Det tar aldrig slut (ljuset i slutet av tunneln är antagligen en jävla Top Model-repris)

Jag skrev: Ballongdilatation
OpenOffice rättstavningsfunktion: Menade du 'tunnelbanestation'?

Jag skrev även: Kärlruptur
OpenOffice rättstavningsfunktion: Menade du 'kärleksgud'?

Och det är ungefär nu som jag inser att jag antagligen gör bäst i att lägga ner hela grejen med att kontrollera min stavnign (obs; medvetet stavfels-humor) och helt enkelt förlita mig på mina ögon och muskelminnet i mina fingrar istället. Eller kanske menade jag 'kärleksgud' ändå ... ?


Tillägg, 13:50
Jag skrev:
Kolesterol
OpenOffice:
Menade du kanske 'högskolestudier'?

Ridå.Andra bloggar om:
, , ,
ichlo pichlo ......

Recension: Kenny Begins


Star Wars möter Liftarens Guide till Galaxen möter Runar Sögaard, på ett ungefär. Med en gnutta av känslan som infinner sig när man läser Svålhålet av Mikael Niemi. Inte årets intelligentaste film kanske. Men antagligen en av de charmigaste. Kan väl sammanfattas som en ärketönts förvandling till antihjälte. Johan Rheborg är suverän, och birollsgalleriet (Brasse Brännström, Sissela Kyle, Björn Gustafsson, Pernilla August, Johan Glans, m.fl.)  är klockrent. Och tja, jag skrattade i alla fall. Sen vet jag inte om det kanske säger mer om mig än om filmen i sig. Malena Janson
SvD sammanfattar det kanske bäst; "en barnfilm för vuxna pojkar". Den var klart värd biljettpriset i varje fall.

Mitt betyg: 7/10. Bästa svenska filmen sen ... jaa, du ... länge.


Andra recensioner:
Konsensus där, således.Strax dags för Earth Hour förresten. Jag kör givetvis hardcore-versionen och passar på att frosta av frysen samtidigt.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Tenta om några minuter

MMS

Ah, de sista ljuva minuterna innan tentan börjar. Tentavaktens klackar ekar i korridoren utanför. Uppladdningen inför tentan har varit i det närmsta perfekt. Stördes lite av en skum, svensk filmatisering av "Gullivers resa till Lilleputtarnas land" utan sammanhängande handling igår kväll (se bild), men det gick tack mig lov över. Nu jävlar, alla rätt eller gå under.


En till

Jag skrev: Marmorgolv
Firefox rättstavningsprogram: Menade du 'sommarmorgon'?

Nej, det gjorde jag inte. Men jag önskar att jag gjorde det. Så, tack.Andra bloggar om:
, , ,

Jaha ja ... (Rättstavning #2331)

Jag skrev: Toalettstolsliknande.
Firefox rättstavningsprogram: Menade du 'Domstolsförhandling'?

Jag ger upp. Jag gör fan i mig det. Detta var droppen.Andra bloggar om:
,

Dagens fråga

En fundering som växt fram under dagen, och som jag inte riktigt lyckats släppa, är denna: Vem i helvete behöver fem moppskaft?


Hur är det meningen att jag som konsument ska reagera på detta? "Jomen, jag moppar ju ganska frejdigt och våldsamt, och moppskaften slits rätt snabbt för mig, så det är väl bara att slå till, så har jag moppskaft så jag klarar mig året ut" ... ? Eller ska jag gå ihop med fyra bekanta och skramla ihop litegrann, så att vi betalar två kronor var för att kunna vårstäda ordentligt?

Två moppskaft är för mig mer än en livstidsförbrukning.

Förutsatt att de inte är av skitkvalitet och går sönder lätt, då. Varpå jag antagligen skulle sluta moppa golvet och helt enkelt flytta när det började bli för skitigt. En sak är dock säker. Hade det varit 1992, mitt i ninjasköldpaddevågen som då rådde, så hade jag lätt bunkrat upp. Bättre vapenreplika än ett moppskaft får man leta efter. Fast jag var ju å andra sidan alltid Raphael, och inte Donatello ... Hmm ...

Fan, känner mig som
Andy Rooney nu. Och det är ingen bekväm känsla.

Över, under och definitivt ut.Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Abstinens om 3, 2, 1 ...

MMS

Det här är alltid den värsta stunden på året. När det är som allra längst till nästa hockeysäsong. Men det är trevligare att åka ut i en semifinal än att sluta trea i kvalserien i alla fall. Jag kan inte undvika att tänka på ifall matchserien mot FBK sett annorlunda ut om Jimmie Ericsson satt det där vidöppna läget i första matchen... Inte nödvändigtvis MYCKET annorlunda, men ändå. Pinsamma 0-6-matcher hade kanske slutat som småsnopna 2-3-förluster istället. Tur att nollan åtminstone spräcktes till slut. Annars hade denna sommar blivit totalt outhärdlig... (Nu blir den bara skitjobbig)


Pissdag

MMS

Allt gick galet igår. En klassisk pissdag, där världen gick i total otakt med mig. Ev vice versa. Majoriteten av denna otakt är belagd med sekretess, men ni får helt enkelt lov att tro mig när jag säger att såväl patienter som läkare var asjobbiga. På väg hem blev dagen knappast bättre. De vanliga kassarna var slut på kvantum, så jag var tvungen att köpa en Bois-påse. Säkerligen inget fel på Bois, problemet var väl snarare att folk som såg mig med min påse på väg hem trodde att jag bryr mig om fotboll. Det kan jag nu å det grövsta dementera. Det är inte så att jag är HELT ointresserad. Det är bara det att jag hellre rensar avloppet i duschen och använder allt hår jag hittar där som lösskägg, än genomlider en hel fotbollsmatch.


Precis innan jag skulle somna ...

MMS

Hon: Du är en utter baby, du är en utter (Gapskratt).
Jag: .....

 


1747 timmar ...

Om lite drygt 1747 timmar så är jag färdigutbildad och redo för arbetsmarknaden ... Men vem räknar väl? Inte för att jag är less på att leva på existensminimum, inte alls. Det är faktiskt rätt mysigt att fönstershoppa. På Lidl ...... Följande skivor kommer att inskaffas i samma sekund som första lönen landar på kontot:

Snart dags att komplettera Queensamlingen litegrann, med andra ord. Grämer mig lite över Star Fleet Project-skivan för övrigt. Den verkar inte finnas ens på Amazon nu, förutom i LP-format. Såg den i en skivaffär på Gamla Brogatan i Stockholm, det måste vara fem år sedan nu. Och jag köpte den inte! Måste haft solsting den dagen. Affären finns inte längre kvar, och Stockholm ligger ändå så jävla avsides nu så egentligen gör det skit samma.

1746 timmar och 7 minuter nu ...


Andra bloggar om: , , , , ,
w00t. ah ... ha ha ... ?

Nattens soundtrack

Ut genom väggarna och in i alla andra levande. Betongmembran.


Hon: Vill du äta fågel, fisk eller mittemellan på måndag?
Jag: Jag vet inte.
Hon: Jo, det vet du.
Jag: Fisk.
Hon: ... Fisk???


Andra bloggar om:
, ,

Insikt

Höll på att lägga till "(...) en måndagsmorgon" i rubriken, innan jag kom på att det faktiskt är fredag idag. Viss skillnad, säger de som förstår sig på sånt. Det vill säga de som har s.k. ledig tid. Hur som helst, insikten är följande: För att slippa hålla på och fippla med mp3-spelaren i tid och otid för att den slumpar fram dåliga låtar, lägg enbart in hela Queens diskografi, och du behöver inte byta låt en enda gång!

Livet är bra idag. Solsken ute, och jag är på ypperligt plugghumör. Och jag har som sagt Queen i lurarna. Att FBK avgör med 14 sekunder kvar och Jimmie Ericsson missar öppet mål har jag helt förträngt. Bäst så. Andra bloggar om:
, , ,

Färjestads BK"Ett Färjestadsmål hänger i luften" /Kommentator på CANAL+

Tack bloggläsare för påminnelsen om att jag faktiskt orkat blogga om Färjestad vid
ett tidigare tillfälle. 2007-04-02, när bloggen knappt var mer än ett spädbarn ens en gång.Andra bloggar om: , , , ,

Världens bästa dagen efter

Det blev väl ungefär fyra timmars sömn i natt, men ändå inga tunga ben eller ögonlock idag; tvärtom, snarare. Dagens soundtrack är givetvis denna (vad annars?), dagens bästa krönika står Lasse Anrell för, och dagens bästa bild hittade jag här:

"Nu ska silver bli guld för Linköping"

Min hjärna vågar fortfarande inte riktigt lita på att det här faktiskt är på riktigt. Inte efter så många hundår av Kvalseriemissar och skitmatcher mot storklubbar som Vallentuna, Vännäs och Teg. Observera för övrigt att Renberg pekar med långfingret.


Andra bloggar om: , , , , ,

Hockey (Det här är hockey)

22:53 Okej. Okej. Andas. Övertidsperiod två slut, isen spolas inför fortsatt sudden death-spel. Andas igen. Hade jag inte redan magsår, så har jag det nog nu. Och med så mycket adrenalin som pumpar genom kroppen just nu, lär jag inte kunna sova på hela natten. Kanske inte ens imorgon natt.

Fortsättning följer, om jag inte tuppat av innan dess.

23:14 Oj. Oj. För en gångs skull finner jag inte ord. Kanske finns det inga ord. Herrejävlar. Vi är i semifinal. Jag har inte blinkat på snart sju minuter. Jag måste sova. Jag kommer inte kunna sova. Jag vill inte sova. Var ligger närmsta fontän?
Andra bloggar om:
, , ,

Nästa fas i livet

Jag har trätt in i en ny fas i livet. Jag har skaffat ett par stödstrumpor. Fast det allra skönaste med dem är att ta av sig dem, så jag är osäker på om det verkligen räknas. När jag har dem på, så skapas en väldigt tydlig gräns för var jag upphör och omvärlden tar vid. Och det är ju inte heller så bekvämt, även om det underlättar. Nu börjar tredje perioden, hej då.

Fototriss: Spegelbilder

EXTRA EXTRA! XRob gör efterlängtad comeback efter virusavbrott! Nu fungerar allt utom ljudkortet! Read all about it!

Veckans tema på fototriss är
spegelbilder. Bild 1 föreställer några skruvar. Med tillhörande spegelbilder då, givetvis. Togs i februari 2003, för inte mindre än sex flyttlass sedan. Samma digitalkamera då som nu. Bild 2; "Self". Och bild 3 visar på sköldpaddans sanna natur. Han hyser ingen större kärlek till strålkastarnas sken, utan vill väl helst leva en enkel och tillbakadragen (indragen?) tillvaro.
Andra bloggar om: , , ,

Hasta la XP, Home Edition

MMS

Det tar sig. Viruset progredierade till en början och satte ljud, brandvägg, bakgrund och aktivitetshanterare(!) ur spel. Cd-läsaren vaknade dock till liv efter några smärre ingrepp i en registerfil. Den kapsejsade routern kringgicks genom att datorn helt sonika flyttades ut till nätverksuttaget i hallen (Det är som att vara ute på campingtripp! Rekommenderas!) Och hårddisken på vilken viruset gjort sig hemmastadd, håller i skrivandets stund på att formateras om till oigenkännlighet. Jag vet vad ni tänker; vilket alldeles, alldeles underbart sätt att spendera en fredagskväll på.


Gilla läget

MMS

Dagen blir bara bättre. Utöver den kraschade datorn, och det faktum att jag precis fått igen en tenta som jag hade ett litet, litet slarvfel på (man var så klart tvungen att ha alla rätt för att få godkänt), så sitter jag nu på en ersättningsbuss med destination Kävlinge. Att lyckas ta sig hem från Lund kan vara oväntat svårt ibland, uppenbarligen. "Olycka", är den officiella förklaringen. Jag var tvungen att förtära en avskyvärd baguette från Pressbyrån för att tysta en frenetiskt kurrande mage. "Köttbullar", sades den bland annat innehålla. Och nu kom en hund och lade sig över mina fötter. Jag är allergisk mot pälsdjur, bör tilläggas. Saknas bara att bussen kör i diket eller att sambon blir på smällen, så vore väl dagen i det närmsta komplett ... Det slog mig precis att det är fredag den 13:e idag. Sammanträffande? Nej, nu ska jag sitta i denna överfulla + kokheta buss och njuta ett tag över att jag aldrig tycks ta mig hem idag. Hem till min trasiga dator ... XOXO/Gnällspiken


Små, små svarta änglar

MMS

Fortfarande virus. Att beställa en dator inkl windows innebär visst inte per automatik att en skiva med windows medföljer. Och även om jag haft en sådan, så har cd-läsaren lagt av. Nåt tjafs om skadade drivrutiner. Datorn mörkar det hela och låtsas som att läsaren inte ens existerar. Och då även diskettstation saknas, och routern blivit osynlig för datorn den också, ser det lite mörkt ut för stunden. Nästa steg: Att få tag på nya drivrutiner till cd-läsaren, via ett Internet som jag inte har någon kontakt med. Och få in dessa på datorn, via en icke fungerande cd-läsare eller icke existerande diskettstation. Kanske via mp3-spelaren skulle fungera... ? Detta kommer bli en alldeles förträfflig dag. Det känner jag på mig (obs; sarkasm)


Sjukskriven (ännu mer blod)

MMS

Symtom: Svidande känsla kring vänster tumbas, lokalt perforerad hudkostym, väldigt lindrig blödning. Diagnos: Paper cut, grad 3. Behandling: Sjukskrivning resten av dagen, undvika citrusfrukt, chili samt handsprit.


Blod & trojaner. En helt ovanlig måndag.

MMS

Jag har aldrig sett så mycket (mänskligt) blod tidigare, som jag har sett idag. Antagligen inte ens sammanlagt i hela mitt liv. Nu ska jag hem och DUSCHA. Har förresten en sån där trojansk pryl i datorn för tillfället, så räkna inte med alltför mycket bloggande ikväll. Fast så lite som jag bloggat på sista tiden, lär väl era förväntningar knappast vara direkt skyhögt ställda på den fronten? :-) (Jag får sätta en smiley där, ty jag skriver detta via mobilen. T9-ordlistan ville inte skriva 'smiley' utan insisterade å det grövsta på att skriva 'rögle' istället ... Kanske borde viruskolla mobilen också?)


Fototriss: Färgkontraster

Veckans tema på Fototriss är färgkontraster (och inte kontrast som jag är van vid att använda ordet). Och då dagen i övrigt bjuder på regn och blåst, så får det lov att bli tre bilder ur arkivet. Bild 1 föreställer ... ett par färgglada ben, mot en betydligt mindre färgglad skånsk vintertrottoar. Bild 2 är min musmatta. Och bild 3 gör mig mest hungrig. Oh, och den är kontrastrik, med hänseende på färginnehållet.
Andra bloggar om: , ,

Tillitsproblem

Jag litar inte riktigt på jäst. När jag bakar och tvingas använda jäst, så får jag alltid en stor, hård knut i magen. Kommer det att börja jäsa den här gången, eller kommer det att strunta i det? Jag har blivit besviken förr, om man säger så.

Jag vet att jästen aldrig får bli varmare än ~45° (förutsatt att det inte är torrjäst, men vem fan använder sånt tjafs), att man ska lösa upp jästen i vätska som är fingervarm (37-38°), samt att den optimala temperaturen för degens jäsning sen är 20-25°. Och tro mig, ingen är petigare med temperaturerna än vad jag är. Men likförbannat så jävlas jästen med mig ibland. Tur att det finns färdigt bröd att köpa, säger jag bara. Kanske den bästa affärsidén någonsin.

Det är söndag idag, sägs det. Vad kan man tänkas hitta på för att roa sig en blåsig, regning dag som denna ... ?


(hittad på pictureisunrelated.com)


Andra bloggar om: , , , , ,

Schlager, ett inlägg om

Schlager is a style of music that is prevalent in Central and Northern Europe, in particular Sweden, Switzerland, Austria and Germany, but also to a lesser extent in Baltic States, France, Belgium and the Netherlands. Och så går man upp en tonart i sista refrängen, och alla blir nöjda och glada. Varenda gång. Viss redigering kan ha gjorts i bilden nedan, det är ingenting som jag tänker vare sig bekräfta eller dementera i nuläget.

SchlagerAndra bloggar om:
, , , , ,

Femman, för fan ...

MMS

Femman har slutat visa Vänner på morgnarna. Nu visar de visst AFV istället. Life, as I know it, is over. Dramaqueen out.


Föreläsningskludd (Återkomsten): Bifurcatio aortae

1½ vecka med teori innan jag ska ut på praktik igen från och med imorgon. Många seminarier, tentor och prekliniska övningar har det blivit. Men även en och annan föreläsning. Varpå såna här små figurer passar på att komma till världen ... Är det för tidigt för att gå och lägga sig ännu?

Anatomy - Aorta

Anatomy - Humerus, Ulna, Radius, Femur, Tibia, Fibula, Patella


Andra bloggar om:
, , , , ,

Dröm #18 - Multipelt njursyndrom

Det finns inget som heter multipelt njursyndrom. I verkligheten.

I mina drömmar i förrgår natt så fanns det. Till råga på allt så led jag av det.

Första märkbara symtomet brukar vara att buken sväller upp, samt att kroppen samtidigt börjar producera extrema mängder urin. Således blir man snabbt kraftigt dehydrerad, varpå man behöver läggas in på sjukhus, där syndromet upptäcks. Vanligtvis med hjälp av ultraljud, men det kan givetvis även upptäckas med MR, CT eller vid en vanlig urografiundersökning. Vad som sker i kroppen, är att samtliga stamceller får kollektivt fnatt, och får för sig att kroppen behöver ett extra par njurar. Och ännu ett. Och ännu ett.

Och ännu ett. (Och så vidare).

Sannolikheten för att det ska inträffa är försvinnande liten, som ni säkert förstår. Men den existerar i högsta grad, det kan jag försäkra er om. Behandlingen går ut på att man helt enkelt får uppsöka läkarvård fyra-fem gånger om året för att donera bort ett helt drös med njurar. Man är således en stor tillgång för sjukvården, som ju skriker efter donatorer.

Min upplevelse av det hela kan med lätthet beskrivas som relativt otrevlig. Symtomen dök upp mitt i natten, och jag fick ila iväg till närmsta akutmottagning, som låg i Uppsala. Skåne med omnejd var nämligen stängt denna natt, visade det sig. Något om att folk skulle äta svartsoppa, gås och eblakaga.

Och då har man verkligen inte tid för sjuka exilnorrlänningar.

Väl i Uppsala (ni kan ju föreställa er att sitta på ett tåg i sex timmar med en blåsa som fyller sig till bristningsgränsen på strax under tre minuter) så märker jag att det är en bekant till mig som är läkare. Eller läkare och läkare, läkarstuderande kanske är en mera korrekt benämning. Ensam tjänstgörande på hela avdelningen. Såklart.

Hon dukar upp för en akut transplantation. En kylväska med lite is i och ett par handskar var visst allt hon behövde. Med anatomibok i ena handen, och en skalpell - vars sterilitet kan och bör ifrågasättas - i den andra, gör hon sig redo att lägga ett första snitt. Hennes händer darrar noterbart.

Jag hindrar henne. Påpekar att jag gärna skulle vilja mottaga någon form av bedövning innan ingreppet. Gärna full anestesi om möjligheten finns.

 - Men ... Bedövning? ... Du jobbar ju inom vården??, svarar hon.

Varpå hon sticker in skalpellen rakt i magen på mig, och jag vaknar.Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sneak peek material after all

Observerar sent omsider att de där förstasidorna som undertecknad betraktade som "triviala" så till den grad att han skämdes en smula över att han besvärade sina läsare med åsynen av dem, uppenbarligen ansågs vara värdiga att publiceras på den eminenta bloggen Tjuvtittat.

Av allt att döma så vet folk något som jag inte vet. Eller så är det tvärtom, beroende på hur mycket gudskomplex jag har för tillfället. Observera dock att jag var först. Det är väldigt, väldigt viktigt att lägga märke till den lilla detaljen. 9313 minuter före, för att vara exakt. Men vem räknar väl ... ?

På tal om det; 95 dagar kvar med näsan i en bok nu ...

Nej om man skulle ta och plugga lite istället?
Har ju ändå en sån där tenta imorgon bitti ...Andra bloggar om: , , , , , ,

Solkompis

Det här är min lilla solkompis. Jag kallar honom Solkompis. Han gör inte så mycket. Tystlåten. Nöjd med livet. Han blir glad och vickar på huvudet när solen skiner, i vad som närmast kan beskrivas som en nätt liten sidledes-headbang. Nu är han förvisso alltid glad. Men när solen skiner är han extra glad. Nästan lite sprallig. Då brukar jag ropa till honom; "Är du glad nu, Solkompis?"

Men han svarar aldrig.

Han bara sitter där under sin orkidé och vickar på huvudet. Och han är lycklig.
Andra bloggar om:

That's right; the 'Ferdinand' ending. Legendary.

Topp 10: Män som (antagligen) hatar kvinnor

 1. Jack Uppskäraren1
 2. Ike Turner2
 3. Bobby Brown3
 4. Robert Pickton4
 5. Otto Weininger5
 6. Pierre-Joseph Proudhon6
 7. Auguste Forel7
 8. Helge Fossmo8
 9. Männen som knåpade ihop Bibeln9
 10. James Bond / Charlie Harper10
Bubblare:
 • Josef Fritzl11
 • Papa Dee12

Fotnötter:
1 Seriemördare av prostituerade kvinnor 1888
2, 3 Kvinnomisshandlare av rang
4 Styckmördare av inte mindre än
49 kvinnor
5 Skrev 1903 att ”the disposition for and inclination to prostitution is as organic in woman as is the capacity for motherhood.”
6 Skrev 1858 att “women does not at all dislike to be treated a bit violently, or even to be raped.”
7 Skrev 1906 att "it is notorious that many women like to be beaten by their husbands, and are not content unless this is done."
8 Ansvarig för uppmärksammad härva involverandes gott om älskarinnor och hustrumord.
9 "Din man skall du åtrå, och han skall råda över dig" (1 Mosebok 3:16), "Om två män råkar i slagsmål och den enes hustru skyndar till för att hjälpa sin man och sträcker ut handen och griper tag om könet på den som slår hennes make, skall du utan förskoning hugga av hennes hand" (5 Mosebok 25:11), "Kvinnan ska alltid ta emot undervisning i stillhet och alltid underordna sig" (1 Timotheosbrevet 2:11), och så vidare.
10 Ett par sociopater som finner nöje i att behandla kvinnor som engångsförpackningar för sädesvätska. Behöver förvisso inte tyda på regelrätt hat, men det vittnar i varje fall knappast om att herrarna hyser någon som helst respekt för kvinnor.
11 Internationell poster boy för incest, våldtäkt, misshandel, fridskränkning och olaga frihetsberövande.
12 Kvinnomisshandel eller ej? Fan vet.

Manshat är givetvis precis lika illa (jag syftar här på exempelvis Gudrun "svenska män är talibaner" Schyman, Ireen "män är djur" von Wachenfeldt och dylika stora tänkare). Dock tycks inte manshatet ha en lika lång och väldokumenterad historia som kvinnohatet. Sen antar jag att man kan diskutera varför en man som dödat (uppskattningsvis) fem kvinnor förtjänar att ligga ovanför en man som bragt 49 kvinnor om livet. Men placeringarna får kanske tas med en nypa salt eller två. Och hur rangordnar man egentligen ett subjektivt begrepp som hat?Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,