Farliga Landskrona - Del 45

Väpnat rån på Videomix. Igen. Jag har tappat räkningen på antalet väpnade rån nu. Blir så jävla less. Att en liten klick, vilket vi som är kapabla till logiskt resonerande ändå får anta eller åtminstone utgå ifrån att det rör sig om (och det exkluderar uppenbarligen majoriteten av er, jävla Sd-pack), drar en hel stad i smutsen. Igen och igen. Och sätter igång en härlig kedjereaktion:

Sverigedemokraterna i stan drar alla invandrare över en kam och skuldbelägger dem allihop. Lättast så. Och övriga Skåne drar alla landskroniter över en kam, eller snarare två; antingen är man kriminell eller så är man Sverigedemokrat (eller eventuellt, hemska tanke - både och). I vilket fall som helst så är man dum i huvudet som bor i Landskrona, får man iögonfallande ofta höra. Staden i vinden, jo tack.

Det är alltid lika trevligt att se att den enda gången som riksmedia uppmärksammar stan, så är det pga dess hyperaktiva kriminella element. Ett gäng idioter tillåts sätta stan på kartan. Men vem bär ansvaret för den rådande synen på Landskrona? De kriminella? Polisen? De som snackar skit om stan utan att ha satt sin fot i den? Eller är ansvaret kollektivt, och angår alla oss som bor här?

Ja ja. Kontentan av inlägget är i alla fall att jag blir så sjukt jävla less på alla idioter. Och idioter finns i alla kulörer, storlekar och former. Alla de som anser sig kunna bedöma en persons karaktär utifrån personens utseende och ursprung, vet uppenbarligen något som inte jag vet. Alternativt så är de också idioter. Lättast så.

Kriminalitet är i första hand en fråga om klass, och verkligen inte om kultur. Växer man upp under fattigare förhållanden och har färre handlingsalternativ, så är risken generellt större att man till slut tar det där klivet, och hamnar på fel sida om lagen. Det är dagens sanning.

Sätt förresten upp ett par övervakningskameror till vettja. Det verkar ju vara universallösningen på allt, och inte alls ett billigt populistiskt och tillika integritetskränkande slag i luften. Funkar skitbra hittills (obs, sarkasm). (Och utifall att det undgått någon: Att dra alla Sverigedemokrater över en kam genom att beskylla dem för att dra alla invandrare över en kam är perfekt exekverad satir och fullt medvetet gjort. Tack för ordet).Andra bloggar om: , , , ,
Johan P:

Hur kan Sverigedemokraterna "dra alla invandrare över en kam och skuldbelägga dem allihop" när det är invandrINGSPOLITIKEN de vänder sig mot, inte invandrARNA, samt att partiet har många personer med invandrarbakgrund som både röstar på partiet och som representerar det?

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

Det förstår jag inte riktigt...

Johan P:

Dessutom är det väl inte "någon liten klick" det rör sig om heller. Invandrare är grovt överrepresenterade i brott, i vissa brottskategorier uppemot 300 till 400 procent.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=501206
http://www.bra.se/extra/faq/?module_instance=2&action=question_show&id=339
http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=1brottslsveutland.pdf&url=/dynamaster/file_archive/051214/e7dae113eb493479665ffe649e0edf57/1brottslsveutland.pdf

Brå-rapporten visar också att invandrare är överrepresenterade i brottslighet oavsett socioekonomiska faktorer, så dina klassteorier är inte "reality-proof", så att säga.

Majoriteten av brotten begås inte av invandrare, men det är över 40 procent, om jag minns rätt. I just er stad Landskrona är det mest kosovoalbaner som är brottsliga (i alla fall bland de unga):

http://johnjohnsson.wordpress.com/2008/01/10/landskrona-de-50-mest-brottsbelastade-%E2%80%9Dungdomarna%E2%80%9D

Det verkar som om det är du som drar alla sverigedemokrater över en kam... :-)

Anonym:

med rtgblick mitt i prick! blog on

johan p...tar denna statistik hänsyn till om samma individ..(jo du läste rätt...)begår
mer än ett brott?
annars behöver man ju inte vara matematiker för att fatta procenten ..helge...

Robert:

Johan: I den här stan så finns det ingenting som INTE tyder på att det är just en "liten klick" som det rör sig om. Och med Sverigedemokrater så menar jag inte partiets officiella ståndpunkter (a.k.a "SM i vaga/tvetydiga uttalanden"), utan de Sd:are som häver ur sig billiga förenklingar och simpla retoriska knep på löpande band i sina bloggar.

Okej, det där med min klassteori kan du ha en poäng med. Kanske. Den var en stundens ingivelse, får ta och fundera igenom saken ordentligt nästa gång som tid, ork och engagemang infinner sig samtidigt :-)

Anonym:

att du tappat räkningen gör inget.. det finns gott om folk som memorerar allt elände

Kommentera inlägget här: