Wii
Lägesuppdatering: Jag har äntligen skaffat ett Wii nu. Och skolan börjar äntligen på måndag. Och så har jag lyckats få min sambo till att börja uppskatta surstömming. Och både jag och sköldpaddan mår toppen. Såg en man som skrivit en bok på tv i morse, den hette Kristendom för ateister, och själv hette han nåt helt annat. Han presenterade boken på ett sätt som fick mig att vilja läsa den. Så det ska jag göra. Använder hämed bloggen för att göra en minnesanteckning om detta. Jag ska även komma ihåg att köpa Vladimir Majakovskijs underbara diktsamling Jag! nästa gång jag köper böcker. Nej, tillbaka till tv-spelandet nu.Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Kvällens tema: Skelett som dött drunkningsdödenimage309


image310


image311

Vann de här beniga åbäkena på Tradera i vintras, tillsammans med ett helt drös andra små skelett. Varav majoriteten nu blivit prydnader i diverse blomkrukor. Tyckte det var hög tid för deras 15 minuter i rampljuset nu. De kan varken dansa eller sjunga, inte nåt vidare bra i alla fall, då de saknar allt vad lungor, stämband och ledbrosk heter, men de kan dö med värdighet, det kan de verkligen. Och de är för övrigt benhårda 24-7.

Nej, det faktum att R:et på tangentbordet fortfarande envisas med att strula tråkar ut mig. Ska nog gå och sova nu, god natt.
Andra bloggar om: , , ,

Döda för en brödrosts skull?

Känner jag min sambo rätt, vilket jag ju gör, så misstänker jag att hon skulle vara fullt kapabel till att döda en annan människa, redo att släcka ett människoliv, om det skulle resultera i att hon fick lägga vantarna på den här läckra brödrosten. Likvidera. Ta av daga. Eliminera. Förgöra. Förinta. Röja ur vägen. Dräpa. Slakta. Och det skrämmer mig en smula.

image308

Totenkopf Toaster SKULL-Toast (Tod = Död, Kopf = Skalle, Toast = ...toast) finns på TOM WET och kostar 29.95 Euro. Plus frakt på 9.80 Euro. Med nuvarande valutakurs så blir det 374 kronor. Hittad via Smidigt. Nichts für schwache Nerven!
Andra bloggar om: , , , ,

Topp 10: Disney sidekicks!

Erkänn att det är ett klockent tema för en topp 10-lista! Here we go...
 1. Archimedes från Svärdet i Stenen (1963). Skrattade så jag fick kramp i magen varenda gång jag såg den där scenen då Archimedes skrattar åt det störtade modellflygplanet (video längre ner, kass kvalité). Skrattar fortfarande halvt ihjäl mig.
 2. Timon från Lejonkungen (1994). Lagom lömsk och konspiratorisk, med bristande självinsikt, och ibland balanserandes på gränsen till cynisk, men samtidigt alltid godhjärtad i slutändan. Oftast till hans eget förtret.
 3. Lumière från Skönheten och Odjuret (1991). Kom igen, vem gillar inte en kåt kandelaber? Att han sen bryter på franska också är verkligen pricken över i.
 4. Pumba från Lejonkungen (1994). Trögtänkt, bullrig, alltid hungrig. En perfekt karaktär som jag lätt kan identifiera mig med, med andra ord. Fast egentligen en liten ripoff på Nalle Puh, i alla fall i den bemärkelsen.
 5. Filurkatten från Alice i Underlandet (1951). Innerst inne vill man nog bara drämma till honom, hålla på att förvirra stackars små flickor som bara vill hitta överstressade små kaniner på det där viset anstår inte en snäll bifigur. Men det anstår definitivt en filurkatt. Tyckte alltid att hans mun var lite för stor när jag var liten, räknade ut att han lätt skulle kunna bita av mig huvudet om han bara ville.
 6. Jago från Aladdin (1992). Tar lätt priset i kategorin kaxigast i förhållande till sin egen kroppsvikt. Total brist på självinsikt, uppkäftigare än någon annan disneyfigur någonsin, rätt så mesig och otroligt girig. Vad finns det inte att älska liksom? Jävla papegojjävel.
 7. Rutt och Tuck fån Björnbröder (2003). Måste nog inkludera dom på listan, annars kommer min sambo att mörda mig när jag ligger och sover. Hjärndöda, och lite sådär lagom överflödiga, men det var ändå tack vare dom som filmen blev sevärd. Den här filmen var för övrigt början till slutet för dom riktigt bra sidekickarna. Disney har nuförtiden fått för sig att ju fler sidekicks, desto bättre. Så är det inte.
 8. Allan-i-Dalen från Robin Hood (1973). Egentligen inte en riktig sidekick om man ska vara petig, utan mer en berättare. Men skit samma, han är så härligt laid back så att han platsar ändå.
 9. Stampe från Bambi (1942). Har aldrig riktigt fastnat för Bambi, men scenen där Stampe blir förälskad är så klassiskt Disney som det bara kan bli. (Kul version här).
 10. Ziggy, Buzzie, Flaps och Dizzy från Djungelboken (1967). Uttråkade, norrländska gamar! Behöver man säga så mycket mer? Jag tror inte det. Dom känns väldigt Beatles-inspirerade. I orginalversionen har dom dessutom en väldigt tydlig, snudd på överdriven engelsk accent.
Platsade bara nästan: Gurgi från Taran och den Magiska Kitteln, Orville från Bernard & Bianca, Tito från Oliver & Gänget (och jaa, det är den där lilla latino-chiuauan), Percy från Pocahontas, Mushu från Mulan och Tingeling från Peter Pan.


Nummer 1: Archimedes.
Andra bloggar om: , , , , , ,

Right back at ya

Lista över snälla och bra bloggar som jag sett har länkat till mig på sista tiden. På tiden att man återgäldar tjänsten liksom. (Pallar inte att lägga in en massa länkar i menyn till höger, den ser rörig och överfull ut nog som det är redan)
Den sista bloggen har bara länkat till tre av mina videor på YouTube, men det är ju alltid något. Idag: De här sju bloggarna. Imorgon. Världen!

Kränkningsnytt #5 - Tintin går fri

Justitiekanslern väcker inte åtal mot Tintin. Beslutet att inte väcka åtal motiveras med att (det eventuella) brottet är preskriberat. I tryckfrihetsmål så måste åtal uppenbarligen väckas senast ett år efter det att publiceringen skett. Och den senaste upplagan av Tintin i Kongo är från 2005. Tryckfrihet får alltså fortsätta att råda till följd av en bagatell, och således inte till följd av någon etisk eller moralisk övertygelse. Förlaget Bonnier Carlsen ska besluta om seriealbumets framtid imorgon (27/8). Så fortsättning följer väl.

Hittade via nån elekronisk omväg den här underbart skrivna artikeln, titulerad I DE KRÄNKTAS RIKE. Författaren bakom mästerverket skriver bland annat så här: "Vårt mål är att kränka varenda människa i hela världen ungefär lika mycket [...] Den största ansträngningen kommer att läggas på att kränka kränkarna. De är ofta förhållandevis lättkränkta eftersom de är så upptagna av att kränka andra människor att de är totalt oförberedda på att själva bli kränkta".

image307
Bild lånad härifrån

Artikeln bidrar starkt till urholkningen av begreppet kränkt. Det gillar jag. Och det har slagit mig mer än en gång att det kanske är den enda egentliga vägen upp ur kränkthetsträsket - Kränkbomba ner hela din omgivning, kränk hela jävla världen så mycket du bara förmår, så att ingen vet varken ut eller in till slut! Missbruka ordet till oigenkännlighet, vanhelga innebörden tills det inte finns en enda tillstymmelse av vare sig betydelse eller laddning kvar i det!

Bli kränkt av att väckarklockan ringer, bli kränkt av att din frukost smakar skit, bli kränkt av startmotorn på din bil, bli kränkt av att du tvingas göra skäl för din lön hela jävla dagen, bli kränkt av att du är arbetslös och inte har ett jobb att kränkas av... Du kan börja redan nu, känn dig kränkt av det här inlägget, and your journey towards the dark side will be complete...
Andra bloggar om: , , , , ,

Dagens i-landsproblem #6

Ett helt drös i-landsproblem innan jag går och lägger mig:
 • När hundralapparna är slut i bankomaten så att man måste ta ut en hel jävla femhundring. Det sabbar hela min budget, då jag vet att jag lättare gör av med pengarna om jag har dom på mig.
 • Att R-tangenten på mitt tangentbord (det som jag var tvungen att byta till då någon spillde kaffe över det andra) är glapp, så att jag måste koektuläsa (koRRektuRläsa) allt jag skriver. Mitt förnamn består för övrigt till 1/3 av just av bokstaven R. Ironiskt så det förslår.
 • När solen reflekteras på tv:n så att man inte kan spela tv-spel. Och när det väl regnar sen så får man istället nintendotumme av för flitigt spelande, så då kan man likförbannat inte spela.
 • När batterierna i mp3-spelaren dör i samma ögonblick som man sätter sig på bussen/tåget. Händer minst en gång i månaden. I värsta fall så tvingas man snällt sitta och lyssna på vad folk runtomkring en pratar om. Sååå jääävlaa tråååkigt.
 • När man hamnar bakom en rar gammal tant i kön till kassan på Citygross, som insisterar på att betala med jämna småmynt. Dagens stressiga samhälles fiende nummer ett.
 • När man råkar äta något som är för varmt, vanligtvis en lite för stor bit kokt potatis, så att man skållar gommen så illa så att huden lossnar och det tar två-tre dagar innan det känns bra igen.
 • Att man blir sådär jobbigt pigg av att borsta tänderna, precis när man ska gå och lägga sig. Det är den enda anledningen till att jag fortfarande sitter här för övrigt.
 • När man ska byta namn på en fil på datorn, och råkar dubbelklicka för snabbt på den så att man råkar öppna den istället.
 • Att ha för många prylar i förhållande till yta att ställa dom på. Mer än en sak lever väldigt farligt här hemma. Alla saker utom sköldpaddan och tv-spelen. Och förmodligen min sambo.
 • När man, precis efter att man har möblerat om och är skitnöjd, märker att antennkabeln till tv:n inte når till vägguttaget. Hände mig förra veckan. Händer fortfarande. Orka gå 5 minuter in till centrum för att leta efter en längre sladd liksom.
 • När man precis ska somna, och kommer på att man glömt att ställa väckarklockan. Ännu värre, om man som jag använder alamet på mobilen som väckarklocka, och inte ens vet var mobilen är. Bara att sega sig upp och leta igenom hela lägenheten.
 • När man ska tanka bilen, och parkerar med tankluckan på fel sida. Händer iofs inte mig personligen, då jag inte har någon bil, men jag känner många omkring mig som drabbats. Det händer nu, idag, i Sverige.
 • När man står på knä och knyter skorna i hallen, och blir bländad av sköldpaddans UV-lysrör. Kanske svårt att relatera till, ni får helt enkelt tro mig när jag säger att det är jobbigt, ok?
 • Och nu har jag hunnit bli hungrig, trots att jag redan borstat tänderna, så jag måste äta nåt, och sen borsta dom igen. Och då kommer jag givetvis att bli sådär jobbigt pigg på nytt! Helvete också.
Ska livet vekligen behöva vara så här jävla svårt? (Obs, sarkasm).
Sitter du på nåt i-landsproblem så dela gärna med dig. God natt!Andra bloggar om: , , , , , ,

Äntligen lite ebb...

Äntligen känns det som om lusten att skriva har avtagit lite. Bedarrat. Ebbat ut. Mojnat. Tvinat bort. Ni vet. Det är en sak att ha skrivkramp, en hel annan att verkligen få kramp av för intensivt tangentknappande.

Jag hade tänkt beställa lite DVD-skivor av ett speciellt märke innan jag gick och la mig, bara för att märka att de butiker jag hittat som har just det här märket (
wesellcd.com, discsonline, DVD Marknaden) tycker att det är helt okej att ta mellan 130-155 kr för att skicka 25 skivor (dagens ord är således kartell). Nej, dom har bara höga fraktpriser för att dom är baserade utomlands. Frågan är då istället varför inga svenska butiker säljer det här märket?

Såg just att Clas Ohlson säljer det, så det var inget... Förvisso för över det dubbla priset, men det tjänar jag ju in på frakten. Är inte mojna och tvina två helt fantastiska ord förresten?

Tillägg

Kunde inte riktigt släppa den där jätte-tamagotchi-prylen (vill ha!), var tvungen att knåpa ihop en bild, som i sin tur inte riktigt passade in i förra inlägget. Vänligen ignorera att ungen blev lite längre än personen som ska gestalta hennes pappa.

image306

Den finns (i mitt huvud) i fem olika färger (babyrosa, benvit, azurblå, jordgubbsröd och guld (som visas ovan)), och kostar från 3799:- i välsorterade varuhus. Kan med fördel användas även som hemmabio. Tre scart-uttag på baksidan. Drivs av 2 stycken bilbatterier (ingår ej).


Andra bloggar om:

Dagens i-landsproblem #5

Dagens i-landsproblem: Grannar som inte kan laga mat.

Vi har en granne, en helt vanlig kille som bor ensam i lägenheten bredvid, han är väl ungefär i min ålder. Han brukar, mig veterligen, inte laga mat särskilt ofta. Nu har han dock precis skaffat sig en flickvän (dom verkar gilla att stå och hångla i trappuppgången när man går förbi), och för att då visa sig duktig (eller skicklig, kapabel, duglig, företagsam, handlingskraftig, huslig; vad man nu vill kalla det) så har han alltså börjat försöka laga mat. Och brandlarmet i hans lägenhet går igång vareviga dag till följd av detta, alltid runt middagstid. I förrgår gick det igång tre ggr inom loppet av 20 minuter. Igår en gång. Idag en gång (hittills).

image305
The Usual Suspects... Tvåan från vänster är Kevin Spacey.


Men det behöver ju självklart inte vara på just det viset. Det är en ren spekulation.

Kanske har det slagit slint i huvudet för honom, han kanske har blivit av med jobbet (han jobbade garanterat på Haldex), och hela hans liv har rasat samman? Han kanske ligger där på golvet i hallen, i fosterställning, iklädd endast ett par slitna Björn Borg-kalsonger, stirrandes på den lilla, blinkande, röda lampan på brandlarmet, och räknar... 2878... 2879... 2880... Och så måste han kontrollera att batterierna inte har tagit slut (räkneexemplet förutsätter att lampan blinkar till var 30:e sekund, och därmed 2880 ggr på ett dygn), för tar dom slut så riskerar han att förlora sin lägenhet också, allt kan brinna ner, det enda i livet som han fortfarande känner att han har kontroll över. Den sista barriären som inte rämnat ännu, och förvandlat honom till vilken uteliggare som helst.

Eller så har han gömt en asylsökande i lägenheten. En fruktansvärt röksugen asylsökande från Turkiet, vi kan kalla honom Müslüm, som passar på att ställa sig under brandvarnaren i hallen och ta sig ett bloss varje gång som killen gått ut för att köpa mat till sig och sin tillfälliga gäst. Kanske är det till och med den asylsökandes dotter som jag alltid ser killen stå och hångla med i trappuppgången? Dom vill hålla sin förälskelse hemlig för fadern, och trappuppgången är då deras enda tillflyktsort? (Personligen så hade jag nog föredragit tvättstugan, mindre spring där nere, men det är jag det).

Kanske är det något tekniskt fel på hans brandlarm? I förrgår så började brandlarmet att pipa utan synbar anledning, killen tog då en hopfällbar stege (som han har stående i sitt städskåp), gick ut med den i hallen, klättrade upp för den, plockade ner brandlarmet, och tog ut batterierna. Larmet tystnade. Han testade sedan att sätta i batterierna igen, med fortsatt pipande som resultat. Han testade då att sätta in ett par nya batterier (för att utesluta att det berodde på att batterierna var slut), men det fortsatte ändå bara att pipa. Han plockade till slut ur batterierna, och gick nästa dag till hyresvärden och fick en ny brandvarnare. När den väl var på plats, så testade han den såklart - Och det var det pipande ljudet som jag hörde igår. Vilket då i sin tur då kan innebära att pipet jag hörde idag verkligen var/är en brand. Men jag luktar ingen rök (ännu), så jag sitter kvar ett tag till.

En annan teori är att pipandet enbart existerar inne i mitt eget huvud. Jag har fått tinnitus, helt enkelt. En sällsynt form av intermittent tinnitus då, som drabbar mig vid middagstid varje dag. Antagligen så har jag utvecklat sjukdomen till följd av bullerskador, som jag mest troligt har ådragit mig under mitt flitiga Guitar Hero II-spelande.

Eller så har han skaffat sig en enorm jätte-tamagotchi (vi snackar 2 meter hög, och 1,3 meter bred här) som helt enkelt utstöter ett ljud som låter precis som ett brandlarm när den har bajsat, eller när den är hungrig. Om så är fallet så borde han ju faktiskt sätta upp lappar om det i trappuppgången, dels så att jag slipper fundera över varför det piper, och dels så att jag kan få reda på var jag kan skaffa en själv!

image305


Nej usch, tänk vad något så pass banalt som ett brandlarm kan sätta igång för tankar egentligen. Jag kan hålla på och spekulera kring det här precis hur länge som helst (jag har redan 4 nya teorier i huvudet). Egentligen så är det väl det som är det riktiga i-landsproblemet; den kompletta avsaknaden av riktiga problem, och tristessen som alltid följer i dess spår.

Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Topp 10: Björk

Björks bästa videor, en topp 10-lista en fredagskväll i augusti. Blev inspirerad av den här listan. Såg Björk på Arvikafestivalen 2003 förresten. Hon var skitbra vill jag minnas. Jag köpte en alldeles för tajt t-shirt från konserten. För kort är den också. Men jag har kvar den. För det är ju ändå Björk.


10: Army of Me.
Regisserad av Michel Gondry (1995)
09: It's Oh So Quiet.
Regisserad av Spike Jonze (1995)

08: All Is Full Of Love. Regisserad av Chris Cunningham (1999)

07: Pagan Poetry. Regisserad av Nick Knight (2001)

06: Isobel. Regisserad av Michel Gondry (1995)

05: Venus As A Boy. Regisserad av Sophie Muller (1993)

04: Bachelorette. Regisserad av Michel Gondry (1997)

03: Big Time Sensuality. Regisserad av Stéphane Sednaoui (1993)

02: Human Behaviour. Regisserad av Michel Gondry (1993)

01: Cocoon. Regisserad av Eiko Ishioka (2002)Hedersomnämnande till I Miss You (som en surrealistiskt tecknad feberdröm), och till Hyperballad (platsade helt enkelt bara nästan). Jahapp, näe om man skulle ta och se om det finns nåt att äta nånstans i köket istället. Hejdå!

Tillägg: Fan vilken bra lista det här blev.Andra bloggar om: , , , , , ,

Backyard Babies till Guitar Hero III

image303

Backyard Babies
ska vara med i Guitar Hero III, som släpps (strategiskt) före jul! Och med deras allra bästa låt också, Minus Celsius! Just som jag satt och funderade på om min dag verkligen skulle kunna bli bättre. Det kunde den. Låtar som jag ser fram emot att spela (som avslöjats hittills) i Guitar Hero III, topp 10 (låtarna är länkade till videor på YouTube, utifall att ni har luckor i allmänbildningen):
 1. Minus Celsius - Backyard babies
 2. Welcome To The Jungle - Guns N' Roses
 3. One - Metallica
 4. The Number Of The Beast - Iron Maiden
 5. Rock You Like A Hurricane - Scorpions
 6. Sabotage - Beastie Boys
 7. Rock And Roll All Night - KISS
 8. I'm In The Band - The Hellacopters
 9. School's Out - Alice Cooper
 10. Paint It Black - The Rolling Stones
Det står redan nu klart att jag kommer att köpa det här spelet, om jag så ska bli tvungen att sälja tv:n för att ha råd med det (obs, moment 22-humor). Avslöjas det nu bara att Stairway to Heaven ska vara med också, så kommer jag att få svårt att tänka på nåt annat fram till att det släpps. Jag skulle inte gråta blod om dom valde att ta med Highway to Hell heller.

Aftonbladet skriver
Wikipedia - Lista över hittills klara låtarAndra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Dagens i-landsproblem #4

Dagens i-landsproblem: När man, rejält chokladsugen, fiskar upp en smaskig romersk båge ur en godispåse, bara för att märka att det hamnat fullt med saltkorn och/eller sockerkristaller på den. Inte sällan luktar den lakrits också. För mycket omväxling förnöjer inte. Ska i fortsättningen försöka komma ihåg att ta en separat påse till chokladgodisarna. Fy fan.

I övrigt så kan vi idag glädjas åt att det fortfarande är okej att
skämta om dialekter. Det är även okej att vara sarkastisk på samma gång, om man så skulle vilja. Och när jag försöker mig på att tala skånska så känns det faktiskt som om jag medvetet försöker reta min kräkreflex. Och min norrländska själ dör en smula varje gång.Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Dagens i-landsproblem #3

Dagens i-landsproblem: Internetparanoia. Det att vara paranoid på Internet, eller av anledningar relaterade till Internet och Internetanvändning. Det att vara sjukligt misstänksam rörande Internetfenomen i alla dess former, kort och gott.

En ip-adress tillhörande något som kallas för Israel Local Authorities Data Processing Center Ltd har försökt ta sig in i min dator 25 ggr de senaste två timmarna. Det är ett företag som grundades 1968, och ägs till 40% av lokala israeliska myndigheter, och till 60% av israeliska staten. Jag vet inte vad företaget gör, och inte heller vad dom vill med min dator. Senaste försöket gjordes 23:32:13. Intrigen tätnar.

Tillägg (08:55): Jag lät datorn stå igång över natten, bara för skojs skull. Det totala antalet försök att ta sig in i min dator från Israel är nu 46 stycken, varav 0 lyckats.
Andra bloggar om:
, , , , , ,

Kränkningsnytt #4 - Tintin

Fan, sov nästan 11 timmar inatt. Tror inte jag är helt kry om jag ska vara ärlig. Hittade i varje fall ett sånt där inlägg som man blir glad av att hitta, där någon annan sätter ord på det som man skulle vilja förmedla, så man slipper ta sig tid till att formulera ihop ett inlägg själv, utan bara behöver länka till skiten så är man klar, så att man kan äta frukost lunch istället.

(Ett ex till mig hävdade förresten alltid att frukost var det första målet mat som man åt på dagen, oavsett tidpunkt. Jag höll inte med, då det kommer från tyskans früh, som betyder tidig, och kost som betyder, tjaa, kost. Det användes redan på 1500-talet, i betydningen "den tidiga kosten". Aah, jag älskar att ha rätt. Det är därför som jag har det så ofta).

Nåväl, tillbaka till vad det nu var som jag skulle skriva om.

image302

Det gäller Tintin, och hur han
inte får vara ifred, utan nu dras in i hela den patetiska, ömkliga kränkningsdebatten. Inlägget som jag tänkt länka till hittar ni här, och säger egentligen allt som behöver sägas. Läs det. Nästa steg torde vara att man förbjuder Astrid Lindgren, då det i Saltkråkan figurerar ett flertal scener där personer befinner sig till sjöss utan flytväst på sig. Detta kan upplevas som kränkande för anhöriga till drunkningsoffer.

Hmmm. Tror aldrig jag använt ordet sjöss i skrift förut. Jag utnämner det härmed till dagens ord. Jag ska använda det så ofta jag kan fram till midnatt.

Det är okej att folk upplever sig som kränkta. Faktiskt. Vill folk ha nåt mer att gnälla över så för all del, gnäll arslena av er. Det gör interaktionen människor emellan intressantare på nåt sätt; förr kunde man inte kränka folk, bara förolämpa. Den här hysterin ger därmed meningsskiljaktigheter en ny dimension. Men. (Och det är ett stor men). När dumheterna börjar inskränka på yttrandefriheten så är nånting fel. Väldigt fel.

Nu: LUNCH.Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Källsortering #2 - Brödrosten

Vi har haft två stycken brödrostar i ett halvår lite drygt nu. Det är ett otroligt överflöd. Vi genomlider även något av en platsbrist i köket. Och jag tror inte på att sälja en brödrost begagnad; vem vill ha någon annans förkolnade brödsmulor liksom? Så, en av dom fick vackert finna sig i att gå till de sälla jaktmarkerna denna härligt kvalmiga sensommarkväll.

Den ena brödrosten är från 70-talet, men den är så snygg och stilren, och dessutom så rostar den skivorna med en precision som inte är av denna världen, så den kunde jag ju inte ge mig på. Det fick bli det nyare åbäket, köpt i oktober 2003 på ÖB i Vällingby om jag inte missminner mig, precis efter jag flyttat till Medborgarplatsen.

Den där nyfikenheten som infann sig under isärmonterandet av
dammsugaren lyste här med sin frånvaro. Alla vet nog hur en brödrost fungerar, och alla kan nog lista ut hur den ser ut inuti utan några större svårigheter. Och processen var mer av det våldsamma slaget denna gång, då många av skruvarna hade triangelformade huvuden, som varken gick att skruva upp med spårmejsel, stjärnmejsel eller insexnycklar - Ett Djävulens påfund med andra ord. Fick gå lös på den arma brödrosten med en såg.

Inte så mycket koppartråd i den heller, bara pyttelite, i vad som såg ut att vara en väldigt liten elektromagnet, som hade som uppgift att hålla nere reglaget under tiden som brödskivorna rostas.Bild 1: Sista bilden före slakten. Så här kommer jag alltid att minnas den... Bild 2: Mekanismen. Det gula uppe till höger är elektromagneten, som håller fast plattan uppe till vänster under tiden som de elektriska värmeelementen värmer upp brödet. Bild 3: Alla delarna! Inte så märkvärdigt; lite plast, lite metall, och lite elektronik. Bild 4: Närbild på en del av delarna. Uppe i högra hörnet är själva glödtrådarna från värmeelementen.

Imorgon så ska den källsorteras; hård plast, metall och elektronik. Sen ska jag fundera över vad jag ska ge mig på härnäst. Har en överflödig cd-spelare, en stereo som vi inte använder och en dator som bara står och skräpar...Andra bloggar om: , , , ,

Dagens i-landsproblem #2

Dagens i-landsproblem: När man, efter att ha skrivit en lång kommentar till ett inlägg i en blogg som ligger på blogspot, ska Välja sin identitet, väljer Övrigt, skriver in sitt namn, trycker på Tab för att komma till webbsidefältet, men av någon outgrundlig anledning så markeras den lilla jävla bilden på rullstolen bredvid Ordverifieringsfältet istället!

Man blir då så trött bara av tanken på att man måste använda musen, att man helt enkelt skiter i att posta inlägget och stänger ner fönstret. Så jävla viktigt är det inte att göra sin åsikt hörd om något så att man måste sträcka ut armen, greppa musen, föra pekaren till rätt ställe på skärmen och klicka i det förbannade lilla fältet med den förbannade musknappen. Då får det hellre vara.

Många inlägg som jag skrivit har inte blivit postade i ren protest mot denna minst sagt märkliga Tab-ordning.

image297Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Fan då

Jag visste väl att jag skulle fått tummen ur och blivit polis eller brandman när jag väl gick i dom tankarna för 4-5 år sen! (Det var väl antagligen primitiva tidiga uttryck för min vilja att hjälpa människor, anm).

För dom av er som, som vanligt, inte orkar bemöda er med att klicka på länkarna i början av inlägget så kan jag tala om att det är en lista över vilka yrken som kvinnor anser vara sexigast. (Egentligen så gillar jag att förklara saker, så det gör inget att ni är för lata för att böja lite på lederna i era pekfingrar för att trycka ner knappen på musen, det får mig bara att känna mig produktiv - ju mer text jag producerar, desto nöjdare blir jag. Skit i att det går ut över innehållet, man kan inte få allt).

Och, det här kan kanske komma att chockera er en smula. Väcka anstöt. Uppröra er. Förfära er. Skaka om er tillvaro. Men röntgensjuksköterska finns inte ens med på listan! Uppenbarligen är undersökningen gjord på någon form av sluten vårdavdelning för psykiskt sjuka. Jag ogiltigförklarar den härmed. Nej, här är den riktiga topp 10, så som den borde ha sett ut hela tiden:
 1. Röntgensjuksköterska
 2. Rörmokare
 3. Lastbilschaufför
 4. Liksanerare
 5. Sophämtare
 6. Lokalvårdare (obs, endast i t-banan)
 7. Kloakarbetare
 8. Baddräktsdesigner (hög snuskgubbefaktor)
 9. Försöksdjur
 10. Lindansare
image296
Brandman - Uppenbarligen inte sexigt alls. Rörmokare - Hett som fan.Andra bloggar om: , , , , , ,

Ny kategori: i-landsproblem


Dagens i-landsproblem:
När det råkat stänka vatten upp i taket i duschen så att det efter ett tag börjar droppa ner kalla droppar, som nästan alltid verkar vilja landa på axlarna eller ryggen. Brrr.

Tillägg: Dagens nya ord är
dödsost. Det betyder väl ungefär "ost som skulle kunna vålla en människas död". Den är dock inte, enligt källor inom Livsmedelsverket, lika farlig eller högvirulent som den ökända lemlästarkeson, men den är däremot betydligt vanligare.
Andra bloggar om: , ,

Farliga Landskrona - Del 30

Det här låter som en vettig idé. Ingen kan väl ha något emot att se var man går liksom. Hade jag inte varit student och haft ett jobb istället, och därmed betalat skatt, så hade jag kunnat fråga mig själv varför mina skattepengar skulle behöva gå till att betala för folks otrygghet. Men mer belysning behövs faktiskt på en del ställen, och nu betalar jag ju inte skatt, och så är jag dessutom inte på gnällhumör idag, så där faller ju hela grejen :-D

Det här är också en vettig idé. Inte för att jag tycker att det borde vara just polisens jobb kanske. Men så länge det inte går ut över deras vanliga sysslor, så varför inte. Intressant citat i slutet av artikeln, gällande mediadrevets roll i spridandet av panik och otrygghet; "Vårens väldiga mediafokusering gjorde att folk hörde av sig mer än vanligt om hundincidenter (...) Sedan avtog det i takt med mediernas minskade rapportering". Men å andra sidan så kan ju medias rapportering lika gärna ha bidragit till att många tänkt sig för en extra gång i valet av hund. Eller att fler tänkt sig för och börjat koppla sina hundar.

Sen har jag kommit över den där rapporten som jag nämnde att jag var nyfiken på i Del 25, men jag har inte haft tid, ork eller motivation att ta mig igenom den ännu. Men det kommer antagligen framöver. Och sen så borde man göra något åt telefonkiosken vid Stora Norregatan/Repslagargatan/Vad gatan den ligger på nu heter. Krossade rutor och spindelväv överallt vittnar ju knappast om att den används. Alls. Plocka bort eller rusta upp, som det är nu så står den ju bara och tar upp plats och ser ful ut.

image295
Ful som stryk, anskrämlig som... en illa underhållen telefonkiosk

Slutligen så vann rätt flotte. Over and out.
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29Andra bloggar om: , , ,

Pimp my lamp

Ett stycke ful gammal lampa plus lite sprayfärg, och voilà - en Super Mario-inspirerad köttätande växt! Charmerande fulsnygg på nåt sätt. Många pluspoäng för kreativitet. Hade jag bara haft en gammal lampa ståendes nånstans så hade jag redan börjat tillverka en själv. Hittad här.

image294Andra bloggar om: , , , , , , ,

Naturgodis

Trönninge, Halmstad


En flicka ~5 kommer fram med en halv skogssnigel.
Flickan: Mamma, jag hittade lakrits i skogen.


 

Från Tjuvlyssnat


Topp 10: Mest betydelsefulla skivomslagen

Det här är en väldigt subjektiv lista (men vad är inte subjektivt på en blogg egentligen?). Och 'betydelsefull' är ett rätt flummigt begrepp, i alla fall i ett sånt här sammanhang. Det får väl helt enkelt stå för omslag som lyckats etsa sig fast i minnet av den ena eller andra anledningen. Riktigt bra skivomslag blir en förlängning av musiken, och fungerar i perfekt symbios med musikens tänkta budskap. En enda bild ska säga mer än 1000 ord om den image som en grupp vill förmedla, om vad man kan förvänta sig av skivan, samtidigt som den ska göra sig väl i marknadsföringssammanhang. Valet av omslagsbild kan inte överskattas. Alla omslag på den här listan är kanske inte bra omslag. Men de flesta är det.


image283

01. Appetite for destruction - Guns N'Roses. Hur många t-shirtar har man inte sett med detta tryck? Ett stilbildande omslag till en stilbildande skiva, som förmedlar innehållet perfekt: Det är hårt, det är rakt på sak, och med en liten, liten nypa glam.image284

02. A Night At The Opera - Queen. Omslaget är designat av Freddie Mercury, och inspirerat av de fyra bandmedlemmarnas stjärntecken. Det är sjukt snyggt, med väl tilltagna vita kanter så att det nästan ser ut som en passepartou. Bilden är klassisk popkonst, och förmedlar det överflöd som genomsyrar musiken genom hela skivan, med allt vad det innebär.image285

03. Nevermind - Nirvana.
Har redan varit inne på det här omslaget
tidigare, och hur den här ungen figurerade i min fantasi när jag var 11-12 år. Skivan som etablerade grungen helt på egen hand, passar perfekt ihop med ett omslag som (enligt min tolkning) är kritiskt mot allt vad kapitalism och etablissemang heter.image286

04. Master of Puppets - Metallica. Runt 91-92 visste jag inte vilka Metallica var. En kompis till mig hade en t-shirt med det här trycket. Jag var för liten för att greppa symboliken, men jag blev intresserad. Hemma hos honom fick jag lyssna på deras svarta skiva för första gången, och en helt ny värld öppnades för mig. Sen dess har bilden på det här omslaget följt mig.image287

05. Mellon Collie and the Infinite Sadness - Smashing Pumpkins. Jag hade länge ignorerat Smashing Pumpkins, men kombinationen av det här omslaget, en attraktiv basist (D'Arcy Wretzky) och lite överblivna pengar ledde till ett impulsköp. Så stor roll kan ett omslag spela i hur ens musiksmak utformas.image288

06. This is Hardcore - Pulp. Jag minns att jag la märke till det här omslaget när jag bläddrade igenom en musiktidning (det kan ha varit Ginza), året var -98 och jag gick första terminen i ettan i gymnasiet. Jag satt på busstationen i Skellefteå och väntade på min buss hem. De enda låtarna jag hade hört av Pulp vid den tidpunkten var Disco 2000 och Common People från skivan Different Class som släppts 3,5 år tidigare, och jag hade gillat båda. Jag köpte aldrig skivan, men för tre år sedan hörde jag titelspåret av en slump, och återkopplade direkt till omslaget jag sett den där soliga höstdagen sju(!) år tidigare, förmodligen för att stämningen i låten passar perfekt till omslaget. Jag har fortfarande inte köpt skivan, men jag vet att jag gillar Pulp.image289

07. Daybreak Chronicles - Purusam. Purusam var ett hardcoreband från Skellefteå mellan 94-99, och mitt dåvarande bands största förebilder. Omslaget är bandets image väldigt trogen. Det ska kännas uråldrigt, simpelt och lite lagom fantasyinspirerat, en mix mellan klassiskt och speed metal, kort och gott. Solen symboliserar både intensitet och tidlöshet på en och samma gång.image290

08. New Adventures in Hi-Fi - R.E.M. Lite samma visa som med nummer 6 på listan. Såg omslaget nånstans, memorerade det, men köpte aldrig skivan. Impulsköpte däremot deras påföljande skiva Up till min dåvarande flickvän (en skiva som för övrigt har ett av de fulaste omslagen någonsin, anm), en skiva som betytt obeskrivbart mycket för mig sen dess. Det här omslaget hade en stor roll i det köpet, då det smygplacerat in en bild av vad R.E.M. är för sorts grupp i mitt bakhuvud. Ett otroligt snyggt, stämningsskapade omslag.image291

09. Bat out of Hell - Meat Loaf. Jag tyckte att den här bilden var såå häftig när jag var liten. Den liksom lovade så mycket, den skvallrade om ett sorts liv helt främmande för mig. Jag älskade att studera detaljerna i den; alla gravstenar, det karga landskapet, den äckliga fladdermusen... Jag memorerade varenda detalj i den. Jag lyssnade dock aldrig på skivan, fick inte upp ögonen för Meat Loaf förrän jag lyssnade på titelspåret på en rocksamling jag köpte för några år sen. Men omslaget är oslagbart.image292

10. No Limits! - 2 Unlimited. Jag älskade det här omslaget när det kom. Älskade att det såg ut som skrynkligt folie, älskade att dom såg ut att vara nakna, älskade att det kunde vara rättvänt åt två olika håll, älskade att dom tittade rakt fram på ena bilden och på varandra på den andra... Och det tar emot att erkänna det, men jag älskade musiken också.image293

Bubblare: Actually - Pet Shop Boys.
Har aldrig lyssnat på Pet Shop Boys. Hört singlarna såklart, men det är allt. Men detta är ett stilrent omslag. Gäspningen säger liksom allt som behöver sägas. En kommersiell produkt ska krängas, två uppklädda unga män, perfekt inzoomade och beskurna, allt är så stilrent och perfekt, och nu tar vi bilden... och så gäspar den jäveln. Och titeln är perfekt placerad, i perfekt storlek. Bara "Pet Shop Boys, actually". Ironi när den är som bäst. Underbart.Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Mario och Peach-kostymer!

image281

Snubblade nyss över dom här "läckra" (maskerad)kostymerna. Det är ju något av en barndomsdröm att få se ut som Mario, men jag tror att min fysik är lite för normalviktig för att jag skulle göra karaktären rättvisa. Sen är jag emot att hoppa på sköldpaddor, och mustasch är nog inte riktigt min grej. Däremot så räddar jag gärna prinsessor. Mariokostymen består av t-shirt, hängselbyxor och hatt. Princesskostymen består av klänning, tiara och handskar. De kostar 50 dollar styck hos 80stees.com (Mario
här, Peach här).image282image279


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

TV-spelsindustrin spås passera musikindustrin

2005 passerade spelindustrin som bekant filmindustrin. Nu spår konsultfirman PricewaterhouseCoopers att den även kommer att passera musikindustrin innan året är slut, och nå sin kulmen 2011, för att då vara värd... tjaa, en jävla massa. Man måste med andra ord vara bra jävla clueless om man inte väljer att hoppa på tåget nu (obs, återanknyter härmed till blandningen av engelska och svenska som jag introducerade för ett par inlägg sedan. Vänta bara tills jag börjar sär skriva med flit. Det kommer att bli phett annoying).

Detta är inte MTV. Clueless, alltså. Dom köpte tidigare i år upp Harmonix (som utvecklade förra årets i särklass bästa spel Guitar Hero II), och nu gör dom allvar i expansionen in på sin nya favoritmarknad, och investerar 500 miljoner dollar i marknaden under de följande två åren. I slutändan så hoppas jag att det kommer att innebära större utvecklingsbudgetar, och därmed bättre spel till mig.

image278
Spelindustrin ångar på i högre takt än
Samus hinner skjuta rymdpirater


Relaterad läsning:
Global videogame sales surpass music industry in 2007 - Videogamesblogger.com
Video-game sales overtaking music - MSN Money
MTV to invest more than $500 million in games - The Hollywood Reporter
MTV investing over $500 million in video games - Videogamesblogger.comAndra bloggar om: , , , , , ,

Tillåt mig att vara lite lagom skeptisk

Hade jag druckit kaffe så hade jag garanterat satt det i vrångstrupen när jag läste detta. (Nu blev det O'Boy istället). Ed Belfour till Leksand? Till lilla, tråkiga skit-Leksand, som inte kommer att se röken av Elitserien på minst en 3-4 säsonger till? Fast samtidigt så är det ändå Jonas Fahlman som skriver det. Men å andra sidan så står det i Expressen av alla ryktesblaskor. Men kunde Trevor Kidd skriva på för Örebro, så antar jag att precis vad fan som helst är möjligt. Vi får väl se vad som händer. Spännande och smått otroligt rykte i vilket fall som helst. Det skulle göra Hockeyallsvenskan lite intressantare att följa i år.

Topp 10, anledningar att följa Hockeyallsvenskan i år:
 1. Se Björklöven misslyckas
 2. Se Björklöven misslyckas kapitalt
 3. Se Malmö falla på målsnöret
 4. Se "hela Sveriges lag" Leksand kollapsa i Kvalserien
 5. Se Bofors spela samma tråkiga grishockey som alltid
 6. Derbyt Rögle-Malmö
 7. Se (Solna) AIK:s unga, lovande lag ta för sig
 8. Se Hammarby åka ner till Division 1 (det kommer att hända)!
 9. Se Västerås nå nästan hela vägen men inte riktigt räcka till, som vanligt
 10. Se hur Brancalion och Sundqvist sköter sig i Sundsvall
Men nog om allsvenskan nu, 38 dagar kvar till Den Riktiga Premiären.Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Kränkningsnytt #3 - It's a kränkt up world

"Vi har kristna som reagerar mot Jesus som bög; nyligen ledde en Ecce Homo-utställning till slagsmål och försök att bränna ner Jönköpings kulturhus. Det finns feminister som kränks av reklam, män som kränks av att kallas djur. En del homosexuella vill se inskränkta pastorer bakom lås och bom, och antireligiösa kränks av biblar på hotellrum.


Karikatyrer, konstnärer, ståuppkomiker, svarta och glittriga glassar, reklam, böcker, you name it - farorna sägs finnas överallt.


Alla kränks ju av något. Ska man rätta sig efter alla som tror sig ha immunitet mot kränkningar har man inte mycket till demokrati kvar".

/Sakine Madon

image277


Kränkningar i övrigt:

Dilba kommer eventuellt att känna sig kränkt av Martin, för att han skrivit en bok som eventuellt anspelar för mycket på deras kraschade äktenskap. Senaste nytt här. Upphaussning av halvkass bok? Två f.d. stjärnor som saknar att synas i media? Avgör själva.

Kvinna kränkt av att skribent inte uppfattade hennes bröst som attraktiva. Fast här har hon faktiskt hängts ut på ett sätt som gör att hon har rätt att känna sig, om inte direkt kränkt, så åtminstone skapligt förnärmad och objektifierad. Har man en åsikt om en privatpersons utseende så gör man uppenbarligen bäst i att inte sätta den i tryck.

Lisa Marie Presley kränkt av att Viva Las Vegas används i reklam för Viagra. Jag vet hur det känns. Jag kände mig kränkt av att låten Bicycle Race av Queen användes i ett inslag i Västerbottensnytt som handlade om ökningen av cyklister i centrala Umeå för några år sedan (obs, sarkasm).

Pastor Daniel Scott riskerade dödsstraff i Pakistan för att ha kränkt islam. Jag har fortfarande lite svårt att begripa hur man över huvudtaget kan kränka något såsom en idé. Människor kan (uppenbarligen) uppleva sig bli kränkta om någon uttalar sig negativt om något som de tror stenhårt på. Alltså kan han således ha "kränkt" muslimer, och inte islam.

Slutligen så ber jag om ursäkt om den kassa ordvitsen i rubriken råkade kränka någon. Jag vet att det är ett känsligt ämne för många att blanda engelska och svenska in such disgraceful manner.TIllägg (00:40)


Jag glömde så klart att nämna att Peter Wahlbeck lyckades kränka ett ungdomsförbund (inte illa pinkat!). SSU:s (eller snarare den enskilda SSU:arens) agerande ter sig ju inte ett dugg trångsynt. Har man bokat Wahlbeck så borde man väl vara insatt i hans typ av humor. Snacka om att skämma ut hela sitt förbund. Man beter sig inte på det sättet som hon gjort. Skulle jag ha krävt att filmen skulle ha avbrutits senast jag såg en kass film som inte föll mig i smaken på bio kanske? Nej, jag kunde ha 1) suttit kvar ändå, eller 2) gått därifrån.

Jag har festat med SSU:are många ggr i mina dar, och det har varit väldigt trevliga fester, men under den salongsberusade ytan har jag alltid undrat om dom verkligen har haft humor, på riktigt. Det kändes nämligen mest som ryggdunk och artighetsskratt till höger och vänster (mest till vänster då). Nu är det alltså bekräftat svart på vitt att dom saknar verklig humor (obs, generaliseringsskämt).

Det Wahlbeck sysslar med kallas s-a-t-i-r, och han framför den genom ironi och sarkasm. Han vågar gå för långt, på ett hänsynslöst men samtidigt välbalanserat sätt. Det kan vara svårt för vissa att fatta. Men det är ingen ursäkt för att agera censurerande moralpolis. Jag vill bestämma själv vad jag lyssnar på. Passar det inte andra så står det dom fritt att sluta lyssna när som helst.

Hade han uteslutande valt att driva med nynazister, vita män och moderater (och framförallt då rika, vita, medelålders högerpolitiska, konservativa män från överklassen som är smygnazister... dom får gärna vara lite lagom lönnfeta också, en bilring eller två runt magen, och har dom någon udda sexuell böjelse som dom döljer lika illa som den överkammade flinten så är det ett stort plus) så hade han garanterat fått fortsätta. Men SSU gav mig ett ordentligt garv i alla fall, alltid något. Kanske har dom lite humor, trots allt.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Dröm #4 - Bisarreri

Min dröm-kategori har legat på is lite för länge nu för att jag ska känna mig fullt tillfreds, så jag tänkte berätta om en gammal dröm jag drömde natten till den 25:e augusti 2005. Det är en intressant mardröm av det lite halvbisarra slaget. Jag citerar ur min dagbok på ett Internetcommunity nära Dig:

"Hade en så skum mardröm i natt. Jag bodde i ett jättehögt hyreshus med citrongula väggar, och jag hörde röster inne i huvudet som ekade ut ur mig och ut i hela trapphuset. En kväll när jag hade varit ute och festat med H (ett ex till mig, anm.) och T (en vän från gymnasiet, anm.) och kom hem så var min ytterdörr öppen och någon var hemma hos mig, jag kände det alldeles tydligt, men jag kunde inte se någon. Det var fullt med vatten över hela golvet.

En granne hade lämnat en lapp på min dörr om att jag skulle sluta föra så mycket oväsen. Jag bytte lås och kunde inte sova så jag åkte ner med hissen till källaren för att lämna min cykel där. Det var en klaustrofobiskt liten genomskinlig glashiss med en massa hål i väggar, tak och golv, och det var lite drygt 40 våningar ner till källaren och på varje våningsplan stod det läskiga människor, alltid två på varje våning och dom flesta var utan ögon.

Dom försökte ta på mig med sina långa, äckliga armar genom hålen i glasväggarna.

Väl nere i källaren så fanns det ingen belysning, så jag fumlade mig fram i mörkret och fick panik och jag kunde inte höra om det var någon mer än jag där nere för rösterna i mitt huvud ekade så högt, men jag kände vinddraget av att någon andades hela tiden.

Jag sprang därifrån och sprang upp för trapporna alla 40 våningar och hela tiden jagade någonting mig och fick tag i mina fötter gång på gång och fällde mig så jag slog upp stora sår på knäna och händerna och i huvudet och jag grät och skrek och fick panik igen och sprang och sprang och sprang.

När jag äntligen kom fram till min ytterdörr så var den öppen igen och stod på vid gavel. När jag kom in i lägenheten blev det helt plötsligt alldeles dödstyst. Jag kunde inte se eller höra någon. Tapeterna såg plötsligt mycket äldre ut, alldeles solblekta och sönderflagnade. Alla möbler var borta, och någon hade tagit mitt badkar, det var bara en stor rostfläck kvar där det brukade stå."

Sen vaknade jag. Analys?Andra bloggar om: , , ,

Porrstjärne-bebis??

Jag undrade faktiskt lite då och då i mellanstadiet vad ungen som hade turen att få pryda omslaget till Nevermind av Nirvana sysslade med idag. Om han hade någon form av koppling till någon av bandmedlemmarna, om han gick i skola som oss vanliga dödliga, om han hade några tankar alls kring att han blivit odödlig, fryst i tiden på omslaget till en av de bästa skivorna som någonsin gjorts.

image276

Nu vet jag. Han heter Spencer Elden, han knäcker extra i en juicebar i Los Angeles, och skulle behöva klippa sig. Han går i skolan, och drömmer om att bli pilot. Han gillar att åka snowboard och att spela vattenpolo. Han har aldrig träffat någon av bandmedlemmarna, och hans föräldrar fick fjuttiga $200 för fotosessionen. Han verkar även relativt obrydd över att miljontals människor sett honom naken. Och han använder sig självklart av raggningsrepliken "You want to see my penis... again?"

Och ja, jag har kollat upp det, bebis är en godkänd stavning enligt SAOL.

Artiklar:
Nirvana-baby känner sig som porrstjärna - SvD
Where Is The Nirvana Baby Now? - MTV News


Andra bloggar om: , ,

Halv-bojkott

Bojkottar den här undersökningen i Aftonbladet pga märkliga alternativ. Eller ja, bojkott och bojkott egentligen, jag proteströstade på "Annan", bara för sakens skull. Typiskt svenskt sätt att reagera på? Jo, det är nog det. Hade jag brytt mig mer (eller alls, för den delen) så hade jag kanske till och med skickat en dekapiterad Elvis-docka till redaktionen. Men nu är jag inte på det humöret. Och dessutom så gillar jag Elvis.

Jag stör mig egentligen bara på Whitney och Mariah. Vad fan har dom i en sån här omröstning att göra? Whitney har bara haft en enda riktigt stor hit, en cover på en låt av en av dom andra i omröstningen. Och Mariah, don't get me started... Så svårt kan det väl inte vara att komma på vettiga kvinnliga artister att kvotera in i omröstningen? Eller vad sägs om Edith Piaf eller Janis Joplin? Streisand? Cher? Diana Ross? Patti Page? Tolka mig inte fel nu, flertalet av dessa artister är skräp och skräp alena, men poängen är att de är bra mycket bättre och framförallt större än Whitney och Mariah.

Och jag kan smälta att resten av världens befolkning är för korkade för att fullt ut förstå sig på Queens storhet, men med över 250 miljoner sålda skivor så är Freddie Mercury, i mitt tycke, bra mycket större än t.ex. Tom Jones. Men som sagt, jag är storsint nog att kunna erkänna att resten av världen har fel.

Sen borde Bing Crosby och Pavarotti lätt ha platsat på listan.

image275

Hmm, vad mer att låtsas störa sig på en dag som denna? Tänk, tänk...

Jag vet inte om jag är sådär jätteförtjust i att en spelare väljs till kapten under sin allra första säsong i sin nya klubb. Kan sända lite märkliga signaler till trotjänare som t.ex. Ramstedt som är inne på sin 11:e säsong nu. Men ser man enbart till ledaregenskaper och rutin så antar jag väl att det är ett korrekt val. Fast man hade lika gärna kunnat valt Öberg, Krekula eller Söderberg istället. Så, sammanfattningsvis så kan man väl säga att jag är huvudsakligen nöjd med beslutet, med reservation för att jag kan tänkas ändra mig framöver. (Hmm, en kommentar värdig en politiker minsann).


Andra bloggar om: , , , , ,

Dejta en kändis

Hittade ett kul test via nån blogg som hittat det via nån blogg som hittat det via nån blogg som jag hade glömt för länge sen när jag väl kom fram till testet. Hur som helst så skulle jag visst passa bäst ihop med Tone Bekkestad. Och jag som hade hoppats på prinsessan Madeleine (det hade säkert funkat om vi bara lyckats undvika att diskutera politik).

image274

Matrecension: Calskrove

Ända sen jag hörde talas om den i januari så har jag velat testa den; Calskrove. För er olyckligt ovetande så kan jag tala om att det är ungefär vad det låter som - Ett skrovmål, bestående av pommes och två hamburgare med bröd, ost, sallad, ketchup, dressing och tomat, inbakat i en calzone, modell XL. Finns på pizzeria Tre Kronor på Erikslid i Skellefteå, kostar 95 kronor inklusive dricka på 33 cl.

Artikel i Aftonbladet här.

Förväntningarna var väl sisådär, själva idén med att baka in ett skrov i en calzone kändes lite smått absurd, så jag visste ärligt talat inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Jag väntade mig något minst sagt udda, och jag förutsatte att jag skulle komma att bli ordentlig mätt. Förväntningarna uppfylldes med råge.

Smaken var en positiv överraskning, bra mycket godare än vad jag hade vågat hoppas på. Och äntligen slapp man stå och vela och ha problem med att bestämma sig angående hurvida man är mer sugen på hamburgare eller pizza - Det smakade verkligen som att äta båda två, samtidigt. Mina smaklökar visste inte riktigt vad dom skulle tro.

Jag vill helst inte veta hur många kalorier den innehöll, men mycket ost blev det. Rykten gör gällande att den innehåller runt 1500 kcal. Borde göra sig utmärkt som dagen efter-mat.


Klicka för större bild.

Jag behövde inte äta något mer på resten av dagen, och var inte hungrig förrän vid lunchtid dagen efter, och med hänsyn till det så var den hyfsat prisvärd. Jag tror inte jag varit så mätt sen jag åt en hamburgermeny döpt till Flottbomben PGs i Boden under värnplikten.

Betyg: 8/10. Det bästa av två världar, och godare än vad man tror.Andra bloggar om: , , , , ,

Dagens filmprojekt
Blev lite inspirerad att klanka ner lite mer på tunnelbanan efter mitt besök i den anrika hufvudstaden tidigare i veckan. Började i förmiddags, och nu anser jag mig vara klar. Att vara klar är otroligt otillfredsställande. Skapandeprocessen är det enda som ger någon form av njutning. Men nån gång måste man ju bli klar också. Tyvärr. Varsågoda.


Andra bloggar om:
, , , ,

Google-utmaning

Googla svaren på alla frågor som ställs här.
Ta sedan första bilden som dyker upp, och fuska inte!
 1. Ditt namn
 2. Ditt efternamn
 3. Din gata
 4. Namnet på han/hon du gillar
 5. Efternamnet på han/hon du gillar
 6. Kommunen du bor i
 7. Namnet på personen du pratade med sist
 8. Din ålder
 9. Sista du åt idag
 10. Färgen på tröjan du har på dig nu
1.image260 2.image261 3.image262
4.image263 5.image264 6.image265
7.image266 8.image267 9.image268
10.image269

Kitsch i mängder

Hittade ännu en sån där sida där man lätt kan råka spendera alldeles för mycket pengar som man egentligen inte har. Och delad olycka är halv olycka, eller hur dom nu säger på Island. Fast jag delar nog mest med mig av fyndet för att fler än jag ska våndas över alla måste-ha-prylar. Sidan heter passande nog kitsch.se. Här följer några produkter i urval som jag fastnade särskilt för:

Jesus - Actionfigur, 139 kr. Kom igen, vem vill INTE ha en Jesus actionfigur att leka med? Det är nästan värt att köpa den bara för att ta reda på om den kan gå på vatten eller inte. Jag gissar på att den sjunker.

image251

Studentdrinkboken, 65 kr. En uttråkad student är en dålig student. Och en full student är också en dålig student. Ack denna eviga balansgång. Men man behöver koppla av emellanåt för att kunna studera effektivt. Och då lär den här boken komma väl till användning, då den sägs vara full av lämpliga partytricks och andra lekar.

image252Manlig sjuksköterska - Actionfigur, 139 kr.
Den här måste jag ju nästan ha. Den har till och med en liten journal föreställande ett röntgat kranium. Det är i princip en actionfigur av mig själv. 13 cm hög, att komplettera era XRob-altare med (obs, självdistans).

image253White trash-magneter, 149 kr. Magneter föreställande en härlig trailer, ett 6-pack öl, en tidningsartikel, rostat vitt bröd och en rostig bil. Perfekt för att hålla fast kallelser till att infinna sig i rätten, checkar som saknar täckning, skraplotter och telefonnummer till diverse döttrar och attraktiva kusiner.

image254Rosa diskhandskar med manliga pinuppor, 79 kr.
Diska under tiden som du tittar på halvnakna män. Vill man bli mer kitsch än så här, så får man fan i mig ligga i.

image255Toppluva, I love winter, 199 kr. För alla som älskar vintern lika mycket som jag! Om inte annat så för att den lär irritera folk (fråga mig inte varför, men alltid stör man nån, oavsett vad man tar sig till som råkar sticka ut litegrann).

image256Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Visste du att...

...det här är en semestersammanfattning i "visste du att"-format? Nu vet du.

...Skånetrafiken höll på att sabba min semester?
Men tack vare deras utmärkta
resegaranti så kunde jag ta en taxi istället, och därmed hinna med mitt nästa tåg, och därmed hinna med mitt flyg. Riktar även ett tack åt den anställde på Taxi Landskrona som körde som en komplett galning för min skull!

...man hinner lyssna på Shine on you crazy diamond av Pink Floyd inte mindre än 16,9 ggr mellan Lund C och Sthlm C? Intercitytåg dessutom. Erkänn, det där är den bästa ovidkommande skräpinformationen du läst på länge.

...att mitt favoritsushiställe på Wallingatan förvandlats till indisk restaurang? Dom serverade dock fortfarande sushi, och det smakade som om det fortfarande var samma sushikock som jobbade där. Betyg 9/10. Avdrag för att väggarna numera var skrikigt lila och orange.

...både min favoritskivbutik på G:a Brogatan och min favorittv-spelsbutik på Klarabergsgatan gått i konkurs? Det verkar onekligen som om den där jävla hålan håller på att förfalla utan mig. Nåväl, bara vid sällsynta fall har jag lyckats se det där Stockholm som Winnerbäck annars verkar ha patent på. Annars var det mest betong och stress, så den kan gott få förfalla. Science Fiction-bokhandeln var åtminstone kvar.

...tunnelbanan var precis lika varm och äcklig som jag minns den? Åkte mellan Gamla Stan och T-Centralen, gröna linjen givetvis, sen fick det vara nog. Dörrarna stängs. Dra åt helvete.

...det trots alla nya regler på flyget, med vätskebegränsningar i handbagaget, hårdare id-kontroller etc, bara tog 4 min från det att jag klev av Arlanda Express till det att jag var incheckad och klar? Sista gången som jag är ute i så god tid. Här hade man siktat in sig på krångel, och så löper det smidigare än någonsin. Skäms på er, personalen på Arlanda. Tvinga mig sitta och vänta i en mindre evighet på det där viset.

...för oss totalt oinsatta så är hundkapplöpning oändligt mycket roligare att titta på än trav? Lite som att jämföra hockey eller innebandy med skitsporter såsom varpa eller fotboll faktiskt. Minus taktiskt tänkande och stategi då.

...surströmming är den enda maträtt i världen som är godare än sushi. Dagens sanning.

...trots att Stockholm verkar förfalla utan mig, så verkar det gå betydligt bättre för Skellefteå? Det har öppnat ett sushiställe på Hörnellgatan! Betyg: 6/10. Avdrag för att sushin gjorts i förväg, för att wasabin var lite klen, och för att det bara fanns 10 eller 12 bitar att välja mellan. Det smakade däremot väldigt bra. Annars så byggs det ut lite varstans, ser ut att gå åt rätt håll på de flesta fronter just nu.

...jag från och med igår har varit skåning i ett helt år? Heja mig! Det må vara platt och blåsigt och trångt, och folk må skorra så att öronen vibrerar sig varma av ett simpelt "Hej", men det har verkligen sin charm. Ett väldigt, väldigt bra år. Siktar på minst två-tre till, och sen får vi väl se vart arbetsmarknaden tar mig.

...det är väldigt skönt att vara hemma i mitt Landskrona igen? Jag kan sova under (nästan) vilka omständigheter som helst, men det är nåt speciellt med att sova i sin egen säng ändå. Men jag saknar redan Norrland.

...under den här veckan som jag inte bloggat, så har antalet unika besökare ökat med smått ofattbara 41% jämfört med veckan innan? Den enda slutsatsen som man kan dra av detta är väl att folk föredrar att läsa att jag inte skriver, än att läsa det jag faktiskt skriver. Ledsen att göra er besvikna, men jag är tillbaka nu ;-)
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Semesterstängt


image250

Semesterstängt i minst en 7-8-9-10 dagar nånting.
Till att börja med. Ut i solen med er nu, för fan.

Kryssa i alla band som du har hört.

Betygsnyckel:
0-19 = IG
20-39 = G
40-59 = VG
60-79 = MVG
80-100 = MVG +


ROCK
[x] Blink-182
[x] Red Hot Chili Peppers
[x] Nirvana
[x] Foo Fighters
[x] Queens Of The Stone Age
[x] Audioslave
[x] Nickelback
[x] The Sounds
total: 8

CLASSIC ROCK
[x] The Animals
[x] Pink Floyd
[x] Jimi Hendrix
[x] Aerosmith
[x] Queen
[x] The Rolling Stones
[x] The Who
[x] T-Rex
[x] Mean Street
total: 9

POP
[x] Britney Spears
[x] Christina Aguilera
[x] Justin Timberlake
[ ] Kelly Clarkson
[x] Simple Plan
[x] Backstreet Boys
[ ] Rachel Stevens
[x] The Beatles
total: 6

HIP HOP/ RnB
[x] 50 CENT
[ ] Fat Joe
[x] Kanye West
[x] Eminem
[x] Sean Paul
[x] Snoop Dogg
[x] 2pac
[x] D12
[ ] Xzibit
[ ] G-Unit
total: 7

METAL/Hard Core/Nu Metal
[x] System Of A Down
[x] 36 Crasyfists
[x] Thine Eyes Bleed
[x] Lamb Of God
[x] Korn
[x] Slipknot
[x] Linkin Park
[x] Mudvayne
[x] Limp Bizkit
total: 9

HEAVY METAL
[x] AC/DC
[x] Black Sabbath
[x] Judas Priest
[x] Motörhead
[x] Iron Maiden
[x] Deep Purple
[x] Led Zeppelin
[x] Jimi Hendrix
total: 8

Melodic Death Metal/Death Metal/Viking Metal
[x] In Flames
[x] Dark Tranquillity
[x] At The Gates
[x] Amon Amarth
[x] Arch Enemy
[x] Morbid Angel
[x] Children Of Bodom
[ ] Chimiara
total: 6

GOTHIC METAL
[ ] Epica
[x] Paradise Lost
[x] Nightwish
[x] Lacuna Coil
[ ] After Forever
[ ] Xandria
[x] Within Temptation
[ ] Charon
totat: 4

PUNK
[x] Sex Pistols
[x] The Clash
[x] Misfits
[ ] Towers Of London
[x] Pennywise
[x] The Dead Kennedys
[x] The Ramones
total: 6

INDIE
[x] Arctic Monkeys
[x] The Killers
[x] Blur
[x] Franz Ferdinand
[ ] Razorlight
[ ] The Kooks
[x] The Strokes
[x] The Libertines
[ ] Dirty Pretty Things
total: 6

ALTERNATIVE
[x] Muse
[x] Radiohead
[x] Skunk Anansie
[x] Placebo
[ ] Massive Attack
[x] The Darkness
[x] Portishead
[ ] The Shroud
total: 6

"EMO"
[x] Fall Out Boy
[x] My Chemical Romance
[ ] Hawthorne Heights
[ ] Funeral For A Friend
[ ] Taking Back Sunday
[ ] Atreyu!
[x] Lost Prophets
[x] Panic! At The Disco
total: 4


Totalt: 79. Betyg: MVG.
Invändningar: The Darkness är rock och inte alternative, och varken Franz Ferdinand eller Blur är indie, utan rock respektive britpop. Jimi Hendrix är klassisk rock och inte heavy metal, och jag har svårt att se vad som är "emo" med Lost Prophets, dom är väl mer åt det alternativa metal-hållet? Och är hip hop verkligen musik? I övrigt en rätt kul lista att fylla i.

Semester, eller vad man nu ska kalla det

Idag påbörjas min semester. Fast jag vet inte om man ska kalla det för semester egentligen, då det snarare är en ledighet som jag lyckats få till genom att konsekvent tacka nej till några fler arbetspass på ett par veckor, men ledig är jag i vilket fall som helst.

Känns inte som om jag missat så mycket när jag jobbat mer eller mindre konstant hittills under sommaren, då den skånska sommaren varit förvirrande snarlik den skånska vintern, med regn och blåst och allt vad det innebär. Solen går visst ner på nätterna här nere också. Surrealistiskt värre.

"Semestern" ska i vilket fall som helst gå åt till utövandet av några av mina favoritsysselsättningar: Jag ska sova, plugga, spela tv-spel, äta god mat och bara njuta. Livet är rätt perfekt just nu.

image249
Nån jävla robot jag hittade på google.
Observera loggan på bröstet.

För att återknyta till
det här inlägget, och en fråga jag fick i samband med det, så kostade all litteratur under första terminen 7.563 kronor, exklusive frakt, inklusive moms. Sen har jag sålt några av böckerna, så jag har väl lagt ut uppskattningsvis 6.800. Andra terminen var betydligt billigare, får väl ta och recensera den också när jag känner mig mogen åtagandet.

Ecological Footprint Test


IF EVERYONE LIVED LIKE YOU, WE WOULD NEED 6.1 PLANETS.

image247image247image247image247image247image247

Själv då?

Önskelista

På begäran, en önskelista inför min stundande 25-årsdag. Utan inbördes ordning.

Så. Bästa listan jag någonsin gjort.


klick, klick

Bokrecension: Termin 1, röntgensjuksköterskeprogrammet (samtliga böcker)

FÖRSTA KURSEN, SJS110 - OMVÅRDNADENS GRUND OCH ETIK (1-20), 8 poäng:Angelöw, B., & Jonsson, T. Introduktion till socialpsykologi. ISBN 91-44-00597-0

Intressant bok som jag sträckläste, behövdes dock bara för en mindre inlämningsuppgift, som man dessutom gör i grupp, så jag vet inte om det var världens nödvändigaste köp.

Betyg: 8/10
Nödvändighetsbedömning: 5/10.
Köp om ämnet intresserar dig.Backman, J. Rapporter och uppsatser. ISBN 91-44-00417-6.

Torr och tråkig, javisst. Men oumbärlig om man vill slippa få underkänt bara för att man råkat ange källor på fel sätt eller dylikt.

Betyg: 5/10
Nödvändighetsbedömning: 9/10.
Köp.Benner, P. Från novis till expert: mästerskap och talang i omvårdnadsarbete. ISBN 91-44-35631-5.

Är egentligen, i mitt tycke, inget annat än en omvårdnadsteori och därmed ett nödvändigt ont. Användes till en inlämningsuppgift på 2 A4, som man gör i grupp.

Betyg: 2/10
Nödvändighetsbedömning: 2/10.
Köp INTE.Ehnfors, M. VIPS-boken. ISBN 91-7043-045-4.

Utmärkt att skaffa om man pluggar till vanlig sköterska. Som röntgensjuksköterska kommer du inte att använda den här boken mycket. Bra att ha läst igenom en gång eller två kanske, sen klarar du dig med foldern som finns att köpa i receptionen för 20:-

Betyg: 6/10
Nödvändighetsbedömning: 3/10.
Låna den, köp inte. Köp foldern sen.Henriksen, J-O. & Vetlesen, A.J. Etik i arbete med människor. ISBN 91-44-01689-1.

Behövs för att klara första tentan, och jag tror att dom vanliga sköterskorna kommer att använda den mer framöver. Själv sålde jag mitt ex av den så fort som jag var klar med kursen. Tråkigare bok, bestående enbart av ett evigt uppradande av självklarheter, får man leta länge efter.

Betyg: 1/10
Nödvändighetsbedömning: 3/10.
Låna inför första tentan, köp inte.Idvall, E. Kvalitetsindikatorer inom omvårdnad.

Minns inte så mycket från den här boken. Antagligen för att jag bara öppnade den som hastigast en enda gång.

Betyg: 3/10
Nödvändighetsbedömning: 2/10.
Kopiera de få sidor som du kommer att använda.Jahren Kristoffersen, N., Nortvedt, F., & Skaug, E. Grundläggande omvårdnad 1. ISBN 91-47-05274-0.

Flummig och diffus, handlar mycket om etiska värderingar etc. Har du valt att jobba med människor så har du antagligen bra värderingar redan, så skit i den här boken, den är verkligen inte värd priset.

Betyg: 4/10
Nödvändighetsbedömning: 4/10.
Kan vara bra att ha läst igenom.Jahren Kristoffersen, N., Nortvedt, F., & Skaug, E. Grundläggande omvårdnad 2. ISBN 91-47-05275-9.

Den här delen i serien är betydligt bättre, går igenom konkreta omvårdnadsuppgifter och symtom, etc. Rekommenderas.

Betyg: 7/10
Nödvändighetsbedömning: 7/10.
Köp.Kirkevold, M. Omvårdnadsteorier - analys och utvärdering. ISBN 91-44-01039-7.

Omvårdnadsteorier är Djävulen. När du väl börjat jobba så kommer du att bilda dig en egen teori i ditt huvud om vad du anser att ditt arbete går ut på, och då kommer du att ha glömt den här boken för länge sen. Du kommer dock att behöva vara ordentligt påläst på ett par kapitel i den inför ett seminarium.

Betyg: 4/10
Nödvändighetsbedömning: 7/10.
Låna, eller köp och sälj efter kursen.Lindholm, C. Sår. ISBN 91-44-04052-0.

Här är en bra bok att ha i sin ägo, inte bara under utbildningen utan även när man börjat jobba. Du kommer att stöta på sår i alla dess former, och då kan det vara bra att ha något att gå tillbaka och bläddra i. Rekommenderas ej att läsas samtidigt som man äter, full med smaskiga bilder.

Betyg: 8/10
Nödvändighetsbedömning: 7/10.
Köp.Lundh, B. Medicinska ord: det medicinska språket: begrepp, definitioner, termer. ISBN 91-44-03710-4.

Skit i den här, efter första terminen så kommer du att märka att den är otillräcklig som ordbok. Satsa på Medicinsk Terminologi av Bengt I. Lindskog direkt istället (ISBN 9789172274235). Lite dyrare, mycket bättre.

Betyg: 4/10
Nödvändighetsbedömning: 10/10.
Du behöver en medicinsk ordbok. Punkt.Polit, D.F., & Beck, C.T. Essentials of Nursing Research. Methods, Appraisal and Utilization. ISBN 0-7817-4972-7.

Jag gjorde misstaget att köpa den här boken. Har inte öppnat den ännu. Jag tror att jag kommer att behöva den i både termin 3 och i termin 5, men inte ännu. Har svårt att se varför den ens var med på litteraturlistan.

Betyg: ?
Nödvändighetsbedömning: 1/10.
Köp senare. Eventuellt.Raadu, G. Författningshandbok för personal inom hälso- och sjukvården. ISSN 0349-6627.

Den här finns på Internet i sin helhet, så egentligen är det ett onödigt köp. Den kan dock vara bra att ha, i synnerhet till första tentan, där du får lov att ha med den. Blir snabbt inaktuell, så var beredd på att köpa den en gång till före du är färdigutbildad.

Betyg: 7/10.
Nödvändighetsbedömning: 5/10.
Köp om du vill, skriv ut om du vill.Tamm, M. Psykosociala teorier vid hälsa och sjukdom. ISBN 91-44-04100-4.

Intressant läsning, behövs till ett seminarium. Jag är glad att jag köpte den, men jag hade lika gärna kunnat låna den istället.

Betyg: 5/10
Nödvändighetsbedömning: 5/10.
Köp om ämnet intresserar dig.


ANDRA KURSEN, SJS111 - ÄLDRES HÄLSA/OHÄLSA (1-20), 4 poängEricson, E. & Ericson, T. Klinisk mikrobiologi: Infektioner, immunologi, sjukvårdshygien. ISBN 91-47-05127-2.

Bra bok, faktaspäckad och konkret från pärm till pärm. Återkommer i termin 2.

Betyg: 7/10
Nödvändighetsbedömning: 7/10.
Köp.FASS. (senaste uppl.). ISBN 91-85314-78-1.

Finns även den i sin helhet på Internet, om du ska köpa den här, så köp en upplaga som har ett par år på nacken, brukar vara betydligt billigare så. Annars så finns den ute på alla vårdavdelningar, så du kommer alltid att ha tillgång till den, oavsett om du köper den eller inte. Sen så är det betydligt viktigare att kunna hitta i den än att kunna den.

Betyg: 8/10
Nödvändighetsbedömning: 2/10.
Avråder från köp, kommer bara att utgöra bokhylleutfyllnad.Larsson, M. & Rundgren, Å. Geriatriska sjukdomar. ISBN 91-44-01829-0

Man KAN klara andra tentan enbart genom att anteckna som en galning på föreläsningarna, men man kan även klara den genom att kunna den här boken utantill. Den kommer även att komma till användning under praktiken sen.

Betyg: 7/10
Nödvändighetsbedömning: 7/10.
Inte ett nödvändigt köp, men jag rekommenderar den.Simonsen, T. & Aarbakke, J. Illustrerad farmakologi 1, Principer och tillämpning. ISBN 91-27-07715-2.

Det här är en bra bok, väldigt intressant och lättöverskådlig. Kommer att återkomma, och är väldigt bra att ha i efterhand också.

Betyg: 8/10
Nödvändighetsbedömning: 7/10.
Är glad att jag köpte den.SOU 2001:6. Döden angår oss alla: värdig vård vid livets slut: slutbetänkande/ Kommittén om vård i livets slutskede. ISBN 91-38-21385-0

Finns på Internet. Jag köpte den ändå, vet inte varför, ett oförklarligt hjärnsläpp jag fick bara. Används på en enda föreläsning, som inte ens kommer på tentan sen. Visst, döden är ett viktigt ämne för alla inom vården, men jag är övertygad om att en bok inte kan fungera som ett substitut för erfarenhet. Den här är således värdelös.

Betyg: 1/10
Nödvändighetsbedömning: 1/10.
Vill nån köpa den så säljer jag mitt ex för 20:-, alternativt för en kopp te.Tornstam, L. Åldrandets socialpsykologi. ISBN 91-7227-414-X.

Det finns ett enda kapitel i boken som inte är en upprepning av allt som stod i Introduktion till socialpsykologi. Det här är en bra bok, men det enda kapitlet som egentligen är intressant för kursen utgör mindre än 15% av boken, och det är följaktligen lagligt att kopiera det. Gör det, och bränn pengarna på öl istället.

Betyg: 6/10
Nödvändighetsbedömning: 2/10.
Kopiera istället.


TREDJE KURSEN: SJS117, KLINISK UTBILDNING INOM KOMMUNAL ÄLDREVÅRD (1-20), 3 poäng


Inga nya böcker tillkommer, den här månaden har man råd att både betala hyran OCH äta sig mätt.


FJÄRDE KURSEN: RSJ022, OMVÅRDNAD, METODIK OCH TEKNIK I VID KONVENTIONELLA RÖNTGENUNDERSÖKNINGAR, TEORETISK OCH KLINISK UTBILDNING (1-20), 5 poäng


Bontrager, K. L. Textbook of Radiographic Positioning and Related Anatomy. ISBN 0-323-01219-1.

Jag tror ärligt talat inte att man kan bli en bra röntgensjuksköterska utan den här underbara klossen till bok. Här finns samlat nästan allt om alla de vanligaste konventionella röntgenundersökningarna; patologin, vilka bilder som vanligtvis tas för olika kroppsdelar, alla tekniska faktorer som spelar in, alla inställningar med allt vad milliamperesekunder, kilovolt och stråldoser heter, strålskydd, positionering av patienten, vinkling av röntgenröret, storlek på bildplattan, hur en bild av en specifik kroppsdel ska se ut för att kunna bedömas korrekt av läkare, ALLT.

Betyg: 10/10
Nödvändighetsbedömning: 10/10.
Helt klart värd de 1.200 kr som den kostar.Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , ,

Farliga Landskrona - Del 29

Har snappat upp ett rykte, som gör gällande att Tasty House har planer på att etablera sig i Landskrona. Ägaren ska visst ha hört sig för angående möjligheten att etablera sig inne på Citygross, säger en vän till hans familj. Om detta skulle visa sig vara sant så skulle jag bli väldigt lycklig. Deras BBQ-rostade cashewnötter är inte av denna världen.

Relaterad läsning:

image244
Så många nötter, så lite tid...


01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28


Andra bloggar om: , , , ,