Bilar

Firefox rättstavningsprogram ville precis skriva om Mercury till Mercedes och Caballé till Cabriolet. Nu ska jag sova, och inte drömma om solkiga oljefilter och kromglänsande penisförlängare.

Minnesanteckning

Note to self: E.T. var en utomjording, inte en hund. Filmen är mycket lättare att hänga med i om du inte förväxlar honom med Old Yeller eller Lassie hela tiden.

Lögn


Dagens soundtrack ...

... är denna. Den här dagen är officiellt en skitdag, för övrigt.

The world is broken
Halo's fail to glisten
You try to make a difference
But no one wants to listen

1695

Försök svepa era sköra förstånd kring realiteten att detta är mitt 1695:e inlägg. Jag tänkte bara fråga, lite lagom världsfrånvänt, angående den där finanskrisen ... Pågår den fortfarande där ute? Eller tar den en välbehövlig paus under julhandeln? Flyttade den till varmare breddgrader? Hej, jag lever i en jävla bubbla.
Ang. att Hockekväll på SVT2 startade 11 sekunder för sent:

Jag: Hade det där varit jag, så hade jag sparkat mig själv. Hårt. Och länge.
Hon: ...
Jag: Fast hur kan en spark vara länge? Det är väl ändå en ganska momentan handling?
Hon: ...
Jag: Jaja, tyst nu, nu ska jag kolla på hockey.
Hon: ...

19 år (empty spaces; what are we living for?)

19 år är en lång tid. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig, på ett eller annat vis. Men så är jag å andra sidan knäpp också. Snön passade på att hitta till Helsingborg under natten. Idag lyssnar vi således på A winter's tale. Och In my defence borde vara obligatorisk en dag som denna.

Iväg till jobbet med mig nu; on with the show.


1946.09.05 - 1991.11.24


Andra bloggar om: freddie mercury, queen, snö

Gammal skåpmat

Det var bättre förr. Och just därför, så har jag nu gjort det lite lättare för er att hitta till mina äldre inlägg. Detta genom att lägga upp arkivlänkar i kolumnen till vänster på startsidan. En länk för varje månad sedan starten januari -07.

Vill du nu till exempel läsa vad jag i
oktober 2007 tyckte att Skandinavien påminde om (Rätt svar: En björn, en krokodil, samt en uppskattningsvis 180 mil lång penis), så är det bara att klicka på den länken. Eller vill du veta hur det känns att inte bli hörd av två döva kvinnor ombord ett Öresundståg, klickar du på länken till juli 2009.

Du kan glömma dina ensamma stunder. Du kan lita på teknikens under.

(Obs, detta inlägg är sannolikt resultatet av det klassiska glappet mellan en brinnande önskan att vara produktiv, och den totala bristen på saker att säga. Ett vanligt fenomen i bloggkretsar. Se det som utfyllnad, som jag är säker på att Elvis Presley måste ha uttryckt sig vid mer än ett tillfälle mot slutet av hans liv. Sannolikt sa även Gud det, när Han fick för sig att skapa maneterna.)

Andra bloggar om: , , ,

Jämnt flöde

[...]

Jämnt flöde; tankarna anländer som fjärilar
Han vet inte så han jagar bort dem
En dag kommer han att börja leva sitt liv igen
Viskande händer leder försiktigt bort honom
Bort honom, bort honom

Yeah

Wooh

Ah, yeah

(Fuck your money)

/Gitarrsolo/

[...]
Andra bloggar om: pearl jam

Improviserad önskelista, 2010

Folk har i sedvanlig ordning börjat fråga. Vilket kanske är brukligt för denna tiden på året. Som vanligt så önskar jag mig inget särskilt - vilket folk generellt redan vet om - men jag plitar pliktskyldigt ned några punkter för att ha något att åtminstone hänvisa till. En snabb överblick över mitt nuvarande habegär.
1 Böcker. Canvasdukar. Något anatomirelaterat. Att fler uppmärksammar min Coca-Cola-fria decembertradition.


Tillägg - Böcker som just nu ligger högt upp på önskelistan:

Andra bloggar om: , ,

Tankehål

 

Det är så lätt att fastna djupt nere i ett tankehål. Jag tänker till exempel på björndjur. Och så tänker jag plötslig på mig själv när jag tänker på björndjur. Och rätt var det är så tänker jag på mig själv när jag tänker på mig själv när jag tänker på björndjur. Och av bara farten så tänker jag på mig själv när jag tänker på mig själv när jag tänker på mig själv när jag tänker på björndjur. Sådär kan det fortgå ett bra tag, och till slut så vet jag att det enda sättet att ta sig ur det är att somna och sova sig upp till ytan igen.

Skitjobbigt.

Hursom helst så har jag varit så uttråkad idag att jag gjorde en 70-talsplaylist också. Spotify motarbetade mig dock lite genom att obligatoriska 70-talsband som Led Zeppelin och Pink Floyd inte finns där. Existerar inte. Poff, ett stor jävla krater mitt i musikhistorien. Här är i alla fall hela samlingen för den som är intresserad, totalt 36 timmar musik än så länge:
Får väl bygga ut det med 60- eller 00-tal nästa gång jag har tråkigt.Andra bloggar om: musik, spotify, 70-tal, 80-tal, 90-tal, retro, nostalgi, historia, spellistor, listor

18 timmar

Generellt så är jag en understimulerad människa. Jag arbetar för närvarande med en hypotes som gör gällande att det har med en osedvanligt välutvecklad simultankapacitet att göra, men det är en helt annan envägskommunikativ diskussion. Ett s. k. sidospår. Implikationen av detta karaktärsdrag är dock att jag gräver ned mig i diverse oväsentliga projekt i syfte att trötta ut hjärnan tillräckligt så att jag kan sova ordentligt senare. Och jag ska inte ljuga, ibland försöker jag bara få min lediga tid att gå så att jag kan tillåtas gå och jobba igen. Att träffa patienter är nämligen ett alldeles förträffligt tidsfördriv.

Det jag vill ha sagt med detta till synes irrelevanta raljerande, är att jag sammanställt ett par nya Spotifyspellistor nu. En som på exemplariskt manér avhandlar 80-talet (Relax!) och som kan
hittas här, samt en som vidlyftigt sammanfattar allt som var bra med 90-talet (Snap!). Den kan du med fördel avnjuta här. Varsågod, betrakta dig härmed som privilegierad som fått ta del av (en del av) frukten av min hjärnas hyperaktiva nycker.

Over and out, and onwards to new derangements.
Andra bloggar om: musik, 80-tal, 90-tal, retro, nostalgi

En dag

En dag utan ibuprofen, paracetamol, diklofenak, benzydamin, bromhexin och varför inte några koppar citronte, är en dag utan solsken.

Fototriss: Cool

Veckans tema på Fototriss är Cool. Lagom brett och bra.

Bild 1 är från en vinterpromenad i Bromölla. Coolare taggtråd får man sannolikt leta länge efter. Bild 2 är från senaste flytten. I ett uttråkat ögonblick uppstod en kokett liten snögubbe på fönsterblecket, som iskallt och helt utan höjdskräck står och spanar ut över torget nedanför. Bild 3 är från tidigare i höst när jag var i Australien på kongress med jobbet. Efter att jag - med mer eller mindre is i magen - hållit ett 13 minuters föredrag om stråldoser och ländryggar, slappnade jag av med en kall öl på stranden. Förträffligt land, det där. Och ett intressant koncept förresten, att åka 35 timmar (enkel väg) för att prata i 13 minuter.
När det går mot kallare tider och det börjar vara dags att drabbas av den årliga julklappspaniken, kanske coolstuffs julklappsgenerator kan vara ett hett tips?


Andra bloggar om: , , ,

Starkt

Kryddstark mat inmundigas i syfte att driva de onda förkylningsandarna på flykten. Jag sitter efter avslutad måltid med munnen formad som en fågelholk. Kunde lika gärna varit ett av hålen i ett biljardbord eller för all del mynningen på ett avgasrör, men det känns som att fågelholk är en mera vedertagen metafor. Jag hade ätit pekingsoppa och friterade revben med kryddstark sås från Restaurang Panda, utifall att vetskapen om det berikar ditt liv på något sätt.

Hon: Var det starkt?
Jag: It feels like a radioactive grizzly bear just farted in my mouth!
Hon: ......Andra bloggar om: relationer

Varför

Varför vara frisk när man har långhelg? Dunderförkyld. Och vi som skulle på zombiemaraton på Dunkers idag. Pyttsan. Ja ja. Att snyta sig om och om igen är väl också en form av survival horror.

Några sanningens ord om livet i lägre medelklassen

"Det finns inga bättre tider, bara bättre breddgrader, dygnsrytmer, modetrender och fler roliga sätt att blanda drinkar på" /Undertecknad för 10 minuter sedan, avd. Sanningen gör ont iblandAndra bloggar om:
, ,