Fototriss: På spåret

Veckans tema på Fototriss är på spåret. Och med ett fyrsiffrigt antal bilder från min tid i tunnelbanan i arkivet, känns det som ett tema som passar mig rätt hyfsat. För är det någonstans jag varit i mina dar, så är det fan i mig på spåret. Bild 1: Vändbryggan vid Odenplan, överblick söderut. Bild 2: Skarpnäck norrut, ändstation på linje 17. Bild 3: På väg över bron mellan S:t Eriksplan och Fridhemsplan, okänd färdriktning, lite längre slutartid.
Andra bloggar om: , , , ,

Det lättlösta dilemmat

Följande dilemma ställdes jag inför igår på Clas Ohlson: Skulle jag köpa samma typ av lågenergilampa som jag alltid köper, eller skulle jag lägga 30 spänn extra på att köpa en lampa av ett annat märke, med ett betydligt häftigare namn? Fast valet var egentligen väldigt enkelt (ty, är man en nörd så är man).


Min nya lampaFotnot:
Megaman är bäst.
Andra bloggar om: , , , ,

Hjärnskålar


Min müsli skulle säkert smaka jättegott, om jag bara hade en sån här skål att äta den ur ... Fast å andra sidan, så känns skålarna väldigt När lammen tystnar, på något diffust vis. Så kanske inte, ändå. Har visst varit slutsåld sedan 2007 såg jag nu, så skit samma egentligen. Klippet nedan är förresten lite vidrigt. Så nu är ni varnade.
Andra bloggar om: prylar, anatomi, hannibal lecter

Sticka, sticka, sticka

Uppe i ett tvåsiffrigt antal satta perifera venkatetrar idag, och det är inte ens lunch ännu. I love it! Kalla mig syster Geting. Herr syster Geting. Stick, stick.

PVKAndra bloggar om:
, ,

Kuggfråga

Drömde om en lugn dag idag. Eller i varje fall en lugn morgon innan jag måste springa iväg till jobbet. Den drömmen dog dock snabbt. För i samband med denna artikel, ställer Aftonbladet följande kuggfråga:Omöjlig att svara på, inte sant? Saknas onekligen ett tredje Inget av de ovanstående-alternativ.


Andra bloggar om: ,

Så glöm alla dina arbetsuppgifter, oh yeah!

 

Cykla, cykla, cykla
Jag vill cykla på min cykel, cykel, cykel
Jag vill
cykla på min cykel
Jag vill
cykla på min hoj
Jag vill
cykla på min cykel
Jag vill
cykla på den där jag vill

Du säger svart - Jag säger vit
Du säger skäll - Jag säger bit
Du säger haj - Jag säger hey, man
Hajen var aldrig min typ av film
Och jag gillar inte Star Wars
Du säger Rolls - Jag säger Royce
Du säger Gud - Ge mig ett val
Du säger Herre - Jag säger Kristus
Jag tror inte på Peter Pan, Frankenstein eller Superman
Allt jag vill göra är att ...

Cykla, cykla, cykla
Jag vill
cykla på min cykel, cykel, cykel
Jag vill
cykla på min cykel
Jag vill
cykla på min hoj
Jag vill
cykla på min cykel
Jag vill
cykla på min ...
Cykelloppet kommer din väg
Så glöm alla dina arbetsuppgifter, oh yeah!
Tjejer med feta rumpor kommer cykla idag
Så håll utkik efter dessa skönheter, oh yeah
På era platser, färdiga, gå!
Cykellopp, cykellopp, cykellopp
Cykel, cykel, cykel, vill
cykla på min ...
Cykel, cykel, cykel, cykel ... loppet

Du säger Kok... - Jag säger ...ain
Du säger John - Jag säger Wayne
Varmkorv - Jag säger ta det lugnt, mannen
Jag vill inte bli president över Amerika
Du säger le - Jag säger ost
Cartier - Jag säger ja tack
Inkomstskatt - Jag säger Jesus
Jag vill inte vara en kandidat
För Vietnam eller Watergate
För allt jag vill göra är att ...

Cykla, cykla, cykla
Jag vill
cykla på min cykel, cykel, cykel
Jag vill
cykla på min cykel
Jag vill
cykla på min hoj
Jag vill
cykla på min cykel
Jag vill
cykla på den där jag vill

Och med detta ville jag ha sagt, att min
Queen-samling fått två nytillskott. Två riktigt dåliga sådana. Men samlar man, så samlar man. En skiva med remixade versioner av Freddies solomaterial, och en skiva med euro house/happy hardcore-versioner (eller vad man nu ska kalla det) av kända Queenlåtar. Ville jag verkligen höra Culture Beat massakrera Under pressure, eller DJ Bobo 90-talsrappa sig igenom Radio Ga Ga? Jo, det ville jag, av ren nyfikenhet. Men inte mer än en gång.

Aldrig mer.


Betyg:
QUEEN dance traxx I - 2/10
Freddie Mercury Remixes - 3/10

Och då är jag faktiskt ganska snäll. Skiva nummer 50 och 51; välkomna till samlingen.Andra bloggar om: queen, musik, rock, skivor, samlande, samlingar, samlarmani, freddie mercury, brian may, roger taylor, john deacon

So you think you can stone me and spit in my eye?


Ljudet är lite lågt. Och den är lite läskig. För jag menar ... det kunde ha varit jag.


Andra bloggar om:
,

Farliga Landskrona - Del 62

Del 62: Landskrona - The final frontier


Kaptens loggbok, stjärndatum -312952. Vi passerar genom karga, nästan helt obebodda territorier (satt i påkommandets stund på gamla, fina linje 220 i höjd med Hilleshögs dalar på väg söderut mot min forna hemstad, för sista inplanerade gången inom en överblickbar framtid). Planetens yta tycks täckt av ett tunt, kristalliserat lager diväteoxid av en säregen nyans som förefaller återspegla hela ljusspektrumet hos denna planets enda sol samtidigt. En idé, sprungen ur de väldiga viddernas blottställande stillsamhet, tar form i mitt huvud: Min tid i staden i vinden ska givetvis avrundas med två stycken topp 10-listor.

Det är - i varje fall i mitt huvud - en stor ära att skildras i inte en utan två listor.

Det är exempelvis en betydligt större ära än att tilldelas en simpel inläggstrilogi (v.g. se
Tina Nordström och Hålet i strumpan). Det går inte ens att jämföra. Jag menar - Ett hål i min jävla vänsterstrumpa jämte en av Sveriges absolut trevligaste städer? Den ena listan (är det tänkt) ska belysa de 10 saker som jag kommer att sakna mest med staden. Och den andra listan ska konkretisera vad jag kommer att sakna minst.

Dessa två listor kommer nog att bli de sista inläggen i Farliga Landskrona-serien. Kanske. Att sätta slutgiltiga punkter är ett nedrans ofog, som jag lämnar åt betydligt mindre ambivalenta människor att ägna sig åt. För staden behöver ju fortfarande diskuteras. Eller för att citera en pensionär på 2:ans buss mot Guldängen idag: "Det finns för många såna där invandrare i den här stan. Det gör det verkligen". Och jag svarade inte, för det var inte riktat till mig, utan till en annan pensionär.

Hade det dock varit riktat till mig, så hade svaret varit att han givetvis har alldeles rätt. Det finns på tok för många invandrare. Det finns faktiskt, när man tänker efter litegrann, på tok för många människor över huvudtaget. Isbjörnarna håller nog med mig där. Men att sedan dela in alla människor i grupper efter etnicitet, är väl ändå ett tidsfördriv som helt saknar egenvärde? Men kanske behöver en del något sådant att sysselsätta sig med när arbetslivet nått vägs ände? En del samlar fabergéägg, andra tämjer ekorrar, och andra delar in människor i grupper som en annan rasbiolog?

Kanske begriper jag desto mer, när jag blivit äldre.Andra bloggar om: , , , , , ,
Farliga Landskrona: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61

Bristande uppfostran

Men! Så oförskämt av mig! Jag måste givetvis lägga upp lite flyttbilder! Och sedan, som valfri punkt på dagordningen, rannsaka mig själv för att det dröjde så länge.


Nya trädgårdenSnögubben
Och ja just det; vi har isbjörnar nuNy sängstomme; nytt nattduksbord. Gammal lampa.


Andra bloggar om: flytt, foto, isbjörnar

10.000

Idag fyller jag 10.000 dagar! Fast jag måste säga, att de senaste 1.597 har varit de bästa. Kommer firas med ett arbetspass på akutsektionen.

Den som uppfann ...

... den moderna ugnen borde skjutas. Och om dess upphovsmakare ligger död och begraven - vilket känns sannolikt - så borde gravstenen urineras på. Idag har jag förresten rengjort ugnen i den gamla lägenheten. Rengjort under, ovanpå, på sidorna av, bakom, framför, i och emellan. På ställen jag inte ens visste fanns. Jag ägnade nästan tre timmar åt fanskapet, medelst stålull, avkalkningsmedel, ugnsrengöringsmedel, diskmedel, såpa, samt en hel del vanligt hederligt tokgnuggande med tvättsvamp. Ack, en knegares glamourösa leverne. Inte för att den nu var jätteskitig. Men nu är den fan i mig jätteren. Hoppas innerligt att alla andra (förutom uppfinnaren av ugnen) haft en trevligare dag än vad jag har haft.

For great justiceWe get signal.
Main screen turn on.(Internet fixat. IKEA-möbler ihopskruvade. Hälften av flyttkartongerna uppackade. Men nu ska jag slänga mig i duschen och sen ska jag slänga mig i sängen ty imorgon är ännu en av alla dessa arbetsdagar. Så tji fick ni, som hoppades på något konkret här och nu)

Status

Flyttat nu. Gick smidigt, om än ej smärtfritt då hiss saknades. Saknas fortfarande. Inget Internet ännu. Således undermålig informationsöverföring till omgivningen samt givetvis även vice versa, för stunden. För stunden. Nu ska här jobbas klart för dagen, och sedan ska 522kg IKEA-möbler skruvas ihop.