(Minst sagt) excentriska tekannor

image525


Hör du också till de där människorna som undrar hur världen skulle se ut om det bara fanns en tekanna som såg ut som ett badkar, en trollkarlshatt, ett piano eller kanske en fågelskrämma? Den skulle se ut precis som idag kan jag meddela, då samtliga av dessa varianter och många fler finns på
teapottery.co.uk. Kostar en del, men det är det väl för fan ändå värt? Du skulle ju lätt anordna kvarterets bästa tebjudningar!Andra bloggar om: , ,

Alla kan vi ta fel ibland

Jag var helt övertygad om att jag såg Martin Kinnunen på bussen hem idag. Det hela var mycket märkligt. När han kom närmare såg jag dock att det inte alls var han. Mannen i fråga var betydligt mer lik Christie Brinkley, fast med skäggstubb. Och inte känd ens det allra minsta. Men men. De är rätt så lika, så vem som helst kunde ha gjort samma misstag.

image520


Andra bloggar om: , ,

Identifierande av gravt störda individer (Kludd #3)

Ditt klotter avslöjar vem du är, stod det nåt om i Expressen igår. Klottret kan visst avslöja drömmar, undertryckta behov eller saker man upplevt. Och gravt störda personer är lätta att identifiera genom teckningar. Så, för att inte dra ut på det ytterligare, här kommer ännu en omgång föreläsningskludd, omfattande hela förra veckan.

image515

image516

image517

image518

image519
Så, analysera en ipren (tror jag hade huvudvärk den dan), en tjocktarm (observera de förträffliga haustreringarna), en tolvfingertarm (komplett med bukspottkörtel), ett UFO manövrerat av en onykter utomjordning, en brinnande köttbulle som faller (kastas?) genom ett avlångt rör, samt en svamp (möjligtvis en toppslätskivling - psilocybe semilanceata)Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Elever vill bli smartare - dopar sig

Att använda sig av receptbelagda läkemedel mot bland annat alzheimers och adhd för att hjärndopa sig och därmed prestera bättre är en rätt kul tanke. Kul på ett sådant sätt, att det är rätt puckat. Således är de som använder sig av preparaten puckade. Och därmed faktiskt i behov av preparaten i fråga. Beskåda min otroligt tjusiga och pedagogiska bild nedan.

image514


Andra bloggar om: , ,

Gossip girl

M sitter och glor på Gossip Girl på 5:an. Jag har tittat på tre 2.8 minuter av det, och kunde snabbt konstatera att jag verkligen inte tilhör målgruppen. Lite samma känsla som infinner sig när jag ser på Gilmore Girls uppstår diffust över epigastriet. Inte ens reklampauserna riktar sig till mig, men allt vad Max Factor, Maybelline och Viktväktarna heter. Bra så, har ändå inte tid att kolla på tv. Med undantag för House då, som äntligen börjar om nästa vecka. Men det ser jag ju bara i studiesyfte. (Tisdagar 21:00 på 4:an = Fältstudie i cynism och patientkommunikation).


Andra bloggar om: , , ,

Ofrivilligt (mini)uppehåll

Jaha, han har inte bloggat på ett par dagar? Säkerligen håller han på att arbeta på ett alldeles förträffligt, övermänskligt superinlägg, som kommer sopa mattan med allt han tidigare skrivit? Som kommer att vara så sjukt jävla bra, att jag kommer att vilja punktera mina egna ögonglober och låta innanmätet flöda ut över tangentbordet, bara för att jag inte orkar läsa det till punkt?

Nej, så roligt ska vi inte ha det. Inte ens i närheten. Internet har inte fungerat på ett par dagar. Det är allt. Du får punktera dina ögon om du skulle vilja, det ställer jag mig neutral till. Datorn har gått på sparlåga under dessa två hela dagar. Det enda som verkligen har fungerat som det ska, är den onödigaste funktionen som någonsin bäddats in i en windowsutgåva.

image513


På tal om
liv i rymden, för att prata om något helt annat innan jag går och gör något helt annat, så är sannolikheten försvinnande liten för att det bara skulle existera (intelligent) liv på ett enda ställe på en så pass stor yta som universum. Samtidigt är sannolikheten för att (intelligent) liv ska uppstå över huvudtaget uppskattningsvis lika liten. Se vilket underbart sätt att säga att jag inte har någon aning på. Men bevisbördan ligger som alltid på den som påstår något. Det gäller oavsett om det handlar om att man påstår att man har sett en brinnande buske som kan prata, eller att Plan 9 from Outer Space är baserad på en verklig historia. Eller att det skulle existera intelligent liv på andra planeter.Andra bloggar om: , , ,

Pepp pepp... pepp.


image512

Fast om sanningen ska fram så ser det mer ut som om han gäspar. Men det är ju inte lika kul. Inte kul alls faktiskt. Oj, en gammal gubbe som gäspar. Det har jag aldrig sett förr. Skulle påven ge ifrån sig ett riktigt hårdrocksvrål, så slår jag vad om att han skulle låta precis som Ronnie James Dio. (Dio = Gud på italienska, haaallå). Kanske lite hesare.

Är så redo som jag i mitt nuvarande tillstånd någonsin kommer att kunna bli inför praktiken imorgon. Lite lagom ont i halsen på höger sida. Ständigt progredierande allmänna utmattningssymtom. Men det får gå som det går. Det är det som är så härligt (obs, sarkasm) med det svenska skolsystemet. Det går liksom inte att misslyckas. Klarar man inte av något just nu, så får man göra om det. Igen och igen och igen.Andra bloggar om:
, , , , ,

Sköldpadda som USB-minne

Hittade via Smidigt detta un-der-ba-ra USB-minne. Hade jag bara haft behov av ett USB-minne, och 275 kronor till övers, så hade jag lätt köpt ett. Den heter Göran. Det finns även en gris som heter Maud, en gorilla som heter Fredrik, och ett får som heter Jan. Inga insinuationer. Ska man tippa på att det föreställer en testudo kleinmanni med tanke på färgtäckningen på skalet, eller en testudo graeca nabeulensis med tanke på storleken? Mer info här.

image511
Göran in actionAndra bloggar om: , , ,

Top 10: Slowmotionpromenader

Här är mitt senaste projekt; en topp 10-lista över de bästa filmscenerna där folk går i slowmotion. Till passande musik, givetvis. Mysteriet med varför Armageddon är en så pass lång film (153 minuter, känns som 183) är nu äntligen löst, det beror helt enkelt på att filmen innehåller ett ovanligt stort antal av dessa slowmotionpromenader.

Känsliga läsare/tittare varnas dock. Filmerna nedan innehåller blod, sexanspelningar, bara bröst, onani, svordomar, (tecknade) monster... samt en aggressiv, gravid kvinna. Men känner jag (majoriteten av) min läskrets rätt så borde detta dock inte vara alltför avskräckande. Ber om ursäkt för att jag snabbspolade förbi andra halvan av scenen ur Chariots of fire förresten. Den var bara för jävla lång.


Del 1: Plats 10 till 6.


Del 2: Plats 5 till 1.

Tillägg 1: Och ni kanske borde skynda er att se dem, har redan fått ett copyrightmail från YouTube, där de säger att del 2 är spärrad i vissa länder pga plats nummer 3 på listan (verkar dock fungera här i Sverige än så länge).

Tillägg 2: Jaha, klart att del 2 inte skulle gå att bädda in i källkoden om den är copyrightad. Den finns här på YouTube i alla fall.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Heja Skåne! Bygg ett vindskydd nån jävla gång!

image509

Bygger vi lite fjäll, och planterar en ordentlig skog, så skulle vi slippa detta
eviga stormande. Alternativt flyttar vi Norge lite söderut, så att de får ta smällen istället. Jag bara säger det. Det är bara hundägare och idioter ute en dag som denna.


image510
Provisoriskt vindskydd

Landet av röd korv och blaskig öl skulle ju tyvärr vara tvunget att flytta till östkusten så att Norge får plats. Men se så lätt det helt plötsligt blir att bila till Polen! Weekend i Oslo? Javisst, 70 minuter med bil enkel väg! Synd på Norrland bara, vars vindskydd försämras något, men de har egna fjäll, så de överlever nog. Eventuellt så blockerar Norge golfströmmen och det blir svinkallt. Men det skulle i alla fall inte blåsa så fördärvat.
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

En stor dag för cynismen

Idag är en väldigt stor dag för cynismen, och en väldigt liten dag för medmänskligheten. (Läs här). Sättet att resonera på är så pass känslokallt och empatilöst att jag inte kunde ha gjort det bättre själv (om jag nu skulle ha fått för mig att försöka).

"Hej, jag kör alldeles för fort och råkar köra ihjäl en kille på en cykel. Min fina bil blir skadad. Det väger tyngre än det faktum att jag just berövade en ung människa livet och en familj deras son. Jag stämmer föräldrarna till pojken i fråga, så få de stå för reparationskostnaderna. Det är inte mer än rättvist. Han hade ju ingen cykelhjälm, och utgjorde en betydligt större trafikfara än mig, som bara körde 160 på en 90-väg".Andra bloggar om:

Den perfekta patienten

Ska ut på praktik nästa vecka. Och röntga folk på löpande band. Det kommer bli skitkul. Men ibland är det lite knepigt. På patienter av det lite grövre slaget så kan det vara svårt att "se" exakt var olika skelettdelar eller andra anatomiska strukturer befinner sig, och därmed kan det vara lite knepigt att veta exakt var på patienten som man ska röntga. Jag röntgade en bodybuilder i höstas. Det var en utmaning som hette duga. (Nu är det ju inte enbart en nackdel med patienter av den storleksordningen. Ofta är de lättare att utföra CT-undersökningar på, då inre organ ofta är ordentligt inbäddade i fettlager som gör att de står ut från omgivande vävnad väldigt tydligt, och därmed syns väldigt bra). Nej, det är givetvis betydligt lättare att röntga skelettet på folk som går omkring och ser ut som skelett redan. Som den här tjejen. Hon är inte vacker. Men hon skulle vara en perfekt patient.

image508Andra bloggar om:
, , , , , ,

Visste du att: Stavfel som inte är stavfel egentligen

image507

Både symptom och symtom är godkända stavningar enligt Svenska Akademiens ordlista över svenska språket, och Aftonbladet (ovan) verkar köra med p-varianten. Men. Skriver man symptom med p på en tenta på Medicinska fakulteten vid Lunds Universitet, så korrigerar läraren som rättar tentan "stavfelet". Flertalet föreläsare har även de poängterat vikten av att stava symtom utan p. "Det är bara så man gör, helt enkelt", får vi gång på gång reda på. De verkar vara utsända på ett heligt korståg av någon högre instans (möjligen Horace Engdahl), med syfte att helt utrota symptom och ersätta det med symtom. Och det är humor. Just för det är helt jävla meningslöst. I engelsk litteratur så skriver man symptom. För det heter så. Varför Lunds Universitet gör det till en principsak att motarbeta en internationalisering vet jag inte. Jag vet bara att jag finner det putslustigt.Andra bloggar om: , , ,

På tal om film förresten...

Är det inte lite märkligt, att inte en enda karaktär som är med i en zombiefilm verkar ha sett en enda zombiefilm i hela sitt liv? Eller ens hört talas om zombies? Samma fenomen verkar gälla för deltagare i vampyrfilmer (bortsett från den där gamla gubben/gumman som alltid hört talas om någon gammal vampyrsägen när han/hon var barn). Detta borde i förlängningen innebära att jag, som flitig konnässör av bägge genrerna, borde vara fullständigt immun mot att hamna i scenarion à la 28 dagar senare, då jag vet för mycket om sådana. Och nu blev det reklam igen.

Dagens googlefynd:
filmmonsterbloggen.

Och för övrigt så är zombiernas evolution rätt intressant. Zombies ska ju av tradition vara långsamma och enträgna; halvruttna, själlösa, omkringstapplande slavar med försmak för människohjärna, men nuförtiden är de rabiata och blixtsnabba rovdjur med spastiska rörelsemöster, och de verkar ha utvecklat förmågan att fungera i flock också. Och snabbt har utvecklingen gått.Andra bloggar om: , , ,

Any second now...

Det är alldeles strax reklam på tv:n. Det är alltid alldeles strax reklam på tv:n. Syftet med reklam borde rimligtvis vara att påverka mitt konsumtionsbeteende? Att få mig som konsument att upptäcka en vara och sen konsumera den? Det funkar inte. Jag förnekar i varje fall att det funkar. Eller ja, jag brukar göra det till en principsak att undvika de varor som avbryter mina filmupplevelser stup i kvarten, räknas det? Nu blev det visst reklam. (Sen är det väl en helt annan diskussion om hur pass inne i filmen (Resident Evil) jag egentligen är, som kan sitta och blogga under tiden. Kanske skulle jag bry mig mer om det inte var reklamavbrott i den. Nej, antagligen inte, har sett den 3 ggr förr).Andra bloggar om:
, ,

Regn

Inte för att regna på någons parad (eller jo, kanske just därför, jag har inte bestämt mig ännu, och jag vet inte om jag ämnar att göra det heller), men visst syns det väl ändå extremt överdrivet jättetydligt att det är en klippformation, och inte "liv på mars"? Pareidolia, tror jag vet jag att det finns ett uttryck som passar in väldigt bra här.

image505

image506

Att vara pessimist och/eller besserwisser är grymt underskattat. Tror jag ska testa det under återstoden av kvällen. Als Besserwisser wird jemand bezeichnet, von dem die Bezeichnenden annehmen oder behaupten, er meine, alles besser zu wissen. Jag vill inte ens publicera det här inlägget, för jag vet så mycket bättre än så. Men jag har ju till och med ritat en fin, svart linje runt en liten sten på en annan planet, så till denna publicering är jag ju egentligen nödder och tvungen.

BBC: Mystery image of 'life on Mars'

Tommy Salo

Det bara slog mig, när jag stod i duschen nyss, att jag verkligen skulle vilja läsa Tommy Salos memoarer. Seså Tommy, sätt igång och skriv nu! Jag räknar med att boken kommer ut lagom i tid så att jag kan få den i julklapp sen. Jag vill att särskilt fokus läggs på dina ungdomsår, OS i Lillehammer -94, OS i Salt Lake City -02, åren i Oilers, samt övergången från Modo till Frölunda. Jag vill se en blandning av kronologiska redogörelser, personliga reflektioner och känslor, och givetvis lagom lustiga bakom kulissen-anekdoter. Med andra ord: Läs Börje Salmings memoarer och sno konceptet.

image504

Andra bloggar om: ,

Min hjärna krymper

image503

Enligt den här bilden så befinner jag mig rätt långt ner i
utmattningsspiralen för tillfället. Anser mig ha 6/8 av symtomen som står uppradade. Någonstans når man antagligen en punkt där man inte orkar längre, och tappar fotfästet. Det låter som ett rimligt antagande. Förhoppningsvis så krymper inte min hjärna på köpet bara. Jag råkar vara rätt förtjust i min hjärna. Fast nu när jag tänker på saken, så har mitt huvud varit ovanligt lätt att bära omkring på de senaste veckorna... Och när jag hoppar upp och ner så ekar det mystiskt. Nu ska jag vila i 75 minuter. 74.


Farliga Landskrona - Del 45

Väpnat rån på Videomix. Igen. Jag har tappat räkningen på antalet väpnade rån nu. Blir så jävla less. Att en liten klick, vilket vi som är kapabla till logiskt resonerande ändå får anta eller åtminstone utgå ifrån att det rör sig om (och det exkluderar uppenbarligen majoriteten av er, jävla Sd-pack), drar en hel stad i smutsen. Igen och igen. Och sätter igång en härlig kedjereaktion:

Sverigedemokraterna i stan drar alla invandrare över en kam och skuldbelägger dem allihop. Lättast så. Och övriga Skåne drar alla landskroniter över en kam, eller snarare två; antingen är man kriminell eller så är man Sverigedemokrat (eller eventuellt, hemska tanke - både och). I vilket fall som helst så är man dum i huvudet som bor i Landskrona, får man iögonfallande ofta höra. Staden i vinden, jo tack.

Det är alltid lika trevligt att se att den enda gången som riksmedia uppmärksammar stan, så är det pga dess hyperaktiva kriminella element. Ett gäng idioter tillåts sätta stan på kartan. Men vem bär ansvaret för den rådande synen på Landskrona? De kriminella? Polisen? De som snackar skit om stan utan att ha satt sin fot i den? Eller är ansvaret kollektivt, och angår alla oss som bor här?

Ja ja. Kontentan av inlägget är i alla fall att jag blir så sjukt jävla less på alla idioter. Och idioter finns i alla kulörer, storlekar och former. Alla de som anser sig kunna bedöma en persons karaktär utifrån personens utseende och ursprung, vet uppenbarligen något som inte jag vet. Alternativt så är de också idioter. Lättast så.

Kriminalitet är i första hand en fråga om klass, och verkligen inte om kultur. Växer man upp under fattigare förhållanden och har färre handlingsalternativ, så är risken generellt större att man till slut tar det där klivet, och hamnar på fel sida om lagen. Det är dagens sanning.

Sätt förresten upp ett par övervakningskameror till vettja. Det verkar ju vara universallösningen på allt, och inte alls ett billigt populistiskt och tillika integritetskränkande slag i luften. Funkar skitbra hittills (obs, sarkasm). (Och utifall att det undgått någon: Att dra alla Sverigedemokrater över en kam genom att beskylla dem för att dra alla invandrare över en kam är perfekt exekverad satir och fullt medvetet gjort. Tack för ordet).Andra bloggar om: , , , ,

Växtkraft

Förebilderna (som i bilder tagna före efterbilderna, och inte som i föredöme) är från början av 2005. Jag hade precis flyttat från Råsunda till Råcksta (googla på det), jobbade fortfarande arslet av mig i tunnelbanan, och tyckte att mina nya fönster såg tomma ut. Efterbilderna är från idag, ganska precis 3 år senare. Och detta roar antagligen mig själv och mig själv endast. Men det är ju i och för sig min utgångspunkt i exakt allt som jag gör.

image501
Ingen aning vad detta är för växt. Jag kallar den för Sumo.

image502
Och detta är då en yuccapalm. Den mår också bra.

Tillägg 19:40: En växt som däremot inte mår särskilt bra för tillfället är en av ormbunkarna. Vi kan kalla henne Beatrice Bunke. Hon trivdes inte i skymundan uppe på bokhyllan bland de andra ormbunkarna, utan måste nödvändigtvis befinna sig i händelsernas centrum (jävla attention whore...). Är väl bara en tidsfråga innan hon börjar skära sig i bladen och tar på sig för mycket kajal nu också. Hon fick flytta till cd-hyllan istället, på prov. Lite för nära min Queen-samling för att vara i min smak, men vad gör man väl inte för en bortskämd liten jävla växt med uppmärksamhetskomplex.


Andra bloggar om:

Topp 10: Folk som heter Josef

En topp 10-lista över folk som jag hört talas om som råkar heta Josef. Placeringarna grundar sig på hur mycket jag hört om personerna i fråga. Detta måste vara den vettigaste listan på länge.
 1. Josef Stalin - Sovjetisk politiker, partiledare och diktator.
 2. Joseph Goebbels - Minister för folkupplysning och propaganda i Nazityskland.
 3. Josef från Nasaret - Man till Maria, plastpappa till Jesus.
 4. Josef Mengele - Nazistisk läkare med förkärlek för omänskliga experiment.
 5. Josef Fares - Filmregissör.
 6. Joseph Ratzinger - Mer känd som Benedictus XVI.
 7. Josef från Arimataia - Hemlig lärjunge. Killen som begravde Jesus.
 8. Joseph Heller - Moment 22-killen. En jävel på satir.
 9. Joseph Guillotin - Introducerade giljotinen i Frankrike. Poppis under revolutionen.
 10. José Mourinho - Tränar såna där som springer efter en boll. Heter nästan Josef.
Det var det det. Nu ska jag äta frukost.Andra bloggar om:
, , , , , , , , ,

Innehållet i min väska

O, sena tiders barn! Jag har ingenting nytt att berätta er, utan ämnar endast visa det, som befinna sig inuti min väska. Lite som dagens outfit, fast inte lika självbelåtet och kliché. Och lite som hej, här är bilderna från min förlossning, fast inte lika osmakligt och geggigt.

image500

Uppifrån och ner: 5 överstrykningspennor, 6 bläckpennor, 1 blyertspenna, 1 Vårdförbundets läppbalsam, 2 Ipren, 1 Acura, 1 Voltaren, 1 Cetirizin, 1 reservhårsnodd, 1 större bunt papper (ca 80 stycken), 1 mobiltelefon, 1 fettfri återfuktande ansiktskräm, 1 lypsyl, 1 radergummi, 1 kopia av Textbook of radiographic positioning and related anatomy (850 sidor, 3116 gram), 1 kopia av UNIVERSE (762 sidor, 1860 gram), och 1 almanacka för år 2008.

Total vikt: Tillräckligt för att ge förslitningsskador om jag någon gång skulle få för mig att gå längre än 25 meter i sträck. Tur för mig att det är helt sjukt jävla ute att använda sig av sina fötter i år.

Och vad då outfit förresten? Vadan denna enfaldiga craving efter fjantiga låneord? Dagens utstyrsel hade jag kunnat acceptera. Likaså dagens utrustning, dagens ekipering, ja till och med dagens persedlar. (Var tvungen att googla upp ekipering, bara för att kolla om ordet fortfarande existerar, och uppenbarligen så finns det
folk som använder sig av det på riktigt, i autentiska outfit-sammanhang).Andra bloggar om: , ,

Jag är dummare än jag ser ut

Jag är betydligt dummare än jag ser ut. Det står jag för. Men sen så ser jag ju å andra sidan extremt intelligent ut också. Så det säger ju egentligen inte ett jävla dugg. Ja ja. Här är en bild på en unge i fladdermusdräkt. Tyck att den är söt eller gå under.

image499Andra bloggar om:

Gud hatar homosexuella?

Det är kanske inte mitt favoritämne, men det är trevligt att folk sakta men säkert tinar upp och accepterar de förändringar som faktiskt är till det bättre. Som befrämjar den åskådning som gör gällande att alla människor är lika mycket värda. Trodde dock att fler än 7 av 10 skulle stödja en sån här sak. Inte för att jag pratat om homoäktenskap med alltför många, men de gånger då diskussion kring ämnet uppstått så har den snabbt ebbat ut igen, då alla varit av samma uppfattning. Alla gånger utom en.

Tror det var sommaren 2001, ett par veckor före jag skulle rycka in i lumpen. Jag satt och fikade med tre kompisar i solen. Räkmackor. (Fan vad jag är hungrig). Vi gled in på ämnet homosexualitet. En av mina kompisar, som jag trodde att jag kände hyfsat väl, hävde då ur sig ett härligt potpurri av hatiska åsikter. Inte bara var homosexuella lägre stående människor precis som judar och muslimer, men Gud hade dessutom skapat HIV för att utrota alla homosexuella så att de kunde brinna i Helvetet i all evig tid.

Jag kände mig väldigt frestad att fråga om det även innebar att hennes s.k. Gud också skulle ha sänt Hitler till jorden i syfte att utrota alla judar, romer, homosexuella, prostituerade, handikappade och andra undermänniskor. Ångrar verkligen att jag inte gjorde det.

Behöver det ens tilläggas att vi inte är vänner idag...?
Andra bloggar om: , , , , , ,

Termin 4: Röntgen (plus lite astronomi)

Termin 3 har varit helt okej. Men absolut inte mer. Första halvan fick vi läsa det vi faktiskt valde till utbildningen för att läsa (dvs röntgen), andra halvan av terminen spenderade vi läsandes om sånt som de vanliga sjuksköterskestudenterna läser. Och det är ju alltid kul, att ta studielån för att läsa om sånt som man inte är intresserad av, och som man inte kommer att ha någon som helst användning av framöver heller. Har därför lidit av intensiv motivationsbrist de senaste 10 veckorna.

image498

Termin 4 ser däremot betydligt bättre ut. 30 härliga högskolepoäng med bara röntgenkurser. Plus att jag valt att läsa 7,5 högskolepoäng astronomi vid sidan av också. Kommer att bli väldigt intressant, då det är något som jag "alltid" velat lära mig mer om. Förhoppningsvis fixar jag sommarjobb där jag vill snart också, så att jag slipper ta till min plan B (jobba på samma ställe som förra sommaren).

Så. Jag kan alltså skriva ett inlägg utan att vara sarkastisk. Makalöst fabulöst. (Så nära...)Andra bloggar om:

Källsortering #4 - Två mobiltelefoner

Objekt/Offer: En Panasonic GD67 (fungerar ej) och en Siemens C70 (fungerar ej).
Värde: Uppskattningsvis 7 kronor.

GD67:an var inte så spännande; lätt att plocka isär, väldigt lite kretskort och få delar över huvudtaget. C70:an var lite roligare, men bara lite: Den hade IR-port (jättetråkig isärplockad), kamera (pytteliten isärplockad) och 6 skruvar som var för små för att skruvas upp (mer våld fick brukas för att få isär delarna). Och dessutom så skar jag mig på den (det är roligare att slakta något som gör lite motstånd).Bild 1: Gruppfoto före slakten. Last known photo. Bild 2: Alla delar, GD67. Observera huggmärkena i displayen uppe till vänster. Tåliga saker, det där. Bild 3: Närbild på kretsar, GD67. Bild 4: Närbild på kretsar, C70. Bild 5: Bloooood. Bild 6: Samtliga delar, C70. Bild 7: Den här lilla suddiga prylen är hela kameran (minus en mindre del av kretskortet på bild 4 som antagligen hör till). Bild 8: Motstånd kräver lite primitivare metoder.

Det blev inte alltför mycket sorterande heller. Två batterier, resten bland elektronik och plast. Detta har varit den tråkigaste återvinningen hittills. Men ett angenämt sätt att slösa bort 75 minuter på en söndagskväll som denna. Håller tummarna för att något större ska gå sönder snart.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dagens i-landsproblem #21: Panelhumor

Först kom nog Snacka om nyheter. Längre bak än så sträcker sig inte mitt tv-minne. På Stellan Sundahls tid var programmet en ren njutning. Sen kom Parlamentet. Och visst, de första två säsongerna var riktigt underhållande. Det kändes fräscht på nåt sätt, och programmet cirkulerade på den tiden kring politisk satir. Till skillnad från den orgie av slitna sexanspelningar och banala bajsskämt som det numera tycks bestå av. Sen har det bara rullat på. Extra Extra, Time Out, 100% och nu senast Dubbat (antagligen inte alla nämnda, säkerligen inte alla ihågkomna heller). Var man än zappar så är tv-rutan fylld av paneler med mediakåta komiker som drar låga oneliners. Det finns andra sätt att göra humorprogram på. Sätt som är roliga. Sätt som faktiskt tillför något. Men jag antar att det är för svårt och krävande att vara nyskapande hela tiden. Och något måste man ju fylla ut tablån med. Så då sitter de där, vecka efter vecka, och fnittrar åt neddragna byxor och gör narr av dialekter. Ha ha ha (obs, sarkasm).
Andra bloggar om:
, , , , , , , , ,

Off to work!

Egentligen så gillar jag mitt extraknäck. Det är bara extraknäckandet som jag har lite svårt för.

Handla korv online?

Utifall att ni missat det: En snabbmatskedja i Lund ska starta ett online-gatukök, som ska syssla med utkörning av korv och hamburgare. Perfekt för studenter som sitter och pluggar hela nätterna, misstänker jag. Kul idé, hoppas att det slår igenom. "Utifall att ni missat"... Ja alltså, det var inte menat som en antydan till att ni skulle vara ouppmärksamma på något sätt. Jag menar bara att Internet är jävligt stort emellanåt, och ibland missar man saker. Till och med såna här världsomvälvande nyheter. Det är inget att skämmas över. Det händer varje dag. Ja, inte mig kanske, men det händer vanliga dödliga. Som du.


Andra bloggar om: ,

Världens skitfulaste banner, exklusivt i min blogg

Jag har gjort en banner. Alldeles själv. Den är skitful. Det är lite så jag jobbar. Jag gör fula saker utan vare sig syfte eller innebörd. Och, för att verkligen sätta dit den där efterlängtade pricken över i, så tänker jag nu göra reklam för min blogg. På min blogg och på min blogg endast. Det är så meningslöst att det nästan blir ett litet ställningstagande. Självklart med ett visst stänk av satir.

161308-484

För er som inte kan se vad bilden föreställer (och jag föreställer mig att ni är många), så är det en närbild på en blodådra på en platichthys flesus, eller skrubba/skrubbskädda/flounder. Vad jag vill minnas så panerades den, och slukades i ett nafs. Rik på mineraler och B-vitaminer. Men innan dess så fotograferades dess döda kropp för att läggas upp för allmän beskådan på min blogg.

image489
SkrubbaAndra bloggar om: , , , ,

Apor betalar för sex?

Forskning på makaka-apor i Indonesien har visat att manliga apor betalar för att ha sex med honorna i sin stam, skrev SvD för ett helt drös med dagar sen. Den oundvikliga frågan som man måste ställa sig är då givetvis: Innebär det att det är naturligt att betala för sex, eller innebär det att det är primitivt? (Utesluter de två ens varandra??) Ja ja, nu ska jag gå och förbättra minnet en halvtimme eller två. Ville bara känna mig produktiv först.

image488


Rick Nash är fan i mig makalösDet här klippet är helt sjukt. Har sett det 8 ggr nu. Ska strax se det igen. Man ska inte kunna göra så där. I synnerhet inte om man väger 99 kg (218 pounds). Lätt att det här är årets mål.Andra bloggar om:
, , , ,

Farliga Landskrona - Del 44

Det låg något randigt och rektangulärt på hallmattan när jag kom hem idag. Tillverkat av pappersmassa fördelat i tunna skikt, ihophäftade med små stålbitar på mitten, dubbelvikt, och med stora siffror på (2, 0, 0 och 8). Bläddrar man mellan dessa skikt av pappersmassa, så ser man att den är fylld med avbilder föreställande svartvitrandiga, svettiga pojkar som verkar jaga någon form av sfärisk företeelse på en osedvanligt välvårdad gräsplätt. Vad meningen med detta spektakel skulle vara övergår dock mitt förstånd. Jag testade att använda den som underlägg för min skinksmörgås. Fungerade utmärkt.

Tillägg: Min sambo har nu informerat mig om att det är en s.k. "almanacka". Min ordbok säger mig att det är en form av system, inrättat för att hålla ordning på tideräkningen. Vilket ju är bra. Så, tack så mycket, "Landskrona Boll & Idrottssällskap", för att ni hjälper mig skapa en bättre överblick över den tid som jag har till mitt förfogande att idka lösdriveri på. Den har till och med ett litet hål genom samtliga lager av pappersmassa, så att jag smidigt kan knyta fast ett snöre i den och ha den med mig alltid.

image487Andra bloggar om:
, , ,

Skulle du begå självmord om du blev elallergiker?

Hittade ett nördtest via Dagens mem. Och jag är av allt att döma inte en nörd. Jag vet, jag blev också förvånad. Så av underrubriken till testet att döma ("är du nörd eller mus?") så är jag med andra ord en mus. Utlåtandet/den friande domen löd:

"Du fick 22 av 128 möjliga.
Du är inte nörd. Du har inte ens en chans att bli kallad nörd. Förmodligen har du knappt hört talas om datorer, trots att du bevisligen sitter och gör testet på en sådan".

Men hade upphovsmakaren till testet även klassificerat tv-spelsfanatism som en nördackumulerande egenskap så hade jag garanterat varit en nörd utan dess like.
Andra bloggar om: ,

Redo inför tentan imorgon

Väskan är packad med 1 Ipren 400 mg, 1 välfylld flaska kallt kranvatten, 2 blyertspennor (stiftvarianten) varav minst en har ett radergummi på toppen och minst en är en Connexpenna, 2 bläckpennor som funktionstestats i förväg, 1 miniräknare och 3 Vicks halstabletter.

Rosenrotskuren är påbörjad i tid, ett par helt nya strumpor är införskaffade (rosa/svart-randiga), hårborsten är framlagd så att jag kommer hitta den snabbt, mp3-spelaren och rakapparaten är båda fulladdade, och jag har sett till att vi har havregryn, salt, mjölk och lingonsylt redo till den sedvanliga grötfrukosten imorgon 06:55.

Jag tror faktiskt att jag har kommit ihåg
allt. Åh, just det - Och så har jag hunnit plugga lite också. Inte för att det nu är det viktigaste. Men det skadar ju å andra sidan inte, antar jag.

image485
Det här kan vara jag. Men jag förnekar det effektivt.


Andra bloggar om: , , , ,

Mail till Manson

Date: Wed, 16 Jan 2008 17:07:42 +0100
From: *************************
To: marilyn@manson.com
Subject: Knocking on heavens door cover?

Hej Marilyn Manson!
Skulle inte du kunna göra en cover på Knocking on heavens door? Det skulle vara väldigt intressant att höra vad du skulle göra med den. Och kan du inte svenska, så läs om allt det jag just skrev, fast på engelska istället. Du kan maila mig när du är klar (med låten alltså, jag skiter i hur lång tid det tar för dig att tyda detta mail).

/XRobAndra bloggar om:
,

Dagen uteslutande i korthet

Tom Cruises scientologivideo finns här för den vet hur man använder torrentar. Den är rolig. Han verkar hög på sin egen självgodhet. Hamnar jag någonsin i en bilolycka så hoppas jag verkligen att det finns en scientolog i närheten.

Sen är det visst vetenskapligt bevisat att clowner skrämmer mer än de roar. Och svenska folket håller med. Smink och slapstick är läskigt. Eller i alla fall väldigt ute. Och jag som precis tagit clownexamen och köpt ett par urtjusiga clownbyxor från H&M. Tur att jag sparade kvittot.

image482

Avslutningsvis så har det forskats fram intressanta samband mellan födelsevikt, födelselängd, för tidig födsel och självmordsrisk. Forskning värd varenda öre. Ska snarast kolla upp hur mycket jag vägde när jag föddes. Att anse att en depression som sedemera leder till självmord enbart skulle bero på kroniskt låg serotonindos låter dock som en kraftig förenkling.

image483


Andra bloggar om: , , , , , ,

Dagens i-landsproblem #20: Amerikaner som stämmer skiten ur allt och alla

Det är precis så här jag föreställer mig nordamerikaner. Ja, jag drar alla över en kam nu (eller "gör en Sd", som jag föredrar att kalla det). Först så beter de sig ordentligt hjärndött, exempelvis så äter de två påsar micropopcorn med smörsmak om dagen i 10 år, och så när de oundvikligen råkar illa ut till följd av sitt urbota korkade beteende, så stämmer de någon. För att det inte fanns någon varningstext på förpackningen som sa att det kunde vara skadligt.

Den amerikanska drömmen kallas det visst. Att bli snuskigt rik genom att bete sig enfaldigt och hälsovådligt, bara för att ingen uttryckligen sagt åt dem att inte göra det. Total avsaknad av allt vad konsekvenstänkande och sunt förnuft heter. Hittar en amerikan ett stup som saknar en skylt där det står att det är farligt att gå nära kanten, så hoppar amerikanen säkerligen ned för stupet som en annan fjällämmel, i hopp om att det ska generera ekonomiskt oberoende.

image481
Popcornhuvud, en annan biverkning av överdrivet popcornkonsumerande.
Sjukdomen är förvisso irreversibel, men inte dödlig på något sätt.


Andra bloggar om: , , , ,

Upprop

Tycker gott att ni kan ta och skriva under namninsamlingen för att Hockeyfrun ska börja blogga igen. Rå humor at its finest. Seså, klicka lydigt på länken nu. Det är tillräckligt med brist på bra bloggar redan som det är.


Andra bloggar om: , ,

Topp 10: Covers

Alright, som utlovat; en topp 10-lista över de (enligt mig) bästa coverlåtarna. Låten på förstaplatsen är för övrigt en av de starkaste låtar som någonsin spelats in. Jag har garanterat missat en hel del klockrena låtar, precis som i denna listas motpol. Och jag drar listan baklänges den här gången, bara för att göra det lite mer förvirrande. Lite mer countdown-mässigt på detta viset. Vill man fördjupa sig lite i coverträsket så är Second Hand Songs en utmärkt begynnelsepunkt.

Bubblare/hedersomnämnanden:
Whiskey in the jar - Metallica (Thin Lizzy, bl.a.)
White wedding - Murderdolls (Billy Idol)
The great pretender - Freddie Mercury (The Platters)
Umbrella - Lillasyster (Rihanna)

Tänkte från början ta Turn the page av Metallica istället, men då originalet (Bob Seger) är precis lika sjukt bra som coverversionen, så fick det vara.


10. Bohemian rhapsody - Grey DeLisle
9. Always on my mind - Pet Shop Boys (Willie Nelson)
8. Sweet dreams (are made of this) - Marilyn Manson (Eurythmics)
7. Wicked game -
HIM (Chris Isaak)
6. Killing me softly - Fugees (Roberta Flack)
5. Jolene -
White Stripes (Dolly Parton)
4. Hit me baby one more time - Travis (Britney Spears)
3. My humps - Alanis Morissette (Black Eyed Peas)2. Knockin' on heavens door - Guns N' Roses (Bob Dylan)1. Hurt - Johnny Cash (Nine Inch Nails)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Topp 10: Covers som är sämre än originalet

Låtarna spelas på egen risk. Jag har garanterat missat en hel del urusla covers, påminn mig gärna. Och jag är väl medveten om Queen-dominansen på listan, men jag kan knappast rå för att deras låtar (uppenbarligen) är väldigt svåra att göra vettiga covers på.

1. We are the champions - Crazy Frog (Queen)2. We will rock you - 5ive (Queen)3. Radio ga ga - Electric six (Queen)4. Sittin' on the dock of the bay -
Michael Bolton (Otis Redding)5. Bohemian rhapsody - The Braids (Queen)6. I was made for loving you
- Scooter (KISS)
7. These boots are made for walking -
Jessica Simpson (Nancy Sinatra)8. I love rock and roll - Britney Spears (Joan Jett)9. I will always love you
- Whitney Houston (Dolly Parton)10. American pie -
Madonna (Don McLean)
Bubblare: Knockin' on heavens door - Avril Lavigne (Bob Dylan).

Jobbar på en topp 10-lista över de bästa coverlåtarna också. Borde bli klar senast i övermorgon nån gång. Och Avril Lavigne får vara med som bubblare mest för att jag inte ser någon vits med att göra en cover på en låt som Guns N' Roses redan gjort en perfekt cover på. Sen är hennes tolkning om än inte direkt dålig, så åtminstone platt och oinspirerad.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Shortsväder

Såg på väg hem från skolan idag (~15 minuter sedan) en man som kom gående i shorts. I januari. Sådär lite lagom casual monday. Och min första tanke var inte "oj, det där ser kallt ut", utan "fan vad skönt det skulle vara med shorts". Stört. Fan vad billigt köttet på ICA är numera förresten. Studentvänligt värre, har bunkrat upp ordentligt nu.


Andra bloggar om:
, , , , ,

Red del Centro Nacional de Investigaciones Oncologicas

Red del Centro Nacional de Investigaciones Oncologicas, eller Network of the National Center of Oncological Investigations på ett språk som jag begriper mig på (tack, babel fish), har försökt ta sig in i min dator tre gånger idag. Och det är nog det intressantaste som hänt idag. Förutom att jag lyckats lista ut vad riskokaren har till uppgift (den kokar ris, för den som undrar). Och när jag torkade bort kondensen från badrumsspegeln efter jag duschat nyss så såg jag reflektionen av en död kvinna med stora svarta hål till ögon och söndertrasade fuktiga gangrän över hela kinderna istället för min egen spegelbild. Men det gick snabbt över.Andra bloggar om: ,

Askungesaga på söndag(smorgon)en

Vi har hittat en cykelnyckel i sovrummet. Det är mycket märkligt. Vi vet nämligen inte vilken cykel den hör till. Men vi känner båda två, att just den cykeln som nyckeln hör till, är en cykel ämnad för just oss. Så nu måste vi färdas land(skrona) och rike(mansområden) runt i jakt på det lås som denna nyckel passar till. Och därmed basta.

image479Andra bloggar om:
, ,

Solen skymtad

Det är visst inte bara jag som efterlyst solen på sista tiden. Jag bara säger det. Jag är inte ensam. Kanske finns det stödgrupper för såna som jag? Solseparationsångestgrupper. Som träffas och knaprar D-vitamin, och pratar om allt från missbruk av sollampor till skammen över att de gömmer charterkataloger under madrassen. Bara de inte har möten på torsdagskvällar, för då kan inte jag. Det har de säkert. Jävla as.Andra bloggar om: , ,

Busshållplatspositionering - Ett sätt att umgås

Visste du att: Jag gillar att utföra små sociala experiment ibland.

Ett utmärkt exempel på detta är att ställa sig för nära någon annan när man står och väntar på bussen. Själv hatar jag när folk inkräktar på min privata sfär på det viset. Det är betydligt roligare att utsätta andra för det, jag lovar. Reaktionerna man får är minst sagt blandade. Det kan röra sig om allt från stela leenden, nervöst "skruvande" beteende, glada hälsningsfraser och att låtsas läsa dagens Metro väldigt intensivt, till svordomar, oförstående eller dumförklarande blickar, och så min personliga favorit - Ett diskret trippande i motsatt riktning.

Denna lilla hobby kan utövas så fort två eller fler människor som inte känner varandra befinner sig på en och samma busshållplats. Ju färre man är desto bättre; är man fler än fem så försvinner tyvärr effekten något. Det är en kolossalt komplicerad hobby, och trots att jag utövat den aktivt under snart ett decennium så anses jag fortfarande vara något av en nybörjare.

Grundprincipen bakom experimentet är att räkna ut exakt var gränsen för den andre personens personliga utrymme (sfär) går, och sedan placera sig precis innanför denna gräns. En lindrig form av integritetskränkning, om man så vill. Denna gräns måste räknas ut individuellt för varje försöksperson, där man tar hänsyn till väder, årstid, etnicitet, utseende, kön, och ålder i förhållande till din egen ålder.

Sen är det viktigt att låtsas vara lagom medveten/omedveten om den andres existens. Lite som att han/hon existerar på ett ungefär, men att du inte är helt övertygad om det. Detta är svårt att få kläm på, i synnerhet om man inte är född i landet Lagom (något som jag tack och lov är).

Uppstår någon form av verbal kommunikation till följd av experimentet, så är det viktigt att tänka på att aldrig, ALDRIG någonsin yttra ett onödigt ord. Måste du säga något, så får det uteslutande handla om att det är "vackert väder ute", eller att "bussen är lika sen som vanligt".

image478
Bild 1.1: Schematisk bild över lämplig busshållplatspositionering. Den blå pricken motsvarar försökspersonen, experimentoffret, studieobjektet, vad ni nu önskar kalla honom/henne. Den svarta cirkeln är offrets personliga sfär (den gräns som personen i fråga känner att han/hon behöver upprätthålla för att på ett tillfredsställande slå vakt om privatliv, avskildhet och ostördhet). Den röda pricken representerar positionen som du som initiativtagare till inkräktningen lämpligast bör inta. Reagerar personen inte alls så har du misslyckats. Reagerar personen för kraftigt så har du också misslyckats.

Lycka till!Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Varning! (gånger två)

Varning 1: Urholkning av begreppet "helvild" har påbörjats. Vem har inte åkt i en bagagelucka eller kastat en blomkruka (el. dyl.) på någon nån gång?

Varning 2: Även solen har sina fläckar. Självklart borde min sammanställning över kvinnliga kändisar som rakat huvudet varit med på topp 10 över bästa inlägg 2007.

Dagens i-landsproblem #19: Folk som använder samma lösenord överallt

Folk gör anspråk på att vara klimatsmarta nu. Det är ett för mig rätt abstrakt koncept att få riktigt grepp om, men säger folk att man är det bara genom att byta till lågenergilampor, så tror jag dem. Vad folk däremot verkar ha lite svårare med, är att veta hur skyddar sig på Internet. Bilddagboken har blivit hackad, läste jag idag. "Vi ser självklart mycket allvarligt på det inträffade. Användare kan ju ha använda samma lösenord till sitt mejlkonto". Dessa människor finns alltså på riktigt? (Obs, retorisk fråga, enligt Flashback så har många fått sina mailkonton hackade redan).

Jag hade samma lösenord till min mail som till nåt community för ett tag sedan. Året var närmare bestämt 1996, jag var 14 år, och hela grejen med Internet var rätt nytt för mig. Sen dess har jag vuxit. Fysiskt - javisst, men desto mer vad gäller mitt förstånd (hmm, jag hör nog allt hur ni tvivlar). Eller, om inte annat så har min paranoida sida kommit väl till användning vad gäller just såna här simplare säkerhetsdetaljer. Som mest har jag haft en 32-siffrig kod som lösenord på en sida, men det kändes lite overkill till och med för mig.

Att veta grunderna i hur man skyddar sig på Internet borde idag vara lika självklart som att veta hur man använder kondom, eller att ha ett hum om att det kan vara en bra idé att ha reflex på sig om man tar sig en promenad på E6:an runt midnatt. Det borde tillhöra allmänkunskapen.

image477


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Föreläsningskludd #2

Bild 1: "Ett icke anatomiskt korrekt lårbenshuvud". Kom till när jag väntade på min handledare under senaste praktiken. Vi skulle röntga lungor den dagen, fast egentligen ville jag röntga skelett.

image473

Bild 2: "Kvinnospaden". Kom till under ett seminarium. Skulle kunna bli en oljetavla eller nåt framöver. Tyvärr blev trädet inget vidare, men bortse från det.

image474

Bild 3: "Immunologi är metal". Kom till idag under en föreläsning om pneumoni och antibiotika. Efter en diskussion med bänkgrannen om hurvida den var eld eller blod som kom ut ur armen, så enades vi om att det helt enkelt var brinnande blod.

image475

Bild 4: "KKK is gay gay gay". Kom också till idag. Produktiv dag med andra ord. Gjorde även en variant med en snögubbe istället, men jag har stoltserat med tillräckligt med
snögubbshat den senaste tiden. Och jag vet inte varför han/hon/den/det har händer som ser ut som pingvinlabbar. Kanske är det handskar som matchar mössan.

image476

Andra bloggar om: , , ,

Krokomumien

Föreläsningskludd - Det nya telefonklottret. Krokomumien föddes i måndags. Jag tror att ordet under vänster nyckelben är kropp. Bilderna längre ner är huvudsakligen från förra terminen. Klicka för större bilder. Och på den sista bilden så kan man se att jag stavat noggrann med bara ett g. Jävligt jobbigt ord att stava fel.
image466
klotter klotter klotter klotter klotter klotterAndra bloggar om: , , ,

Ordstäver

Och nej, med ordstäver menar jag inte någon form av ordstäv, utan bokstäver (eller kanske snarare tecken) som motsvarar ett helt ord. Jag har hittat på två stycken ordstäver hittills, som jag börjat använda då jag antecknar i högt tempo under föreläsningar. Dessa är för orden mot och genom. Ord som förvisso tar lite drygt 1,0 respektive 1,3 sekunder att skriva i vanliga fall, men jag måste ju börja nånstans.

image463
Mot


image464
Genom

Så nu vet ni det. Jag har även börjat rita schematiska bilder över olika organ istället för att skriva ut orden. Några exempel:

image465
Njurar, lungor, hjärta.
Hjärna, pancreas, levern.
Magsäcken, bröst, scaphoideum.

Tillbaka till pluggandet nu.


Andra bloggar om:
, , ,

Visste du att: Världsrekord i diarré

Fick under en föreläsning om gastroenteriter tidigare idag veta att världrekordet i diarré sattes för x antal år sedan av en man som fått kolera. Hela 275 liter 5 dygn mäktade han med, under kraftig tillförsel av vätskeinfusion givetvis, annars hade han väl bara varit ett litet russin efteråt. (Kolera påverkar kroppen som så, att vätskeutbytet genom tarmväggen bara går åt ena hållet, har jag skrivit i marginalen till föreläsningskompendiet. Kolera behandlas med antibiotika).

image462
Vibrio cholerae, orsaken till kolera.


Andra bloggar om:
,

Anteckningar

Förvarar papper och penna vid sängen, för de gånger då man vaknar mitt i natten i akut behov av att skriva ner något. Här är några smakprov på klokheter som jag tror var ämnade att bli blogginlägg, men som jag i klarvaket tillstånd inte riktigt ser som potentiella sådana:

"Sarkasm är kroppens naturliga försvar mot idioter".

"Alla lesbiska är kvinnor".

"Socialt motorlös".

"N(Sd)AP"

"Blog for frog, clamour for glamour".

"Fick just en månstråle genom huvudet".

"Grönt, tunnt tyg".


Det sista kan även ha varit något som jag hade tänkt överföra till någon form av inköpslista dagen efter, och inget ämne för bloggen. Blog for frog...? Ibland är det nog tur att jag censurerar en stor del av vad som försiggår i mitt huvud. "Alla lesbiska är kvinnor" skulle iofs ha kunnat bli ett Visste du att-inlägg. Och den första punkten är ett vedertaget faktum, och verkligen inget inläggsmaterial.


Andra bloggar om:
, , , , ,

Kalla det vad du vill


Jag är för trött för detta. Lika bra att klargöra från start.

Tour de France.
Tour de Ski. Väntar nu tålmodigt på Tour de Wii.

Jag vill ju också tävla i något. Inte något som kräver att jag måste träna, utan något som jag redan är bra på. Jag tävlar förvisso i samtliga av vardagens små moment redan. Från att äta flest köttbullar och borsta tänderna på tid, till tentaresultat och att komma på så pass subtila ordvitsar som möjligt, som ingen märker.

En gång slog jag ihjäl 78 getingar på en och samma dag. Det vill jag tro är svårslaget.

En gång så hade 12 trafikanter somnat på mitt tåg när jag skulle tömma det för natten och köra in i depån. Det vill jag tro är svårslaget.

En gång var jag vaken i 47 timmar i sträck. Det vill jag tro är desto lättare att slå, bara man är motiverad och uttråkad nog.

Jag har även varit på akuten på Karolinska 6 dagar i rad. Som patient bör tilläggas. Det är också rätt bra jobbat, även om jag inte är nöjd. Ett personbästa att fila på.

Jag ska fortfarande gå och sova. Jag drar ut på det lite bara. En gång drog jag ut på det i över fem och en halv timme innan jag lät huvudet landa på kudden. Jag är inte så tävlingsinriktad egentligen. Jag lider bara av OBS (Overactive Brain Syndrome), och då blir det lätt så här.

(Var tvungen att googla på det för att se att det inte finns nåt som faktiskt heter så. Det fanns det inte, så nu står det mig fritt att hitta på sjukdomen själv. Utmärkt).

Here I go.

Det är en sällsynt, autoencephalonisk sjukdom, där hjärnan helt sonika takes the jump to hyperspace emellanåt, utan att förvarna kroppen. Växelverkan mellan tachykinesi och bradykinesi i tankeverksamheten. En populär teori är att den gör detta för att försöka fly från kroppen. En annan teori är att hjärnan försöker förgöra kroppen genom att chocka ihjäl den med sina hyperaktiva ryck. Bara ett 30-tal fall är dokumenterade inom den moderna medicinen, och inga bromsmediciner finns att tillgå. Dopaminantagonister har visat sig ha viss effekt. Kyla, snö och fjäll har visat sig lindra symtomen synnerligen effektivt.

Att leva ett normalt liv är för någon som lider av OBS en omöjlighet. Personer med sjukdomen drar sig för att vistas på platser med mycket människor, i rädsla för att deras hjärna ska skena iväg. Att mötas av oförståelse och skepsis hör till vardagen för den drabbade.

Överdriven mängd dagdrömmeri, övertrötthet, en läggning för det flummiga, alldeles för långa pluggsessioner samt högt sockerintag tycks predisponera för sjukdomen. En besynnerlig del av sjukdomsbilden är oförmågan att avgöra när man drivit saker för långt. Konsekvenstänkande och reflekterande över sitt raljerande upphör helt under utbrotten (s.k. "on"-faser).

Empirisk studie pågår (uppdaterad)

Nollhypotes: Får jag bara tillräckligt med socker med jämna intervall, så orkar jag hålla mig vaken så att jag kan plugga hela natten.

Empiriska tester pågår för närvarande. Resultat än så länge: Vissa svårigheter bibehålla fokus, i synnerhet svårt att hålla sig ifrån bloggen. Dock ingen kognitiv trötthet ännu. Visst dagdrömmeri pågår i bakhuvudet. Pluggtid hittills: Tre timmar exakt. Minus 18 minuter för telefonsamtal. Primär sockerkälla: Sliskig, billig dansk hallonläsk köpt på Netto, kvantitet 3,0 liter.

image461

Ovan: Glukosmolekyl. Känd energikälla för både växter och djur. Brett förekommande i hela ekosystemet, och just nu i särskilt hög koncentration i min hjärna.


Tillägg: Varför inte bara använda koffein istället? Tjaa, för att exprimentet inte går ut på det. Men kanske främst för att kaffe smakar förorenat avloppsvatten.

Tillägg 2: Klockan är strax 01:30. Jag har suttit här och pluggat i 7 timmar och 15 minuter, och då får man ta i beaktande att jag haft två seminarier tidigare under dagen också. Jag har fått i mig ungefär 1,2 liter hallonläsk, och det känns som om jag kommer att avlida om jag så mkt som ser en endaste monosackarid till just nu. Stavfelen har blivit betydligt mer frekventa vilket har dragit ner tempot, vilket kanske är att förvänta efter över sju timmars tangentknappande (skriver en sammanfattning av kursen jag håller på att läsa). Nu ska jag sova, har trots allt skola imorgon eftermiddag. Och till personen som ringde från skyddat nummer och väckte mig strax efter klockan fyra igår morse - Vänligen gör inte om det.

Tillägg 3: Borde inte nollhypotesen egentligen ha varit att jag inte skulle ha orkat hela natten? Ja ja. God natt.
Andra bloggar om:
, , ,

Jaså det säger du?

Så du ska bränna ditt svenska pass säger du? Gör det. Så kan jag försöka tända eld på flaskan chilenskt vin jag har stående här nånstans i oredan, så är vi kvitt sen.

En sak jag "alltid" (obs, generaliseringshumor (sånt som Sd sysslar med dagligen utan att ens veta om det)) undrat över angående denna Tito Beltran, är varför hans namn alltid nämns i samband med epitetet "världskänd"? Det är inget hån mot honom eller hans eventuella framgångar på något sätt, utan en uppriktig fråga. Jag känner inte till honom alls. Alls. Annat än att han anklagas för våldtäkt nu då. Jag skulle aldrig känna igen honom om jag mötte honom på stan. Jag skulle aldrig ha hört hans namn ens en gång om det inte vore för Aftonbladet. Han är således inte känd av mig. Och jag är en del av världen.

(Jag är till och med diktator i min egen lilla värld)

Hur många procent av världens befolkning ska känna till ens namn och eventuella livsgärning för att man ska anses vara "världskänd"? Påven och Madonna är världskända enligt mig. Dessa skulle jag lätt känna igen om de satte sig mitt emot mig på tåget. Kanske Alfred Nobel och Adolf Hitler också. Men Tito Beltran? Trodde han var mer i klass med typ, Bosse Bildoktorn eller Grynet Molvig.

Men jag kan ju helt enkelt bara ha en död vinkel vad gäller opera. Det är nog en hyfsat sund inställning att ha till livet; att anta att felet ligger hos mig själv istället för att automatiskt utgå ifrån att jag är felfri. Nåja, ibland i alla fall.
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Sjukt sammanträffande

E24 skriver att Amazon sålde 17 Wii per sekund under julruschen. Och jag tänker på att spela Wii i genomsnitt just 17 ggr per sekund. Oroa er inte, gränsen för spelberoende går på 19 ggr per sekund. Nu ska jag ha två tråkiga seminarier som jag inte haft tid att förbereda mig inför eftersom jag jobbat hela helgen. Jag älskar (vissa) måndagar.

Skulle jag (lilla jag)...

Skulle jag (lilla jag) någonsin få för mig (lilla mig) att starta ett café, riktat exklusivt till kvinnor i klimakteriet, så skulle jag (lilla jag) döpa det till "Övergångsstället". Det är väl ungefär så trött som jag (lilla jag) är just nu. Att man (lilla man) ens överväger att starta ett café liksom. Och kommer på en ordvits så dålig att hela Göteborg (lilla Göteborg) skulle ha vänt sig i graven om stan bara varit död. Det blir nog bra.

En illasinnad snögubbe på mitt skrivbord

Fick mig en ofrivillig men dock väldigt uppfriskande promenad nyss på väg hem från jobbet. Nysnö ger mig alltid en sån härlig endorfinkick. Denna utbyttes emellertid snabbt mot en smärre chock när jag kom innanför dörren, och märkte att den här krabaten stod och lurpassade på mig på skrivbordet, redo att blöta ner både mig och mitt tangentbord:

image459

Men skrattar bäst som skrattar sist, snögubbsjävel. (Eller "den gubben gick inte". Välj själv)

image460

Dess sista ord var: "Jag ångrar inget". Mitt svar: "Inte jag heller". Sen vinkade jag frenetiskt. Då suckade den bara. Sen gjorde den inget mer.Andra bloggar om: , , ,

Sarcasmus

Det var dags för ett byte. "We'll keep pushing 'til it's understood, and these badlands start treating us good", dessa klassiska rader från denna gudomliga låt, får vila ett slag. "Bona sarcasmus melior est quam maximae divitiae", eller på svenska; "God sarkasm är mer värd än största rikedom", får pryda sidan för en stund. Bortgallrade förslag:
 • Sarcasmus, ergo sum
 • Contra vim sarcasmus non est medicamen (Mot sarkasmens makt finns ingen bot)
 • Barba non facit eirõneia (skägget gör inte ironin)
 • Sarcasmus ex machina (Sarkasmen ur maskinen, ung. "Sarkastiskt ingripande")
 • Extra sarcasmus nulla salus (Utanför sarkasmen ingen frälsning)
 • Fiat sarcasmus, pereat mundus (Varde sarkasm, om så jorden går under)
 • Omnium artium sarcasmus nobilissima est (Sarkasm är den ädlaste av alla konster)
Så. Då var det förklarat också. Och säkert har jag böjt nåt fel nånstans. Hade jag brytt mig, så hade jag kollat upp det innan jag skrev det. Nu - tillbaka till pluggandet. Jag är ungefär som kaninen i Alice i Underlandet idag. Och jag kommer att vara det länge än. För jag är alltid lika sen.Andra bloggar om:
, ,

Jag har inte sett solen sen i tisdags. Och då var det ändå mulet.

Jag har åkt till skolan innan solen gått upp, och kommit hem vid den här tiden; ett bra tag efter det att den gått ner igen, tre dagar i följd nu. I tisdags var jag ute en kortare stund på dagen, men då var det väldigt mulet, så det räknas inte. Så man skulle kunna hävda att jag inte sett solen alls i år. Men jag har ett hyfsat klart minne av att den ser ut ungefär så här:

image458


Ser ni solen, så hör gärna av er. Eller hälsa den iaf att jag saknar den.Andra bloggar om:
,

Arbetsförmedlingen i Motala

Märkte då jag satt och pluggade idag efter skolan att jag hade en penna från arbetsförmedlingen i Motala i handen. Hur det hamnade där har jag ingen aning om. Jag var helt säker på att jag satt och skrev med min Räddningstjänsten i Landskrona-penna.

Jag tar det som ett tecken från ovan eller undan eller var nu tecken kommer ifrån. Flyttar jag någonsin till Motala, så kommer jag att få det motigt att få jobb. Så jag står nog över. Jag vet inte ens var det ligger. Sen kan man ju fråga sig om det är jag eller Motala som blir lidande av detta. Kanske både och. Men det var en helt okej penna. Kulan i spetsen rullade med minimal friktion mot papperet. Så jag behåller den. Tills bläckbristen skilja oss åt.


image457
Det här är visst Motala.Andra bloggar om:
, , ,

Dagens i-landsproblem #18: Jalapeno


image455


Dagens i-landsproblem:
Att det är jalapeño [chalapennjå] på och i exakt allting nuförtiden. På hamburgare och pizzor, i soppor och ostbollar. I vårrullar, godis, guacamole, glass och senap. Visst, det är väldigt gott, men måste det vara i allt? Det finns gott om andra chilisorter, tro mig. Fast
jalapeño med hallonost lät iofs väldigt spännande.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Grattis bloggen, 1 år!

Om lite mer än en timme (dvs den 2/1) så fyller den här bloggen ett år. Och hur fan firar man en blogg egentligen? Genom att skriva i den, antar jag. 455 inlägg har det blivit under året, ~1,25 inlägg per dag. 453 bilder har laddats upp, 454 om man räknar med bilden i detta inlägg, och 865 kommentarer har mottagits, varav merparten har varit övervägande vänligt sinnade. Jag är fortfarande inte less på att skriva av mig via den här andningsventilen emellanåt, så jag fortsätter nog ett bra tag till.

Jag avskyr en betydande del av det jag bemödat mig med att kludda ner här, samtidigt som jag älskar en ännu större del. Majoriteten ställer jag mig dock neutral till. Jag är ju trots allt svensk. Här nedan följer en topp 10-lista över mina personliga favoritinlägg under året. Som av en slump så är samtliga av det gravt sarkastiska slaget. Observera att 'gravt' här är en subjektiv bedömning.
 1. Din alldeles egna high five, gratis under en begränsad tid!
 2. Inget nytt extraknäck...
 3. Jag har inte bloggat idag
 4. Erkännande från en djupt belägen hjärnvindling, en lördagskväll i oktober
 5. Min sambo försöker döda mig
 6. Uppehåll
 7. Definition
 8. Fredrik Reinfeldts ögon
 9. Torka disken för hand vs. Låta den självtorka
 10. Vad äter bävrar egentligen?
Okej, jag erkänner. Jag orkade inte ögna igenom alla 455 inlägg, men av de som jag pallade med så var dessa de som jag till och med orkade läsa igenom (obs, sarkasm (it never ends! (med betoning på den första vokalen i samtliga tre ord))).

Må nästa bloggår bli än spretigare, snällare och elakare på en och samma gång.

Må det aldrig existera en röd tråd i det jag skriver.

Och må kreativiteten infinna sig i någorlunda halvjämna intervall av den storleksordning som jag själv finner passande, och må dessa infall av övergående skaparglädje vara av sådan längd som kan anses vara adekvat i förhållande till den tid som jag har till förfogande att ägna sådana här divertissemang.

Grattis bloggen.

image454


Andra bloggar om: , ,

2008, so far so good

Det första jag åt i år var drottningmyror, doppade i vit choklad. Spröda, och bra för immunförsvaret (och ja, självklart så kittlade de dödsskönt i kistan. Sigh). Det första jag drack var (så klart) mousserande vin. Och det första tv-spel som jag nu ska spela är Guitar Hero 3. Härifrån så kan det ju, som ni säkert inser, bara gå utför.

(Drömde i natt att jag låg och kliade mig i ögonen. Och när jag vaknade i morse så gjorde jag mycket riktigt just det. Ögonen sved och var helt röda av allt kliande. Skitbra. Och skitsnyggt)

image453


Andra bloggar om:
, , , ,