När du slår upp ögonen på morgonen ...

... vill du då helst mötas av ...
 1. Ronald McDonald,
 2. Det, eller
 3. denna glädjelösa clown, med en misstänkt malign tumör mitt i pannan?1-4

Jag slår upp ögonen. Det är fortfarande mörkt. Jag suckar lätt. Andas in, ett djupt andetag. Det känns unket. Som i en ovädrad gammal källare. Allt är ett enda töcken. Jag inser att jag vilar hela min kroppstyngd på mina ben. Hur nu det är möjligt i liggande ställning. Jag tycks till och med ha skor på mig. Kläder ... Jag ligger inte alls ned. Några sekunder passerar medan mitt medvetande fullföljer språnget tillbaka över ravinen mellan REM-sömn och vaket tillstånd.

Ögonen börjar sakta vänja sig vid mörkret. Jag står och balanserar på det översta steget av en stentrappa. Jag ser mig omkring. Har jag gått i sömnen? Det brukar jag aldr... Var är jag? Väggarna är minimalistiskt kolsvarta. Inga möbler. Såväl golv som tak består av små, grå stenar av gatstensstorlek. Det här är ganska mycket att ta in för min stackars nyvakna hjärna. Hjärnbarken i occipitalloben anar oråd, och skickar försynt en förfrågan tillbaka till ögongloberna via synnerven: är ni korpgluggar verkligen bombsäkra på att ni inte gravt misstagit er angående detta? Ligger vi inte egentligen kvar i sängen trots allt? Ni vet, där vi befann oss precis innan ni slöts igår kväll?

Blinkar ett par gånger extra. Nej, jag är verkligen här. Jag stryker mig över ansiktet med min högra hand. Jag har mustasch!! När jag gick och la mig igår kväll ... Jag borde väl komma ihåg om jag börjat odla mustasch? ... Eller? Hur länge har jag sovit egentligen? ... Är jag ens vaken? Ett svagt, rött sken tycks komma från golvet lite längre in i rummet. Jag börjar gå nedför trappan för att ta mig en titt.

När jag närmar mig ser jag att ljuset kommer från ett stort hål i golvet. Ju närmre jag kommer, desto mer hettar det i ansiktet. Jag går fram till kanten och kikar försiktigt ned, men ryggar snabbt tillbaka. Hålet är fullt med lava! Riktig, flytande, kokhet jävla lava! Det här stället är ju helt sinnessjukt! Vem förvarar lava i en stor grop i golvet liksom? Jag vänder om och skyndar uppför trappan igen, bara för att märka att det är en återvändsgränd. Enda vägen härifrån är över lavagropen.

Som, tekniskt sett, borde klassificeras som en magmagrop.

Jag inser att jag inte har något val; jag tar sats. Springer mot gropen och hoppar. De röda hängselbyxorna är osmidiga. Jag hade inte räknat med det. Jag visste inte ens att jag hade dem på mig. Ej heller visste jag att jag lagt på mig runt 30 kilo. Fett, inte muskler. I luften hinner tusen tankar passera genom mitt huvud; en svidande hagelstorm av minnesfragment. Vem ska ta hand om min bror? Vilken diameter är bäst på en gummitätad T-presskoppling för kopparrör? Hur ska svampriket klara sig utan mig? Älskade prinsessan mig någonsin på riktigt, eller var vårt förhållande bara resultatet av en total brist på andra män? Kommer döden att kännas brännande varm, eller isande kall? Antagligen varm. Blir det ljust, eller blir det mörkt?

Jag kraschar mot lavagropens motsatta vägg med min oväntat feta lekamen. Faller. Plötsligt går allting snabbt, mycket snabbt. Glödgade smärtblixtar slår upp genom mina ben, fortplantar sig genom hela kroppen. Panik. Långa plågoskruvar av hetta vrids in i min kropp och splittrar mitt skelett, söndrar mitt kokande kött. Lågor slår upp överallt; det är jag som fattat eld. Jag slungar bak huvudet, skriker. Inget ljud. Och den stickande lukten. Vidbränt fläsk. Jag blundar och föreställer mig en hejdundrande grillfest; alla är där. Det är den allra sista tanken, innan allt ebbar ut i intet. Det blir inte ljust; mörker. Som att ... slumra in ... i en kokhet ... famn ...

Jag slår upp ögonen. Jag står än en gång på översta trappsteget i början av rummet. Jag tar mig över armarna, ansiktet. Jag är oskadd. Vad fan är detta!?

Andra bloggar om: dröm, drömmar, mardröm, mardrömmar, tv-spel, spel, mario, nintendo, nes, lava, eld, ljus, mörker, död, döden, liv, sömn, mustasch, retro

Topp 10: Is

Is är vatten i fast form. Vatten blir till is om temperaturen understiger 0 grader. Vatten har en högre densitet i flytande form än i fast. Därför kan vatten i fast form flyta i flytande vatten. Det är lite konstigt, när man tänker på saken. Is är ofta halt, och går du på det så kan det hända att du halkar omkull. Då kanske du måste röntgas. Kanske av undertecknad. Is skapar arbetstillfällen.
 1. Arktis
 2. Trapped under ice - Metallica
 3. Black ice - AC/DC
 4. Ice ice baby - Vanilla Ice
 5. Cold as ice - Foreigner
 6. This heart of ice - Nomy
 7. Ice queen - Within Temptation
 8. Ice cream van - Glas Vegas
 9. Surprise ice - Kings of Convenience
 10. Ice cream man - Van Halen
Bubblare:
Diskvalificerad pga avsaknad av is:


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Bokreafynd, dag 1

Elände, armod, misär och Fan och kanske till och med Hans moster. Detta är verkligen ingen bra dag (anledning). Verkligen inte. Tur då att man kan tröstshoppa loss på årets sedvanliga höjdpunkt - bokrean. Så kan jag gå där bland hyllorna, och föreställa mig att solen träffar mig i nacken så jag blir alldeles varm. Känna doften av hundratals nya, väntande böcker. Så finns plötsligt inget vinterregn som smattrar ihärdigt mot butiksfönstret inget calicivirus och definitivt inget jävla Slovakien. Bara bildning och njutning. Vi kom precis hem med följande fynd: 1. Sex, droger och kalaspuffar - Chuck Klosterman. 59kr, Akademibokhandeln [ABH]
 2. Eat the heat: Kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar - Jonas Borssén. 49kr, ABH
 3. Morberg: Scenen, livet och konsten att laga mat - Per Morberg. 99kr, ABH
 4. Rutiga kokboken. 79kr, ABH
 5. Hemma hos Jamie: Fyra årstider i köket - Jamie Oliver. 149kr, Bokia
 6. Duma Key - Stephen King. 69kr, Bokia
 7. Watch you bleed: The saga of Guns N' Roses - Stephen Davis. 69kr, Bokia
 8. Anatomisk tecknarskola: Människa, djur, jämförande anatomi - György Fehér. 149kr, Bokia
 9. Alla tiders indiskt. 59kr, Bokia
 10. Millennium-trilogin - Stieg Larsson. 99kr, Bokia
 11. Vägvisare till natthimlen. 49kr, Bokia
Och när vi väl kom till Åhléns, var vi alldeles färdigshoppade och orkade inte bära något mer. Jag är skyldig till inköpet av nummer 1, 2, 7, 8, 9 och 11 medan sambon inhandlat 3, 4, 5, 6 och 10. Bokias rea var för övrigt bäst i år, i varje fall här i stan.


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Centrala studiestödsnämnden, vi möts igen

Ett långt tag var CSN min bästa kompis. Gav mig pengar, varje månad. Förvisso med vissa krav på motprestationer i form av ihoptjänade högskolepoäng men ändå; insättningarna på kontot från CSN var regelbundnare än tåget1. Jag kunde ställa klockan efter dem.

Sedan, i samband med min examen i våras, slutade CSN att höra av sig. Kall kalkon. Okej, tänkte jag, en fnurra ska vi väl klara. Tackla en svacka; hur svårt kan det va2? Men det dröjde. Veckor. Månader. Innan jag hörde av CSN igen. Och då var premisserna för vår relation helt annorlunda. Faktiskt var förhållandet det rakt omvända. Nu skulle jag, en fattig landstingsanställd, ge pengar åt CSN istället för tvärtom.

Och nu, alldeles nyss, skedde så den första återbetalningen. Jag borde vara sur; inte höra av sig på ett halvår och sedan komma med krav. Ett jävla manér. Men jag är bara glad att vi pratar igen. Därför tillägnar jag följande video till CSN.1 Hej hej Skånetrafiken, det där var det lite menat att ni skulle ta åt er av
2 Obs;
schlagerreferens


Andra bloggar om: , ,

Snuvad

Titta på första bilden. Den heter DSC09999, visar på vad som händer om en duschstång och lite kreativitet möts ovanför ett sovrumsfönster, och är således den 9999:e bilden jag tar med min kamera. Titta sedan på andra bilden. Det är nästa bild jag tog med kameran, föreställer en post-it i botten på min frukosttallrik och avser visa på att jag har världens bästa sambo. Den borde heta DSC10000, och vara något av en milstolpe för mig och min kamera. Men icke. Den heter DSC00001. Jag känner mig lurad. Fan ta er, Sony. Om inte garantin för kameran gått ut i slutet av 2003 så hade jag reklamerat skiten.


Fototriss: Oväntat

Veckans tema är oväntat. Bild 1: Att hitta ett gult litet plastskelett i ens smörpaket ... Det är oväntat. Bild 2: Jag tyckte själv inte att det var så oväntat att jag hittade ännu en hjärtbit i Twilight Princess. Links ansiktsuttryck skvallrar dock om att han minsann tyckte det. Det präktiga aset. Bild 3: Väldigt oväntad stavning av dijonsenap.Andra bloggar om: , ,

God morgon, (en väldigt liten del av) världen!

Surdeg

Letar man förresten efter andra inlägg (än detta, anm.) som handlar om just , så kommer man efter en stund hit.

Dagen då jag blev manHittade detta igår natt när jag tog av mig tröjan! Ser ni vad det är? Det är mitt allra första hår på bröstet! Visst, det är jättetunt och jätteljust, så jag fick mixtra en del med bilden för att det skulle framträda alls. Men ändå. Det är där på riktigt. Det är ingen ögonfrans som lossnat och av misstag råkat landa där som vanligt; det sitter faktiskt fast. På tiden; fyller för fasen 28 i år. Så hur firade jag då detta? Genom att ta en pincett och dra ut det såklart! För drar man väck ett hårstrå, så sägs det ju att det kommer två nya. Eller gäller det bara gråa hårstrån?

Och ja, jag är precis så där blek.


Andra bloggar om:
,

Rammstein!

Nyss hemkommen från att ha sett Rammstein i Malmö. Helt sanslöst bra. Alldeles för bra för att recenseras ens en gång. I alla fall av undertecknad. Dock hindrar det inte andra från att göra fullt godkända försök. Det piper lite i öronen och jag räknar med att inte kunna prata så bra imorgon, men skit samma. Inget klår detta. Inget.

Visst, hade jag inte sett Metallica redan (tre ggr hittills), så hade jag kanske naivt påstått att det skulle ha smällt högre. Och visst, hade tidsresor varit möjliga, och jag kunnat åka till Wembleystadion den 12 juli 1986 och sett Freddie Mercury sätta det inofficiella världsrekordet i publikkontakt, så hade det antagligen smällt högre. Men, som Stephen Hawking förkunnade senast i förmiddags i en dokumentär jag flippade förbi på Discovery Science, så kommer det inte hända inom en överskådlig framtid.

Så för att summera det: Inget klår detta. Rammstein är världens just nu bästa band. Betyg: 10/10. Se, nu recenserade jag det hela likförbannat. Konsertens höjdpunkter var Wiener blut, Du hast, Feuer frei! och Sonne. Men allt var bra. bra! Fan, till och med förbandet (Combichrist) gav mig gåshud! Bjuder på några bilder också! God natt!Tillägg dagen efter:
Fler recensioner finns nu hos Kvällsposten, Aftonbladet och HD.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Ett steg i rätt riktning

Tycker detta med att Nordanstigs kommunfullmäktige röstat igenom ett förslag som gör gällande att de ska bli landets första vargfria kommun, är ett steg i helt rätt riktning. Vargar ska inte kunna komma här och domdera och ströva omkring. Vilket nedrans pack. Önskar nu bara att Helsingborgs kommun (för vi hör väl inte till den där gruppen av fåniga kommuner som vill bli kallade städer ... eller?) kunde följa efter, och utnämna sig till Sveriges första officiellt getingfria kommun stad.

För om varg nu drabbar betesdjursägare, jägare som vill ha ensamrätt på att döda älgar, samt "alla andra, till exempel de som inte längre vågar vistas i naturen (...)" (faktiskt citat från artikeln - jo, det är alldeles sant), vad tusan gör då inte getingar? Getingar är dessutom farligare, ty de är så himla små. De kan utan problem obemärkt tränga in i ens hem. In i ens hem. Kanske sticker de mig när jag ligger och sover? Rakt på ögonlocket? Så att gadden penetrerar den tunna hud- och slemhinnebarriären och skrapar och rispar mot hornhinnan? Fräscht. En gång när jag var i Blekinge så blev jag stucken av getingar. Två gånger. Jag hatar Blekinge. Jävla getingkramare. Det vore hemskt om det kunde hända även här. Jag vill inte bo i en stad som släpper in sån ohyra. Som svärmar för såna lägre stående väsen, som inte vet att underordna sig skapelsens krona.


Förslag på nytt kommunvapen

I förlängningen så kan man ju bara hoppas att Sverige nu löper hela linan ut och aktivt arbetar för att bli det första helt djurfria landet. Så att vi vågar vistas i naturen igen, menar jag.


Andra bloggar om: sarkasm, ironi, satir, helsingborg, varg, vargar, varghat, getingar, djur, jakt, politik, blekinge, sverige. Wow. Den heliga treenigheten (ironi, sarkasm och satir) i ett och samma inlägg. Och jag som trodde att jag börjat förlora stinget.

Medical English 7.5hp

Vet inte om jag sagt skrivit något om det, men jag läser en distanskurs i medicinsk engelska den här terminen. Kursboken har roliga övningar intressanta övningar som jag tar på blodigt allvar. Tror jag börjar få kläm på det nu.

Andra bloggar om: studier, studera, skola, plugga, engelska, språk, vården

En helt vanlig söndagskväll @jobbet


De håller på att bygga om på avdelningen ovanför vår, så det är en massa hål överallt i innertaket. Därför snodde jag precis det här skämtet rakt av. Eller, jag skrev EMERGENCY EXIT NINJAS ONLY på min, men det är likförbannat ett uppenbart plagiat. Och jag ångrar ingenting. Förutom att jag inte jobbar imorgon, så jag kommer inte att kunna se hur folk reagerar. Om de ens märker något.


Pounding out aggression. Turns into obsession. Cannot kill the battery.

Orkade jag verkligen blogga om batterier? Klockan 07:28 en lördagmorgon? I februari? Från datorn i akutsektionens reception, dessutom? Jag tror att jag hatar mig själv litegrann. Otvivelaktligen så rör det sig om en subtil form av självdestruktivitet. Orkar jag ens trycka på Spara & publicera-knappen efter dessa rader? Orkar jag ens hitta på ett bra sätt att avsluta inläg

Dagens i-landsproblem #41: AAA-batterier

Problem #41: AAA-batterier

Varför? För att ni kan (tillverka dem, anm.)? För att det var för tråkigt och smidigt att bara ha en sorts avlånga batterier (så att alla batterier passar till allting)? För att ni hatar mig? Varför? Letar man runt lite på Batteriföreningens hemsida (ja, det existerar visst en sådan), finns där en
hel del information om batterier i allmänhet. Men frågan om varför får lov att lämnas obesvarad. För stunden.

Jag utgår dock ifrån att det inte är omöjligt att de är ute efter att jävlas med folk. Jag hade nämligen gjort det, om situationen varit den omvända.
Fotnot: Söker man igenom min blogg efter AAA så dyker enbart detta moderelaterade(!) inlägg från mars -08 upp.

Andra bloggar om: , , ,

Pysslardag

Först gick jag på stan och uträttade allehanda hyss. Bland annat så köpte jag en svart caféstång. Vad nu det är för något. Sedan gjorde jag egen pasta för första gången. Fortsatte efteråt med att sätta upp tidigare nämnda caféstång på väggen, samt hänga upp ett par krukhållare på den. Och inte för att det hör hit, men för några dagar sedan så monterade jag även upp en bokhylla i hallen och placerade ett gäng matchande böcker ovanpå, i färgtoner som skulle få Jack White att mystiskt smälta in i intet om han fick för sig att ställa sig rakt framför. Längst upp; hushållets skyddshelgon - Chris the Ninja Pirate.


Andra bloggar om: , , , , , ,

Nu är det sådär bra igen (78 > 76)

Södertälje har 55 poäng efter dagens 1-1 mot Timrå, och parkerar därmed på 11:e plats i tabellen. Det är ingen trevlig plats att ligga på, för då hamnar man i Kvalserien efter 55 omgångar. Och där vill inget Elitserielag vara. Ty Kvalserien är Helvetet på hockeyjorden. Men det visste ni väl ändå ... ? Hursomhelst, skulle de (Södertälje) - mot förmodan - lyckas vinna samtliga kvarvarande matcher, så kan de som mest skrapa ihop 76 poäng. Än sen då? Jo, vi (Skellefteå åsyftas nu, men det visste ni ju också ... ? Försök hänga med lite nu) vann borta mot Färjestad idag. Och vi har därmed skrapat ihop 78 poäng totalt denna säsong. Frågan kvarstår: Än sen då? Jo; 78 > 76. Vi kan inte hamna i Kvalserien längre, hur kasst vi än avslutar säsongen! Ett streck mindre att tänka på! Nu är det topp fyra efter 55 omgångar som gäller! Nu ska jag sova! Gott, dessutom!Andra bloggar om: , , , , ,

Fusion cuisine (fyllebloggande)

Inlägget är skrivet under alkoholpåverkan.

Funderar på att starta en restaurang. Den ska servera tysk/kinesisk mat. Den ska givetvis heta Die Mauer. För murarnas skull. Plural där. Halt, här får ingen passera. Här kommer ingen förbi. Huvudrätt: Wokad bratwurst med sauerbambu. Efterrätt: Friterad schwarzwaldtårta med inlagda mandarinklyftor och vaniljglass. Försök äta den skiten med pinnar, du. Ha. Kommer slå stort. Kommer bli större än Citygross.

Nu ska jag sova. Här är mina åtta timmars nattsömns soundtrack. Vi skulle få leva här.
Och det får vi ju.
Andra bloggar om:

Jävla ateister ...


It Makes Sense If Leave Out Logic
Hittad på Friends of Irony


Salivering (might as well jump)

Den här listan med låtar från kommande Guitar Hero: Van Halen, får det att ansamlas någon form av transparent vätska i min munhåla. Sväljer jag inte ner den, så börjar det rinna ut vid mungiporna. Mycket märkligt. Inget Sammy Hagar-skräp, bara Lee Roth. Och jo, det är visst en liten Queen-låt där mitt i allt också. Tänka sig. Ge mig.
Andra bloggar om: spel, tv-spel, musik, rock, guitar hero, queen, van halen

Fredagskvällens soundtrack
Fast det här var kanske bättre. Kanske.

Skickligt

Hemma efter ännu en arbetsdag plus en liten tur på stan efteråt. Hungrig, för jobbar man halvdag så har man ingen schemalagd lunch. Sätter mig ned i soffan med en bit bröd och lite pålägg. Sugen på en god äggmacka. Byter kanal från Animal Planet till Vh1 med ena handen, samtidigt som jag knäcker ett kokt ägg med den andra. De visar en 30 seconds to mars-video, och min andra hand blir plötsligt kladdig. Och det hade verkligen ingenting med Jared Leto att göra. Jag tittar ned på vardagsrumsbordet, och ordet "skickligt" hinner rusa genom samtliga synapser i hjärnan innan jag ens hunnit registrera vad som egentligen hänt.Fotnot: Ett bra sätt att ta reda på om ett ägg är kokt eller ej på, är att snurra det på en plan yta. Snurrar det snabbt, så är innehållet rimligtvis fast, och således är ägget kokt. Snurrar det långsamt, så är innehållet flytande, och du kan då dra slutsatsen att ägget är okokt/rått. Ett annat sätt att särskilja kokta ägg från okokta dito, är att vara vaken nog för att komma ihåg att korgen med okokta ägg innehåller just okokta ägg, och att sidofacket i kylskåpsdörren där kokta ägg brukar ligga, vanligtvis är fyllt med kokta ägg.

Nu måste jag snabbt undanröja alla bevis innan M kommer hem, hejdå!Andra bloggar om:
, ,

Match made in Korpilombolo (och det är långt bort)

It just ... wasn't meant to be.

Vilket kanske är lika bra. Vem har sandaler i februari liksom?
(Det finns inget (bra) svar på den frågan; försök inte ens)


Andra bloggar om:

Röntgenpersonal är ljusskygga varelser

Häromdagen satt jag vid köksbordet och åt lunch i godan ro, när så plötsligt ... AAAARGHH!Fast detta var ju som sagt häromdagen. Idag är det mulet, och det har kommit nästan en decimeter snö. En decimeter. Stäng skolorna, ställ in tågen, avboka alla planerade operationer; nu är det kaos.

Relaterad läsning.

Andra bloggar om: ,

Dra lärdom


Underskatta. Aldrig.
Paltkoma.