Skandinavien, och vad det påminner mig om

image387

Det här är en karta över Skandinavien. Det visste du kanske redan, men vad fan vet väl jag? Man måste vara grymt smart för att uppskatta min blogg, så jag förutsätter att du som läsare redan visste det. Hur som helst så har jag, ända sen jag gick i lågstadiet och började lära mig geografi lite smått, associerat till främst tre saker när jag har tittat på en karta över denna del av världen. Här kommer dom:

1. Björnen - Ber om ursäkt till Haparanda, som får det tveksamma(?) nöjet att utgöra skrevet; det är ett smutsigt jobb, men någon måste ju göra det. Och bakbenet ser rätt ödematöst ut.

image3882. Krokodilen som äter Finland - Här får Litauen utgöra skrevet, och det är ju en klar förbättring. Finland blir en munsbit som så många gånger förr, dock vanligtvis i hockeysammanhang, och inte i kontext involverandes krokodiler.

image3893. Penisen - Det är pga denna föreställning som Stockholm ofta brukar kallas för "Sveriges förhud". Skånes placering är ju allt annat än idealisk. Och vad det är meningen att Norge ska utgöra har jag ingen aning om.

image390

Nån som föreställer sig nåt annat?

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
Kategori:

Skadeglädje (Fast det blev en topplista istället)
Hittade den här videon, minns redan inte hur, fastän det var hur sjukt nyss som helst, och då slog det mig, att skadeglädje är kanske inte den bästa glädjen, men den är lätt åtminstone en av dom bästa. Och såna plötsliga infall kan inte min hjärna riktigt släppa, förrän jag tänkt igenom dom och vänt och vridit på dom några gånger om.

Jag och min hjärna är lite olika på det sättet. Jag önskar att den bara kunde ta det lite piano emellanåt, är det för mycket begärt?

...

Hur som helst, vilken är i såna fall den bästa glädjen då?, tyckte min hjärna att den hade ork till att ponera över för en stund. Och visst, jag kan ju inte hindra den, vi lever båda i en fri kropp, så det fick den väl fundera över bäst den ville, tänkte jag. Och innan jag visste ordet av, så började den jobba på en topp 10-lista över de bästa glädjena (det där ordet gjorde ont att skriva, men vad ska man kalla det då? "De bästa typerna av glädje", säger min hjärna nu. För sent.).

Men den sket tack och lov i det efter en stund, då den kom på att det tedde sig rätt lönlöst att dela in en och samma känsla i olika kategorier, beroende på vad som orsakat den. Lika intelligent som att värdera åsikter olika, beroende på klasstillhörighet och utbildning hos den som yttrat dem liksom.

Men. Är hjärnan på topplistehumör så måste jag skriva en listjävel även fast jag inte vill, annars får jag inte en lugnt stund för resten av dagen. Så, en lista över vad som ger mig glädje då. Nej, det är ett för brett område. En lista över de bästa formerna av humor kanske. Det känns som ett lagom projekt. Get it over with, hjärnan.
  1. Sarkasm
  2. Svart humor
  3. Satir
  4. Ironi
  5. Galghumor
  6. Nonsenshumor
  7. Tabuhumor
  8. Dålig humor
  9. Parodi
  10. Slapstick, eller annan fysisk humor
Bubblare: Studentikos humor, oneliners, practical jokes

(Observera att jag med "dålig humor" inte avser lyteskomik, blondinskämt eller norgehistorier).


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Att fota med tålamod

Min mobil råkade hamna i tvättmaskinen i våras, och slutade abrupt att fungera (jag vet, vad är det för jävla sätt liksom?). Och jag vet inte varför, men i mitt huvud så föddes idén om att det vore kul, på det där totalt meningslösa sättet, att låta den ligga och samla damm i några månader, så att jag sen kunde fotografera en dammig mobil. Och nu, nästan 6 månader senare, så bedömde jag att det äntligen var dags. Och här är nu bilderna. Grattis, världen.
Andra bloggar om: , , , ,
Kategori: