmar.


VILKEN FILM SÅG DU SENAST? Perfume: The story of a murderer, den var udda men bra.


VILKEN INTERNETSIDA BESÖKTE DU SENAST?
Windyjonas, där jag hittade denna lista.


VAD SA DU SENAST TILL VEM? "Vad sa jag senast till dig?", till min sambo.


VEM FICK DU SENAST SMS FRÅN OCH VAD STOD DET? "Sweet!!", från min sambo.


VAD GJORDE DU IGÅR? Röntgade patienter halva dagen, befann mig i halvdvala den andra halvan.


VAD HAR DU GJORT IDAG? Ätit frukost och kollat på Scrubs.


VAD SKA DU GÖRA IMORGON? Plugga astronomi, om jag inte är bakis.


HUR MÅNGA MSN-KONTAKTER HAR DU? 100, exakt.


VILKET LAND BESÖKTE DU SENAST? Norrland.


VAD SÅG DU SENAST PÅ TV? Scrubs.


SENASTE KÖP? 2 st 60 cm lysrör till sköldpaddan, 4 gröna äpplen och lite vaniljglass.


VAD HAR DU DÅLIGT SAMVETE FÖR? Ingenting faktiskt.


VAD HAR DU FÖR SKOR? Barfotabarn i livet.


VAD HAR DU PÅ DIG FÖR KLÄDER IDAG? Än så länge enbart ett par kalsonger och en varm tröja, men det är bara för att jag strax ska in i duschen.


VILKEN MUSIK HAR DU LYSSNAT PÅ IDAG? Just nu: Led Zeppelin.


GILLAR DU KAFFE? Hatar kaffe. Kaffe är Djävulen.


ÄR DU VEGETARIAN? Nej, befinner mig högre upp i näringskedjan än så.


HAR DU SAGT "JAG ÄLSKAR DIG" TILL NÅGON IDAG? Ja.


VAD HETER DINA KUSINER? Oj. Har för många för att hålla ordning på.


VAD DRACK DU SENAST? Vatten.


GILLAR DU ATT LAGA MAT? Ibland, bara det inte är för många ingredienser, då tappar jag intresset.


NÄR DRACK DU ALKOHOL SENAST: Nyårsafton.


VAD SKA DU GÖRA IKVÄLL: En i klassen fyller år, så det är stor röntgenfest i Lund.


VAD LIGGER NEDANFÖR DIN SÄNG: 4 st ihopfällbara extrastolar.


HAR DU ETT JOBB: Ja.


VAD SKRATTADE DU ÅT SENAST: Scrubs.


TIPS PÅ EN BRA SAK: Handdesinfektionsmedel.


NÅGRA FRAMTIDSPLANER: Bli världens bästa röntgensjuksköterska.


NÅGON SOM FÖRSTÅR DIG: Haha, nej det betvivlar jag.


ETT PAR CONVERSE: Nej.


KÄRLEK I HJÄRTAT: Ja, självklart. Vad ska man annars ha där? Blod?image522


Andra bloggar om: , ,

Skämtförtydligande

Jag vet faktiskt inte varför folk läser denna blogg. Den handlar om så pass vitt skilda ämnen att det är svårt att identifiera vilket av dessa som folk återkommer för att ta del av. Jag är dock hyfsat säker på att de allra flesta inte surfar in här för att mötas av bilder på konstiga tekannor. Och just därför så var det så kul att ägna ett inlägg åt just sådana. Extra roligt att låta inlägget ligga högst upp på bloggen i två dagar.

Men det verkar tyvärr som att detta klockrena skämt helt gått människor förbi. Så nu säger jag det i klartext: Det var ett skämt. Tekannorna var förvisso jättesöta och jag skulle lätt vilja ha ett par av dem, men varför skulle jag blogga om dem för? Utvidgning av skämtet: Nästintill allt jag skriver här inne är på skämt. Jag får sällan utlopp för de lite mer avvikande inslagen i min humor i diverse sociala sammanhang, så de får vackert frodas på bloggen istället.

(obs, detta inlägg består nästan uteslutande av sarkasm).Andra bloggar om: , ,