Topp 10: Män som (antagligen) hatar kvinnor

  1. Jack Uppskäraren1
  2. Ike Turner2
  3. Bobby Brown3
  4. Robert Pickton4
  5. Otto Weininger5
  6. Pierre-Joseph Proudhon6
  7. Auguste Forel7
  8. Helge Fossmo8
  9. Männen som knåpade ihop Bibeln9
  10. James Bond / Charlie Harper10
Bubblare:
  • Josef Fritzl11
  • Papa Dee12

Fotnötter:
1 Seriemördare av prostituerade kvinnor 1888
2, 3 Kvinnomisshandlare av rang
4 Styckmördare av inte mindre än 49 kvinnor
5 Skrev 1903 att ”the disposition for and inclination to prostitution is as organic in woman as is the capacity for motherhood.”
6 Skrev 1858 att “women does not at all dislike to be treated a bit violently, or even to be raped.”
7 Skrev 1906 att "it is notorious that many women like to be beaten by their husbands, and are not content unless this is done."
8 Ansvarig för uppmärksammad härva involverandes gott om älskarinnor och hustrumord.
9 "Din man skall du åtrå, och han skall råda över dig" (1 Mosebok 3:16), "Om två män råkar i slagsmål och den enes hustru skyndar till för att hjälpa sin man och sträcker ut handen och griper tag om könet på den som slår hennes make, skall du utan förskoning hugga av hennes hand" (5 Mosebok 25:11), "Kvinnan ska alltid ta emot undervisning i stillhet och alltid underordna sig" (1 Timotheosbrevet 2:11), och så vidare.
10 Ett par sociopater som finner nöje i att behandla kvinnor som engångsförpackningar för sädesvätska. Behöver förvisso inte tyda på regelrätt hat, men det vittnar i varje fall knappast om att herrarna hyser någon som helst respekt för kvinnor.
11 Internationell poster boy för incest, våldtäkt, misshandel, fridskränkning och olaga frihetsberövande.
12 Kvinnomisshandel eller ej? Fan vet.

Manshat är givetvis precis lika illa (jag syftar här på exempelvis Gudrun "svenska män är talibaner" Schyman, Ireen "män är djur" von Wachenfeldt och dylika stora tänkare). Dock tycks inte manshatet ha en lika lång och väldokumenterad historia som kvinnohatet. Sen antar jag att man kan diskutera varför en man som dödat (uppskattningsvis) fem kvinnor förtjänar att ligga ovanför en man som bragt 49 kvinnor om livet. Men placeringarna får kanske tas med en nypa salt eller två. Och hur rangordnar man egentligen ett subjektivt begrepp som hat?



Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Icebear:

Glöm inte en av Hitlers inspirationskällor Friedrich Nietzsche 1844-1900 som en gång sa "om kvinnor börjar söka efter kunskap så är det i regel något fel på deras könsorgan " kanske inte exakt så men ungefär synen på kvinnor har verkligen förbättrats sen dess/

2 Johanna Sjödin:

Gudrun Schyman har aldrig sagt att svenska män är talibaner.



Här har du "talibantalet": http://www.helgo.net/enar/politik/talibantalet.html



Läs på.

Kommentera här: