After work

Stannade på en liten after work efter jobbet (... jag är medveten om att after work betyder just efter jobb). Drack kanske en öl för mycket. Kanske till och med två. Framför mig i tåget sitter två kvinnor på varsin sida av mittgången. De talar teckenspråk med varandra. Högtalarsystemet gör gällande att nästa uppehåll är Landskrona. Och där bor ju jag. Så jag reser mig upp. Och hör till min förskräckelse mina läppar häva ifrån sig:

Jag: Ni talar väldigt tyst, vet ni det?

De fortsätter prata teckenspråk med varandra.
Precis som om de inte ens hört mig. Värsta dissen liksom.

Ett soundtrack till soundtrack, till kvällen


Här, för de som har Spotify. Här, för alla andra. Dröm sött.Andra bloggar om:
Zzzzz.

C-reaktivt protein

 


CRP är ett akutfasprotein, vars nivåer ökar ordentligt under en inflammatorisk process i kroppen. Det används därför som en biomarkör för att påvisa inflammation(er). Koncentrationen CRP korrelerar då med sjukdomsstadium (samt effekten av eventuell behandling). Det är även en (mycket användbar) förkortning för Chicken, Rice and Peanuts. A.k.a. morgondagens lunch.


Andra bloggar om: röntgen, lunch, mat

Lila, som i färgen

En väldigt (väldigt) ung patient har sin pappa med sig inne på undersökningsrummet. Pappan ska ta på sig ett blyförkläde. Ett sånt där som skyddar mot strålning. Det finns ett grönt och ett lila förkläde att välja mellan.

Jag: Vill du ha grönt eller lila?
Han: Grönt, tack.
Jag: Bra! Lila känns ju såå 2008 på nåt sätt, tycker du inte?

Han tittar på mig som om han aldrig sett en dummare människa förut. Vilket han eventuellt kanske inte har. Beroende på hur man nu väljer att
definiera dumhet. I varje fall så kände jag mig lite dum. Vad kan väl jag om mode liksom?

Andra bloggar om: , , , , ,

Sova nu (?)

Ska upp och jobba alldeles för snart, tänkte bara meddela att jag är precis lika lycklig inatt som efter konserten förra veckan. Och den här gången hann jag med det sista tåget från Malmö dessutom. Inte helt fel. Kvällens setlist:
That Was Just Your Life
The End Of The Line
Ride The Lightning (Yes!)
The Memory Remains (Yess!!)
One
Broken, Beat And Scarred
Leper Messiah (YES!!!)
Sad But True
No Leaf Clover (Yes!!)
Suicide and Redemption
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Dyers Eve (YES!!)
Nothing Else Matters
Enter Sandman
- - - - - - - -
Last Caress
Phantom Lord
Seek and Destroy
Så sjukt jävla bra konsert. Nej, dags att (försöka) varva ner och sova lite nu. Men jag vill gå igen! Och igen!


Andra bloggar om:

Autocomplete


Google känner mig så väl ibland, så det är nästan lite skrämmande.

Andra bloggar om: , . Jag vill bli en långsmal graviditetsmodell
med polis- och läkardrömmar, boendes i en svamp. Annars får jag nog kramp.

Farliga Landskrona - Del 57

Del 57: Jag är inte rasist. Men.


Det har flyttat in ett par ringduvor (Columba palumbus) i trädet utanför sovrumsfönstret. Och det är helt okej för mig. Det borde rimligtvis stå alla fritt att söka sin egen privata lycka varhelst de önskar. Och de har det ju onekligen bättre här i detta lugna område, än vad duvorna som bara driver omkring och hittar på sattyg nere i centrum har det. För att inte nämna turkduvorna (Streptopelia decaocto) som dräller omkring och lever rövare ute vid stationen om kvällarna ...

Här i detta välintegrerade område kan de ju komma ifrån sina förlegade duvvärderingar, och anamma några av våra svenska humana seder och bruk. Så att det blir riktigt folk av dem, menar jag. Jag delar gärna bostadsområde med alla möjliga raser och underraser. Jag har inga som helst problem med det.

Jag är väl ingen rasist heller. Men ...

Duvor i Landskrona


... de lever om och väsnas till sent in på småtimmarna. Jag vet inte om de bråkar - jag kan ju inte förstå vad det nu är för jävla språk de talar - men det låter i varje fall våldsamt. Eller så festar de väl. Varje kväll. Man kan ju göra det när man försörjer sig på annat sätt än via ett hederligt förvärvsarbete, kan tänkas. Eller så har de helt enkelt inte vett nog att ta till sig dygnsrytmen som råder här i deras nya hemtrakter. Inte fan vet väl jag. Det är inte som att jag stannar upp och småpratar när vi springer på varandra utanför porten precis.

... de har ingen respekt för andras egendom. En dag när jag kom hem så satt de på mitt balkongräcke. Mitt räcke. Hela familjen duva! Och åt av mina chiliplantor! I detta landet frågar man väl för fan om lov först? Sådan inställning gentemot andras egendom kan inte accepteras. Mitt är mitt och ditt är ditt, och aldrig mötas de tu. Här råder ingen jävla
allt-åt-alla-mentalitet; egoism + kapitalism = frihet.

... kvinnan i paret verkar nästan aldrig lämna hemmet. Det är med andra ord enbart mannen som står för kontakten med omvärlden. Det är hemsk att behöva se. Hon blir isolerad, lär sig aldrig språket, kan aldrig skaffa ett jobb, får aldrig en riktig chans att ta sig in i samhället. Förtryck, är vad det är. Sen att någon trots allt måste stanna hemma med äggen, och att det på grund av löneklyftan mellan kvinnor och män kanske är lämpligast för en antagligen redan ansträngd duvekonomi att mannen arbetar, det är en helt annan diskussion.

... nu när de väl gjort sig hemmastadda här, dröjer det väl inte länge förrän alla deras släktingar kommer och bosätter sig här också. Och sen ska de väl trycka ur sig 8-10 ungar vardera också. Och då blir det ju ett jävla liv, det förstår väl vem som helst. Och den nya generationen duvor lär väl knappast heller helhjärtat försöka ta sig in i samhället. De har ju varandra, så vad behöver de oss till? De klumpar ihop sig bättre än billig mascara, de jävlarna.

Skulle gärna dra mitt strå till stacken för att motverka segregationen. För man är ju inte rasist. Men varför ska jag behöva anstränga mig för att söka kontakt? Jag var ju här först. Och dessutom har jag läst att "ett befolkningsmässigt homogent samhälle har bättre förutsättningar att nå en fredlig och demokratisk utveckling, än en heterogen statsbildning" (källa: Sd:s hemsida). Så jag skulle med andra ord bara bidra till anarki och oreda - i värsta fall till och med landsförräderi - om jag visade mig vänligt inställd till dessa främmande element i grannskapet.

Men nu är de här. Så det är väl bara att acceptera. Gilla läget.
Och vackert försöka komma på någon innovativ lösning på problemet.


Massinvandring
Massinvandring


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jag utnämner härmed ovanstående inlägg till detta inläggs fristående fortsättning.

Fototriss: Insekter

Veckans tema på fototriss: Insekter. Inget expertisområde för undertecknad. Men jag identifierar det första exemplaret som en ... gräshoppa, av något slag. Det andra ser ut som en ... tordyvel? Eller åtminstone en släkting? Sist avrundar jag med något jag åtminstone känner mig säker på; en söt liten nyckelpiga.
Andra bloggar om: ,

Re: Metallicaaaaa!

1. Har precis börjat återhämta mig från den trevliga halvdvala jag befunnit mig i sedan Metallica-konserten i onsdags.

2.
Några kompisar har en biljett över till konserten nu på måndag.

Så vad väntar jag på? Just det; på att det ska bli måndag!
Andra bloggar om:
metallica
Supernice.

Bästa scenen: Britney Spears

"Like, I feel like I'm behind, or something."
Det finns liksom ingenting att tillägga.Andra bloggar om:

Teori som inte är värd att testas (Cutting your feet on the hard earth running)

Jag har en teori. Hypotes. Ett nybakat tankeschema. Ha. Nåväl. Det går ut på att samtliga onda människor - ni vet, Hitler, Lex Luthor och skaparen av Teletubbies; den kategorin - om dessa individer bara får leva tillräckligt länge, så börjar de förr eller senare att om inte tala helt ren så åtminstone bryta lite på danska.

Och, jag saknar nog bygglov för den där satsbyggnaden.

Sigmund Igthorn

Teorin har sitt ursprung i ett hastigt förbizappande av ett danskdubbat avsnitt av Bumbibjörnarna tidigare under kvällen. Hertig Thorulf var i färd med att tortera Nanna Bumbi med en fjäder. Och han pratade jättemycket danska. Han heter visst Fyrst Igor på den där påstått närbesläktade tungovälskan, förresten.

Men sen så ser insidan av min frontallob ut så här idag, så teorin kanske inte ska tas på alltför stort allvar:


Alla ting är relativa. Spilling your blood in a hot suns foray.


Andra bloggar om:
, , , , , ,
Show your scars.

Igår kväll (Master, master, where's the dreams that I've been after?)

Igår kväll: Längst framMetallica @ Forum, Köpenhamn :-D

Igår natt: Missade sista tåget hem från Malmö, överlevde på en strikt diet bestående av 10kr-cheeseburgare från McDonalds vid GA torg. Hemma igen strax innan kl. 6 i morse.

Idag: Mörbultad, hes och väldigt, väldigt lycklig.

(Och ja, jag kostade på mig en :-D i detta inlägg. Jag vet inte riktigt vad som flög i mig.)

Andra bloggar om: musik, metallica, konsert, köpenhamn, malmö, mcdonalds

Du vet att du är trött, när ...

... du precis rivit loss fliken i hörnet på almanackan som kungör att en ny vecka påbörjats, och du A: Inte orkar resa dig för att slänga den i soporna, B: Inte ids sträcka ut armen och släppa den på golvet (golvet är ju ända där borta, bortom kanten på soffan), eller C: Inte ens mäktar med att räta ut ena benet en smula för att kunna stoppa den i byxfickan. Så du D: Äter upp den istället. Problem solved.

Ner i myllan med kameralinsen bara!

Dagens överraskning; papegojblomma (Strelitzia reginae) på väg upp! Frön planterades för sju-åtta månader sedan. Hoppet gavs sedan upp cirka tre-fyra månader senare. Men krukan fick stå kvar. Och nu ... funderar på att döpa den till Gloria. För att Regina Lund gjorde rösten till Gloria i svenskdubbningen av Madagascar. Fast hon är ju en flodhäst ... Jago kanske vore lämpligare. Så kan jag tänka på Gilbert Gottfried varje gång jag ser på den ...

Strelitzia reginae


Andra bloggar om: foto, växter

Fototriss: Smultronställe

Veckans tema på fototriss är smultronställe. Och mitt smultronställe ... hör nog till de större. Det heter Norrland. Och hur sammanfattar man något sådant i tre ynka bilder egentligen? Jag gör ett försök i alla fall. Det får bli rabarberhäcken, en surströmmingsklämma och en bild inifrån Templet som får äran att representera en hel landsände.
Andra bloggar om: ,

Opera

Mina samlade kunskaper om opera, kommer från följande källor:


Obs; detta inlägg dissar inte opera på något sätt, utan enbart min egen bildningsgrad.
Andra bloggar om: , , ,

Ärlighet

Jag åt verkligen exakt det som jag skrev om i förra inlägget också, då samtliga föremål som omnämndes där sorterades in under den förträffliga kategorin "saker som jag råkade ha hemma". Now, if I only had some of that exquisite dentist water to wash it all down ...Hanging on the telephone

Inväntar spänstigast lite bloggskrivarinspiration. Tills dess äter jag middag. Bakeoff-bullar och müsli och mellanmjölk och kanske lite jordnötssmör på det. Och ett par kokta ägg. Hela kostcirkeln trängs strax i min mage. Det är för övrigt bara fingrarna som är spänstiga, resten av kroppen är redigt mör efter arbetsveckan.

Över telefon, och vi kommer in mitt i samtalet, utan att egentligen veta vad det handlar om:

Hon: Jag förstår honom, sjukhusvatten smakar äckligt.
Jag: Det gör det väl ändå inte. I drink it all the time!
Hon: Men vattnet man dricker hos tandläkaren, det smakar inte som vanligt vatten.
Jag: Jodå, det är ju precis det det gör. Det är omgivningen som smakar konstigt, men den brukar jag i regel inte gå omkring och slicka på.
Hon: Eeeeh...
Jag: Nej. Vilken märklig sak att säga. Jag ber om ursäkt. Vattnet kanske visst smakar konstigt.

Vi lämnar samtalet mitt i också. Sammanhanget var ändå för osammanhängande för att förstås ordentligt.Whoah, hang up and run to me,
Whoah oh oh oh run to me ...

(Avslutar med en Blondie-
referens som dessutom knyter an till rubriken. Utmärkt.)

Andra bloggar om: ,

Tillägg:

Ett litet tillägg till föregående inlägg. Jag avslutade inlägget med att använda ordet "vördnadsfullt". Och för alla som undrar men kanske inte vågar fråga, så kan jag bara säga att ja, det är synonymt med "XOXO".


Andra bloggar om: , ,

På förmiddagsrasten idag var jag helt rastlös

Och det gick inte över förrän orken tröt framåt 16-snåret.

På väg hem skärskådade jag sedan min nyckelknippa. Fann att jag fortfarande har kvar min cykelnyckel på knippan. Till det där spektaklet till cykel som jag befriades från
i juni förra året. Anledningen till att jag har den kvar, är antagligen att jag ännu inte fått de 20 kr som jag då begärde av tjuven i utbyte mot nyckeln. Dessa 20 kronor skulle stickas ned i rabatten till höger om cykelstället, varifrån vederkvickelsen ägde rum. Rabatten står fortfarande kvar. Så vad är problemet? 20 kronor för en nyckel är väl ändå ett kap? Jag kan slänga med en nyckelring i priset också, om det är där skon klämmer?

Så kläcker I. ur sig att någon kanske gått förbi och uppmärksammat att det låg en jordig tjuga och skräpade utanför porten, och helt sonika gick och köpte smör (el. dyl.) för pengarna. I sådana fall ber jag härmed tjuven om ursäkt! (Obs; pudel-livlina). Skulle detta vara sant, högt aktade cykelkorp, lägg då en hundbajspåse fylld med sand i tidigare nämnda rabatt. Ty en sådan borde väl ändå inte besitta några större stöldbegärliga kvaliteter?

Ser jag det ligga en påse där inom 14 dagar, tar jag det som ett bevis på att du verkligen har betalat vid ett tidigare tillfälle, och att betalningen helt enkelt inte nått fram till avsedd mottagare (det är jag!). Och då lägger jag ut nyckeln. Annars åker den i soporna metallåtervinningen vid tidsfristens ände. Betrakta detta som din sista chans.

Vördnadsfullt, XRob.
Andra bloggar om: , , , , , , ,

God morgon

Detta är dagens soundtrack. Det är egentligen allt ni behöver veta. I övrigt så jobbas det. Snart i alla fall. Patienter på löpande band. Hejdå!


Andra bloggar om: ,

Jo, vi mår bara bra ...

... jag och mitt lilla mammutträd. Mäter nu 4,0 cm. Antal blad (eller vad man nu ska kalla dem): 22 stycken. Träd nummer två ses ur fokus i bakgrunden, centimetern kortare, sju blad fattigare. Träd nummer tre som omnämndes senast det begav sig har dessvärre kastat in handduken. Dock har ett nytt träd, döpt till Sequoiadendron giganteum nummer 4, tittat upp. Får se om det överlever; 1 cm högt, noll blad, och med en ohälsosam rödtransparent färg på stammen/stjälken. Det är stackaren som kan ses luta åt höger mellan träd 1 och träd 2. Det ska i alla fall veta att det är älskat.

Sequoiadendron giganteum


Andra bloggar om: , , ,

Dagens inköpslista

Jag tjänar ju pengar nu. Massor med pengar. Nej, stryk det där sista. Glömde för ett ögonblick bort att jag jobbar inom vården. Men det känns som om jag tjänar mycket, särskilt i jämförelse med den fattiga studenttillvaro - balanserades på existensminimum - som jag uthärdat i nästan tre års tid. Så nu kan jag shoppa loss. Vilket innebär att jag snart kommer att behöva en större bokhylla. Dagens inköp lyder som följer:

Meningen med våld - Per Isdal
Aggression in the Workplace: Preventing and Managing High-Risk Behaviour - Marc McElhaney

Så om ni vill vara som jag - och vem vill väl inte det? ( ... sarkasm??) - så är det dessa blivande klassiker som ni ska plöja igenom i hängmattan i sommar. Bara så att ni vet. Det finns andra författare än Liza Marklund och Stieg Larsson, jag lovar.


Andra bloggar om:
Jag köpte även falukorv och två burkar krossade körsbärstomater, men det hör inte riktigt hit.

Urflykter och undansäkter

För trött för att blogga idag med? You bet. Tillräckligt trött för att försöka betala med åkkortet på Citygross? Exakt så trött. Drömde om röntgen igår. Jag blev omplacerad, och skulle jobba på en väskaffär som precis inhandlat en fancy CT-kamera. Varför i hela friden en väskaffär har behov av en sådan? Jo, jag skulle precis komma till det. Avbryt inte. De sålde nämligen en exklusiv väska i lila krokodilskinn, som kostade 245.000 kr styck. Och varje kund som visade intresse för denna sanslöst dyra (och hejdlöst fula) väska, var tvungen att få skallen undersökt innan köpet kunde fullföljas. I och med att ingen vid sina samtliga sinnens fulla bruk (men kanske mest syn och (god) smak) rimligen borde vara intresserad att betala så mycket pengar för något så överflödigt och dessutom smaklöst. Mitt i en pågående lågkonjunktur dessutom. Men jag klagade inte; jag fick löneförhöjning på köpet. Och så får man lämpligast tyst på mig.

Väskorna var för övrigt tillverkade av äkta, lila krokodiler. Därav priset.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Säng, säng, säng

I sovrummet. Klockan tidigt för en lördag.

Hon: Jag tror jag ska gå upp. Ska du med?
Jag: Baby, jag respekterar verkligen din tro, det gör jag, men jag delar den inte.
Hon: Ha ha ...

Mitt kungarike för ett enda skratt som inte är ironiskt.


Alla dessa sjukhuskorridorer

Ryktet om min kidnappning är överdrivet. Likaså ryktena om min död, min högersidiga förlamning och min plötsliga avsaknad av Internetuppkoppling. Jag har dock lidit av viss brist på tid denna vecka. Saker som tagit denna min tid i anspråk är främst Guitar Hero: Aerosmith, Guitar Hero: Metallica, Guitar Hero: World Tour, och - som en patient så märgfullt uttryckte det - "alla dessa sjukhuskorridorer." Men nu har jag en lucka. Och om jag är vaken ikväll - vilket jag antagligen inte kommer vara - så är den där skorrande Mali-tjommen i stan. Det kanske vore nåt.

Peace, love and lots and lots of langos.
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

06:32

6 juli, kl. 06:32 - Malmö, Sorterad
6 juli, kl. 15:01 - Landskrona, Försändelsen har kommit till Postens serviceställe
6 juli, kl. 15:40 - SMS-avisering har skickats till mottagaren
6 juli, kl. 17:39 - Mottagaren har hämtat försändelsen
6 juli, kl. 18:27 - Hallelujah!
Andra bloggar om:
, ,

Dialogue no.5Jag
[kollar runt på en hälsokostsida]: Hmm ... Var har dom vitaminerna nånstans ...
Hon: Storpack C-vitamin eller?
Jag: Va? Nej nej. A-vitamin ska jag ha. Det är bra skit. A är det nya C.
Hon: ...
Jag: Försök hänga med lite i utvecklingen, babe.
Hon: ...
Jag: Du, vem är legitimerad röntgensyrra här, du eller jag?
Hon: Ja ja ... [fortsätter spela LEGO Star Wars]

(Om A vore det nya C, skulle Coca-Cola heta Aoaa-Aola. Har inte riktigt samma ... stuns ... eller ackuratess, finess, grace eller vad man nu vill kalla det).Andra bloggar om:
, ,

Dagens citat


"When you're tired of
Weird Al, you're tired of life." /Homer SimpsonSå sant som det är sagt ( ... ?)
Andra bloggar om: , , , ,

Topp 10: Kändisar jag kolliderat med

En lista dömd att inte bli komplett. Med "kollidera" avses här att fysiskt stöta ihop med en annan person. Oftast sker sådant oavsiktligt.

01.
Peter Jöback, Södermalm -04, alkohol inblandat (ej från min sida)
02. Robinson-Buba, Piteå -00, i samband med utbildningsmässa
03. Ronny Eriksson, Piteå -03, på festival
04. David Lindgren, Skellefteå -93, under landhockeymatch
05. Lisebergskaninen, Göteborg -98, avsiktligt (det är dock inte jag på videoklippet)
06. ...
07. ...
08. ...
09. ...
10. ...

Nåja, halvvägs i alla fall.

Bubblare: Mikael Tornving, Norrmalmstorg -04, kolliderade nästan på ett övergångsställe pga ouppmärksamhet från min sida.


Andra bloggar om: , , , , ,

Fototriss: Se upp!

Veckans tema är se upp! Något som jag väljer att tolka ur ett strikt perspektivperspektiv. Excellentexcellent, yes? Bild 1 föreställer Domkyrkan i Lund, tagen första gången jag satte min fot i den staden, sommaren -06. När allt var nytt och spännande. Så snabbt man växer in i nya omgivningar. Bild 2 föreställer en väderkvarn mölla här i stan, och bild 3 är från ett ställe där vi åt lunch en gång i Sthlm, för vad som känns som en evighet sedan. Man växer i alla fall inte ur omgivningar lika snabbt ...

(Ber om ursäkt för kvalitén på bilderna, det blir lätt överpixligt och -jävligt när man tvingas redigera dem i Paint ...)
Andra bloggar om: , , ,

Kom igen!

Kom igen nu, alla sommarvikarier på Posten! Ge mig mitt paket! Att det tillåts ligga och drälla i färdigsorterat tillstånd i över 16 timmar är inte okej! Dyker det inte upp ett "ankommit Malmö", tätt följt av ett "Landskrona", och sedan gärna ett "avi skickad till adressaten" inom ett halvt dygn så bry er inte om att skicka paketet alls; jag har antagligen hunnit hoppa från Eiffeltornet i skär frustration vid det laget. Flera gånger.Fotnot 1
: Det är 7,4 kg tv-spel i paketet.
Fotnot 2: Jag sorterar in detta inlägg under i-landsproblem istället för tv-spel. Det känns lämpligt.

Andra bloggar om: posten, paket, tv-spel, problem, i-landsproblem

Akrylamid

Alldeles nyss, i en enkätundersökning - som kanske önskar vara anonym - för ett företags räkning - som antagligen också önskar bibehålla sin anonymitet intakt - ställdes följande fråga, följt av en 10-gradig skala sträckandes från "Instämmer helt" till "Instämmer inte alls": [Företagsnamnet]:s chips tillverkas av 100% solrosolja. Och där tvekade jag litegrann, måste jag faktiskt erkänna. Så till den grad att jag frågade min kompis Wikipedia hur det egentligen ligger till. Och där fick jag omedelbart svar på tal fundering: "Potatischips är tunna friterade skivor av potatis." Detta går helt i samklang med min egen uppfattning. Wikipedia understryker även att solrosolja är "en av de vanligaste formerna av matolja", som det är "fullt möjligt att använda (...) även som smörjolja och/eller bränsle." Således ingenting som man tillverkar chips av. Dock är det inte nödvändigtvis uteslutet att det kanske kan användas vid tillverkningen av tidigare nämnda friterade potatisskivor. Till exempel vid själva friteringsmomentet. Försök bara inte lura i mig att dessa skivor består av 100% olja. 

Följdaktligen kände jag mig tvungen att kryssmarkera alternativet "Instämmer inte alls."

Nu; åter till högtrycksverkligheten.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Röntgenhumor ...
Dagens matlåda.

Alla vrider sig av skratt? ... Inte? Näheeh. Läs fotnötterna då.

Fotnot 1: Genomförs en CT-undersökning av ett och samma område eller organ, först utan och sedan även med
kontrastmedel, så kallas det P+C (Plain+Contrast).

Fotnot 2: Pasta börjar på P, och kyckling heter chicken på engelska. Vilket är ett ord som börjar på C.

Fotnot 3: Jag åt pasta och kyckling till lunch idag ... P+C.


...

.....


......... Några av världshistoriens bästa skämt har faktiskt också behövt förklaras, så det så!! ... Franska revolutionen till exempel. Det är ett exempel på svår humor.


(Det är först när man kopplar samman "let them eat cake" med "liberty, equality, fraternity" som poängen blir uppenbar. Livet som kakrecept är mest som ett gammalt knäckebröd när allt kommer till den sista smulan). Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Man kan inte lyckas jämt

Bussen jag kliver ombord på tycks aldrig ha hört talas om begreppet "luftkonditionering". Det är lätt över 35 grader där inne. Busschauffören ser utmattad och less ut, snudd på sur.

Jag: Vilken sval och skön arbetsmiljö du har.
Han: Skulle det där vara roligt?
Jag: Nej. Uppenbarligen skulle det inte det.(... det är en man med glatt humör)

Andra bloggar om:
, , , ,