Brottsoffersposé


image418


Fick den här gamla bilden skickad till mig igår kväll. Den föreställer mig (till höger) och en syndikalist från röda linjen (till vänster) i färd med att sätta upp lappar inför en politisk strejk, klockan är mellan två och tre på morgonen, och vi befinner oss nånstans längs röda linjen. Tror den är från hösten -04, men jag är inte säker.

Värt att observera är att jag står i perfekt "brottsoffersposé" på bilden. Ni vet, den där vinkeln som anonyma brottsoffer alltid är fotograferade från i tidningarna. En s.k. inverterad passfotovinkel, om man så vill. Gärna i kombination med korslagda armar. Inte sällan blickande ut över brottsplatsen i fråga.

Skämt som detta måste fullföljas. Here we go:

"Fredrik lider fortfarande, både psykiskt och fysiskt, av vad som inträffade i tunnelbanan den där kyliga februarikvällen för fem år sedan. När han var på väg hem ensam från en krogrunda i innerstan blev han plötsligt ombedd att avstå från sin sittplats till förmån för en höggravid kvinna.

- När jag reste mig upp så satte hon sig bara, utan att säga tack. När jag kom hem så grät jag. Jag kände mig kränkt som människa, som att jag helt saknade värde för henne. Än idag så drar jag mig för att nyttja kollektivtrafiken. De få gånger jag är tvungen att åka någonstans så står jag alltid upp, hela vägen.

Fredrik är långt ifrån ensam om sitt problem. Ett ständigt växande antal yngre män söker årligen hjälp av samma anledning, och mörkertalet antas vara väldigt stort.

- Det är väldigt svårt att söka hjälp. Man tror inte att omgivningen ska förstå vad man går igenom, man tror inte att man ska tas på allvar. Man tror att man är ensammast i hela världen. Men så är det inte. Och det här är viktigt att lyfta fram, för många lider helt i onödan, när det finns kompetent hjälp att få.

Fredriks räddning blev nätverket AORTA -97 (Artighetens Offer för Resenärer i Tunnelbanan Anno 1997).

- Att tala med andra som upplevt samma sak har gjort mig starkare. Vi brukar anordna gruppresor i tunnelbanan, där vi gemensamt konfronterar vår fobi. Nu kan jag känna att livet är värt att leva igen. Och jag kan träffa alla mina vänner som bor mer än en tunnelbanestation bort. Jag har verkligen saknat dom.

Fotnot: Fredrik heter egentligen Robert något annat".Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Färgquiz

ColorQuiz.com Robert took the free ColorQuiz.com personality test!

"Longs for a tender and sympathetic bond and for a ..."

Click here to read the rest of the results.


Robert's Existing Situation

Under considerable stress due to the demands of the existing situation. Trying to extricate himself from the things which restrict him or tie him down.

 

Robert's Stress Sources

Disappointment and unfulfilled hopes have given rise to an anxious uncertainty, while doubts that things will be any better in the future lead to the postponement of essential decisions. This conflict between hope and necessity is creating considerable pressure. Instead of resolving this by facing up to making the essential decisions, he is likely to immerse himself in the pursuit of trivialities as an escape route.

 

Robert's Restrained Characteristics

Feels trapped in a distressing or uncomfortable situation and seeking some way of gaining relief. Able to achieve satisfaction from sexual activity.

 

Robert's Desired Objective

Longs for a tender and sympathetic bond and for a situation of idealized harmony. Has an imperative need for tenderness and affection. Susceptible to anything esthetic.

 

Robert's Actual Problem

Disappointment and the fear that there is no point in formulating fresh goals have led to anxiety, and he is distressed by the lack of any close and understanding relationship. He attempts to escape into a substitute world in which things are more nearly as he desires them to be.

 

Robert's Actual Problem #2

The tensions induced by trying to cope with conditions which are really beyond his capabilities, or reserves of strength, have led to considerable anxiety and a sense of personal (but unadmitted) inadequacy. He attempts to escape into a substitute world in which things are more nearly as he desires them to be.


 


Okej. Låter ju positivt. Och allt detta pga att jag gillar blått och svart. Det mänskliga sinnet äro outgrundligt.


 

 

Andra bloggar om:
, , ,

15 minuter

Om 15 minuter så ska jag klippa mig. För första gången på 2 år, 3 månader och 2½ veckor. Huu.

Torka disken för hand vs. Låta den självtorka

Jag låter disken stå i ett diskställ efter jag har diskat klart.

Det är det som man har diskställ till; att låta disken stå och torka i, innan man sätter in den i diverse skåp och lådor. Inte alla låter den torka av sig själv. En del människor torkar av den med en handduk istället. Jag räknade precis ut att man sparar uppskattningsvis 10 timmar och 45 minuter per år på att låta disken torka av sig själv, istället för att torka av den med en handduk.

Det borde innebära att jag sparat strax över 51 timmar sen jag flyttade hemifrån, på att skita i att stå med en handduk och känna mig ineffektiv. Och som av en händelse så är det exakt så mycket tid som jag planerar att spendera på att varva Guitar Hero III, när jag väl har råd att köpa det.

Sen så skulle man ju kunna slå till och helt enkelt köpa en diskmaskin istället. Hade jag gjort det direkt när jag flyttade hemifrån, så hade jag vid det här laget tjänat in uppskattningsvis 271,7 timmar, eller 11 dagar och 7 timmar, om man så vill.

Sen att jag har slösat uppskattningsvis 148,2 timmar under samma tidsperiod, bara på att sjunga i duschen, låter vi vara osagt.
Andra bloggar om:
, , , , ,

Fredagskväll

Har precis granskat ännu ett par sega vetenskapliga artiklar; "Radiation Risk of Mammography Related to Benefit in Screening Programmes: A Favourable Balance?", och "Print Information to Inform Decisions About Mammography Screening Participation in 16 Countries With Population-Based Programs". Två framtida klassiker, jag känner det i ryggmärgen. Och det är väl hur jag spenderat min fredagskväll. Sorgligt, eller hur. Nu ska jag sova, så jag hinner plugga bort hela lördagen också. Visst fan, såg ju Idol också. Och det sög ju. Men glöggen var god.


Andra bloggar om:
,

Snajsig?

Dagens ord: Snajsig. Alternativ stavning: Schnajsig. Hörde detta ord för första gången idag, som en kommentar om min skjorta. Min första tanke var att den är en kombination av Scheisse och nice. Som i skitfin, ungefär. Fast det låter som om det snarare skulle betyda snofsig, uppiffad eller kanske fräsig. Var det en förolämpning eller en komplimang?

Dröm #6 - Fånga en ängel

Den börjar i en trång, fuktig, kvav, evighetslång, kolsvart tunnel av jord. Jag vet inte hur jag kom hit. Jag är naken. Jag känner mig klaustrofobisk. Jag ålar mig framåt, i hopp om att tunneln ska ta slut så småningom. Någon/något tar tag i mina fötter, och trycker in långa klor (naglar?) i mina hälsenor, drar mig bakåt. Jag får panik. Kämpar mig framåt. Får klösmärken över hela underbenen.

Plötsligt har vi flyttat tillbaka till Stockholm. Lägenheten är stor och fin. Väldigt ljus. Det ligger en ICA nära-butik inne i lägenheten. En av kassörskorna lyssnar på radio. Den spelar Jag ska fånga en ängel av Ted Gärdestad. Helt utan bas, och med alldeles för mycket diskant. Ljudet låter avlägset.

Min sambo har satt upp enorma tygskynken överallt, föreställande likbleka, avmagrade människor som alla sneglar på mig, samtidigt som de gråter blod. Det rinner ner på parkettgolvet, och bildar stora blodpölar längs hela väggarna. Sen har jag börjat jobba i tunnelbanan igen. Jag kör ett tåg, linje 19 tur 31, och anländer Fridhemsplan, riktning norrut.

Kaklet på väggarna har en lika ful gulton som alltid. En tjej sticker ut från folkmassan. Hon har askgrå hud, och helt grå kläder. Hon står helt stilla mitt i myllret på plattformen. Plötsligt tar hon sats. Hon slänger sig framför tåget. Jag känner henne. Det är tjejen i min klass, som tog livet av sig i lördags. Jag fullbromsar. Det dunsar till under tåget. Efter en stund börjar det osa bränt.

Jag vaknar med ett ryck, och börjar leta efter penna och papper, för jag vill skriva ner en idé som jag plötsligt fick till litteraturstudien som jag håller på att skriva. Klockan är 03:06. Jag ger upp, och försöker somna om. Lyckas till slut, men vaknar i oroväckande punktliga 20-minutersintervaller resten av natten.Andra bloggar om:
, , , , , ,

Stoppa honom!

Det här gör ont i själen att beskåda. Jag skojar inte. Det går ilningar genom hela kroppen, som om någon sågar på mina nervtrådar med iskalla skärvor av spegelglas. Jag tar den här sortens kränkning på stor allvar, och planerar att lämna in en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen. Och är inte hon intresserad, så får jag ta till det tunga artilleriet och ringa Honom. Just det. Jag pratar givetvis om Sverker Olofsson. Så här får det inte lov att gå till. Jag kan redan se konversationen framför mig:

- Är det så att ni kört ett av den här killens favoritspel i en mixer?
- Ja.
- Är ni medvetna om att han inte har råd att köpa spelet,
och att det här sticker ordentlig i ögonen på den fattiga lilla lappjäveln?
- Nej.
- Är det så?
- Är det så vad?
- Är det så?
- Va?
- ÄR DET SÅ!!?

(Fotnot: Betonade ord är kursiverade. Jag gillar Sverker, träffade honom en gång i Vännäs, väldigt trevlig kille. Jag skulle aldrig få för mig att vilja ha xbox-versionen av spelet. Jag är 1/8 same, så jag får använda uttrycket 'lappjävel' bäst jag vill. Jag tror inte på själens existens, då det bara är ett religiöst påhitt, till för att separera människan från övriga djur; ett uttryck för människans övertro på sin egen förträfflighet, om man så vill)Andra bloggar om: , , , , , , ,

Folkomröstning

Det är, som jag en längre tid har misstänkt, meningslöst att hålla folkomröstningar. Går resultatet inte politikernas väg, så håller man bara en ny omröstning efter några år. Jag tror aldrig jag har använt mig av uttrycket "spel för gallerierna" tidigare, men det är nog för såna här tillfällen som idiomet skapades. Kommer det en ny omröstning om Euron även i Sverige framöver, så kommer jag att rösta blankt, då ett ja eller nej uppenbarligen inte besitter något som helst värde.Andra bloggar om: , , , ,

Trötthetstecken

När man tror att det står "Seagal skakas av skvaller", istället för "Senegal skakas av kravaller", som det egentligen stod, så är det dags att vila ögonen i några timmar. Men det vore rätt kul, om Steven Seagal orsakade förstasiderubriker på Aftonbladet. Så härligt oväntat liksom. Det skulle verkligen göra min dag. Det slog mig just, att om man kombinerar Steven Seagals hårlängd, med Adolf Hitlers hårfäste, så skulle man se ut precis som jag. Sortera in det under kategorin "Kärleksbarn som tack och lov inte existerar". God natt.

image417Andra bloggar om: , , , , ,

Fel, fel, fel, fel, fel

image416


Hittat på
tjuvtittat.
Och ja, jag är fullt medveten om att pedo betyder barn. Sigh. Skämtförstörare.Andra bloggar om: , ,

Spännande (obs, sarkasm)

Tar man min besökskurva för de senaste två veckorna, så ser de ut som ett grekiskt berg. Det är sant. Se bifogat bildbevis. Jag tror berget ligger nånstans i närheten av Meteora. Jag har rundat hörnen på bilden, för det påminner mig om hur fula alla hemsidor var på mitten av 90-talet.
image414

Pressar man istället ihop besökskurvan lite, så blir den mer lik Mitre Peak i Nya Zeeland istället. Jag har givetvis belägg för detta också, än en gång med rundade hörn.

image415Andra bloggar om:
, , ,

Den kvantitativa forskningsmetodiken, och vad journalister i allmänhet och Lars Möller i synnerhet vet eller inte vet om den

Det jag menade med mitt inlägg, Lars Möller, var att den sortens populistiska undersökningar inte är hållbara, om man väljer att pröva dessa efter samma premisser enligt vilka man prövar vetenskapliga teoriers hållbarhet, och kunskap som man med vetenskapliga mått mätt kan anse vara legitim.

Dessutom säger jag inte alls, som du påstår, att ett stickprov på 703 personer inte skulle kunna anses vara representativt för hela Landskrona. Det jag säger är att slutsatsen att detta lilla stickprov, som borde motsvara knappt 1,75% av hela den befintliga populationen, på något sätt skulle utgöra ett tillräckligt grundat underlag för att påstå att en majoritet av hela stadens invånare tycker att det "redan är kört", är förhastad och förkastlig.

Som jag redan förklarat i inlägget som du syftar på, så gör slutsatsen att majoriteten av stadens invånare är pessimister, anspråk på betydligt större empiriskt innehåll än den inledande premissen, som slog fast att majoriteten av 703 invånare är pessimister. En viss generalisering kan anses vara godtagbar, men är den av denna magnitud så är det däremot tveksamt, och föremål för tolkning.

För att man ska kunna generalisera på detta sätt måste, enligt den induktiva logiken som jag nämnde i det aktuella inlägget, vissa kriterier vara uppfyllda:
 1. Premisserna måste vara rättfärdigade. Ju bättre rättfärdigande av premisserna, ju mer rättfärdigad blir slutsatsen. Detta villkor är väldigt självklart. Sen kan en premiss vara mer eller mindre rättfärdigad. Skulle man upprepa denna undersökning, i ett flertal olika forum, under olika tidpunker och under olika omständigheter, och fortfarande komma fram till exakt samma resultat, så skulle slutsatsen vinna mycket i fråga om rättfärdigande.
 2. Antalet observationer som utgör grunden för en generalisering måste vara rimligt stort. Detta villkor är lite vagt kan tyckas, men det är trots det rätt så självklart. Vad man försöker påvisa i den här typen av undersökningar är ju att det finns en regelbundenhet, och för att man ska kunna visa detta så måste ett skäligt antal observationer ha gjorts. Det är en tolkningsfråga hur många observationer som man kan anta är ett tillräckligt stort antal, och jag är av den åsikten att antalet observationer i det här fallet inte är tillräckligt stort för att vara representativt för hela stadens befolkning.
 3. Observationerna ska kunna göras under olika omständigheter. Som jag var inne på under punkt 1, så måste man kunna uppvisa samma resultat under olika omständigheter för att det ska kunna anses vara berättigat. Till exempel så exkluderar Internetundersökningar många äldre, som inte har tillgång till en dator. Skulle undersökningen istället utgöras av en enkät som hemtjänsten delar ut, så skulle stickprovet, och eventuellt men inte nödvändigtvis även resultatet, bli annorlunda.
 4. Ingen observationssats får motsäga den generella lag som härletts. Med detta menas att det inte får förekomma en enda undersökning som visar på motsatsen, dvs att mindre än 50% av invånarna i den här staden skulle visa sig vara pessimistiska. I såna fall faller hela teorin.
 5. Man måste ha skäl till att tro att den generella satsen uttrycker en naturlag, dvs en regelbundenhet som finns i naturen. Har vi skäl för att tro att slutsatsen uttrycker en naturlag, dvs att det alltid kommer att finnas fler pessimistiska Landskronabor än positiva sådana, så har vi goda skäl att anta att regelbundenheten kommer att fortsätta. Detta är givetvis omöjligt när man undersöker människors inställning till livet i allmänhet och staden de bor i i synnerhet, och ej heller särskilt tillämpbart på den här typen av undersökningar.
I övrigt så är antalet svarsalternativ för få, resultatet av undersökningen blir för diskret för att beskriva något så hermeneutiskt som en känsla. Det går inte att jämföra med exempelvis en väljarbarometer, där man har ett visst antal partier att välja mellan och inget annat, så din jämförelse haltar lite. 703 av ~40.000 svarande är förvisso en betydligt större andel svarande än i diverse väljarundersökningar, men det säger mer om deras trovärdighet än om den här specifika undersökningen.

Sen är det en omöjlighet att göra en sån här undersökning utan att resultatet färgas av vad den som formgett undersökningen är ute efter för resultat. Till exempel så är formuleringen av svarsalternativen ett tecken på denna avsaknad av objektivism, då alternativet "Nej, det är redan kört", med sin smått komiska klang, sticker ut från de övriga alternativen.

Det är i vetenskapliga sammanhang viktigt att observationerna man gör uppfyller kraven på pålitlighet (reliabilitet) och giltighet (validitet). Pålitlighet har här att göra med att man ska kunna göra samma observation upprepade ggr, samt att andra ska kunna göra samma observation. Giltighet har att göra med hur korrekt observationen är, dvs hur väl den visar oss världen så som den faktiskt är. Den här undersökningen tycker jag förvisso med lätthet kan upprepas av andra, men jag ställer mig skeptisk till dess validitet.

Och mitt s.k. "förbiseende" att frågan ligger ute i några dagar innan omröstningen avslutas är ett medvetet val, då jag gjorde en s.k. tvärsnittsstudie av resultatet.

Men så är det bara en "Dagens fråga" i en tidning också, och ingen vetenskaplig teori som försöker vinna laga kraft. Detta är jag fullt medveten om. Men det är inte alls det som min del av den här diskussionen går ut på, utan jag valde bara att testa den som en vetenskapsteori, för att sånt dravel roar mig. Det finns ändå inte särskilt mycket att sysselsätta sig med i den här stan för folk i min ålder, och när jag väl pluggat eller jobbat färdigt för dagen så måste jag ju sysselsätta mig med nånting.

Sammanfattningsvis: Undersökningar av det här slaget pekar på tendenser, javisst. Men börjar man acceptera dem som sanningar så är man ute på hal, eller åtminstone okunnig, is. Vill man sitta och acceptera ihopfabricerade historier som sanningar, så kan jag rekommendera valfri religion istället.

Rekommenderad läsning:
Hartman, J. (2004). Vetenskapligt tänkande. Lund: Studentlitteratur. ISBN 91-44-03306-0.

Sen måste jag bara fråga, stavar du mitt nick med stort X och litet r med avsikt? Jag föredrar XRob, eller möjligtvis xrob. Xrob däremot anser jag vara estetiskt icke tilltalande.


Tillägg 071127:
Såg f.ö. att Aftonbladet börjat lägga till texten "Omröstningen ger en bild av vad Aftonbladets nätläsare tycker. Resultatet ska inte ses som representativt för allmänheten i sin helhet" till sina omröstningar. Såå... pilutta dig ännu mer.
Andra bloggar om: Landskrona, Lars Möller, vetenskap, forskning, forskningsmetodik, kvantitativ forskningsmetodik, vetenskapsfilosofi, kunskapsfilosofi, filosofi, gallup, undersökning, teori, vetenskapsteori

Göran Persson avancerar till svår Sudokunivå

image413

"Enligt källor nära Göran Persson, har den före detta statsministern och ordföranden för socialdemokraterna avancerat från medium till svår nivå i Sudoku sedan han avslutade sina officiella uppdrag.

Medarbetare till Persson förbereder sig för en presskonferens då "kompletta detaljer om Perssons åstadkommanden kommer att redovisas". Man bekräftar att "Göran har hittills fullföljt två svåra Sudoku och tar redan sats mot ett 'djävulskt' Sudoku mot slutet av året."

/
Faktumé levererar vad som kan komma att visa sig vara årets nyhet.
Och jag har på köpet äntligen hittat en bra humorsida.
Andra bloggar om: , ,

Farliga Landskrona - Del 39

Måste bara, liksom Sverker Klintenberg, uppmärksamma den härliga pessimism som verkar råda i staden. Optimismen i kommunfullmäktige når med andra ord inte riktigt ut till folk, om man nu väljer att med stöd av den induktiva logiken anse att 703 röster är representativt för hela Landskrona.

Premiss: Majoriteten av de observerade åsikterna är pessimistiska.
Slutsats: Majoriteten av alla åsikter är pessimistiska.

Självklart är det ett ologiskt sätt att resonera på, då slutsatsen inte följer logiskt ur premissen, utan den kan ju precis lika gärna vara falsk, då slutsatsen har större empiriskt innehåll än premissen. Särskilt som antalet observationer är orimligt litet, i förhållande till populationen som de förväntas representera.

Oj. Ibland tar jag verkligen konsten att uttrycka sig torrt till fulländning. Ja ja. Nu ska jag äta omelett.

image412

Andra bloggar om: , , ,

Den Gröna Äppelsekten - Återkomsten


image411


"Två bloggar räcker inte, jag måste givetvis ha tre", tänkte jag när jag slog upp ögonen i morse. Strax efteråt så tänkte jag lite på min Gröna Äppelsekt, som jag grundade för lite över 7 år sedan, men som rann ut i sanden mot slutet av 2002. Ett par timmar senare, när hjärnan lyckats pussla ihop dessa två enda tankar som jag tänkt hittills under dagen, så skred jag till verket, och bestämde mig för att sekten skulle återuppstå, denna gång i bloggform.

Den är tänkt ska innehålla fakta om äpplen, bevaka äpplens förekomst i medierna, samt givetvis fyllas med recept innehållandes just äpplen. Och självklart så ska skapandet av denna blogg ses som en krigsförklaring mot Den Röda Äppelsekten, som också levt en slumrande tillvaro de senaste åren.

Bloggen kommer du till
via den här länken.
Andra bloggar om: , , , , ,

Oj oj


image411

Bara att välja själv vad man vill tro på. Praktiskt så det förslår. Hittad här.

Andra bloggar om: , , ,

Dagens i-landsproblem #15

Att rulltrappan som går upp från perrong 2 och 3 vid Lund C inte har fungerat på hela veckan.
Det stavas S-T-U-D-E-N-T, inte A-T-L-E-T.
Andra bloggar om:
, , , , , ,

Det sämsta jag någonsin gjort/Mellanmjölksgeggamoja

Jag ber faktiskt om ursäkt för det här inlägget. Jag är fullt medveten om hur kasst det är. Vänta, jag har inte kommit till det dåliga ännu. Men ni ska veta att det är dåligt med flit. Jag kände ett behov av att driva ut renhetsdemonen som bor inom mig, och åskådliggöra för mig själv att jag inte är ofelbar. Så här kommer den, den sämsta ordvitsen som jag kunde komma på, som inte ens är en ordvits på riktigt, utan bara nonsens. Jag kallar installationen för "Dupontare, Dupontare", efter Dupontarna i Tintin och Roger Pontare.

image409


Dagens ord yttrades annars av
Kishti på Idol för en stund sedan: Mellanmjölksgeggamoja - Det att ha fastnat i det svenskaste av alla träsk; lagomträsket. Befinner man sig i mellanmjölksgeggamojan så sticker man inte ut för fem öre. Man är inte för bra, inte för dålig. Inte för snygg, inte för ful. Inte uppseendeväckande alls. Man bara existerar och flyter med. Lite som William H. Macy.

image410


Andra bloggar om: , , , , , ,

Flickighetstest (Don't ask me why)

[ ] Du har fler än 10 nagellack.
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500 kr.
[ ] Du har eller har haft lösnaglar.
[ ] Du har en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
Totalt: 0

[ ] Du har färgat håret.
[ ] Du brukar säga ?blonda? saker.
[ ] Du har alltid din mobil med dig.
[x] Du dansar vilt när du är ensam hemma.
[ ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
Totalt: 1

Du älskar:
[ ] Glitter
[ ] Färgen rosa
[x] Shopping
[x] Dekorationer
[ ] Speglar
[x] Skolan (tjejgrej??)
[ ] Enhörningar
[x] Disneyfilmer
[ ] Ljus
[ ] Blommor
[ ] Mjukisdjur
Totalt: 4

Du köper ofta:
[ ] Stora handväskor som du inte behöver
[ ] Husdjur som du inte kan ta hand om
[ ] Glansiga tidningar med bantnings- och sextips
[ ] Skor som tillverkats av gargamel AB och håller en säsong
[ ] Helt onödiga klippningar en gång var sjätte vecka
[ ] Rosa hemelektronik
[ ] Nagelsmycken
[ ] Asymmetriska trikåtoppar i djungelfärger
[ ] Skitstora örhängen
[ ] Tuggummi
Totalt: 0

Du säger/sa ofta:
[ ] WhatEvver
[ ] Oh my gaaaad!
[ ] Venne
[ ] Cutie
[ ] Meh
[ ] Amen schyssta dårå
Totalt: 0

Du brukar ofta/understundom/någon gång:
[ ] Ljudligt argumentera med krogvakter för att alla ska lägga märke till dig
[ ] Gå runt i underkläderna på kungsgatan en fredagkväll och SKRIIIIIKA utanför svennekrogarna
[ ] Dricka tuggummiskära drinkar och tjuta om att du är full
[ ] Bjäbba emot om saker du inte begriper ett skvatt om
[ ] Ursäkta din brist på allmänbildning genom att peka på din oerhörda snabbhet på MSN
[x] Aktivt låta bli att lyssna
[ ] Planera din ekonomi utifrån dina nästa väskinköp
[ ] Tro att du är oemotståndligt söt
[ ] Tjuvåka i kollektivtrafiken
[ ] SKRIIIIIKA när du träffar dina kompisar och ni ska hälsa
[ ] Grina för att du har blivit för tjock för dina cheap mondays
Totalt : 1

Du läser:
[ ] FRIDA
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] Marie Claire
[ ] Elle
[ ] Vecko Revyn
[ ] Bravo
[ ] YAM!
[ ] Wendy
[ ] Bravo Girl
[ ] Popcorn
[ ] Star Flash
Totalt: 0

Du tycker dessa filmer är bra:
[ ] Elizabethtown
[ ] Girls Club
[ ] Freaky Friday
[ ] The Notebook
[ ] A Walk To Remember
[ ] Sweet Home Alabalma
[ ] Where the heart is
[ ] Just My Luck
[ ] John Tucker Must Die
[ ] Centerstage
[ ] Girls United
[ ] How To Lose A Guy In 10 Days
[ ] Mona Lisas Smile
[ ] My Girl
Totalt: 0

Du brukar kolla på:
[ ] Lost
[ ] America's Next Top Model
[x] Project Runway
[ ] Desperate Housewives
[ ] The Simple Life
[ ] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
[ ] Grey's Anatomy
[ ] OC California
[ ] Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck
[ ] Gilmore Girls
[ ] One Three Hill
[ ] Heroes
Totalt: 2

Gillar:
[ ] Paris Hilton
[ ] Jessica Simpson
[ ] Mariah Carey
[ ] J-Lo
[ ] Britney Spears
[ ] Beyonce Knowles
[ ] Christina Aguilera
[ ] Hilary Duff
[ ] Lindsay Lohan
[ ] Gwen Stefani
Totalt: 0


SUMMA: 7/98
RESULTAT: Inte alltför flickig, får man anta. Kanske förtjänar jag en pluspoäng eller två, bara för att jag gjorde det här testet. Och jag gillade iofs Gwen Stefani under No Doubt-tiden, men det är två helt väsensskilda ting.


Andra bloggar om:
,

Vilken fot var först på månen?

image408

Är det inte jobbigt att inte veta sånt? Jag tycker det. Så jag kollade upp det. Det var vänster fot som var först. Och klockan var 02:56, den 21:a juli 1969.

Dagen i korthet har annars sett ut så här: Pluggande och åter pluggande. Ett par glas rödvin.
Det här är märkligt, men jag dömer ingen. Och det här är bara korkat, snudd på att killen borde Darwin Award-nomineras. Och jag vill också gå på månen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Infall

Det slog mig just att jag skulle vilja se Chris Rock, David Chapelle och Martin Lawrence i en och samma film. Varför kan aldrig nåt sånt hända för?


Andra bloggar om:
, ,

Jag har inte bloggat idag

Utifall att det undgått någon, så har jag inte skrivit något blogginlägg idag. Jag har helt enkelt inget nytt att berätta er. Inget intressant har hänt idag. Inget alls av värde att rapportera. Jag åt en kycklingbaguette till lunch. Funderade ett tag på att köpa en Fanta till den. Tänkte först att jag inte borde, för jag har inte råd att hålla på så, och dessutom så gillar jag inte riktigt läsk, men så gjorde jag det i alla fall till slut. Är det intressant att läsa om? Nej, tänkte väl nästan det. Då är det bättre att jag inte skriver något alls, inte sant?

Jag hade en föreläsning på förmiddagen, på temat vetenskapsteori och forskningsmetodik. Den informationen besparar jag er. Sen jag kom hem så har jag letat vetenskapliga artiklar på temat mammografiscreening, cancerrisk och stråldoser i några timmar. Om jag berikar era liv genom att dela med mig av den lilla anekdoten? Nej, jag gör ju inte det. Det är ju just därför som jag låter bli.

Ni ska vara jävligt tacksamma för att jag inte har bloggat idag. Fy satan vilket tråkigt inlägg det hade blivit.
Andra bloggar om:
, , , , ,

Vad har det tagit åt BR?


image407


Jag har inget emot BR. Hade jag varit liten, så hade vi förmodligen varit bästisar. Men idag skrämde han skiten ur mig när han landade på hallgolvet, tillsammans med den sedvanliga bunten av leksakskataloger som brukar dyka upp så här lagom inför julen. Flera jävla kilo glättiga sidor sprängfyllda med vad det enligt rådande samhällsnormer inte är alltför acceptabelt för mig att hänge mig åt. Men vem kan väl fokusera på leksaker, med en så pass läskig maskot på framsidan till en av katalogerna? Titta bara på hans ansiktsuttryck, i kombination med hans pupiller. Det är en amfetaminmissbrukare vi ser. Kraftigt vidgade pupiller, hjärnan mitt uppe i ett dopaminrus. Snart kommer rastlösheten, stressen, aggressiviteten och hyperaktiviteten smygande. Vissa borde verkligen inte få jobba med barn. Fy fan. Danskjävel.Andra bloggar om:
, , , , , ,

Farliga Landskrona - Del 38

Vem tusan vill bo i Landskrona? (Underförstått: Jag vill). Känner mig lite träffad, då jag är en av de där 600 personerna som omnämns i artikeln som flyttade hit förra året, och som garanterat har sämre ekonomi än de som redan bodde här. Men får jag bara jobb inom kommungränsen när jag väl är färdigutbildad om 1,5 år, så kommer jag att börja bidra istället för att vara en börda. Inte för att det nu är särskilt troligt att jag kommer att få jobb här, då röntgenavdelningen på lasarettet är väldigt liten. Men hoppas kan man ju alltid.Andra bloggar om: , ,

Snart är det dags... (en längtan och en recension)

På fredag är det äntligen dags för release av Super Mario Galaxy här i Europa. Inte för att jag har råd att köpa det, för det har jag verkligen inte. Inte för att jag nu kommer att kunna låta bli bara för det. Han verkar ha införskaffat någon form av bi-dräkt till det här spelet. Bi som i liten, irriterande stekel då, och inte som i sexuell läggning. Måtte den bara vara mer användbar än björndräkten från Super Mario Bros 3.

image404
Fan, EDGE har så sjukt läckra omslag ibland att man bara vill gråta...

Recensioner och betyg i urval:image406

Sen har jag haft lite problem med att sätta betyg på nya Simpsons-spelet. Storyn är skitbra, referenserna till andra spel duggar tätt, och satiren är så påtaglig att det nästan gör lite ont i själen av lycka emellanåt. Men vissa problem med kameravinkel och en inte helt 100-procentig kontroll tar mig ut ur spelupplevelsen hela tiden. Vissa spelmoment blir kanske lite repetitiva, och plattformsbanorna är kanske inte helt genomtänka, men å andra sidan så är det ändå Simpsons, så det är (nästan) förlåtet. DN ger det en 2:a, Aftonbladet likaså, och SvD slår till med en 4:a. Bästa inslaget i spelet är annars Comic Book Guys uppräknande av spelklichéer som förekommer, såsom det faktum att användbara föremål alltid göms i stora trälådor, och att spel alltid envisas med att innehålla mängder av lava, och jobbiga spakar som man alltid måste leta upp och dra i för att komma vidare.

Jag tror jag ger The Simpsons Game 6/10 i betyg. Storyn, i kombination med Comic Book Guy, räddar spelet från ett bottenbetyg. Jag kommer definitivt att spela igenom det igen inom en snar framtid.
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Första snön! :-D

Det är 4 plusgrader ute, och större delen av det som faller från skyn idag ser ut att bestå av regn, men inte allt. Fram med skidorna.

image403
Andra bloggar om:
,

Tentamensritualer

Följande ritualer genomföres vareviga gång som jag ska skriva tenta:
 • Jag påbörjar en rosenrotskur 5-8 dagar innan tentan. Sista tabletten tas 1,5-2 timmar innan tentan. Sen är det cold turkey fram till nästa tenta (fortsätter därmed använda onödiga låneords-trenden från förrförra inlägget).
 • 20-45 minuter före tentan börjar så tar jag alltid en Ipren, för att minimera risken att få ett sämre resultat pga eventualiteten av huvudvärk och/eller feber.
 • Jag pluggar så lite som möjligt dagen innan tentan. För att vila upp hjärnan, inbillar jag mig.
 • Jag äter en ordentlig frukost, bestående av en stor portion havregrynsgröt med mjölk och lingonsylt.
 • Jag vill helst, men måste inte, höra någon av följande låtar på väg till skolan: Bohemian Rhapsody, Stairway to Heaven, ...And Justice For All, The Road to Hell eller Shine On You Crazy Diamond. Gemensam nämnare: Gåshudsbra, riktigt långa rocklåtar.
 • Tentan måste skrivas med antingen Connex-pennan eller Tågia-pennan (påminnelser om vilka skitjobb som väntar om jag mot förmodan skulle misslyckas). Helst Connex-pennan.
 • På bordet som jag sitter vid när jag skriver tentan måste följande saker finnas: 1 välfylld flaska kallt kranvatten, 2 blyertspennor (stiftvarianten) varav minst en måste ha ett radergummi på toppen, 2 bläckpennor som funktionstestats i förväg, 3 halstabletter (måste vara Vicks, smak är av underordnad betydelse, men helst citron, körsbär eller red energy).
 • Bordet jag sitter vid får inte vara placerat längst fram eller längst bak i klassrummet, och jag måste ha god uppsikt över väggklockan. Jag sitter däremot gärna närmast en vägg ut åt sidorna sett.
 • Jag måste känna mig "fräsch" när jag skriver tentan, med allt vad det innebär. Nyrakad, nyborstade tänder, rena strumpor/kalsonger, välborstat hår och så vidare.


image402
Connex-pennan. "Connex" är f.ö. franska för "kass personalpolitik".Andra bloggar om: , , , , , ,

Jesus

image401
Bild hittad
här
Andra bloggar om:

Smygåldersrasism

Helvetesveckan är äntligen över. Tenta, seminarier, praktiken - allt är avklarat, och det med bravur.

På väg hem från skolan så är jag på rätt bra humör, som ni säkert förstår. Trött - javisst, men ändå hyfsat nöjd med tillvaron liksom. Belåten. Tillfreds. Glad. Lycklig. Och det är då den gör sig påmind; smygåldersrasismen, åldersdiskrimineringen, kalla den vad ni vill, kommer som ett slag i ansiktet och solkar ner min i övrigt perfekta dag (och javisst, klart som fan att jag bara fantiserar ihop hela det här inlägget on the fly (obs, använda onödiga engelska låneords-humor), orka bli diskriminerad så här nära helgen liksom (obs, överflödigt användande av ordet 'liksom').

På grund av blåsten så väljer jag att ta bussen från skolan till tågstationen i Lund. Jag har inte köpt något månadskort ännu, så jag ska betala kontant. Jag säger som det är till busschauffören, att jag ska åka till Landskrona, fast jag spelar onödigt hurtig, mest för att det stör folk ibland (om man har tur): "Goddagens min herre, jag skulle vilja åka till Landskrona om det går bra". Nej, exakt så sa jag kanske inte, men jag brukar sällan lägga någon större vikt vid vad jag själv säger, så jag brukar glömma det rätt snabbt.

Kanske sa jag "Hej, hem till zon 120, tack" istället. Jag vet som sagt inte. Jag räcker hur som helst över en 50-lapp, får min biljett och växel tillbaka, går och sätter mig. Tar en titt på biljetten. Och detta är vad mina gröna, vackra ögon får se:

image400

Jag är 25 år gammal, bör tilläggas.

Jag är således en åttondel på väg mot mitt mål att bli den första människan som lever i 200 år. Jag är inte i närheten av begreppet "barn" längre, inte ur mitt perspektiv sett. Jag har, åtminstone av en del människor, börjat ses som någorlunda vuxen. Dock inte av busschaufförer, uppenbarligen (och ej heller av kassörskorna på systemet, men det hör nog inte hit).

Kanske ser jag ung ut för min ålder, vad vet jag. Kanske ville busschauffören ge en fattig student råd att köpa ett par liter mjölk och kanske en liten klase bananer, vad vet jag. Kanske var det ett tarvligt försök att objektivisera mig (jag menar; cykel??), vad vet jag. (Har ni tänkt på att folk inte kallar varandra för 'blindstyre' längre förresten? Det är lite trist). Kanske var det ett försök att nedvärdera mig som människa, klumpa ihop mig med alla andra yngre, som hela tiden får kämpa för att få sin röst värderad som lika legitim som rösten hos någon som är 30+, inte fan vet väl jag. I såna fall borde jag nog känna mig redigt
kränkt (obs, sarkasm).

Väldigt glad blev jag, i vilket fall som helst. Tack, snälla herr Busschauffören, när jag bränner pengarna på pizza imorgon (imorgon är den den traditionella slappa dagen efter tentan-dagen) så ska jag tänka på dig! Och tack till herr Konduktören på X2000-tåget mot Göteborg, som också tyckte att jag såg ut som ett barn. Alternativt en cykel.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Förkylning - Den manliga verisonenDet här är jag. Eller ja. Det är ju inte jag, men jag känner igen mig, och det påminner mycket om min vecka än så länge. Bara en dag kvar av praktiken nu, sen tenta och seminarium på fredag, och sen får kroppen sin välbehövliga vila. Verkar vara en helt okej serie som klippet är ifrån för övrigt (
Man stroke woman). Nu ska jag duscha. Sen plugga. Sen sova. Sen upp klockan 5 imorgon och iväg. Det är lite tur att det är så förbannat jävla kul att röntga folk så att det är värt det.Andra bloggar om:

Dagens i-landsproblem #14

Dagens problem: Grannar med skitseg Internetanslutning.

När ens eget Internet inte fungerar av okänd anledning, och alla vanliga knep inte hjälper, vad gör man? Struntar i att sitta vid datorn? Nej. Man kollar givetvis om nån av ens grannar har ett oskyddat nätverk som man kan koppla upp sig mot. Lite ofrivillig solidaritet, så att säga. Nu är det bara en av mina grannar som inte riktigt har fattat det där med hur man skyddar sin trådlösa anslutning, och den grannen har en segjävla skitanslutning, knappt värd namnet anslutning ens en gång. Så nu sitter man här och får snigeldödslängtan, och allt går lika fort som det gjorde när man satt med 56.6 kbps-modem för 10 år sen. Tror jag går och lägger mig istället, och hoppas att min egen anslutning börjat fungera tills imorgon.
Andra bloggar om:
, , , ,

Hedström

Ja, du är självklart välkommen hem när du vill. Visst finns det en del långsinta idioter som inte släppt gammalt groll ännu, och som tror att de slår vakt om sin stolthet på nåt sätt genom att klanka ner på en väldigt bra hockeyspelare, men de av oss som ligger på en åtminstone genomsnittlig intelligensnivå ser att det bara är en fråga om enfald och inskränkthet, och inget annat. Och "hoten" som Expressen skriver om, var ett par omdömeslösa killar i nedre tonåren som förra hösten tyckte att det skulle vara en kul grej att hänga en docka längs E4:an, antagligen för att försöka imponera på äldre klackmedlemmar eller nåt. Men att göra en höna av en fjäder är väl roligare än att inte ha något att skriva om alls, kan tänkas.Andra bloggar om: , ,

Vad äter bävrar egentligen?

Detta hade jag inte reflekterat över för fem öre, förrän alldeles nyligen, då jag läste denna artikel. Barndomens vanföreställning, att bävrar livnär sig på träd, träd och åter träd, föreföll plötsligt vara av det lite osannolikare slaget, när man väl började fundera kring det (Inget matsmältningssystem i världen lär väl klara av mycket fibrer liksom). Och dom är ju inte så jävla snabba heller för den delen, som uttrar till exempel, så dom borde ju inte vara några hejare på att fånga fisk. Det är där någonstans, mitt i den funderingen, som Wikipedia träder in och räddar dagen. Nu vet jag allt jag någonsin behöver veta om bävrar. Några korta fakta:
 • Bävrar blir i genomsnitt 15 år gamla
 • På en kvadratcentimeter bäverhud finns ca 23 000 hårstrån
 • En bäver kan klara sig under vattnet i upp till 20 minuter
 • Bävrar går inte i ide, utan är aktiva hela året
 • En vuxen bäver kan under en natt gnaga av ett träd med en diameter på 50 cm
 • Bävrars huvudsakliga föda utgörs av kvistar och vattenväxter (aha!)
 • För 10 000 år sen fanns det en art av jättebäver som blev upp till 2,5 m lång
 • Det går inte att söka efter "beaver" på Internet utan att man får upp en jävla massa porr istället

image399

Andra bloggar om: ,

Farliga Landskrona - Del 37

Den 1 november är det datum på året som befinner sig allra längst ifrån 1 maj. Det är 1 majs kalendariska motpol, om man så vill. I skyltfönstret till Socialdemokraternas partilokal här i Landskrona så skyltas det med ett nummer av deras tidning S-rösten, vars huvudrubrik lyder "Mot orättvisor - demonstrera 1 maj!". Jag tog ett foto av denna tidning den 31 oktober, och ytterligare ett två dagar senare, den 2 november. Skillnaden mellan bilderna? Den 31 oktober så var de riktigt jävla sena med att byta ut dekorationen i fönstret, och den 2 november så var de, och är fortfarande, riktigt jävla tidiga inför nästa års 1 maj.

image398
Sossarnas skyltfönster, 31 oktober 2007

image397
Sossarnas skyltfönster, 2 november 2007

Jahapp. Jo, det är sånt som min hjärna sysslar med, när inte jag är hemma. Vad gör din hjärna om dagarna? Satan vad det blåser idag för övrigt. Tar verkligen udden av ens langosätarbegär.
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36Andra bloggar om: , ,

XRob; folkbildaren

image396


Syfilis orsakas av en spiroket som heter Treponema pallidum. Människan är dess enda reservoar. Smittspridningen sker sexuellt. En syfilisinfekterad gravid kvinna kan också smitta fostret via placentan.

Vid primär syfilis uppstår ett sår, vanligen på könsorganet, ca 3 veckor efter smittillfället, och ofta en svullnad i motsvarande lymfkörtelområde, vanligtvis ljumsken.

Sekundärstadiet börjar 7-10 veckor efter smittillfället. Ofta ses feber, svullna lymfkörtlar och ett utslag på kroppen, och symtom kan uppträda från i stort sett alla organ. Sjukdomsbilden är ofta mycket okarakteristisk. En del människor får inga symtom alls.

Syfilis klassas enligt smittskyddslagen (2004:168) som en allmänfarlig sjukdom, och är därmed smittspårningspliktig. Syfilis botas med antibiotika.

Källor:
Wikipedia, Smittskyddsinstitutet, Smittskyddslagen (2004:168)(Obs, detta inlägg är s.k. seriositetshumor, en av mina favoritvarianter av svår humor. Den går, som namnet antyder, ut på att vara oväntat seriös. Det finns inga egentliga poänger i seriositetshumor, om man inte är införstådd med att seriositeten är fejkad. Och sen så var bilden fin, med färgsättningen och det ovidkommande ankaret. Ett annat exempel på svår humor är det faktum att jag medvetet inte tog med det på topp 10-listan över de bästa humorformerna, trots att den placerar sig på 5:e plats. Ett litet internskämt mina hjärnhalvor emellan. Sen så blir det ju sarkasm av alltihopa, i och med den här förklaringen i slutet)

Andra bloggar om: ,

Årets julklappar: Streptokocker och borrelia


En topp 10-lista över vilka (kramdjurs)sjukdomar som väcker habegär (eller cravings, som alla modebloggare envisas med att använda, trots att dom är väl medvetna om att det är det fulaste låneordet sen skivat bröd uppfanns):
 1. E.coli (Escherichia coli)
 2. Digerdöden (Yersinia pestis)
 3. Rabies (Rabies)
 4. Borrelia (Borrelia burgdorferi)
 5. Salmonella (Salmonella typhimurium)
 6. Gonorré (Neisseria gonorrhoeae)
 7. Förkylning (Rhinovirus)
 8. Malaria (Plasmodium falciparum)
 9. Halsont (Streptococcus)
 10. Kikhosta (Bordetella pertussis)
Bubblare: Influensa, dålig andedräkt och syfilis


image395
Föregångare och kopior -
Bordetella pertussis, Rhinovirus och Streptococcus.Relaterade länkar: Aftonbladet, SvD, Ekonominyheterna.se, GIANTmicrobes
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Morbida människa

Nyss:

Jag, djupt försjunken i ett medicinskt uppslagsverk: Hmm.. HIV..
Min sambo, läsandes nyheterna på Aftonbladet.se: ..Åh, va kul!


Timing är allt ibland. Hon är stundom bra snedvriden och osund, den där.

Det var INTE jag!

image393Andra bloggar om:

Här är rummet i fråga


image392

Det här rummet är fyllt med alla de människor som bryr sig om att ministrarna valde att
gå in bakvägen till ett möte i morse. Och, genom en ren slump, en ödets nyck, kalla det vad ni vill, så är det exakt samma människor som fortfarande anser att Fredrik Reinfeldt är en god människokännare.

För övrigt så är det lite synd om henne (Schenström). Vem fan har inte supit på jobbet liksom?


(obs, detta inlägg är sarkastiskt (obs, denna parentes är dumförklarande))
Andra bloggar om: , , ,

En vecka på lungröntgenimage391Praktikvecka tre av totalt fyra avklarad. Har röntgat lungor hela veckan. Nu har jag en helg av intensivt pluggande framför mig, och sen så är det dags igen. Nästa vecka är det urografidags. Så då vet ni det. Imorgon så ska jag skriva om Socialdemokraterna. Ska bara ta en kompletterande bild till inlägget först, och den måste tas just den 2:a november, annars faller hela grejen.


Andra bloggar om: