XRobs årskrönika 2010. Röntgen står sig egentligen fortfarande för jävla slätt som åskådarsport.

Det har varit ett händelserikt år, minst sagt.

Jag har flyttat från Landskrona till Helsingborg. Vi tvingade IKEA:s flyttgubbar bära upp över ett halvt ton nya möbler till vår lilla vindslya. Jag hunnit både fria och gifta mig. Jag har halvt jobbat ändalykten av mig hela sommaren för att ha råd med ett ordentligt bröllop. Ändalykten ser dock oförskämt intakt ut under omständigheterna. Jag har varit i Paris, jag har varit i Prag. Jag har åkt hela vägen till Australien bara för att hålla ett kort föredrag om röntgenstrålning.

Passade på att förälska mig i landet i samma veva.

Den 15:e januari fyllde jag 10.000 dagar. Vi såg Rammstein i år, två gånger till och med. Jag läste en extrakurs i medicinsk engelska i våras bara för att hålla hjärnans tempo uppe. Jag skrev en jättelång topplista tillägnad 90-talet, och några månader senare gjorde jag en ännu längre 90-talsplaylist. I somras blev vi med kolonilott. Jag tog tusentals röntgenbilder, men som rubriken gör gällande så gör sig inte mitt jobb så värst bra som bloggstoff. Det har förstås mest med offentlighets- och sekretesslagen 2009:400 (25 kap., §§ 1-18) att göra.

Ni får helt enkelt tro mig när jag säger att merparten av bilderna är värda en egen vägg på Louvren.

Hösten har sedan varit lite tråkigare på ungefär alla plan som finns, men det ska jag inte besvära er med. Det här är inget forum som jag använder för att spy ur mig bedrövelser. Det skulle ge bloggen en innebörd och ett syfte (och jag sysslar som bekant inte med sånt).


Annars var det mycket tjafs om ...
  • ... en massa aska från någon vulkan på Island någonstans med jättekrångligt namn som ställde till med jättemycket krångel.
  • ... olja som inte alls var där den skulle vara, och om hur mycket det sög att den inte var det.
  • ... bruna pseudodemokrater som medelst vaga löften om låtsaslösningar knep några platser i Plenisalen.
  • ... Försäkringskassan, som tycktes få tuppfjuck och öppet började förakta sjuka och svaga.
  • ... folk som sparkade omkring en liten läderboll nere i Sydafrika någonstans men eftersom vi inte fick vara med så brydde vi oss inte på riktigt.
  • ... gruvarbetare som satt fast toklänge, men så löste det sig till slut och alla var nästan överdrivet glada över det en kort stund.
  • ... att vi tog fem guld vid OS i Vancouver och det var väl okej trots att det sket sig i hockeyn.
  • ... hur vi var rekordsämst i schlager-EM och att det var synd om Anna Bergendahl.
  • ... att värnplikten och kårobligatoriet avskaffades, på gott och ont. Mest gott.
  • ... 50-öringen, saknad av enbart nostalgiska skäl än så länge.
  • ... ärkepuckot i Malmö som sköt folk, och de ofrivilligt(?) komiska människor som jagade honom.
  • ... hur kul det var att sitta och stirra på en till synes helt ordinär klippvägg i direktsändning, och så hux flux så kom det en storjävla borrjävel igenom den och då insåg man att man suttit och stirrat på tunneln genom Hallandsåsen och allt blev bara surrealistiskt och så fick man sitta och stirra på en vanlig vägg en stund för att lugna ner sig. Jesus!
  • ... Victoria och Daniel, vars bröllop fick marginellt mera utrymme i media än mitt eget.
  • ... Aung San Suu Kyi, som fick lämna sitt förbaskade hus till slut. Skönt för henne.

Mina tre bästa inlägg under året var ...

  1. Topp 10: Rammsteinlåtar som skulle kunna översättas till svenska och funka som dansbandslåtar (2010-05-15)
  2. 10 anledningar till varför zombies är bättre än vampyrer (2010-08-12)
  3. Topp 10: Saker min blivande fru gärna lägger rabarber på (2010-06-18)

Utnämningar! Årets ...


Prognos, 2011: Kommer läsa lite astrobiologi till våren, så mycket vet jag. Kommer få betydligt mer att göra på jobbet. Så mycket vet jag också. Räknar således med en hektisk vår och hoppas innerligt att hösten går i samma tecken så jag inte somnar av all livsdekadens. Förutspår att jag kommer se sista Harry Potter-filmen på bio, och hoppas att A Memory of Light och Skyward Sword hinner komma ut så jag har något värdigt min tid att koppla av med. Tror min latenta träningsnarkomani kommer göra sig påmind också. Inte en dag för tidigt i såna fall. Sannolikt kommer jag att slå ner någon som säger "god fortsättning" till mig också. Hatar det uttrycket.




Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera här: