Sötnosar från Galapagos

Bästa djuren på Zoo i Köpenhamn? Tigrarna? Elefanterna? Isbjörnarna? De blå pilgiftsgrodorna? Icke. Fel fel fel fel fel (citat: Brasse). Det är givetvis Galapagossköldpaddorna (Geochelone nigra) som är hela djurparkens stora behållning. Ur min synvinkel då (vilket som bekant är den rådande synvinkel, ur vilken åsikter presenteras här på bloggen). Vikt: 150-200 kg. Längd: Upp till 120 cm. Ålder: Runt 100 år. Söthetsfaktor: Skyhög.

Betar för fullt i solen:

Lite svår att avgöra hur stor den är, utan ordentliga referenspunkter? Inga problem, här har du en liten lintotts bakhuvud i förgrunden:

Närbild på huvudet. Fullt fokus på födointaget:

Och vrider man bara lite på bilden, så ser det ut som E.T. som grovhånglar med en gräsvägg:
Andra bloggar om: , , , , , , ,
Kategori:

Det 27:e året

Under mitt 27:e levnadsår gick jag 2.172.094 steg (söndagar ej inräknat, för då har jag inte stegräknaren på mig (och på den sjunde dagen, vilade Han litegrann)). Eller ca 310 mil, om ett steg beräknas vara i genomsnitt 7 dm. Det är som att gå sträckan Landskrona-Rom tur och retur. Helt okej resultat. Får väl firas genom att jag slänger ihop en liten playlist med en låt från varje år 1982-2009, hela vägen från Michael Jackson till Lily Allen. Via Poison, Pearl Jam och Millencolin. Slit den med hälsan.


Andra bloggar om: , , , , , , ,
Kategori:

(Långsökt) röntgenhumor

Eller humor och humor; röntgensammanträffande kanske. Stötte på denna pärlhöna på Zoo igår. Skåden nedan!
Prickig och grann! Men vad den har med röntgen att göra? Vänta en sekund då, så ska jag zooma in på en pikant liten detalj.Runt vänster fotled sitter en röd markering, och runt höger finns en grön dito att beskåda! Haha ... ? Bara 4-5% av er fattar? Okej, tillåt mig då utveckla resonemanget en smula. På röntgen så är man väldigt petig med att sidomarkera saker och ting. Så att inte fel arm råkar opereras, och så vidare. Rätt logiskt när man tänker igenom saken, inte sant? Sammanträffandet ligger i att alla vänstermarkeringar (sin) är röda, och alla högermarkeringar (dx) är gröna. Och den fläckiga fan bara spatserade ut ur ett buskage mitt framför näsan på mig. Heeeeelt sjuuuukt!


Andra bloggar om: , , , , , , ,