Palla multipla bloggar

Jag har nu lagt ner mina två andra bloggar. Inte för att jag skrev särskilt aktivt i dem. Det enda som jag bemödat mig med att spara till eftervärlden är Bästa scenen-kategorin från min videoklippsblogg, som kommer att assimileras in i denna blogg istället (därmed är det bevisat att man inte nödvändigtvis måste vara Sverigedemokrat för att använda sig av ordet 'assimilera'). Så kan det gå. Alla bästa scener hittills:


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nej, det är definitivt en kantarell

Läste precis i HD om ett av bidragen i deras vykortstävling, som gick ut på att vattentornet ser ut som ett enormt martiniglas. En frestande tanke - javisst - men jag kan inte se på det där räliga tornet utan att föreställa mig det som en enorm kantarell. Jag har försökt, tro mig. Okej nu ljög jag litegrann, jag har inte alls försökt. Men det är inte helt och hållet otänkbart att jag skulle ha kunnat.


Foto: Bengt Rosengren. Min tolkning till höger.Andra bloggar om: , , , , , ,

Farliga Landskrona - Del 49

Jag kan glatt meddela läsarkretsen att någon äntligen haft förbarmande över mig och befriat mig från mitt åbäke till cykel. Jag använde den aldrig, då den var i för dåligt skick för att cyklas på, så jag kan inte säga säkert exakt när den försvunnit från cykelstället utanför porten. Men någon gång mellan tisdag morgon och lördag mitt på dan borde stölden ha ägt rum. Eller stöld och stöld, jag hade varit tvungen att rusta upp den för mycket pengar bara för att få den såld, så jag ser det snarare som att någon befriat mig från en latent utgift som bara stått och sakta rostat sönder.

Bromsklossarna var helt bortnötta både fram och bak, vilket iofs inte gjorde så mycket då bägge bromsvajrarna var av. Kedja, framdrev och bakdrev var helt sönderrostade. Både fram- och bakdäcket läckte väldigt mycket luft. Växlarna var felkalibrerade, så cykeln växlade upp till en högre växel av sig själv hela tiden. Stödet satt löst, så cyklen föll omkull hela tiden när den stod parkerad. Låset var rostigt och nästan omöjligt att få upp. Sadeln var stenhård och obekväm. Det enda som egentligen hade något som helst värde var nog själva ramen. Och den var ett par tum för liten för mig.

Inköpspris: 3,295 kronor (varav moms 659 kronor), den 17/5 2002.
Uppskattat nuvarande värde: Minus 1,350 kronor.

Frågan är dock: Borde jag polisanmäla stölden? Det skulle i såna fall vara av strikt statistikmässiga skäl då jag, som jag redan låtit påskina, är väldigt glad över att någon befriat mig från eländet. Anmäler jag så riskerar jag dessutom, förvisso mot förmodan, att cykeln återfinns och returneras till sin rättmätige ägare (dvs undertecknad). Och då skulle jag sitta där med skiten igen, tillbaka på ruta 1.

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och tacka tjuven för att ha gjort mitt liv en aning lättare. Jag gick givetvis en pliktskyldig runda och kontrollerade att ingen slängt schabraket nånstans i vallgraven runt citadellet, men jag kunde då inte se den någonstans. Önskar tjuven nu få tillgång till nyckeln till det rostiga låset på bakhjulet, så kan han eller hon sticka ner 20 kronor i jorden i rabatten som står till höger om cykelstället där cykeln stod, så ska jag så snart som möjligt sticka ner ett kuvert med nyckeln.

Ser någon en guldfärgad mountainbike av märket Giant på 21,5 tum någonstans i Landskrona med omnejd med ramnummer GR848263, meddela gärna dess nuvarande pedaltrampare adressen till detta inlägg. Annars slänger jag snart cykelnyckeln.
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48Andra bloggar om: , , , , , , ,

Topp 10: Saker i köket som jag inte begriper mig på

Denna lista bör nog tas med en viss måttenhet salt. Och med vetskapen att viss överkonsumtionssatir och göra-sig-dummare-än-vad-man-egentligen-är-ironi förekommer (Obs; viss. De flesta av dessa prylar är obegripliga mysterier för mig). Jag vet till exempel att nummer 10 kallas för degkrok. Jag vet bara inte hur man använder sig av en sådan, och jag vet inte varför jag någonsin skulle ha behov av en heller.


1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.


Andra bloggar om:
, , , , ,

Vardagsobeslutsamhet

Ska jag äta middag först, eller duscha innan? Äta först? Duscha först? Äta först? Duscha först? Äta först? Duscha först? Äta först? Duscha först? Äta först? Duscha först? .........äta i duschen?? Nej, då blir maten antagligen alldeles uppluckrad och utspädd. Fan vad allt ska vara så komplicerat hela tiden... Jag duschar först. Nej, jag äter först. Nej, jag... Man borde väl kunna äta apelsiner i duschen i alla fall? Jo, det borde rimligtvis funka, bara jag äter den snabbt så den inte hinner bli varm, alternativt duschar i kallvatten. Synd bara att jag inte alls är sugen på apelsiner...
Home is where the snail is

Om någon undrar vad ett par sniglar har med min blogg att göra så är svaret: Inte så jättemycket. Det är nog just därför de nu fått äran att agera bloggdekoration på obestämd tid. Det stod mellan dem och en dekapiterad abborre från förra sommaren. Som inte heller skulle haft alltför mycket med min blogg att göra, iofs. Det är ett par välgödda Häljarpssniglar, för övrigt. De är jävligt bad ass. Lever gott på alla minutiöst ansade trädgårdar där. Ovanligt revirtänkande för att vara sniglar. Till favoritmaten hör japanskt blodgräs och diverse perenner. Tar sig mer än gärna an ett jäst rönnbär eller två om kvällarna. Och så vidare, i all evig tid. Et ut corpora nostra lente augescunt, cito extinguuntur, sic ingenia studiaque oppresseris facilius quam revocaveris.

Såg en man på cykel idag som såg ut precis som Jack Black, fast normalviktig och solbränd. Det var en otroligt intetsägande observation. Men det var ett skönt avbrott från att sitta och störa sig på att folk skulle kliva av och på bussen vid varenda hållplats så att man aldrig kom hem nån gång (i-landsproblemsvarning). Märkligt ändå, hur man ibland kan vara hemma, men samtidigt lite, lite borta.Andra bloggar om:
, , , , , ,

Smittsamt

Andra bloggar om:
, ,

Könstillhörighet


Jag har abrupt slutat få en massa skräpmail om penisförstoringar nu. Istället har inkorgen börjat fyllas med spam om bröstförstoringar. Har jag missat nåt?

UppvaknandetMånga ser uppvaknandet om morgnarna som en handling som äger rum under ett enda, välavgränsat ögonblick. Ena sekunden sover man, nästa så sover man inte längre. Tur då att det finns såna som jag, som vet att uppskatta den ofta timslånga process som uppvaknandet faktiskt innebär. Jag steg upp 05:50 i morse och åkte till jobbet. Jag är nu, fem timmar senare, endast halvt vaken. Och jag fick bara en stundens ingivelse att jag skulle skriva ner det. Och jag är inte tillräckligt vaken för att motarbeta det infallet. Och så har ytterligare ett inlägg sett dagens ljus. Skrämmande.

Utrota blonda svenskar

Någon kom till min blogg lilla idag genom att söka på "utrota blonda svenskar". Och visst, blond hårfärg är väl ett recessivt anlag, så en utrotning vore om än osannolik ändå teoretiskt halvmöjlig. Och visst, sett till världens totala population så är vi svenskar en obetydlig liten skitminoritet, som bara väntar på att någon ska utrota oss. Undrar bara om personen i fråga ville utrota blonda svenskar själv, eller bara ta reda på om det pågick någon form av successiv utrotning som denne någon ville veta mer om och kanske rent utav värja sig emot. Mitt svar till denne någon är att jag inte har någon som helst aning om hurvida blonda svenskar håller på att utrotas eller ej. Sannolikt inte. Skulle denne någon ändå uppleva att blonda svenskar är ett utdöende släkte, så kan jag rekommendera denne någon att gå lös på sin omgivning med lite väteperoxid.
Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Recension: Metriod

Eller ja, recension och recension, spelbetyg i alla fall. Är inte på något vidare skrivarhumör idag. Men jag spelade för nån vecka sen klart Metriod Prime 3, och det var ett helt makalöst, underbart spel, det bästa hittills denna konsolgeneration till och med (med reservation för att jag inte haft råd att köpa Super Mario Galaxy ännu). Så, jag tänkte nu betygsätta hela spelserien. Det går nog ganska fort.

Metroid, NES 1988 - 8/10
Metroid II: Return of Samus, NES 1992 - 7/10
Super Metroid, SNES 1994 - 10/10
Metroid Prime, Gamecube 2003 - 10/10
Metroid Prime 2: Echoes, Gamecube 2004 - 8/10
Metroid Prime 3: Corruption, Wii 2007 - 10/10

Medelbetyg, hela serien: 9/10
(avrundat uppåt från 8,8)

Sitter för övrigt på jobbet och bloggar just nu. Jag får således numera betalt för att blogga. Eller ja, jag får betalt under tiden som jag bloggar, om man ska vara petig. Inte för att jag nu är någon petig människa (obs; påståendet innehåller mild sarkasm).
Andra bloggar om:
, , , ,

Midsommarhelgen - En djupanalys

Midsommarafton firades på traditionsenligt vis med matjesill och gräddfil och gräslök och jordgubbar och akvavit och allt sånt där. Dock skippades delen där man låter påskina att man är en grupp studsande slemmiga amfibier cirkulerandes kring en blomdekorerad pinne. Midsommardagen firades sedan precis så som jag önskade att den skulle firas [se bild].
Andra bloggar om:
, ,

Sju ord som man aldrig kan säga på tv

En av mina absoluta favoritkomiker, George Carlin, är död. Trist som fan. Orkar inte skriva så mycket om det, lägger bara upp ett par av mina favoritklipp med honom. Hade jag bara trott på efterlivet så hade jag väl skrivit nåt i stil med att jag hoppas att han har det bra där han är nu, men då så inte är fallet så nöjer jag mig med att tänka tillbaka på alla skratt han skänkt mig. Bra så.


"...a raging workaholic, a working rageaholic...""...you can say you pricked your finger,
just don't say you fingered your prick..."
Andra bloggar om: , , ,

Säreget ögonblick av distans

Jag satt på bussen på väg hem genom ett mulet och blåsigt och framför allt platt landskap, lyssnade på Edith Piaf på hög volym och läste de inledande kapitlena i Fantomerna av Klas Östergren. Och så gick det upp för mig, att där färdades min kropp i 90 km/h i ett gult plåthölje, tillsammans med en samling främlingar som brydde sig lika mycket om mig som jag brydde mig om dem. Och jag lyssnade på Edith Piaf på hög volym och jag läste de inledande kapitlena i Klas Östergrens Fantomerna. Dessutom så färdades jag under ett tjockt, deprimerande molntäcke. Det var en så självklar sak att inse att jag blev förvånad. Jag tog mig själv på bar gärning med att åka buss. Ertappade mig själv med att dra nytta av kollektivtrafikens förträfflighet. Jag måste nog lägga mig ner en stund nu. Det här kommer inte att sluta väl.Andra bloggar om:
, , ,

Topp 15: Instrumentala låtar

 1. Green Onions - Booker T & The MGs
 2. Misirlou - Dick Dale
 3. Jessica - Allman Brothers Band
 4. Last Horizon - Brian May
 5. Walk Don't Run - The Ventures
 6. Clubbed to death - Rob D
 7. Apache - The Shadows
 8. Wipe Out - The Surfaris
 9. Sleepwalk - Santo and Johnny
 10. Cliffs Of Dover - Eric Johnson
 11. Eruption - Van Halen
 12. Telstar - The Tornados
 13. Moby Dick - Led Zeppelin
 14. The Call of Ktulu - Metallica
 15. Popcorn - Hot Butter
Bubblare: Hocus Pocus - Focus. Vet inte riktigt om den räknas som instrumental. Det förekommer förvisso inga ord i låten, men samtidigt så används ändå rösten flitigt som instrument. Den får vara bubblare i alla fall, så att den inte känner sig bortglömd. Videon till den är för övrigt halvt sanslös. Kolla bara ögonen på honom!

Det är nästan så att den här killen platsar på listan också.Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Midsommar

Det här är en antingen en enormt inzoomad bild på en jordgubbe, eller en bild på en enorm jordgubbe. Jaha.
Glad midsommar och allt sånt där. Nu ska det till en mindre mirakel om jag ska blogga nåt mer innan söndag kväll.


Andra bloggar om:
,

Jag-är-bättre-än-dig-glädje


Vad fan är en
tamaguchi? Är det som en vanlig tamagotchi, fast lite mer high fashion? (Ja, jag vet att gucci stavas med cc och inte med ch, men var lite fonetisk nån jävla gång emellanåt, lilla du). Jag gillar att anmärka på fel. Det är inte direkt skadeglädje, det är snarare något som jag döpt till haha-jag-är-bättre-än-dig-glädje. Det är en blandning mellan självbelåtenhet, anti-jantelag och med en liten nypa perfektionism. Rätt ska vara rätt, gör någon fel så rättar jag till det. Inte för att jag är nåt kontrollfreak. Jag är kanske kontrollentusiast, men jag är inget freak. Ibland låter jag stvfel passera obemärkta. Värre då med särskrivningar. De personer som konsekvent särskriver borde utvisas till valfritt land som ligger långt bort från mig. Typ Estland.

Jag vill ha en sån där robot. Mest för att den ser ut som en kvinnlig liten Mega Man. Hade jag fått en gratis så hade jag i alla fall behållit den.

(PS. Jag stavade stavfel fel med mening).Andra bloggar om: , , , , , ,

Bloggutmaning

Jag har blivit utmanad av Kajsa.

 

Regler: Svara på frågorna om dig själv. I slutet av inlägget ger du den vidare till 5 andra bloggare. Och sedan skriver du en kommentar hos deras bloggar att de har en utmaning att hämta.

 

1. Vad gjorde du för 10 år sen?
Sommaren -98 så hade jag precis gått ut högstadiet. Jag sommarjobbade inte alls den sommaren, utan umgicks mest med min dåvarande flickvän, så jag var såå fjortiskär i. Spenderade även en hel del tid i UNF:s lokaler inne i Skellefteå. Spelade en jävla massa Quake och drack en massa Pepsi. Badade och njöt av solen på det där viset som man kan bada och njuta av solen på, bara när man är naivt omyndig utan ett enda problem i hela välden. En av de bästa somrarna i mitt liv, hittills (klår givetvis inte -94, -97 eller -05, men ändå).

 

2. Vilka fem saker finns på att-göra-listan idag?
Idag ska jag vattna blommorna, mata sköldpaddan, åka tåg en hel del, äta sill, och viktigast av allt: ta det så lugnt som det bara är fysiskt och psykiskt möjligt.

 

3. Godis jag gillar
Filidutter. Först salt, sen söt, och sist sur. Allt i en enda liten boll. Man behöver inget mer.

 

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Jag skulle köpa en hus med en enorm trädgård där jag skulle kunna ha hundratals landsköldpaddor. Och lite växter och en pool och sånt. Jag skulle nog fortfarande velat jobba som röntgensjuksköterska, men kanske hade jag gått ner på halvtid. Jag skulle gett pengar till de jag känner som behöver det. Oh, och jag skulle betala av mitt fucking jävla studielån. Och jag skulle resa jorden runt, flera varv.

 

5. Städer/orter som jag bott i
Skellefteå, Sollentuna, Stockholm, Solna, Stockholm igen, Landskrona. Står för närvarande i bostadskö i Stockholm, Uppsala, Helsingborg, Umeå och Skellefteå (är mao helgarderad inför framtiden).

 

Jag utmanar: Alla!

 Andra bloggar om: , , ,


Tusen fatala felfunktioners fruktansvärda musik

Jag hade komponerat ett riktigt långt inlägg, som jag funderat över en stor del av eftermiddagen. Jag klottrade frenetiskt ner en massa spretiga stödord i mitt anteckningsblock då och då under några timmar, och sammanfogade dem till ett inlägg så fort jag kom hem från jobbet.

Det handlade om patienter med svåra smärtor som jag möter som upplever att deras Gud övergivit dem, om vad man som agnostiker lämpligast gör i såna stunder, om hur lidandet har en faktisk innebörd genom att det ger de stunder då det lyser med sin frånvaro ett relativt värde, om hur lidande samtidigt är meningslöst då det har sitt ursprung i slumpen och inte i Guds vrede, om hur livet ändå helt skulle sakna mening utan motgångar. Såna saker.

Men.

Så fick jag en stundens ingivelse och raderade alltihop. Jag tror att jag lider av seriositetsfobi. Eller så är vardagen så proppfull av seriösa saker, att bloggen helt enkelt fungerar som ett litet andningshål. Eller så kändes ett inlägg om religion och mänskligt lidande passé. Eller så är jag bara för jävla utarbetad för att orka vara seriös. Eller så är jag ingen seriös människa (jag bara låtsas ibland).

Rubriken är för övrigt den enda meningen i alla delar av Liftarens Guide till Galaxen som är bättre på svenska än på engelska. Think about it. Nu ska jag sova. Väck mig på måndag morgon.
Kvällens soundtrack


Zakko, Smithers och Mr Burns. Tidernas radartrio.

Kvällens soundtrack är
Panzermensch av And One. Det blev nästan Midnight Prayer av Bad Cash Quartet. Okej, det blev den också. Men jag hittar inte videon till den någonstans. Ni får helt enkelt föreställa er den ändå. Föreställa er att den är dagens soundtrack, den också. Det klarar ni.

Sen noterar vi att Reinfeldt nu är tillräckligt inne i sin roll som statsminister, att han kan börja Göran Persson:a sig och opportunistiskt dyka upp på diverse för stunden populära evenemang i syfte att synas lite. Han har läst sin Bli folkkär for dummies, han också. Det är en bra bok. Pedagogiskt upplagd i enkla, överskådliga steg-för-steg-instruktioner. Framtida steg: Dansa med kossan Doris, samt dela ut guldmedaljer vid handbolls-EM. Guldstjärna i kanten om han lyckas få en gata uppkallad efter sig.

Med reservation för att han med all säkerhet inte fortfarande sitter kvar som statsminister när vi nu lyckas vinna nåt i handboll nästa gång.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Utdrag ur livet


Hon: [Valfri fråga]
Jag: Nej.
Hon: Säger du nej till mig?
Jag: Nej.
Hon: Bra. Du lär dig snabbt.
Jag: Nej.


Det är alltid så här. Vem skulle vilja ha det annorlunda liksom?

Och då kommer känslan, den smygande känslan, den enda jag inte rår påNi vet den där känslan man får ibland, när man så väldigt gärna vill skriva något, men det står helt still i huvudet och man kommer inte på något alls? Nej, inte jag heller.Läggdags
Jag behöver lägga mig om 26 minuter för att få 8 timmars sömn. Men jag stiger åtminstone upp för att tjäna pengar. Duger gott som motivationshöjare och ögonlocksöppnare.

En behå för rumpan? BINIKIN ser dagens ljus


Dagens (hittills) skummaste fynd är
binikin, en bikini som sägs lyfta rumpan. En sån där sak som man hittar av en slump då man gör slag i saken och tar ordagrant på uttrycket "google your butt (off)". En lämplig slogan för produkten vore förslagsvis "när du vill ha den där kroppen som din slöa, lättjefulla, loja, försoffade, slappa, arbetsskygga, sorgliga jävla ursäkt till livsstil burdust förnekar dig." Eller nåt åt det hållet. Marketing by aggression. Och givetvis är det underförstått att det faktum att jag ens bryr mig om att kommentera skiten är satir mot såväl utseendefixering som ytlighet.


(Jag brukar alltid skriva bh, men efter att ha konsulterat SAOL (älskade bok!), så vet jag nu att även behå är en vedertagen stavningsvariant).
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Dagens lista

Fullt namn: Moiraine Damodred
Piercingar: Nej
Tatueringar: Nej
Du samlar på: Fakta om Draken
Hur tidigt stiger du upp: Det varierar. Ofta mitt i natten
Vad ska du göra ikväll: Rida tillbaka mot Tar Valon
Vad är du allergisk mot: Inget
Använder du hårspray: Nej. Jag kombinerar flöden av luft och vatten med samma resultat
Kan du stå på händerna: Ja
Favoritserie: Valda delar av Drakprofetian är riktiga nagelbitare
Håkan Hellström eller The Ark: The Ark
Salt eller socker: Salt
Gillar du ketchup: Nej
Är du glad nu: Nej
Var du glad igår: Nej
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Nej
Vad dansar du till: Lyra. Men bara om jag är på lyset.
Kan du sjunga: Nej
Mer värt än guld: Saidar
Spaghetti eller makaroner: Vad?
Ett land jag vill besöka: Seanchan


 

Andra bloggar om:
, , , , , ,

Felstavning

Lite småjobbigt ord att stava fel? Hittat i kommentarerna till den här musikvideon, som jag för övrigt hade på hjärnan när jag vaknade i morse. Lite märkligt egentligen, då jag inte hört den på flera år.Andra bloggar om: , ,

Sundsvall är Sundsvall

Google Translate har slutat att översätta Sundsvall till Liverpool. Nu heter det Sundsvall även på engelska. Vilket är bra, antar jag. Däremot så har det börjat översätta Skellefteå till Mildura. Vilket ju är en sanning med viss modifikation. En komplett modifikation, rentav. Men levde vi i den bästa av världar där allt varit fulländat så hade livet varit bra ointressant.Andra bloggar om: , , ,

Omröstning avslutad

Det verkar som om syre (48%) är viktigare än kärlek (40%) trots allt. Mat är minst viktigt (0%). Passade citat av dr House: "You know how people say you can't live without love? Oxygen is even more important." Yeah yeah. Ny omröstning igång i kolumnen till vänster. Seriösa leken börjar..... nu!
Andra bloggar om:
, , , , , ,

Generös

Eftersom jag är en så sinnessjukt generös människa, så bjuder jag här på några bilder från veckan som gått. Så att ni inte känner er helt utestängda från denna ofattbart intensiva period av mitt liv, full av solsken, bad och långa skogspromenader.

Andra bloggar om:

Hemma igen

Jag måste erkänna att jag ljugit en aning för er. Jag har inte alls legat på latsidan vad gäller bloggandet pga solen och jobbet, som jag förkunnade i förrförra inlägget. Jag har varit bortrest i lite över en vecka; har varit hus- och hundvakt i Helsingborg. Men sånt skriver jag ju inte i bloggen heller, då listar ni bara ut var jag bor och gör inbrott! Och snor min dator, i syfte att stävja mitt bloggande. Stämma en bäck vid källan, så att säga. Jag vet nog hur ni är funtade. Men nu är jag alltså tillbaka. Dunderförkyld och utmattad.Andra bloggar om: , ,

Tung dag


Idag är en dyster dag. När jag kom hem, fann jag nämligen min citrusdoftande badrumssalamander Göran livlös på badrumsgolvet. Mycket pekar på att han tagit sitt eget liv. Visst, han kan ju också ha snubblat och trillat olyckligt, då han ju var graciös som en jävla Volvo Amazon, men bredvid honom så låg det en lapp. Den löd: "Minns mig för mina sarkastiska kommentarer under Knutbydramat". Det ska jag göra, Göran. Trots att det antagligen bara är att trycka fast dig på kaklet igen som om inget hade hänt. Och trots än att jag inte ens visste om att du hette Göran förrän jag började skriva det här inlägget. Vi var jävligt tajta, Göran och jag. Tack för dofterna, Göran.


Andra bloggar om:
, ,

Tipp topp

I'm, like, totally alive, and stuff. So, don't, like, totally freak out, or stuff like that. I'm just, like, totally enjoying the sun and totally working my butt off, and stuff. In swedish/På svenska: Jag mår fint. Solen frestar mer än datorn just nu bara. Och jobbet tar tid. Återkommer när det regnar och när jag är ledig.

Sakta, sakta gick det upp för mig

Läste för strax över tre månader sen den här artikeln om en man som åtalas för att han haft sex med cyklar, som jag fann lite intressant. Intressant på det viset att jag ville kommentera den här på bloggen. Men det blev inte så. Jag kom inte på nåt vettigt att skriva, så jag sket i det. Men så slog det mig i morse, när jag befann mig i det där mellanrummet mellan det att man halvsover tills det att man är helt redo att stiga upp (som jag för övrigt döpt till 'omtöcknaland'). Jag borde självklart ha skrivit följande: "Det verkar således som om allmänheten betraktar det som ett allvarligare brott att behandla objekt som kvinnor, än att behandla kvinnor som objekt." Ja ja. Bättre sent än aldrig. Fan.


Andra bloggar om: , , ,

Topp 10: Förolämpningar på film

Här är mina favoritförolämpningar från diverse filmer. Jag har garanterat missat ett gäng (t.ex. har jag lyckats glömma alla förolämpningar från Full Metal Jacket, nu när jag tänker efter), men skit samma. Hade de behagat dyka upp i mitt huvud när jag efterfrågade dem, så hade de kanske fått en plats bland de 10 bästa på denna ärorika lista. You snooze, you lose.


10. Predator:
Dutch (till rovdjuret): “You’re one ugly motherfucker.” Låter kanske lite simpelt, men det behövs inga utsvävande verbala krusiduller när man står öga mot öga med en blodtörstig utomjordning.

9. Titanic:
Rose (till sin man): "I'd rather be his whore than your wife." Word.

8. Borta med vinden:
Rhett (till Scarlett): “Frankly my dear, I don’t give a damn.” Klassiker som håller.

7. Dodgeball:
Patches O'Houlihan (till sitt lag): ”Will someone please catch a goddamn ball? It's like watching a bunch of retards trying to fuck a doorknob out there!” Och han hade faktiskt en poäng med det.

6. Wayne's World:
Garth Algar: “Benjamin is nobody's friend. If Benjamin were an ice cream flavour, he'd be pralines and dick.” Det som gör den här förolämpningen extra bra, är det faktum att glass med pralinsmak låter skitäckligt.

5. Get Carter:
Jack Carter (till Eric): “You know, I'd almost forgotten what your eyes looked like. Still the same. Pissholes in the snow.” Inte så mycket att tillägga.

4. Jay and Silent Bob Strike Back:
Jay (på ett Internetforum, till ett gäng som dissar deras film): “All you motherfuckers are gonna pay. You are the ones who are the ball-lickers. We're gonnaI fuck your mothers while you watch and cry like little whiny bitches. Once we get to Hollywood and find those Miramax fucks who are making that movie, we're gonna make 'em eat our shit, then shit out our shit, then eat their shit which is made up of our shit that we made 'em eat. Then all you motherfuckers are next. Love, Jay and Silent Bob.” Kort och koncist.

3. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Leia (till Han Solo): "I'd rather kiss a wookie." Ytterligare en klassiker som fortfarande håller måttet.

2. Ett päron till farsa firar jul:
Clark Griswold (säger vad han skulle vilja säga till hans chef): “You cheap, lying, no good, rotten, floor flushing, low life, snake licking, dirt eating, inbred, over-stuffed, ignorant, blood-sucking, dog kissing, brainless, dickless, hopeless, heartless, fatass, bug-eyed, stiff-legged, spineless, worm-headed sack of monkey shit!” Låg och vred mig av skratt när jag såg den här scenen för första gången när jag var mindre. Funkar fortfarande.

1. Monty Python and The Holy Grail:
Uppkäftig fransk vakt (till riddarna av runda bordet): “I don't wanna talk to you no more, you empty headed, animal food trough wiper. I fart in your general direction. Your mother was a hamster and your father smelt of elderberries.” Obs; måste läsas med fejkad fransk brytning. Inget förolämpar på samma sätt som en helt irrelevant förolämpning.

John Cleese kastar ur sig irrelevanta förolämpningar med fransk brytning i klassisk Monty Python-sketch
Number one.

Bubblare, från The Last Boy Scout:
Joe Hallenback: “Your wife’s so fat I had to roll her in flour and look for the wet spot. Motherfucker, if you wanna fuck her you gotta slap her thigh and ride the wave in. Now I'm not saying she's fat, her high school picture was an aerial photograph.” Din mamma-skämtens lite elakare kusin; din fru-förolämpningarna. Och dessutom levererad av en Bruce Willis i högform.Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , ,

SolDen här prylen har gjort mig lite röd på ryggen idag. Inte så jävla märkligt egentligen, den ser rätt
varm ut. Foto av SOHO-satelliten (Solar and Heliospheric Observatory) från år 2000. Kuriosa: Den där eruptionen nere i vänstra hörnet är cirka 10 ggr större än Jorden.


Andra bloggar om:

Dagens bild: Luncha ute


Lunch bestående av groblad, klöverblommor och maskrosor. Under en sol så ljus och stark att man kan stirra rakt in i den och ana evigheten. Eller, nåt åt det hållet. Ni fattar.


Andra bloggar om:
, , , , ,

You make the rockin' world go 'round


song chart memes
more graph humor and song chart memes

Utifall att det undgick någon, så syftar diagrammet till klassiska textrader i denna låt.Andra bloggar om:

I feel so very special

Jag existerar numera i statistikform. Och jag tillhör majoriteten i majoriteten av kategorierna. Bara en sån sak. En liten jämförelse mellan jag 2001 och jag 2008: 2001 - Få lumpen överstökad, utbilda sig till dataprogrammerare, avsky människor, aldrig sätta sin fot utanför Norrland. 2008 - Jobba med människor, se världen, plugga och vidareutbilda mig tills jag dör. Things do change.Andra bloggar om: , , , ,

Den okända stringteorin

Hoppar någon fram ur buskarna och skriker 'stringteori' till mig så tänker jag direkt på supergulliga mulitdimensionella membran som existerar i en 11-dimensionell rumstid, och kröker sig kring de 7 extra dimensionerna så att vi uppfattar dem som små fasta punkter som tycks utgöra kärnpartiklar i de 4 dimensioner som vi kan uppfatta (eller nåt åt det hållet i alla fall).

Men. Igår var inte vilken dag som helst. Igår var det runt 30 grader varmt och vindstilla och kvavt i Lund (jävla sätt att placera en stad så långt från havet för övrigt). Det har varit klarblå himmel så länge att jag glömt bort hur ett moln ser ut. Jag och E kom osökt in på stringteorin när vi stod och väntade på tåget hem igår kväll. Och det överhettade, sönderkokta potatismoset till hjärna som låg och puttrade inuti mitt strax över medelstora kranium målade upp en undebart mångfacetterad bild av en andra, hittills helt okänd stringteori.

Den involverade stringtrosor (och givetvis även stringkalsonger), och syftade till att ta reda på exakt hur lite tyg man kan använda sig av för att folk fortfarande ska uppfatta dem som underkläder, och inte enbart betrakta dem som onödigt dyr tandtråd. Nånstans finns en definitiv gräns, som säkert kan bero på fler faktorer än enbart tygmängd. Färgval (rött ser mindre ut som tandtråd än vitt), typ av string (G-, V- och T-string (finns det fler?)), etc. Att det inte finns forskning inom detta område är inget annat än skandal.

Bottnande till slöseriet med hjärnverksamhet var även en diskussion tidigare under kvällen, som gick ut på att män oftast inte bryr sig ett dugg om hurvida kvinnor har högklackat eller inte, har nylonstrumpor eller inte (flygvärdinnor har nästan alltid nylonstrumpor, skitpraktiskt om planet börjar brinna och strumporna smälter), att de använder trosmodeller med obefintlig tygmängd; kvinnor utsätter sig för allehanda saker av anledningar som helt övergår de flesta mäns förstånd. Säkert är vissa av dessa företeelser bekväma (måste testa nån gång), men de tycks inte fylla någon logisk funktion. Och det är oftast inte särskilt snyggt ens en gång.

Kontentan är att kvinnor är outgrundliga. Men det visste jag ju redan. Eller visste och visste, jag hade det på känn.
Andra bloggar om:
, , , , , , , , ,

Syvende

Idag fick jag lära mig att 'syvende' är danska för 'sjunde'. Något som gör 'till syvende och sist' till ett väldigt märkligt talesätt. Om det inte har med 'den sjunde dagen hade Gud fullbordat sitt verk, och han vilade på den sjunde dagen efter allt han hade gjort' (1 Mosebok 2:2) att göra. Eller de sju små dvärgarna. Den sjunde dvärgen måste ju onekligen vara sist av de sju? Danskjävlar...


Andra bloggar om:
,

Därför sa vi ja

Jaha, det var därför ni sa ja. Tack för förklaringen. Fan vad jag har gått och funderat. Jag själv hade nämligen inte sagt ja. Men folk är ju olika.
Nåja, så ont gjorde det nog inte

Bild 1, nästan utslagen knopp, klockan 10:49.


Bild 2, jävligt utslagen knopp, klockan 19:48.

Jag bara säger det. Eller nej, jag säger det inte ens; jag visar det på bild. Onödigt för våren att tveka när sommaren redan är här för länge sen liksom.

Andra bloggar om:
, ,

Bra start på dagen

Man vet att det kommer att bli en underbar dag, när det första man möts av på morgonen är åsynen av detta:
Andra bloggar om:

Nattens soundtrack


Ytterligare en klassiker. Härlig video är det också.


Tyst och skönt i övrigt. I alla fall sen den nyinflyttade grannen sprängde högtalarna på sin stereo. Nybörjarmisstag.