Sysslat med?

Vad jag gjort idag? Vårstädat. Heldagsarbete. Helhelgsarbete, till och med. Men nu är det (varierande grader av) skinande rent här hemma. En renhet som anstår ett examensfirande, om inte annat. Lite över 110 timmar kvar nu. Och jag hittade förlovningsringen igen. Som jag inser att ni inte ens visste var borta. Men det har det varit. I lite över 12 veckor. Trodde jag råkat slänga den i tvätten på sjukhuset. Utmärkt sätt att bli av med saker på. Men så låg den insnärjd i sladdhärvan bakom datorn, dold under den fetaste dammråtta ni kan föreställa er. Okej, kanske inte fet. Men definitivt större än er genomsnittliga ansamling av damm. Ack, det glamorösa liv jag lever.


På plats igen


Andra bloggar om:

I rappatáged

Grannen spelar nu någon form av trance/hädelse-remix av We're not gonna take it av Twisted Sister. Är det ens lagligt? Som tur är så överröstar jag honom/henne/den/det med råge. Det var bara i pausen mellan två KISS-låtar som jag behövde lyssna till eländet.

Alldeles nyss:
Jag: (läser högt) Ho... se... socka... trå... ?
Hon: Va?
Jag: "Garn att sticka strumpor av" enligt en
skånsk-svensk ordlista
Hon: Jahaa, housseseickatraå! Uttala det för fan rätt!
Jag: Jag kan inte, jag är svensk.

Ålahue...
[aulahue/eolahue/eolahoe] subst. -t -n


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Frukosthalleluja

MMS

Jag är stressad (som i att jag har mycket att göra). Men jag stressar inte (som i att jag bibehåller mitt norrländska lugn). Och det gör mig stressad (som i att jag blir stressad på riktigt). Men jag stressar som sagt inte (jag vet inte riktigt hur man gör). Min kropp däremot. Där kan vi snacka stresstillstånd. Det är nästan lite kul. Och när så pacman uppenbarar sig i min brieost, är det inget annat än ett tecken. Jag måste sluta låta stressens spöken jaga mig. Äta de stora antistresspillrena och börja jaga dem istället? Helt enkelt sluka de kaxiga små jävlarna? Tömma livets bana på alla måsteprickar för att nå upp till nästa nivå? ... Eller är det att tolka in för mycket i uppenbarelsen?


Topp 10: Filmscener med Queenmusik1.
Film:
Shaun of the Dead
Låt:
Don't stop me now
Scen: Se klippet ovan. F.d. barägare, numera zombie, klubbas ihjäl med biljardköer i takt till musiken. Fast roligast är nog dartpilen i huvudet.

2.
Film:
Waynes World
Låt: Bohemian rhapsody
Scen: Klassiskt ögonblick i filmhistorien, där några killar sjunger och headbangar i en bil. Och det är väl ungefär allt. Finns att beskåda här.

3.
Film:
Blades of Glory
Låt: Flash's theme
Scen: Sista konståkningsscenen. Män i trikåer, dans på is, Queen ... hela grejen är ganska gay. Scenen i sin helhet verkar omöjlig att hitta, men här är en liten del av den i alla fall.

4.
Film:
High Fidelity
Låt: We are the champions
Scen: Rob (huvudpersonen) jublar eftersom hans nyblivna ex inte har haft sex med sin rebound-pojkvän ännu. Han blir så pass glad att han går och har sex med en annan kvinna. Satir, tolkar jag det som.

5.
Film:
A Knights Tale
Låt: We will rock you
Scen: Publiken klappar i takt till musiken. På medeltiden. Det är humor. Kan ses här.

6.
Film:
Flash Gordon
Låt: Battle theme
Scen: Hökfolket attackerar raketskeppet Ajax. Väldigt camp, på något vis. Och jag tycker att det lyser igenom lite i musiken att Queen plötsligt kom ihåg att de är ett rockband mitt uppe i alltihop. Scenen finns här, och djupare analys av filmens soundtrack finns att läsa här.

7.
Film:
Moulin Rouge!
Låt: The show must go on
Scen: Satine är döende, och övertalas att gå till Christian för att lura honom att tro att hon inte älskar honom längre, istället för att utsätta honom för sanningen. Inside her heart is breaking, her make-up may be flaking, but her smile, still stays on. Typ. Finns att beskåda här.

8.
Film:
Happy Feet
Låt: Somebody to love
Scen: Pingvin-allsång. Bara en sån sak. Fast Mumble sjunger förjävligt, så han får inte vara med. Men stampa takten, det kan han. Finns här.

9.
Film:
Highlander
Låt: Who wants to live forever
Scen: Connor MacLeod, som är dömd till att leva för evigt, ser sin älskade Heather åldras och dö. Lite lagom filosofiskt om evighetens pris. Scenen kan ses här.

10.
Film:
Super Size Me
Låt: Fat bottomed girls
Scen: Förekommer i dokumentärens intro. Och passar onekligen in bra där. Övriga beskrivningar överflödiga.Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Navelludd

Andra bloggar om:
, ,

Topp 10: Serietidningsdjur

Ett viktigt inklusionskriterium för den här topp 10-listan är att djuren måste vara djur. Inte människor som lever människoliv, men som råkar vara tecknade som djur (läs: Rocky, Arne Anka, Joakim von Anka, etc.). Sen finns det mängder med gränsfall, och där är det min ofelbara subjektiva bedömning som står för det slutgiltiga avgörandet.

Gränsen kanske går vid användandet av kläder; riktiga djur har inte kläder - bara antropomorfa låtsasdjur har det. Djuren ska besitta vissa djuriska egenskaper; det faktum att de är djur ska vara mer än bara ett optiskt gestaltningselement. Ni fattar kanske. Om inte så spelar det faktiskt ingen roll; det är min lista.

Gon
Gon
 1. Gustaf (katt, Katten Gustaf)
 2. Hobbe (tiger, Kalle & Hobbe)
 3. Dogbert (hund, Dilbert)
 4. Marsupilami (???, Marsupilami)
 5. Bucky (katt, Get Fuzzy)
 6. Gon (dinosaurie, Gon)
 7. Hubert (krabba, Sigges Lagun)
 8. Woodstock (fågel, Snobben)
 9. Hälge (älg, Hälge)
 10. Ernst (piraya, Ernie)
Bubblare:
 • Idefix (hund, Asterix)
 • Morrgan (hund, Morrgan och Klös)
 • Klös (katt, Morrgan och Klös)


Andra bloggar om:
, , , , , , , ,
... Hur kommer det sig förresten att jägaren Edwin kan tala med den vilda älgen Hälge, men inte med sin tama hund Blixten??

Examen, en spellista

Okej. Okej. Jag vet inte hur många i läskretsen som har Spotify (ännu). Men de som har får jättegärna lägga till låtar till min fancy examens-playlist. Tror det ska fungera. Det var allt. Se så duktig jag är på att blogga korta inlägg nuförtiden. Så att folk orkar läsa. Får se hur länge trenden håller i sig bara.


Andra bloggar om: , , , ,

Mikrokosmos

Fångar inte föregående inlägg själva essensen i vad bloggande i mångt och mycket går ut på? Min åsikt om bakplåtspapper, för alla att läsa. Lägg ut! Lägg ut!

Kan även tillägga att jag gått förbi en lila tops som ligger slängd på golvet i korridoren här på avdelningen. Åtta gånger har jag gått förbi den idag. Ingen plockar upp den. Nästa gång gör jag det. Om jag orkar anstränga ryggen.

Lägg av. Logga ut.


Bakplåtspapper

Jag är förälskad i bakplåtspapper som kommer i färdiga ark. Det är briljant. Old news kanske, men det är fjärrkontrollen också, och den är likförbannat genial. Bara inte lika storartad som att någon kom på idén att man borde sälja färdigdelade ark med bakplåtspapper. Det är kärlek.

Promenad

Hur fan sjutton har jag lyckats få 44 spammail bara under tiden jag promenerat ett litet varv runt citadellet? Är det jag som går långsamt? Eller är det kanske de som mailar snabbt? Och nej tack, alla charmiga spammar-hjon, jag behöver varken penisförlängare eller Rolexkopior. Som per definition faktiskt är en form av penisförlängare ... Så ... Tack, men nej tack ... 45 spammail nu ... Orka ......

På en löpsedel. Långt ifrån dig.

MMS

Extra extra! Åttioåriga enäggstvillingar turades om att vara vid liv! Maken: 'Jag anade ingenting'. *** Nya rön: Du kanske är förfalskad! Gör det unika äkthetstestet, bara i Aftonposten! *** Lokalt: Bonde i Bengtsfors slog sönder get, upptäckte ny färdväg till Indien!


Fototriss: Spetsigt

Hinner jag slänga ihop en fototriss innan jag måste springa hemifrån? Ja, det tror jag. Har ändå 6 minuter på mig. Bild 1: Spetsigt blad på en gullranka (Epipremnum aureum). Droppen är dock rund till formen. Bild 2: Spetsiga blad på ett par apostlaliljor (Neomarica northiana). Bild 3: Spetsiga fenor på en revhaj, på Tropikariet i Helsingborg. Hejdå för nu! Med 1,5 minuter till godo!

Andra bloggar om: , ,

Populärmusik i rebusform


Kopplar först som kopplar först.


Strax under 305,5 timmar kvar till examen nu. Kandidat- och yrkesexamen, om jag får be. Så. Examina, då. Det gör mig till en ... examinand?


Andra bloggar om:

Dagens 'jaha ja' (som har med växter att göra)

Jag ger er "En solnedgång genom en persienn genom två apostlaliljor (Neomarica northiana) och slutligen genom ett paradisträd (Crassula ovata)". En lördagseftermiddag någonstans i underbara Landskrona. Förslagsvis hemma hos undertecknad. En chiliplanta (Capsicum) av okänd art kan skymtas ute i högra kanten (Sannolikt en Capsicum baccatum). Och en banddracena (Dracaena deremensis 'Warneckii') finns att beskåda ur fokus till vänster. Klå det, ni. (Nej, gör inte det).

Neomarica northiana, Crassula ovata, Capsicum baccatum, Dracaena deremensis warneckii

Jag bara älskade hur ljuset föll på paradisträdets stam, det är allt.
Jag gör sånt. Älskar såna saker, alltså.


Andra bloggar om:
, , , , , ,

Plötsligt, när man gräver för djupt

Man kommer inte till Kina. Det kan ni glömma.
Men man inser att om man möblerar om bokstäverna i

Visst gör det ont när knoppar brister,

så kan man få 

Träningsperiod: Transport vek bröst,

och till och med

Privatperson bortträngdes, snöt rik.

Men det är nog att övertolka Karin Boye. En smula.Andra bloggar om:
, , , , ,

Skrivbordstävling (sweet)
Raz har en tävling. Och såna gillar jag ju. Inte för att jag nödvändigtvis gillar att tävla, men jag älskar att vinna. Och så känner jag mig produktiv när jag deltar i bloggtävlingar. Jag kan säga till mig själv att se, jag har ju visst bloggat idag. Ett helt inlägg har jag skrivit. Och så kan jag spendera den mulna, blåsiga dagen med att ha ett litet Bruce Lee-maraton istället. (Ja, min sambo är bortrest, utifall att ni undrade). Tävlingen går ut på att helt enkelt ta en skärmdump av sitt skrivbord. Borde jag klara av.

Mitt skrivbord föreställer för stunden en nyckelpiga som sitter på en sten. As simple as that. Stenen i fråga står nere vid vallgraven som löper runt citadellet här i stan. Dagen i övrigt var solig och alldeles perfekt. Sparsmakat med ikoner på skrivbordet. Just the way I like it.


Andra bloggar om: , , , , ,

Brungul röra

Visst ska man väl tillåtas redogöra för sina ståndpunkter och åsikter utan att få ett ägg uppkört i nyllet?? Särskilt i ett sånt där demokratiskt samhälle som det är meningen att detta ska föreställa? Må så vara att åsikterna består av till hälften lätta låtsaslösningar på svåra problem och till hälften av unken, konservativ, hatisk jävla dynga. Yttrandefrihet råder likförbannat. Det är en okränkbar princip, och en förutsättning för ett demokratiskt statsskick. Ägg är till för omeletter, och duger illa som motargument.

Omelett, 1 person (a.k.a min frukost):
 • 2 ägg
 • 2 msk mjölk (eller grädde, vatten funkar nog också)
 • 1 krm salt
 • ½ dl hackad spenat (ingen fryst skit; färsk spenat ska det vara)
 • ev. lite finmalen peppar
 • Inga (0) partiledare
Vispa ihop lätt, stek och ät.Andra bloggar om: ägg, omelett, sd, sverigedemokraterna, jimmie åkesson, demokrati

Jag vet fortfarande ingenting / Dröm #19 - Objudna animeringar

Jag har funderat en del på vad jag egentligen menade med mina sömndruckna visdomsord som jag redogjorde för i förra inlägget. Utan framgång. Som kanske rubriken på detta inlägg redan skvallrat om. Tänkte igår kväll att jag kanske skulle lyckas drömma samma dröm igen, eller åtminstone drömma en fortsättning, men icke. Inga ledtrådar att virka teorier av.

I natt drömde jag istället att jag anordnade en stor examensfest. På en enorm grön kulle. Kanske fanns där en rutschkana. Det var soligt. Alla mina klasskompisar var där. De fick lov att bjuda ett par gäster vardera. Och någon hade då gjort jätteblundern att bjuda Elmer Fudd. Tänk dig honom efter några glas champagne liksom. Som om han inte kunde sikta dåligt med sitt gevär eller tala otydligt redan som det var. Han bjöd dessutom med sig Daffy Duck och Yosemite Sam. På tal om talfel och skjutgalningar liksom.

Yosemite Sam, Daffy Duck och Elmer Fudd. Ovälkomna.

För att göra en bristfällig historia - med många minnesluckor - lite kortare, så sabbade dessa tre herrar hela festen. Många fick uppsöka sjukhus, då även tecknade kulor visst kan tränga genom kött och slita sönder inre organ. Kanske kan vara nyttigt att veta. Men festen var inte helt utan ljusglimtar. Jessica Rabbit tittade faktiskt förbi. Visste ni att hon sadlat om och blivit advokat på äldre dar? Jo, det är sant. Hon sa dock att hon hade vissa problem med att hitta kostymöverdelar som passade henne. Fullt förståeligt.15 dagar, 15 timmar, 15 minuter och 15 sekunder kvar till examen ... NU!

Vajjert.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Igen. Obegriplig. Jag lär mig aldrig.

Tror jag gjort detta tidigare någon gång. Skrivit ner något i blocket vid sängen, helt taget ur sitt sammanhang. Saker som ter sig självklara i sömntunga dimmor, men som tycks vara lösryckt strunt efter frukost. I morse fanns följande att läsa i blocket:

"Spela schack med biljardbollar, i lag om fem. Damen är grön 6, kungen röd/vit 11. Det nyupptäckta Rummet står på spel. Jag förlorar. Syns hjärtat bara på natten? Syns grävmärkena i trädgården i solljus? Kan han bara färdas med det i månljus?"

Grattis, mig själv. Det där kommer jag att ha mycket nytta av.

I had this perfect dream (Un sueño me envolvió)


Sequoiadendron giganteum

Se där. Exakt där. Det lilla gröna i mitten där. Men titta då! Det är mitt allra första mammutträd - Sequoiadendron giganteum - som trängt sig upp genom såmyllan för att skåda dagens ljus.


Nationalencyklopedin har följande att säga på ämnet:

"mammutträd, Sequoiadendron giganteum, art i familjen sumpcypressväxter. Mammutträd är ett upp till 100 m högt barrträd med en stamdiameter på 8–10,5 m. Träden antas kunna bli upp till 4 000 år gamla. Arten härstammar från Sierra Nevada i Kalifornien och odlas ibland som prydnadsträd."Andra bloggar om: , ,

Ang. den där Zarathustra

Jo, som jag precis skrev i rubriken, men återupprepar för just återupprepningens skull: Angående Zarathustra (föregående inlägg), så kom jag att tänka på denna video. Mitt minne har blivit lite sämre på äldre dar, så jag minns inte om jag bloggat om den tidigare någon gång. Den här killen är i vilket fall som helst min idol.Andra bloggar om: , , , ,

Stötestenar (som kan uppstå) i vardagliga situationer

Jag: Sluta vara inne i sovrummet nu och börja vara här1 istället!
Hon: Men det är ju bara reklam, och jag håller på att plocka fram kläder till imorgon!
Jag: Skit i kläderna till imorgon! Det är en massa skitkassa reklamfilmer nu som jag vill diskutera med dig. Och det går ju liksom asdåligt om du inte är här ens en gång.
Hon: ......Va??

Hon kom inte tillbaka till vardagsrummet förrän reklamavbrottet var över. Och jag fick lov att diskutera propagandastyckenas ofullkomligheter mol allena. Tror hon är lite kinkig för att jag lurade henne att se 2001: A Space Odyssey tidigare. Den föll henne inte riktigt i smaken, kan man lugnt påstå. Hon missade nog poängen med
fostret i ljusbubblan i slutet. Kan knappast klandra henne.


1 = Vardagsrummet
Andra bloggar om: , ,

Fototriss: Baksidor

Kul tema på fototriss denna vecka. (Baksidor, utifall att ni inte bemödat er att läsa rubriken). Bild 1 föreställer baksidan av citadellet här i Landskrona. Jag har inga kommentarer angående foten i förgrunden. Bild 2 är baksidan av en staty nere vid Strandpaviljongen. Den har säkert ett namn, men önskar vara anonym. Därav kameravinkeln. I bakgrunden ses för övrigt Danmark i horisonten. Och angående bild 3 så har jag inga som helst kommentarer där heller. Bara att jag hade väldigt mjöliga händer den dagen.
Andra bloggar om: , ,

Eurovision

MMS

Så. Finlands bidrag hade en bak- och framvänd keps på sig. Vilket knappast framgår av bilden. Hur resonerade man där?


Allegori över de liv vi obevekligt vidhålla

Är inte detta en lysande rekapitulation över livets ävlan och möda, så säg. Det högsta är ej att aldrig falla, utan att bara vara en enträgen sate. Eller hur det nu heter.Health Sciences Centre

MMS

Igår var jag på skolan för näst sista (schemalagda) gången. Man skulle kunna tro att det var ett utmärkt tillfälle för vemod. Men nej. Det kändes bara skönt. Det enda som grämer mig lite, är att jag har massor med pengar kvar på mitt utskriftskonto. Säkert strax över 18 kronor. Sen förstår jag inte hur skolan blev så ljus och fräsch på bilden. Den känns verkligen inte på det viset, utan kanske mer som en sjukhuskorridor från 60-talet. Men kanske är det så här det är meningen att jag ska minnas den. Ljus. Fräsch. Ofelbar. Precis som jag.


Kludd: Ta hand om din kropp, del 4

Spermiekramare
Spermiekramare

Idag har jag varit i skolan. Hela förmiddagen. Det resulterade i en serie bilder av klotterkaraktär, som kommer att presenteras under dagen. Temat är Ta hand om din kropp. Det här är del 4: Ta hand om dina spermier.

Spermien är den manliga könscellen. Den har bara en halv uppsättning kromosomer. Dess huvud är sex gånger tre µm stort. Spermier produceras i mannens testiklar. Spermierna är väldigt känsliga för såväl temperatur, strålning, alkoholkonsumtion, anabola steroider, rökning och yttre våld.

Så förvara inte radioaktivt uran i byxfickorna. Låt inte någon sparka dig mellan benen. Det är bara korkat. Sköt om dina spermier. Ta hand om din kropp.Fotnot: Sparka inte heller andra mellan benen. Det är direkt ohyfsat.

Andra bloggar om:
, , , , , , , , , ,

Kludd: Ta hand om din kropp, del 3

Lungkramare
Lungkramare

Idag har jag varit i skolan. Hela förmiddagen. Det resulterade i en serie bilder av klotterkaraktär, som kommer att presenteras under dagen. Temat är Ta hand om din kropp. Det här är del 3: Ta hand om dina lungor.

Lungornas viktigaste uppgifter är att ta upp syre från inandningsluften samt att avge koldioxid från kroppen med utandningsluften. Utan syre kan du inte leva, jag lovar. Sjukdomar som kan drabba lungorna är till exempel astma, KOL, cystisk fibros, lungsäcksinflammation och tbc. KOL beror på att lungorna skadats så att luftrören blir trängre än normalt. Det för med sig att man får svårt att andas, kan känna trötthet och att orken blir nedsatt. Det är lite som att andas in som vanligt, men sen tvingas andas ut genom ett sugrör. Sjukdomen beror framför allt på rökning.

Så sluta röka. Den skada som redan skett på lungorna går inte att reparera, men det som fortfarande är friskt går att rädda. Motionera. Du får bara två lungor. Sköt om dem. Ta hand om din kropp.Fotnot:
Det kan vara svårt att skilja KOL från astma. Innan symtomen blivit konstanta och irreversibla, det vill säga. Även symtomen för hjärtsvikt påminner till viss del om symtomen för KOL.

Andra bloggar om:
, , , , , , , , , ,

Kludd: Ta hand om din kropp, del 2

Magsäckskramare
Magsäckskramare

Idag har jag varit i skolan. Hela förmiddagen. Det resulterade i en serie bilder av klotterkaraktär, som kommer att presenteras under dagen. Temat är Ta hand om din kropp. Det här är del 2: Ta hand om din mage.

Magsäcken (se bild) är ett organ som ligger överst till vänster i bukhålan under mellangärdet. Den har en viktig funktion i matsmältningen. Man kan få ont i magen av väldigt många anledningar. Kommer smärtan plötsligt kan det bland annat bero på en maginfektion (magsjuka, till exempel), blindtarmsinflammation, njursten, gallsten, pankreatit, tarmvred eller något helt annat. Har man ont i magen under en längre tid kan orsaken vara magsår, magkatarr, förstoppning, IBS, överkänslighet mot något man ätit (till exempel laktos eller gluten), läkemedel eller stress.

Så tugga maten ordentligt. Tänk på vad du stoppar i dig. Oroa dig inte för framtiden, hälsan eller ekonomin. Allt ordnar sig. Sköt om din mage. Ta hand om din kropp.Fotnot: Det fnns hur många olika anledningar till magont som helst, enbart ett fåtal av dessa redovisas ovan.
 
Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , ,

Kludd: Ta hand om din kropp, del 1

Kotpelarkramare
Kotpelarkramare

Idag har jag varit i skolan. Hela förmiddagen. Det resulterade i en serie bilder av klotterkaraktär, som kommer att presenteras under dagen. Temat är Ta hand om din kropp. Det här är del 1: Ta hand om din rygg.

Vår kotpelare består av 24 kotkroppar. Mellan dessa finns diskar, som fungerar som stötdämpare och ger ryggen dess rörlighet. Vid diskbråck så brister en av dessa diskar. Det bildas en utbuktning från disken som kan trycka mot ryggmärg eller nervrötter. Diskbråck behöver inte göra ont, men till exempel ischias beror på diskbråck. Och det gör skitont. Hos vissa trycker diskbråcket mot de nerver som kontrollerar ringmusklerna i urinrör och ändtarm, och då kan man få svårt att kontrollera urin och avföring.

Så tillämpa rätt lyftteknik när du lyfter tungt. Försök att inte böja och vrida ryggen för mycket. Motionera. Sköt om din rygg. Ta hand om din kropp.Fotnot: Man kan även få ont i ryggen av kotkompressioner, spinal stenos, bechterews sjukdom, spondylit, diskit, cancermetastaser, skolios och dylikt. Men det orkar jag inte gå in på; fördjupning sker på eget ansvar.

Andra bloggar om:
, , , , , , , , ,

SammanfattningDet här skulle jag kunna påstå sammanfattar hela min dag på ett förstklassigt vis. Men det skulle i sådana fall vara en liten, liten lögn. Min gårdag såg dock ut exakt på det här viset. Det är nästan skrämmande likt. Verkligen. Jag skriker nu. Ett ljudlöst inre skrik, så att inte grannarna ska undra.


Andra bloggar om:
,

Vårkänslor


Hon:
BoIS förlorade igår. Det är därför alla är så deprimerade idag.
Jag: Näe. Hade de vunnit, hade folk bara hittat nån annan anledning till att deppa.
Hon: Kanske ...

Jag gick och la mig kl. 21:10 igår. Det är nästan rekord. Somnade ca. 00:30. Det är knappast rekord. Sen ringde väckarklockan 05:00. Det är inte heller rekord. Men när klockslagen förhåller sig till varandra på det viset (tänker här främst på 00:30 och 05:00), känner jag mig jättepigg på att sätta igång och akutsjukvårda patienter. (Det där borde rimligtvis inte få vara ett verb, men jag är lite verbalt lössläppt idag).

Hursomhelstså gerklockslagen upphovtill vårkänslorsåsom de somåskådliggörs idialogenovan. Felaktiga hopskrivningar, det nyasvart (kanmanharoligare)?Andra bloggar om:
, , , ,
Den där sista parentesen är vad Chandler Bing skulle ha sagt ...

Avslöjad


Min identitet är röjd. Nej, det är alldeles sant. Jag ger er bevismaterial A ovan. Men det är ingen fara på taket. Som den paranoida lilla varelse jag råkar vara, har jag givetvis en handlingsplan redo. Två, faktiskt. De ligger i ett plomberat kuvert i kassaskåpet (Ni vet, det bakom tavlan föreställande Freddie Mercury i sovrummet). Vänta, så ska jag hämta det.

[Tolv minuter passerar]

Kom inte ihåg kombinationen först, men sen slog det mig; 8-111-95-28-3. Rad-stolsnurmmer-biljettpris-dag-månad från då jag var och såg Kenny Begins på bio. Det är så självklart när man väl kommer på det. Men nu svamlar jag; åter till handlingsplanerna.

Plan A: "Blåneka."
Plan B: "Radera bloggen. Packa sköldpadda, tv-spel och Queensamling. Varsko eventuellt sambo. Bränn ner lägenheten. Fly landet. Eventuellt tillsammans med sambo."

Jag tror jag väljer plan A. Så, utan vidare dröjsmål, here goes nothing: Neeeeej ... ;-)
Andra bloggar om:
, ,
Fast jag tror att min identitet röjdes förrförra sommaren, då Landskronaposten ringde och ville intervjua mig. Hur sjukt jävla läskigt var inte det på en skala? Det var efter det tillfället som handlingsplanerna ovan utarbetades.

Måste / Summer's great need

Sommarens stora Måste är nu här. Grillverktygsset i tre delar, med graverat klubbmärke på grillspaden. It really makes your tenderloin taste better ... Kan med fördel kombineras med matchande grillförkläde. Phett med cravings, osv osv (you know the drill). Hade jag bara haft en sån där grill ... Och en sån där trädgård där jag kunde ha placerat den ... Hade jag bara haft det, så hade jag definitivt slagit till.
Och nej, jag får inte betalt för detta. Vissa saker förtjänar faktiskt att uppmärksammas ändå.
Måste måste för övrigt vara ett av det svenska språkets fulaste ord. (Hmm. Jag anar en topp 10-lista på temat).


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

All the small things

Är ute på praktik som "vanlig" sjuksköterska nu. Det är förvirrande. Mycket skiljer sig från röntgenlivet. Till exempel, så gick jag igår kväll in till en patient och tog lite venprover. Redan där ringer det ju en liten varningsklocka i bakhuvudet som säger hur onaturligt det hela är. Men det är inte allt. Jag gick sedan ut ur rummet. Och sen, när jag gick tillbaka in, så var samma patient fortfarande kvar. Det är ju så man blir mörkrädd. Man ges alltså tid till att ... bygga upp någon form av relation ... med patienterna. Kan nog ta ett tag att vänja sig vid.

Dagens soundtrack, klassiker från sekelskiftet:
(Man måste ha exeptionellt bra musikvideominne
för att fatta alla referenser i videon ...)Blink 182 - All the small things
Uploaded by chris38 - Music videos, artist interviews, concerts and more.


Andra bloggar om: , , , , ,

Blog Herausforderung

Blev utmanad av omkring (synonymer: runtomkring, ungefär, cirka, approximativt, bortåt, runtom, kring). Utmaningen gick ut på att jag skulle svara på 20 frågor. Jag klarade det. Med knapp marginal.

 

1. Hur många resväskor äger du?

Vet ej. Minst två, kanske tre.

 

2. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

Jag tar dem nog hellre. Jag fastnar liksom inte riktigt på bild.

 

3. Har någon någonsin kallat dig lat?

Inte vad jag kan minnas. (Fick nog en blackout och dödade den j*veln).

 

4. När var senast någon stötte på dig?

Ingen aning, märker aldrig sånt.

 

5. Vad åt du till middag senast?

Pasta carbonara. För 15 minuter sedan.

 

6. Använder du huvtröjor?

Sällan, men det händer. Hurså?

 

7. Vem var den senaste som ringde dig?

Vet ej, svarade inte.

 

8.Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?

Är en sucker för berg- och dalbanor.

 

9. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?

Vet inte vilket som är närmast. Antingen Väla (47000 kvm) eller Center Syd (37000 kvm).

 

10. Hur många syskon har du?

4,0 st. Men jag är äldst, så det är jag som bestämmer.

 

11. Hur många stolar står kring ditt köksbord?

Två. Används uppskattningsvis tre gånger per år.

 

12. Har du en stationär dator eller en laptop?

Stationär. En laptop skulle jag bara glömma ute på balkongen. Och då skulle den bli blöt.

 

13. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

Ja. Det förstnämnda.

 

14. Vad har du med dig in på bion?

Sällskap.

 

15. Gillar du att flyga?

Javisst. Världen ser så lagom ut uppifrån luften.

 

16. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

Nej. Jag lägger fokus på mättnadskänsla.

 

17. Hur gammal blir du nästa födelsedag?

En dag äldre än vad jag var dagen innan. Just like any other day.

 

18. Tycker du om att krama folk?

Det är väl okej.

 

19. Vad är du allergisk mot?

Sarkasm. (Jag skrattade på fullaste allvar högt när jag skrev det där. Usch vad pinsamt). Väl utvalda pälsdjur. Timotej. Kryptonit.

 

20. Gillar du din boendesituation?

Javisst. Hade gärna haft balkongen vänd åt söder istället, men man ska inte vara kräsen.

 

 

Sökte precis på random picture på Google (som vi ju alla gör, någon gång under dagen). Fick upp en bild på Chuck Norris. Jag anar en omfattande konspiration. Men Chuck Norris skulle antagligen bara låta mig ana en konspiration, om Chuck Norris ville att jag skulle ana en konspiration. Något som antagligen innebär att jag inte kommer att leva till soluppgången. Måste gå, det ringde precis på porttelefonen. Men ... Chuck Norris ringer väl aldrig på porttelefonen? ... Eller?

 

Andra bloggar om: , , , ,

Spinnkvalster; Välgörenhetsgalan

Angående den spinnkvalsterdrabbade calathean, kan jag meddela att tillståndet fortfarande är kritiskt. En omfattande amputation var oundviklig, och behandling med pyrethrum två gånger i veckan kommer att fortgå tills symtombättring uppvisats, eller åtminstone tills läget stabiliserats något. Växten har försatts i isolering. Smittspårning pågår, och premedicinering av växter den kan ha varit i kontakt med försiggår för fullt i primärpreventivt syfte.

Vi hoppas nu alla att calathean snabbt återhämtar sig. En välgörenhetsgala hölls under lördagen, där tankarna gick dels till den drabbade calathean och dennes familj (Marantaceae), dels till andra av spinnkvalstrens otaliga offer. Det stora dragplåstret var Gobo Fraggel som gjorde bejublad comeback för en kväll. Klassiker som Dansa och häng med, Jag kan göra allting själv och Knäpp en tiger på nosen dammades av till publikens stora förtjusning.

Fragglerock
Gobo Fraggel, vid foten av en Monstera deliciosa. Foto: XRob.

Galan samlade in totalt 4,50 kronor, som oavkortat kommer gå till att öka allmänhetens medvetenhet om ohyra i allmänhet och spinnkvalster i synnerhet.
      - "Det är hemskt att det här kan få hända, i Sverige, år 2009," sa en närvarande växt som helst vill vara anonym (men det var en av gullrankorna). Låt detta bli en väckarklocka för er andra. Nästa gång kan det faktiskt vara Ditt sovrumsfönster som drabbas.Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Fototriss: Fåglar

Fåglar minsann. Ja, varför inte? Tre stycken, till och med. Ska jag väl lyckas skrapa ihop till. Får rådfråga arkivet bara. Bild 1 föreställer just en sån där fågel. Siktad på Tropikariet i Helsingborg för ett par veckor sedan. Bild 2 är ännu en fågel, dock kanske inte av det fullt lika exotiska slaget. Lokalinvånare här i Landskrona. Trevlig sak. Gillar fiskrens och annat mög. Bild 3 föreställer ett par gräsänder i vårsolen. Bara så där.


Andra bloggar om: , , , ,

Jag är så smart (obs; inte ironi) / I'm so clever (note; not being ironic)

Och så, när jag är inne på vad som antagligen är mitt fjortonde år som flitig begagnare av det som i folkmun brukar benämnas Internet, så får jag äntligen en idé. (Eller den fick kanske mig). Den är enkel. Den är tidsbesparande. Den är helt enkelt ljuvlig ... Och den går ut på följande: Om jag lägger in alla bloggar jag dagligen besöker i en och samma bokmärkesmapp, och sen helt enkelt väljer Öppna alla i flikar på morgonen, så sparar jag en väldans massa tid och klickande. Och så glömmer jag inte bort några bloggar heller.

Om jag kanske skulle avslöja vilka bloggar som ligger i den mappen nu? Självklart. Det kommer att vara det första jag gör, efter det att samtliga bloggare som tror sig ha förärats en plats satt in 500 kronor på mitt plusgirokonto. Reklam är inte gratis, vettu. Maila mig för fler detaljer.

(Obs; Sarkasm. Allt är sarkasm. Det är för att jag inte hunnit äta frukost ännu).

---------

Since many of the blogs I read on a daily basis are written in english,
Google Translate has helped me make this vital information available for them to read as well:

---------

And so, when I'm on what is probably my fourteenth year as a frequent user of that which is popularly known as the Internet, I finally have an idea. (Or maybe it has me). It's simple. It's timesaving. It's simply delightful ... And it goes as follows: If I add all the blogs I daily visit into the same bookmark folder, and then simply select Open all in tabs in the morning, I save lots lot of time and clicking. And then I don't accidentally forget any blogs either.

If I might reveal what blogs that are featured in that folder now? Of course I will. It will be the first thing I do, after all bloggers who believe they have been blessed with a spot has deposited 500 SEK on my bank account. Advertising is not for free, aight. E-mail me for more details.

(Note; Sarcasm. Everything is sarcasm. It's because I haven't had time to eat breakfast yet).Andra bloggar om: , , , , , , ,
Och ja, jag fick givetvis hjälpa Google Translate på traven lite.
Jävla översättningstjänst som inte vet hur man översätter vettu ...

Den feta, cremefärgade råttan. Till exempel.

Jag försöker komma ifrån hela adjektiv + substantiv-cirkeln när jag skriver. Men kvar blir då bara ett tomt skelett till text som enbart beskriver ett händelseförlopp. Skittråkigt. Även om det hinner hända en hel del på ett A4 på det viset.


Förklaring umbärligSlipsen kostade skjortan. Jag skriver det igen. Slipsen kostade skjortan. En sista gång, för syns skull. Slipsen. Kostade. Skjortan. Men den var å andra sidan väldigt fin. En slips som anstår en examen i Lunds domkyrka på något vis. Och då får den faktiskt nästan lov att kosta lika mycket som en skjorta. Och så kanske jag tar examen fler gånger, man vet ju aldrig. Och då kan jag ju återanvända den. Så egentligen, när man tänker efter lite, så är det ju något av en investering. Mitt lilla examenskapital. I slipsform.

Men frågan är nu, om ska jag köra med en vanlig, lätt asymmetrisk
four-in-hand eller dra till med en halv-windsor? Dessa ständiga beslut blir min död en vacker dag.Andra bloggar om: , , , ,

Stimuli

MMS

Ett Stimorol i munnen som inte hunnit förlora smaken ännu. Paradise city på högsta volym i lurarna. Tar genvägen via kyrkogården. På väg för att hålla ett föredrag om colorektalcancer. Är inte detta livet, så säg.


Tre snabba topp 5-listor, medan kvällen ännu är ung


Topp 5: Filmer jag kan se om och om igen
 1. Crouching Tiger, Hidden Dragon
 2. Groundhog Day (a.k.a. Måndag hela veckan)
 3. High Fidelity
 4. Spirited Away
 5. Battle Royale

Topp 5: Leksaker som påminner mig om min barndom
 1. Teenage Mutant Ninja Turtles
 2. Transformers
 3. PEZ
 4. Super Soaker
 5. Nintendo Entertainment System


Topp 5: Personer jag vill ha på min sida i ett barslagsmål
 1. Chuck Norris
 2. Chuck Norris
 3. Chuck Norris
 4. Chuck Norris
 5. Chuck Norris

Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Die Fledermaus


"Jag är en man med en dröm.
En enkel man, med en enkel dröm.
Jag vill kunna kalla på Batman."


/Citat av undertecknad för en stund
sedan, sammanhang något oklart.

Okej, det hade nog med utomhusbelysning att göra.
Tror jag.


Strax 690 timmar kvar nu, tills
legitimationen är i hamn.
Det drar ihop sig ... (inte till storm, det är inte lika väderspännande ute idag)Andra bloggar om: ,

Stress (stad i stormby)


Vad
bråttom utomhusluften tycks ha idag?

Jag (vind)ilade omkring på stan lite tidigare. Hamnade snabbt i blåsväder, så jag stormade hemåt igen. Orkade liksom inte kämpa i motvind längre. Pustade mig nästan ända bort till Citygross innan luften gick ur mig. Kände mig blåst på konfekten. Nya, friska tag planeras under morgondagen. Nu ska jag istället försöka blåsa liv i skrivandet av sista uppgiften för terminen. Hoppas på mycket kreativ vind i seglen.Andra bloggar om: , , , , ,

Panik i sovrumsfönstret

Vår calathea rufibarba har inte sett så pigg ut på sista tiden. Diagnosen är nu klar: Spinnkvalster. Nasty! Isolering från övriga plantor? Daglig dusch med såpavatten? Gå på med maximal dygnsdos pyretrum? ...Kärnvapen?


Andra bloggar om:
,

Onomatopoesi (uppd. 6/5 08:44)GA-SHLOIP
(eventuellt ljudet när ett vakuum bryts)


Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det låter CHA-KLANK eller kanske mer som PAH-STOMP när man stämplar en åkremsa i tunnelbanan?

Tåg

54 jävla spänn bara för att åka mellan Lund och Landskrona, och så kontrollerar de inte ens min biljett? Money straight down the frickin' drain, säger jag bara. 54 kronor kan jag leva på i 3½ dygn.

Obamas ämbetsperiod, dag 101: Media gräver djupareMichelle Obamas skor
uppmärksammas i Aftonbladet idag. Det gör mig väldigt, väldigt lycklig. För jag kan relatera till skor. Jag har flera par skor själv. Jag går omkring i dem. Därför är det bättre att de skriver om den där allhärskande krisen via ett par skor så jag kan ta till mig den ordentligt. För någon kris upplever jag verkligen inte, så jag är lite kluven i övrigt. Ty jag ska bli sjuksyster jag, tralala.Andra bloggar om: michelle obama, barack obama, skor, mode, kris, ekonomi, konjunktur, lågkonjunktur

It's a cookbook!

Nu kopplar jag. Äntligen. Först såg jag det i Nakna Pistolen 2½ och trodde att det bara var ett skumt skämt. En man som sprang omkring med en bok med titeln To Serve Man och skrek att det var en kokbok. Ha.. ha.. ? Men några år senare såg jag en snarlik variant av skämtet i ett Simpsons-avsnitt också (nåt av de tidiga Halloweenavsnitten). Och sen så observerade jag att det stod To Serve Man på ett förkläde som Bender hade på sig i ett avsnitt av Futurama (säsong 1). Ett större sammanhang kunde börja anas. Och när jag slutligen såg det parodieras i Madagascar också (To Serve Lemur) började jag leta runt. Och nu har jag hittat källan. The Twilight Zone, säsong 3, avsnitt 89; To Serve Man.

Nu kan jag släppa det hela och fortsätta plugga istället. Efter det att jag terroriserat sambon med att springa omkring och skrika med en kokbok i näven ett tag. Men det var underförstått.

Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Nacksmärtor

Min nacke gör ont idag. Ingen baksmälla således, utan nacksmärtor istället. Det gör mig faktiskt till något av ett unikum. Ty jag är antagligen den enda i detta långsmala land som ådragit mig nackskador av att headbanga för kraftigt till Arvingarna. Det är inte lätt när man inte kan inse sina fel. Jag är som en boll i ett flipperspel. Ah-aa-a.

musculus trapezius


Andra bloggar om: , , , , ,

Dubbelkludd: Lite mer anatomi


Colorectal cancer


Skeletal anatomy

Now, shall I use my powers (of indolence) for good? ...or evil?

Den övre är till en powerpointpresentation (PPP) jag håller på med, och den undre är det meningen ska sammanfatta de tre åren tillsammans med min klass som snart är till ända (833 timmar kvar). Att dricka martinis (Appletini,
easy on the 'tini') och tummen upp med ett stort leende summerar egentligen det mesta.


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Halvvägskommunikation (förbistring i etern)

"Prata tydligt. Prata tydligt. Prata tydligt, Patrik. Prata tydligt. Prata tydligt. Vad heter stationen? Vad heter stationen? Vad heter stationen? Vad heter stationen, Patrik? Vad heter stationen där jag ska av? Vad heter stationen? Vad heter stationen? Åke Hans?? Åke Hans!?? Vad heter stationen? Vad heter stationen? Vad heter stationen där jag ska av??"

/Berusad kille på 4:ans stadsbuss (Lund) igår kväll kl. 23:34. Han satt och skrek i sitt finska skräp till mobiltelefon. Det gick inte så himla bra. Han var nästan lika onykter som jag. Men han gick av till slut i alla fall. Detta citat lämnar dock väldigt många frågor obesvarade. Gick han av vid rätt station? Var mobiltelefonen ens påslagen? Och vem i helvete är den här Patrik egentligen, och vilken form av talproblem lider han av?
Andra bloggar om:
, , , , , ,