Det stora dumjäveldagen

- Du får inte gå här, dumjävel!

A-lagaren var knallröd i ansiktet, av alkohol, förkylning, kallt väderlag eller raseri var svårt att bedöma. Han uppträdde på det där viset som man får för sig att folk man läser om i tidningen uppträtt, när det står att de uppträtt "hotfullt".

- Jag tror inte på kroppskontakt, svarade jag.
- Och va fan menar du med det?, skrek herr a-lagare.

Han var definitivt röd i ansiktet pga raseri. Och alkohol. Och det kalla väderlaget.

- Med dig. Jag tror inte på kroppskontakt med dig.

Jag ansåg att saken därmed var färdigdiskuterad, och bytte samtalsämne:

- Det var sol när jag gick hemifrån.

Jag tyckte att det sammanfattade det hela. Jag hade gått förbi busskuren han satt i, och han satt där antingen för att han väntade på bussen, eller för att det regnade. Busshållplatsen låg precis utanför Systembolaget, så jag tror inte att han upplevde att han var i alltför brådskande behov av att åka någonstans. Alltså satt han där för att det regnade.

- Va!??,
skrek han.

Han tror på högljudd kommunikation. Det är acceptabelt. Så länge han inte tror på kroppskontakt med mig så är det lugnt. För den beviljar jag honom inte.

- Det var sol när jag gick hemifrån, upprepade jag.
- Jaha. När gick du hemifrån då?, frågade han i vad jag anser är normal samtalston.

Han gjorde därmed avkall på hans tidigare ambition att försöka föra hela samtalet på över 105 decibel.

- När det fortfarande var sol ute, svarade jag. Då gick jag hemifrån.

Nu var jag uttråkad. Han hade tråkat ut mig. Han hade haft en gyllene chans att faktiskt underhålla mig för ett efemärt ögonblick, men han tog den inte. Han verkade ana förändringen i min inställning till konversationens fortlevnad, för han gick nu och satte sig igen. På det hela taget så har det varit en ovanligt märklig dag, nu när jag tänker efter. Jag gick vidare bort till min hållplats med mina citygrosskassar. Såg att den äckliga, ljusbruna spindeln som jag mosat mellan tidtabellen och dess skyddsplastskiva i somras forftarande satt kvar.

Den hade hunnit börja mögla nu.
Kategori:

Visste du att: Enkel matematik


image563


Visste du att...

...ibland behöver det inte svårare än så här. Faktiskt. En stadig botten + ett par schyssta lökar = Lökpaj. Det enda som var någorlunda komplicerat var den separationsångest som infann sig då den sista biten var på väg ner längs matstrupen.Andra bloggar om: , ,
Kategori:

Resultat efter första perioden

SSK - Luleå 1-0, Färjestad - Mora 0-1, Brynäs - Skellefteå 1-2. Jag har inte nerver nog för att beskåda detta. Återkommer eventuellt efter det att vi mött Luleå hemma på lördag. Beroende på utgången av matcherna då, såklart. Nu skär jag av alla mina kontakter med omvärlden i ett par dygn. Hejdå så länge, Internet.

image562

Tillägg 2008-02-29 19:28: Okej, vi vann ju faktiskt. Nu behöver vi "bara" spöa Luleå imorgon för att slippa Kvalserien. Slutspelet är så sjukt nära nu att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
Kategori: