Sötnosar från Galapagos

Bästa djuren på Zoo i Köpenhamn? Tigrarna? Elefanterna? Isbjörnarna? De blå pilgiftsgrodorna? Icke. Fel fel fel fel fel (citat: Brasse). Det är givetvis Galapagossköldpaddorna (Geochelone nigra) som är hela djurparkens stora behållning. Ur min synvinkel då (vilket som bekant är den rådande synvinkel, ur vilken åsikter presenteras här på bloggen). Vikt: 150-200 kg. Längd: Upp till 120 cm. Ålder: Runt 100 år. Söthetsfaktor: Skyhög.

Betar för fullt i solen:





Lite svår att avgöra hur stor den är, utan ordentliga referenspunkter? Inga problem, här har du en liten lintotts bakhuvud i förgrunden:





Närbild på huvudet. Fullt fokus på födointaget:





Och vrider man bara lite på bilden, så ser det ut som E.T. som grovhånglar med en gräsvägg:




Andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Tuss:

jaaaa. lätt det bästa på alla zoor. (zoos? zooer? djurparker!)

2 Tuss:

zoon...

3 ViDu:

Skönt att Karim inte blir så stor....

4 Beate:

Så den här lilla krabaten är en f d kompis till"Lonesome Joe". Älskar sköldpaddor, är uppväxt med dom. De skäller inte, de tappar varken fjädrar eller hår, de är bra för allergiker, de blir gamla, de är lättskötta... jo, me like a lot"

5 Beate:

Så den här lilla krabaten är en f d kompis till "Lonesome Joe". Älskar sköldpaddor, är uppväxt med dom. De skäller inte, de tappar varken fjädrar eller hår, de är bra för allergiker, de blir gamla, de är lättskötta... jo, me like a lot"

Kommentera här: