Det är en Sån Där Dag igen

Många världsomvälvande nyheter idag (obs, sarkasm).

DN skriver, som vanligt ur sitt typiska stockholmsperspektiv, om den pågående omröstningen om vilka städer som ska placera sig var på brädet till det nya Monopolspelet. "Umeå, Skellefteå, Arvidsjaur - är det Sveriges mest värdefulla metropoler?", frågar sig skribenten, och tror sig vara inte så lite retorisk och fyndig. Nej, det är de såklart inte, men de är tre städer som är bra mycket trevligare att bo i än Stockholm, allt handlar faktiskt inte om hur stor en stad är. Resten av Sverige har inte storlekshybris, även om det kan vara svårt att förstå (kanske med visst undantag av Helsingborg, som envist hävdar sig vara Sveriges fjärde största stad, trots att den uppenbarligen är mindre än Uppsala).

Att JK Rowling outar Dumbledore är annars en av de större nyheterna för dagen. Vi anade det nog allihop på något undermedvetet plan, men det är ju alltid skönt att få saker och ting bekräftade svart på vitt på det här viset. Väntar nu med spänning på att någon ska hitta nåt gammalt dokument som bekräftar samma sak gällande Gandalf.

Avslutningsvis så skriver Landskrona Posten att en del övergångsställen försvunnit i stan, 13 stycken för att vara exakt. Och jo tack, jag märkte det en yrvaken morgon tidigare i veckan, när jag stod och väntade på att bilarna skulle stanna för mig. Dom gjorde inte det. Fast jag antar att det är positivt, nu måste man se sig för ordentligare. Jag må vara hård, men bilarna är hårdare, så det logiska vore nog att sträva efter att undvika en kollision. Men å andra sidan så är det väl rätt självklart att det kommer att ske färre olyckor vid övergångsställen om det knappt finns några kvar.

Och självklart röstar jag på Skellefteå i Monopolomröstningen. Har förvisso hört att Växjö också ska vara en förbannat trevlig stad, men jag kan inte bekräfta det.




Andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentarer:

1 Anonym:

Finns XRob på facebook?

2 Robert:

Jaa du, herr/fru/fröken Anonym med ip-adress från Skellefteå, det beror nog helt på vem det är som som frågar :-)

3 Peter:

känns skönt när tidningarna skriver om att någon är bög. Då vet man att inget har hänt i världen.

4 Robert:

Särskilt då det rör sig om en fiktiv person dessutom. Då vet man att man verkligen inte har missat något.

5 Johnny:

Enligt helsingborg.se:
Helsingborg är Sveriges 9:e största kommun

6 Johnny:

Fast, jag ser vid en googling att hd.se säger det du skriver; finns tydligen en bok skriven om det, som går efter ytan på en kommun.
Tar man då Kirunas kommun, får man ju in hela Skåne, och då är ju Helsingborg den största staden i Sverige!

Det samma gäller då även för Malmö, Lund, Landskrona, Simrishamn osv, alla städer i Skåne är störst! Får Stockholm ta med Helsingfors, vinner de istället. Allt beror på hur man räknar!

Kommentera här: