Rockstjärnor dör unga

Rockstjärnor dör unga har Aftonbladet idag hittat en kristen sida som påstår. Och ja. Vad ska man säga egentligen? Jag skulle också kunna komma fram till i princip vad som helst genom att välja ut en väldigt liten grupp som passar mina ändamål och sen sammanställa resultatet.

Rock1
Eric Carr, Janis Joplin och Kurt Cobain.

För listan innehåller inte namnen på alla rockmusiker någonsin om du trodde det (det skulle ju inte ha gett ett resultat värt att skriva om), utan enbart de som dött i förtid. Jag skulle på samma sätt kunna välja ut alla skådespelare som dött i förtid och komma fram till att det är livsfarligt att vara skådespelare. Frälsare är ett annat yrkesval förknippat med kort levnadstid. Till exempel.

Den kristna gruppen bakom sidan uppger att de sammanställt den i syfte att avskräcka och varna sina läsare för att välja "fel väg" i livet. Dom skriver även att dom tagit med varenda avliden rockstjärna som dom har kunnat hitta, och att det inte är fråga om en uppgjord lista.

Rock2
John Lennon, Cliff Burton och Freddie Mercury.

Rockstjärnorna på listans medelålder är 36.9 år.

Sen att det bara innehåller 300 namn är ju en annan sak. Fler rockstjärnor än så har väl knappast existerat? (obs: ironi). Och det faktum att mängder av rockstjärnor långt över medelåldern på listan fortfarande är vid liv väljer man också att bortse ifrån.

Tanken bakom det hela, att skrämma människor till den kristna tron, går säkert att rättfärdiga på något sätt, men hur det skulle gå till övergår min fattningsförmåga. I vilket fall som helst så innehåller listan många klassiska namn, och man blir nästan lite nostalgisk. Eller är det retro?

Rock3
Joey Ramone, Jim Morrison och Buddy Holly


Kommentarer:

1 Anonym:

hoppas det går bra med allt i veckan ^^ lämnade in hemtentan igår. jag kanske får göra om en del så som det känns nu, men man vet ju aldrig? ;D

2 mimmi:

jo, vi hade en snödiskussion förra året ... ;D det dumma med gbg är att det blir blask med en gång, sen fryser det & så är det halkigt överallt. YÄCK! tacka vet jag riktig snö ^^

Kommentera här: