Gästspel på bloggen

Eller... Ja... Ett 'förlåt', kanske vore på sin plats. Jästspel menade jag ju.

Kategori:

Fick ett mail...

Fick precis ett mail från nån som heter Raquel Cornett. Fan vad häftig jag måste vara som känner folk med såna namn. Säkert nån gammal bekant som jag är för viktig för att komma ihåg. Ser att hon bifogat nån fil också, säkert en bild på oss tillsammans på den gamla goda tiden, då livet var fullt av galna upptåg. Undrar varför hon väljer att ta kontakt nu? Titeln på mailet säger inte mycket. "Enlarge, Widen and Strengthen". Vad fan ska det betyda liksom? Bäst jag öppnar mailet och kollar.


Andra bloggar om: . Postat 23:52.
Kategori:

Uppenbarelse (dagens stereotyp: ung, strulig, tatuerad, piercad, kvinnlig hacker)
Klev precis ut ur duschen.

Och där nånstans, mitt i klivet, slog sig varseblivandet av en stereotyp in i mig.

Jag har inte läst Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Däremot så har jag läst på baksidan av den. Där står några strofer av det kortare slaget om den enda typen av tjej som tillåts kunna något om datorer; hon är ung, strulig, tatuerad och piercad. Och givetvis professionell hacker. Lite som (eller exakt som) Abby i NCIS; ung, strulig, piercad, tatuerad, hacker. Slutsats: Fiktiva kvinnor måste vara tatuerade och/eller piercade för att det ska anses trovärdigt att hon kan något om datorer. För en socialt välanpassad kvinna skulle givetvis aldrig få för sig att hänge sig åt en sådan traditionellt manlig sysselsättning.

Så kan det gå. Hade hellre fått en uppenbarelse som talade om för mig hur jag ska lösa klimatfrågan. Men det var uppenbarligen inte ämnat att den frågan skulle lösas just idag. Vi får se imorgon.
Andra bloggar om: , , , , , , ,
Kategori: