Sötnosar från Galapagos

Bästa djuren på Zoo i Köpenhamn? Tigrarna? Elefanterna? Isbjörnarna? De blå pilgiftsgrodorna? Icke. Fel fel fel fel fel (citat: Brasse). Det är givetvis Galapagossköldpaddorna (Geochelone nigra) som är hela djurparkens stora behållning. Ur min synvinkel då (vilket som bekant är den rådande synvinkel, ur vilken åsikter presenteras här på bloggen). Vikt: 150-200 kg. Längd: Upp till 120 cm. Ålder: Runt 100 år. Söthetsfaktor: Skyhög.

Betar för fullt i solen:

Lite svår att avgöra hur stor den är, utan ordentliga referenspunkter? Inga problem, här har du en liten lintotts bakhuvud i förgrunden:

Närbild på huvudet. Fullt fokus på födointaget:

Och vrider man bara lite på bilden, så ser det ut som E.T. som grovhånglar med en gräsvägg:
Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Det 27:e året

Under mitt 27:e levnadsår gick jag 2.172.094 steg (söndagar ej inräknat, för då har jag inte stegräknaren på mig (och på den sjunde dagen, vilade Han litegrann)). Eller ca 310 mil, om ett steg beräknas vara i genomsnitt 7 dm. Det är som att gå sträckan Landskrona-Rom tur och retur. Helt okej resultat. Får väl firas genom att jag slänger ihop en liten playlist med en låt från varje år 1982-2009, hela vägen från Michael Jackson till Lily Allen. Via Poison, Pearl Jam och Millencolin. Slit den med hälsan.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

(Långsökt) röntgenhumor

Eller humor och humor; röntgensammanträffande kanske. Stötte på denna pärlhöna på Zoo igår. Skåden nedan!
Prickig och grann! Men vad den har med röntgen att göra? Vänta en sekund då, så ska jag zooma in på en pikant liten detalj.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Flamingo

Döm av min förvåning, när jag hittade likadana fåglar i verkligheten, som pryder min nästan överdrivet manliga almanacka! Jag tog upp den för att dubbelkolla, och jodå, det är samma djur, om än inte av exakt samma kulör.
Andra bloggar om:
, , , , ,

Mammupdate

(Jo, jag skrev nog precis den där rubriken). Det större av mina två mammutträd (Sequoiadendron giganteum) har satt in en liten växtspurt den senaste månaden, och mäter nu strax över sex cm. Det är tillräckligt stort för att kameran faktiskt kan hitta av det direkt när jag ska makrofota det! Än sker mirakel.Andra bloggar om: , , ,

Fototriss: Dubbelt

Veckans tema på Fototriss är dubbelt. Vi var på Zoo i Köpenhamn igår. Väldigt mysigt. Flodhästarna visade upp sig från sin allra bästa sida. Därav bild 1. En dubbel uppsättning välgödda flodhästrumpor. Lite grumligt vatten som förstör bara.

Bild 2:
Förra helgen spenderades i London. När vi strosade genom Hyde Park, så satte sig duvorna så perfekt på denna fontän som heter Joy of Life, så jag var tvungen att knäppa av en bild. Det dubbla i bilden är givetvis de avbildade människorna. Men budskapet är om inte dubbelt så åtminstone tvetydigt; hur går livsglädje och duvskit ihop egentligen?

Bild 3
föreställer en av svärmors fina tremastarblommor (Tradescantia Andersoniana), som vuxit lite galet och helt enkelt blivit ... ja, dubbel.

Zoo

Hyde Park

Tradescantia Andersoniana


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Du vet att du börjar bli gammal, när ...

... du behöver två förpackningar med tårtljus till din födelsedagstårta. Vems briljanta idé var det att börja paketera dessa ljus i 24-pack förresten? Säkert samma person som tycker att vanligt korvbröd ska finnas i 10- och 16-pack, grovt korvbröd bara i 10-pack, och extra stora korvbröd i 12-pack. Samtidigt som en burk med Bullens pilsnerkorv innehåller - vad, 8 korvar eller nåt sånt? Ja ja, grattis till mig själv i vilket fall som helst.
Andra bloggar om:
födelsedag, tårta, ljus, korv, korvbröd

Topp 10: Kroppsvätskor jag stött på under dagens arbetspass

 1. Spya
 2. Blod
 3. Avföring
 4. Var
 5. Galla
 6. Magsaft
 7. Urin
 8. Svett
 9. Saliv
 10. Lite mera blod
På det stora hela har det varit en alldeles förträfflig dag. Hur jag kan klassificera avföring som en vätska? Nå, lite fantasi får ni faktiskt lov att ha ...


Bubblare: Mjölk!Andra bloggar om:
, , ,

m. quadriceps femoris

Kroppen: Sådär! Eftersom du sprang omkring så mycket igår, har jag nu gett dig lite träningsvärk som straff.
Jag: Ehm ... tack?
Kroppen: Så lite så, det är sånt jag är här för!
Jag: Okej. En snabb fråga bara.
Kroppen: Ja?
Jag: Varför har du gett mig mycket mer träningsvärk i vänster lårmuskel än i höger?
Kroppen: För att du använde vänster lårmuskel cirka fem gånger mer än höger igår.
Jag: Neej, jag är ganska säker på att jag använde båda benen lika mycket. Du vet; höger, vänster, höger, vänster? Det är så jag vanligtvis brukar ta mig fram.
Kroppen: Nej, du har fel. Jättefel. Anklagar du mig för att ha dåligt muskelminne??
Jag: Men. Måste du ta det på det viset? Får jag aldrig bara ifrågasätta dig?
Kroppen: Nej. Visst. Du har rätt och jag har fel. Som alltid. När du vaknar imorgon kommer jag att ha gett dig lika mycket träningsvärk i höger lårmuskel som du har just nu i vänster. Är du nöjd nu?
Jag: Jag vågar nog inte säga något annat än 'ja' ... så ... ja, det är jag väl.
Kroppen: Bra. Den här konversationen är över. Ifrågasätt mig aldrig igen. Annars ger jag dig bronkit också för att du sov med öppet fönster igår natt.
Jag: Jawohl, mein Körper!


Andra bloggar om:
, , , , , , ,

London, i bildform

Först så var London lite läskigt. Har aldrig varit så långt söderut, och så vidare. Och det blev inte bättre när jag såg att folk körde åt fel håll på fel sida av vägen överallt. Men så var vår taxi till hotellet rosa, och allt kändes plötsligt mycket bättre.


Sen så hade toalettet på hotellrummet en fantastisk liten knapp, som jag för övrigt önskar mig i födelsedagspresent. Nej, nu överdrev jag. Men den var bäst. Inget klår väl att lyssna på Star Trek medan man duschar? Nej, just det.Sen så var Oxford Street rätt trevligt också. De sålde tv-spel och öl där. Vem behöver mer?
 


... och sen så träffade jag herr och son Ödla borta vid London Eye. Jag ska nog rösta på dem om de någonsin ställer upp i något val där jag är röstberättigad.Sen så såg jag Big Ben också. Och konstaterade att de har fiskmåsar även i England. Hyfsad tajming i avtryckarfingret där.Sen drog vi till Sea Life. Där var det 95% barnfamiljer och asiater och asiatiska barnfamiljer. Men även en hel del fisk.

Sen testade vi den där trevliga brittiska traditionen som går ut på att dricka öl ute på trottoaren utanför pubarna. Den fungerade fint. Tog några försök innan jag fick till det, men sen gick det på löpande band.På British Museum hade de en massa mumier. Och en massa CT-bilder av tidigare nämnda mumier. De flesta fokuserade på att fotografera mumierna. Men inte jag inte.De hade även några f.d. människor skelett på lager. Det var läckert ganska så nice.Sen var jag tvungen att äta fish and chips. Med mosade gröna ärtor till. För man äter visst sånt i det där landet. Det var ... som det var.Vi tog tunnelbanan tillbaka till Heathrow igår. Det var, som ni ser, knökfullt.Och ja just det, det höll jag nästan på att glömma; Vi såg på nån musikal också.Men precis då jag lärt mig åt vilket håll jag skulle titta innan jag gick över gatan så var det dags att åka hem igen. När jag genom flygplansfönstret kunde skymta det bländvita, metalliska tarmvred som är turning torso i horisonten ... Usch. Det kändes lite bättre när vårt tåg så småningom rullade in på Landskrona station. 9,90 meter över havet. Men bara lite.


Andra bloggar om: foto, semester, london, england, resa, röntgen, CT, hotell, shopping, öl, sightseeing, queen, freddie mercury, musikaler, mat

Hemma igen


Eurotrash
Eurotrash ...

Precis hemkommen från London. Fler semesterbilder utlovas imorgon kväll. Nu måste jag sova, så jag inte är helt ofärdig i huvudet imorgon på jobbet. Tjipp.


(...), baby!


Hoppet är det sista som lämnar människan

"CSN saknar uppgifter om när och hur mycket du ska betala. Det kan bero på att du inte har någon betalningsplan eller att du inte har någon skuld." Jag hoppas innerligt att det beror på att jag inte har någon skuld ...


Andra bloggar om:
, ,

754 dagar

Minns ni mitt icke fungerade tangentbord? Det borde ni göra, då jag skrev om det för knappt 754 dagar sedan. Det slog mig bara nu när jag satt och slösurfade utan vare sig mål eller mening, att den katastrofen hade kunnat undvikas, om jag bara vetat att detta tangentbord fanns att tillgå. Ibland misstänker jag att jag lever mitt liv på ett betydligt svårare vis än vad som egentligen är nödvändigt.

keyboard
Andra bloggar om: ,

Gul bil: Lokala regeltillägg

Gul bil är en lek som i korta drag går ut på att så fort man ser en gul bil, utbrista "gul bil" och sedan slå närmsta medtävlande på axeln, före denne hinner slå dig. Men en hel del lokala regeltillägg har dykt upp under sommarens gång, och för att det inte ska bli alltför rörigt för er, kommer jag att redogöra för samtliga av dessa i detta inlägg. Bra va?
 1. Man ska nypas, inte slåss.
 2. Området där man får nypas är inte begränsat till axlarna, var kreativ!
 3. Att utbrista "gul bil" är inte obligatoriskt. Dock är det förenligt med god sed.
 4. Delvis gula bilar räknas inte; helt gul ska den vara.
 5. Den gula bilens existens måste kunna påvisas efter utfört nyp. I annat fall utdöms bestraffning: Den nyligen nypte tillåts nypa tillbaka i lugn och ro.
 6. Postbilar, bussar, taxibilar, lastbilar, ambulanser och färdtjänstbilar räknas ej.
 7. Nyp får endast utdelas för guldfärgade bilar, om mottagaren för nypet är av ungerskt påbrå.
 8. Är den gula bilen en Volkswagen-bubbla så får ett slag utdelas, då dessa är s.k. "punch buggies".
 9. Är den gula bilen en truck, så får en spark mot smalbenet utdelas. Denna regel kallas för "kick truck"-undantaget.
 10. Leken pågår alltid, dygnet runt. Oavsett om människorna kring dig uttryckligen sagt att de inte vill leka, oavsett om du är alldeles ensam; alltid. (Det är dock inte riktigt lika kul att nypa sig själv, bör påpekas).
yellow beetle
Punch buggy. Som egentligen borde heta punch beetle ...


Andra bloggar om:
, , , , ,

Men ...

... varför i hela friden måste det vara en ballong?

Fototriss: Kommunikation

Nyvaken. Och veckans fototrisstema är kommunikation. Med ett par tusen tunnelbanebilder i arkivet, borde jag väl kunna slänga ihop en liten triss på temat, tycker man. Bild 1: Typisk vy tagen av en typiskt uttråkad förare en typisk arbetsdag, nere i underjorden. Bild 2: Goda kommunikationer mellan Gamla Stan och Slussen. Bild 3: Via denna kommunicerade jag flitigt med passagerarna. "Släpp dörrarna så jag kan köra härifrån", "Dra in magarna nu så folk kommer in", "Vi är nu 18 minuter försenade pga [valfri orsak]". Det var tider det.
Andra bloggar om: , , ,

Överlevare

Överlevt ännu en arbetsvecka. Överlevde till och med en liten shoppingrunda på Plantagen efteråt. Tre nyförvärv ledde den till. Kanonmat till leden. En palmaralia (Schefflera actinophylla), en spräcklig liten klätterfikus (Ficus pumila 'variegata') och en sån där grej som det växer ut kaffebönor på (Coffea arabica). Och så lyssnar vi tillsammans på denna låt nedan, och längtar tills det äntligen är måndag igen.

Plötsligt så händer det, del 5

Precis innan man ska gå och lägga sig, så ser man något. Kanske en varierad uppsättning littera med ursprung i det latinska skriftspråket, sammansatta i ord som tillsammans formar en rubrik. Som får en att skratta. Plötsligt att skratta till.


Jag tror jag gillar plötsligt-inläggen. För de utgör inte en officiell kategori men finns ändå, lite utanför bloggens ramverk men ändå insnärjda någonstans mitt i. Category without a cause, tänkte jag skriva ett litet tag men sket i det till slut. Man får bara gräva lite mer än vanligt för att hitta dem. Förutsatt att man ignorerar länkarna här nedan, då.


Plötsligt 1 | Plötsligt 2 | Plötsligt 3 | Plötsligt 4

Andra bloggar om: victoria beckham, plötsligt

Visste du att: Begonia maculata

Visste ni att änglavinge (Begonia maculata) kan blomma? Det visste nämligen inte jag. Så, vad som kan påstås vara en minst sagt ringa mängd förvåning infann sig när jag möttes av denna åsyn tidigare idag. Lite som om jag skulle ha vaknat upp med en tredje näsborre en morgon. Eller varför inte hår på bröstet. Helt otänkbart sjukt.

Begonia maculata

Andra bloggar om:
,

På väg hem från Prag ...

... skymtades denna skylt. Av M, inte av mig. Ty jag släpps sällan ut från jobbet tillräckligt länge för att hinna så pass långt.Andra bloggar om:
queen

Basgången från Another one bites the dust världens 7:e bästa gitarriff?

Roade mig igår kväll med att lägga in hela CD-delen av min Queensamling på datorn. Inklusive bootlegs, soloprojekt och samlingsutgåvor. Och nu vet jag (äntligen?), att jag har inte mindre än 49 timmar, 45 minuter och 15 sekunder örongodis (jag hatar nog det uttrycket) att underhållas av närhelst jag behagar är vaken.

Enligt en undersökning, som Aftonbladet sin vana trogen
rapporterar om, är riffet i Another one bites the dust (basgången, får jag förmoda åsyftas) världens 7:e bästa gitarriff. Vilket ju är intressant på mer än ett plan. Plan 1: Det är förvisso per definition ett riff, men verkligen inget gitarriff, som till exempel - jag vet inte - övriga placeringar på topp 10. Plan 2: Framgången med den funk- (och disco)doftande singeln fick Queen att slänga ihop skivan Hot Space, som innehåller en ännu bättre basgång. Om man nu ändå är ute efter att lista bra basgångar, menar jag. Plan 3: Det är fortfarande inget gitarriff.


Topp 10: Queens bästa basgångar
(vad jag kan komma på just nu i varje fall)
 1. Under pressure
 2. Another one bites the dust
 3. The invisible man
 4. Dragon attack
 5. A kind of magic
 6. Liar (från 4:57 och framåt)
 7. Body language
 8. Get down, make love
 9. Rain must fall
 10. Fat bottomed girls
Eller så samlar jag bara alla 10 i en och samma playlist. Kanske är lite smidigare.

Tillägg 09-08-16: Hade glömt lägga in Live in Ukraine av Queen + Paul Rodgers, så den totala tiden är 51 timmar, 45 minuter och 58 sekunder, och inget annat. Så det så.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Verklighet

Skrev jag verkligen det jag skrev i förra inlägget? Jag trodde bara jag drömt att jag gjorde det. Ja ja. Kanske ska lägga ner att försöka vara fortsatt fokuserad för idag, och hitta något att somna till istället.Ordverifiering

Jag vet inte. Jag skulle precis kommentera ett inlägg i en blogg med s.k. ordverifiering. Och då dök detta upp.Detta är alldeles sant. Jag lovar. Jag svär. Jag ber er helt enkelt att lita på mig. (Hur stavar man lämpligast till "visslar oskyldigt" nu då?). Det är
inte första gången jag stör mig på denna evinnerliga bekräftelsen av att man faktiskt är människa. Det är nästan så man börjar tvivla till sist. Som i I'm a cyborg, but that's ok. Ungefär. Se den, vettja. Bra film. Nu mat.

Andra bloggar om: ,

Fototriss: Gissa temat!

Ny söndag, ny fototriss. Denna vecka ska ni gissa er till temat, är det tänkt. Och jag tänker inte göra det alltför lätt för er. Men en ledtråd kan jag bjuda på i varje fall: Det har med fibrösa proteiner att göra. Kanske börjar det även på bokstaven K. Mer säger jag inte.


Eller okej då. Jag postar en liten länk till svaret i kommentar nummer 12 till förra veckans triss. Bara för att jag är så förbaskat snäll.


Andra bloggar om:

Queenpedia

Hur har denna sida kunnat existera utan min vetskap? Hur har jag ens kunnat använda mig av Internet, utan att ha råkat snubbla in på den förrän nu? Varför i hela friden har inte min Queenfixerade hjärna ens övervägt att skriva in adressen på måfå i adressfältet och bara tryckt enter? Dumma hjärna. Som straff - Inget socker i teet på en hel vecka! (Du hörde rätt, din övergödda jävla fettknöl)

Listan över Queenlåtar förekommande i diverse filmer hade till exempel varit smidig att ha till hands när jag slängde ihop den här topplistan, till exempel ... Queenpedia är nu min nya startsida. Så att Internet aldrig behöver vara tråkigt igen! Dagens soundtrack är för övrigt hela den här eminenta samlingsskivan, innehållande den enda vettiga versionen av I can't live with you. Bara en sån sak liksom. Fast Put out the fire hade de kanske kunnat skippa.


Freddie och Anakin under deras gemensamma
semester på Mykonos -84.

Andra bloggar om:

Pluggdag!

Jag har avsatt hela den här dagen till att plugga. Känns lite ovant än så länge, men det måste göras. Strålningsfysik och psykologi står på schemat. Ska bara införskaffa lite frukost först. Och sluta titta på makeup-tips på YouTube.


Tillägg 19:56: Sådär. Pluggandet har gått bra. Jag hann till och med ta en liten siesta i skuggan av ett träd nere vid havet nån timme. Imorgon: Mer pluggande. Och kanske lite köttfärspaj.


Att luncha ute
Slutade tidigt idag. Så dagen slutade så här.
(Jag åt inte samma sak som honom)

Idag lyssnar jag förresten på
denna.


Andra bloggar om: , ,

ÅterklangMRI Fail


Dagens soundtrack erhålles antingen här (spotify) eller här (youtube). Odödlig klassiker.

Andra bloggar om: , ,

Djävulens verktyg

Ni vet det där talesättet, "idle hands are the devil's playthings"? Jag har dock fått erfara att detta inte är riktigt sant. Djävulen använder ett annat verktyg numera. Sysslolösa händer är såå 1999 på något vis. Numera begagnar Han sig helst av detta ondskefulla påfund:Det är enastående skoningslöst. Det är sinnesexploderande smärtsamt. Det är en epilator.

Och kvinnor världen över använder den av egen fri vilja. Det är precis på grund av sådana små detaljer som ni kvinnor representeras av den mörka halvan av Yin & Yang.Andra bloggar om: epilator, skönhet, kvinnlighet, sinnessjukdomar

Fotokidnappning

Detta är en mycket, mycket enkel lek. Steg 1: Memorera ett fotografi. Kanske ett välkänt sådant. Steg 2: Ta ett eget fotografi, där du använder dig av snarlika motiv, vinklar, ljus, etc. Det finns någon konstnärlig inriktning som går ut lite på samma sak vill jag minnas; att man målar i princip samma motiv, men ändra på några detaljer. Kommer bara inte ihåg vad det kallas ... Har väl kanske vissa beröringspunkter med såväl kitsch som dadaism egentligen (obs; viss sarkasm förekom i den kommentaren).

Tillägg: Det var
appropriation jag tänkte på ... Tack, Wikipedia.

Queen
Originalbild. Skivomslag från -05

Metallica
Kopia (nåja). Metallica, 27/7 -09. Fotad med min inte alltför
underbara mobilkamera. Var meningen att Hetfield skulle
synas där mitt i ljuset, men kameran klarar inte av motljus.Andra bloggar om: , ,

Fototriss: Så här ser det ut där jag är idag, Del 4

Okej. Ska man kanske släpa sig utanför ytterdörren en dag som denna? Njae. Blir nog en dag fylld av tv-spelande och föredragsförberedande istället. Men en fototriss kan man väl offra lite tid på i varje fall? Så här ser det ut där jag är idag. Bild 1: Fem ampelliljor - i illa matchande krukor och amplar - på rad. Tre chlorophytum comosum, en chlorophytum comosum variegatum och en chlorophytum comosum vittatum. Bild 2: Sköldpaddan! Igen! Testudo graeca nabeulensis, om man känner för att vara petig. Gillar hur ögonen hamnade i fokus, samtidigt som både nosen och skalet blev lite suddiga. Bild 3: Nere vid roten av en shefflera arboricola, strax till vänster om en sansevieria trifasciata ‘hahnii’, framför en stickling av en aloë av okänd underart(!), finns lite kvarglömt påskpynt kvar att beskåda. Men det kan lika gärna stå kvar; det är väl snart dags igen ändå ...Andra bloggar om: ,

Välmående

Jo tack, Dagens Nyheter, denna bloggen mår bara fint. Hur mår ni själva? Skribenten bakom denna halvt övergivna avkrok av Internet har nu kunnat sova ut för första gången på alldeles för många dagar. Totalt tio timmars fägringsslummer har det blivit. Täckhetsdvala, är en annan välfungerande synonym. Skönhetssömn då, för de som inte orkar plöja igenom språkcentrat i skallen efter synonymer så här tidigt på dagen. Jag förstår er. Två Metallicakonserter inom loppet av en vecka var nästan i det mäktigaste laget. I varje fall i kombination med ett heltidsjobb. Men det sägs att man inte ska klaga. Jag har ju i alla fall ett jobb, jag fick i varje fall se världens just nu bästa rockband - två gånger, jag har de facto hälsan i behåll, och har jag kanske inte en söt sambo som är en jävel i köket, och så vidare. Ad nauseam. Ni vet. Man fråntas rätten att vara miserabel. För det är alltid någon stackars sate som visst har det snäppet värre. Och det är ju rent ut sagt förjävligt.