Sjuksköterskesvin - Sus scrofa caritas

Den här krabaten huserar på mitt nattduksbord och vakar över mig när jag sover. Jag kallar henne för Doris. Hon är ingen vanlig sugga, utan är även leg. sjuksköterska efter tre års akademiska studier vid Fläskhögskolan. Att jobba som sköterska passar henne utmärkt, inte bara för att hennes hud av en slump råkar se ut som en sköterskeuniform, utan framför allt för att hon älskar att tvingas slita som ett djur för att få ihop till mat, hyra och studieskulder. Hon känner sig tacksam bara över att ha ett jobb att gå till.

image640


image641


image642

Och självklart är jag sarkastisk. Nog för att de flesta lär ha kommit underfund med det redan. Upp till kamp nu (så att jag slipper flytta utomlands när jag är färdigutbildad nästa år)!

Relaterad läsning:
Medlarna i vårdkonflikten ger upp - DN
Strejk från och med måndag - Aftonbladet
Våra löner är sanslöst dåliga - Expressen
Sena samtal stoppade inte strejken - Sydsvenskan
Vårdmedling utan resultat - SvD
Sena samtal stoppade inte strejken - HD



Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Lasse Gustafsson:

Jag vill att ni ska ha bra betalt.......
Jag tycker ni ska bra betalt, hela gänget. Jag vill inte vara utan en enda av er. Tillhör de långtidssjuka som är beroende av ert arbete.

Det tråkiga är bara att de som kallar sig friska, verkar ha så sjuka hjärnor och på tok för små hjärtan.

Det skulle vara roligt att träffa några av de värsta egoisterna efter en hjärtinfarkt eller som i mitt fall neurologisk skada. De skulle bli beroende av er välvilja och era goda hjärtan, för att genomleva en dag ifrån morgon till kväll. Då, på kvällen skulle de bara få se fram emot en sak, att en dörr ska öppnas och "syrran" kommer in med "pillret"! Utan hennes entre och dubbla (piller och orden) önskan "om en god natt", skulle de bara uppleva en natt av "helvetes" olika törnar.

Så alla ni som skriver ner våra verkliga hjältar, ni får gärna byta 48 timmar med mig.

Tack och god natt, nu kommer hon!

(skrivet i AB igårkväll)

2 skåning:

Tyvärr saknar allt för många sjuksköterskor gymnasieutbildning. Att säga att sjuksköterskor är akademiker är en sanning som måste modifieras. Väldigt många sjuksköterskor har en utbildning som är ungefär lika lång som den som undersköterskor får idag. Men längden på en utbildning säger ju inget om vad man egentligen kan, därför tror jag att de som blir undersköterskor idag kan mycket mindre än de som blev sjuksköterskor då de enbart krävdes grundskola plus sjuksköterskeskola för att bli sjuksköterska. På den tiden krävdes inga tre år för att bli undersköterska. Idag har vi långa utbildningar för att sossarna ville förvara ungdomarna ett par år extra så att ungdomsarbetslösheten inte skulle bli så iögonfallande, men jag har svårt att tro att det verkliga kursinnehållet har ökat. När det gäller biomedicinska analytiker så minns jag att en gammal flickvän som läste på Polhemsskolan hade samma litteratur som de som gick på tvåårig teknisk linje och det var ju ingen hög kompetens dessa fick med sig ut i livet. Varför kan inte dagens sjuksköterskor och biomedicinska analytiker visa att de har en avancerad utbildning och redovisa kursinnehåll istället för förvaringstid? Jag tror att det verkliga problemet är att undersköterskorna fick för hög lön och att man inte vågar rätta till det misstaget och om sjuksköterskor skall få högre lön då bör hela höjningen gå till vidareutbildade sjuksköterskor som har erfarenhet från flera olika arbetsplatseer.

3 Anna-Eva:

Vilken underbar sugga! Lite lik mig om jag får säga det själv :)

Kommentera här: