Rösta på Queen!

Aftonbladet har en omröstning där läsarna får rösta fram den bästa musikvideon någonsin. Thriller med Michael Jackson ser rätt ohotad ut i ledningen, men om alla går in och röstar på I'm going slightly mad med Queen några gånger om dagen så borde den kunna segla upp på 2:a plats åtminstone. Lite småmärkligt urval av videos i övrigt tycker jag. Basket case med Green Day är en dussinvideo, Street spirit är långtifrån Radioheads bästa, Natalie Imbruglias Torn är ett sömnpiller som bäst... Och I'm going slightly mad är knappast Queens bästa heller.

Tycker snarare den är lite jobbig att titta på, med en AIDS-sjuk och avmagrad Freddie Mercury som försöker dölja sitt avtacklade tillstånd bakom en överdriven sminkning. Videon är dessutom filmad i svartvitt av samma anledning. Men samtidigt så älskar jag den ordagranna tolkningen av låttexten. Och Freddie är ändå bra mycket rörligare än i These are the days of our lives. Och dessutom så är det inte varje dag som man får se Brian May utklädd till pingvin, Roger Taylor gå omkring med en tekanna på huvudet (plus cykla omkring i cirklar på en trehjuling, ej att förglömma), John Deacon utklädd till joker och Freddie med en stor klase bananer på huvudet som pricken över i.

Mannen i gorillautstyrsel är för övrigt Elton John, om nu någon bryr sig. Övrig kuriosa är att singeln, som inte riktigt slog i Europa, lyckades nå 1:a platsen på topplistan i Hong Kong på nåt jävla vänster. Iväg och rösta nu.




Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Kajsa:

Den videon är ju så sjukt jävla snygg!

2 Rikard:

Vi söker någon som vill sänka sin elräkning, för ett litet stycke i en artikel i Aftonbladet.



Ser att du skrivit om ämnet tidigare. Intresserad? Hör av dig snarast!



Rikard:08-7252230

3 Robert:

Kan hålla med dig om att den är härlig, men den är ingen I want to break free direkt :-P

Kommentera här: