Dagens

Dagens skummaste: Calskrove (länk 1, länk 2). Det låter ju faktiskt rätt vedervärdigt. Och det enda jag kan tänka på är att jag måste äta en innan jag dör. Robert-anknytning: Medelhög. En f.d. lagkamrat i innebandy jobbar på pizzerian. Jag har ätit där två ggr tidigare i mitt liv.

Dagens bästa idé: Student auktionerar ut del i framtida lön. Kanske vore nåt att försöka sig på. Budgivningen börjar på 600.000. Vänligen bortse från det faktum att jag är på väg in i ett yrke inom vilket jag förmodligen aldrig kommer att tjäna mycket över 25.000/månaden. Kontant betalning föredras. Robert-anknytning: Låg. Jag är förvisso student, men där upphör gemensamheterna (det ordet finns inte, eller hur? Tycker det var det lämpligaste ordet att använda sig av, existerande eller ej).

Dagens fundering: Vad för sorts människa väljer att bli hockeydomare? Egentligen? Vem väljer ett yrke som man inte kan försörja sig på utan måste ha ett "riktigt" jobb vid sidan om, bara för att få glåpord kastade efter sig några kvällar i veckan? (Som huvuddomare i en division 3-match så får du 575kr (hälften som linjeman)). Ingen gillar hockeydomare någon längre tid. Bara då han dömer utvisningar etc som gynnar ens lag. Och bara tills han dömer emot det nästa gång. Dömer han rättvist så är man likgiltig. Så frågan kvarstår: Vad för sorts människa väljer att bli hockeydomare? Egentligen? Robert-anknytning: Låg. Jag har inga planer på att bli hockeydomare.

Dagens praktik: Har röntgat massor, tror jag tagit över 30 bilder idag. Mest lungor, men lite fötter också. Jag tycker fortfarande att det är hur kul som helst, och jag lär mig väldigt mycket. Fick se lite CT idag också. Det var läckert. Som att skiva en människa i tunna, små, svartvita skivor. Robert-anknytning: Hög, då detta stycke är självbiografiskt.

CT
Axialsnitt av bröstkorg. De två stora, mörka fälten är lungorna. Den svarta cirkeln mitten är trachea (luftstrupen). Den vita grejen ovanför den är cor (hjärtat). And it's fucking awesome.

Dagens TV-höjdpunkt: House på TV4. Nu (21:00).


Kommentarer:

1 Mimmi:

vilken tur att praktiken känns bra! det är a & o ju. hoppas resten blir lika bra! :D

Kommentera här: