Maffiafasoner

Man kastar bara inte sten i glashus. För då kommer Orreforsmaffian och lägger ett hästhuvud i din säng. Tro mig på mitt ord. Eller ännu bättre; lita på min kameralins. Scary business as usual. Detta är nog mitt 'god natt'. Allt kan inte vara ett Waterloo. Men jag är besegrad. Nu ger jag mig.
Andra bloggar om:
, , , , ,

SystemfelJag behövde inte visa legitimation på systemet tidigare idag. Ridå.

Kände med ens av såväl ischias som artros. Och såg jag inte en begynnande rynka reflekteras i kassörskans glasögon? Jag linkade i varje fall ut därifrån i sakta mak, och var allt annat än nöjd med världen i allmänhet och med min ynkliga tillvaro i synnerhet. Med en asgarvande jävla sambo i släptåg.

Som tur var så gjorde en sushi special på Asia Palace (Ödmanssonsgatan) mig på bättre humör igen. Annars kunde det ha slutat illa. Riktigt illa. (Fråga mig inte exakt hur det kunde ha slutat illa, jag behöver faktiskt det här kryphålet för att rättfärdiga mitt sushivältrande).

Resten av fredagskvällen ska nu ägnas åt min hemtentamen i magnetresonanstomografi. Är det tänkt i alla fall. Har ju blivit lite glömsk på äldre dar, så vi får se hur det går ...
Andra bloggar om:
, , , ,

Dagens länktips

Dagens länktips: Conny blir undersökt med magnetkamera. Jag upplever tyvärr inte att jag tillhör den primära målgruppen för informationsfilmen, men det är väldigt trevligt att den finns. Om bara fler föräldrar var medvetna om dess existens, skulle mitt jobb bli lite, lite enklare. Ormen Conny måste undersöka sin rygg då han trillat ner från ett träd. Det finns liknande filmer på temat, med titlar som Ville blir undersökt med datortomografi, och Gabriella röntgar sitt framben. Gabriella är en gnu. Jag känner två människotjejer som heter Gabriella. Ingen av dem har, mig veterligen, några framben att tala om. Dock visar de framfötterna emellanåt.


MR sagittalsnitt av ländrygg


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Topp 10: Road trips

En topp 10-lista. Ni har sett dem förr. Just den här topp 10-listan belyser på ett smidigt sätt de 10 bästa road trip-filmerna. Hittills, bör tilläggas. Påminn mig gärna om jag råkat glömma någon. Jag gör sånt ibland.

"A road trip is a journey via automobile, sometimes unplanned or impromptu, or a journey involving sporting game(s) away from home, thus encompassing any journey by automobile, regardless of stops en route" /
Wikipedia

 1. Little Miss Sunshine (2006)
 2. Natural Born Killers (1994)
 3. Dogma (1999)
 4. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)
 5. Livet från den ljusa sidan (1997)
 6. Beavis & Butt-head Do America (1996)
 7. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994)
 8. Fear and Loathing in Las Vegas (1998)
 9. Rain Man (1988)
 10. Thelma & Louise (1991)

Bubblare:
 • Ett päron till farsa på semester i Europa (1985)
 • Dum & dummare (1994)
 • Easy Rider (1969)

Inte ens nära:
 • Crossroads (2002)Andra bloggar om: , , , ,

På begäranNåt.
Det bästa...

Det bästa med att precis ha haft influensan, är att veta att det kommer att dröja ett bra tag till nästa gång. Och jag slipper drabbas av dödsångest så fort en patient råkar nysa eller hosta inom en sju meters radie från mitt sköra lekamen. Fast å andra sidan ... med mitt ofelbara sinne för timing, så är det väl dags för vinterkräksjukan om 3... 2.... 1.....
to be continued.

Andra bloggar om:
, ,

Leksak

Har lekt med en sån här liten sötnos hela dagen. Den surrar taktfast och är avslappnat grön. What's new with you?
Andra bloggar om:
, , ,

Låtlistan till Guitar Hero: Metallica släppt

Finns att läsa här för den intresserade, och obligatoriskt åsiktsappendix återfinns här. Många trevliga överraskningar, som Dyers Eve, No Leaf Clover, Seek and Destroy, och så klart Stone Cold Crazy (av Queen). Och givetvis en hel del väntade spår som Master of Puppets, Enter Sandman, Welcome Home (Sanitarium), The Unforgiven och company. Hade dock gärna sett The Call of Ktulu istället för Orion, och alltid lika underskattade Leper Messiah hade passat perfekt in i mixen. Enligt mig. Och förbannat jävla synd att de hoppade över underbara ...And Justice For All. I övrigt kan jag knappt bärga mig.
Andra bloggar om: , , , , , ,
Det där 'enligt mig' är för övrigt det övergripande temat här på bloggen.

Fototriss: Ätbart

Veckans fototrisstema är ätbart. Ganska fria tyglar, således. Bild 1 är från när jag var på genomresa i Sthlm. Gick förbi mitt gamla favoritsushiställe, som nu förvandlats till något så märkligt som en indisk restaurang som ändå envisas med att servera sushi. Bild 2 är tagen hemma i Norrland. Det är en Calskrove. Jag blev väldigt, väldigt mätt. Väldigt. Och bild 3 summerar på ett föredömligt sätt allt som är gott här i världen. (Ja, det är en surströmming).


Sådär! Hade jag inte redan lagt upp en bild på min fina vändstekta hjärna på gullöksbädd, hade den annars haft en given plats i trissen. Lev väl.Andra bloggar om: , , , ,

Tack för en helkväll, Carl von Linné!

Satte mig ner här framför datorn strax efter det att matchen var slut.

Klockan var väl kanske 18:30.

Jag hade då ett tydligt mål. Jag skulle artbestämma och kategorisera alla våra växter (Plantae) ner till minsta underart/hybrid (Domän - Rike - Division - Underdivision - Klass - Ordning - Familj - Släkte - Art). Vi har visst 60 växter för tillfället, vet jag nu. Och jag blev precis klar. Sex timmar senare. Gick dock bet på orkidéerna (fyra stycken, svårt att veta vilken art de tillhör när ingen av de jävlarna blommar just nu), chiliplantorna (två stycken, är bara ett par-tre cm höga än så länge, går ej artbestämma) och två av våra Aloe som jag inte kunde fastställa tillförlitlig underart på.

Sen skulle ju varje växt få ett namn också, om den inte redan hade ett sen innan. Inte ett namn på latin eller ett officiellt namn på svenska, utan ett riktigt namn så att jag kan prata med dem ordentligt. Ampelliljorna (11 stycken) är nu döpta efter påvar, ormbunkarna (två stycken) efter svenska poeter som tagit livet av sig, och gullrankorna (tre stycken) efter sagoprinsessor. Och så vidare. Har sammanställt en lista över växterna, där de sorterats efter varje växts placering i lägenheten. Kommer antagligen att kompletteras med bilder framöver.

Nu känner jag mig väldigt tillfreds. Extremt välorganiserad och avslappnad. Som efter den gången då jag organiserade om i bokhyllan. Lycklig.
Så tack så mycket, Carl von Linné. You really made my day.

Tack till Niko Dimitrakos också.Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Eget

Det är svårt att sköta sitt eget, när ens eget inte sköter sitt. Tänkte jag. Drömde jag. Sen vaknade jag av att Rickard Olsson fick till nån lagom krystad slutkläm som involverade en höj- och sänkbar säng och en fjärrkontroll i Vem vet mest. På det hela taget så har väl fredagskvällen gått i feberns tecken. Tjohoo.

Kort inlägg (jag lovar! Och dessutom lägger jag in en bild på Hitler)

Vilka koncisa inlägg jag spottar ur mig för tillfället (obs; ironi). Lägger in ett lite märgfullare inlägg här, bara för att balansera upp det hela en smula (fastän en bild ju säger mer än 1000 ord...?)Andra bloggar om:
, , , , ,

Minus minusSå här fungerar det ju. Det borde alla kunna hålla med om. Men igår så frågade min sambo varför det fungerar på det här viset. Varför minus minus blir plus (medan plus plus inte blir minus). Och vad svarar man på en sån sak? "För att det är så?" Knappast ett godtagbart svar.

Hittade som tur var ett uttömmande svar på
den här sidan nu på morgonen, tar mig friheten att kopiera in det här nedanför:

"Minus minus blir plus: Det gäller att -x är det tal som lagt till x ger summan 0. För t ex x = -7 innebär detta att -(-7) är det tal som lagt till -7 ger summan 0. Eftersom -7 + 7 = 0 så är det sökta talet -(-7) lika med 7. Allmänt gäller att -(-x) = x. På samma sätt är x - y det tal som lagt till y ger summan x. Då y = -z ger detta att x - (-z) är det tal som skall läggas till -z för att man skall få x. Men lägger man x + z till -z så får man ju x och detta medför att x - (-z) = x + z.

Minus gånger minus blir plus: Att (-x)(-y) = xy är en följd av att vissa räknelagar skall vara uppfyllda. Vi kan börja med att förklara varför (-x)y = -(xy). Distributiva lagen, dvs (a + b)c = ac + bc, ger att 0 = 0⋅y = (x + -(x))y = xy + (-x)y. Detta visar att om man lägger (-x)y till xy får man summan noll. Enligt vad som sades i första stycket innebär detta att (-x)y = -(xy). Vi får sedan att 0 = 0⋅(-y) = (x + (-x))(-y) = x(-y) + (-x)(-y), vilket ger att (-x)(-y) = -(x(-y)) = -((-y)x) = -(-(yx)) = yx = xy.

Minus delat med minus är plus: Detta följer direkt av att y/x är det tal som multiplicerat med x ger produkten y och reglerna för multiplikation.

[...]

[Minus minus blir plus, alternativ förklaring]

Vi försöker med tallinjen som har en nolla någonstans, negativa tal till vänster om nollan och positiva till höger. Talet 5 ligger då 5 enheter till höger om 0 och talet -5 ligger 5 enheter till vänster om 0. Att addera ett positivt tal, t ex 7, till ett tal skall betyda att man förflyttar sig så många enheter åt höger. Man inser då att -5 + 7 = 2 och 5 + 7 = 12. Att addera ett negativt tal innebär att flytta sig ett antal enheter åt vänster. Att addera -7 betyder att gå 7 enheter åt vänster. -5 + (-7) = -12, 5 + (-7) = -2. Att subtrahera betyder att gå åt motsatta hållet. Att subtrahera 7 från 5 betyder alltså att flytta sig 7 steg åt vänster. Att subtrahera (-7) från 5 att gå 7 enheter åt höger och då hamnar man i 12.

Vad gäller multiplikation kan man resonera på ett liknande sätt men där är kanske multiplikationstabellen bättre. En del av treans tabell bakifrån är 4⋅3 = 12, 3⋅3 = 9, 2⋅3 = 6, 1⋅3 = 3, 0⋅3 = 0. Hur skall vi fortsätta, dvs vad skall (-1)⋅3 vara? Eftersom talen minskat med 3 i varje steg innan så bör de väl fortsätta att göra det. Efter 0 bör alltså -3 komma. Fortsättningen blir (-1)⋅3 = -3, (-2)⋅3 = -6 osv. Ett grundläggande krav på multiplikation är att ordningsföljden inte skall ha någon betydelse. Vi inser då att 4⋅(-3) = -12, 3⋅(-3) = -9, 2⋅(-3) = -6, 1⋅(-3) = -3, 0⋅(-3) = 0. Här ökar talen med 3 i stället. Den naturliga fortsättningen blir (-1)⋅(-3) = 3, (-2)⋅(-3) = 6 osv."Andra bloggar om: , , , , , ,

Att jämföra Jesus med Dracula litegrann

"(...) det är ingen alls som vet om tron [på Jesus] är sann." Nej, det stämmer alldeles utmärkt. Däremot så är det väl att betrakta som rationellt och rimligt, att utgå från antagandet att något som det inte finns några som helst belägg för och som trotsar flertalet naturlagar, faktiskt är fiktion? Och känner man ändå för att (envist) påstå att det är sant (i det här fallet handlar det om tron på att det levde en man för strax över 2000 år sedan, som förvandlade vatten till vin, gick på vatten (dock ej exakt samma vatten, anm.), återuppstod ifrån de döda, var son till den/det som sägs ha skapat världsalltet (rödförskjutning och andra vetenskapliga bevis till trots), fick ett par fiskar och några bröd att räcka till tusentals människor, och sa en del kloka saker om kärlek), så ligger väl bevisbördan rimligtvis hos den som väljer att ställa sig bakom det påståendet?

Mig veterligen finns det exakt lika många konkreta belägg - faktiska, obestridliga bevis - för att handlingen i exempelvis Dracula (Bram Stoker, 1897) är sann, som det finns evidensbaserat stöd för att de underverk som Jesus sägs ha uträttat verkligen ägde rum? Dvs det står så i en gammal bok. Motbevisa mig gärna, världen skulle vara ett mycket bättre ställe om det visade sig att det faktiskt existerade vampyrer.

Dock kanske 118 800:s svar i artikeln ovan var lite väl arrogant. Folk får lägga tid och krut på trosläror bäst de vill. Bara de inte försöker dra in mig i det hela (ty då snedtänder jag). Och bara de inte går omkring och anser sig vara bättre människor än alla oss icke troende (även om självbelåtenhet är väldigt komiskt att iaktta, så ser jag inte riktigt hur det stämmer överens med hela det där kristna idealet). Folk får precis lika gärna låta bli att tro (...ej nödvändigtvis att likställa med att veta). Eller spendera sina liv med att vela lite mittemellan. Eller rycka på axlarna och låta bli att bry sig. Allt är okej. För ärligt talat; ingen vet något alls. Däremot så vet jag faktiskt vad det är rimligast att anta. Tills dess att nya bevis presenteras i sammanhanget.

George Carlin får avsluta inlägget feberyrandet. För att han är förbannat rolig. God natt.(Såna där långa, jobbiga meningar, som den i det första stycket av det här inlägget, kallar min lärare för Robert-meningar. Jag vet inte vad hon snackar om. Alla skriver väl som jag?)Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Hurra för mig!
Skratta ni bara. Jag sitter här med influensa, när jag borde vara ute på min efterlängtade praktik som börjar idag. Och om vi förlorar mot Modo ikväll, så kommer jag fan i mig att behöva den här fåniga skivan. Och då, kära läsare, förstår ni att jag sjunkit lågt. Ja, givetvis lägre än Glocalnet (suck...). Till och med lägre än Skellefteås formkurva.


5 senaste: 1 vinst, 4 förluster.

Jag är dock inte fullt lika pessimistisk som
herr Wennerholm verkar vara. Men det är inte utan att det finns vissa tendenser som pekar åt det hållet. Redan för två år sedan redogjorde jag för vikten av att spela bra i januari. Något som vi verkligen inte gjort hittills. Det börjar nästan kännas som jag är van vid att det brukar kännas att vara AIK:are. Att få uppleva den här ångesten igen... det är nästan som att komma hem. På ett väldigt sinnesrubbat vis.

Men om sanningen ska fram så tror jag ändå på vinst ikväll. Det är ju för fan bara Modo, och med Skrbek tillbaka borde det bli lite ordning på BP. Vi tar oss i kragen och vinner med 5-2.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Geografi

Jag skrev: Hässelby
Firefox rättstavningsprogram: Menade du 'Hässleholm'?

Och det var i ärlighetens namn än längre från sanningen än när blomsterhandel gavs som
stavningsförslag till Blondinbella. Som av en slump så var det dessutom bara fyra dagar sedan jag smygmobbade Hässleholm senast. Jag vet inte varför det blivit så. Kanske för att stan ser så grå och trist ut genom fönstret på tåget när jag är på genomresa. Kanske för att det regnat varenda gång jag varit där. Kanske för att alla jag känner där saknar humor. Kanske för att kombinationen av gult och grönt i kommunvapnet får mig att associera till Björklöven. Eller kanske för att jag i slutet av mellanstadiet köpte ett seriealbum med Herman Hedning, där Hässleholm likställdes med världens ände.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Vattenkran i ögatAftonbladet bjuder på
fler röntgenbilder idag. Vattenkran i ögat för Yi Zhao, och kanske en intressepil i ögat för alla er som inte bryr er om röntgen. Måste ha ställt till med lite bekymmer. Dels för att han av uppenbara skäl inte kan genomgå en MR-undersökning, då det i regel är en korkad idé att lägga in en människa som sitter fast i en stor metallbit i ett väldigt kraftigt magnetfält. Och dels för att tidigare nämnda metallbit skulle ha gett väldigt mycket artefakter (störningar) i bilderna vid en CT-undersökning. Men de konventionella röntgenbilderna blev ju rätt tjusiga ändå.

Ett stort plus till Aftonbladet för att de kör såna här röntgenberättelser då och då. Men även ett stort minus, då de fått för sig att magnetresonans heter "magnetröntgen".Andra bloggar om: , , , , , , ,

Brasmickel

Jag skrev: Blondinbella
Firefox rättstavningsprogram: Menade du 'Blomsterhandel'?

Och jag önskar faktiskt att jag gjorde det.Andra bloggar om:
, , ,
Klura på den rubriken, ni...

Farliga Landskrona - Del 54

Sören Kirkegaard skrev för lite över 150 år sedan att all äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den man vill hjälpa. Och mäktar man inte frammana någon ödmjukhet, så kan man heller inte hjälpa någon. Efter att ha klurat på detta i ett par dagar nu - genom täta feberdimmor, förvisso - så har jag kommit fram till att det stämmer. Det måste vara så. Att sedan observera Sverigedemokrater försvara sin invandringspolitik med argumentet att den faktiskt är till för att hjälpa (även) invandrare, är stor humor. Ty så pass renodlat hyckleri är sällsynt nuförtiden.

Och det var väl på ett ungefär vad jag kände att jag behövde få ur mig i ämnet.


Vackra, underbara Landskrona
Till vänster: Vattentorn. Till höger: Stjärna av spektraltyp G2.
Andra bloggar om:
, , , , ,

Bästa scenen - Seinfeld

Det går givetvis inte att avgöra vilken scen i Seinfeld som är den allra bästa. Mänskligheten kommer att ha hunnit hitta en kur mot cancer, samt skapat varaktigt fredliga relationer med intelligenta civilisationer på andra planeter, innan den ens kommit i närheten av att lösa denna outgrundliga gåta. Är det yada yada yada, onanitävlingen, soppnazisten, den talande magen, avsnittet som är en enda lång scen när de väntar på att få ett bord på en kinarestaurang, när Elaine skriker 'Stella', när Susan dör, JFK-parodin med spottloskan och Keith Hernandez, när Kramer får en roll i en Woody Allen-film, när George dubbeldippar, Festivus, när Jerry dejtar tjejen som är både snygg och ful, när George badat i alldeles för kallt vatten, Kramers soffbordsbok om soffbord, Bizarroavsnittet, när Elaine 'dansar', Bubbelpojken... och så vidare ett bra tag till, ni fattar poängen. Det går inte att välja. Det går verkligen inte. Därför är det bra att följande video existerar. Den summerar serien på ett utmärkt sätt. Fan, måste köpa den där Boxen nån gång...
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Anställning

Anställd som: Leg. Röntgensjuksköterska
Anställd vid: Region Skåne
Anställningsform: Visstid vikariat
Anställningstid: From: 2009-06-15. Tom: 2009-12-31

Lågkonjunkturen till trots; renodlad råtalang kan
man inte förneka (obs; låtsas-sakna-självdistans-humor).

Femur X-RayAndra bloggar om:
, , , , , ,

På riktigt

Det krävdes förvisso några minuter av intensiv tankeverksamhet från min sida, men jag har nu kommit fram till att denna sida faktiskt är seriöst menad. Cathoogle - The best way for good Catholics to surf the web. (Nästan) alla sökresultat verkar ha någon form av religiös anknytning. Bland sökresultaten för Hitler återfinns sidor med titlar som 'Was Hitler a Catholic?' och 'Hitler's Plan to Kidnap the Pope', och letar man på pedophile får man fullt med resultat som 'The Myth of the Pedophile Priest' och 'Pedophile Priest Statistics'. Letar man istället på diverse mer eller mindre obscena ord (till exempel engelska synonymer för sexuella handlingar som Den Heliga Skrift inte är så förtjust i), får man inga sökresultat alls. Men censorskap är väl ett tidens tecken, antar jag. Syns inte, finns inte.

Ja ja. Nu ska jag och min senaste lekkompis roa oss lite på tu man hand i hand mot censurland. Sitt inte uppe och vänta.
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Gurgla med vodka?

Fungerar det att gurgla med vodka om man känner att man har en förkylning på gång? Jag tänkte ge det ett försök i ett par dagar nu, återkommer kanske med utvärdering. Har inte tid att vara sjuk just nu. Obligatoriska föreläsningar plus en arbetsintervju nästa vecka. Och så ska jag ut på praktik också. Råkade dock svälja vodkan jag gurglade med alldeles nyss. Och än så länge mår jag finfint... Verkligen finemang!


Annons siktad i SAS reklamtidning (den där i stolsryggen framför
en...) för några år sedan. Råkade rivas ut och sparas.


Andra bloggar om:
, ,

Den omöjliga topplistan

Har under flera år försökt rangordna Queens studioalbum. Från det bästa till det sämsta. Det har inte gått så bra. Listan ser olika ut för varje gång. Är jag glad ser den ut på ett sätt, är jag sur ser den ut på ett annat, är det sommar ser den ut på ett tredje, är Skellefteå AIK inne i en formsvacka ser den ut på ett fjärde, har jag glömt att vattna blommorna ser den ut på ett femte, och så vidare.
Men nu kom jag på den snillrika (yup) idén att betygsätta varje enskild låt (längs en likertskala, 1-5), och sedan räkna ut snittbetyget för varje skiva. Inte för att jag nu anser att en skiva kan bedömas enbart genom en analys av dess beståndsdelar, man måste givetvis se till helheten som oftast väger tyngre, men för att det ger en indikation på vilken skiva som har bäst låtmaterial. Så nedan följer inte en lista över vilka Queenskivor som är bäst.

Utan kanske mest en lista som jag slängt ihop för att jag egentligen borde plugga.

01. The Game (1980): 4,6 / 5
02. A Day At The Races (1976): 4,3 / 5
03. Made In Heaven (1995): 4,1 / 5
04. A Night At The Opera (1975): 4,0 / 5
04. Innuendo (1991): 4,0 / 5
06. News of The World (1977): 3,9 / 5
07. Sheer Heart Attack (1974): 3,8 / 5
07. The Miracle (1989): 3,8 / 5
07. The Works (1984): 3,8 / 5
10. A Kind of Magic (1986): 3,7 / 5
10. Queen (1973): 3,7 / 5
10. Queen II (1974): 3,7 / 5
13. Jazz (1978): 3,6 / 5
14. The Cosmos Rocks (2008): 3,5 / 5
15. Hot Space (1982): 3,3 / 5
16. Flash Gordon (1980): 2,8 / 5

Made in heaven hamnade mycket högre upp (3:a) än vad jag trodde den skulle göra. Och Queen och Queen II hamnade oförskämt långt ner (delad 10:a). Men att The Game skulle ligga i topp var väntat. Observera även att medelbetyget för låtmaterialet på The Cosmos Rocks hamnade på 3,5, dvs mitt emellan betygen i mina två recensioner av skivan (
4/5 och 3/5).Och den hamnade för övrigt precis där den ska ligga; bättre än såväl Hot Space som soundtracket till Flash Gordon, men sämre än resten.

Så nu vet ni det också. Ska Queen utforskas, börja uppifrån och arbeta er nedåt.


Andra bloggar om: , , ,

Bakgrundsbrus

Dåliga ordvitsinstitutet (huvudsäte i Göteborg, närmast belägna lokala filial återfinns i Hässleholm), som står bakom klassiska inlägg här på bloggen som Dupontare Dupontare, Gayikon, Hundöron och Vi bombarderas dagligen av bilder föreställande perfekta kroppar, är nu tillbaka i högform. De presenterar härmed stolt sin senaste kreation; Bakgrundsbrus.
Förlåt.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Erratum (RE: Recension av 'The cosmos rocks')Okej. Jag har mognat lite nu.


[paus för skratt]
 När jag först
införskaffade The cosmos rocks av Queen + Paul Rodgers var jag lyrisk. En ny Queenskiva! Holy crap! Oh my God! Oh. My. God1, och så vidare.

Sen dess har jag låtit den sjunka in ordentligt. Och jag har granskat den lite mer ingående. Synat den i sömmarna. Hunnit tröttna på den, gett den en ny chans, och sedan tröttnat på den på nytt. Integrerat den i resten av Queenkatalogen, och jämfört med resten av låtskatten. Vänt och vridit, och bla bla blaaa..... (ad infinitum)

Och jag måste nu erkänna, att jag kanske gav den ett betyg (4/5) som låg lite i överkant.

Roger Taylor
är en utmärkt trummis. Paul Rodgers har en gudabenådad stämma. Brian May är en av världens bästa gitarrister. Och klumpar man ihop dem så får man, av någon outgrundlig anledning, en slutprodukt som är sämre än vad var och en av herrarna har åstadkommit solo.

Och allt känns, i grund och botten, inte riktigt Queen. Skivan saknar något väsentligt. Hela schabraket känns bara jävligt safe på nåt vis. Det är inte det att låtarna är dåliga, verkligen inte, utan snarare att de är låtar som vilket rockband som helst skulle kunna ha snickrat ihop. De är rockens motsvarighet till allkrydda; det är slätstruket, intetsägande, och passar till nästan alla. Det är lite textklichéer här, lite bluesriff där, och så är det inte så himla mycket mer.

Som jag var inne på tidigare, så har gitarrspelandet och lager-på-lager-körerna fått stiga åt sidan. Likaså kreativiteten, hela over-the-top-estetiken, och det där lilla men ack så viktiga stänket av galenskap, som varit varje tidigare Queenskivas signum. För att inte glömma Queenhumorn... Och Queen var väl alltid mer utstuderad, vidlyftig glamour (A night at the opera eller A day att the races) än vräkig ölhävarbluesrock (The cosmos rocks)?

Men inte nu längre. Skrapar man dock lite på ytan så finns gitarrsolona där, tillsammans med ett och annat innovativt riff. Och gräver man än djupare så finns där fragment av en svunnen storhetstid, men inte mycket mer. Och då har jag verkligen letat. Och jag ska väl för fan inte behöva leka tryffelgris för att kunna uppskatta en Queenskiva fullt ut?

Queen + Paul Rodgers - The Cosmos Rocks
Konvolutdetalj, the cosmos rocks.


Nytt betyg: 3/5. Överlag så är det ett gediget och oklanderligt rockhantverk som har en given plats i min samling. Fast det är kanske just det där med oklanderligt som är problemet. Och hålet efter den där karismatiske, mustaschprydde frontmannen med eyeliner och yviga gester; innehavaren av världsrekordet i publikkontakt, har nog aldrig känts större.

Bästa spår: Antingen Through the night eller Say it's not true.1 Who is this 'God' person anyway? (obs; Douglas Adams-referens)

Andra bloggar om: , , , ,

Dagens soundtrack

Man skulle kunna tro att det är One more cup of coffee (valley below) av Bob Dylan, men inget kunde vara mer fel. Det är nämligen Disco inferno av The Trammps som gäller idag. Och det har inget att göra med att sambon ligger däckad med 39,3 i temp just nu. Verkligen inte. Burn baby, burn...
(Fast det är givetvis ok att lyssna på Dylan också. Tänkte bara förtydliga det. Det är ok).

Andra bloggar om: , , , , , ,

To the valley below

Att dricka, eller inte dricka. Det är väl frågan. Dock utan stort F. Synd på smaken bara. Och stanken.Så, nu har jag spikat en tenta, kompletterat lite på uppsatsen, läst MR-fysik och skrivit två skitbra blogginlägg (obs; viss sarkasm i det kursiverade ordet), allt med en hejdundrande migränattack som enda drivkraft. Go body, go!

(Och rubriken var en Bob Dylan-referens, men sånt fattar ju ni, inte sant?)Andra bloggar om:
Nobody, no...

666 x 10 = 6666Plötsligt känns allt annat puckat... Eller hur var det nu?


Andra bloggar om:

Dagens 'Att göra' (...fast det är väl ändå kväll nu?)

Dessa punkter finns nedkluddade på baksidan av en bedömningsmall för respondentskap som används flitigt vid medicinska fakulteten, Lunds Universitet. Avsikten med nedkluddandet var nog att jag hade tänkt hinna med merparten av dem under dagen.
 • Vika tvätt. Gjort. Och jag spillde inte, upprepar inte, ut en jävla förpackning tvättmedel över hela jävla sängen i samband med vikningen...
 • Limma tunneln. Säger inte er så mycket, det är sköldpaddsrelaterat, och huvudsaken är att det är gjort.
 • Läsa Barn-HLR. Gjort. Ska upprepas under morgondagen. Samt i övermorgon.
 • Läsa MR-fysik. Inte gjort. Men dagen är inte slut ännu. Och det är ändå något av en frivillig punkt.
 • Läkemedelsräkning. Är osäker på vad jag menade med den här punkten när jag skrev ner den sent igår kväll. Men hittills har jag skitit i den. Kanske är den relaterad till den där duggan i läkemedelsräkning som jag har tidigt imorgon?
 • Fler tabellhänvisningar och kolla över referenserna. Har med kompletteringarna av kandidatuppsatsen att göra. Hakuna matata.
 • Gräsfrö. Jag ska köpa gräsfrön imorgon. Jag ska köpa gräsfrön imorgon. Jag ska köpa gräsfrön. Imorgon.
 • Blogg: Äta med ögonen. Här är dagens stora frågetecken. Någon gång igår natt så fick jag uppenbarligen en idé till ett blogginlägg. Den var så självklar att jag inte ansåg mig behöva nedteckna fler än dessa ord som minnesanteckning. Och nu sitter jag här som ett annat jävla fån. När inte ens jag själv begriper mig på mig, är förvirringen antagligen långt gången. Vad finns att skriva om att äta med ögonen? Suck... Ja ja. Jag slänger ihop ett fånigt kollage, stryker punkten och går vidare med mitt liv.
Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , , , ,

Alla ting har en baksidan. Så även bloggen.

Jag trodde det inte själv först. Självförnekelse kanske. Eller bara bristande insikt. Fan vet. Men bloggen har faktiskt en baksida. Det är alldeles sant. En väldigt konkret och verklig sådan. Jag hittade den precis. Här nedan bifogar jag ett litet bildbevis, ifall ni inte tror mig. Ni har ju som bekant en tendens att inte göra det alla gånger...

xrob - blogging your ass to the moon since 2007.

Det där med att "(...) jag vet inte hur man använder en ordbok" är extra kul, då jag faktiskt fotat baksidan av just min ordbok för att använda som grund för bilden. Men det förväntar jag mig givetvis inte att kreti och pleti ska begripa sig på. Och bokmärka mig kan man göra jättebra genom att klicka
här. Till exempel. Annars fungerar väl klassiska lösningar såsom Ctrl + D fortfarande alldeles utmärkt.Andra bloggar om: blogg, bloggande, baksida, sarkasm, satir, ironi, ordbok, humor, kul, landskrona, camp
Jo... Det här känns onekligen jävligt camp, gör det inte... ?

Topp 5: Sportbloggar som är bättre än de som nominerats

Inga krusiduller, en fråga om (snille och) smak bara. Här är de nominerade. Och här nedan följer de som borde ha nominerats istället:
 1. Savonen & Ekström
 2. Johans blogg
 3. Bättre Hockey 2.0
 4. Bloggen med Mats Wennerholm
 5. Magnus Nyström
Bubblare: Niklas Wikegård

Fritt översatt: Det finns inget tråkigare att läsa än fotbollsbloggar. På allvar. Fotbollsbloggar är Djävulen. Utan Prada. Och vad har Den Magtfulde fått för sig att nominera? Inte mindre än fyra fotbollsbloggar, samt en blogg som till 90% tycks fokusera på fotboll. Man mår ju för fan illa. ...kommer man att kunna rösta blankt, tror ni?

(Inget ont om de nominerade, de sliter säkert hårt för att skriva högkvalitativa och läsvärda bloggar. Synd på det komplett hjärndöda ämnesvalet bara)
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det är så självklart ibland (Dröm #17 - Vattenguden)


1:
Det här är ett diagram över de senaste dagarnas besökarstatistik här på bloggen.
2:
Det här är en bild på några simmare.
3: Vad har de gemensamt? Jo, detta:Formen på kurvan för unika besökare, och ryggens krökning på simmaren närmast kameran, är slående lika. Det är helt sjukt vilka samband man kan hitta, om man bara letar tillräckligt noggrant.


Allt detta fick mig att minnas fragment ur min dröm från igår natt.Jag levde i en värld av sten, där människorna låg i ständigt krig med ett rävfolk (såg ut lite som Disneys version av
Robin Hood, fast utan ögon, och de var av det lite blodtörstigare slaget). Jag hade fötts med en förmåga att kunna förvandla mig till solljus, och jag kunde färdas på solens strålar. Vilket var väldigt behändigt, då de som bekant rör sig rätt snabbt (ca 300.000.000 meter per sekund) och kan snirkla sig in på ställen där en mänsklig kropp inte kan ta sig.

Rävfolket hade tillfångatagit min flickvän. De tog henne på natten, då inga solstrålar fanns som kunde hjälpa mig hinna ifatt dem. Hon såg ut exakt som min flickvän i verkliga livet, men med skillnaden att hon nu hette Molì, och hade övernaturliga krafter (som en Aes Sedai, på ett ungefär). Hon hölls fången i ett bergrum helt utan fönster, där inget solljus kunde ta sig in, och hon vaktades dygnet runt av minst åtta rävmän beväpnade med mörkerpilar (pilar vars spetsar är doppade i antiljus, och som besitter förmågan att utplåna allt ljus). Rävmännen var dessutom insmorda i solskyddskräm (för tro mig, man vill inte ha arga pojkvänssolstrålar ända in på huden).

Det såg med andra ord dystert ut. Så jag sökte upp en transparent prinsessa, som bodde ovanpå ett väldigt högt vattenfall. Vanliga människor kunde inte bestiga vattenfallet, men som en solstråle kunde jag utan ansträngning röra mig mot vattnets färdriktning. Prinsessan lärde mig vattenelementets alla hemligheter, och jag insåg att mitt öde var att överge ljuset och istället uppfylla min födslorätt och förvandlas till Vattenguden. Som sådan skulle jag kunna förvandla mig till vatten istället, och dessutom så skulle jag tillsammans med Eldguden, Vindguden, Jordguden och Månherren styra rättfärdigt över världsalltet.

Jag skyndade mig sedan tillbaka till världen nedanför (det var ett väldigt högt vattenfall, som närmast får mig att associera till ett Babels torn av vatten), och droppade mig in i bergrummet via en stalaktit. Molì blev såklart glad över att se mig, och vi dödade rävmännen utan svårigheter (deras mörkerpilar kunde ju inte såra mig längre, utan trängde bara rätt igenom min vattenkropp. Och dessutom så kunde jag få deras njurar att explodera).

Sen involverade drömmen även en enorm panda (vi snackar King Kong-format här), som på något vis vaknat till liv av att Vattenguden återuppstått, men jag minns tyvärr inte mer än så.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Topp 5: Skämsmusik

Från Mackan Andersson, via Mymlan, och så ända hit till min lilla avkrok i den s.k. bloggosfären. Fem låtar som man skäms för att man gillar. Skäms, så till den grad att det löper kalla kårar längs ryggraden, bara av tanken på att offentliggöra att man faktiskt gillar dessa musikaliska små snedsteg som kanske Gud glömde (lyckans ost...), men som av någon anledning etsat sig fast i just mitt lilla huvud.

1. Shut up (and sleep with me) - Sin with Sebastian

2. Justified & Ancient - KLF feat. Tammy Wynette

3. Rock lobster - The B-52's

4. Kung Fu girl - Bobby Trafalgar

5. I want you - Savage Garden

Bubblare:
Eller okej, jag kan nog nästan stå för att jag gillar Ultravoxlåten ovan. Men resten.....Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Fototriss: Samma motiv, tre olika vinklar

Veckans tema på Fototriss är ett motiv ur tre vinklar. Så bild 1, 2 och 3 föreställer alla min elgitarr (den är för övrigt till salu, tänkte ta 800:- för den, maila om du är intresserad. Säljes pga total brist på allt vad musikalisk kreativitet heter, väska ingår). På tredje bilden fick jag med ett kalt litet rönnbärsträd också.


Andra bloggar om: , , , ,

Meningen med livet (och 101 andra, lättsamma ämnen att diskutera)

Stänger min omröstning om bästa skräckförfattaren nu, då 50 röster än en gång känns som en bra summa att runda av kring. Stephen King (54%) vann, vilket kanske var väntat. Även om jag i smyg höll lite på H. P. Lovecraft, som blev god tvåa (22%). Startar en ny omröstning på studs. Så kan det gå. Eftersom jag inte riktigt kunde klura ut Svaret på nästa fråga själv, så tänkte jag att ni läsare gemensamt kanske kunde komma fram till det åt mig. Så... är du darwinist, nihilist, egoist eller altruist? Eller du kanske bara är?

Svara i kolumnen till vänster, tack.
Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hewlett-Packard

En stor del av dagen har gått åt till att försöka få min skanner att fungera igen. Jag har nu äntligen lyckats. Inte för att jag behöver den till något särskilt, inte för stunden. Utan för att jag fann det väldigt besvärande att den bara stod där och dumförklarade mig genom sin totala oförmögenhet att fullborda det enda syftet med hela dess existens. Att skanna in saker. Jävla sätt. Jag firade triumfen med att skanna in mitt pennfack. Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att göra något vettigt istället.

Nåväl, kanske... ('vettigt' känns så jobbigt subjektivt...)

Make the stupid people shut up
ValspråkAndra bloggar om:
, , , , , , ,

Farliga Landskrona - Del 53

Garngangsters #2

Nu uppmärksammar även
Landskronaposten de stickade små utsmyckningar som börjat dyka upp lite varstans i staden. Intrigen tätnar onekligen... Takten med vilken de hittills dykt upp, tyder kanske på en ensam gärningsman? Det är inte jag i alla fall, så mycket är säkert. Ty... 1: Jag kan inte sticka för fem öre. Något min gamla syslöjdslärare från högstadiet säkerligen kan intyga. 2: Jag hade antagligen valt att sticka något svart/gult, och inte svart/vitt. Och dessutom har jag garanterat ett vattentätt alibi för samtliga tidpunkter under vilka konstverken utlokaliserats i environgerna. Och det är allt jag har att säga i ämnet just nu. Förutom att det är ett trevligt tilltag.

PS. Examinationen gick (givetvis... ?) bra idag.
Andra bloggar om: , , , ,

Garngangsters, eller graffitistickare...

Skådade detta lilla mästerverk när jag spatserade i cirklar kring citadellet med omnejd (obs; diffust areabegrepp). Det måste ha varit den 5:e. Det minns jag alldeles tydligt. Dels för att det var både sol och vindstilla på en och samma gång (tredje eller fjärde gången någonsin som det inträffar sen jag flyttade hit, om jag inte missminner mig). Och dels för att fotot är insorterat i en mapp som heter 09-01-05 på datorn.


Som i den där reklamfilmen, vad det nu var reklam för. Som sedan utvecklats till en sån där harmlös undergroundhobby, som konkurrerat ut rondellhundarna. Ack, dekadenta kreatörers sorglösa tidsfördriv...

Den som ändå hade lite tid, kunnande, ork, lust och garn... Och ett par såna där stickpinnesaker...

Relaterade lästips:
Stickkontakt, eller kanske 365saker.
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

I mitt ansikte

Idag fick jag lära mig något nytt om mig själv. Via en insändare i Metro. Bifogar den nedan.

Lyckliga människor behöver inte blogga


(Att sedan avsändaren till insändaren skickat in nämnda insändare av exakt samma anledning som merparten av alla bloggare antagligen bloggar, tillåter vi passera oss obemärkt förbi).

Jag är för trött för att avgöra om det där var en korrekt uppbyggd mening. Imorgon är det dags. Kandidatuppsatsen som ligger här och skräpar som bäst, ska granskas under lupp och angripas från allsköns vinklar, eventuellt även vrår. Det kommer kanske att svida. Jag ställer in mig på det i varje fall.Andra bloggar om:
, , , , , , , , ,

08:35

Solen går upp 08:35 idag. Och det kan fan inte vara naturligt att vara uppe innan dess. Uuh...

Topp 10: Hockeymål 1995-2006

Jag önskar att jag kunde göra en så här bra lista (läs: Jag önskar att jag haft tid, ork och lust till att göra exakt den här listan). Synd på videokvaliteten bara...
Andra bloggar om:
, , ,

Lägg ut
   Alice....... Who the fuck is Alice?


Rubriker (av det osannolika slaget)

En rubrik som jag, för sisådär en 4 månader sedan lite drygt, inte trodde att jag skulle sitta och läsa så här i början av januari. Vad sysslar de med i Västernorrland egentligen?
Ytterligare en rubrik, som jag förvisso innerligt hoppades på att få läsa, men inte riktigt vågade tro på:
Andra bloggar om: , , , , , , ,
Det där med att 'kvittera djupt' i en period är för övrigt en sällan skådad omskrivning, som innebär att kvitteringen kom sent, tidsmässigt dvs. Eller menade han kanske att kvitteringen satt långt inne? Yeah yeah. Over and out. Nu ska jag 'sova djupt'.

Topp 15: Rocksångare

Aftonbladet skrev tidigare en artikel om en omröstning, där tidernas bästa rocksångare utsetts av en brittisk radiokanal. Topp 15 lyder som följer (hela topp 40 finns att läsa i artikeln, förutsatt att intresse och internetanslutning finns):
 1. Robert Plant (Led Zeppelin)
 2. Freddie Mercury (Queen)
 3. Paul Rodgers (Free/Bad Company)
 4. Ian Gillan (Deep Purple)
 5. Roger Daltrey (The Who)
 6. David Coverdale (Whitesnake/Deep Purple)
 7. Axl Rose (Guns N Roses)
 8. Bruce Dickinson (Iron Maiden)
 9. Mick Jagger (Rolling Stones)
 10. Bon Scott (AC/DC)
 11. David Bowie
 12. Jon Bon Jovi (Bon Jovi)
 13. Steven Tyler (Aerosmith)
 14. Jon Anderson (Yes)
 15. Bruce Springsteen
Och det är faktiskt en helt okej lista. Britterna har onekligen (viss) smak. Sen kickade Aftonbladet igång en egen omröstning, där Freddie just nu är i ledning. Rösta! Rösta! Rösta! (Och undvik kanske de lite mer tveksamma nomineringarna). Min egen topp 15 (som ni nog visste skulle komma) ser ut så här (tror jag i alla fall):
 1. Freddie Mercury (Queen)
 2. Robert Plant (Led Zeppelin)
 3. Ronnie James Dio (Dio)
 4. Steve Perry (Journey)
 5. Steven Tyler (Aerosmith)
 6. Axl Rose (Guns N Roses)
 7. Ian Gillan (Deep Purple)
 8. Jim Morrison (The Doors)
 9. Paul Rodgers (Free/Bad Company)
 10. David Bowie
 11. David Lee Roth (Van Halen)
 12. Tina Turner
 13. Mark Knopfler (Dire Straits)
 14. Rob Halford (Judas Priest)
 15. Lou Reed (The Velvet Underground)
Bubblare:
 • Ville Valo (HIM)
 • Till Lindemann (Rammstein)
 • Deborah Harry (Blondie)
Tillägg 2009-01-05 17:28: Jared Leto (30 Seconds to Mars) förtjänar också att stå med som bubblare. Och hur kunde jag glömma Serj Tankian (System Of A Down)? Ja ja, too late.

Tillägg 2009-01-06 16:49: We are the champions.Och dagens soundtrack är Just a gigolo av David Lee Roth. Temat för videon är 'bjuda på sig själv lite', om jag har tolkat den rätt.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Topp 20: Efterfrågade egenskaper på arbetsmarknaden

Hittad på E24. Återges tillsammans med subjektivt utlåtande där jag bedömt hurvida jag besitter nämnda egenskap eller ej. Så kan ju framtida arbetsgivare enkelt surfa in här istället för att traggla sig igenom nåt tråkigt CV, tänkte jag.
 1. Strukturerad - Oh ja
 2. Stresstålig - Ja
 3. Självgående - Ja
 4. Prestigelös - Njae... Men jag kan låtsas?
 5. Positiv - Ja
 6. Utåtriktad - Till och från
 7. Serviceminded - Ja
 8. Ansvarstagande - Ja
 9. Flexibel - Ja
 10. Noggrann - Oh ja
 11. Glad - Ja
 12. Driven - Oh ja
 13. Öppen - Nej
 14. Ambitiös - Oh ja
 15. Initiativtagande - Ja
 16. Självständig - Ja
 17. Ordningsam - Oh ja
 18. Ödmjuk - Verkligen inte
 19. Kvalitetsmedveten - Ja
 20. Organiserad - Oh ja
(Är dock inte riktigt på det klara med vad skillnaden mellan strukturerad och organiserad är, bör tilläggas. Och jag vet inte hur man lämpligast bär sig åt för att vara antingen ambitiös eller driven, begreppen sitter väl ändå ihop?)Andra bloggar om: , , , ,

Topp 10: Mustascher

Det är helt ok att gissa innan man scrollar ner och tjuvkikar. Jag lovar.

topp 10 - mustascher: freddie mercury, tom selleck, charlie chaplin, ned flanders, albert einstein, nietzsche, clark gable, groucho marx, adolf hitler, salvador dali
 1. Freddie Mercury
 2. Tom Selleck
 3. Charlie Chaplin
 4. Ned Flanders
 5. Albert Einstein
 6. Nietzsche
 7. Clark Gable
 8. Groucho Marx
 9. Adolf Hitler
 10. Salvador Dali

Bubblare:

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,, ,

Jag är inte (jätte)ensam


Det finns fler - många fler, uppenbarligen - som även de
anser att de program som tillåts ta upp tid i rutan nuförtiden mest är fördummande dravel. Tomgång för intellektet, så att säga. Tuggummi för ögonen. Och är programmen inte fördummande, så är de garanterat repriser. Är de vare sig idiotiska, repriser eller - 'Gud' bevare oss - idiotiska repriser, så är de med största sannolikhet importerade för dyra pengar, och således även utspädda till oigenkännlighet av reklamavbrott.

Jag har mer eller mindre gett upp hela tv-grejen. Som medium är tv dödsförklarat, åtminstone inne i mitt huvud. Det rörliga bildmediet hade ihjäl radiostjärnan, och akut substansbrist dödade sedemera televisionen. Jag ser på House, de tillfällen då det inte ställts in till förmån för valfri menlös idrotts- eller galatillställning (eller varför inte idrottsgalatillställning, två flugjävlar i en smäll). Och på Scrubs, givetvis. Och ibland på Family Guy, om jag hinner. Även om det vanligen rör sig om repriser (såklart). Och på nyheterna, men det var ju underförstått. Och nån enstaka dokumentär kan jag bemöda mig med att uppslukas av emellanåt.

Resten får mig mest att må illa. Jag behöver inte inspelade studioskratt i bakgrunden för att begripa när jag ska skratta. Jag räknar gärna ut det på egen hand. Ej heller anser jag mig ha behov av fånigt simpla direktsända spelprogram ('wow, jag kan alla svaren, jag måste vara jättesmart, jag måste genast ringa in och casha in big time på min enorma problemlösningsförmåga'), även om jag har förståelse för att det måste vara extremt billig tv att producera. Och det är ju bättre än att visa en testbild, eller att helt enkelt vara ärlig och erkänna att man knappt har några program att visa.

Fler och fler kanaler blir det också. Men med mindre och mindre innehåll. Hur många olika kanaler har 4:an nu? Och hur många av dem kör antingen tv-shop eller gamla repriser större delen av dygnet? Har de inte rentav en kanal som nischat in sig på att enbart köra gamla skitserier från 80-talet om och om igen? Ja ja. Panem et circenses. Känns som om jag ventilerat mig kring detta ämne tidigare, dock utan att vara ackompanjerad av en trevlig debattartikel som är inne på samma linje.

Hade jag inte älskat tv-spel så pass mycket som jag gör, och hade jag inte varit så pass filmintresserad som jag är, så hade jag inte ägt någon tv idag. Lite surt att betala tv-avgift för en sån grej kanske, men det är väl en av många smällar som hör livet till.


(Jag har bestämt mig för att jag inte gillar det här inlägget något nämnvärt. Men vad göra? Jag kan ju inte bara radera det; det är lite för långt för att sluta på det viset. Jag avslutar det med en sång istället, så lägger vi lite mental distans till resten)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Djupfryst taggtråd

Utanför Bromölla, 2009-01-01. Lite is och sånt. På taggtråd. Uppspänt över lite lagom strömt vatten. I strålande solsken. Men nu får det fan ta och räcka med bilder för idag.

Djupfryst taggtråd


Andra bloggar om:
, , , , ,

Övergångsställe

Utanför Bromölla, 2009-01-01. Kronhjortar och solsken.

Kronhjortar utanför Bromölla - 2009-01-01


Andra bloggar om:
, ,

Tvätta mig snälla

Landskrona station, 2008-12-30. Smutsigt tåg, bound for Gothenburg.

landskrona station 2008-12-30

landskrona station 2008-12-30Andra bloggar om:
, , ,

Grattis bloggen, 2 år!

Bloggen fyller två år idag. Inte illa. Inte nödvändigtvis bra, men kanske åtminstone övervägande bra. All uppvaktning undanbedes dock vänligen men bestämt. 684 inlägg av varierande kvalitet har producerats under dess andra levnadsår, eller ~1,87 inlägg per dag. Tål att jämföras med de ~1,25 inlägg som författades per dygn under bloggens första år.

Är nyss hemkommen efter nyårshelgens bravader. Detta är det första nyårsfirande då jag drack mer under nyårsdagen än under själva nyårsafton. Går med andra ord in hårt för att försöka uppfylla mitt
första nyårslöfte. Och vad får jag se när jag kommer innanför ytterdörren? Jo, en malplacerad röra i sovrummet:


Blogg, lilla blogg, vad ska det bli av dig egentligen? Lilla problemkerub.... (Eller kanske 'trasselseraf'?). Vad vill du bli när du blir stor? Eller det blir du kanske aldrig? Dömd till evig ungdom. Fy fan. Men du räddar mitt liv, var och varannan gång. Du låter mig tömma huvudet på allt bråte som inte har någonstans att ta vägen, utan att kräva något i gengäld.

Som det där lilla hålet under kranen på tvättstället, som hindrar det från att svämma över.

Jag sa det väldigt bra förra året (obs; subjektiv värdering), så jag tänkte vara så pass insolent att jag helt enkelt citerar mig själv som slutkläm:

"Må nästa bloggår bli än spretigare, snällare och elakare på en och samma gång. Må det aldrig existera en röd tråd i det jag skriver. Och må kreativiteten infinna sig i någorlunda halvjämna intervall av den storleksordning som jag själv finner passande, och må dessa infall av övergående skaparglädje vara av sådan längd som kan anses vara adekvat i förhållande till den tid som jag har till förfogande att ägna sådana här divertissemang".

Grattis, bloggen.

(I think) you complete me.

Andra bloggar om: , , ,
Dagens soundtrack är för övrigt The Righteous Path med Drive-By Truckers.

Nyårsdagen

Nytt år igen. Ja jävlar. Tog nån registreringsnumret på den där långtradarkaravanen...? Men. 'Vänner'-maraton på 5:an hela dagen och strålande solsken ute. Året kunde ha börjat sämre, om man säger så.