Topp 10: Commodore 64

En nostalgisk fredagskväll, på väg att övergå i natt? Tja, varför inte? Detta är min barndoms gata; mitt väsens rot.

1. Fist II - The Legend Continues
(1986)

2. Wonderboy (1987)
3. The Great Giana Sisters
(1987)
4. Lazy Jones
(1984)
5. Spy vs Spy
(1984)
6. Bruce Lee
(1984)
7. Boulder Dash
(1984)
8. Impossible Mission
(1984)
9. Outrun
(1986)
10. Blue Max
(1983)
Bubblare:

Raid On Bungeling Bay (1984)
Jumpman (1983)
A Journey to the Centre of The Earth (1988 ... ?)
Zorro (1985)
Arkanoid (1987)

Alla spel finns för övrigt att ladda hem från C64.comAndra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

XRob vs systemet, rond 2

MMS

Yes! Behövde precis visa legitimation på systemet i Lund! In your face, åldrandet! In your smirking, ugly excuse for a face!


Angående min frisyr. Något av en uppdatering.

Jag kan informera den småbrokiga skara som utgör bloggens läsare att jag inte har klippt mig ännu. Kanske beror det på lathet. Eller på att ekonomin hittills inte tillåtit sådana utsvävningar. Eller varför inte på att jag väntat på tecken från ovan. Att en högre makt skulle ta sig tid att lägga sig i mitt liv och fatta detta svåra beslut åt mig. Det har i varje fall nu skett, kan jag glatt meddela eder. Satt och slöbläddrade i Bibeln (inte för skojs skull, utan till ett kommande inlägg, mer om det en annan dag), och hittade där detta citat, hämtat från 1 Kor 11:14.

"Lär er inte redan naturen att det är en
vanära för mannen att ha långt hår"


Tydligare kan det inte bli. Det fortsätter sedan i 1 Kor 11:16, kanske som en liten pik till de som ämnar motsätta sig denna Guds yttersta vilja:

"Någon kanske vill börja strida om detta, men vi har ingen
annan ordning, och det har inte någon av Guds församlingar"


Fritt tolkat: Det är på det här viset för att det är på det här viset, get over it.


Jesus!
Långt hår - En styggelse


Andra bloggar om: , , , , , ,

Vojne, vojne ...

Vad betyder egentligen vojne? Jag blir knäpp.

Det finns ett ord på ryska, война, som visst uttalas voine och betyder krig. Låter dock föga sannolikt att folk skulle gå omkring och muttra krig, krig. På finska finns ordet voi som enligt Google Translate betyder kan. Voine betyder kan ge, och voi ne betyder de kan (samma källa). Något som knappast gör mig klokare, om översättningen nu är att lita på. Voine på estniska betyder smörig. Och voi ne på lettiska betyder kan inte. Vilket kanske är den bästa förklaringen hittills, även om jag inte är övertygad.

Har delgivits intrycket att uttrycket är vanligt förekommande bland den samiska delen av befolkningen. Hittar dock inga belägg för att det skulle betyda något specifikt på samiska. Och ser man till stilen så påminner frasen faktiskt lite om oy vey på jiddisch, som lite lagom diffust översatt betyder bedrövelse eller förfäran.

Jag vill minnas att orden "vojne, vojne" yttras av nån finländare i den första Jönssonligan-filmen? Suck ... Ska jag kanske försöka acceptera att det helt enkelt är ett allmänt uttryck för uppgivenhet? Med eller utan ironisk underton, och eventuellt av finsk-ugriskt ursprung? Och gå och lägga mig och läsa lite istället?

Vi säger nog så. Voj, voj ...

oy vey oh my gosh voine vojne voi vojAndra bloggar om:
, , , , , , , , ,

Fw: Hundra dagar.

MMS

Hundra dagar. Så länge är det kvar nu. Sen är jag helt klar. Färdigutbildad. Legitimerad. Färdigskuldsatt. Får firas genom att jag pluggar tills jag däckar ikväll. Med en paus för att se House kl 21, men det var ju underförstått. På väg hem nu. Tåget har dock stått stilla i vad som upplevs som en kortare version av evigheten. Men med Queen i hörlurarna och 5 goda böcker till sällskap härdar jag ut. Obehöriga på spårområdet, sägs det. Skrev något diffust i morse om att väckarklockan var en bödels yxa som kapade bandet mellan mitt medvetande och mina drömmar. Tror jag, handstilen var redigt sömndrucken när anteckningen gjordes. Nu rullar tåget igen. Kul. Evigheten är förmodligen en strikt subjektiv upplevelse, så glöm förresten det där längre upp.


Jag har redan bloggat idag...

Det är faktiskt sant. Skrev ett ganska långt mms-inlägg när jag satt fast på ett stillastående tåg på väg hem. Men det verkar inte ha publicerats, utan gått upp i rök. Mycket mystiskt. Nu hinner jag i varje fall inte skriva något nytt; pluggandet kallar. Ni får antingen vackert avvakta och se om det dyker upp senare under kvällen, eller helt enkelt leva med det och gå vidare (men komma tillbaka imorgon). Hej hej.

Matlagningens ABC (det är nåt skumt på gång)

Jag måste erkänna att jag inte är någon stjärna i köket. Jag kan följa ett recept precis som vem som helst - javisst - men inte mycket mer. Min sambo däremot. Det är inte mycket hon inte kan när det kommer till matlagning. Så jag brukar ytterst sällan ifrågasätta henne när det kommer till köksrelaterade spörsmål.  

Men nu börjar jag faktiskt undra lite.

Satt här framför datorn i godan ro och skrev ut lite kompendier som jag behöver inför några föreläsningar imorgon, när jag kände att jag frös lite om fötterna. Reste på mig och gick mot sovrummet för att ta på mig ett par strumpor. Hörde att något stod och kokade på spisen, så jag stack in huvudet i köket på vägen. Får då syn på detta:

Det här är väl ändå inte riktigt normalt? Visst, jag kniper käft och låtsas som att det regnar som alltid, men vad fan sysslar hon med egentligen? Kommer granska middagen väldigt ingående imorgon. Och ja, vi har rosa kakel i köket (Gud bevare oss)

Det här är väl ändå inte riktigt normalt? Visst, jag kniper käft och låtsas som att det regnar som alltid, men vad fan sysslar hon med egentligen?? Kommer granska middagen väldigt ingående imorgon.

Och ja, vi har rosa kakel i köket (Gud bevare oss).Andra bloggar om:
, , , ,

Alitterationslista: R & M

Instruktioner: Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga; hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar.
 1. Vad heter du?: R.
 2. Ett ord på fyra bokstäver: Relä
 3. Flicknamn: Rosalita
 4. Pojknamn: Rutger
 5. Yrke: Röntgensjuksköterska :-)
 6. Färg: Röd
 7. Klädesplagg: Ringbrynja
 8. Mat: Risotto
 9. Sak i badrummet: Rakapparat
 10. Plats/stad: Rovaniemi (Roavvenjárga)
 11. En orsak att vara sen: Ragnarök
 12. Något man skriker: Raaah!
 13. Film: Rosemary's baby
 14. Något man dricker: Rosévin
 15. Band: Rammstein
 16. Djur: Ren
 17. Gatunamn: Råsundavägen, Solna (bodde där i 2 månader)
 18. Bil: Rolls Royce
 19. Sång: Radio gaga - Queen
 20. Aktivitet med mer än en deltagare: Rävjakt
Hittad via Lollias.


Superduper söndagsbonus! Bara idag! Sambon ville fylla i en lista hon också:
 1. Vad heter du?: M.
 2. Ett ord på fyra bokstäver: Måla
 3. Flicknamn: Malin
 4. Pojknamn: Markus
 5. Yrke: Mekaniker
 6. Färg: Mörkblå
 7. Klädesplagg: Mössa
 8. Mat: Misosoppa
 9. Sak i badrummet: Matta
 10. Plats/stad: Månen
 11. En orsak att vara sen: Måndag
 12. Något man skriker: Marco! (Polo...)
 13. Film: Min granne Totoro
 14. Något man dricker: Mjölk
 15. Band: Metallica
 16. Djur: Myrslok
 17. Gatunamn: Myntstigen, Landskrona (Borstahusen)
 18. Bil: Mitsubishi
 19. Sång: Mein herz brennt - Rammstein
 20. Aktivitet med mer än en deltagare: Massmord

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Fototriss: Fel sak på fel plats

Veckans fototrisstema är fel sak på fel plats. Kanske också vid fel tillfälle, det framgår inte.

Bild 1 är en röra på min huvudkudde. Jag hade varit bortrest ett par dagar, kommer hem utarbetad, och så är allt en enda röra. Jobbigt är bara förnamnet. Hur den kom dit från kylskåpsdörren i köket är dessutom något av en gåta.

Bild 2 är inte självklar. Den föreställer en norrlänning i Skåne. Fel plats för en sådan? På "vintrarna" känns det onekligen så mellan varven. Och i början, innan norrlänningen i fråga lärde sig utröna ord ur de skorrande läten de inhemska homo sapiens slängde sig med. Men när språkbarriären väl var oåterkalleligt spräckt, och när den första sommaren väl kom, så kändes det inte så himla dumt ändå. Så jag kan i ärlighetens namn inte avgöra om norrlänningen är på fel plats ännu. Det får framtiden utvisa.

Bild 3 behöver nog också en förklaring. Det är en ormbunke på en bokhylla. Den trivdes inte där. Alls. Då de ska ha lite lagom halvskugga, trodde jag i min naivitet att den skulle frodas där uppe. Men kravlistan slutar visst inte där. Den ska även helst ha det varmt och fuktigt, företrädesvis i österläge. Den är nu omlokaliserad till en betydligt varmare och fuktigare plats. Dock i västerläge, då fönster som vätter mot öster är en akut bristvara här hemma. Den är i skrivande stund fortfarande vid liv.

Den heter Karin, efter Karin Boye.
Andra bloggar om: , , , ,

Glappet

Det är nu - i och med 3-2 efter förlängning mot Rögle - 10 poäng ner till Kvalseriestrecket med tre omgångar kvar att spela. Elitseriespel säkrat inför nästa säsong, således. Kommer kunna sova väldigt gott ikväll. Väldigt, väldigt gott. Väldigt, väldigt, väldigt ... ni fattar nog poängen. Jag kan slappna av för första gången på riktigt länge. Känslan är väl inte direkt euforisk kanske, med tanke på att vi ledde serien så sent som i julas. Det är mer en avstressad känsla av befrielse jag upplever. Men det får duga.Andra bloggar om:
, , , , , ,

Darwin, Darwin, Darwin ...

Har alltid haft på känn att Charles Darwin var ute och cyklade litegrann när han presenterade sina idéer om det naturliga urvalet och evolutionen. Jag har dock aldrig kunnat förklara exakt vad som är galet med teorin. Bara att det är något som inte riktigt stämmer. Men när jag sen såg den här bilden, så föll allting plötsligt på plats. Allt känns så självklart nu. Oförståndets slöja har lyfts från mina ögon, och ersatts av ett överskådlighetens rationella ljus. Världen ter sig nu klar och fulländad.

Chuck Norris
more lol celebs


Andra bloggar om: , , , ,

Bara att välja.

MMS

Bara att välja. Det här mms-bloggandet ger mig helt nya möjligheter att plåga er med trivialiteter. Som två löpsedlar på citygross som kompletterar varandra perfekt, till exempel. Tog även en bild på min sambos högra sko, men den besparar jag er. Åtminstone för stunden. Dagens att göra: plantera om en ampellilja, redigera om en text till min skrivkurs, och så har jag tvättid. Spännande dag med andra ord. Ska det bli två eller tre maskiner? Tvättstugeintrigen tätnar...


Testar mms-bloggfunktionen.

MMS

Testar mms-bloggfunktionen. Vänligen ignorera detta inlägg. Så gott det nu går. Pussen på bussen!


På väg hem idag / Achillestendinit


På väg hem idag knarrade kramsnön under skorna på mig. Precis som om jag vore Hemma. Precis som det låter när man har inflammerade hälsenor, fast lite högre. Det var mycket, mycket trevligt.

Personalbrist


"Maskinbefäl till sjöss, läkare och vidareutbildade sjuksköterskor sitter säkert på arbetsmarknaden liksom ett antal andra yrken där utbildningssystemet inte ens i lågkonjunktur räcker till för att förse arbetsmarknaden med tillräckligt många personer att anställa"

/
Dagens NyheterJo tack, jag vet. Det råder i det närmsta akut personalbrist på många röntgenavdelningar i regionen. Känns bra. Inte det att vissa delar av avdelningarna kan komma att behöva stängas ner pga bristen på arbetskraft. Och inte det att vi befinner oss i lågkonjunktur. Utan snarare det att arbetsgivarna slåss hej vilt om oss som inte ens är färdigutbildade ännu. Hade jag bara kunnat klona mig själv, hade jag kunnat få 10 jobb om jag så velat.

Men det vill jag ju inte.

Lönen är för kass för att vara värd det besväret.

Tennis

Häromdagen upptäckte jag att jag kan få in en hel tennisboll i munnen (skämt om att jag är stor i truten undanbedes vänligen men bestämt). Kan säkert komma till användning någon gång i framtiden. Om jag skulle få för mig att börja smuggla tennisbollar eller bli bollkalle eller nåt i den stilen. Eller om det råder extrem ebb på partytricksfronten.
Fotnot: En tennisboll ska ha en diameter på 6,5 - 6,9 cm och väga 56,0 - 59,4 gram. De skall studsa 135-147 cm efter att ha släppts från en höjd av 254 cm på ett betonggolv.


Andra bloggar om:

När två intressen sammanfaller

Jag gillar som bekant landsköldpaddor. Vertebrata -> Reptilia -> Testudines -> Testudinidae. Och röntgen, utifall att det lyckats undgå någon. Och tack vare en minst sagt gigantisk njursten, förenas dessa två intressen äntligen i en artikel i Expressen. Den största njursten jag sett hittills var på 11 x 8 mm. Och den satt i urinledaren på en sån där människa (Homo sapiens) som hade väldigt, väldigt ont. Undrar just hur en afrikansk pannkakssköldpadda (Malacochersus tornieri) på 13 cm då upplever en sten på hela 30 x 30 mm?


Fascinerande anatomi förresten. Krökningen på frambenen och de udda formade skulderbladen är väl antagligen till för att den ska kunna dra in huvudet ordentligt. Och vilket gulligt, litet minibäcken den har. Och intressant kraniumstruktur. Och jag hade aldrig gissat att landsköldpaddor har så pass spinkig ryggrad. Eller så många söta, små minikotor i svansen. Bedårande! Enligt Daily Mail är Polly (pannkakan heter så) nu på bättringsvägen efter sin operation.


Polly


Andra bloggar om: , , , , , ,

Ny kanonmat till leden

Två förträffliga nytillskott idag. En fin Monstera deliciosa (eller "Monstera") som vi döpt till Maestro, och en tjusig Cycas revoluta (eller "Japansk kottepalm") som tilldelats namnet Katana. För att hon är japansk och har väldigt vassa blad. Om Maestro får för sig att växa upp och bli groteskt ful, har vi reserverat oss för att vi eventuellt kan komma att döpa om honom till Monstro istället. Men det kommer antagligen dröja ett par år tills vi kan ta ett definitivt beslut, så frågan bordläggs tills dess. Nu ska jag minsann spela lite flyktingpingis. Satir, tror jag att det kallas.

Monstera deliciosa

Cycas revoluta


Andra bloggar om: ,

Röntgenklyschor

Såg en kul artikel om jobbklyschor i Aftonbladet för någon dag sedan. Följande repliker är det väldigt vanligt att jag får stå ut med på röntgenavdelningen:
 • "Jaså, röntgen, ja då genomskådar väl du det mesta antar jag, hö hö"
 • "Nå, kunde du se om jag hade någon hjärna eller inte?"
 • "Sköterska? Men du är ju man? Ska du läsa vidare till läkare sen eller?"
 • "Jaha, ja då ska vi väl se efter om jag är gravid då" (Manliga patienter på ultraljud)
 • [Valfri komplett, extremt utförlig sjukdomshistoria]
Och i tunnelbanan fick jag mest höra:
 • "Hur styr man egentligen?" (Obligatoriskt svar: Jag styr inte så mycket, det går nästan som på räls)


Hemmagjord bomb ...


Andra bloggar om: , , , ,

Strecken; de fördömda, uppmärksamhetspockande jävla strecken

Tycker gott mina lärare kan ge mig lite dispens från skolan den närmsta tiden. Som ni lite mer än normalbegåvade människor med lätthet inser, är det orimligt att avkräva mig fullt fokus på skolrelaterat nonsens den här tiden på året. Titta bara på de förhatliga små linjer nedan som ständigt finns i mina tankar.

Jag måste titta på dem. Jag vill inte titta på dem. Men jag kan inte vrida bort blicken. Kan inte inte se på dem. Blundar jag så står de att läsa på insidan av ögonlocken, kompletta med kvarvarande spelscheman, sannolikhetskalkyler och fan och hans moster.

Det är spännande tider nu.
Andra bloggar om:
, , , ,

Galghumor

Det är ganska exakt så här roligt man kan ha med åtta stycken klädgalgar. Varken mer eller mindre. (Galghumor: Förmågan att se det lustiga i sin svåra situation. Säkerligen vanligt på Wall Street nu i dagarna).

Andra bloggar om:
, , , , , ,

Fototriss: Triss

Veckans fototrisstema är triss. Tre synonymer för triss är tre, trippel och trojka. Bild 1 innehåller tre klöverblommor, på god väg att bli två ... På bild 2 skådas tre kantareller, inbäddade i den skånska myllan. Bild 3 ... en s.k. nödlösning. En triss i 25:or. Jippi (obs; viss sarkasm).
Andra bloggar om: , , , , ,

Alla stavningar är bra...

...utom de direkt uppenbart dåliga. Observerat hos Norran. Skrivet av Savonen.
Och grattis till förlusten, fjdkalöfdjaöl. (Uttalas Lil-Kent-ha Joo-hann-sånn)

Norran


Andra bloggar om: , , , , , ,

Alla hjärtans dag


Fira den genom att gå med i
Donationsregistret, vettja.
Så att det verkligen bli alla hjärtans dag.


Andra bloggar om: , , , ,

Teletubbies: Second generation

Året är 2109. Nittio år efter den sista kända Teletubbiens död (Tinky Winky, överdos), hittar forskare Teletubbie-DNA i en mygga som sugit Teletubbieblod och sedan dränkts i kåda och stelnat. Med DNA-strängarna är inte kompletta, utan saknar några kromosomer. Dessa ersätts med polyeten, och kloningsförsöken inleds. På så vis ser världens åttonde underverk - Tupperwaretubbien - dagens ljus. Till samtligas förtret.


Den observante kan se Hardy Nilsson kyssa SM-bucklan under höger armhåla.


Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Topp 10: Du är antagligen röntgensjuksköterska, om...

 1. ...du någonsin hört en patient med tatueringar över hela överkroppen säga "jag är rädd för nålar!"
 2. ...du vet att allt kan fixeras med en rulle tejp.
 3. ...du tänker "snygga vener" när du observerar en vilt främmande människa på ICA.
 4. ...du på allvar glömt bort vad trachea, patella och musculus sternocleidomastoideus heter på svenska.
 5. ...du vet vad akronymet Some Lovers Try Positions That They Can't Handle står för.
 6. ...du stör dig som fan på alla felaktigt upphängda röntgenbilder i Scrubs, House, Cityakuten, etc.
 7. ...du tvättar händerna innan du går på toaletten.
 8. ...du kan identifiera en njursten bara genom att observera sättet en patient våndas på.
 9. ...du vet att skönhet inte sitter på ytan. Schyssta spina scapulae! Härliga cavitas glenoidalis!
 10. ...du har röntgenbilder på dig själv hemma, som aldrig blivit granskade av en läkare.
Bubblare:
...du vet att hårda strålar och tight kollimering ger perfekt penetrering.
...du aldrig tröttnar på frasen "andas in ... håll andan ... andas igen".Gräsklippare......


Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , , , ,

09:17

Klockan var 09:17. Jag satt på rast och skötte mitt eget. Än så länge hade jag inte sagt något sarkastiskt. Så tar S en tugga av sitt knäckebröd, och råkar tappa ett par smulor ner i hennes vattenglas. Hon tittar upp på mig och säger
   - "Det var ditt fel, Robban", varpå jag snabbt replikerar
   - "Förlåt. Det var verkligen inte meningen. Hade jag vetat att du skulle reagera på det där viset, så hade jag struntat i det helt och hållet. Det är fan sista gången jag försöker göra något snällt för din skull."

Vilket kan tolkas som lite, lite sarkastiskt. En gnutta. Ett uns. En tillstymmelse. Om man är på humör för det. Så där förlorade jag hela det där
nollsarkasmvadet rätt ordentligt. Jag hade varit vaken i 187 minuter när det inträffade. Varav jag låtit bli att prata med folk merparten av tiden.

"Suck."
Andra bloggar om: , ,

Dagens i-landsproblem #37: Att tatueringar alltid ska betyda något

Hittade denna konversation på Tjuvlyssnat:

"Fyra killar ~18 sitter och diskuterar olika tv-program. Efter en stund kommer samtalet in på Miami Ink.
Kille 1: De som tatuerar sig i Miami Ink är ju fan helt sjuka.
Kille 2: Ja vafan allt ska ju symbolisera något! Kan de inte bara göra en tatuering för att den är snygg eller?
Kille 3: Ja typ "Min brorsas tjejs mosters kusins killes kompis körde i diket med sin Volvo 240 och nu vill jag ha en tatuering som symboliserar det".
Kille 4: Ja eller hur, och så tatuerar de in något som inte har ett skit med det att göra… typ en jävla pingvin eller något".


Worst tattoo ever?

Och det kanske kan tyckas vara en banal diskussion vid första anblick, men i själva verket är det en knivskarp analys av ett stort samtida problem. Av i-landskaraktär, givetvis. Hittade även denna Rockystripp av Martin Kellerman, som är inne lite på samma tema. Det räcker inte med att tatueringarna betyder något, folk måste få reda på vad de betyder också. Det är förvisso inget fel på abstrakt konst - verkligen inte - men att märka sin kropp med något som behöver förklaras om och om igen ... Jag måste erkänna att jag missar poängen. Ska en tatuering betyda något specifikt, så tatuera in bokstäver då. Förslagsvis bokstäver som formar ord, som säger det du vill ha sagt.


En tatuering som symboliserar en mans kärlek till ost.
Ni läste rätt. Den symboliserar ost. Cheezes.

Jag har en tatuering själv. Det enda den symboliserar är min osedvanligt goda smak. Funderar dock på att skaffa en till. En fågel Fenix som kommer ut ur en rökfylld tunnel, och i bakgrunden ska en siluett av E.T. med ett martiniglas i ena handen synas framför en knallröd soluppgång. Den ska symbolisera hur livet blev en fest efter det att jag sa upp mig från jobbet i tunnelbanan. Över hela bröstkorgen. Kanske det går att väva in lite fiskar som hoppar i en flod av rödvin över mina revben också. Som symboliserar min kärlek till sushi och surströmming. Och vinet symboliserar livet, och att jag är student.

Eller så inte.Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Vett och etikettUtmaningen: NollsarkasmMin sambo har precis utmanat mig. Hon påstår att jag inte kan gå en hel dag utan att säga eller göra något sarkastiskt (och det låter ju faktiskt jättesvårt ... obs; sarkasm ... eller?). Jag befarar att hon har rätt. Men det vet jag givetvis inte säkert. Inte förrän jag gett det hela ett helhjärtat försök. Är ledig imorgon, så jag tänker genomföra experimentet under tisdagen.

Det kommer att gå skitbra. Verkligen. Skitbra.Andra bloggar om:
sarkasm, utmaning

Kvällens soundtrack - The Lamia

Här har ni det. Har pluggat/slappat om vartannat hela dagen nu. Mest pluggat dock. Och det sedativa läkemedlet verkar ha gjort susen för sköldpaddan. God natt.Andra bloggar om: , , , , , ,

Morgonstund

Se inte så jävla pigg ut.Dagens schema: Slappa, plugga, slappa, plugga. Upprepas tills jag känner mig tillfreds och produktiv. Och mata sköldpaddan. Förslagsvis med något diazepambaserat läkemedel.Andra bloggar om:
, , ,

Tyvärr, Anders Borg


Jag genomförde en inofficiell liten omröstning på min praktikplats idag. Omröstningen ämnade utröna hurvida jag ska behålla mitt korta hår, eller låta det växa ut igen. Nedan följer resultatet.


Till saken hör att samtliga 16 (88,9%) som svarade att jag skulle bevara håret kort var kvinnor. Personen som svarade att jag skulle låta håret växa ut igen var en långhårig man, och personen som svarade vet ej var även han av manligt kön. Så 100% av kvinnorna i studien ville med andra ord att håret skulle hållas kort framöver. Jag tror jag litar på deras omdöme. Så tyvärr, Anders Borg, vi blir nog aldrig hästsvanspolare igen.Andra bloggar om:
, , ,

Dagens ros...

...idag igen? Jajjemän. Idag går den till Adlibris, som äntligen fått in boken jag haft på bevakning i snart ett år. För 19 minuter sedan fick jag ett mail om att den kommit in, och nu är den beställd. Den här dagen har börjat förträffligt. Nu ska jag läsa om meniskrupturer. Fram till det att jag är för hungrig för att fortsätta. Då ska jag äta något. Och sedan läsa vidare. Tills jag stupar. Best day ever? Föga troligt. Men ändå en väldigt bra dag.


Andra bloggar om: ,

illa. big time.

This is bad. This is really, really bad. (Here is where the bad is). Queenspelet som jag önskar skulle se dagens ljus stavas G-U-I-T-A-R-H-E-R-O, och (verkligen) inte S-I-N-G-S-T-A-R.

Ursprunglig pressrelease här. Suveränt låtval, alltid något. Hade det kompletterats med In the lap of the Gods... revisited hade det kanske till och med varit perfekt. Och kanske med In my defence också (ja, jag vet att den "bara" är ett soloprojekt, orka vara petig).
Andra bloggar om: , ,
I'm caught in between, with a fading dream ...

Dagens ros...

... går till Kanal 5, som kommit på den klockrena idén att visa Vänner klockan sex på morgonen. Perfekt program att äta frukost och vakna till liv till. Tack så mycket!... Could breakfast tv be any better?Andra bloggar om:
, , , ,

Fototriss: Så här ser det ut där jag är idag, del 2

Detaljerna från gårdagens bravader är fortfarande lite skissartade. Dock finns vissa materiella attiraljer som skvallrar om vad som försegick. Bevismaterial A är en ... reflexpinne? Vad den gjorde i vårt vardagsrum i morse har jag inget bra svar på. Bevismaterial B är en väldigt kluddig anteckning; "Att sova i linne är mitt magnum opus". Detta, tillsammans med ett sms i utkorgen där jag "högtidligt" ber om ursäkt för "strippandet", samt en Spindelmannenmössa som jag aldrig sett förut som befann sig i min högra jackficka när jag vaknade i morse (den kan ha legat och skräpat på Clemenstorget igår natt, återfås mot beskrivning), vittnar om att jag i varje fall knappast hade tråkigt. Vad jag nu än sysslade med. Och bild 3 är helt enkelt ett bevis på att det är en trevlig dag där ute, för de som mäktar med att delta i den.

Fler dagsfärska fototrissar finns
här.
Andra bloggar om: , , , , , ,