I mörkret

 I mörkret ligger jag och hör,
hur klockor dånar utanför
med långa, tunga, jämna slag,
som mörkrets djupa andetag.

De dövar allt och söver allt
och löser tingens dimgestalt
i långa, tunga, jämna dån
som tanken aldrig lossnar från.

Jag är bland dem som knappast finns
och bara vet och bara minns
det gamla mörkrets hjärteslag,
som väntar ingen morgondag

Som fruktar ingen morgondag.



Min favoritdikt, givetvis av Karin Boye. Och med risk för att bli tjatig: Jag har haft ett jättebra dag på min praktik idag med. Har röntgat massor; fötter, fotleder, handleder, ländryggar och lungor. Jag lär mig hur mycket som helst, exakt hela tiden. Jag är som en svamp.
Svamp
Jag på min praktik.

Nu är det långhelg som gäller, och det innebär en massa pluggande på fredag, IKEA i Malmö på lördag, och tvättid & siesta på söndag. Har ändrat lite i färgerna till min blogg också. Gult (som jag hade tidigare) har aldrig riktigt varit "min" färg.

Det är en färg som stimulerar både den gröna och den röda färgen i näthinnan, men inte den blåa. Ljus med en våglängd på ungefär 565-590 nm är gul. Gult är en av primärfärgerna, och den gulas vetenskapligt definerade komplementsfärgen är blå. Gul associeras främst till urin.

Och för övrigt så klär jag rätt dåligt i gult.

Nej tacka vet jag blått. Blå känns som en så sval och skön färg. Arktisk. En klar himmel. Ett öppet hav. Är du inte övertygad, så ta en titt på följande bildserier:

     
Gult är fult.

     
Blått är flott.

Kom nu inte och säg att hösten är gul, eller att Svamp-Bob är det, eller att Skellefteå AIK är det. Förstör inte det här för mig nu. Uppfattat?

Kommentarer:

1 Anonym:

han är ju mer söt än gul iaf ... ^^

2 Lena Mattsson:

Du.. en sak bara.. Sollefteå.. eller Skellefteå AIK eller vad fan dom heter är gula. Hösten är också gul.. Dessutom är svamp-bob så gul han bara kan bli.

/Lena

3 Queenfan 95:

Lena Pessimist Mattsson, läs inte bloggar du ändå inte uppskattar ;)

//Felicia

Kommentera här: