Att döda 5 minuter

Hmm hmm,
hm-hm-hm-HMM-hm,
hm-hm-hm-HMM-hm,
hm-hm-hm-hmmm


Melodi: Star Wars Main Theme - John Williams

Idag har folk hittat hit bland annat genom att söka på "tvättmedel och död", "blogg nu ska jag skära mig", "återvinna mobiltelefon" och "x-rob". Jag tog för kännedom bort bindestrecket i XRob 1998, och jag gjorde om de två första bokstäverna till versaler runt 2001 nån gång. Men det var ju nästan rätt i alla fall. Nu har jag dödat 5 minuter av min tid. Det känns inget vidare. Inte alls bra. Och om man sen multiplicerar dessa 5 minuter med antalet besökare under en vanlig dag, så har jag precis slagit ihjäl ett helt dygn, plus/minus ett par timmar. Bara genom att skriva några nonsensrader. Jag måste tänka mig för framöver. Vara lite försiktigare. Tid är väldigt viktigt. Man har inte hur mycket som helst. Tid kan man sälja, och du gav just bort 5 minuter gratis din jävla klant. Förutsatt att du inte sitter på jobbet och läser bloggar då förstås, i såna fall är det bara att gratulera.


image611Andra bloggar om:
,

Vilken kulturtyp är du?

Hittade precis ytterligare ett av alla dessa test, denna gång via älskade dumburk. Jag är följande kulturtyp:

"Grattis! Du är ständigt i opposition. Du har pluggat väldigt länge och avhandlingen kommer. Kanske. Innan femtio. Din mentala hemstad är alltid Berlin och du har någon gång i livet färgat håret tulpansvart. Du var ironisk innan den ironiska generationen och dina barn är döpta efter medlemmarna i Velvet Underground. Du lyssnar i hemlighet på Beyoncé".

Och jag har färgat håret tulpansvart, flera gånger. Och ironi är mitt mellannamn (obs, ironi). Nu har jag inga barn, men att döpa eventuella framtida dito efter medlemmarna i en experimentiell rockgrupp som folk inte hade vett nog att uppskatta då det begav sig, låter nästan som något som jag skulle kunna få för mig.Andra bloggar om: ,

Världens bästa topp 10-lista?

Ibland måste man erkänna sig besegrad. Det är en del av livet. Och jag gör nog det nu. Aldrig att jag skulle kunna åstadkomma en så här klockren topp 10-lista: 10 things every adult should know. Särskilt punkt 8 fångade mitt intresse. Funderar på att tatuera "your race, gender and nationality are fucking accidents of birth" runt hela halsen. Som den där killen (Jeffrey nånting..?) från säsong 3 av Project Runway, fast med läsbar stil (oj, nu blev det så där svävande sarkastiskt igen). Ja ja, bara läs listan. Och skratta gärna (förutsatt att du har humor).Andra bloggar om: , , ,

Bohemian Raspberry #3

Gissa vad som äntligen står i min frys... Fanns visst på ICA Kvantum av alla ställen. Nu blir det Queen hela kvällen lång. Det blir med andra ord som vilken annan kväll som helst. Fast med glass!

image610Andra bloggar om:
, ,

Riksdagens frågestund

Fick sluta tidigare idag. Därmed är den nio veckor långa praktiken avklarad. Det firade jag genom att köra Mike Wazowski i scannern. Han ska vara jävligt glad att det inte var matberedaren. Men jag är väl helt enkelt inte på det humöret idag. Nej, om man skulle ta och fixa sig lite frisk luft istället.

image609
Dagens i-landsproblem #24: Amy Winehouse

Motiveringen är snudd på överflödig. Så mycket talang, så lite vett. En fascinerade mix av sex appeal, yrväder, råtalang och total brist på impulskontroll. Och så har hon börjat se ut som ett skelett också. Helt klart ett i-landsproblem. (Om man vill vara lite cynisk så kan man här komma med invändningen att folk minsann ser ut som skelett i u-länder också. Detta beror dock på brist på mat, och inte på drogmissbruk och/eller utseendefixering. Stör detta dig så går det utmärkt att göra något åt det).

image608
Till vänster: Amy förr. Till höger: Amy nu.


Andra bloggar om: , , , ,

62% boknörd
Trodde jag skulle ligga på minst 75%, men uppenbarligen så överskattade jag min lilla bokfetish något. Testet hittades via
Listoplisto. Så då vet ni det också. Nåt mer ni undrar över när vi ändå är igång? Vilken patologi som kan ses hos vuxna vid en miktionsurethrocystografi? Vilket peroralt kontrastmedel som används vid en konventionell enterografi? Vad som menas med osteochondritis dissecans? Jag må vara 62% boknörd, men jag är minst 98% röntgennörd (Hur det sen går ihop rent procentmässigt (98 + 62 = 160%) ignorerar vi för tillfället)Dagens i-landsproblem #23: Raggmunkar


image607

Sen jag flyttade från Norrland har jag fått lära mig att de minsann heter "potatisbullar" och inte alls raggmunkar, men skit samma. I-landsproblem #23 är detta: När man köper en förpackning raggmunkar, så står det att den innehåller "15-16 st potatisbullar". Jag har aldrig någonsin, inte en enda gång, fått 16 st raggmunkar. Och då har jag uppskattningsvis köpt ca 15-20 förpackningar de senaste 5 åren. Jag betvivlar skarpt att förpackningar med 16 st raggmunkar existerar, alla empiriska bevis talar emot det, och via induktiv logik så kan jag således slå fast att det finns inga förpackningar med 16 st raggmunkar! Iaf tills dess att det falsifierats. En gång fick jag faktiskt 17 raggmunkar. Då mådde jag som en prins. Men det är fortfarande inte 16.

(Det faktum att jag orkar blogga om antalet potatisbullar som ligger i en påse är för övrigt klockrent subtil satir över det ständiga utspädandet av informationsflödet med nonsens. Men det fattade ni säkert ändå)


Andra bloggar om:
, , , , ,

Re: Bräcklig tolvåring

Fick en kommentar av signaturen "Lars" från Uppsala igår natt kl. 00:05. Den löd:

"Gud vad lättläst du är! Med all sannolikhet har du blivit sårad av ngn kille när du var 12 och nu är du för feg för att släppa någon nära dig för då kan du ju bli sårad igen. Sedan är det riktigt patetiska att du sannolikt går omkring och tror du är en 'stark' kvinna medan du egentligen är samma rädda och bräckliga tolvåring".

Svar:

Tack för den amatöranalysen, Lars! Du ser rakt genom mig som en röntgenstråle genom en stor klump fett. Hypotesen som du lägger fram är väldigt intressant. En tämligen fundamental detalj i den tycks vara villfarelsen att jag på något sätt skulle tillhöra det täcka könet. Såna förbiseenden älskar jag. Verkligen älskar. Det skänker mig glädje som du förmodligen inte ens kan föreställa dig. Motanalys: Du blev mobbad när du växte upp, och nu "hämnas" du genom att försöka förolämpa och trycka ner folk anonymt via Internet? Kommentarens allmängiltiga formuleringar och föga anknytning till inlägget i fråga föranleder mig att tro att det rör sig om spam och inget annat. Men det hade varit betydligt roligare om det inte hade varit det. Det är på tok för länge sedan som jag fick en uppriktigt illamenande kommentar känns det som.


PS. Jag har tröttnat på att lägga in bilder på Rambo nu, så ni kan pusta ut. Jag vet att det har varit en påfrestande tid för oss alla.
Andra bloggar om: , , , ,

Summering av påskhelgen


image595

Under påskhelgen så har hela 28,57% av alla besökare som hittat hit via google sökt på "
ass". Det är rätt så många. Rambo säger: Keep it up! 3% av besökarna under helgen stannade dessutom i över 1 timme på bloggen! Detta föranleder mig att tro att jag skriver lite för långa inlägg. Ska genast börja uttrycka mig mindre långrandigt. Yeah, right. Jag vet inte hur fan man bär sig åt. Men jag har börjat få kläm på hur man lägger in bilder på Rambo i alla fall.


Andra bloggar om: , , ,

Topp 10: Överviktiga män med snygga fruar

Det här är en lista som jag velat göra ett tag nu, och idag är det uppenbarligen dags. Det finns alltför många överviktiga män i undermåliga sitcoms och filmer med alldeles för snygga fruar. Det är så vanligt förekommande att jag inte lyckats kategorisera dem i mitt huvud ordentligt. Därav mitt trängande behov av att göra denna lista. Varför är det så här? Varför är det aldrig tvärtom? Varför är alltid dessa överviktiga män barnsliga, kompletta jävla idioter? Och varför står deras intelligenta, snygga fruar ut med dem? Detta är ett mysterium utan dess like. Och rangordningen enligt vilken de är sorterade är inte grad av övervikt, och ej heller min subjektiva perception av hur pass attraktiva deras respektiva fruar är, utan jag har valt att ordna dem efter hur barnsliga och korkade dessa män är, i förhållande till hur snygga deras fruar är. En s.k. efterbliven/attraktiv-kvot.


image596

10. Tomcats. Överviktig man: Horatio Sanz. Snygg fru: Jaime Pressly.image597

9. Summer Rental.
Överviktig man: John Candy. Snygg fru: Karen Austin.image598

8. Deck the Halls.
Överviktig man: Danny DeVito. Snygg fru: Kristin Chenowethimage599

7. Still Standing.
Överviktig man: Mark Addy. Snygg fru: Jami Gertz.image606

6. Fresh Prince of Bel-Air.
Överviktig man: James Avery. Snygg fru: Janet Hubert-Whitten (tv) / Daphne Maxwell Reid (inklippt)image601

5. According to Jim.
Överviktig man: Jim Belushi. Snygg fru: Courtney Thorne-Smith.image602

4.
The Flintstones. Överviktig man: Fred Flintstone. Snygg fru: Wilma Flintstone.image603

3. The King of Queens.
Överviktig man: Kevin James. Snygg fru: Leah Remini.image604

2. Family Guy.
Överviktig man: Peter Griffin. Snygg fru: Louis Griffin.image605

1. The Simpsons.
Överviktig man: Homer Simpson. Snygg fru: Marge Simpson.


Andra bloggar om:
, , , , , , , , , , , , , , ,

Ohyfsad?

Var på ICA nyss och storhandlade. 1 liter filmjölk blev det. På vägen ut så höll jag upp dörren för en medelålders man. Tack, sa han. Då släppte jag dörren. Han fick den rakt i ansiktet. Inte så jävla väluppfostrat av mig, om jag får säga det själv. Men det kändes inte som att det var nåt som jag gjorde med mening. Inte ens undermedvetet. Så egentligen så var det okej. Däremot så hade jag kanske inte behövt asgarva medan jag gick därifrån, det var nog lite onödigt.

Vad som också är lite ohyfsat, är den undermåliga research som ligger till grund för utnämnandet av Sarah Jessica Parker som
världens osexigaste kvinna. Jag har sett flertalet kvinnor som är bra mycket osexigare än henne i mina dar. Således kan jag med säkerhet slå fast att utnämningen är osann.

image595
RAMBOOO! Igen.


Andra bloggar om: , ,

Impulskontroll (FAIL!)

Jag satt på ett tåg, och iakttog det alltid lika platta landskapet utanför fönstret. Åker, åker, åker, vindkraftverk, åker, åker. Kanske en bondgård. Åker, åker, åker. Det var igår, mitt på dagen ungefär. I Höör så satte sig en kille på platsen bredvid min, han var ungefär i min ålder, och tog upp ett stort påskägg. Han frågade mig om jag ville ha en godis.

Vi stoppar bilden där.

Här har jag två val. Tacka ja och ta en godis (kanske en röd Ferrari), eller säga "nej tack, men tack för att du frågade" eller nåt i den stilen, och låta bli att ta en godis. Eller, i stundens ingivelse ge efter för den där märkliga impulsen i huvudet och välja alternativ 3; låtsas att jag precis varit hos tandläkaren och forftarande är bedövad, och därför inte kan äta något för jag inte vill råka tugga i mig min egen tunga.

Vi rullar vidare.

Jag märker till min förskräckelse att jag kör på tandläkaralternativet. En liten röst i huvudet skriker "vad fan gör du!? avbryt! avbryt!", men det är för sent. Jag har redan börjat sluddra. Det lät antagligen med danskt än lokalbedövat misstänker jag. Inte för att jag nu skulle kunna utröna någon som helst skillnad, ens om mitt liv hängde på det.

Fast nu i efterhand så är jag osäker på om det verkligen ägde rum. Två parallella verkligheter utspelade sig samtidigt i mitt huvud; en där jag låtsas att jag precis dragit ut en visdomstand, och en där vänligt tackar nej. Jag fick ingen röd Ferrari i vilket fall som helst. Det skulle jag ha kommit ihåg.Jim Carrey, 1991. Snygg tröja. (obs, ironi)
Andra bloggar om:
, , , , , , , ,

Det tar emot

Det tar emot att önska folk en Glad Påsk. Jag vet inte varför, kanske är det lite märkligt. Kanske för att det blivit en sån slentriangrej av det hela, vad vet väl jag. Folk jag aldrig ens träffat förr önskar mig en Glad Påsk. Just jag ska ha en Glad Påsk, det är deras önskan, och det är viktigt för dem att jag vet om att de önskar mig det. Det är snudd på obehagligt faktiskt.

Visst, jag vill att folk ska vara glada. Sen att de ska vara glada just under påsken, det är den biten som jag ställer mig lite frågande till. Nästa gång en okänd person får för sig att önska mig en Glad Påsk, så ska jag önska ett långt och lyckligt liv tillbaka. Hoppas att det blir Gerd. Det är en äldre dam som ringer hem till mig ibland, i tron att hon ringer till sin syster. Hon är väldigt trevlig den där Gerd, men kanske lite lätt dement. Hon ringde två gånger igår. Båda gångerna önskade hon mig en Glad Påsk.

image595

Jag lägger in Rambo igen, det är ändå ingen som märker något. Och han rör sig som en karl ska...


Andra bloggar om:
, ,

Visste du att: Rambo slaktar i högt tempo

Visste du att...

 

...så många dör per sekund i alla Rambofilmerna.


image595

 

First blood: Ett dödsoffer var 23,5 minut.


Rambo - First blood: Part II: Ett dödsoffer var 87:e sekund. Totalt 67 döda.

 

Rambo III: Ett dödsoffer var 56:e sekund. Totalt 108 döda.

 

Rambo 4: Ett dödsoffer var 23:e sekund. Totalt 236 döda.


Källa: AftonbladetRambo spiller med andra ord ingen tid, bara blod. Hade tänkt skippa den nya Rambofilmen, men nu blir man ju nästan lite sugen på att se den. Bara för att sitta och hålla räkningen, menar jag.


Andra bloggar om: , , ,

Dagens fjärrkontroll

Tänkte köra en Dagens Outfit idag, men då jag spatserat omkring i morgonrock och boxerkalsonger hela dagen så besparar jag er den synen. Istället så får ni hålla till godo med Dagens Fjärrkontroll. Den har guidat mig genom tre Queenkonserter idag (Wembley -86, Milton Keynes -82 och minneskonserten på Wembley -92).image591

Bild 1. Fjärrkontrollen i sin helhet. Silvergrå mot en svartvitspräcklig bakgrund. Drivs av två st AAA-batterier (världens onödigaste batteriformat?). Kommer man åt den lilla knappen precis under avstängningsknappen uppe till vänster så börjar den kontrollera videon istället.image592

Bild 2. Detaljstudie av knappsats. OK.image594

Bild 3. Den har en liten kokett lampa också. You don't have to put on that red light...image595

Bild 4. Se så väl den ligger i handen. Den är ingen Bang & Olufsen kanske, men den duger. Observera även hur väl den matchar mina kortklippta "hej, jag jobbar inom vården"-naglar.Andra bloggar om:
, , ,

Queen skippar Sverige på sin nästa turné


image591

Sorgligt men sant! Men samtidigt en ypperlig ursäkt för att bränna pengar på en liten resa till hösten, inte sant? Samma uppsättning som vid turnén 2005 gäller, dvs Brian May och Roger Taylor tillsammans med Paul Rodgers, och turnén inleds ett par veckor efter det att Queens första nya skiva på 13 år släpps (enda smakprovet hittills från nya skivan är den uppiffade versionen av
Say it's not true, som jag bloggade om för en mindre evighet sen. Inte för att jag är nyfiken. Inte alls. Jag sover väldigt gott om nätterna, och tänker inte alls konstant på denna nya skiva).

Sen så slår jag vad om att det är astrofysikdoktorand Brian May som fått äran att namnge turnén (Rock The Cosmos). Läs för övrigt hans bok Bang! The Complete History of the Universe (länk här). Inte världens mest djuplodande bok om astronomi kanske, men ändå rätt angenäm läsning som ger en bra överblick, och så är den fylld med fina bilder.

Och när jag ändå skriver ett Queeninlägg, så måste ni rösta på Freddie! Varje dag!


Turnédatum:

16 September Moscow SCO Olympic Arena RUSSIA
17 September Moscow SCO Olympic Arena RUSSIA
20 September Gdansk Shipyard POLAND
21 September Berlin Velodrom GERMANY
23 September Antwerp Sportspaleis BELGIUM
24 September Paris Bercy FRANCE
26 September Rome Palalottomatica ITALY
28 September Verona Arena ITALY
29 September Zurich Hallenstadion SWITZERLAND
1 October Munich Olympiahalle GERMANY
2 October Mannheim SAP Arena GERMANY
4 October Hannover TUI Arena GERMANY
5 October Hamburg Color Line Arena GERMANY
7 October Rotterdam Ahoy NETHERLANDS
10 October Nottingham Arena UK
11 October Glasgow SE&CC UK
13 October London 02 UK
14 October Cardiff Arena UK
16 October Birmingham NIA UK
18 October Liverpool Arena UK
22 October Barcelona Palau Sant Jordi SPAIN
24 October Murcia Estadio Municipal SPAIN
25 October Madrid Palacio de Deportes SPAIN
28 October Budapest Sportarena, HUNGARY
29 October Belgrade Arena SERBIA
31 October Prague 02 Arena CZECH REPUBLIC
1 November Vienna Stadthalle AUSTRIA


Relaterad läsning:

Queen + Paul Rodgers.com - 2008 European Tour Dates / Press ReleaseAndra bloggar om: , , , , , , , ,

Kirurgernas dag

Igår blev jag riktigt paff. Jag tappade hakan. Detta efter att ha mött min överman i kass humor. Det var så överrumplande och perfekt. Jag satt och fikade på min praktikplats; två ostmackor och några bitar senapssill. Och där stod han, denne läkare klädd i operationsgröna kläder. Jaså, sa han, där sitter du och firar kirurgernas dag. Vad då, undrade jag, jag satt väl för fan bara och vilade benen en stund? Nej, svarade han då, idag är det ju skärtorsdag. I den totala förvirring som uppstod så passade han sedan på att sno en bit av min senapssill! Men vad skulle jag göra åt det? Har man väl mött sin överman så har man. Kirurgjävel.

Hade jag bara orkat göra en ruta kring texten nedan, så hade det varit en faktaruta. Men nu skiter jag i det. Det var ju ändå igår. Och idag är det visst nån annan form av
religiös högtidsdag som jag inte vet varför man firar. Hej och hå. Ska kanske koka ett ägg eller nåt?


Skärtorsdag [jämför skärseld], torsdagen i påskveckan. Denna dag firades länge som helgdag till minne av att Jesus instiftade nattvarden (Matteus 26:17?30) och tvättade lärjungarnas fötter (Johannes 13:1?15). På skärtorsdagen, som alltjämt firas i katolska kyrkan, renades botgörarna från den aska som de beströtts med på askonsdagen och återupptogs i församlingen. Skärtorsdagen var förr förknippad med häxornas färder till Blåkulla, och olika försiktighetsmått vidtogs för att skydda sig mot deras framfart, t.ex. tända eldar och avlossa gevärsskott (jämför senare tiders påsksmällare). Numera klär barnen ut sig till påskkäringar och delar ut påskkort på skärtorsdagen.Andra bloggar om: , , , , , ,

Majakovskij

På tal om poesi (och litegrann på tal om DN), så tipsade DN om en av mina favoritdiktsamlingar häromdan. Så jag tipsar härmed er om detta tips. Eller tipsa om ett tips, jag vidarebefordrar snarare tipset. Det gör mig glad, på det där lite otydliga sättet som bara jag begriper mig på. Jag lovar att de 37 kronorna som den kostar är väl spenderade pengar. Vad då, litar ni inte på mig, eller är ni bara snåla?Andra bloggar om: ,

Stilla fundering


image589

Sitter och har ett onlineseminarium om svarta hål just nu, men då jag är för rastlös för att kunna låta bli att multitaska, så läser jag nyheterna, bloggar och jobbar på en hemtenta också. Och framför allt så funderar jag över följande rubrik:
"Elev får äta hemma - visar kalsongerna". Känns inte "Elev visar kalsongerna - tvingas äta hemma" som ett naturligare sätt att formulera sig på?

I övrigt så praktiserar jag på en mammografiavdelning den här veckan. Det är faktiskt roligare än vad jag vågat hoppas på, men knappast något jag kommer att sikta på att jobba med framöver. Skulle aldrig palla att fokusera på en enda kroppsdel på det viset, då jag är för rastlös för att kunna låta bli att multitaska. (Se hur jag använde samma mening två gånger i samma inlägg fast i två helt olika sammanhang? Det är nästan poesi. Bara jävligt långt ifrån).


Andra bloggar om: , , , ,

Visste du att: Getingar

Visste du att...

...
vanlig geting (Vespula vulgaris) är Sveriges vanligaste geting?


image587

Så här ser det aldrig ut på riktigt. Men det är inte mitt fel. Det hade även funkat med en bild på C-3P0, men R2D2 är häftigare, och mindre neurotisk. Jag gjorde den här bilden för fyra dagar sen, men jag har tvekat med att lägga upp den, främst för att den är så jävla kass. Men sen slog det mig ju att jag faktiskt strävar efter att vara just kass, det är bara det att jag glömmer bort det emellanåt. Det är en form av utstuderat, subtilt självplågeri.Andra bloggar om: , , ,

Queen-citat


image588

Fick en förfrågan i morse om jag inte skulle kunna sammanställa lite citat från lite Queentexter som skulle kunna lämpa sig som tatueringar. Och då jag älskar både Queen och tatueringar (och förfrågningar också), så kunde jag ju inte tacka nej. Vet dock inte riktigt hur långa citat hon var ute efter, eller om hon ville ha mer klassiska Queencitat eller lite vad som helst, och jag vet inte vilket motiv som det är tänkt att de ska ackompanjera. Har hur som helst sammanställt en liten samling här nedan. Vissa är humoristiska, vissa är koncisa, vissa är... nåt helt annat. De presenteras i kronologisk ordning. Hoppas att de är till någon hjälp!

"Keep yourself alive"
/Keep yourself alive

"What'll you think of heaven
If it's back from where you came?"

/Son and daughter

"No star can light our way in this cloud of dark and fear
But some day, one day"

/Some day one day

"Everything you do bears a will and a why and a wherefore"
/The march of the black queen

"I reign with my left hand, i rule with my right
I'm lord of all darkness, i'm queen of the night"

/The march of the black queen

"Caviar and cigarettes
Well versed in etiquette
Extraordinarily nice"

/Killer queen

"Gunpowder, gelatine
Dynamite with a laser beam"

/Killer queen

"Flick of the wrist and you're dead baby
Blow him a kiss and you're mad"

/Flick of the wrist

"I lie in wait with open eyes
I carry on through stormy skies"

/Lily of the valley

"Death on two legs
You're tearing me apart
Death on two legs
You never had a heard of your own"

/Death on two legs

"Don't take it away from me, because you don't know, what it means to me"
/Love of my life

"Is this the real life?
Is this just fantasy?"

/Bohemian Rhapsody

"So you think you can stone me and spit in my eye?
So you think you can love me and leave me to die?"

/Bohemian Rhapsody

"Nothing really matters, Anyone can see,
Nothing really matters,
Nothing really matters to me"
/Bohemian Rhapsody

"Each morning I get up I die a little
Can barely stand on my feet"

/Somebody to love

"I've had my share of sand kicked in my face -
But I've come through"

/We are the champions

"Spread your little wings and fly away
Fly away, far away"

/Spread your wings

"I'm a shooting star leaping through the skies
Like a tiger defying the laws of gravity"

/Don't stop me now

"Open up your mind and let me step inside
Rest your weary head and let your heart decide"

/Play the game

"God knows I want to break free"
/I want to break free

"What the hell are we fighting for?
Just surrender and it won't hurt at all"

/Hammer to fall

"Who waits forever anyway?"
/Who wants to live forever

"Into every life a little rain must fall"
/Rain must fall

"It ain't much I'm asking, if you want the truth
Here's to the future, for the dreams of youth"

/I want it all

"Through the sorrow all through our splendour
Don't take offence at my innuendo"

/Innuendo

"You can be anything you want to be
Just turn yourself into anything you think that you could ever be"

/Innuendo

"If there's a God or any kind of justice under the sky
If there's a point, if there's a reason to live or die
If there's an answer to the questions we feel bound to ask
Show yourself - destroy our fears - release your mask"

/Innuendo

"When the storms are raging round you
Stay right where you are"

/Don't try so hard

"Through the madness, through the tears
We've still got each other
For a million years"

/I can't live with you

"Rule with your heart and live with your conscience"
/All God's people

"Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on"

/The show must go on

"I'm taking my ride with destiny
Willing to play my part
Living with painful memories
Loving with all my heart"

/Made in heavenAndra bloggar om:
, , , , ,

Den höga besöksstatistiken får sin förklaring

Jag är en lättroad människa. Tror ni mig inte redan, så tror ni mig strax. Jag har nämligen precis upptäckt orsaken till att den här bloggen har så pass många besökare. Gå in på google.se, och sök på ordet ass. Jag hamnar längst upp bland sökträffarna! Och jag får lite dåligt samvete för alla stackare som klickar sig in här, i tron att de ska hitta bilder på allehanda rumpor och/eller åsnor. Och det är ju såväl synd som skam, för att inte säga fullständigt onödigt, att göra folk besvikna, så här kommer nu en bild på vardera objekt, hoppas innerligt att de motsvarar vad ni letar efter!

image586


Andra bloggar om: , , ,

Krig kostar. Mycket.

image585


Via
SvD så kan man idag läsa att kostnaden för USA:s Irakkrig är enorm. Och jag kan, utifrån min ansenliga erfarenhet av att handskas med pengar, utföra lättare beräkningar, samt uppskatta saker och tings relativa storhet, konstatera att det stämmer. Det stämmer alldeles utmärkt. Kostnaden är vad man får anse vara just "enorm".Andra bloggar om: , , , ,

Dåligt uttal... (?)

Min sambo skulle ner en sväng på stan. Ranta runt, njuta av solen, eller vad anledningen nu var. Jag bad henne att köpa lite Voltaren åt mig på Apoteket. Inget konstigt med det. Hon svarade att okej, det skulle hon göra. Puss, hejdå. Hon kommer hem nästan tre timmar senare, och skiner som en sol. Med sig har hon en jävla kokosnöt! Hur i helvete lyckas man höra ko-kos-nöt, när jag (i mitt tycke) klart och tydligt sa vol-ta-ren? Tur för henne att hon är väldigt söt, det tar lite fokus från våra uppenbart väldigt akuta kommunikationsproblem.
Andra bloggar om: , , ,

These bright lights have always blinded meSo many
Bright lights, they cast a shadow
But can I speak?
Well is it hard understanding
I'm incomplete
A life that's so demanding
I get so weak
Kränkningsnytt #7 - Kränkningar i intoleransens namn

Är det inte lite märkligt att man låter intoleransen sätta spelreglerna, gång på gång? Är det så det är meningen att det ska gå till? Ska man ständigt rätta sig efter den med de mest fördomsfulla, intoleranta, inskränkta, trångsynta, bornerade, lättkränkta åsikterna? Att någon blivit utkastad från en nattklubb struntar jag i, men då det står att det beror på att "andra gäster klagat på att det fotograferats", och att "de kände sig stötta och provocerade" av vad som åtminstone i den ensidiga artikeln antas vara intolerans för lite tjejhångel, gör ju det hela betydligt mer intressant. Inte för att jag nu orkar mig på ännu ett pejorativt fördömande av alla mörkermän, det har gjorts förr och det kommer att göras igen, jag tycker bara att det är ett intressant fenomen. Vela inte nu, utan dra det till sin spets på en gång, och leta reda på den mest lättkränkta människan i världen (kanske via någon form av tävling, lite som Idol fast med kränkningar istället för halvkassa covers), och fråga honom/henne vad som är okej, och sen får vi leva efter det, i all evig tid. Amen.

Avslutningsvis så kränker media mig genom alla vinklade artiklar av detta slag. Det är okej att bedriva journalistik på ett sätt som inte överdrivet försöker anspela på känslor hela tiden, jag lovar. Jag vill att ni ger mig en ärlig chans att kunna ta till mig verkligheten objektivt. Det är jag värd.Andra bloggar om: , , , , , , ,

Livet innan bloggen

Innan jag blåste liv i denna blogg i början av 2007 så skrev jag... på några andra ställen. Någon helt annanstans, i någon helt annan form, inför några helt andra människor. Och det blev väl runt 700-800 inlägg någonting på dessa andra ställen under några år. Och i brist på annat så kan man ju sitta och plöja, och plöja, och... så vidare.

För att sedan damma av någon gammal klassiker och presentera den som ny. För den är ju ny för er. Det är det perfekta brottet. Stjäla text av sig själv. Vem skulle väl misstänka något? Hade jag bara inte begått det klassiska filmbovsmisstaget och berättat högt om min ondskefulla, snillrika plan i en monolog med stämningshöjande domedagsmusik i bakgrunden, så hade jag aldrig blivit ertappad.

Här kommer ett stycke från slutet av min semester 2005. Tidsmässigt så är det 15 dagar innan jag träffade min sambo, och 5 veckor efter jag inhandlat
mina ormbunkar. Jag slog inte vakt om det svenska språket lika väl på den tiden, bör tilläggas. Däremot gjorde jag mitt bästa för att hålla promillenivån konstant strax under redlöshet.


"Rubrik: Mjöd!
Daterat: 2005-08-17 01:09:00

Och så ör man vädligt onykter ocg så drack vi en massa mjöd (vi = jag, tiobbe och anton) på sjätte tunnan och så gick vi till ett skumt ställe på mose backe där dom hade vattenpipor överallt och kuddar att sitta på och staropramen och toaletterna var jättelågnt ner i k?llaren och sen så säger tyobbe att jag spydde i en bukse men han ljuger, han tror att han vet så mycket, ¨jag har inte spytt på flera år, och nu ska vi ha vänner-maraton och sen ska jag sova om jag inte redan gör det, det är sånt sdom jafg inte vet, god matt! nej rättelse: tobbe ska spela zxelda, och det är han dålig på. nej, det är diu visst detr!!"Andra bloggar om: ,

Dröm #9 - Zombies på kroppsdelsfestivalen

Drömmen börjar med kungörandet att ett nytt sorts pris instiftats i ytlighetens och perfektionismens namn. Priset är lite som en Oscar, fast man vinner det inte för någon rollprestation, utan för en kroppsdel. Och det hela arrangeras som en enorm tredagarsfestival (det tar så lång tid, då det ju finns x antal kroppsdelar att gå igenom), med gratis mat och tältplats för alla nominerade.

En vän till mig, en kvinna som jag i ärlighetens namn aldrig träffat men som i drömmen var en nära bekant, var nominerad i klassen "Bästa Knäveck På Vänster Sida", så jag hakade på, intresserad av anatomi som jag är. Sen är drömmen lite otydlig i vändorna, men vi sitter på en enorm gräsmatta utanför en stor byggnad, och på en scen så står Oprah Winfrey och presenterar vinnaren i kategorin "Bästa Navel". Vi är uppskattningsvis 20.000, och solen skiner.

Plötsligt börjar folk längst bak att skrika på det där härligt blodisande panikdödsångestsättet. Blod sprutar åt alla håll och kanter, och det tar ett tag innan vi lite längre fram förstår att det är en grupp på ca 100.000 köttsugna zombies (precis som de i I Am Legend (se den!) fast de tål uppenbarligen solljus), som helt sonika börjat slakta sig igenom den enorma folksamlingen.

Folk får panik, och börjar springa omkring som yra höns och trampar ner varandra. Jag och min kompis kommer ifrån varandra, och jag springer mot byggnaden. Nu är det plötsligt mitt i natten, och vi är ett fåtal (ca 300) människor kvar. Det är kyligt ute, och ånga stiger upp från lemlästade kroppar över hela fältet. Ganska vackert, om man nu har fallenhet för det groteska. Blod, inälvor och stora osande köttstycken i månsken.

Nåt enstaka skrik hörs här och var i mörkret, och jag springer fortfarande mot byggnaden (den var kanske en kilometer bort, och ändå så har det tagit mig hela dagen att springa till den... nåja). Jag kommer in i byggnaden, som jag nu inser är en hockeyarena. Jag springer in på en toalett och låser dörren, sätter mig ner på golvet och håller för öronen för att slippa lyssna på zombiernas slafsande utanför.

Jag får givetvis inte sitta ensam särskilt länge. De har nämligen fenomenala luktsinnen, de där människoätande bestarna. De står utanför dörren, och det låter som att de kommunicerar med varandra via en massa gutturala grymtanden. Det låter som att de är flera hundra där ute. De börjar att kasta sig mot dörren, som snabbt börjar ge vika.

Jag får panik. Jag hittar en engångsrakhyvel i badrumsskåpet (tillsammans med en välanvänd kortlek, vad nu den gjorde där), en sån där orange bic-hyvel. Jag börjar skära mig i armarna och halsen för att jag ska förblöda till döds, ett betydligt humanare öde än att bli sliten i stycken av en härd hungriga zombies. Hyveln är slö så det går lite trögt, men en flock zombies + en annalkande ond, bråd död är en ruggigt bra motivationshöjare.

Jag hinner skära mig 39 gånger innan dörren ger vika. Jag har förlorat lite drygt 1,5 liter blod och är väldigt svag. Jag sjunker ihop på golvet, och här vaknar jag. Jag vet fortfarande inte om jag hann ta livet av mig eller om jag blev sliten i stycken först, men jag dog garanterat i vilket fall som helst.Drömmen är även förevigad på
Dlogg.se
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Och så här såg det ut vid Tysslingen utanför Örebro tidigare idag

De säger så på tv ibland i samband med att de presenterar vädret. Och så filmar de lite rimfrost vid en sjö nånstans där jag aldrig varit. Till exempel vid Tysslingen väster om Örebro. Det är inte särskilt intressant för mig att veta. Jag vet hur rimfrost ser ut. När de för ovanlighetens skull filmar från Skellefteå eller Landskrona så kan jag utbrista i ett igenkännande "där har jag varit!", och så kan jag skratta så att tårarna rinner (obs, sarkasm). Det som däremot är intressant är att det är jag som betalar för de här bilderna. Jag och väldigt många andra. Varför vi gör det har jag emellertid inget riktigt bra svar på. Kanske är det så att majoriteten av oss vill se de här bilderna, och att det på så vis är berättigat att betala ett kamerateam för att åka till dessa avlägsna platser och filma dessa sekunder av exotiska vyer. Sånt vet inte jag. Men det skulle vara ett schysst jobb. Jag skulle passa på att fiska när jag ändå var där.Andra bloggar om:
, , ,

Topp 10: Tåglåtar


image583
Sommaren -03. Jag gillade fortfarande tåg på den tiden.


Det här är en tåglåtslista, den handlar om tåglåtar. Det här är en tåglåtslista, den handlar om tåglåtar. Det här är en tåglåtslista, den handlar om tåglåtar. Den har ingenting med vilken musik jag helst lyssnar på när jag åker tåg att göra (fast det lät iofs som en bra idé till en lista, antecknar den till en annan gång). Ej heller krävs det av låtarna att de ska handla om tåg, annat än att de omnämns som metafor eller dylikt, samt att ordet tåg eller train (eller för all del Zug eller varför inte tog) eller någon annan tågrelaterad term (läs: tunnelbana) ska förekomma i titeln.
 1. Night train - Guns N Roses
 2. Stop that train - Bob Marley
 3. Freight train blues - Bob Dylan
 4. På tunnelbanan - Doktor Kosmos
 5. Waiting for a train - Jimmie Rodgers (fast Johnny Cash gör den bättre)
 6. Crazy train - Ozzy Osbourne
 7. This train don't stop here anymore - Elton John
 8. Tåg - Jakob Hellman
 9. Mystery train - Elvis Presley
 10. Train kept a rollin' - Aerosmith
Bubblare: Train of consequenses - Megadeth
Andra bloggar om: , , , , , ,

Bomber är för fegisar

Bomber är jävligt fega vapen. Hur mycket kurage har någon som har ihjäl en massa människor på avstånd egentligen? Pistoler och diverse automatvapen likaså. Och även pilbågar, retrokänslan till trots. Riktiga män använder knytnävarna. Men det så klart, riktigt riktiga män slåss ju inte alls. Grottmänniskobeteende torde höra stenåldern till. Kan man tycka. Och jag älskar att sitta och tycka. Det är så skönt på något vis.

image582
Ärkefegis.

Mår bättre idag. Inte bra, men halsen känns tillräckligt okej för att jag ska kunna äta och dricka som jag vill. Min kropp gillar sånt. Det är nästan så att man kan misstänka att den är beroende av näring och vätska på något vis. Kroppjävel.

Tillägg kl 15:15: Har hunnit varva Super Mario Bros 1, 2 och 3 plus Zelda 1 idag. Ska strax ge mig på Zelda 2. Sen får vi se om jag hinner med Zelda 3. Fast 3:an (A Link to the Past) har jag bara ett tyskt exemplar av, vilket sabbar stämningen i spelet något, så vi får se hur jag gör.Andra bloggar om: , , , ,

Vampyrguldfiskens förbannelse

image581

Är sjuk idag. Det ger mig gott om tid till att återupptäcka klassikerna. Ska se Killer Klowns from Outer Space om ett tag. Sen kan jag plugga hela dagen. När inte febern leder in mig på luddiga sidospår, det vill säga. Eller, det känns som feber; jag har febervärk, huvudvärk, dålig aptit, frossa och hela kittet, men termometern visar på undertemp med nästan en hel grad. Mycket märkligt.Andra bloggar om: , ,

Kaxigt

Senast en spelare i Skellefteå kaxade upp sig inför en viktig match (vad jag kan minnas) var den 21/3 2004, då vi mötte Malmö i Kvalserien. Spelaren hette Johan Åkerman, och Malmö gjorde mål 14 sekunder in i första perioden, och de vann sedan komfortabelt med 3-1. Skitbra. Nu är det dags igen. Den här gången heter spelaren Tomas Larsson (vem annars?), och motståndarna är Sveriges just nu bästa lag. Hoppas dock inte på en repris. Nedsläpp om 147 minuter.Andra bloggar om: , , ,

Exklusiv bloggklubb

Jag har, tack vare en kommentar från någon som kallar sig för JF för en liten stund sedan, assimilerats in i den samling exklusiva bloggare som någon gång kallats för "sköna" via sin blogg. Kommentaren var inte lång, utan väldigt koncis. Den löd (i sin helhet): "hhaha, du va mig en skön jävel". Och jag vet att det är lite smått kontraproduktivt att försöka beskriva ett ord genom att använda sig av exakt samma ord igen, men skön är ett så skönt ord att använda. Föregående mening fyller inte riktigt det fundamentala kriterium som jag anser att all kommunikation ska uppfylla för att få existensberättigande; det som jag ämnar kommunicera, kommuniceras inte. Visst, jag skulle ha kunnat använda angenäm istället, men angenäm är inte skönt. Det ligger så dåligt i munnen. Bekväm likaså, och inget av dem har exakt samma betydelse som skön ändå, om man ska hårdra det. Samma sak med bra, behaglig, ja till och med mysig. Det finns bara ett skön. Och det är egentligen rätt skönt bara det.

...Va??

Härliga tider

Först klarar vi nytt elitseriekontrakt (yes!), sen lyckas vi mot alla odds gå till slutspel (yes!), sen hamnar Brynäs i kvalserien (fast de lär ju klara sig kvar likförbannat. Och jag är egentligen bara emot dem av principskäl, då jag hatar allt som har med kaffe att göra, plus att min svärfar håller på dem), sen hamnar Mora i kvalserien (där de förhoppningsvis kommer att bli uppätna levande, för att sedan aldrig återse elitserien igen, jävla skitlag), och sen slås Björklöven ut i Playoff av Borås (Kommentarer totalt överflödiga. Sämst när det gäller). Livet är rätt bra just nu. Just nu är livet rätt bra. Skit samma att vi lär åka ut i kvartsfinalen, det är av underordnad betydelse. Fast jag hoppas att spelarna är betydligt mindre nöjda än vad jag är.

image580

Det är härliga tider i övrigt också, men just nu är allt sånt tjafs underordnat hockeyn.Andra bloggar om: , , , , , ,

Telemarketing

Nåt telefonföretag som jag aldrig hört talas om ringde mig för någon dag sedan. Måste ha varit i fredags. En kvinna frågade med munter stämma om den som betalade telefonräkningarna var hemma. Jag sa att jag inte ens hade någon telefon, än mindre några telefonräkningar att betala. Sen var hon plötsligt inte lika trevlig längre. Som om jag sagt något ohyfsat, när jag bara försökte vara lite artigt ironiskt avvisande. Är det bara jag, eller ter sig verkligheten overkligare och overkligare för varje dag som går nu?Andra bloggar om:
, , ,

Bohemisk rapsodi

Är det här det verkliga livet?
Är det bara en fantasi?
Fångad i ett jordskred
Ingen flykt undan verkligheten
Öppna dina ögon, titta upp mot himlen
Och se...

Jag är bara en stackars pojke, jag behöver ingen sympati
För jag är lätt fånget, lätt förgånget, lite hög, lite låg
Vilket håll vinden än blåser spelar egentligen ingen roll för mig
För mig...

Mamma, jag dödade just en man
Satte min pistol mot hans huvud,
Tryckte av avtryckaren, nu är han död
Mamma, livet hade precis börjat
Men nu har jag gått och kastat bort alltihop
Mamma, ooh, det var inte meningen att göra dig ledsen
Om jag inte kommit tillbaka vid den här tiden imorgon
Fortsätt, fortsätt, som om ingenting spelar någon roll

För sent, min tid är kommen
Kalla kårar längs min ryggrad, min kropp värker hela tiden
Farväl allihopa, jag måste gå
Måste lämna er bakom mig och möta sanningen
Mamma, ooh, jag vill inte dö
Ibland önskar jag att jag aldrig någonsin blivit född

Jag ser en liten siluett av en man
Scaramouche, scaramouche, ska du dansa fandango?
Åska och blixtar, det skrämmer mig väldigt, väldigt mycket
(Galileo) Galileo (Galileo) Galileo, Galileo figaro
Magnifico

Jag är bara en stackars pojke, ingen älskar mig
Han är bara en stackars pojke från en stackars familj
Bespara hans liv från denna monstrositet
Lätt fånget, lätt förgånget, kommer ni låta mig gå?

Bismillah! Nej, vi kommer inte låta dig gå!
(Låt honom gå!) Bismillah! Vi låter dig inte gå
(Låt honom gå!) Bismillah! Vi låter dig inte gå
(Låt mig gå) Vi låter dig inte gå
(Låt mig gå) Vi låter dig inte gå (Låt mig gå) Aaaah

Nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej
(Oh mamma mia, mamma mia) Mamma mia, låt mig gå
Beelzebub har sparat en djävul särskilt för mig, för mig, för mig

Så du tror att du kan stena mig och spotta i mitt öga??
Så du tror att du kan älska mig och lämna mig att dö!??
Oh, älskling, du kan inte göra så här mot mig, älskling
Måste ta mig härifrån, måste bara ta mig fort härifrån

Ingenting spelar någon roll, vem som helst kan se
Ingenting spelar någon roll
Ingenting spelar någon roll för mig...

Vilket håll vinden än blåser.........
Andra bloggar om:

Jag har aldrig träffat Jesus

Jag har aldrig träffat Jesus. Jag tror inte att jag någonsin kommer att träffa honom heller, då han ju som bekant dog för ett bra tag sedan. Oddsen för att jag ska träffa honom är lika stora som att jag skulle råka springa på Jimi Hendrix, Adolf Hitler eller för all del Kurt Cobain nere på ICA. Jag betvivlar dock att Jesus skulle vara den typen som skär strupen av folk. Det går liksom lite stick i stäv med vad han står för, kan jag väl känna. Sådär rent spontant. Men det är ju alltid kul att få bevis för att folk är lika stora idioter, oavsett religion.
Andra bloggar om: , , ,

Dagen då den amerikanska patriotismen tog sig in över min tröskel

Hämtade ut några böcker jag beställt från Amazon igår. Med denna försändning fick jag ett helt drös med reklam. Inget ovanligt fenomen, i synnerhet inte när man beställer saker från Nordamerika. Ett av dessa bifogade konsumtionsbudskap fångade mitt intresse. Det var en liten plastpåse som gick i vitt, rött och blått.

image577

Dess budskap var tämligen enkelt: Ge oss din gamla, utslitna mobiltelefon, så skickar vi den till våra tappra trupper som hjälper till att försvara den fria världen och den amerikanska livsstilen, så att de kan ringa hem och säga att de mår bra. Inget fel med den tanken, men det är själva utformningen som jag stör mig på. Den är designad som en marschorder, så att vanligt folk ska känna sig delaktiga i det svartvita kriget mot ondskan. Och vad är poängen med att soldaten poserar framför en stor amerikansk flagga à la Liv Tyler i Armageddon? Är förvillande likt valfri propaganda från andra världskriget.

image578

image579


Nej, plugga var det ja... Och jag ska inte klaga förresten. Jag är själv patriotisk. Till exempel så envisas jag med att äta Västerbottenost och Polarbröd. Gärna med ett stort glas Jokk till. Och självklart så väljer jag Verum hälsofil före ProViva.


Andra bloggar om:
, , ,

Blivande klassiker (I'm not shitting you)

Det märks på min överproduktivitet här på bloggen att jag sitter och försöker plugga, va? Hur som helst så har jag precis gjort en liten bild, ursprungligen tänkt som en avatar till msn, men då den blev så himla fin så tänkte jag att jag lika gärna kan dela den med resten av Internet också. Det är en blivande klassiker. Den kommer att bli större än både Macarena och Hej Hej Monika. Den kommer att etsa sig fast i din hjärna som en fet jävla blodigel hög på amfetamin. Jag kallar den för "Dagens sanning".


image576


Går jag och lägger mig nu så hinner jag plugga jättemycket imorgon istället. Det låter lämpligt. Nästan lite för lämpligt. Jag tror att det är en fälla. Jag tror att jag tar en Bamyl och spelar lite tv-spel istället. Man ska inte göra det för enkelt för sig.Andra bloggar om:
, , ,

Ångest i textform

Hittade precis en sida som heter breakup-songs.com. Vad driver någon till att göra en sån sida? Hur slår den tanken en? Och när? När man precis vaknat? När man druckit för många öl? När man sitter på toaletten? Står i duschen? Sitter i bilkön? När man inventerar kylskåpet? -Ding- Jag har det! Jag samlar alla låtar jag kan hitta som handlar om förhållanden som tar slut på en och samma sida! Och sen designar jag den så folk får mardrömmar bara av att titta på skiten. Hmm. Definitivt en för-många-öl- eller bilkö-idé. Dusch-idéer har i regel lite mer finess än så. Men sidan lyckas faktiskt lista en och annan klassiker emellanåt ändå. Give me my money back, you bitch/ I want my money back/ And don't forget to give me back my black t-shirt...

Spöken i tunnelbanan

Jag var där när bilden från tunnelbanan (längst ner) togs. Det måste ha varit i februari eller mars 2003. Att tunneln inte används längre, som det står i artikeln, stämmer dock inte riktigt. Det är en nödutgångstunnel i Skarpnäck, och den används väldigt flitigt av diverse klottrare.

Vad gäller själva bildtagningen så var det lite egendomligt. Min kompis tog en bild på en helt tom tunnel, och på bilden framträdde sedan en vit, väl avgränsad siluett. Men ett spöke var det nog inte. Snarare ånga av nåt slag, tunnlarna är ju rätt fuktiga av sig. I vilket fall som helst så blev den veckans samtalsämne.

Vi återvände nån vecka senare och tog ett helt drös med bilder, men lyckades inte återupprepa bedriften. Skarpnäck station blir annars hela 14 år gammal i år, och med en så pass rik historia så skulle det inte förvåna mig om det spökar riktigt ordentligt där nere.

(Och det heter tunneltågförare, inte tunnelbanechaufför).Andra bloggar om: ,

Okej


image575Då vet vi det. Jag vet numera tre saker om
.
 1. Backyard Babies.
 2. Tråkig centralstation.
 3. idiot.

Symbolvärde

Mina ormbunkar är speciella för mig. De utgjorde det första steget för att komma vidare, första dagen som viljan infann sig att börja leva det liv som startade den där sommardagen fylld av stekvarm stockholmsasfalt, och som jag fortfarande lever. Juli, 2005. Jag köpte några ormbunkar, några enkla krukor och ett par säckar jord. Och livet började gå vidare, där och då. Jordiga naglarna och solbränna längs hela gröna linjen. Ett ögonblick av motivation som bär mig framåt än idag. Komma på fötter, stanna på fötter. Ibland är livet inte svårare än att några ormbunkar gör all skillnad.
Att steka en sallad

Jag vill redan nu varna känsliga läsare. Innehållet i detta inlägg kan verka stötande för normalt funtade människor. Eller okej, jag börjar nog så här istället: Är det bara jag som funderat över vad som skulle hända, om man skulle få för sig att hacka lite sallad, lägga den i en stekpanna, dra på full värme, och sen bara låta den ligga där? Hur ser den ut efter 10 minuter? Hur luktar den? .....Hur smakar den?

En i sammanhanget helt irrelevant upplysning: Min sambo är bortrest. Det innebär att jag får laga mat helt på egen hand i några dagar nu. Jag ska återupptäcka och förnya det skandinaviska köket.

image568
Sallad. Krispig, fräsch. God.

image569
Luktar som salladen på hamburgare nu.

image570
Börjar bli lite mjukare, men inte mycket.

image571
Lite brun på sina håll nu.

image572
Krispig. Brun. Aptitretande?

image573
Svart.

Såväl lukten som smaken var besvikelser av stora mått. Jag vet nu varför detta inte går att beställa på restauranger. Det smakar skit. Lite som när ens rostade bröd varit alldeles för länge i brödrosten, fast krispigare. Det luktar skit. Lite som exakt allt annat som man råkar bränna vid ordentligt. Detta kunde jag givetvis inte äta. Gjorde en stor skål filmjölk med sallad istället. Jag kan inte rekommendera det heller. Men kontrasten mellan de olika smakerna var... udda. På ett ytterst otrevligt vis.


image574


Nämnde jag att jag är uttråkad förresten?


Andra bloggar om:
, ,

Farliga Landskrona - Del 47

Dagens bästa skratt kom riktigt jävla tidigt idag.

Närmare bestämt klockan 05:48, då jag gick upp. Det låg då ett trevligt liten reklamblad i A5-format från Nationaldemokraterna på hallgolvet. Dess titel löd: "Sanningen om mångkulturen". Detta utan att reklambladet handlade särskilt mycket om mångkultur. Innehållet fick mig snarare att misstänka att det hela var ett diffust skämt av något slag. I synnerhet som Nationaldemokraterna, som ju är ett "parti" som utger sig för att vara beskyddare av allt vad svenskhet nu råkar vara, åtminstone borde kunna lära sig att behärska det svenska språket. Något som verkligen inte framgick genom utskickets haltande formuleringar.

Ett lysande exempel lyder: "Men har du sett politiker ute på nattid? nej dom 'gömmer' sig ute i byarna utanför Landskrona stad i ytterområdena i staden,samt många kommunala direktörer och chefer bor i andra kommuner, dvs dom lever inte som dom lär".

Nej, nu ska jag inte vara onödigt negativ. De särskrev ju i alla fall inte.

Den röda tråden genom hela utskicket är 'problem'. Ett brett spektrum av problemområden tas upp, i hopp om att åtminstone någon punkt ska lyckas med konststycket att fånga mitt intresse. Till exempel så anses det relevant att ta upp de låga pensionsnivåerna i samband med att man diskuterar mångkultur. Likaså svarttaxi, undermålig missbruksvård, nedmonteringen av Försvarsmakten, det faktum att Landskrona inte längre har en färjeförbindelse till Danmark, och så vidare.

Och ja, jag inser den klockrena ironin i att de tycks vilja isolera Sverige helt och hållet från omvärlden samtidigt som de förespråkar en färjeförbindelse till Danmark.

Tack och lov så utlovas en lösning på alla dessa problem (som ju samtliga har en glasklar relation till allt vad anhöriginvandring och Balkanhalvön heter) - Lägg din röst på, eller gå med i, Nationaldemokraterna! (Jag behöver nog inte ens skriva att massutskicket inte ger någon som helst lösning på något som helst problem, men det är ju inte direkt normen för propaganda av det här slaget).

Att skylla alla problem på någon annan är en retorisk klassiker som aldrig tycks få åldras med värdighet. Nej, vad sägs om att avsändaren tar lite eget jävla ansvar istället, och inser att han och det hatiska klimat som han hjälper till med att trappa upp är en bra mycket större bidragande orsak till att samhället ser ut så som det ser ut idag än vad "mångkulturen" någonsin kommer att vara.

(Jag förutsätter härmed att det är en han, då kvinnor i regel brukar kunna skriva ordentligt, och jag hoppas verkligen att det är en ensam person det är fråga om, för har så här pass många grammatiska fel begåtts av en hel grupp människor, så ger jag fan i mig upp allt mitt hopp om mänskligheten, här och nu).

Eller fortsätt för all del att producera paranoida klyschor om "etablissemanget" och "medias stora mörkläggning av mångkulturens konsekvenser". Jag behöver roas med jämna mellanrum. Helst av kompletta jävla idioter.
Andra bloggar om:
, , , , , , , , ,

Jag vill inte

Jag vill egentligen inte skriva det här inlägget, då det får som konsekvens att inlägget om Jessica Albas navel knuffas bort från förstasidan. Men den här stunden är tyvärr ofrånkomlig. Jag kan ju inte sluta blogga pga en bild på en överblottad navel liksom. Det var bara så trevligt att ha lite bilder på navlar i bloggen som omväxling, de stack liksom ut lite (och ja, jag är fullt medveten om att Jessica Alba har inåtnavel, men ni fattar (förhoppningsvis)). Lägger upp en bild på Carolas mage istället, men... nej. Det är helt enkelt inte samma sak. Det är som om nånting saknas (och då syftar jag inte på det faktum att Carola inte har någon navelpiercing, men ni fattar (förhoppningsvis)). Magin och nyskapandet är borta. Nu är det bara ännu en bild på en mage. Been there, done that.

image567
Carolas mage


Andra bloggar om: , ,

God morgon

Klockan är 06:13. Ska strax bege mig iväg till min praktikplats. Kan man göra annat än att älska den här tiden på dygnet? Ja, det kan man.

Smaktest: Kontrastmedel

Mixobar Colon:
Aktiv substans: Bariumsulfat. Pris: 2304:50 kr för 6 x 1 liter. Ser ut lite som mjölk. Luktar som gips. Smakar precis som flytande gips smakar (ja, jag råkar veta hur gips smakar). Det smakar inte dåligt, men det smakar inte gott heller. Tas ej upp av kroppen. Vanlig biverkning: Förstoppning.

Betyg:
2/5 magsäckar
image564
Omnipaque 240 mg I/ml:
Aktiv substans: Johexol. Pris: 3421:00 kr för 10 x 100 ml. Ser genomskinligt ut. Lättflytande, men väldigt klibbigt. Luktlöst. Är riktigt jävla äckligt att dricka. Smakar precis så som man tyckte att medicin smakade när man var liten, fast på riktigt. Beskt och syntetiskt. Eftersmaken sitter i länge och väl. Vanliga biverkningar: Värmekänsla, metallsmak i munnen, illamående.

Betyg: En överkryssad magsäck
image565
Visipaque 320 mg I/ml:
Aktiv substans: Jodixanol. Pris: 5122:50 kr för 10 x 100 ml. Ser ut precis som Omnipaque. Är precis lika kletigt, känns som att få lättflytande honung på fingrarna. Luktlöst. Smakar riktigt sliskigt. Som att dricka flytande suketter ungefär. Ingen hit med andra ord. Kommer inte att dricka det fler gånger. Vanliga biverkningar: Smärta, värmekänsla, köldkänsla.

Betyg: 1/5 magsäckar
image566Andra bloggar om: , , , , , ,

Ryck en bok

1. Ryck närmaste bok i din omgivning
2. Öppna sidan 23 i boken
3. Leta upp femte meningen på den sidan
4. Posta meningen i din blogg tillsammans med dessa instruktioner
5. Lägg gärna till bokens titel och författare

"Acetylkolin, som frisätts vid nervterminaler på postganglionära parasympatiska fibrer, verkar på muskarinreceptorer och kan blockeras selektivt av atropin".

(Illustrerad farmakologi 2 - Sjukdomar och behandling, Simonsen, Aarbakke & Hasselström)Andra bloggar om:
, , , ,

Topp 10: Vita låtar

Att skriva en topplista över vita låtar känns som ett naturligt steg efter den svarta listan. Dessa två verkar vara de vanligaste färgerna att skriva låtar om. Inte så konstigt egentligen, så många associationer som vi har till färgerna. Vitt: Oskuld, renhet, fred, kyla, död. Svart: Sorg, depression, ångest, tvivel, död.
 1. White wedding - Billy Idol
 2. White moon - The White Stripes
 3. White unicorn - Wolfmother
 4. White and nerdy - Wierd Al Yankovic
 5. White faces - Roky Erickson & The Aliens
 6. White room - Cream
 7. A whiter shade of pale - Procol Harum
 8. White queen (as it began) - Queen
 9. White flag - Dido
 10. White rabbit - Jefferson Airplane
Bubblare:
Okej, blått och rött är också två vanlgt förekommande färger. Får se om det blir ett par färglistor till framföver.Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Topp 10: Svarta låtar

Jag tror nog att ni fattar temat på listan ganska snabbt. Och gör ni det inte, så får ni en ledtråd: Det har med färg och musik att göra. Och för att göra det extra övertydligt och därmed minimera risken för oförståelse, så har jag valt att kursivera vissa av orden i listan här nedanför.
 1. Welcome to the black parade - My Chemical Romance
 2. Black hole sun - Soundgarden
 3. Heart full of black - Burning Brides
 4. Back in black - AC/DC
 5. Fade to black - Metallica
 6. Black dog - Led Zeppelin
 7. March of the black queen - Queen
 8. Paint it black - Rolling Stones
 9. Black diamond - Stratovarius
 10. Black session - Katatonia
Bubblare:
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,