Farliga Landskrona - Del 18

Det här blir ett kort inlägg, då jag har fullt upp med pluggande för tillfället. Tänkte bara tipsa om den här ledaren i Landskrona Posten idag. Klarsynt och koncis, lite som tidningar egentligen alltid borde vara. "Landskronaartiklarna har inspirerat politiker och medborgare i Landskrona att ta tag i problemen. Det måste vara det viktigaste och inte vilket parti som vunnit eller förlorat på dem". Word!

Endast en liten sak att haka upp sig på: "De som kritiserar vår Landskronaserie glömmer gärna att de första artiklarna som beskrev gängkriminaliteten följdes upp av artiklar med exempel på alla goda krafter som jobbar med problemen". Frågan som väcks är självklar - Varför upphörde den vinklingen på rapporteringen? Att nu skriva att det i början även skrevs om vad som gjordes åt problemen, är inte det att erkänna en viss skevhet i rapporteringen?

Eller skevhet och skevhet, kanske snarare är det ett erkännande om var tidningens fokus ligger (som att det inte redan vore uppenbart) - På problemen, inte på lösningarna. På det negativa - Inte på det positiva. Därmed är man delaktig i att det skapas en bild av att problemen är större och svårare att hantera än vad de är i verkligheten. Fast det är väl snarare kommunfullmäktiges och polisens uppgift att lösa problemen, och inte en tidningsredaktions, bör poängteras.

Skulle dock hellre se fler artiklar om vad som görs åt problemen, och inte läsa om varenda liten ruta som krossas i hela stan. Det saknar egenvärde, och framför allt balans.


Sen har jag för övrigt kommit på vem som kommer att gå vinnande ur "striden" mellan Möller och Huttunen (förutsatt att man nu kan anse att någon kan gå vinnande ur en där sak, den som förlorar minst på det vore en rimligare benämning) - Huttunen vinner, Möller faller på att han är mer långsint.

Kommentera här: