Dagens vill ha!

image243

Länk här. Och ja, det är en självvattnande blomkruka som ser ut som en droppställning med en droppåse på. Begriper inte hur jag kunnat leva utan den så här länge.

Jag tar källsorteringen till en ny nivå

För ett par dagar sedan så bestämde vi oss för att köpa en ny dammsugare, och i samma veva så klart göra oss av med den gamla, en Electrolux från 1978. Den kom med andra ord till världen samma år som Skellefteå AIK tog SM-guld i hockey, så det var nog dags för den att gå i pension efter 29 års trogen tjänst. Dammsugare har alltid fascinerat mig lite. Hur fungerar sladdupprullningsmekanismen egentligen? Hur ser motorn ut inuti? Hur många meter koppartråd finns där inne? Hur många skruvar håller ihop den? ...Ni kanske anar vart det här är på väg?

Jag väljer att inte se på det som ett styckmord direkt, utan snarare som att snart 25 års nyfikenhet på hur en maskin fungerar, för en enda kväll tog sig utlopp i ett metodiskt, vetenskapligt kartläggande. Varenda del plockades isär och undersöktes, liten som stor. Och visst, jag styckade den jäveln riktigt ordentligt - Utrustad med hammare, skruvmejsel, syl, kniv och tång.

Den led inte alltför mycket (tror jag); det hela var över på strax under 2,5 timmar. Det är svårt att avgöra exakt när under proceduren som den var så pass slaktad att den rimligtvis borde ha förklarats som död.Bild 1: Översiktsbild på de flesta av delarna (själva "skalet" och en del delar från motorn är inte med. TV-bilagan uppe i högra hörnet är inte en del av dammsugaren). Bild 2: Närmare bild på några av delarna. Bild 3: Detta är fjädern från sladdupprullningsmekanismen. Den höll på att skrämma skiten ur mig när den satte igång när jag höll på att meka som bäst. Bild 4: Delar av munstycket samt hjulen.

Och som svar på frågorna: Den innehöll en jävla massa koppartråd, uppskattningsvis ~70 meter, med en diameter på ~0,75 mm (Det blir ungefär 3,1x10-5 m3). Jag hittade bara 38 skruvar och 4 popnitar. Dock satt många delar ihop genom att de var formgjutna efter varandra, och nån enstaka del var fastklistrad. Sladdupprullningen drivs föga förvånande av en fjäder. Motorn såg väl ut som vilken elmotor som helst - Den drevs enligt elektromagnetisk princip, och hade i uppgift att omvandla elektrisk energi till mekanisk energi.

När jag var klar så kunde den källsorteras ordentligt - Hård plast, mjuk plast, metall, och nån enstaka del fick hamna bland övrig elektronik. Koppartråden behöll jag, kan vara bra att ha om man känner sig extra kreativ nån dag. Funderar nu över vad som ska att bli mitt nästa offer. Stereon ligger illa till.


Andra bloggar om: , , , ,

Smått chockad (eller nej)

Inte riktigt Anna Lindh-chockad kanske, då det ändå var dags för honom att gå bort snart, men ändå. Det är Ingmar Bergman för i helvete liksom. Och att det skulle bli enormt uppmärksammat i svensk media var väl föga överraskande (vi är rätt självkära på det sättet (obs, inte nödvändigtvis något negativt)), men det är först när man ser hur pass stor uppmärksamhet som utländsk media ägnar nyheten som det börjar gå upp för en hur stor Bergman egentligen var:
 • "Through more than 50 films, Bergman's vision encompassed all the extremes of his beloved Sweden: the claustrophobic gloom of unending winter nights, the gentle merriment of glowing summer evenings and the bleak magnificence of the island where he spent his last years", skriver New York Times.
 • "According to the TT news agency, Bergman died peacefully on Faro Island - or Sheep Island - in the Baltic Sea", skriver BBC.
 • "Swedish director Ingmar Bergman, an iconoclastic filmmaker widely regarded as one of the great masters of modern cinema, died Monday, local media reported. He was 89 years old", skriver CNN.
Plus X antal bloggar överallt, och artiklar i varenda tidning i resten av landet. Tänk att något så naturligt som att en människa går bort kan orsaka så pass många tangettryckningar. Fascinerande att tänka på.

image238

Apropå trygghet

Steg 1: Läs den här ledaren. (Jag väntar).

Steg 2: Way off track-resonemang. (Se nedan).

Man kommer ju inte osökt in på kameraövervakningsdebatten (igen.....). Och neandertalare gör sina karbonkopior till åsikter, fyllda med kvasilogiska resonemang, hörda på diverse hjärndöda forum. Allt är som vanligt, med andra ord. "Den som har rent mjöl i påsen har inget att dölja, och borde bara vara glad över att vara övervakad". Jag menar, det är för fan inte ens ett argument, det är en befallning. Ändra din åsikt, den är fel. Hur argumenterar man egentligen mot människor som inte ens använder sig av argument? Svaret är enkelt: Man behöver inte göra det, det är ändå såna människor som förr eller senare brukar dyka upp på darwin awards.

Trygghet handlar om mental inställning, hur annars kan man förklara att två individer, utsatta för samma omgivning, upplever den som olika hotfull? Vill man vara rädd, vilket folk verkar vilja, så kommer man att fortsätta vara det. Kanske vissa till och med kommer att använda det som resonemang för att bli religiösa, vad vet jag. (oh no he didn't).

Steg 3: Utveckling av den tanken (religionsgrejen).

Ju räddare folk är, desto större är sannolikheten att de försöker hitta stabilitet i diverse regler och förhållningssätt, något som religioner som bekant är fyllda av. Ramar, inom vilka man kan begränsa sitt sätt att leva, ger en rutinernas stabilitet, som i sin tur ger trygghet. Människor som hänger sig åt den sortens trygghetsberoende har faktiskt ett svagt drag av autism i sina beteendemönster.

Hahaha, shit, jag vet inte ens vad jag siktar på att åstadkomma med det här inlägget. Det roligaste jag skulle kunna göra nu är att publicera inlägget utan att läsa igenom det (känns som om jag tappat tråden fler gånger än vad det här inlägget innehåller meningar, och jag är oförskämt nöjd över att jag, i mitt övertrötta tillstånd, lyckades mynta uttrycket 'en rutinernas stabilitet'), gå och duscha, och sen gå och lägga mig. Hur det är humor? Go figure, nu skriver jag bara för att inlägget ska se längre ut. DET, om något, är svår humor.

Steg 4: Sluta skriv för i helvete. (Svårare än man kan tro).

Slutklämmen på ledaren (från steg 1) är för övrigt perfekt, så det vore ju puckat att inte låta den få agera slutkläm åt det här inlägget också:

Det verkar bara finnas en enda sak man inte fruktar: att ge mer makt till staten. Mitt i all skepsis finns plötsligt en näst intill obegränsad tillit. Det är faktiskt skrämmande.

Bokrecension: Mannen som dog som en lax - Mikael Niemi

Det här är en berättelse om ett brutalt mord, såväl som det är en kärlekshistoria, såväl som en reflexion över en människas behov av sina rötter, såväl som en historielektion. Och den är underbart underhållande. Den utspelar sig (givetvis) i Pajala, och Niemi behåller det där säregna språket som alltid lyckas ge mig hemlängtan. Det finns en stolthet i språkbruket, samtidigt som det är fyllt av en lättsam lekfullhet, och det är kryddat med målande naturbeskrivningar och metaforer.

Jämför man den här boken med till exempel Populärmusik från Vittula och Svålhålet, så är den största skillnaden att han nu är mer konsekvent i sin berättarstil; det här är inte en samling lösryckta skrönor, utan den består snarare av ett flertal röda trådar att följa. Om man nu inte, som jag, bara sitter och njuter av hans sätt att skriva på. Vissa skämt kanske man kan behöva vara norrlänning för att förstå tvetydigheten i, men jag tycker ändå att det här är en bok för alla.

Berättelsen är mörkare än den i Populärmusik från Vittula, och den är fylld av sidospår som tillåts skena iväg en smula, bara för att sedan abrupt avslutas. Detta till trots, så märks det att han brinner för att berätta den här berättelsen, och det gör det till en väldigt angenäm läsning.

155 kr inbunden, 37 kr som pocket.


Betyg: 7/10

Första lönen

Om några minuter så kommer jag att ha ett femsiffrigt belopp på mitt konto för första gången sen jag började plugga! Feels pretty neat, om jag får säga det själv. Det har varit ett litet glapp i ekonomin sen jag fick ett halvt studiebidrag i Maj fram till nu. Oh, happy (pay)day!

image237

Det här hade kunnat vara jag - Om jag nu varit svart, haft kort hår, bländvita tänder och blankpolerade skor. Visst, man får anstränga den delen av hjärnan som står för abstrakt tänkande och fantasi en smula, men det hade kunnat vara jag.

Juliette?

Om det visar sig att Juliette Lewis blir klar för nästa Bond-film så kan jag till och med tänka mig att gå och se den. Sen Ur dödlig synvinkel så har Bond-filmerna bara blivit sämre och sämre. Hoppas, hoppas.

image236
Juliette Lewis

Topp 10, Juliettes bästa rollprestationer (än så länge):
 1. Natural Born Killers
 2. What's Eating Gilbert Grape
 3. My Louisiana Sky
 4. Cape Fear
 5. The Darwin Awards
 6. The Basketball Diaries
 7. From Dusk Till Dawn
 8. Room to Rent
 9. Blueberry
 10. Old School

Farliga Landskrona - Del 28

Jag måste erkänna att jag är lite rädd för min egen cykel.
Jag befarar nämligen att den är besatt.

Jag parkerar honom prydligt i cykelstället bredvid trappuppgången på kvällen, bara för att märka att han på morgonen dagen efter inte längre befinner sig där jag lämnade honom. Ibland ligger han bland buskarna på andra sidan vägen, ibland under grannens balkong. För ett tag sedan så hade han slitit av sin egen bromsvajer. Jag vet inte vad som utlöst ett sådant självdestruktivt beteende, men jag kan självklart inte ha en cykel som lever sitt egna lilla liv på det här viset.

Känner han sig kanske kvävd? Försummad och oälskad? Är det ett rop på hjälp? Uppmärksamhet?

Jag behöver en cykel som lyssnar till mina behov, och som sätter våran relation och det vi har gemensamt i främsta rummet. En cykel som jag känner att jag trivs med, och som i gengäld trivs med mig. Det står klart att min cykel är allt annat än nöjd.

Jag funderar på om inte det bästa vore om jag "glömde" låsa honom någon kväll, så att han får bege sig av nu; så att vi skiljs åt medan vi fortfarande står på någorlunda god fot med varandra. Vemodigt, javisst - Vi har upplevt mycket tillsammans, han och jag. Att det skulle sluta så här kunde nog ingen av oss anat när vi träffades för första gången, i cykelavdelningen på Team Sportia för strax över 6 år sedan.

Det var lite naivt att tro att det skulle vara för evigt, men vi träffades under en period i mitt liv då jag kände att jag inte kunde gå in i en relation halvhjärtat, och det kändes ju så rätt - Kärlek vid första ögonkastet. I början var vi oskiljaktliga, vi gjorde sällskap till jobbet varje dag. Sen flyttade vi till Sthlm, och det var väl där som vi började glida isär.

Och jag har ett till litet erkännande. Jag har den senaste tiden funderat på att byta in honom mot en yngre modell. En nätt, väloljad liten sak. Skuldkänslorna som detta har medfört har gnagt på mitt samvete varje vaken stund, och jag har vaknat genomsvettig mitt i natten vid mer än ett tillfälle.

Så, lilla cykel, detta är nog farväl. Vår gemensamma resa slutar här, tack för tiden vi haft tillsammans, jag önskar dig all lycka i framtiden.(går ut och låser upp cykellåset).

Kvällens projekt

Fick den här idén på väg hem från jobbet i morse, tack vare den inte alltför ovanliga kombinationen dagdröm + mp3-spelare. Och tjaa, nu är den realiserad. Den var bättre i mitt huvud, men jag är övervägande nöjd. Fast det bör sägas att orginalmusiken till spelet är betydligt bättre, om än inte lika stämningsfull.

Uppehåll

Har tvingats göra ett kortare uppehåll ifrån bloggandet på ett par dagar, då min sambo i lördags kväll först råkade spilla ut en påse frön över hela tangentbordet, tätt följt av en kopp växtnäring, som hon av okänd anledning ställt bredvid datorn. Tangentbordet slutade fungera, så jag stängde av datorn och gick och la mig (finns ju för i helvete ingen mening med att vara vaken om man inte kan sitta och irritera folk över Internet, menar jag). När vi steg upp i söndags och skulle kolla om tangentbordet börjat fungera sen den kladdiga sörjan det indränkts i självtorkat under natten, så fick vi en smärre chock:

image235

Vi sålde det snabbt på Tradera, och har för pengarna nu införskaffat ett bättre begagnat, men fullt fungerande, tangentbord. Jag har på prov infört ett förbud mot att förvara frön och växtnäring samtidigt inom en halvmeters radie från tangentbordet. Förbudet gäller från och med skrivandets stund och i sex månader framöver, då det ska omprövas.

Fotnot: Inlägget är (vagt) baserat på en sann historia. Det kan ha varit så att min sambo spillde kaffe över tangentbordet så att det slutade fungera (men man tycker ju nästan att ett tangetbord borde klara sånt). Det kan ha varit så att vi hade ett par tangentbord i reserv nere i källarförrådet, och att anledningen till att jag inte skrivit något sen i lördags kan ha berott på att jag har jobbat hela tiden.

Farliga Landskrona - Del 27

Kom nyss hem från jobbet, och jag måste bara berätta vad jag precis såg vid Vilan. På Repslagargatan, riktning Kolonigatan, kom en man gåendes. Han var ute och gick med ett par hundar av den där halvlurviga sorten som jag aldrig kan komma ihåg namnet på. Inget utöver det ordinära där. Men, till saken nu: På huvudet bar han inget mindre än en Skellefteå AIK-keps! Det här är stort - Jag är inte längre ensam. Det finns någon mer än jag inom kommungränsen som bryr sig om hockey. Och inte bara det; han håller på rätt lag dessutom. Befolkningsfloran fick precis ytterligare en dimension (den är nu 11-dimensionell).

image234
Så här såg det ut (nåja....)

Röntgenväska

Hittade en väldigt läcker serie väskor, som jag som röntgenstuderande givetvis vill ha. Först ut är den här matvarukassen i tyg. Pistolen är helt klart pricken över i. $11.99 hos perpetual kid.

image232
Sen finns det även en axelremsväskevariant och en necessärvariant, $10.99 resp. $7.99. Observera knogjärnet och flaskan Jack Daniels på axelremsväskan, och nithalsbandet på necessären.

image233


I am giant Homer, I am giant Homer


image231

Utmärkt nytänkande marknadsföring. Inte för att jag nu tror att det finns de som inte vet vem Homer Simpson är. Eller att det finns särskilt många som inte vet att filmen snart har premiär. Är det bara jag, eller blir dagarna fram till premiären bara längre och längre? Och är det nån som vågar sätta emot, om jag påstår att den kommer att bli den mest nedladdade filmen någonsin?

Tips

Hittade en sån där grej som är perfekt att ge till den som redan har allt - En gelatinform, formad som en anatomiskt korrekt hjärna. Kan man servera sina gäster något bättre till efterrätt än en härlig geléhjärna? Smakfullt värre! Om inte annat så underlättar det nog att ha en hjärna till hands, om man skulle råka få för sig att leka Hannibal Lecter (obs, äcklig scen om ni klickar på länken). $10.95 hos Anatomical Chart Company kostar den i vilket fall som helst. Dom har även en form för ett mänskligt hjärta, om det faller er bättre i smaken.

image230

Yummie!Dagens nya ord

Dagens nya ord är arrestchock. Det används, uppenbarligen, för att beskriva oväntade situationer av ovanligt många arresteringar under en tidsperiod som i sammanhanget får lov att betraktas som exceptionellt kort. Ser med spänd förväntan fram emot framtida saker att chockeras över.

Rimliga gissningar på vilka chocker som kommer härnäst:
 • Värmechock - Det att chockeras av stigande temperatur (hoppas kan man ju).
 • Vägarbeteschock - Det att bli chockad av mängden pågående vägarbeten.
 • Kollektivtrafikchock - Det att hamna i chocktillstånd över att tågen avgår i tid. Vanligt förekommande i tunnelbanan.
 • Vattenchock - Det att kraftigt förvånas över nederbörd, alternativt översvämningar. Skulle även kunna betyda att man försätts i chocktillstånd över temperaturen på badvattnet.
 • Silly season-chock - Det att bli enormt överraskad över oväntade övergångar.
image229
Jag vet inte varför jag bemödade mig med att klistra ihop en fånig bild till inlägget, men nu är det gjort, så ni får vackert hålla till godo - Ett stycke chockad polis, till allmän beskådan. Hå hå, ja ja.

Öltest

Det är precis vad det låter som. Ett test av öl.


image223


Kronenbourg 1664 Blanc
(nr 1514).
Frankrike. 12,90 kr/flaska á 33 cl. 5,0%
Lätt, kryddig, svagt syrlig smak utan beska, inslag av citroner och koriander.

Kommentar: Väldigt lite beska, väldigt lite fyllighet, väldigt lite sötma, väldigt god smak. Len och trevlig. Borde passa utmärkt till kryddstark mat och varma sommardagar.
Betyg: 7/10

image224

Baron Trenck (nr 11455).
Tjeckien. 16,90 kr/flaska á 50 cl. 6,3%
Smakrikt öl med något bränd ton och inslag av bröd och citrus.

Kommentar: Fy faen. Aldrig igen.
Betyg: 3/10

image225

Brahma (nr 1306).
Brasilien. 13,60 kr/flaska á 33 cl. 4,8%
Lätt, neutral, aningen blommig smak med mild beska.

Kommentar: Lätt det godaste sydamerikanska ölet. Säger iofs inte särskilt mycket. Bekväm flaska att hålla i. Smakar.. fräscht, på nåt sätt.
Betyg: 6/10

image226

Chimay blå (nr 1651)
Belgien. 26,40 kr/flaska á 33 cl. 9%
Jästfällning med mycket fyllig, bränd, rostad smak med inslag av knäck.

Kommentar: Dyrt men skitgott. Precis som det mesta från Belgien, med andra ord. Dock inte lika fruktig och fyllig i smaken som de flesta belgiska öl. Hade passat skitbra till ost.
Betyg: 9/10

image227

Red Stripe (nr 1531)
Jamaica. 13,90 kr/flaska á 33 cl. 4,7%
Lätt smak med liten beska och ton av citrus.

Kommentar: Helt okej, men inte mer. Snygg flaska dock. Knappt nån beska alls, vilket gör att den känns vattnig och lite "platt" i smaken.
Betyg: 5/10

image228

Leffe Blonde (nr 1659)
Belgien. 16,10 kr/flaska á 33 cl. 6,6%
Fruktig, aningen kryddig smak med medelstor beska och viss sötma, ton av jäst, citrus och aprikos.

Kommentar: En besvikelse, Leffe Brune (1336) är så mycket godare. Och eftersmaken sen, vad fan ska den föreställa egentligen? Fast den var åtminstone fyllig.
Betyg: 4/10


Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , ,

Tio bästa och sämsta spelen?

Hittade via den här artikeln en lista på de 10 bästa respektive sämsta spelen någonsin. Listan över de bästa spelen är sammanställd av Edge, världens i mitt tycke näst mest inflytelserika speltidning (efter Famitsu, men då jag inte kan läsa japanska så skiter jag i den). Listan ser iaf ut så här:
 1. Legend of Zelda: Ocarina of Time
 2. Resident Evil 4
 3. Super Mario 64
 4. Half-Life 2
 5. Super Mario World
 6. Legend of Zelda: A Link to the Past
 7. Halo: Combat Evolved
 8. Final Fantasy XII
 9. Tetris
 10. Super Metroid
10 höjdarspel, inget snack om saken. Förutom Halo då, som suger. Hade hellre sett Tekken 3 på den platsen. Och jag tycker att Metroid Prime är bättre än Super Metroid (en form av hädelse kanske, men nu råkar jag känna så). Resident Evil 4 ligger kanske lite väl högt upp, men det ska lätt vara med på listan. Botten 10-listan däremot, måste vara sammanställd av någon som är född i en pissoar. Den ser ut så här:
 1. E.T.: The Extra-Terrestrial
 2. Super Columbine Massacre RPG
 3. Custer's Revenge
 4. Daikatana
 5. Pac-Man
 6. Smurf Rescue
 7. Shaq Fu
 8. Kris Kross: Make My Video
 9. Prince of Persia: Warrior Within
 10. Elf Bowling
Dom har en poäng med att E.T. är tidernas sämsta spel. Det sägs till och med att det på egen hand orsakade Ataris fall. Och Shaq Fu är sanslöst dåligt. Super Columbine Massacre har jag inte ens brytt mig om att testa. Men Pac-Man?? Och Prince of Persia? Det är två riktigt bra spel för fasiken. Zero Wing borde ha en plats på listan (jaa, det är spelet känt för sin kassa engelska; "all your base are belong to us"). Forbidden Forest till C64 borde också vara med. Och Top Gun till NES.


Forbidden Forest. Har faktiskt varvat skiten en gång i tiden. Never again, säger jag bara. Lyssna bara på "musiken". Och "ljudeffekterna". Och se den fåniga snurra runt-dansen efter man klarat varje moment. Och avslutningen sen. Himlen blinkar lite, och karaktären snurrar runt lite till. Det här suger. Betydligt mer än Daikatana, Custer's Revenge och Elf Bowling. Dock inte mer än Smurf Rescue eller E.T.E.T.: The Extra-Terrestrial. This is as bad as it gets. Finns inget sämre. Det här spelet får mig nästan att gråta. På det där sättet som man gråter av att hacka lök. Mina ögon tål inte att se det här.


Top Gun. Den här recensionen sätter på ett lysande sätt ord på det som jag känner att jag vill förmedla om det här spelet. Alla hade det. De få som inte hade det ville ha det. För att Tom Cruise var så jävla cool. Och det gav ordet "suga" en extra dimension.

Dagens skratt


Det här är under min värdighet att kommentera, men jag känner mig nödder och tvungen att länka till det, ju fler leenden jag skapar, desto bättre sover jag sen.

Utinam logica falsa tuam philosophiam totam suffodiant

Reaktion: xrob ger sig inte.
Källa till reaktion: definition.
Svar på reaktion:

Inlägget handlar inte på något sätt om vare sig dig eller din blogg, Lars Möller. Men det faktum att du tror det får väl stå för dig och det sätt som du väljer att se på världen på. Och sen vet jag inte hur du vanligtvis väljer att tolka sarkasm, men den mening som du verkar ha stört dig på; "Att recensera skivor, filmer och böcker är en tämligen hjärndöd sysselsättning", är riktad mot mig själv och ingen annan, liksom resten av inlägget.

Jag recenserar nämligen också saker på den här bloggen utifall att det undgått dig. Och den här bloggen är faktiskt, som du säkert redan också har märkt, inget mer än en tämligen hjärndöd egotripp (precis som alla andra bloggar, om man nu är på generaliseringshumör). Så det där med "dåligt kamouflerade råsopar" ställer jag mig väldigt frågande till. Men jag antar att man, om man verkligen är ute och letar efter saker att känna sig träffad av, säkert kan tolka det som en gliring. Men det var inte menat som en i alla fall.

Och hela den där anonymitetsgrejen har jag varit inne på tidigare (inlägg 1, inlägg 2), och redan svarat på, så jag ser ingen poäng med att ta upp det på nytt. Och det krävs betydligt mer än att påstå att anonymitet på något sätt skulle vara relaterat till manlighet för provocera fram någon form av irrationell reaktion från min sida. Det, om något, är skrattretande.

Och skulle jag nu verkligen, mot förmodan, störa mig på något som du skriver så skulle jag inte försöka "kamouflera" det på något sätt, utan självklart skriva det direkt till dig.

Sammanfattningsvis: Du försöker inte ens göra en höna av en fjäder här. Du försöker snarare göra en höna av en ärtskida (eller något annat till synes ologiskt). Sköt du ditt och fortsätt skriva din blogg (den har faktiskt lärt mig ett och annat om fotboll), så fortsätter jag skriva min. Och skulle jag störa mig på något du skriver framöver så kommer jag att maila dig.

Over and out.

Rymdlåtarnas 10 i topp

Det vore knappast någon överdrift av mig att säga att jag älskar topp 10-listor. Det går sällan en dag utan att jag går och arbetar på en topp 10-lista i bakhuvudet. (Jag har försökt göra en topp 10-lista över de bästa låtarna någonsin i tre år snart, utan att lyckas). Så då jag i SvD läser att de 10 bästa rymdlåtarna har röstats fram så blir jag givetvis eld och lågor. Och listan är, till skillnad från majoriteten av såna här framröstade listor, rätt okej ändå. Långt ifrån perfekt förvisso, men inte helt kass. Den ser ut så här:
 1. Here comes the sun - Beatles
 2. Come fly with med - Frank Sinatra
 3. Rocket man - Elton John
 4. Up where we belong - Joe Cocker och Jennifer Warnes
 5. Imagine - John Lennon
 6. Flashdance - Irena Cara
 7. Walk of life - Dire Straits
 8. Fly - Celine Dion
 9. Rockin' all over the world - Status Quo
 10. I believe I can fly - R Kelly
Men min vana trogen så vill jag givetvis göra några ändringar. Jag menar, vad fan gör Celine Dion och Status Quo på en sån här lista? Så här ska den faktiskt se ut:
 1. Space Oddity - David Bowie
 2. Also Sprach Zarathustra - Strauss
 3. Spaceman - Babylon Zoo
 4. Life on Mars - David Bowie
 5. Rocket Man - Elton John
 6. Alien Attack - S.P.O.C.K.
 7. Don't Stop Me Now - Queen
 8. Intergalactic - Beastie Boys
 9. Imagine - John Lennon
 10. Star Wars Main Theme - John Williams
Nåväl, just i detta vakuum som är nuet, inklämt mitt mellan ett 12 timmars arbetspass och en lång varm dusch, så känns min lista perfekt.

Långjävla listjävel, håll till godo

# vilket namn står på din födelseattest?
Robert

# skulle du kunna tänka dig att byta namn?
Njae. Kanske till Super Mario.

# när fyller du år härnäst och hur gammal blir du?
Augusti, 25

# stjärntecken?
Jungfru

# hur kommer du att fira din födelsedag i år?
Räknar kallt med att bli överraskad.

# det sägs att man blir äldre och visare, vad har du lärt dig sen fjol?
Att jag klarar av precis vad som helst.

# önskar du någonting ogjort under detta år?
Nej.

# har ditt utseende förändrats nämnvärt?
Ja.

# vad har du för hårfärg just nu?
Mörkbrun/svart.

# vilka hårfärger har du haft och vilken är din originalfärg?
Brunt, mörkbrunt, svart, lila.

# hur lång är du?
178 cm.

# skulle du vilja vara kortare eller längre?
Ja, skulle vara praktiskt när man går på bio.

# vikt?
Jodå, en sån har jag. Den är jag nöjd med.

# ögonfärg?
Grön.

# har du funderat på nån annan form av kroppsmodifikation?
Ja.

# om du fick en gratis plastikkirurgi, vad skulle du göra då?
Skaffa ett tredje öga.

# ok, skulle du vilja ändra på något fast inte med ett så drastisk tillvägagångsätt som kirurgi?
Byta frisyr.

# har du haft/har du komplex för ditt utseende?
Ja, det har jag haft.

# vilket är ditt mans- och kvinnoideal?
Dom ska se ut som folk gör mest.

# kan du visa dig ute helt osminkad?
Ja.

# nämn någon skönhetsprodukt du aldrig skulle klara dig utan?
Tvål och balsam.

# kajal eller eyeliner?
Kajal.

# vad är dyrt smink för dig?
Allt smink är dyrt smink.

# favoritplagg till vardags?
T-shirt, byxor.

# och till fest?
T-shirt, endast.

# vad skulle du aldrig sätta på dig?
Stilettklackar.

# vad är det fulaste en tjej kan ha på sig?
Axelvaddar, tror jag.

# och det finaste?
Ett leende (cheeeesy)

# vad är fulast på en kille?
Urringning.

# och vad ska en kille klä sig i för att behaga dig?
Ehhm. Jaa du. En osynlighetsdräkt?

# är du trendmedveten?
Nej.

# dömer du människor efter deras yttre?
Nej.

# skulle du kunna ha ett förhållande med någon som var fin på insidan, men långt ifrån lika fin på utsidan?
Till en viss gräns.

# är du ytlig?
Sällan, men det händer.

# beskriv dig själv med tre ord!
Intelligent, tålmodig, oberäknerlig.

# har du några talanger?
Jag är bäst i världen på tv-spel.

# hur är det med karaktären?
Utan anmärkning.

# går du upp när väckarklockan ringer?
Ja, oftast 5 min innan.

# du har bestämt att ha en vit helg. men så får du nys om värsta festen. vad gör du?
Håller mig till plan A.

# hur blir du när du är packad?
Robert++

# minnesluckor?
Hade en i januari på 4 timmar, men det är enda gången.

# har du nångång hamnat i fyllecell eller dylikt?
Nej.

# vad är din första tanke när du stöter på en dyngrak person på krogen?
"Spy inte på mig".

# har du nån gång nyttjat en starkare drog än alkohol?
Nej.

# vad dricker du helst när du går ut?
Öl eller vin.

# brukar du sitta ensam hemma och dricka?
Nej.

# hur botar man bäst en baksmälla?
Sömn.

# har du varit och festat på många charterresor?
Nej.

# favoritresemål?
Norrland.

# favoritstad? favoritland?
Har alltid velat åka till Prag, och kinesiska muren, och Japan, och Route 66.

# favoritstad i sverige?
Landskrona och Skellefteå. Lund är också trevligt.

# vad äter du helst?
Sushi eller surströmming.

# finns det nån specifik maträtt du aldrig käkat?
Hummer.

# vad dricker du till maten?
Vatten, för det mesta.

# kaffe eller te?
Te, men bara på vintern.

# bullar eller småkakor?
Nej tack.

# café eller krogen?
Fik.

# vad blir du glad av?
Sommar, höst, vinter, vår, Norrland, Skåne, kramar, sol, havet, överraskningar, musik, tv-spel, min sambo, våran sköldpadda, att lära sig nya saker, människor i största allmänhet.

# vad gör dig förbannad?
Orättvisor.

# yrken du skulle kunna tänka dig?
Röntgensjuksköterska (är inriktad på det nu, det är det enda som finns).

# jobb du definitivt aldrig skulle palla med?
Lastbilschaufför.

# personer du inte klarar av?
Björklövare och personer som uppenbarligen inte kan tänka själva.

# få eller ge presenter?
Mest ge.

# vad funkar alltid att ge någon i födelsedagspresent t.ex?
Blandskiva.

# kan du shoppa upp din flickväns pengar utan att få dåligt samvete?
Nej.

# om du är fattig, lägger du då hellre pengarna på nåt efterlängtat och lever på nudlar resten av månaden än sparar dem för att kunna köpa ordentlig mat?
Köper ordentligt med mat.

# vad skulle du göra om du hittade en plånbok med pengar i?
Är det legitimation i så går jag till polisen med den. Annars behåller jag den.

# har du någon gång varit allvarligt skadad?
Nej.

# har du fått nån psykisk eller fysisk diagnos ställd av läkare?
Ja.

# har du nån gång gått till en psykolog eller terapeut?
Nej. Eller ja, som sällskap ett par ggr.

# tåg eller buss?
Tåg.

# väckarklocka eller klockradio?
Väckarklocka.

# nyheter på tv, i tidning eller på nätet?
Alla tre.

# segelbåt eller motorbåt?
Finlandsfärja.

# teater eller bio?
Ja tack.

# VHS eller DVD?
DVD.

# vilken film såg du senast?
Pirates of the Caribbean: At World's End

# CD, vinyl eller mp3:or?
Alla tre.

# vilken skiva köpte du senast?
Queen - Brazilian Flashes (bootleg)

# favoritgrupp?
Queen.

# bästa skiva?
Queen - A Night At The Opera.

# bästa låt?
Bohemian Rhapsody.

# vilken låt har du sämst minnen till?
Macarena. Dö, dö, dö.

# och bäst?
Shine on you crazy diamond - Pink Floyd.

# kan en låt vara bra trots att den inte är mycket att hurra för musikaliskt, men texten knäcker allt?
Självklart.

# bästa konserten du nånsin varit på?
Metallica på Ullevi 2004.

# skall prostitution legaliseras?
Hmm. Lutar åt nej.

# röstade du i senaste valet?
Ja.

# är du kär just nu?
Ja.

# hur många seriösa förhållanden har du haft?
Tre.

# hur många gånger har du fått ditt hjärta krossat?
Typ... mellan 1,5 - 2.

# har du varit förlovad?
Är.

# har du varit sambo?
Är.

# är du en sån som dumpar eller blir dumpad?
I can go both ways.

# vilken klyscha är den sämsta att säga när man bryter upp?
Det är inte du, det är jag. Förutom när det är så.

# har du nån gång varit otrogen?
Nej.

# är sex viktigt i en relation?
Funkar sexlivet så betyder det 10% i en relation, funkar det inte så betyder det 90% istället. Tror jag Dr. Phil sa en gång i tiden, innan jag tappade respekten för honom.

Farliga Landskrona - Del 26

Du vet att du har för långa arbetspass när du behöver ha med dig 4 matlådor till ett och samma pass. Det är dagens sanning.

image221

Det här är för övrigt ett lovvärt initiativ. Min egen topp 10-lista, utan inbördes ordning:
 • Havet
 • Ven
 • Parkerna/grönskan/naturen
 • Att promenera genom valfritt koloniområde
 • Närheten till allt
 • Rondellerna (stadens stolthet)
 • 57 mil från T-Centralen
 • Stadsbiblioteket
 • Det gamla vattentornet i nygotisk stil
 • Stadskärnan, med alla underbara byggnader
Bubblare:
 • Don Pedro, Sveriges kanske bästa pizzeria.
 • Att ta en fika ute vid Citadellet en varm sommardag.
 • Förträffliga cykelvägar
 • Att sushin är så prisvärd och god på Asia Palace
 • Teatern
 • Trådbussarna
 • Alla fina trädgårdar ute i Häljarp
Var i Helsingör igår, och hittade en Queen-bootleg som jag inte hade, från deras spelning i Sao Paulo 20:e Mars -81. Har nu 41 Queenskivor (+några LP-skivor, men dom räknas inte). Och imorgon jobbar jag 9-21, då behöver jag bara ha med mig 2 matlådor, jippi!

image220
Queenskiva #41 i samlingen.

I övrigt så är väl det mesta sig likt. Snorungar hetsar hundar mot lamm, och Sd hetsar människor mot människor. Och jag jobbar, jobbar och jobbar. Och tjänar pengar, pengar och pengar. Så att jag kan köpa mat, mat och mat. Hejdå!


01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Andra bloggar om: ,