Gästspel på bloggen

Eller... Ja... Ett 'förlåt', kanske vore på sin plats. Jästspel menade jag ju.


Fick ett mail...

Fick precis ett mail från nån som heter Raquel Cornett. Fan vad häftig jag måste vara som känner folk med såna namn. Säkert nån gammal bekant som jag är för viktig för att komma ihåg. Ser att hon bifogat nån fil också, säkert en bild på oss tillsammans på den gamla goda tiden, då livet var fullt av galna upptåg. Undrar varför hon väljer att ta kontakt nu? Titeln på mailet säger inte mycket. "Enlarge, Widen and Strengthen". Vad fan ska det betyda liksom? Bäst jag öppnar mailet och kollar.


Andra bloggar om:
. Postat 23:52.

Uppenbarelse (dagens stereotyp: ung, strulig, tatuerad, piercad, kvinnlig hacker)
Klev precis ut ur duschen.

Och där nånstans, mitt i klivet, slog sig varseblivandet av en stereotyp in i mig.

Jag har inte läst Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Däremot så har jag läst på baksidan av den. Där står några strofer av det kortare slaget om den enda typen av tjej som tillåts kunna något om datorer; hon är ung, strulig, tatuerad och piercad. Och givetvis professionell hacker. Lite som (eller exakt som) Abby i NCIS; ung, strulig, piercad, tatuerad, hacker. Slutsats: Fiktiva kvinnor måste vara tatuerade och/eller piercade för att det ska anses trovärdigt att hon kan något om datorer. För en socialt välanpassad kvinna skulle givetvis aldrig få för sig att hänge sig åt en sådan traditionellt manlig sysselsättning.

Så kan det gå. Hade hellre fått en uppenbarelse som talade om för mig hur jag ska lösa klimatfrågan. Men det var uppenbarligen inte ämnat att den frågan skulle lösas just idag. Vi får se imorgon.
Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Titel saknas (kanske VAB:ar den idag)Turn off your TV,
Can you say "brainwashing"?

B, b, b, b, brainwashing

It's a non-stop discoElementärt (men vi är bara instinkt, bara djur, och allt är lögn)
Hmmmm. Jag anar ett vagt samband.


Andra bloggar om:

Slut på pausen...

...och jag är till och med 4 minuter tidig.

Paus

Tar en paus i uppsatsskrivandet nu, beräknar fortsätta om 8 timmar och 15 minuter, varav 8 timmar ska användas till sömn och 15 minuter till frukost. Verkställ.


Andra bloggar om:

JulfirandeSå här kan man faktiskt skriva om man vaknat på sin lite sarkastiska sida idag (och har man inte det, så kan man ju lika gärna skita i att vakna, inte sant?). Och om man ändå envisas med att stiga upp, så kan man väl åtminstone kosta på sig att läsa det sarkastiska?
Dagens ord: Våldtäktsam

Dagens nya ord är våldtäktsam, vilket får antas betyda att något eller någon (företrädesvis någon) anses vara mer benägen att begå våldtäkt än vad gemene man betraktas vara. Yttrat av fjortis på 17:17-tåget från Lund med färdriktning Ängelholm idag. Hon rättade dock sig själv snabbt och förklarade att hon egentligen ämnade säga våldsam. Och det var ju något helt annat. Men skadan var redan skedd; ordet var redan fött. Ut ur hennes svårkontrollerade mun som en fladdermus ur Helvetet, nästlade det sig snabbt in bland mina hjärnvindlingar. Och så ut på Internet nu också. Inget gott kommer någonsin att komma ur detta.Andra bloggar om:
, , , , , , (Och det är antagligen bara jag som tycker att det är kul att ett inlägg innehållande klockslaget 17:17 publicerades 18:18).

Topp 10: Crazy

Kriterium för att platsa på listan: Låten måste heta 'Crazy' och inget annat. Och exakt så svårt behöver det vara så här tidigt på veckan. Finns färre låtar som heter så än vad man kan tro innan man börjar knåpa ihop en sån här lista.

 1. Gnarls Barkley
 2. Aerosmith
 3. Simple Plan
 4. R.E.M
 5. Cue
 6. Patsy Cline
 7. Barenaked Ladies
 8. Alanis Morissette
 9. Seal
 10. Britney Spears


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , . Det slog mig precis att Britney Spears-låten kanske har en parentes i titeln som lyder (You drive me), så den kanske borde diskvalificeras. Men nu måste jag kasta i mig frukost och sticka till skolan, så det får lov att vara.

Bästa scenen - Dracula: Dead and Loving It - 'She's dead enough'

Jag har aldrig riktigt lyckats begripa varför den här filmen inte räknas som en av Mel Brooks absolut bästa. Den har till och med fått mediokra 5.0/10 på IMDb. And IMDb don't lie... Den är sprängfylld av hysteriskt roliga scener, som i min bok är klassiker hela bunten. Leslie Nielsen gör en klockren Béla Lugosi-parodi, Peter MacNicol är en perfekt i rollen som en urbota korkad Renfield, Mel Brooks gör tidernas bästa Van Helsing, och Steven Weber är lysande som brittisk snobb. Efter mycket velande har jag bestämt mig för att denna scen måste vara filmens bästa:


I hård konkurrens med
denna då, som jag citerar flitigt i vardagliga situationer, utan att någon över huvudtaget fattar det. Och denna. Som också citeras flitigt, bör tilläggas. Det är som jag alltid brukar säga: Jag är ett missförstått geni populärkulturellt referensbibliotek.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Okej, ett litet inlägg då...

Jag lovade ju lite vagt att ni skulle slippa läsa något nytt i den här bloggen idag. Men jag är så nöjd över att jag kände att jag hade lite ont i ryggen nyss, så jag var tvungen att skriva ner det. Låter ju lite märkligt kanske, men jag sa inte 'ojsan, jag har visst lite ont i ryggen' till mig själv, utan 'ojsan, jag har visst lite ont i m. trapezius och m. latissimus dorsi på min högra sida'. Och det är jävla skillnad, må ni tro. Antagligen är denna dova smärtyttring relaterad till det frenetiska sågande som ägde rum under gårdagen. Och där sätter vi visst punkt. Nyckfullt.


Andra bloggar om: ,

(Kort) bokrecension: Slottet det vita - Tormod Haugen

Blev sugen på att läsa Slottet det vita igen nu när jag tänkte på den (i samband med bokenkäten). Som tur är har vi ett väderbitet ex stående i bokhyllan, då den verkar vara stört omöjlig att få tag på. Från baksidan:

"I Slottet det Vita bor Kungen far och Drottningen mor och Elm. Runt dem ligger den oändliga trädgården med honungsguldträdet, tusenårstrollet, dansarna och guldfågeln. Slottet och trädgården rymmer så många skatter: det osynliga gröna skrinet, nystanet som trillar iväg av sig självt, guldfjädern som gör Elm modig, flöjten som lockar på instängda fåglar… Men runt om slottet viskar det. Det mullrar och bullrar och drar kalla vindar. De vackra rosorna blir till stenrosor. Och Elm börjar söka efter verkligheten".

Betyg: 10/10. Ett monument över barndomens mångfacetterade fantasivärld. Om möjligt, uppfinn en tidsmaskin och åk tillbaka till när du är 9-10 år och läs den här boken. Som vuxen kommer du inte alls att ha lika stor behållning av den. Du kanske till och med kommer att betrakta den som bara en barnbok i mängden. Och det vore helt sinnesförvirrat korkat av dig. Idiot.Andra bloggar om: , , , ,

19 små frågor om böcker

Njut av denna enkät, hittad via bokhora, då det är tänkt att den ska räcka ett tag (räknar inte med att blogga imorgon).

1. Den värsta läsupplevelse du haft? Jag var 12 år. Jag var övermodig. Jag gav mig på den där tjocka boken jag tittat lite efter i en av vuxenhyllorna på biblioteket. Krig och fred hette den visst. Skriven av nån ryss. Jag uppskattade den verkligen inte, men min norrländska envishet tillät inte att jag inte avslutade vad jag påbörjat. Det var tortyr.

2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?
Slottet det vita av Tormod Haugen. Den boken öppnade på egen hand fönstret till en helt ny värld av fantasi och kreativitet för mig (som fortfarande står på glänt). Jag läste den i precis rätt ögonblick i livet. Den formade min inre värld.

3. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av?
Det av Stephen King. Även det när jag var 12 år. Jag kunde inte lägga ifrån mig den, men jag ville verkligen. Det var strax efter den gått som miniserie på tv. Serien var en ljuv, fluffig dröm i jämförelse. Duschade på två sekunder och gick omvägar runt gatubrunnar i många veckor efter den boken.

4. Vad använder du som bokmärke?
Gamla bussbiljetter, lånekvitton, flygbiljetter, konsertbiljetter, restaurangmenyer; konsumtionssamhällets i övrigt helt oanvändbara små restprodukter.

5. När brukar du läsa? Hemma, på jobbet, på morgonen, på förmiddagen, på kvällen, innan du lägger dig…?
På väg till/från jobbet/skolan, i sängen på morgonen och på kvällen, och ibland på biblioteket.

6. Vad var den första bok du läste?
Den ståndaktige tennsoldaten av H.C. Andersen. Minns att den var på 20-nånting sidor, och att dessa sidor tog mig flera dagar. Jag hade verkligen precis lärt mig läsa.

7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?
Pocket för att de är billigare och lätta att ta med sig överallt, inbundet eftersom man sällan aldrig orkar vänta på pocketutgåvan.

8. Vilken bok läser du nu?
Det av Stephen King. Första gången jag ger mig på den sen den skrämde skiten ur mig som 12-åring. Den var bättre då, men håller förvånansvärt bra nu också.

9. Och vilken sida är du på?
Sidan 330, and counting.

10. Brukar du lämna “kännetecken” i dina böcker? (klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom & andra barbariska åtgärder?)
Jag brukar korrigera stavfel om jag har en penna i närheten. Läser jag facklitteratur har det hänt att jag även korrigerat rena faktafel.

11. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?
Ja, till viss del. Jag skulle till exempel aldrig läsa en bok med titeln Rosorna vid Azay-le-Rideau. Oavsett vad den handlade om.

12. Sidantalet, då?
Ju tjockare desto bättre. Hatar böcker som tar slut för snabbt.

13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?
Nej, det är en dödssynd.

14. Finns det någon bok du läst flera gånger?
Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams har jag läst 8 eller 9 gånger nu (varav 3 av gångerna på engelska). Berättelsen om Pi av Yann Martel kommer jag snart att läsa om. Och så håller jag som sagt på med Det nu igen. Och Slottet det vita har jag läst två gånger hittills. Kommer läsa om den ännu fler.

15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?
Överkokt pasta pga att jag varit för djupt försjunken i en bok. Råkat åka för långt med bussen av samma anledning. Tappat en bok på foten en gång, med viss lokal svullnad som följd.

16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar?
Kurslitteratur brukar jag försöka göra mig av med, förutom de riktigt bra böckerna då. Böcker jag inte gillar ser jag ingen anledning till att behålla. Men jag skulle aldrig kunna slänga en bok i pappersinsamlingen, jag ger bort dem eller säljer dem.

17. Tar du med dig boken du läser på toa?
I väldigt, väldigt sällsynta undantagsfall.

18. Just det, läser du i badrummet?
Ja, men inte böcker. Illustrerad Vetenskap ska det vara. Hade jag haft ett badkar hade det varit en annan femma. Även om jag antagligen skulle bli trött i armarna och ge upp efter ett 10-tal sidor.

19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?
Nej, har ett provisoriskt register i huvudet, men det räknas kanske inte.Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Himla tjafs... (nu med en nypa sarkasm)

Alla (obs; generalisering) med tillräckligt med vett innanför pannbenet (os frontale) för att veta hur man tar på sig ett par byxor, vet (obs; enligt analytisk kunskapsmodell) att innebandy är oändligt mycket roligare att både spela och att titta på än vad fotboll någonsin kommer att vara. Att Henke Larsson vid 37 års ålder äntligen kommit på detta han också, bör tolkas som ett sundhetstecken och inget annat. Själv kom jag underfund med denna universalsanning redan när jag var 11 (obs; hållbart argument för att det snarare är fråga om empirisk än om analytisk kunskap).

Os frontale

Skulle någon mot förmodan känna sig tvungen att opponera sig emot detta, så finns en enkel guide för hur denne någon kan ta på sig sina byxor här.Andra bloggar om: , , , , , ,

Fototriss: Ovanifrån

Veckans fototrisstema är ovanifrån. Bild 1 är en dagsfärsk bild av vårt vardagsrumsgolv. Behöver jag tillägga att sambon är överlycklig över hur det ser ut? Någon (ingen nämnd, ingen glömd) kommer att behöva dammsuga innan han får någon middag ikväll. Bild 2 är en fortsättning på döda djur-temat som startade i och med den döda råttan förra veckan. En död larv som låg på balkongen en morgon i somras. Äcklig som fan. Bild 3 är en väldigt trevlig lunch, sedd ovanifrån. Fotot är taget i naturreservatet Kjugekull i somras.


Andra bloggar om: , , , , ,

Stavning som vanligt


Jag skrev:
'Microsoft Word'
Firefox rättstavningsprogram: Menade du 'mord'?

Nej, men snart gör jag det.Andra bloggar om:
,

Kära dagbok

Idag har det inte hänt så mycket. Vaknade 10:03 av att telefonen ringde. Tog en promenad under förmiddagen och passade på att hämta ut ett paket på närmsta utlämningsställe, 2 km bort. Var ner i källaren och hämtade upp en skiva plywood till ett sköldpaddsrelaterat projekt som jag har på gång. Rensade igenom inkorgen till min studentmail också, av totalt 1983 meddelanden var 1978 spam. Och det var väl hela min dag i ett sånt där nötskal. Intressant så att man bara vill dra på sig tvångströjan och hoppa jämfota tillbaka in i den vadderade tryggheten i sin lilla cell, inte sant?

(Om någon bara fick för sig att betala mig för att skriva de här raderna, så kanske jag skulle kunna tänka mig att fejka lite entusiasm. Tänkbara sponsorer: Coca Cola, Region Skåne, Sony, Lacoste, Strålsäkerhetsmyndigheten, Square Enix, Gina Tricot eller Svenska Akademien. Jag väntar med spänning på anbud).


Jag kallar den för "DSC07836.jpg"Andra bloggar om:
, , , ,

Modeoffer... (fångat på bild!)Så här kan det gå, om man envisas med att spatsera omkring i leopardmönstrade stilettklackar. Armbågen ser onekligen väldigt dislocerad ut. Men det är snudd på omöjligt att göra en omelett utan att knäcka några ägg först. Eller nåt helt annat, som också är privat. (Det där sista var en på tok för diskret Kent-referens).


Andra bloggar om:
, , , ,
Hittad via ohsnapitsbakers Flickr. ...Leopardmönster? ...är det tillåtet?

Samtidigt, genom ett sovrumsfönster i centrala Landskrona...Andra bloggar om:
, ,
"Äntligen!" /Gert Fylking

Multipel linjär regression

De tre orden i rubriken har funnits i mitt medvetande hela dagen. Utan att jag gjort något alls för att försöka ändra på det faktumet. Det här klippet hjälpte provisoriskt, men det gick tyvärr snabbt över. Spöade en boss i Spyro: A Hero's Tail åt sambon, men de tankar som föddes i och med den kortlivade handlingen ersattes förvånansvärt snabbt av multipla linjära regressioner igen. Inte ett enda ord har skrivits på uppsatsen idag heller. Men imorgon, då...
Andra bloggar om: , , , , ,

Men, Hugh Jackman är Wolverine...

Hugh Jackman, av alla människor, är utnämnd till världens sexigaste man i år. Ytterligare en sån där sak som jag känner mig osedvanligt (?) oengagerad i. Jag hamnade, min vana trogen, precis utanför listan i år igen. Dr Cox skulle garanterat ha åsikter om detta:
Andra bloggar om: ,

Rättelse

Jag ljög lite när jag för två inlägg sedan skrev att jag skulle göra Ingenting idag. Så här har dagen faktiskt sett ut:


Vilket förvisso är svindlande nära att göra just Ingenting, men samtidigt så är det helt, 100% väsensskilt från Ingentinget. Det är s.k. Nästan Ingenting. Så idag har jag gjort Nästan Ingenting. Och det är väl själva andemeningen i det här inlägget. Betrakta det som en syndabekännelse. Eller inte.Andra bloggar om:

Bokrecension: The Sword of Truth-serien av Terry Goodkind

Till en början ser man bara det episka fantasyäventyret. För det är vad man förväntar sig av den här typen av litteratur. Men några delar in i serien börjar man se de filosofiska undertonerna. Och efter ytterligare några delar, så inser man att det i grund och botten är en minst sagt monumental kärlekshistoria. Som pågår i saftiga 8332 sidor, fördelade på 11 klossar till böcker.

En av Terry Goodkinds största styrkor ligger nog i persongalleriet som han bygger upp. Hans karaktärer känns som riktiga människor, som genomlider oförställda samvetskval och upplever äkta känslor. Inga personlighetsstereotyper à la Stieg Larsson (eller annan valfri deckarförfattare) i sikte. Och precis som i Robert Jordans Wheel of Time-serie, så är det inte alltid så himla uppenbart var gränsen mellan gott/ont löper; böckerna tillåter att gråzonen däremellan brer ut sig. Som det sig bör, enligt mitt tycke.

Filosofin som förekommer i böckerna är renodlad objektivism, men Goodkind klarar av att introducera detta begrepp i fantasygenren utan att böckerna för det börjar kännas som liberal propaganda. Ayn Rand sammanfattar objektivismen alldeles utmärkt i följande citat: "My philosophy, in essence, is the concept of man as a heroic being, with his own happiness as the moral purpose of his life, with productive achievement as his noblest activity, and reason as his only absolute".

Serien finns visst på svenska också, men jag rekommenderar starkt att den läses på engelska. Det finns även en separat liten prolog på 192 sidor, Debt of Bones, som jag rekommenderar att man läser mellan del 8 och 9 i huvudserien. Nu måste jag bara vänta ett par år, så att jag börjar glömma bort delar ur handlingen. Sen ska jag läsa om hela serien igen.

Betyg: 10/10. Gåshudsögonblicken duggade tätt. I alla fall för undertecknad.Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , . Brukar alltid säga att 'jag egentligen inte gillar fantasy', ofta efterföljt av ett 'men'............ det var en åsikt som jag började slänga mig med efter jag läst några böcker av David Eddings i högstadiet. Robert Jordan fick mig att börja inse att fantasy faktiskt kunde vara bra, och Terry Goodkind har definitivt fått mig att uppskatta genren i all dess eskapistiska prakt.

Dagens Att-göra-lista


'Cause you said the brains I had went to my head

Det fanns så mycket som man hade tänkt skriva ner lite varstans en stormig dag som denna. Och av det så blev det intet, när det väl kom till tangenterna. Det är väldigt bekvämt att skriva i bloggen i varje fall, här behöver man inte formulera sig runt livsnödvändiga men totalförbjudna ord såsom 'vi', 'man' eller 'annorlundahet'. Kvällens soundtrack är Chic 'N' Stu - System Of A Down.Andra bloggar om: ,
Advertising's got you on the run.

Tillåtet

Är det tillåtet att bli lite sned (läs: purken) om någon är hänsynslös nog att ringa och väcka en redan klockan 11 på en onsdag? Eller är det något som man helt enkelt får lov att ta? Hade det varit söndag, då jävlar...

/NyvakenAndra bloggar om:
, ,
('hänsynss' måste vara ett jobbigt ord att säga om man läspar)

Dammsugarbloggen #1 (är uppenbarligen den här bloggen)

Här nedan följer en lista över de för stunden vanligaste sökorden som folk sökt på för att hamna i denna gudsförgätna avkrok av Internet:


Temat är tydligt. Det är information om dammsugare som folk suktar efter mest just nu. Och det faktum att de hittar hit hela tiden, tar jag som ett bevis på att det är väldigt ont om dammsugarinfo ute på det stora, vida nätet. Här är några korta fakta om våra dammsugande vänner:
Jag skrev nästan att jag skulle 'damma av ett par gamla inlägg' om dammsugare, men jag lyckades lägga band på mig själv i sista stund. Andra bloggar om: , , ,

Sånt här väder...

Sånt här väder är det inte idag. Nu ska jag ut i blåsten och regnet, ska till skolan och uppsatsa i några timmar. Det här är för övrigt den 7777:e bilden som jag tagit med min kamera. Knäpptes förrförra måndagen. En dag som jag drar mig till minnes genom en romantiskt skimrande slöja av självbedrägeri. Vädret var tillräckligt bra för att vara ute i och allt.
Andra bloggar om:
, ,

Perspektiv

Nu är jag förvisso förhållandevis ung (det är sant, skulle jag ljuga för er?) och kanske saknar jag i och med det, det perspektiv på livet som krävs för att vara negativt inställd till detta. Från min (relativt, får man lov att anta) naiva synvinkel, så har jag svårt att föreställa mig att jag någonsin kommer vilja gå i pension. Det ultimata vore väl ändå att jobba tills man själv känner att det får lov att vara nog, och sen falla död ner på fläcken? Oavsett om man är 30, 44 eller 72? (Och ålder är väl fortfarande, senast jag kollade, bara en sån där siffra?) Fast vill man gå i pension redan när man är 30, så kan jag avslöja att man valt fel yrke.

Det vore intressant om det här blogginlägget finns kvar att läsa när jag själv är 55-60 nånting. Jag förväntar mig att mitt resonemang förändrats en hel del vid det laget.Andra bloggar om: ,

Jag har det bra

På tåget mot Malmö igår hamnade jag bredvid en kvinna och en man, de gav intryck av att vara gamla bekanta (med varanda, inte med undertecknad). De pratade obesvärat om saker och ting som kanske bäst hör hemma mellan fyra öron. De försökte förvisso viska, men deras viskningar uppmätte betydligt fler decibel än vad min normala samtalston gör. Eller skulle ha gjort, om jag haft en decibelmätare i fickan. (Minnesanteckning: Införskaffa en decibelmätare, börja förvara den i fickan). Hennes man hade förlorat jobbet för ett par år sedan, och i ett slag förvandlats till en soffpotatis/fullblodsalkis som aldrig gav intryck av att ens överväga att försöka komma på fötter igen. Han hade slagit henne, och deras dotter, och nu hade de äntligen separerat sen ett par månader tillbaka. Inte för att det hindrade honom från att ringa hotfulla samtal, eller från att supa ner sig ännu djupare i skiten. Hon var i varje fall lättad över att slippa dela tak (och antagligen även väggar och golv) med honom längre. Och plötsligt så kändes mina problem rätt fjuttiga, i den konkurrensen. Jag har nästan två månader på mig att författa tidernas bästa kandidatuppsats. Ack och ve. Det är synd om människorna.

Renberg

Det här känns kanske lite väl spekulativt. Men det skulle vara förbaskat trevligt att se honom i svartgul tröja igen. Själv tror jag dock att han vill avsluta karriären i lugn och ro i Piteå. Men det är ju jag det.


Andra bloggar om: , ,

Vilket är ditt tydligaste karaktärsdrag? (Och så vidare, en bra stund till)

Vilket är ditt tydligaste karaktärsdrag? Lugn. Säger folk som inte vet bättre.

När är du lycklig? När du minst anar det.

Vad ville du bli när du var liten? Konstnär eller pilot.

När sa du "Vet du inte vem jag är?" senast? Tidigare i veckan. Jag var ironisk vid tillfället, men det fattade som vanligt ingen. Vilket ju bara bevisar det faktum att personen i fråga inte visste vem jag var...

Vilken har varit den värsta dagen i ditt liv? Kan inte peka ut någon enskild dag. Hela sommaren 2001 var rätt jobbig annars.

Vilken är din värsta skräck? Cancer, tror jag. Eller att det ska krypa in spindlar i munnen på mig när jag sover (vilket det med stor sannolikhet faktiskt gör då och då).

Vilken är den sämsta affären/köpet du gjort? Att jag skrev på ett rivningskontrakt på en dyr 2:a i Råsunda strax innan jag fick erbjudande om ett förstahandskontrakt på en perfekt 2,5:a i Vällingby. Blev trippla hyror där nån månad.

Hur vill du helst transportera dig? Med mina fötter. Annars är tåg för det mesta trevligt.

Vilken är din största last? Är perfektion en last? Inte? Då säger jag bristande självinsikt istället.

När googlade du ditt namn senast, och varför? För nåt år sedan, för att kolla om jag verkligen existerade ('Jag finns på google, alltså finns jag')

Vilken modetrend var du tidig med att upptäcka? Det var inne med slitna jeans och union jack-tröjor vintern 99/00 nån gång, och den trenden hade jag hakat på redan våren -99. Hah!

Vem är den mest kända människa du talat med och varför? Jag sa 'hi' till Freddie Mercurys f.d. personliga assistent Peter Freestone en gång i samband med att ett Queen-coverband spelade på Cirkus i Stockholm (som varje leg. Queenfanatiker så känner jag självklart igen sådana A-kändisar). Och jag sa 'det är lugnt' när Peter jöback bad om ursäkt till mig en gång, då han råkat ramla in i mig när han kom utvinglandes ur en port på Södermalm.

Har du nån gång blivit förföljd? Ja. Det var kul. Inte 'haha'-kul, utan mer 'nämen, det var som fan'-kul.

Nämn en bok som du sagt att du läst, men som du i själva verket aldrig tagit dig igenom: Presidentens order av Tom Clancy.

Vad skäms du mest för hos dig själv? Jag har en tendens att överanalysera saker och ting. Det skulle vara bekvämt att bara kunna handla nån gång istället.

Vad irriterar människor sig på hos dig? Att jag är lite tystlåten av mig. Uppenbarligen är det något av ett problem här nere. Jag lever enligt devisen 'det är lättare att tala, än att få något sagt'. Det gör inte skåningar, de kör mer enligt någon form av 'den som hinner ordbajsa mest innan han dör, vinner'-filosofi.

Fyll i meningen: "Man kan ta X ur Y, men man kan aldrig ta Y ur X." Man kan ta barnstolen ur bilen, men man kan aldrig ta bilen ur barnstolen. Man kan ta norrlänningen ur Norrland, men man kan aldrig ta Norrland ur norrlänningen. Man kan ta den perifera venkatetern ur blodkärlet, men man ska aldrig ta blodprovet ur den perifera venkatetern.
Andra bloggar om:
, , . Den här listan var mycket längre när jag hittade den, men många frågor var skittråkiga, och andra var bara jobbiga och intetsägande. Till skillnad från de som jag valde att ha kvar, som säger allt man behöver veta om Livet, Universum och Allting. Det var.. nånting... jag skulle göra nu? Det hade med en huvudkudde att göra...? Hmm...

Bästa Zelda-spelet utsett (lights will guide you home, and ignite your bones)

Stänger omröstningen om det bästa Zelda-spelet nu; 50 röster känns som en lagom rund summa att runda av kring. En fråga som dyker upp i huvudet vid en närmare granskning av resultatet, är ju vem fan som fått för sig att rösta på The Adventure of Link!? Någon som tyckte synd om det? Någon som råkade klicka fel? Någon som är ute efter att driva med mig? ...eller det orimliga alternativet: Någon som faktiskt tycker att The Adventure of Link är ett bättre spel än exempelvis A Link to the Past och Ocarina of Time?


Det är inte det att TAoL är ett dåligt spel. Inte direkt. Jag har spelat igenom det ett flertal gånger utan att spy eller ens önskat mig själv av daga. Men ALttP och OoT är typexempel på Perfekta TV-Spel. De är måttstockarna efter vilka alla andra spel borde bedömas. Och TAoL har ungefär lika mycket med Zelda-serien i övrigt att göra som Super Mario Bros 2 har med resten av Super Mario-serien att göra.

Ja ja. Jag förutsätter att det är nån galning med okontrollerbara tics i musarmen som råkade klicka fel. Lägger upp en ny omröstning nu. Finns i kolumnen till vänster. 'Vote or die' /P.Diddy (eller vad han nu kallar sig för tillfället).Andra bloggar om:
, , , ,
Ibland ser jag på världen som en liten ärta. Eller en fågel. En sån där med vingar.

Gayikon


Andra bloggar om:

Har missat...

Har missat hela den här IPRED-debatten (eller missat är kanske fel ord; jag har medvetet hoppat över den för att spara tid i dessa kärva kandidatuppsatsskrivartider), men jag reagerade lite på följande citat: "Gratis tillgång till andras arbete är ingen rättighet - varken på nätet eller någon annanstans". Och jag känner mig då tvungen att erkänna att jag onekligen är... lite efter. Åtminstone vad gäller just såna där angelägenheter. Ty [lagom lång konstpaus] i Bibliotekslagen (1996:1596) står det väl ändå förkunnat att just den där tillgången till andras arbete som verkar vara så förhatlig är just en sån där rättighet för varje medborgare? En rättighet som det är varje kommuns skyldighet att tillgodose? (Sen att det finns vissa kommuner som anser sig vara lite för fina i kanten för att kallas kommuner, borde inte förändra detta faktum).


Andra bloggar om: , , , , , , , . Kan fortfarande inte riktigt släppa den där döda råttan... nej, dags för frukost nu.

Fototriss: Skräp & sopor

Veckans fototrisstema är skräp & sopor. Bild 1 föreställer en död råtta, som flyter förbi en laxtrappa. Jag har en bild på en död råtta på min blogg idag. Detta är onekligen något av en milstolpe. Jag har bloggat rätt sparsamt den här veckan, och de tappra besökare som letar sig hit idag, möts av en bild på en död råtta. Grattis. Bild 2 föreställer en trasig stol nånstans i Stockholms södra förorter (betongingenmansland). Den gick alldeles utmärk att sitta på, men gjorde sig bättre liggandes på marken. Önskar jag tagit bilden i färg istället, för stolen hade en alldeles förtjusande mintgrön/murket trä-finish. Sen hade jag lite ont om skräpbilder, så jag lånade bild 3 från min återvinningskategori. Det är en digitalkamera, i full färd med att möta de sälla jaktmarkerna. Tjusigt sidobelyst av en liten lysdiod.
Andra bloggar om: , , , ,

ICRP 103

"New radiation detriment values and tissue weighting factors (wT) have been proposed; the most significant changes from Publication 60 relate to breast, gonads, and the treatment of remainder tissues. The wT changes in question are: breast (0.12 from 0.05); gonads (0.08 from 0.20); remainder tissues (0.12 from 0.05 using a new additive system)".

(Remainder Tissues (14 in total): Adrenals, Extrathoracic (ET) region, Gall bladder, Heart, Kidneys, Lymphatic nodes, Muscle, Oral mucosa, Pancreas, Prostate, Small intestine, Spleen, Thymus, Uterus/cervix)


Detta är väldigt viktigt. Detta är kärnan i det 335 sidor långa dokument jag precis tragglat mig igenom. Resten hade jag kunnat skita i, det var de här 346 bokstäverna av totalt 900971 (eller 0,000384%) som jag var ute efter. Känns som en väl spenderad förmiddag. Lite nål-i-höstacks-terapi innan helgens pluggande kickar igång på riktigt.
Referenser:

ICRP (2007). The 2007 Recommendations of the International Commission on Radiological Protection. J. Valentin (Red.). ICRP Publication 103. Amsterdam: Elsevier Ltd.

Andra bloggar om:
, , ,

Bådar gottBådar gott inför middagen. Hoppas bara att de smakar gott också. Haricots verts är franska för "gröna bönor", men uppenbarligen så klingar det inte tillräckligt fint för att beledsaga dessa mycket fina... haricotter.Andra bloggar om:
, ,

Ibland, så......ja... vad?
Min bakgrund (the stuff you do when you're bored)


Det här är bakgrunden till min dator. Nere i högra hörnet är ligger alla astronomirelaterade program. Längs vänstra kanten ligger en massa skräp som jag inte orkat sortera in nånstans ännu, alternativt inte haft hjärta att radera. I mitten är en s.k. sköldpadda. Och uppe i högra hörnet, det allra heligaste: Min bloggbuffert. Där skriver jag in allt som jag kanske eller kanske inte kommer att blogga om, men inte har tid/ork/lust just för tillfället då tanken föds. Där finns så sjukt mycket skräp som aldrig kommer se dagens ljus, blandat med ett och annat guldkorn.

Mest en massa topplistor, till exempel Top 25: 80-talet, Topp 10: Anledningar till varför spel- och filmbranchen borde ge blanka fan i varandra, Topp 10: Anledningar till att inte spränga bron, Topp 10: Låtar jag vill höra på min begravning, Topp 10: Manliga svenska komiker, Topp 10: Gå-på-stan-låtar, Topp 150: Tecken på att det är slut bläck i skrivaren (det är sant), och givetvis den mytomspunna Ultimata Topp 10-listan, där jag listar de 10 bästa låtarna någonsin, alla kategorier. Dessa listor kommer antagligen aldrig att bli riktigt klara. Förutom den där listan om att inte spränga bron; den är redan klar, den är bara kass.

Sådär. Lite navelskådande så här i början av veckan. 33 minuter till House börjar på 4:an. Tick...... Tack...... för att du läst ända hit. Andra bloggar om:
, , ,

Stavning. Igen.

Jag skrev: landsköldpaddshane
Firefox rättstavningsprogram: Menade du 'landsförrädare' eller 'landskapsmålare'?

Och svaret är tyvärr nej; jag var mer inne på femtekolonnare eller quisling där.

Bättre lycka nästa gång.Andra bloggar om:
, , ,

Topp 10: Anledningar till varför det (kanske) skulle vara bekvämare att vara kvinna istället

Den här listan hänger ihop med Topp 10: Anledningar till varför jag är glad över att vara man. Tänkte att när jag ändå är i listihopknåpartagen (står inte med i SAOL) så kunde jag väl lika gärna balansera upp saker och ting och göra en av varje. Lite lagom konkret yin-och-yang:ande såhär i början av veckan. Den här ska tolkas som sarkastisk satir, precis som den förra listan.
 1. Manlig förkylning. Punkt.
 2. Jag skulle inte behöva fejka intresse för fotboll i tid och otid bara för att smälta in.
 3. Jag skulle aldrig hamna i situationer där jag behöver fejka intresse för bilar, motorer och diverse andra saker som stinker bensin, kräver olja och åstadkommer oljud.
 4. Som man så får jag inte noppa ögonbrynen för mycket, så att jag ser för prydlig ut. Sådana detaljer gör att folk börjar ifrågasätta min sexuella läggning. Rakningen ska helst inte vara för slät, och använder jag ex concealer så får det verkligen inte synas alls (betydelsen av detta kan inte överskattas; to conceal the concealer är oumbärligt för att överleva). Eventuell läppglans måste ha en så pass matt, naturtrogen ton att hela dess syfte går förlorat.
 5. Jag skulle inte behöva lära mig en massa elektroniktjafs, bara för att det förväntas av mig att jag ska kunna sånt.
 6. Skallighet.
 7. En kvinna som går omkring med 5 shoppingkassar i varje hand = Någon som har en bra dag. En man som går omkring med 5 shoppingkassar i varje hand = Toffel.
 8. Då män i regel tjänar bättre än kvinnor, så skulle sannolikheten för att jag skulle lyckas gifta mig rikt öka markant.
 9. Enligt Statistiska Centralbyrån så har jag 53,19 år kvar att leva (återstående medellivslängd). Hade jag varit kvinna, så hade den siffran istället legat på 57,25 år. Och prostatacancer är både vanligare och dödligare än bröstcancer. Och som man så kan jag dessutom drabbas av båda två. Hujedamej.
 10. Kvinnor är bättre på att använda bilbälte, städa, e-deklarera, minnas ansikten, lukta, shoppa, koppla av, laga mat, reagera snabbt och köra bil. Kvinnor är visst bättre för klimatet också.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Topp 10: Anledningar till varför jag är glad över att vara man

Eller snarare Topp 10: Anledningar till att jag är glad över att jag slipper vara kvinna. Det här ska givetvis tolkas som ren och skär satir, och det faktum att jag förklarar för er hur det är meningen att det ska tolkas (istället för att lita på att ni kan räkna ut det själva) ska självklart uppfattas som sarkasm och inget annat. Allt är precis som vanligt, med andra ord.
 1. Jag slipper anses vara lite, lite mindre värd i väldigt många sammanhang (jfr. 'fotboll' och 'damfotboll').
 2. Folk tittar på mig i ögonhöjd när jag pratar med dem.
 3. Jag slipper förvandlas till en snarstucken, antropomorf blodfontän i tid och otid.
 4. 'Förlossningsvärkar' är, och kommer alltid att förbli, ett vitt främmande koncept för mig.
 5. Som man i ett extremt kvinnodominerat yrke, så behöver jag knappt lyfta ett finger, och ändå sticker jag ut ur mängden (jfr. att män som leker med sina barn på lekplatsen anses duktiga, medan de kvinnor som gör exakt samma sak bara bidrar till bakgrundsvimlet).
 6. Jag kan bara rulla direkt ur sängen, snava in i precis vad som helst som ligger överst i tvätthögen och snubbla ut genom ytterdörren, fortfarande med örngottsavtryck i ansiktet... och ingen tycker att det är något konstigt med det. Som man så får jag se ut så; ingen eyeliner, ingen ögonskugga, ingen läppglans, ingen foundation, ingen concealer, ingen mascara, inget hårvax/-spray/-mousse, skäggstubb anses bara grovhugget maskulint, inga noppade ögonbryn; på sin höjd kan det väl krävas av mig att jag borstar tänderna. (Därmed inte sagt att jag inte skulle se bättre ut med lite mousse, foundation och kanske lite puder på det i nån hudnära ton, jag säger bara att det inte förväntas av mig).
 7. Inga skönhetsideal försöker tvinga mig till att vaxa benen (eller delta i andra, dylika flagellantritualer).
 8. Jag behöver inga inkvoteringsregler för att hamna i en bolagsstyrelse (vem fan som nu frivilligt skulle vilja hamna i en sådan).
 9. 'Varannan vatten' är inget som jag behöver ägna en tanke; som ung vit man så är det socialt acceptabelt beteende att bli dyngrak. Ibland förväntas det till och med av mig. Och när jag vinglar hemåt så behöver jag enbart oroa mig för att bli rånad (inte för att jag som student nu har något av värde att stjäla) och kanske lite påpucklad eller snittad, och inget värre.
 10. Jag kan ligga med hur många jag vill, och ingen kommer någonsin att peka på mig och skrika 'slampa'.
Den här listan hänger för övrigt ihop med Topp 10: Anledningar till varför det (kanske) skulle vara bekvämare att vara kvinna istället.Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Asshole
Kommentarer skulle bara flöda över. But then again... No.


Sideshow Bob / Sideboob Show

Antagligen så behöver en viss mängd melatonin pumpa sig fram genom hjärnans artärer för att detta ska anses vara kul. Sent (sent) igår kväll var det skitkul. Ikväll är det rulla-med-ögonen-och-le-lite-med-ena-mungipan-kul. Imorgon kommer jag förmodligen att hata detta. Men imorgon är en annan dag, sägs det.

Så här var det:

1) För några dagar sedan så såg jag det här underbara Family Guy-klippet. Att ha sett det här klippet är essentiellt för att förstå det kvasikomiska antiklimax som strax följer (underförstått: titta på klippet).2) Sidehow Bob är en av mina favoritkaraktärer i The Simpsons. En mordlysten, långsint, överlägsen typ med enorma fötter. Att känna till hans namn är essentiellt för att förstå det kvasikomiska antiklimax som strax följer (underförstått: lägg hans namn på minnet).


4) Jag sträcker då upp armarna och utbrister i ett 'Wohoo, Sideboob Show'. Jag känner min sambo tillräckligt väl för att veta att samtliga av dessa populärkulturella referenser finns lättillgängliga i hennes databank i bakhuvudet. Och jag gillar att säga saker för att se hur folk reagerar. Således var jag nödder och tvungen till detta. För säkerhets skull la jag till ett wohoo i början för att på så vis förstärka Simpsonsanspelningen och minska den fövisso oansenliga men ändå fullt tänkbara risken för missförstånd.

5) Humor är inte lika kul när den förklaras och analyseras i detalj i efterhand. Men det visste vi ju redan. Min sambo skrattade i alla fall. Och när jag påminde henne om detta idag, så rullade hon med ögonen och log lite med ena mungipan. Imorgon kommer hon förmodligen att hata detta.

Som tur är så är imorgon en vilt främmande dag.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Fototriss: Så här ser det ut där jag är idag

Okej, veckans fototrisstema är rätt kul. Synd bara att dagen är rätt trist i övrigt; blåsig, mulen och ruggig. Med min förkylning så håller jag mig med andra ord inomhus. Bild 1: Tittade till sköldpaddan i hallen. Han sa att han mådde bra, lite hungrig kanske. Han hälsar, för övrigt. Bild 2: Tittade till chiliplantorna i köket. De växer så det knakar. Bild 3: Och så här spännande ser vardagsrumsbordet ut; Yatzy, ett ljus, en tillbringare vatten, två tomma gröttallrikar sen frukosten, en tom colaflaska, samt två stegräknare som får vila idag.

Och det var väl hela min söndag, i princip. Förutom att jag författar det här inlägget, då. Nu ska jag gå och sticka näsan i en god bok istället.
Andra bloggar om: , , ,

Insikt, involverandes Stephen King och Bohemian Rhapsody

Det bara slog mig, att Stephen Kings bok Talismanen från 1984 är för honom vad Bohemian Rhapsody är för Queen. Det är väl främst ur ett genreöverskridande perspektiv som jag gör den jämförelsen. Talismanen är fantasy, skräck, äventyr och må-bra-bok i ett. (Och Bohemian Rhapsody är a cappella, pianoballad, opera/musikal, hårdrock och rockballad i ett, med ett tema som ofta återfinns i countrysånger. Men det fattade ni redan).
Andra bloggar om: , , , . Därmed inte sagt att Talismanen är Stephen Kings bästa, på samma sätt som Bohemian Rhapsody är Queens bästa. Men den är 2:a eller 3:a.

Ett inlägg om Idol. Antagligen det sista.

Årets upplaga av Idol har varit rätt intressant att titta på, stagnationen i konceptet till trots. Men igår blev tävlingen med ens otroligt mycket tråkigare. Med Lars utröstad, och med rocktemat redan avklarat, så vet jag inte ens om jag kommer att titta nästa fredag. Min tid kostar vanligtvis att ta i anspråk, och det faktum att jag har gett årets Idol ett stort fragment av mina fredagskvällar helt gratis upphör från och med nu. TV4, det står er från och med nu fritt att försöka vinna tillbaka mig som tittare. Gärna med någon form av muta. Jag accepterar checkar.

Wow. Det var verkligen allt jag hade att säga om det ämnet. Jag är helt uttömd på åsikter. Fantastiskt. Nu kan jag gå ut en stund i höstsolen istället.Andra bloggar om: ,
Läs även Jazzpeppes åsikter i ämnet.

Det visste jag väl redan...

song chart memes

En handduk hade suttit fint just nu... you can lie on it on the brilliant marble-sanded beaches of Santraginus V, inhaling the heady sea vapours... Andra bloggar om:

Tandprotes

Man ska inte bita den hand som föder en. Har jag läst nånstans. Det är nämligen ganska korkat.

Topp 10: Partylåtar

"Jag vill att XRob inom de närmaste 2 timmarna skriver en blogg om de 10 bästa partylåtarna", fick jag en utmaning som löd. Den mottogs 2008-11-07 klockan 16:34:02, och besvarades klockan 18:30:38. Och den visade sig vara skitsvår. Här är ett gäng tänkbara topp 10-listor som svar, det är bara att välja och vraka. Har man bara i åtanke att dessa listor föddes under tidspress, så blev de helt okej ändå.

Topp 10: Partylåtar (rockversionen)
 1. Down with the sickness - Disturbed
 2. Bodies - Drowning Pool
 3. Don't thead on me - Metallica
 4. Same old song and dance - Aerosmith
 5. Welcome to the jungle - Guns N Roses
 6. I believe in a thing called love - The Darkness
 7. Buddy Holly - Weezer
 8. Lola - The Kinks
 9. All over you - Live
 10. Sweet home Alabama - Lynyrd Skynyrd
Bubblare:
Rock the casbah - The Clash
Thunderstruck - AC/DC
Spaceman - Babylon Zoo
Pure morning - Placebo
Talk dirty to me - Poison
Cum on feel the noize - Quiet Riot
Topp 10: Partylåtar (den svenska versionen)
 1. Eloise - Arvingarna (Man måste ha festat med min klass för att begripa detta)
 2. Bärs som bärs - The Kristet Utseende (Man måste ha festat med mitt kompani för att begripa detta)
 3. Sibylla - Hans & Greta
 4. Bakom mina solglasögon - Docenterna
 5. Jag vill gå hem med dig - Lars Winnerbäck
 6. Ramlar - Håkan Hellström
 7. En himmelsk drog - Kent
 8. Livet är en fest - Nationalteatern
 9. Luke Skywalker - Broder Daniel
 10. Dansar aldrig nykter - Magnus Uggla
Bubblare:
Tatuera mig - Mindre Modiga Män (hittade ingen video...)
Det vi kan bäst - Skumdum (hittade ingen video...)
C.C. Cowboys - Imperiet
Topp 10: Partylåtar (den svängiga(re) versionen)

 1. Wa-Do-Dem - Eek-A-Mouse
 2. DARE - Gorillaz
 3. Funkytown - Lipps, Inc.
 4. Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss - Bloodhound Gang
 5. Små svarta änglar - Kalle Baah
 6. Big Six - Judge Dread
 7. La Bamba - Los Lobos
 8. White and nerdy - Weird Al Yankovic
 9. Come on Eileen - Reel Big Fish (obs, cover)
 10. 99 luftballons - Nena
Bubblare:
Fight for your right - Beastie Boys
Living on my own - Freddie Mercury
You can call me Al - Paul Simon
I'm too sexy - Right Said Fred


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jag hann, men det var fan i mig knappt! Kanske var lite onödigt att leta reda på videor till (nästan) varenda låt. Men nu blev det så. Och det är skillnad på party och party. Kanske borde ha gjort temalistor, typ "ölhävarparty", "strandparty", "möhippa", osv. Men det får kanske bli ett framtida projekt. Nu ska jag äta (en lite försenad) middag. Phew.

Mina lungor in- och exhalerar i jämna tag, pulsen ligger stadigt på 65 slag i minuten, blodtryck 125/75, pupillerna kontraheras normalt bilateralt vid belysning, jag svarar adekvat på tilltal

Jag överlevde med andra ord tentan. Es war ein 'Baggis', wie sie manchmal sagen können. Den genomfördes inte i strikt ställa-mot-väggen-anda, såsom jag hade haft onda föraningar om, utan var till och med att betrakta som en trevlig företeelse, såhär med facit i hand. Men å andra sidan är det ju alltid trevligt att bli godkänd (inte för att jag nu någonsin varit med om motsatsen). Nu ska jag panikstäda, för sambon kommer hem om en timme. Eller okej, panik och panik; det står en odiskad tallrik i köket, och jag måste bädda sängen. Och kanske hänga upp handduken som har legat på badrumsgolvet i en vecka nu. Och jag borde antagligen raka mig.

Panik är, som ni förstår, bara förnamnet.

(Efternamnet är "Som inte står i proportion till saker och tings faktiska beskaffenhet". Mellannamnet är Ångest, men det brukar jag i regel hoppa över).


Andra bloggar om:
, , ,

(Nej, jag fick faktiskt underkänt på ett matteprov hösten -00.
Och jag var precis på gränsen på ett kemiprov hösten -99)

Nu ska vi prata allvar en stund

Haha. Nej, jag skojar givetvis. Jag ska iväg och ha muntlig tenta om 50 sekunder. Överlever jag dagen så ses vi kanske sen.

Lamina och pediklar


Otroligt tjusig skiss över C5, som kartlägger vilka delar av arcus vertebrae som utgör lamina (rött), och vilka delar som utgör pediklar (blått). Hoppas den hjälper.Tillägg, 2008-11-06 21:52


Sidobild. Lamina mellan processus spinosus och facettleden, pedikeln kan skymta fram mellan facettleden och kotkroppen, men syns i regel dåligt.
Då den lamina som befinner sig närmast röntgenröret ställs vinkelrätt mot bildplattan, framträder den med tydliga konturer. Samma sak med den pedikel som hamnar närmast bildplattan, som även den ställs vinkelrätt mot bildplattan, och får en tydligt avgränsande konturlinje. Den lamina som befinner sig närmast bildplattan, och den pedikel som befinner sig närmast röntgenröret, borde projiceras över varandra i mellanrummet mellan foramen intervertebrale. (I Emergency radiology så är det området bara utmärkt som 'pedikel'. Och i Pocket Atlas of Radiographic Anatomy så är lamina på vridbilden utmärkt som 'processus transversus'. Vilket ju är helt åt helvete).Andra bloggar om:

Dagens rätt #2

Hittade för 1,5 år sedan en blogg där personen bakom den la upp bilder på allt som denne ätit under dagen. Ett synnerligen ointressant koncept, som det nu tagit mig 1,5 år att komma på att jag borde efterlikna. Om än bara för en kväll. Här är en bild på min middag. Den bestod av kokt mathavre, serverat med stekt blandfärs, röda kidneybönor och en massa sojasås. Jag tog en morot till, för morötter är goda, och sköljde ner allt med en tillbringare kranvatten. Som efterrätt tog jag ett litet glas Koskenkorva.

Eller nej, nu ljög jag litegrann. Det var minsann ett stort glas. Nej, nu ljög jag igen. Jag dricker alltid direkt ur flaskan. Eller nej, nu råkade jag ljuga igen. Jag har inte ens nån Koskenkorva. Men va fan, det är ju inte heller sant. Jag har visst en flaska Koskenkorva, men jag har inte druckit något ur den. Kanske borde ta och gurgla lite med en klunk för att ta död på lite förkylningsvirus.

Jag gillar att kidneybönorna ser ut som välmående små larver.

Andra bloggar om:
, , , , , , , , , . Ser i alla fall aptitligare ut än det förra Dagens rätt-inlägget. För att inte glömma den stekta salladen.

Ack, ljuva sarkasm... (När hjärtat svider, sjung åh sjung). Platser/stunder där/när man ska prata så lite som möjligt, en topp 10-lista
Fyndad via
ArgaLappen. Ska anmäla ett par av mina grannar till den här kursen, tillsammans med min sambo. Hon pratar alltid när vi befinner oss i trappuppgången. ...och alltid annars också, nu när jag tänker efter.


Platser/stunder där/när man ska prata så lite som möjligt, topp 10:
 1. På biblioteket
 2. I trappuppgången
 3. Under begravningstal
 4. På bussen (innan 08:00 på morgonen, och efter 00:30 på kvällen)
 5. På bion (det är okej att skratta, men prata fan inte)
 6. På operan
 7. När Peter Jihde tar en evighetslång konstpaus innan han läser upp vem som åkt ut i veckans Idol-avsnitt
 8. I raden bakom mig på Henrik Schyfferts föreställning "The 90's - Ett försvarstal" på Palladium i Malmö, om syftet med pratet bara är att förtydliga för ens bänkgranne att man har fattat vad skämtet precis gick ut på
 9. Under tysta minuter
 10. Under tysta leken
Bubblare: När rösterna i huvudet vill påkalla ens uppmärksamhet (det är så jobbigt när de behöver skrika)
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Lagom tvetydig rubrik, bra där.

Så nära (I can't get used to living without living without living without you by my side)

Jag skrev: Visstidsvikariat.
Firefox rättstavningsprogram: Menade du 'livstidsstraff'?

Och på sätt och vis, med en hel del god vilja, så visst. Det är nästan samma sak. För vissa.


En epok som skulle gå i graven hade visst redan gått och självdött

Idag tänkte jag att jag skulle avsluta mitt medlemsskap på Lunarstorm. Om nu någon förutom jag själv ens minns vad Lunarstorm är för något. Jag har varit medlem där sen 96-97 nån gång (mina glada fjortisdagar, då det minsann hette StajlPlejs), och nu kände jag att det fick lov att vara nog. Så jag försökte logga in. Bara för att märka att det var för länge sedan jag var inloggad senast, så mitt konto hade blivit raderat. Jag blev givetvis bestört. XRob på Lunarstorm är ju något av en institution, så här får det inte gå till; jag förtjänar ett bättre avslut på den här epoken än att bli utsparkad pga inaktivitet. Lite utströdda palmblad, utbredda kläder, undertecknad ridandes på en åsna, folk som ropar Hosianna; inget fancy, bara något som understryker signifikansen i händelsen.

Så, vad göra? Jag skapade ett nytt XRob-konto, och avslutade det istället. Hoppas ni lärt er något av detta, Lunarstorm. Ni dumpar inte mig; jag dumpar er. Fan, man kanske håller på att bli lite vuxen ändå. Om än på ett lite barnsligt manéer.
Andra bloggar om:
, , , , , , , ,

Jag kysste en tjej

Det här var aldrig såsom jag planerat det;
Inte min uppsåt.
Jag kände mig modig, med en drink i handen,
Tappade mitt omdöme.
Det är inte vad jag är van vid;
Ville bara testa dig.
Jag är nyfiken på dig;
Fångade min uppmärksamhet.

Jag kysste en tjej och jag gillade det
Smaken av hennes körsbärsläppbalsam
Jag kysste en tjej bara för att testa
Hoppas att min pojkvän inte har något emot det
Det kändes så fel
Det kändes så rätt
Menar inte att jag är kär ikväll
Jag kysste en tjej och jag gillade det
Jag gillade det

Nej, jag vet inte ens ditt namn
Det spelar ingen roll
Du är mitt experimentella spel
Bara människans natur
Det är inte vad
Fina flickor gör;
Inte hur de borde uppföra sig.
Mitt huvud är så förvirrat;
Svårt att lyda.

Jag kysste en tjej och jag gillade det
Smaken av hennes körsbärsläppbalsam
Jag kysste en tjej bara för att testa
Hoppas att min pojkvän inte har något emot det
Det kändes så fel
Det kändes så rätt
Menar inte att jag är kär ikväll
Jag kysste en tjej och jag gillade det
Jag gillade det

Vi tjejer är så magiska
Mjuk hud, röda läppar, så kyssvänliga
Svårt att stå emot, så beröringsbara
För bra för att förnekas
Är ingen stor grej; det är oskyldigt...

Jag kysste en tjej och jag gillade det
Smaken av hennes körsbärsläppbalsam
Jag kysste en tjej bara för att testa
Hoppas att min pojkvän inte har något emot det
Det kändes så fel
Det kändes så rätt
Menar inte att jag är kär ikväll
Jag kysste en tjej och jag gillade det
Jag gillade det...Andra bloggar om:
, , , , , ,
Vilken jävla skitlåt.

Jag är inte orolig...

Jag är inte så himla orolig över finanskrisen (eller är det okej att bara referera till den som 'lågkonjunkturen' nu?) när jag tänker efter. Ty [kort konstpaus] så länge varje läkare fortsätter ha som gyllende regel att "gör det ont, så skall det röntgas", kommer arbete alltid att finnas till mig i överflöd. Allt ska alltid utredas; ty [fan, slänger in en konstpaus till här] missar en läkare något, hur obetydligt det än må verka, så är det dennes arsle på linjen. Något som sätter resten av vårdkedjan i en beroendeposition gentemot diagnostiska avdelningar (det är jag). Jag kunde inte ha tänkt ut ett mer diaboliskt system själv [mefistofeliskt skrattande här]. Delvis pga att det ligger snuskigt nära perfektion, och delvis pga att min vänstra hjärnhalva och jag har en liten fnurra på tråden just nu (se föregående inlägg).Andra bloggar om: , , , , , , ,
(Mefistofeliskt? Mefistofeliskt!?? .....varför?)

Kanske skulle låta bli...

Nej, om man kanske skulle ta och låta bli att blogga idag, försökte en av mina hjärnhalvor - som önskar förbli anonym - lite trevande. (Misstänker dock starkt den vänstra halvan; den uppvisar vissa tendenser till att bli jävligt gnällig av sig när den inte fått sina åtta timmar föregående natt).

Till den aktuella halvan av min hjärna utan uppgivet namn (som vi kanske kan kalla Hemispherium sinister tills vidare): Önskar verkligen att jag kunde hjälpa dig, men jag har tyvärr lovat den högra halvan att han ska få bestämma den här veckan. Och dessutom så är det tentavecka, så jag måste få blogga av mig lite emellanåt för att inte förlora förståndet (vilket ju kan tyckas lite motsägelsefullt, när det nu är den halva av hjärnan som representerar just förståndet som opponerar sig mot bloggandet). Passar inte detta, så kan jag utan större ansträngning hitta en hjärnhalva som förstår sig på mina behov bättre, inte har lika höga krav, och som säkert är mycket bättre i sängen också.

Ja ja, jävla gnäll. Nu ska jag gå och tillgodose magens behov.
Den gnäller nämligen också. Högljutt.

Fortsätter det så här så gör väl snart hela jävla kroppen myteri.
Andra bloggar om:
, , , , ,
(Den högra halvan verkar dock gå på högvarv när jag sover för lite. Mycket märkligt)

Farliga Landskrona - Del 52

Så här farligt var det i Landskrona tidigare idag. När jag tänker tillbaka på det så förstår jag knappt att jag vågade mig utanför ytterdörren ens en gång. Myndigheterna borde göra något. Tänk för i helvete på barnen.

Andra bloggar om: ,

(Och nu) något helt annat

Snyggt t-shirttryck hittat via Threadless. Inget jag har råd med, men habegäret tar ytterst sällan hänsyn till sånt.
Andra bloggar om: ,

Yrkesskadad.

Är jag yrkesskadad om jag inte lyckas frambringa någon som helst empati för den här mannen, utan enbart blir lycklig av att se en röntgenbild i tidningen? Istället för "Aj då, stackars sate", så tycker min hjärna att det är lämpligare att utbrista i ett "Wohoo, rööntgeeen!"Andra bloggar om: ,

Jag startar en ny trend här på bloggen idag, som går ut på att jag ska försöka skriva lite kortare inlägg, och den börjar......nu!

Utförsbacke, den branta varianten (sju hål i nacken)

Jag tror att jag blir allt dummare med tiden. Jag anade det redan för ett och ett halvt år sedan, och jag ser inga tendenser till att utvecklingskurvan skulle ha förändrats nämnvärt sen dess. Inom en överskådlig framtid så kommer jag antagligen att vara nere på en nivå där jag bara kan gå omkring som ett levande dött människoskal, vars enda förhoppning är att lyckas gifta sig rikt.

Man tror att man på allvar kanske är på väg nånstans här i livet, och så kommer den här intermittenta känslan av fördumning och liksom kryper nästintill obemärkt tillbaka in i hjärtat på en och trasar sönder ens kammare och förmak tills allt som återstår är ett enda virrvarr av små, glatta muskelslamsor. Och det låter ju inte direkt hälsosamt, i alla fall inte när jag uttrycker det på det viset.

Nu är jag dock lite kluven. För det där beskriver ju inte alls vad jag var ute efter att beskriva; formuleringarna bara skenade iväg (en smula) innan jag återfick kontrollen över dem. Men samtidigt så är jag osnutet nöjd över resultatet, så jag vill inte bara överge stycket vind för våg. Om jag bara låter det stå kvar där, så kan ni kanske låtsas som att det regnar, och ingen behöver få veta någonting? Låter det vettigt?

Härmed är mitt bloggtema Jakten på Den Stora Meningslösheten i högsta grad återaktualiserat. Detta inlägg är inte så himla dumt ändå. Det börjar med att jag dumförklarar mig själv, övergår till att innehålla några irrelevanta fraser, fortsätter med att be er som läser detta att ignorera de irrelevanta fraserna, och avrundas nu med att redogöra in i minsta detalj för vad som händer i inlägget.

Är det fel att känna sig stolt över att ha åstadkommit exakt ingenting? (Eller beror det kanske på vad man siktade på att åstadkomma från början?) Nu ska jag bara stämpla det här inlägget som satir (i ett desperat försök att berättiga dess existens), och publicera det.Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
(Satiren skulle i såna fall gå ut på det vanliga; att folk envisas med att spä ut Internet med bokstavskombinationer helt utan egenvärde. Eller så kanske det säger något om oss som växte upp på 80- och 90-talet. Säger något utan att säga något. Sug på den ni)

Trilogin om Mat-Tina (Härskarkocken)

På tal om det förra inlägget, vore det inte kul om det nu uppdagades att undertecknad faktiskt är Mat-Tina? Jag menar, de flesta av er har ju ingen jävla aning om vem fan jag är. Jag skulle kunna vara precis vem som helst. Mannen som står framför dig i kön till bankomaten och stinker sprit klockan elva på förmiddagen. Tanten på första raden på Allsång på Skansen med huvudet på sned och tindrande ögon. Den sölige vikarien som tar betalt av dig i kassan på Lidl. Den okände grannen som aldrig städar efter sig i tvättstugan (och som du misstänker knycker dina underkläder). Eller Mat-Tina, som av någon anledning långt (lååångt) bortom ditt förstånd sitter och låtsas vara en norrländsk, manlig röntgensjuksköterskestuderande med (viss) fallenhet för sarkasm. Som nu bara nämner sig själv lite nonchalant i förbifarten, för hon tänker att det kanske vore misstänksamt om hon inte skrev om sig själv förr eller senare.Levande charader


Fast hade jag varit Mat-Tina så hade nog min middag bestått av något godare än "Det som råkade finnas i kylen upphackat i småbitar och wokat tillsammans med kokosmjölk, med lite överkokt ris till".

Trilogin om Mat-Tina:Andra bloggar om: , , , , , ,
Jag städar för övrigt alltid efter mig i tvättstugan. Död åt de som inte gör det.

Stavning igen (olika som bär)

Jag skrev: Albertina
Firefox rättstavningsprogram: Menade du Hummertina?

Min första tanke är givetvis att visst fan heter hon väl ändå Mat-Tina och inget annat? Efter att ha googlat på saken så är jag nu lite klokare än vad jag var för ett par minuter sedan. En hummertina är visst nån form av primitiv bur-manick som humrar är dumma nog att hoppa rakt in i. Humrar har med andra ord en väldigt hög smak per skarpsinne-kvot. Och Mat-Tina heter fortfarande Mat-Tina och inget annat. Och tittar man bara noga på bilderna nedan så ser man med ens en distinkt skillnad emellan de tvenne avbildade objekten.


Tina är en förkortning av Martina som betyder "krigisk", eller av Kristina som betyder "den kristna". Men det kan alltså även betyda "undervattenfälla för efterblivna kräftdjur".


Andra bloggar om:
, , , , ,

Detta är andra gången som jag bloggar om Mat-Tina. Börjar onekligen utvecklas till något av en ovana, det där. Jag är glad att min sambo inte är hemma idag, hon hade hindrat mig från att skriva det här inlägget. Antagligen med våld om det hade behövts. Man kan nog krasst se på det som om förnuftet här hemma tar semester när hon går utanför ytterdörren.

Fototriss: Kyrkor (inlägg 1001)

Oj oj, tänkte jag när jag såg veckans tema på fototriss, som är kyrkor. Har jag någonsin tagit en bild av en kyrka? Efter att ha skannat igenom hela bildarkivet så kom jag fram till att det har jag faktiskt. Hela två kyrkor har jag fotat, i hela mitt liv. Den här veckans tema ligger mig således varmt om hjärtat. Ett subtema i mina kyrkbilder är dåliga placeringar. Men det märker ni strax. Bild 1: Sofia Albertina kyrka här i Landskrona, tagen en härlig vårdag (samma dag, och från samma plats, som bild 3 från vattentemat, anm.). Observera den perfekt placerade lyktstolpen i förgrunden. Bild 2: Lunds domkyrka. Inte så mycket att säga om den, tusentals människor lär ha fotat den här kyrkan från just den här vinkeln. Observera den perfekt placerade trädgrenen uppe i vänstra hörnet, som stjäl lite fokus från bilden i övrigt. Bild 3: Var bara tvungen att ta en bild på den perfekt placerade nödutgångsskylten inne i Lunds domkyrka. Verkligen en stämningshöjare, som inte alls totalförstör helhetsintrycket.
Andra bloggar om: , ,

Funderade ett tag på att lägga upp en bild på Skellefteå Kraft Arena, även kallat 'Templet', som tredje bild istället. Det är ju ändå i den byggnaden som jag upplevt de få ögonblick av salighet som det här livet hittills haft att erbjuda. Med då hade jag ju sabbat mitt lilla subtema, och dessutom så har jag använt mig av en bild på Templet i energitemat redan.

Det 1000:e inlägget (en sån där kvasimilstolpe)

Åh, herregud. Wow. Jag var verkligen inte beredd på detta. Åh, herregud. Jag har inte ens förberett något tal, för mannen i den vita hatten (16 år senare) sa en gång till mig att det betyder otur att förbereda sig i förväg. Först och främst så vill jag tacka Akademien. Sen vill jag hedra alla de som nominerats men som inte nådde ända fram idag. Bara att nämnas i samma andetag som er är en enorm ära.

[Konstpaus, passa på att nicka menande åt Jack Nicholson]

Det här ögonblicket.. är så mycket större.. än mig.. (citat:
Halle Berry). Jag vill tacka min agent, min stylist, min personliga tränare, mina föräldrar, min flickvän, mitt blogghotell, rösterna i mitt huvud... särskilt du, [valfritt judiskt namn]. Tack för allt. Tack för alla visdomsord spunna ur den kompletta galenskap som för varje vaken sekund hotar att slunga mig djupt ner i det eviga beckmörker som är min lättvindiga, trasiga själ. You.. complete.. me.. (citat: Tom Cruise)

[Konstpaus #2, andas djupt, kämpa tillbaka lite tårar, blinka diskret åt Natalie Portman]

Att skriva en blogg kan tyckas banalt, och det är det också. I alla fall den här typen av blogg. Den tjänar inget som helst högre syfte; den opinionsbildar inte, den kräver inget alls i gengäld hos den som läser. Dess blotta existens hänger på den sköra, sköra tråd som är mitt behov av att uttrycka mig i textform emellanåt. Och känna att det åtminstone finns någon som läser. Och det finns det. Men att denna kommensalism till slut skulle mynna ut i 1000 inlägg har överträffat mina allra vildaste fantasier, de våghalsigaste av drömmar..... Nej!

[Musiken börjar spela]

Nej, spela inte musiken redan, jag har fler människor som jag vill tacka! Min förmyndare, min revisor, min advokat, min sköldpadda, min personliga assistent, min talpedagog, min kontaktperson på arbetsförmedlingen, min lärare i strålningsfysik, min pizzabagare, min paraplyaralia, min hudläkare, min brevbärare, min...

[Orden dränks i musiken]

Quit staring at my boobs!
Quit staring at my boobs!


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , . Nu siktar jag på 100.000.000 inlägg! Fast vi börjar med 1001.

Classic!

Dagen börjar bra, med ett klassiskt formulerat Nigeriabrev i inkorgen.

"REFORM CHURCH OF GOD
23 Church Crescent
Abidjan, Cote d ivoire

Dearest One

I feel quite safe dealing with you though this medium (Internet) has been greatly abused, I choose to reach you through it because it still remains the fastest, surest and most secured medium of communication.I know that this mail will come to you as a surprise as we have never met before, but still i will want you to take me like a friend, and glance through my short letter.

I am Miriam, 18yrs a Medical Student undergraduate, from Cote d' Ivoire,the only child of Late Mr R. G. Kolo who was murdered alongside my mother and only brother last year by rebels. I am Presently in an orphanage because of wickedness of uncle's and relatives.

Before his death he had a domicilary account here, up to the tune of (Five Million Five Hundred Thousand US dollars) . Please I need your assistance to get this money tranferred to you for my education, investment and to be my guardian before my uncles will get hold of me and the money. I shall forward to you with the necessary documents on confirmation of your acceptance to assist me for the transfer of the money to you. As you will help me to travel and to complete my studies.

I shall be glad to reserve this respect and opportunity for you, if you so desire, but i do urge you to give the matter your immediate attention it deserves. If this proposal is acceptable by you, please do not make undue advantage of the trust i bestow on you,and your urgent reply is highly needed today, for more detailS Call me on +XXXXXXXXXXX.
I am willing to offer you reasonable percentage from the total money as compensation for your effort. May God touch your heart and use you to bring back happiness and joy in my life.

Your Sincerely
Miriam"
Vad tror ni, bara att slå till direkt? Pengar i handen, helt utan omsvep? Ofelbar genväg till rikedomar i överflöd? Antagligen behöver jag bara ge henne mitt kontonummer, och sen sitta och rulla med tummarna i väntan på att pengarna ska trilla in. Det här är utan tvekan den bästa dagen i mitt liv.

Jag ska köpa trisslotter för varenda krona.Andra bloggar om:

Pokerface

Jag skrev: "Facebook"
Firefox rättstavningsprogram: Menade du "Pokerface" eller "Placebo"?
Svar: Nej.

Jag skrev: "mailadress"
Firefox rättstavningsprogram: Menade du "sommaradress"?
Svar: Nej. Men nästan.Andra bloggar om:
,