Renoveringsinlägg 1: Kolonistugan

Stugan ute på odlingslotten är en ruckel. Väldigt sugen på att skriva ruckel med inledande versal men avstår då det är ett alltför uttjatat stilistiskt knep. Dock att jag döpt den till Rucklet, men det är en annan femma. Anledningarna till att jag väljer att definiera kolonistugan som just ett ruckel är följande:
  1. Yttertaket är lappat till oigenkännlighet med lager och åter lager av asfaltspapp. Ändå regnar det in. Detta gör att takbrädorna är murkna och mögliga.
  2. Innertaket består av någon anledning av plywoodskivor. Merparten av dessa har rasat in. Resterande buktar in på ett oroväckande vis.
  3. Innergolvet består även det av plywoodskivor. Dessa är fuktskadade och vi har dessutom trampar rätt igenom dem vid ett par tillfällen. Det är således inga riktiga golvskivor vi har att göra med här. Lägg därför till "ett par enorma hål i golvet" till listan över fel.
  4. Bärlinorna är monterade på fel håll, med flatsidan upp istället för på högkant. Regelstommarna saknar dessutom helt diagonaler. Detta gör att hela stugan känns lite... ostadig.
  5. Trädäcket framför ingången ser nästan ut att bestå av gamla lastpallar, med mellanrum mellan brädorna stora nog att sätta ner en fot emellan.
  6. Väggarna är inte isolerade, och då ytterväggen är full av springor gör det spalten mellan inner- och yttervägg till ett idealiskt ställe för getingbon.

Rucklet. Ser inte mycket ut för världen.

Har rivit rubbet nu under veckan och står i startgroparna för att bygga en ny stuga. Mer om det i stundande inlägg, ska sova nu. Bilder kommer givetvis också. Stay tuned/Stanna inställd.

Kommentera här: