Världsbildernas bräckliga natur

MMS

Abrahamsberg. Så heter stationen mellan Stora Mossen och Brommaplan. Det har tagit mig nästan en veckas tid att klura ut. Som vore kunskapen skopad ur en uttorkad gammal brunn. Sen rör det sig förvisso om extremt lågprioriterad kunskap, men än sen då? Det är en principsak. Kunskap må vara föränderlig och en process i ständig rörelse, men den måste vara evig. Annars funkar inte min världsbild. Och jag orkar inte bygga upp en ny. Inte så här precis innan helgen i alla fall.


Topp 20: Kent

Den här listan skulle ha gjorts förr eller senare. Och det blev just idag som den blev till. För jag drunknar i skoluppgifter just nu och behöver andas ett slag. Kanske flera. 38 dagar, 17 timmar och 54 minuter kvar1. Bita ihop.

Jag är ju så himla klipsk - som ni säkerligen redan vet - så jag har gjort en
lista på Spotify med alla topp 20-låtarna. Och jag är ju så gudomligt omtänksam också - som ni garanterat också redan vet - så jag slängde ihop en lista på YouTube också. Allt för att slippa plugga lite till. Och för att jag tänker på alla stackars själar som inte har Spotify. Tänk, tänk.

 1. 747
 2. Chans
 3. Gravitation
 4. Kevlarsjäl
 5. Gummiband
 6. Sundance kid
 7. Om du var här
 8. Utan dina andetag
 9. Pärlor
 10. Cowboys
 11. Elefanter
 12. Mannen i den vita hatten (16 år senare)
 13. Oprofessionell
 14. Kräm (så nära får ingen gå)
 15. Columbus
 16. Socker
 17. Stanna hos mig
 18. Livräddaren
 19. En timme en minut
 20. Blåjeans
Bubblare:
 • Dom andra
 • Music non stop
 • Stenbrott
 • Ingenting någonsin

1 0bs; på sekunden! Kolla tiden för inläggets publicering!
Andra bloggar om: , , , ,

Fototriss: Sten

Veckans tema på fototriss är sten, märkte jag precis. Och var finns närmsta sten som jag kan fota? Nere hos sköldpaddan, givetvis. Problemet är bara att hans belysning är nere på "kvälls-mode" just nu, på väg att övergå i nattmörker. Min kamera verkar inte så jätteförtjust i det infraröda spektrat, men den gjorde några tappra försök i varje fall. Resultatet ses nedan. Jag är nu ingen geologisk expert, men jag klassificerar exemplaret som en typisk flintasten.
Andra bloggar om: , , ,

Dagens uppdagande - Hilleshögs dalarHilleshögs dalar ligger uppenbarligen i Danmark. Smått sensationellt, avgjort alarmerande, uteslutande uppseendeväckande, faktiskt förbluffande. Och det är inte allt; mina så sent
som igår snövita axlar besitter nu en kulör som i det närmsta tillåter sig beskrivas som grisrosa (#FFC0FF). Det är en smärtsam metamorfos.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Fryntligt


Trevligt väder har det varit idag. Sägs det i varje fall. Har ingen aning, då jag spenderat större delen av dagen skrivandes på en hemtenta. Balkongen såg dock solig ut. Funderade ett tag på att sätta mig där, men höll för sannolikt att grannarna då skulle ringt störningsjouren vid åsynen av mina bleka snövita axlar.

Så jag sket i det. På ett vördnadsfullt men ändå bestämt vis.Klassiskt ögonblick i svensk tv-historia. Passande så här i hockeyabstinens-
tider, tänkte jag. (Om man bortser från hockey-VM då).Fotnot: Vitamin D3 bildas från kolesterol i huden när den utsätts för solljus, särskilt UV-strålning.

Andra bloggar om:
, , , ,

Äggagegga

MMS

Hittade en gammal videoinspelning av mig själv från våren 2000 i helgen när vi röjde i källarförrådet. Där refererade jag till några kokta ägg som "äggliens from outer space". Skönt att det skett viss sofistikering, om än en ringa sådan, under de senaste nio åren. Nu skulle jag antagligen dra till med "spÄGGhuggare", eller åtminstone "ÄGGstravaganza" eller "wrÄGGking balls" istället. Det är en själens utveckling.


Ve, ve ... och ljuset.

Jag skrev: Tiffany.
Firefox: Menade du 'intifada'?

Trodde att jag, i all min sedvanliga naivitet, menade
detta. Men jag hade visst lite fel, precis som vanligt. Tack rättstavningsfunktionen, för att du lär mig något nytt. Varje dag. Tack, tack. Utan dig vore det jag känner idag som svunna känslors döda hud. Minnesflagor från ett bestörtningens kaos. Du är vägen, sanningen och ljuset. Mitt egna lilla Nangijala.

Nu drev jag sarkasmen lite, lite för långt igen. Jag börjar nog förlora stinget (obs; sarkasm).Andra bloggar om: , , , , ,

Shreklich (olika som bär)

En lätt missvisande Shrekreferens i Aftonbladet igår. För att folk inte skulle begripa ett dyft om man valt att referera till Chewbacca istället??

Shrek
Inte lika som bär - Shrek och iransk prickskytt


Chewbacca
Inte sammadana fast snarlika - Chewbacca och iransk prickskyttAndra bloggar om: , , , ,

En (guld ... )fisk som heter vånda

Jag ångrar det förra inlägget.

Men så ångrar jag förvisso de flesta inlägg. Det hör liksom till.

Det kan alltid skrivas om, skrivas lite bättre. Men om det alltid skulle kunna förbättras, så skulle det aldrig produceras. Utan bara centrifugera omkring i bakhuvudet till ingen nytta. Till slut måste man lämna det ifrån sig och sucka lite. Våndas lite, logga ut och gå vidare. Perfektionistens lott i livet. Ibland vill jag bara ta mig själv i nackskinnet och tvinga alla röster gemensamt i detta mitt huvud sjunga
We shall overcome, Birgit Friggebo-style. Men att få hela ens organism att dra åt samma håll, det hör liksom inte till. Att samarbeta med andra är ingenting jämfört med att lyckas samarbeta med sig själv. Jag ångrar redan det här inlägget. Mest den kassa ordvitsen i rubriken, och sättet på vilket den anspelar på en film som nästan alla har förträngt vid det här laget. John Cleese till trots.

Anfäktelse, kval och pina. God natt.

Phleum pratense vid roten av en Clivia miniata
Phleum pratense vid roten av en Clivia miniataAndra bloggar om: , , ,

Dagens längsta rubrik (inte denna)

Den siktades på HD för ett tag sedan. Fast det gick visst över snabbt. Tur då att jag hade sinnesnärvaro nog att föreviga den på bild. Och nu, tack vare detta, så är min blogg längre än din blogg. Sug på den du.


Kanske skulle ha gått på den där galan ändå ... Ja ja, den återkommer nog nästa år.


Andra bloggar om:

Det bara slog mig (så som det gör)

När videon till Radio ga ga (Queen) kom 1984 blev den anklagad för fascism. Detta på grund av de unisona klapprörelser som förekommer i den (se 2m10s in i videon). Jag har hittills valt att inte kommentera detta. Av samma skäl som jag inte brukar förtälja för er att slemhinnorna i min näsa bildar nasalt mucus när jag är förkyld. Det är totalnonsens. Men nu, som rubriken antyder, så slog det mig. Att om det där nu var fascism, vad fan var då inte detta?? (Klicka på egen risk).


Andra bloggar om: , ,

Låttitelutmaningen

Besvara dessa frågor enbart med låttitlarna från en och samma artist. Undvik att upprepa en låttitel (Det är svårare än man tror). Elin J utmanade mig, och jag tror jag är så pass fräck att jag skickar utmaningen vidare till den där omkring.


Välj artist: Queen. Så klart.

Är du kvinna eller man?:
White man
Beskriv dig själv: Good old-fashioned lover boy
Vad tycker du om dig själv?: Made in heaven
Beskriv var du bor för tillfället: Sleeping on the sidewalk
Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka?: Seven seas of rhye
Favoritfärdmedel: I'm in love with my car
Din bästa vän är: Fat bottomed girls
Din favoritfärg är: White queen (as it began)
Hur är vädret?: It's a beautiful day
Favorittid på dagen: It's late
Om ditt liv var en tv-serie, vad skulle den då heta?: Stone cold crazy
Vad är livet för dig?: A kind of magic
Det bästa rådet du kan ge?: Keep yourself alive
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då?: Mustapha
Favoritmat: More of that jazz*
Dagens tanke: Is this the world we created...?
Hur skulle du vilja dö?: Don't try suicide
Din själs nuvarande tillstånd: I'm going slightly mad
Felen du kan leva med: Too much love will kill you
Ditt motto: I Want It All

* = Tänk "spisa jazz", eller nåt.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Celebert besök

Fick precis lite oväntat besök i min dator. Det verkar som om det dyker upp såna här gäster ibland när jag har igång Spotify. Vad menas?Andra bloggar om:

Pulm frontal, komplett med picea abies?

 

Det var som fan. Det är alltså sant. Man ska inte äta en massa frön och skit, för då börjar det bara
växa träd inne i kroppen. Slutstadiet på förloppet är när grenar börjar tränga ut genom trumhinnorna. Vilket man dör av, om jag nu minns det hela korrekt. Det var ändå x antal år sedan någon försökte smälla i mig det senast.

Trivsam tanke förresten. Att den stickande smärtan i bröstkorgen var några jävla granbarr som skrapade mot kapillärbädden mellan lungloberna. Mysigt, mysigt. Men ärligt talat, nu har jag aldrig testat att röntga en gran (men det står med på min att göra-lista), men jag tycker att barren ser lite väl högattenuerande ut. Och varför inte publicera hela lungröntgenbilden, så att den kan bedömas ordentligt? Och ingen tumörtyp som jag är bekant med har det där utseendet ...

... Och borde inte granen se ut som en söt liten bonsai förresten? Det bör kanske nämnas i sammanhanget, att nyheten enligt den ortodoxa (julianska) kalendern publicerades den 1:a april.


Andra bloggar om: röntgen, växter, cancer, aprilskämt, ryssland, humor

Som två oskiljaktliga små bär, så lika skulle jag våga påstå att de är

Och ja just det, det övre av de två klippen är för övrigt
bästa scenen i Apornas Planet från 1968. Men det fattade ni ju, ni är klipska människor. Jag bloggade för övrigt om Charlton Heston för 343 dagar sedan. Börjar bli en ful ovana det här.


Andra bloggar om: , , ,

Lovar jag att vara ärlig?

Lovar du att vara ärlig? Nej, det här är ingen ärlig blogg serru.
Du heter: Kalla mig Ishmael.
Smeknamn: Lystrar väl till det mesta som börjar på R.
Låt som när du är ledsen sörjer till?
Brothers in arms - Dire Straits funkar säkert bra.
Beroende av: Syre och c-vitaminbrus.
Vem behöver du mest just nu: John Blund.
Vad tror folk om dig? Att jag är lite introvert och svår. Och precis lagom rubbad.
Stämmer det? Fan vet. Kanske.
Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är lugn, påläst och/eller intelligent hör väl till klassikerna.
Vad säger du för att imponera på någon? "Är inte det där en intraartikulär epifysfraktur på distala humerus?"
Hur imponerar man på dig? Humor och snygga t-shirts.
Brukar du skratta för dig själv? Alltid. (Ha. Ha.)
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Glad Påsk! Hoppas helgen blir skön o mysig! Kramar från Heléne"
Var bor du? Landskrona.
Trivs du där: Kan man göra annat?
Äger du några converse: Nej. Skitskor som bara går sönder.
Sprit, cider, vin eller öl: De två sistnämnda är förstahandsval.
Brukar du bli för full: Det har hänt, men sköter mig för det mesta.
Vad har du för mobiloperatör: Det där som har Kompis.
Är du allergisk mot något: Saker med päls. Är även intolerant mot idioter.
Har du haft sex idag: Hemligt.
Nästa mål i ditt liv: Fast anställning.
Hur svarar du i mobilen: "Ja hallå?"
Vem ringde du senast? G.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: "Jadå, ring när du slutat så ses vi vid lasarettet."
Antal timmars sömn inatt: 1½ på soffan + 9 i sängen.
Sov du ensam: Nej.
Brukar du komma i tid: Alltid. Arbetsskada från tunnelbanan.
När mår du bra: När jag får syssla med något komplicerat, eller vanligt hederligt kroppsarbete.
När blev du fotad senast: I lördags. Poserade med ett järnspett. Det var ... som det var.
Hur känner du dig nu: Seg och glad.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart eller blå. Blir dock mer och mer rött har jag märkt.
Vad tycker du om fötter: Lätta att röntga; frontal, sidobild + uppvriden bild = klick, klick, klick!
Vad saknar du: Min familj.
Hade du en bra kväll igår: Se svaret på frågan om antalet timmars sömn (svar: ja).
Favoritdryck på morgonen: Vatten.
Rakar du benen: Nej. Riktiga män vaxar (läs: jag gör det inte).
När brukar du oftast gå och lägga dig: 22-22:30 om jag ska jobba dagen efter.
Är du blyg? Ja, men jag brukar ignorera det.
Sysslar du med någon idrott: 100 meter bariumlavemang räknas nog inte, så nej.
Vill du hellre ha mail än brev: Ja och nej (uttömmande svar där).
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Allt är möjligt utom det omöjliga.
Har du spytt offentligt: Tror inte det. Men man vet ju aldrig hur många spyor som döljer sig bakom minnesluckorna ...
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Lukta gott. Gifta mig rikt och shoppa loss.
Är du nöjd med ditt liv: Jupp.
Är du bortskämd: Knappast.
Vad gör du i morgon: Det säger jag inte, för det vore lite korkat att kungöra på bloggen när jag inte är hemma, även om jag nu är (halv)anonym. För då får jag bara inbrott (förutsatt att någon är ute efter att stjäla krukväxter, böcker och nudlar). Men ja, jag är väl på praktik (men jag säger inte mellan vilka klockslag, ha!).
Vad är det värsta du vet? Dött lopp mellan att batterierna i Wii Remoten tar slut mitt under en bossfight / getingstick / åka tunnelbana / äta lutfisk / dricka kaffe / vara näst bäst på något / orättvisor.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? 1.865-1.950kr (inkl. hyra + mat).
Vad behöver du just nu? Middag.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Arne Anka (Skål, kosmonauter!).
Vad längtar du till? Examen! 52 dagar och 19 timmar kvar!
Har du bra vänner och äkta vänskap? ... Hur vet man det?
Vad använder du för shampoo? Axe.
Vad är det finaste du fått? Hemligt.
En speciell dag du minns: 2006-07-07 var rätt bra.
Hur gammal är du: Inte tillräckligt.
Tycker du om någon just nu: Jaaa.
Om fem månader: Så jobbar jag heltid och studerar psykologi på kvartsfart.
Du samlar på: Enkronor från 1998 (Har runt 300 stycken nu).
Gröna eller röda äppeln: Gröna!
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ingen.
Gillar du golf: Verkligen, verkligen inte.
Vilken tid gick du upp idag: 8-8:30-snåret.
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja.
Har du strumpor på dig nu: Ja, helfestligt helsvarta bomull/polyamid-strumpor med handkettlad tåsöm. Vad fan det nu innebär.
Vad ska du göra ikväll: Ladda inför nästa praktikvecka, tvätta mina skor, skriva lite på en hemtenta, hämta upp tvätten från källaren.
Är det okej att gråta: Självklart.
När grät du senast: Minns ej. Men när Koskenkorva satte 3-2 mot LHC i 7:e kvartsfinalen var det nära.
Laddar du ner musik och film från Internet: Inte just nu, nej.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Donera en del till Skellefteå AIK. Kanske börja leta hus. Betala av studielån.
Bär du glasögon eller linser: Nej.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Utseende går väl ändå före emblem?
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Uppenbarligen runt 8-8:30-snåret.
Har du piercing: Nej.
Vill du gifta dig: Javisst.
Vill du ha barn: Kanske.
Solar du ofta: Nej, jobbar på röntgen (vi har inte ens fönster ...).
Är du bra på att laga mat: Folk säger det. Men vad vet väl folk ...
Gillar du att dansa: Nej. I alla fall inte nykter.
Är du flygrädd: Nej.
Hur vig är du: Kan inte få en fot bakom nacken, men nästan.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Vilken är din favoritglass: Äter inte glass för tillfället. Men lakritspuckar är goda ...
Tror du på ett liv efter döden: Nej. Fast det blir jag väl varse, tids nog.
Tycker du om sushi: Givetvis, precis som alla civiliserade människor.
Vad äter du helst när du ser på film: Äter helst inget, det tar mig ur filmupplevelsen på nåt vis. Men om jag nu ska välja något, så brukar popcorn sitta fint. Eller morotsstavar.
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja.
Har du tandläkarskräck: Nej. Det är irrationellt.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Är flexibel. Men låter jag dygnsrytmen sköta sig själv, så brukar jag till slut bli kvälls-/nattmänniska.
Vilken ögonfärg har du: Grönblå (se bildbevis i vänsterkolumnen).
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Det har nog hänt.
Biter du på naglarna: Hujedamej, aldrig.
Röker du: Nej. Jag röntgar rökare dagarna i ända, det räcker så.
Hur ofta tränar/motionerar du: Det sitter en stegräknare på höften, räknas det?
Senaste låt du hörde: Sweet child of mine - Guns N Roses.
Vad gör du på helgerna: Allt som jag inte hinner med under veckorna så klart!

Listan stal jag skamlöst från Elin J, men sånt har hon överseende med.Andra bloggar om: , , ,

Arvshygien

MMS

Människoras nummer 10, "lapp". Man lär sig så mycket av att slå i gamla lexikon från 50-talet. Måste ha varit en enklare tid att leva i, då nordisk ras var nordisk ras, jude var jude, arab var arab och pygmé helt enkelt var pygmé och inget annat. Så välorganiserat på något vis. Oj då, nu råkade jag eventuellt vara sarkastisk igen.


Heta stolen

MMS

Detta inlägg kommer att sorteras in under "Kludd & kassa ordvitsar" nästa gång jag sitter vid en dator. Jag lovar.


Slang(uttryck)

MMS

Where my hose at?


Traditionens makt

MMS

Påskhelgen inleddes traditionsenligt med paketutdelning och surströmmingsskiva. Och idag ska vi visst anlägga en majbrasa och eventuellt svepa en och annan nubbe. Saknas egentligen bara lite raketuppskjutning. Jag älskar traditioner. Glad påsk på er och så vidare. Nu ska jag ut och bygga odlingslådor. Eller "leka manlig", som sambon kallar det. Solglasögon på.


Topp 10: Sarkastiska förebilder på TV

Denna lista kan användas som utgångspunkt när ni önskar skärskåda det sakrastiska toppskiktet i arbete. Och ni inte nöjer er med att göra det i textform via den här bloggen, det vill säga (obs; sarkasm).

 1. Gregory House (House, M.D.)
 2. Chandler Bing (Friends)
 3. Perry Cox (Scrubs)
 4. Bugs Bunny (Looney Tunes)
 5. Comic Book Guy (The Simpsons)
 6. Edmund Blackadder (Blackadder)
 7. Brian Griffin (Family Guy)
 8. Steven Hyde (That 70's Show)
 9. Frank Barone (Everybody Loves Raymond)
 10. Luke Danes (Gilmore Girls)
Bubblare:
 • Bernard Black (Black Books)
 • Karen Walker (Will & Grace)
 • Spider-Man (Spider-Man: The Animated Series)

Fast jag kan inte riktigt bestämma mig för om Bernard Black verkligen är sarkastisk, eller om han bara är en pessimistisk misantrop med alkoholproblem. Och angående Spider-Man, så platsar han bland bubblarna tack vare hans ofelbara vana att häva ur sig den ena sarkastiska onelinern efter den andra så fort han slåss mot valfri superskurk.

/Miss Chanandler Bong


Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gryta

Uppfann precis en maträtt som jag passande nog valt att döpa till "Roberts men-va-fan-det-här-är-ju-inte-alls-kyckling-gryta". Den innehåller kött av okänd genes som ser ut precis som kyckling i fryst tillstånd sent en söndagkväll men som verkligen inte är det, färska hackade tomater (ev körsbärstomater, eller varför inte både och), färsk rosmarin, gul lök, salt, nymald svartpeppar, färsk jalapeño och en gnutta mald kanel. Serveras med kokt mathavre. Men det hade nog varit godare med kyckling istället ...


Andra bloggar om:
, , , ,

10 snabba fakta om Falkenberg

 1. I Falkenberg talar man en läskig blandning av skånska och göteborgska.
 2. Falkenberg är förvillande likt Landskrona vad gäller utbudet av affärer.
 3. Falkenberg ligger vid Ätran. Det är en väldigt viktig älv att kunna namnet på, fick jag lära mig i mellanstadiet.
 4. Bor man i Falkenberg så håller man på Falkenbergs FF. Det är ett fotbollslag.
 5. Falkenberg har en galleria som stänger kl 15 på lördagar, och inte en minut senare.
 6. Killen som skrev Den vidunderliga kärlekens historia är född i Falkenberg.
 7. Det ligger en urtjusig strand i Falkenberg som heter Skrea strand.
 8. Bor man i Falkenberg så gillar man per automatik buskis och revy och sånt.
 9. Falkenberg ligger i Hallands län, och hade år 2008 21.172 invånare (källa: SCB).
 10. Falkenberg ligger perfekt till för att man ska stanna till där och äta lunch efter man har varit i Ullared och shoppat.

Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , ,

Minnesträning

Börjar jag få dåligt minne, var jag tvungen att fråga mig själv för någon dag sedan. Minns dock inte riktigt anledningen till det (lika med Dåligt Tecken). Ingen aning, svarade jag mig själv på studs. För hur vet man det egentligen? För att testa minnet har jag nu i varje fall rekonstruerat exakt hur jag gick när jag var på Gekås i Ullared och shoppade loss igår. Och med tanke på att jag på under två minuter lyckades redogöra för strax över tre timmars rörelsemönster, så får jag lov att tills vidare utgå ifrån att minnet trots allt är helt okej.

Mitt rörelsemönster, med punktmarkering av
herrklädes- och heminredningsavdelningarna.

Det slog mig precis att det här måste vara jätteintressant för er. Att se hur jag har irrat omkring på en karta. Ni har sån tur att ni gick in precis just nu och läste exakt just detta. Jag avundas er. (Det här inägget hamnar definitivt under Ego-kategorin...)

~4.500 steg blev det förresten där inne, dvs uppskattningsvis en halv vanlig arbetsdag. Gratulerar till den lärdomen också. Kanske ska jag även rabbla upp vad jag köpte där? ... Nej, någon måtta får det nog ändå lov att vara.


Andra bloggar om: , , , ,

Aprilskämt?


Aprilskämt? Hoppas (nästan) det. Via
Failblog, som av en händelse publicerade nyheten om detta den 1:a april. Men på The Official Bacon Salt Blog publicerades den redan den 31:a mars, så man undrar ju ... Intressant blogg förresten - "The never-ending quest to make everything taste like bacon". Jag tror att jag i vilket fall som helst står över. Vill jag lukta som en knaperstekt gris, så får jag väl åka till Mallorca och ligga och pressa på stranden som alla andra. Och jag håller mig nog till att smaka som kalvkött som vanligt folk.Hufu.


Andra bloggar om: , , , , , , ,
... betyder detta förresten att Soylent Green antagligen borde ha en lätt eftersmak av kalv?

Skriv(ande)

Jag skrev: Omtentorna
Firefox: Menade du 'ormtentorna'?

Jag var övertygad om att jag hade rätt från början, men jag har haft fel förr (det är alldeles sant (jo, faktiskt (bara tro på mig nu, så går det här mycket, mycket lättare))), så jag börjar tvivla nu. En fråga som dock behöver besvaras - i strikt förbistringsundvikande syfte - är: Vad är en ormtenta? Google ger noll (0) sökträffar. Testade då 'snake exam' och blev inte mycket klokare. Hittade den här bilden, kanske kan den vara en ledtråd? Känns dock inte alls som det jag var ute efter från början. Men jag är så trött nu, så jag litar på Firefox.

Kopparhuvud undersöks

Jag litar inte riktigt på ormar. Jag tror det är bibliskt. Jag gillar helt enkelt inte hur de rör på sig; det ser lite, lite för enkelt ut. Som att de bara låtsas vara på väg någonstans. De döljer något, det är jag övertygad om. Kom ihåg var du läste det först!

Dagens ormfakta: Det finns inga ormar på Island.Andra bloggar om:
, , , , , , , ,
Förbistringsundvikande. Ha! Underbart ord.

The pacing of the delivery of a joke has a strong impact on its comic effect

Insåg precis det humoristiska i att jag i föregående inlägg för första gången länkade till en låt på Spotify, såhär dagen efter IPRED-lagen börjat gälla. Ibland är timingen fan i mig allt. Men det var bara en slump, jag lovar [Harklande och hostande är valfritt] ... Okej, jag erkänner; det var avsiktligt. Vad fan vill ni egentligen? Shit alltså.


Andra bloggar om:

Aouch...

Jag skulle gå ut idag i det fina vädret, men jag kunde inte. Något stod för dörren. Sen säger jag inte mer, för vissa saker är för dåliga för att kommuniceras. Nu ska jag hoppa ut genom köksfönstret istället, det ser inte särskilt högt ut. Mest hårt. Dagens soundtrack är denna. Kommer antagligen att räcka över hela helgen. Den passar helt enkelt in på det mesta just nu.

April. April?

MMS

Första april. Och dagens största skämt är givetvis ipred-lagen, så det är lika bra att kapitulera redan nu. Svårt (...omöjligt?) att toppa, liksom. God morgon, nästa steg mot det totalitära övervakningssamhället. Och grattis alla som bidragit till att vi hamnat här. Av girighetsskäl dessutom. Verkligen. Grattis. Ni är duktiga, exemplariska människor; jag hejar på er. Tills döden skiljer oss åt. Nu ska jag gå och jobba. Feel free to watch...