Kolonistugan, inlägg 4

Bygget går lite långsamt då det fortfarande regnar en hel del, plus att jag börjat om att jobba igen efter semestern. Har hunnit få golvet på plats nu i alla fall. Nästa steg blir att såga till och spika ihop takstolarna.Andra bloggar om:
,

uttråkad

testar blogga frÅn mobilen pÅ bussen hem. det gÅr sisÅdÄr. men det gÅr.

Önskelista 2011

Undertecknad fyller snart år. Erfar med anledning av detta årligt återkommande spektakel kraftiga påtryckningar från min omgivning att offentliggöra någon form av önskelista. Så här kommer den.
 1. Ett kamerastativ. Typ en sån där smidig zipshotpryl som finns på coolstuff eller nåt åt det hållet.
 2. Ny plånbok.
 3. 120 kronor så att jag kan beställa den här müsliskålen. Eller jag vet, köp den åt mig direkt istället.
 4. En glasskärare.
 5. Världens fånigaste USB-minne.
 6. God of War-samlingen med 1:an och 2:an på en och samma skiva.
 7. Och avslutningsvis den stående punkten på varenda önskelista jag någonsin skrivit i den här bloggen: Ett presentkort på adlibris.

Kolonistugan, inlägg 3

Fått plintarna på plats, lite pillrigt men det gick med lite tålamod och så lite tålamod till. Därefter gick det rätt snabbt att spika fast en stödläkt (45 x 45 mm) på bärlinorna (45 x 145 mm), såga till golvbjälkarna (också 45 x 145 mm) och spika ihop grunden. Planen var sedan att snabbt fortsätta med golvet - bara att såga till och skruva fast några OSB-skivor som vi planerar lägga parkett på sedan när resten av stugan är på plats - men varenda gång jag sätter min fot ute på kolonin så börjar det regna. Har regnat nästintill konstant i två dygn nu. Känns sisådär, men det är bara att vänta ut skiten antar jag.


Plintarna nere i jorden igen...Grunden ihopsnickrad, fäst i plintarna med några franska skruvar
...


Andra bloggar om: ,

Kolonistugan, inlägg 2

Lite fler bilder som visar hur arbetet fortskridit under veckan. Det tycks ha slutat regna nu, så jag ska strax ut dit och försöka få plintarna på plats. Inte det roligaste momentet kanske, särskilt inte i lerjord. Visste ni förresten att en stuga väger ganska mycket? Men delar man upp en sådan i smådelar, så går det ändå rätt bra att frakta den de ~130 meter som leder ut till släpet. Längs en smaljävla stigjävel. Bra träning om inte annat. Tog två heldagar. En stuga innehåller även ganska många spikar att riva sig på. Det ser lite ut som om vi skaffat katt, fast vassare.


Plockat väck innerväggarna, hittade tre getingbon. Påbörjat ytterväggarna.Alla väggar väck. Luftigt, luftigt.Sen drog vi omkull skiten, helt enkelt. Skåne style.
Obs på de blå spända repen till höger i bild.Fick upp plintarna, sen kom regnet så vi gick hem.

Andra bloggar om:
,

Renoveringsinlägg 1: Kolonistugan

Stugan ute på odlingslotten är en ruckel. Väldigt sugen på att skriva ruckel med inledande versal men avstår då det är ett alltför uttjatat stilistiskt knep. Dock att jag döpt den till Rucklet, men det är en annan femma. Anledningarna till att jag väljer att definiera kolonistugan som just ett ruckel är följande:
 1. Yttertaket är lappat till oigenkännlighet med lager och åter lager av asfaltspapp. Ändå regnar det in. Detta gör att takbrädorna är murkna och mögliga.
 2. Innertaket består av någon anledning av plywoodskivor. Merparten av dessa har rasat in. Resterande buktar in på ett oroväckande vis.
 3. Innergolvet består även det av plywoodskivor. Dessa är fuktskadade och vi har dessutom trampar rätt igenom dem vid ett par tillfällen. Det är således inga riktiga golvskivor vi har att göra med här. Lägg därför till "ett par enorma hål i golvet" till listan över fel.
 4. Bärlinorna är monterade på fel håll, med flatsidan upp istället för på högkant. Regelstommarna saknar dessutom helt diagonaler. Detta gör att hela stugan känns lite... ostadig.
 5. Trädäcket framför ingången ser nästan ut att bestå av gamla lastpallar, med mellanrum mellan brädorna stora nog att sätta ner en fot emellan.
 6. Väggarna är inte isolerade, och då ytterväggen är full av springor gör det spalten mellan inner- och yttervägg till ett idealiskt ställe för getingbon.

Rucklet. Ser inte mycket ut för världen.

Har rivit rubbet nu under veckan och står i startgroparna för att bygga en ny stuga. Mer om det i stundande inlägg, ska sova nu. Bilder kommer givetvis också. Stay tuned/Stanna inställd.