Födelsedag

Jorden har just fullföljt ytterligare ett helvarv runt Solen med mig på dess yta. Den hade gjort så även om jag inte hade varit här. Jag är obetydlig. Vi är alla obetydliga. Grattis och låt oss skåla för några varv till innan vi en gång för alla har ihjäl varandra. 

Guldägg

Jag: Vad är det som går och går, men aldrig kommer fram till dörren?


[lång paus] 

Lillkillen: En igelkott som är väldigt, väldigt långt bort? 


Kanske det bästa svaret jag har hört på den gåtan någonsin. 

Dagens i-landsproblem #42: Att min telefon behandlar mig som en idiot

Jag gillar att ha min telefon i tyst läge. Den har varit i tyst läge sedan jag skaffade den. Jag har ingen aning om vad jag har för ringsignal ens en gång. Jag är inte riktigt typen som man ringer till. E-posten är ... [konstpaus för att titta efter] uppfunnen. Allt väl så långt.
 
Men sedan några månader tillbaka så har min androidtelefon börjar visa ett meddelande VARJE GÅNG jag kopplar i eller ur laddaren till/från telefonen, som klargör att telefonen är i TYST LÄGE och att jag KAN missa samtal i och med detta. Sedan finns att välja mellan att trycka att jag inte vill missa samtal eller att det är OK. Meddelandet är tvingande; jag kan inte göra något annat förrän jag har valt att det är okej. Ryggradsreflexen i detta läge är (som bekant) att skrika "JAG VET ATT DEN ÄR I TYST LÄGE DET VAR JAG SOM SATTE DEN I TYST LÄGE OCH DEN KOMMER ATT FÖRBLI I TYST LÄGE TILLS DESS ATT JAG INTE VILL ATT DEN SKA VARA I TYST LÄGE LÄNGRE VAREFTER JAG ÄR FULLT KAPABEL TILL ATT STÄNGA AV DET TYSTA LÄGET SJÄLV".
 
Men nu är ju inte jag en särskilt högljudd människa.
 
Jag är även vad som i folkmun brukar kallas för "lösningsorienterad".
 
Så. Jag föreslår därför - ödmjukt och helt utan cynism eller passiv aggressivitet - att android/google/samsung gör följande tillägg till sitt irriterande jävla pissmeddelande:
 
 
 
Se, jag gjorde till och med rutan grön. Lugnets färg.
 
Sedan går det ju att spekulera lite i vem det nu var som nu missade ett väldigt viktigt samtal en gång och som därigenom förorsakade denna påtvingade tyranni, fast det faller nog lite utanför ramarna för vad jag hade tänkt ta upp här idag.
 
(Det var Elsa Persson utanför Säffle.)