199 träningspass senare

Har bara tre träningspass kvar innan Vasaloppet nu, och då kommer jag upp i 199 stycken totalt sedan i maj. Irriterande nog, om man nu gillar runda siffror.
 
Ett långpass ("rolig langkjøring", som jag tänkte köra på crosstrainern imorgon) och två kortare skidpass lite närmare inpå själva loppet så att kroppen inte ska få för sig att gå ner i viloläge. Lite svårt att räkna ut det exakta antalet pass dock, för ibland så har jag slagit ihop två pass och kört dem på raken, och ibland så har jag tränat 10-15 minuter bålstyrka i anslutning till ett huvudpass och då registreras det som två separata pass i min träningsdagbok utan att jag nu för den sakens skull anser att en kvart i crunchmaskinen är i närheten av ett helt träningspass.
 
Så hur har det sett ut då?
 
Har loggat följande aktiviteter sedan jag började träna lite mer metodiskt inför nästa veckas lopp:
 
 
Siffrorna är antalet timmar som jag lagt på respektive aktivitet. Övrigt = Rodd, stakmaskin, motionscykel och skridskor ihopklumpat.
 
 
Om jag får räkna sommarens och höstens rullskidepass (vilket jag väl borde få, prima stakning ändå) så kommer jag upp i 70 mil på skidorna, vilket ju måste vara godkänt? Sedan har jag haft svårt att komma upp ordentligt i puls på skidorna, oftast snittar jag på 140-150 bpm på mina skidpass. Det är egentligen bara på crosstrainern som jag lyckas komma upp i 180-190 bpm. Får jobba på det där framöver, hade varit kul att kunna köra intervaller på skidorna också.
 
Ska jag göra om den här satsningen fler gånger så kommer jag nog ändra träningsupplägget en aning. Som det är nu så har jag oftast kört två intervallpass och två lugnare långpass i veckan. Jag kommer i så fall att slå ihop de två långpassen till ett enda ännu längre pass, och så lägga in ett regelrätt styrkepass också utöver det. Som det känns nu så har jag all kondition jag behöver, och jag känner att mina förbättringsområden snarare är styrka och teknik.
 
***
 
Hade annars ett väldigt bra teknikpass idag, där jag åkte fyra mil och egentligen enbart fokuserade på tekniken. Särskilt på att aktivera magen i stakningen för att spara armar och rygg, föra fram foten en aning innan jag sparkar ifrån när jag stakar med frånskjut, och så på att inte enbart lägga krut på att sparka bakåt när jag diagonalåker utan faktiskt föra fram foten med kraft också när jag sätter i den igen för att få lite mer driv i åkningen. Allting fungerade utmärkt; borde ha lagt in fler såna här pass i vinter men det är väl så dags nu.
 
Nå, 9 dagar, 12 timmar och 29 minuter kvar till start nu.