Bloggpremiär

Har startat en till blogg, mest för skojs skull (precis som den här då, med andra ord). Den kommer att bestå uteslutande av videos, förevisandes min goda smak. Den saknar syfte (än en gång, precis som den här). Kanske kan man hoppas att den lär folk att inte ta livet på sånt blodigt jävla allvar hela tiden. Samt lära ut vad humor är, ett område inom vilket oroväckande många människor uppvisar stora kunskapsbrister. Adressen lyder som följer:

http://xrob.blogg.se/xrob2/

Jag vet, uppfinningsrikedomen vet inga gränser en dag som denna.Nu har jag inte Aftonbladet Plus, så jag kan inte läsa hela artikeln i fråga, men jag väljer att vara skeptiskt inställd till citatet ("Jag har blivit mycket spirituell") fällt av Paris Hilton efter 23 dagar bakom lås och bom. Mest för att jag är av den uppfattningen att spirituell mognad kräver betydligt längre lagringstid än 23 dagar. Andra artiklar som tar upp dagens huvudnyhet (obs, sarkasm och satir - två i ett) finns här:
Annars hade Eva-Lenas blogg dagens intressantaste tanke kring det hela: "Är det verkligen frihet att inte kunna röra sig utomhus utan att ständigt vara bevakad av fotografer (...) ?"

Ja ja, hon (Paris) ser ju glad ut i alla fall, och det är väl huvudsaken ändå.
Kategori:

Farliga Landskrona - Del 25

image219

God morgon!
Landskrona Posten skriver idag om en undersökning som gjorts av kommunen och BoStaden (måste dock varna för BoStadens hemsida - menyerna funkar inte alls i Firefox).
Och siffrorna som framkommit är helt sanslöst, snudd på löjligt, höga. 44% säger sig uppleva en minskad känsla av trygghet, sett till de senaste 2 åren. Hälften känner sig otrygga då de går ute själva om kvällarna. Hela 31% går inte ut alls, varav 69% säger att det beror på rädslan för att utsättas för brott. Och det är givetvis väldigt höga siffror.

Hade gärna sett en större enkät, endast 400 deltagare är inte särskilt mycket, särskilt som problemet uppenbarligen är rätt stort bland människor.

Sen vill jag (som vanligt) veta mer. Att få ta del av den demografiska fördelningen, och annat som kan tänkas spela in på resultatet. Saker som ålder, kön, yrke, inkomst, religiös övertygelse, utbildning och civilstånd påverkar en människas sätt att uppleva och tolka sin omvärld. Och hur deltagarna är fördelade mellan olika bostadsområden lär spela in väldigt mycket i just den här sortens undersökning.

Jag som student är till exempel inte rädd för att bli rånad, då jag sällan har något av värde att stjäla. Hade undersökningen gjorts uteslutande på studenter/andra som lever på existensminimum så hade resultatet kanske sett annorlunda ut.

Och det finns människor som upplever det som otryggt bara att se icke svenskklingande namn i sin trappuppgång (här kan man anknyta till Sd:s klockrena (obs, sarkasm) förslag att förbjuda utländsk arkitektur för att svenskar kan uppleva det som otryggt (om man är på det humöret)). Hade undersökningen enbart gjorts på sverigedemokrater/pensionärer/andra grupper som vanligtvis upplever banala småsaker som otrygga på en daglig basis, så hade resultatet förmodligen blivit väldigt annorlunda.

En undersökning som inte ackompanjeras av såna data säger egentligen inte så mycket (Och nej, jag ogiltigförklarar inte undersökningen på något sätt, jag vill bara ta del av dom uppgifterna för att kunna analysera den och ta till mig resultatet på ett korrekt sätt). Hoppas den dyker upp i sin helhet på kommunens hemsida snart.

Nej, nu har jag faktiskt skjutit upp frukosten länge nog, tror jag varit inne på otrygghet i Del 10 tidigare, utan att kanske komma fram till så mycket, men texten är härligt högtravande, så den rekommenderas. Trevligt i varje fall att få konkreta siffror på vad folk tycker, även om informationen i Landskrona Postens artiklar inte riktigt räckte till för att stilla min nyfikenhet denna gång.


Andra bloggar om: , ,

Karim
Gårdagens lilla filmprojekt. Detta är ett beteende som han kan hålla på med nästan hela dagen, när han är på det humöret.
Kategori: