Världsbildernas bräckliga natur

MMS

Abrahamsberg. Så heter stationen mellan Stora Mossen och Brommaplan. Det har tagit mig nästan en veckas tid att klura ut. Som vore kunskapen skopad ur en uttorkad gammal brunn. Sen rör det sig förvisso om extremt lågprioriterad kunskap, men än sen då? Det är en principsak. Kunskap må vara föränderlig och en process i ständig rörelse, men den måste vara evig. Annars funkar inte min världsbild. Och jag orkar inte bygga upp en ny. Inte så här precis innan helgen i alla fall.

Kategori:

Topp 20: Kent

Den här listan skulle ha gjorts förr eller senare. Och det blev just idag som den blev till. För jag drunknar i skoluppgifter just nu och behöver andas ett slag. Kanske flera. 38 dagar, 17 timmar och 54 minuter kvar1. Bita ihop.

Jag är ju så himla klipsk - som ni säkerligen redan vet - så jag har gjort en lista på Spotify med alla topp 20-låtarna. Och jag är ju så gudomligt omtänksam också - som ni garanterat också redan vet - så jag slängde ihop en lista på YouTube också. Allt för att slippa plugga lite till. Och för att jag tänker på alla stackars själar som inte har Spotify. Tänk, tänk.

 1. 747
 2. Chans
 3. Gravitation
 4. Kevlarsjäl
 5. Gummiband
 6. Sundance kid
 7. Om du var här
 8. Utan dina andetag
 9. Pärlor
 10. Cowboys
 11. Elefanter
 12. Mannen i den vita hatten (16 år senare)
 13. Oprofessionell
 14. Kräm (så nära får ingen gå)
 15. Columbus
 16. Socker
 17. Stanna hos mig
 18. Livräddaren
 19. En timme en minut
 20. Blåjeans
Bubblare:
 • Dom andra
 • Music non stop
 • Stenbrott
 • Ingenting någonsin

1 0bs; på sekunden! Kolla tiden för inläggets publicering!
Andra bloggar om: , , , ,

Fototriss: Sten

Veckans tema på fototriss är sten, märkte jag precis. Och var finns närmsta sten som jag kan fota? Nere hos sköldpaddan, givetvis. Problemet är bara att hans belysning är nere på "kvälls-mode" just nu, på väg att övergå i nattmörker. Min kamera verkar inte så jätteförtjust i det infraröda spektrat, men den gjorde några tappra försök i varje fall. Resultatet ses nedan. Jag är nu ingen geologisk expert, men jag klassificerar exemplaret som en typisk flintasten.
Andra bloggar om: , , ,