Dagens pseudodebatt

"Påhoppet" (dvs den enskilda människan Per Christian Jersilds personliga åsikt) är i sig är rätt komiskt, då det kan tyckas banalt att störa sig på en dialekt så till den grad att man knåpar ihop en debattartikel i ämnet. Lite 'intresseklubben antecknar' möter 'människor med alldeles för mycket fritid'. Men det faktum att väldigt många skåningar är så pass lokalpatriotiska (rimmar på idiotiska; sammanträffande?) att de faktiskt tar åt sig av spektaklet är betydligt roligare. Jag vet inte varför lättstötta människor roar mig. Kanske för att jag vet något som inte de vet. Eller varför inte vice versa.

Faktum är att skånska kan vara svårt för många att förstå. Jag hade problem med att hänga med i föreläsningarna ibland under mina första skälvande månader på denna stolta, säregna lilla udde. Men öronen acklimatiseras. Det går att lära sig att både begripa och tala (nåja) skånska. Till viss grad. Danska däremot har jag insett är en omöjlig uppgift att bemästra (och det är huvudanledningen till att jag fortfarande håller till på denna sidan sundet).

Sammanfattning:
Till P.C. Jersild: Jaså, det säger du? Okej. Åsikt registrerad. (Antagligen av FRA också).
Till Skåne: Tagga ner och ta det lite lugnt för fan. (Peps Persson skäms över er).

Är less på allt prat om "ont blod". Hört talas om åderlåtning?Andra bloggar om: , , , ,

Lever

Två läkare står och diskuterar ett CT-snitt av en patients lever.

Läkare 1: Kan det vara en liten abscess?
Läkare 2: Ser mera ut som en metastas?
Jag (som går förbi och råkar lyssna): Det är en metascess.

Läkare har ingen humor.Andra bloggar om:
, , , ,

Nedräkning

Arbetsdag 38 av 50 i full gång. Denna vecka verkar det vara pankreastema som gäller. Jag skulle gärna förklara ytterligare vad jag menar, men hela den där sekretessprylen gör att det känns en smula omoraliskt. Roligt är det, i vilket fall som helst. Så nu kan jag sitta här och skratta tyst för mig själv åt det. Ha ha ha.

Fototriss: Vatten

Veckans fototrisstema är vatten. Och bor man i Landskrona så är det omöjligt att inte fota en och annan bild av havet i tid och otid. Därav bild 1, från en härlig höstdag förra året. Bild 2 är också tagen nere vid havet. Dock inte samma dag som bild 1, tro det eller ej. Bild 3 är från en av de första riktigt varma vårdagarna förra året, nere vid det smutsiga vattnet vid Venterminalen, där det är sanslöst svårt att låta bli att sitta och dingla med benen sådana dagar.
Andra bloggar om: , ,

Hitler då!?

Läste precis om den underhållande tittarstormen mot herr Palms mustasch. (Hur lyder definitionen på en tittarstorm förresten? Finns det ett definitivt antal människor som måste höra av sig om något för att det ska räknas som en storm? Tresiffrigt? Eller krävs det ännu fler? Känns som ett uttryck som det är hög risk att det kommer att gå inflation i). Men nu var det inte det som jag skulle skriva om. Det som jag hakade upp mig lite på, är den diskriminerande omröstningen om tidernas mustasch som genomförs i samband med artikeln. En av världens mest kända mustascher, den som prydde Adolf Hitlers hatiska lilla nuna, finns inte med som alternativ. Jag vill rösta på Hitler! Jag vill bedöma mustaschen, inte idioten den råkade sitta på! Nu fick jag inte det. Så jag röstade på Freddie Mercury istället. Otippat värre, jag vet.

Hitler in action, anno 1992


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Distriktsmästerskapen i kvitto, nordvästra Skåne

Jag leder än så länge, då detta kvitto från ÖB mäter imponerande 70,8 cm. Sen är det ju väldigt tacksamt att handla på just ÖB om man vill ha långa kvitton, då de enträget insisterar på att redovisa varje enskild burk strimlade bambuskott för sig istället för att bekvämt klumpa ihop dem.

Och ja, vinnaren i distriksmästerskapen är givetvis direktkvalificerad till kvitto-SM i Eskilstuna senare i höst. Sen kan man ju alltid hoppas på att nån agent får upp ögonen för en så att man blir signad till nåt av de större lagen i Kvittoserien så att man kan vara med och slåss om den åtråvärda La Ricevimento. Ett krav är dock att man måste veta hur långt man kan driva ett skämt innan man drivit det för långt. Det ser med andra ord rätt mörkt ut för min del...
Andra bloggar om:
, ,

Till alla Sveriges kvinnor - Ni vill vara vackra, tilldragande och charmfulla

Hittade en charmig gammal kokbok från andra världskriget idag i ett antikvariat här i stan. I den finns, förutom en massa härliga recept från svunna, strikta ransoneringstider, en del reklam för andra böcker från samma förlag. Fastnade särskilt för denna, för boken "Skönhet" av Vivan Huber. Den tycks rikta sig uteslutande till kvinnor intresserade av att öka sina chanser till framgång och lycka, något som kan uppnås genom bland annat avmagring och perfekt make-up. Detta är stor humor, och ni har min tillåtelse att dra lite på smilbanden (utifall att det undgår någon).

Till alla Sveriges kvinnor. Ni vill vara vackra, tilldragande och charmfulla. Allt detta behöver inte längre vara en önskedröm - Skönheten kan och bör bli varje kvinnas egendom.Andra bloggar om:
, , , , ,

Genomstekt solbadare
Så här hade jag sett ut om jag vistats en enda minut mer utomhus än vad jag gjort idag. Kvällens soundtrack är för övrigt
Wa Do Dem av Eek-A-Mouse.Andra bloggar om: , ,

Dagens i-landsproblem #34: Fåniga catch phrases på tv

Dagens i-landsproblem är alla fåniga jävla catch phrases (hur översätter man lämpligast det uttrycket? "Signaturfraser" låter bara fånigt...) som varje halvdan (oftast amerikansk) programledare försöker forcera in i vårt kollektiva medvetande genom att upprepa dem om och om och om och om igen, ad infinitum. Några exempel, i urval:
 • "LET'S DO IT!!" - Ty Pennington, Extreme Makeover: Home Edition
 • "Seacrest out" - Ryan Seacrest, American Idol
 • "Auf Wiedersehen" - Heidi Klum, Project Runway
 • "Make it work" - Tim Gunn, Project Runway
 • "You're fired" - Donald Trump, The Apprentice
 • "This was your final cut" - Jaclyn Smith, Shear Genius
 • "Shake it!" - Rene Fris, Shear Genius
 • "Congratulations, you're still in the running towards becoming America's next Top Model" - Tyra Banks, Top Model
 • "That's hot" - Paris Hilton, Simple Life
 • "I pity the fool" - Mr. T, I pity the fool
 • "Remember, if you get it on tape, you could get it in cash" - Tom Bergeron, America's Funniest Home Videos
 • "Tjipp" - Bengt Alsterlind, Hajk
En inte helt regelrätt typ av catch phrase, som ändå förtjänar att nämnas, uppvisas med jämna mellanrum av Anders Nylund, meteorolog på TV4. I slutet av de flesta av hans väderpresentationer så kastar han upp det han håller i ena handen (ser ut ungefär som en överstrykningspenna, borde vara typ nån form av powerpointclicker(?)) och fångar det med den andra. Jag gillar honom för att han verkar gilla sitt jobb så mycket. En mera korrekt benämning är väl kanske signature move.

(Och jag tycker att det är helt okej att särskriva catch phrase, då det är lånat direkt från engelskan. Lite för att påvisa det svenska språkets otillräcklighet)Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , ,

Agent Orange.

Viss efterredigering har gjorts i bilden. Så att den inte ska misstas för att föreställa en överkörd groda. God morgon förresten.


(Än så länge) misslyckat(?) listförsök: Romantiska komedier

Hade planer på att göra en topp 10-lista över de bästa romantiska komedierna. Men det visade sig vara väldigt svårt. En komedi är en sån där lättsam film bestående till merparten av situationer som är menade ska locka till skratt och/eller ska få människor att må bra på ett eller annat vis, exempelvis genom att vara överdrivet dråpliga, osannolika, pinsamma, underfundiga eller kanske filmade i slow motion. Det som gör vissa av dessa komedier romantiska är det faktum att mannen och kvinnan som man genom hela filmen vetat kommer få varandra i slutet, får varandra i slutet. Till uppskattningsvis ~99% i alla fall.

En växande subkategori till dessa sliskiga skrattfester är romantiska äventyrskomedier, där mannen och kvinnan jagas genom hela filmen av antingen pirater, gravskändare, yrkesmördare, asiater i svarta kostymer + solglasögon, utomjordingar eller något helt annat. En och annan explosion brukar smyga sig in också, för filmskapare tror att det attraherar fler manliga tittare. Vilket det ju finns en viss möjlighet till att det faktiskt gör, jag upplever mig inte vara direkt representativ för hela det (ur)manliga könet, så jag är inte lämpad att varken bekräfta eller dementera ett sådant påstående.

Problemet är dock: Har det ens gjorts 10 Riktigt Bra romantiska komedier? High Fidelity och Groundhog Day (a.k.a. Måndag hela veckan) tycker jag är givna på listan. Men sen...... ?? Hjälp!

Galej, tjej, grej, mig, dig, spray, nej. Hej.


Det är jävligt synd att så många rimmat på leverpastej redan...


Jag har ett kontrakt med Gud

...så jag gör som jag vill. Det där är en Kent-referens, men det fattar ju ingen, så det är bäst att jag skriver det i klartext för att undvika missförstånd. Att folk missförstår mig rätt har jag inget alls emot, det är bara när folk missförstår mig fel som jag bara vill ge upp. Dessutom så blir det så fin sarkasm av att påpeka sånt. Men det fattar ju ingen heller. Jag ger upp.En timme en minut
Här står tiden stilla
Jag är bara ljud
Jag gör allt på ren viljaAndra bloggar om:
, ,

Fototriss: Gammalt

Veckans fototrisstema är gammalt. Så det här är helt tre bilder på det temat. Ibland är det inte svårare än så. Visst, ibland är det just jättesvårt. Men just när det kommer till just detta inlägg så är det inte svårt. Ska det vara så svårt?


Bild 1: Övergiven gammal basketkorg i Högdalen (södra Stockholm)Bild 2: Del av gammal vattendriven kvarn i Norrland. Antar att den här delen... bidrog till... malandet... på nåt vis... ?Bild 3: En TAC-2-kontroll! Tillhörande en gammal Commodore 64. Stryktåligaste joysticken någonsin? Gjorde sig skyldig till otaliga blåsor på mina tummar i min barndom. Mina händer är aldrig riktigt kompletta de stunder de inte krampaktigt sluter sig kring denna tidstrotsande, fulländade lilla pjäs.
Andra bloggar om: , , , , ,

Jag går in i den ändlösa väggen ikväll

I morse så hörde jag, för första gången i mitt liv, att texten i Polsk Zchlager av KSMB går "jag går in i den ändlösa glädjen ikväll", och inte "jag går in i den ändlösa väggen (...)". Vilket ju faktiskt passar mycket bättre till resten av texten. Och här har jag gått omkring i flera år och trott att det varit nåt form av manifest för utbrända. Suck...Andra bloggar om:
, ,

Topp 25: 70-talet

 1. Bohemian rhapsody - Queen
 2. Let's get it on - Marvin Gaye
 3. Life on Mars - David Bowie
 4. Stairway to heaven - Led Zeppelin
 5. American pie - Don McLean
 6. Child in time - Deep Purple
 7. Imagine - John Lennon
 8. Free bird - Lynyrd Skynyrd
 9. Lola - The Kinks
 10. The joker - Steve Miller Band
 11. All the way from Memphis - Mott the Hoople
 12. Dust in the wind - Kansas
 13. Paranoid - Black Sabbath
 14. Blue - Joni Mitchell
 15. Bat out of hell - Meat Loaf
 16. Barracuda - Heart
 17. Born to run - Bruce Springsteen
 18. Highway to hell - AC/DC
 19. No woman, no cry - Bob Marley & The Wailers
 20. Cherry bomb - The Runaways
 21. Boys don't cry - The Cure
 22. Ca plane pour moi - Plastic Bertrand
 23. Fox on the run - Sweet
 24. I was made for loving you - KISS
 25. Children of the revolution - T.Rex
Bubblare: London calling - The Clash

(Jag har begränsat mig till max en låt per artist/grupp, annars skulle det ha blivit för mycket Queen. Orkar inte leta fram videor till låtarna, men det mesta finns antagligen på youtube).

Uppdatering 2008-07-21 14:45: Nu har Brothers in arms av Dire Straits mystiskt försvunnit från listans åttondeplats av pinsamma skäl som tydligt framgår i kommentarerna till detta inlägg, och ersätts lite längre ner av No woman, no cry av Bob Marley & The Wailers som hamnar på 19:e plats.Andra bloggar om:
, , , , , , , , , ,

Topp 10: Scrubs utan JD vore som...

Eller "Topp 10: Anledningar till varför de verkligen borde låta säsong 8 bli den absolut sista". Det är bara att välja. Antar att alla goda ting har ett slut, de också. Tack för alla skratt, och så vidare.
Scrubs utan JD vore som...


10) ...Ally McBeal utan Ally McBeal. Och kanske utan John Cage. Dvs utan hallucinationer och neuroser.

9)
...Alla älskar Raymond utan Raymond. Dvs bara "Alla älskar" (lika med dålig tv).

8) ...regn utan efterföljande solsken. Dvs helt utan ljusglimtar.

7) ...Autobots utan Optimus Prime. Dvs dömt att misslyckas.

6) ...Fresh Prince i Bel Air utan Will. Dvs bara skräp.

5)
...M*A*S*H utan Hawkeye. Dvs inte alls lika kul.

4)
...Seinfeld utan George, Kramer och Elaine (tänk er 9 långa säsonger med enbart Jerry). Dvs helt meningslöst.

3)
...kärlek utan kyssar. Dvs frustrerande.

2)
...2½ män utan de 2,5 männen. Dvs jävligt tomt.

1) ...nån form av undermålig spinoffserie till Vänner, fast utan Rachel, Phoebe, Monica, Ross och Chandler. Dvs helt enkelt inte samma sak längre...

Fotnot: Det har uppenbarligen redan gjorts nån form av undermålig spinoffserie till Vänner utan Rachel, Phoebe, Monica, Ross och Chandler har jag fått veta nu. Märkligt att jag helt lyckats missa det.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Dröm #13 - Gyllene Tider begår kollektivt självmord

Jag sitter och läser en tjock bok i vardagsrumssoffan, jag tror det är Krig och fred av Leo Tolstoj. Det ringer på dörren. Jag tar på mig en vinröd morgonrock à la Hugh Hefner och går och öppnar (av någon anledning, som är glasklar för mig i drömmen, så läser jag snabbast då jag är naken).

Det är Per Gessle. Han berättar att alla medlemmar i Gyllene Tider har bestämt sig för att begå kollektivt självmord genom att äta arsenikförgiftad ugnspannkaka med hallonsylt. Jag berättar skamset för honom att jag inte vet vilka de andra medlemmarna i Gyllene Tider är, och jag ser att han blir lite sårad av detta. Han mumlar nåt ohörbart om nån som heter Micke Syd, och sträcker sen fram en diskret, brun papperspåse.

- "De andra har redan börjat äta, så det är bäst jag skyndar mig. Det här är till hundarna".

Jag tycker det låter en smula märkligt eftersom jag inte har några hundar, men jag tar emot påsen och han går sin väg. Han behöver knyta skosnörena på sina rosa Converse. Jag kikar i påsen. Det är nån form av wasabi/yoghurt-naturgodis, och jag går ut i köket, som plötsligt inte är mitt eget kök utan min mormors, och öppnar skafferidörren.

Där inne är helt tomt, sånär som på en enorm plåtskål med torrfoder till hundar. Jag häller ut innehållet i papperspåsen ner i den enorma skålen, och fem hundar kommer skyndsamt rusande in genom balkongdörren. De är bruna allihop, och ser inte ut att tillhöra någon speciell ras, de är bara ett gäng byrackor. De är döpta efter medlemmarna i Metallica (lilla försynta James, glupska Kirk, energiska Lars och envisa lilla Trujillo som alltid jagar sin egen svans), förutom den femte som heter Cyndi Lauper.

Medlemmarna i Gyllende Tider får en gemensam begravning, och när kistorna bärs ut ur kyrkan så spelas
Kung av sand på orgel. En gospelkör sjunger ("här kommer kung av sand, här kommer kungen av ingenting alls"). Sen vaknade jag. Tack och lov, bör tilläggas.Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Hela sommarens outfit

Sommarens outfit: Se föregående inlägg.

Tillägg 2008-07-17 09:05: Outfiten har nu kompletterats med en stegräknare. Ska bli spännande.

Dagens outfit: Sjukhuskläder
Matchar idag vita byxor med vit överdel. Inga accessoarer såsom klockor, ringar eller armband i övrigt då dessa inte är tillåtna. Inte ens genomskinligt nagellack. På fötterna sitter ett par bekväma innebandyskor från Adidas som ska hålla för några kilometers springande hit och dit per dag. I fickorna återfinns ett anteckningsblock, två bläckpennor (varav den ena kan blåsa såpbubblor samt blinka i olika färger), två nyckelknippor, tre rullar tejp av olika slag, en peang, ett lypsyl (för den torra sjukhusluften) samt en liten flaska innehållande 10 ml steril koksaltlösning.

Plus med denna outfit:
Populär - Alla jag jobbar med bär denna outfit med stolthet flera dagar i veckan. Slipper tvättas - Efter arbetsdagens slut är det bara att slänga den i en tvättsäck och ta en ny. Sval - Tyget är tunt men samtidigt styvt, vilket leder till att det ofta är gott om sval luft mellan kroppen och kläderna. Färgen - Får man blod eller något annat på kläderna så syns detta omedelbart, och då är det bara att byta.

Minus med denna outfit:
Passformen - Denna outfit är gjord med kvinnor i åtanke. Män och kvinnor är skapta lite olika, ett faktum som jag hoppas undgått ytterst få. Till exempel så har kvinnor bröst där vi män är (mer eller mindre) platta. Den tidigare nämnda styvheten i tyget får då som konsekvens att ett parti sticker rakt ut mitt på magen med början i bröstkorgshöjd, ett fenomen som jag döpt till "struten", vilket illustreras av det rödmarkerade området på bilden nedan.
Andra bloggar om:
, , , , , ,

Stora saker på gång... ?

Lite Nintendorykten finns här, om bland annat Punch-Out Wii och Animal Crossing Wii. Jag bara säger det... Det vattnas i fingrarna och kliar i munnen när jag läser det. Eller nåt åt det hållet.

Uppdatering 080714 08:12: Peter Ottsjö förutspår vad som kommer att presenteras från Nintendo i Aftonbladet idag. Och jag hoppas han har rätt på varenda punkt. Förutom det där om Nintendo DS, det bryr jag mig inte så mycket om. Annars har Gamespot som vanligt suverän rapportering från E3.Andra bloggar om: , , ,

Fototriss: Byggnader

Veckans fototrisstema är byggnader. Jag har tagit hundratals bilder på det gamla vattentornet och citadellet här i stan och på domkyrkan i Lund, så de objekten har blivit lite överexponerade för mig på senare dar. Men jag vill ändå ha lite regional anknytning i bilderna, så därför har jag valt 1) En bild på Landskronas gamla brandstation, numera stadsbibliotek, 2) En graffitivägg här i stan och 3) Väderkvarnen vid tågstationen i Häljarp.
Andra bloggar om: , ,

Bästa textraderna? (+ dagens soundtrack)

Dagens motto är: "Palla fokusera på dåliga låttexter tre dagar i följd". Så, idag listar jag några av mina favoritrader istället. Vet inte varför just dessa texter förärats med en speciell plats i mitt huvud, kanske har det med undermedvetna associationer att göra. Don't know, don't care.


"I ain't sayin' you treated me unkind
You could have done better but I don't mind
You just kinda wasted my precious time"


/Bob Dylan, Don't think twice, it's alright"And the road becomes my bride
I have stripped of all but pride"


/Metallica, Wherever I may roam"Sometimes I'm good but when I'm bad
I'm even better
Don't give me no lip
I've got enough of my own"


/Aerosmith, Falling in love (is hard on the knees)
De raderna är kul bara för att Steve Tyler har så jävla stora läppar."So you think you can stone me and spit in my eye?
So you think you can love me and leave me to die?"


/Queen, Bohemian rhapsody"I don't need you fake assed friendship
or your silicon sympathy
you've got a brand new - fuck you - enemy"


/Backyard babies, Brand new hate"But if I crossed a million rivers
And I rode a million miles
Then I'd still be where I started
Bread and butter for a smile"

/Queen, Keep yourself aliveOch dagens soundtrack är denna:
Andra bloggar om: , , , , , ,

Kassa svenska texter

Aftonbladet efterfrågar kassa svenska låttexter. Jakob Hellman torde ligga bra till med raderna

"Jag skulle gärna gå och hålla
och ha sönder hennes hand.
Jag skulle ännu hellre
göra nåt, ja göra någonting jag kan"

från Hon har ett sätt. Annars har Arvingarna ett par härliga rader i Eloise:

"Det är inte lätt när man inte kan inse sina fel
jag är som en boll i ett flipperspel".

Fast man får iofs inte glömma bort refrängen från Hägern av Joddla med Siv:

"Sen älskar dom till sången av en häger.
Å i bäcken skyndade en mört undan en bäver,
i bäcken.
Ja dom älskade till sången av en häger,
å i bäcken skyndade en mört undan en bäver
".

Men det finns givetvis sämre (lägger in texten till De e dej ja vill ha av The Latin Kings via en länk, den är för jävla kass för att få synas här i bloggen ens en gång (och det säger en hel del)).

Fler förslag?
Andra bloggar om: , , , , ,

Lika som bär: Ett transversalsnitt av en lever och E.T.
Visst, de är kanske inte enäggstvillingar direkt, men de är åtminstone avlägsna halvkusiner. E.T:s högra öga utgörs för övrigt av en stor, vätskefylld (benign?) cysta. Fast kotkroppen ser mer ut som munnen på en Furbee. Och man får visst sitta och kolla på CT-bilder på en lördag!Andra bloggar om:
, , , ,

Kvällens soundtrackEn 90-talsklassiker.


En lista att älska att hata, årgång 2

Om tidningarna återanvänder nyheter, så kan väl jag få återanvända blogginlägg? Fast det kanske är en årlig grej, det där med att utse de sämsta låttexterna? I såna fall ligger jag efter. Mr. Brownstone med Guns N Roses ligger fortfarande högt på min lista i varje fall. Övriga nominerade på min lista för i år får bli Horse with no name av America för textraderna

"there were plants
and birds
and rocks
and things",Can't nobody hold me down
av P.Diddy och Mase för textraderna

"young, black and famous
with money hangin'
out the anus",Disappearing boy
av Green Day för raderna

"Am I here or am I there
or am I playing on the stairs
am I in my room with my toys
I am the disappearing boy",
och slutligen Are you Jimmy Ray av Jimmy Ray, för de klockrena raderna

"Are you Johnny Ray?
Are you Slim Ray?
Are you Faye Wray?
Who wants to know, who wants to know?

Are you Sting Ray?
Are you Link Wray?
Are you Jimmy Ray?
Who wants to know, who wants to know?".
Hedersomnämnande till The Beatles för följande textrader från I am the walrus:

"I am the eggman,
they are the eggmen,
I am the walrus,
Coo coo kachoo ka coo coo kachoo"
Andra bloggar om: , , ,

Tell me about it

Det här är nyheter på samma sätt som det är nödvändigt att påpeka att det regnar ute (när det regnar ute).

Fototriss: FärgtemaBild 1: Grå.

Bild 2: Rosa.


Bild 3: Blå.Veckans fototrisstema är färger. Det här är tre foton jag tagit. Representerandes tre olika färger. Det är alldeles sant; tre stycken. Delta du också.


Andra bloggar om:

2008-07-08: Ett inlägg om 2008-07-07

Igår så hade jag hade tänkt skriva ett sånt där inlägg som så väldigt, väldigt, väldigt många skriver. Om sig själv; om att vi är så jävla duktiga; om grattis oss på årsdagen; snuttegull; heja heja; du och jag i flera tusen år; och så vidare. Men jag hittade ingen sån där animerad gif anno 1995 som folk fortfarande använder. Föreställande ett par förlovningsringar som gnistrar lite sådär lagom kitschigt, eller kanske på ett par champagneglas som gnistrar lite sådär lagom krimskramsigt, eller varför inte på ett par hjärtan med en pil igenom som gnistrar lite sådär lagom smaklöst. Så jag sket i det.

Idag har jag istället wordlat (that's right, jag verbade ordet (that's right, jag verbade verbandet)) Farliga Landskrona - Del 44 (se resultatet ovan). Don't I feel gladlynt värre. Nu ska jag sova på soffan en stund, annars hinner jag inte gå och lägga mig i tid.
Andra bloggar om: , , ,

Dröm #12 - Dödshjälp

Drömmen börjar med att jag får reda på att jag har cancer. Chans för tillfrisknande: 0%. Inget direkt Hopp att haka upp sig på, således. Läkaren, som är misstänkt lik mig själv fast i vit rock, platåskor och glasögon, frågar hur jag ställer mig till dödshjälp.

Dödshjälp, frågar jag, jag känner mig ju helt okej? Jo jo, nu känner jag mig säkert helt okej, försäkrar läkaren, men innan slutet så kommer jag att plågas rätt ordentligt, som en mask på en metkrok, det är bombsäkert. Ja, då tar jag gärna en sån där dödshjälp då, svarar jag.

Uppenbarligen finns ett nytt läkemedel, Ättestupizin, som har som konsekvens att man dör exakt 30 sekunder efter det att man fått det injicerat intravenöst. 10 ml räcker utmärkt. Skulle fälla en noshörning som ett korthus, javisst, insisterar läkaren. Finns även som stolpiller. Vi håller oss till mina vener idag, svarar jag.

Jag får själv välja hur jag önskar gå hädan. Jag för dö precis hur jag vill. Vilket jag för stunden känner är rätt schysst ändå. Och det är väl lika bra att passa på nu på en gång då, medan man är tillräckligt frisk för att orka dö hur som helst. Vi beger oss genast mot närmsta slalombacke.

Väl där så sätter vi igång med att bygga ett enormt hopp. Det blir åtminstone 15 meter högt, beläget i botten av en lång störtloppsbacke. Jag spänner på mig en svart/neongrön-randig snowboard och åker upp i liften. På toppen väntar läkaren, han ser mäkta belåten ut. Nästan stolt över mig. Eller över hoppet vi byggt ihop, det är svårt att avgöra.

Han injicerar 10 ml Ättestupizin genom en perifer venkateter (1,1 mm) som jag har i vänster armveck, önskar mig lycka till i ett eventuellt efterliv, och sen bär det av. Jag kommer upp i en ruskig fart, och hoppet blir perfekt. Tjohooo, det här är livet, skriker jag.

När jag slutligen landar, rakt in i en bastant gran med snötyngda grenar 185 meter bort, så är jag redan död, och säckar ihop i en lealös liten hög. Jag dog mitt i luften. Och när jag vaknade strax efteråt så minns jag att jag kände att det var ett helt okej sätt att avsluta sitt liv på.
Andra bloggar om: 
, , , , , , , , , ,

Nyhetsvärde: Världsomvälvande

Läste i Aftonbladet att det är fullt möjligt att äta precis som vanligt, men ändå gå ner i vikt. Hemligheten är - håll i er ordentligt nu - att man ska röra på sig också. Detta är enormt. Detta torde generera ett Nobelpris i medicin vart det lider. Att ingen har tänkt på detta innan? ...Man förbränner alltså energi? Dessa bespottade små, små kalorier? Genom att, helt enkelt... bara röra på sig? Typ... promenera? ...Cykla? ...Jogga en vända? ...Ta trapporna istället för hissen? Det känns ju så himla självklart nu när man läser det, svart på vitt. Det här var verkligen en revelation utöver det vanliga. Det här kommer att förändra mitt liv. Jag ska genast börja utföra såna där energiförbrännande saker... rörelser hette de ja. Detta är sannerligen enormt.


Andra bloggar om: , , , ,

In soviet russia...cute puppy picturesfail owned pwnd pictures


Observera att texten måste läsas högt, med överdriven rysk brytning à la valfri engelsktalande ryss från Police Academy 7: Mission to Moscow eller GoldenEye.

Topp 10: Anledningar att spränga bron

Bron som jag syftar på är givetvis
Øresundsbron. Detta är en grymt jätteseriös lista över vad jag anser är de bästa anledningarna till att dess existens borde annulleras för all framtid.

1. Språket
- Språk; gutturalt läte; vad man nu önskar kalla det. Jag Hör Inte Vad Ni Säger, Sluta Prata Direkt Till Mig Eller Ens I Min Närhet. Ar-ti-ku-le-ra eller håll käften. Denna punkt gäller även många skåningar, men att gräva loss en hel udde skulle innebära betydligt mer jobb än att bara aptera ett gäng sprängladdningar på en bro, så jag håller mig till att mobba danskarna. För stunden.

2. Pia Kjærsgaard - Vissa bigotta personer önskar man allt ont. Trots att man gärna vill vara en bättre och större människa än så. Det är den bistra verkligheten. Pia Kjærsgaard önskar jag all världens ondska. Pia Kjærsgaard önskar jag fick en istapp i huvudet så att hon skulle vara tvungen att sy minst tre stygn i hennes inskränkta lilla hjässa (om de nu har istappar i Danmark?). Det hon förespråkar är en tillbakagång av allt vad mänsklig utveckling inneburit de senaste trehundra åren. Minst.

3. Ölen - Dansk öl är rent ut sagt vidrig. Blaskig och smaklös, med dåligt kamouflerad spritsmak i eftersmaken. Men. Man ska ha i åtanke att svensk öl trots allt är betydligt sämre. Därför borde danskarna ha visst intresse av att spränga bron, de också. De tycker ju ändå inte om oss nämnvärt ändå.

4. Olsen Brothers - Tänk Fly on the wings of love från Eurovision -00. Tänk att de av bara farten släppte en hel skiva som låter precis likadant också. Tänk dessutom på att de släppt åtskilliga skivor sen dess. Tänk inte mer, hjälp mig spränga bron istället, innan det är för sent (om det inte redan är det, dvs).

5. Møllehøj - Møllehøj är Danmarks högsta naturliga punkt. Møllehøj mäter hela 170,86 meter över havet. Danskarna är mäkta stolta över detta s.k. berg. Känns dock lite fjuttigt jämte Kebnekaises 2 104 meter över havet. Fan, jag mäter nästan 170,86 meter över havet vissa dagar. Till och med Skånes högsta punkt är högre (Söderåsen; 212 meter över havet). Och det säger en hel del.

6. Søren Kierkegaard - Har aldrig riktigt fastnat för hela existensialismprylen. Jag tror helt enkelt att de är jävligt fel ute. Fast man måste å andra sidan älska en del citat som Søren hävt ur sig, till exempel "Det har sedan min tidigaste barndom suttit en pil i mitt hjärta. Så länge den sitter där är jag ironisk - dras den ut, så dör jag."

7. Dannebrogen - Sveriges flagga ser ut som solen på en klarblå himmel. Symbolik som det inte går att missta sig på; vi är helt enkelt ett folk som dyrkar allt vad väder heter, som formar våra liv efter den senaste väderprognosen. Danmarks flagga ser ut som... ja, vad? Som om nån velat måla en skånsk flagga, men fick slut på gul färg? Som två likbleka maskar som krälar kors och tvärs över ett hav av blod? I'm lost.

8. Wienerbröd - 27 frasiga lager av fett, doppade i choklad? Låter som ett väldigt långsamt självmord i form av frivilligt orsakade hjärt- och kärlsjukdomar. Pass.

9. Dansk design - Vi har IKEA. Och vi är mäkta stolta över det också. Danmark har å andra sidan såna där riktiga designers som gör såna där riktigt snygga möbler. Och de vet om det. Och de säger det till oss. Hela tiden.

10. Tullavgifterna på bron - Jag har i vilket fall som helst inte råd att köra över bron, så den fyller ingen som helst funktion för mig. Jag äger inte en bil ens en gång. Trevligare då att ta färjan över till Helsingør. Brojävel. Avgiftsjävel. Danskjävlar.


Bubblare 1:
Att danska Ø:n inte finns på mitt tangentbord.

Bubblare 2: Färöarna och Grönland.

Bubblare 3: Stockholms blodbad.

Och det där är väl vad jag vanligtvis brukar kalla för sarkasm (observera även sarkasmen i att utgå ifrån att ens läsare inte begriper när man är sarkastisk, utan påpekar det innan de ens fått chansen att ta ställning till hurvida man är det eller inte på egen hand. Underbart, om jag får säga det själv). Inlägget är även kraftigt ironiskt på sina ställen, men ni får själva lista ut var. Viss satir förekommer också genom hela inlägget, men den är förhoppningsvis svår att missa. Det här inlägget tog längre tid att skriva än jag räknat med, nu ska jag äntligen äta frukost (inte wienerbröd).


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Topp 10: Kylie

Okej, ett snabbt inlägg i ett reklamavbrott hinner jag nog med ändå (reklamavbrott är som bekant rätt långa). Jag gillar inte ens Kylie Minogue, men min mp3-spelare slumpade fram två låtar i rad av henne när jag var på väg hem idag, så jag var tvungen att göra den här listan (känslan som infann sig var inte riktigt på tvångstankenivå, utan det var mer på en jag-måste-organisera-inne-i-huvudet-nu-nivå. Gränsen är hårfin, men påtaglig).

Nummer ett och två på listan är för övrigt de enda två låtarna av henne som jag gillar. Okej, trean är väl också okej, problemet är bara att man tröttnar snabbt på den. (Tröttnar man förresten saker, eller tröttnar man av saker, eller spelar det ingen roll?). Måste erkänna att detta inlägg tog två reklamavbrott att författa, men jag skyller på att det tog tid att hitta länkar till alla musikvideor.
 1. Confide in me
 2. Where the wild roses grow
 3. Your disco needs you
 4. Can't get you out of my head
 5. Spinning around
 6. I should be so lucky
 7. Tears on my pillow
 8. In my arms
 9. Better the devil you know
 10. Especially for you (obs, måste vara duettversionen med Kermit)

Tillägg dagen efter:
Har haft nummer nio på hjärnan hela morgonen nu. Den är så härligt 90-tal. I just can't get it out of my head.Andra bloggar om: , , , , ,

Inget bloggande idag

Det blir inget bloggande idag. Jag tänker inte skriva ett enda inlägg. Dels för att det är 5.000.000 grader ute, och dels för att det börjar ett Scrubsmaraton på 6:an om 3 minuter. Hårda bud.

Hoppas...

Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas. Fast samtidigt så slutade ju sista säsongen perfekt enligt mig, och en film skulle bara besudla det slutet. Men det skiter jag i, jag saknar mina Vänner på tok för mycket. Efter filmatiseringar av Simpsons, Sex and the city och förhoppningsvis nu även Vänner, så saknas ju egentligen bara Seinfeld the Movie. Sen skulle mitt liv vara komplett. Eller okej, jag skulle antagligen inte gråta blod om nån fick för sig att göra en Scrubsfilm också.

Veckans soundtrack

Veckans soundtrack är Anaesthetists Hymn av Amateur Transplants. Så då är ni informerade om det också. Lysande.

Sol ute, sol inne


Har snappat upp ihärdiga rykten som gör gällande att det är vackert väder ute idag. Det är vid såna här tillfällen som man nästan önskar att röntgenavdelningen hade haft åtminstone nåt enstaka fönster. Men bara nästan. Och bara så att jag skulle kunna få bekräftat om ryktet är sant eller ej. Patienterna ser ovanligt glada ut, och nyss såg jag en pojke sitta och äta glass i väntrummet. Så jag misstänker att det är om inte soligt så åtminstone ovanligt varmt.