xrobs årskrönika 2012: vitalindikationer

Må så vara att det råder extrem bloggtorka här för stunden. Hade bloggen varit en krukväxt och mina formuleringar vatten så hade den varit väldigt död vid det här laget. Och jag hade antagligen kastat den i soporna och planterat nåt helt nytt i krukan istället. Till och med om den varit en uthållig liten suckulent så hade den varit stendöd.
 
Det kan inte hjälpas när tid och inspiration har varit ett par icke existerande kvantiteter hos mig i år.
 
Så hur kan man dela upp det gångna året på ett lämpligt kronologiskt vis så att vi systematiskt kan gå igenom det tillsammans? Årstidssvis? Ja okej. Lite okonventionellt men låt gå. Med reservation för att jag inte minns så himla mycket.
 
 
1. På väg till jobb en tidig sommarmorgon. 2. Kolonin. 3. Tvärsnitt
av ett äpple i CT:n. 4. Artikel om förberedelser inför CT Colon.
 
 
Vår: Vi förlorar ännu en finalserie, mot Brynäs denna gång. Jag kommer igång med löpningen igen efter fotskadan och springer Kullamannen, Sveriges antagligen roligaste lopp. Jag försöker få min yrkeslegitimation godkänd i Australien men får efter många turer avslag på min 121 sidor långa ansökan. Det gör inte så jättemycket, för strax därefter så blir min fru gravid så jag får annat att tänka på. Jag blir framröstad till förtroendevald och skyddsombud på jobbet och ränner på möten mest hela tiden. Så kan det vara ibland.
 
Den 8:e februari har jag i min almanacka skrivit "Revenge of the forgotten taters. Father, why don't you love us? Father, we are coming for you". Ingen aning om vad jag syftade på, men jag är djupt oroad.
 
Sommar: Jag åker till Metaltown. Jag köper mitt livs första bil. Jag bygger en stuga ute på kolonin, bara sådär. Jag skadar knäet under en löpartävling utanför Kristianstad och är inte glad. Den där högtiden som infaller vart 4:e år som gör att jag bryr mig om gymnastik och lerduveskytte och fälttävlan och dylikt äger rum. Jag lyckas få sol varenda dag hela semestern trots att den generella uppfattningen tycks vara att 2012 var en skitsommar. Vi firar två år som gifta, och jag firar 30 år som född.
 
Höst: Trots att jag skrev i förra årets krönika att 60-timmarsveckor var skit så började jag distansplugga på halvfart igen; astronomi (igen) och datortomografi (igen). Minnet är kort selektivt ibland. Vi flyttar från Helsingborg (och Kristianstad) till Åstorp och jag tvingas vänja mig vid grönområden och fågelkvitter och sånt istället för betong och tung trafik. Obama blev omvald till president, och hans fru blev i samma veva omvald till presidentfru. Hade varit lite motigt annars. Har mest jobbat och pluggat annars, försökt hinna träna utan större framgång. En väldans massa avsaknad av ledig tid har det varit. Och är fortfarande.
 
Vinter: Kan man verkligen hävda att vintern ens startat om vi har barmark ute? Rakade av mustaschen som jag odlat under hela hösten. Kunde köra upp till Norrland för att fira jul med familjen för första gången på ganska många år. Har bokat tid hos sjukgymnast, och om allt går bra där så ska jag väl köra igång med uppladdning inför Göteborgsvarvet nu till våren. Har skruvat ihop en spjälsäng och lånat ut landsköldpaddan. Alla förberedelser inför ungen är snart klara, känns bra.
 
Men allt detta hamnar givetvis i skymundan om man ställer det jämte Zlatans fjärde mål mot England, vilket jag storsint har all förståelse för. Ni är ju bara människor, och är som sådana allt annat än perfekta när det kommer till att prioritera.
 
2012 års...
  • ...mest spelade låt är Megalomani - Maskinen. Bästa träningslåten!
  • ...mest spelade artist råkade bli Queen. Otippat!
  • ...bästa tv-program var The Daily Show, Childrens Hospital och Doctor Who. Ville så gärna gilla New Girl, men det klickade liksom aldrig. The Big Bang Theory och House MD var givetvis lika bra som alltid.
  • ...nyårslöften minns jag knappt. Jag lovade att bygga klart stugan, och det hände ju faktiskt.
  • ...konsertupplevelse får nog bli antingen Opeth, Machine Head eller In Flames.
  • ...konsertbesvikelse anser jag var Marilyn Manson. Lever enbart på gamla meriter numera, även om han är en ikon.
  • ...bästa bok som jag läst får bli Kroppens geni av Sverker Sörlin. En väldigt ovanlig och väldigt bra bok om längdskidåkning.
  • ...utgift nr 1: Bilen. Inköp, försäkring, garageplats, bensin och verkstadskostnader. Plötsligt förstår jag vad folk gör av sina pengar.
  • ...fixering har definitivt varit pajer. Startade till och med en blogg i ämnet.
  • ...bästa inköp: Barfotaskorna, Arkiv X-boxen, spinningcykeln, rullskidorna, virket till stugans ytterpanel, vinterdäcken, skötbordet... it's all good.
1. Helsingborgsfestivalen. 2. Min kompis sticksågen.
3. Utlåtandet. 4. Han har min näsa.
 
 
Prognos 2013: Tror på ett väldigt annorlunda liv nästa år. Anledningen stavas givetvis nybliven småbarnsförälder. Annars har jag märkt att jag är ganska kass på att förutsäga saker, så jag borde egentligen låta bli. A Memory of Light som jag tjatat om i ett par årskrönikor nu måste komma ut nästa år, och den måste vara så bra som jag hoppas. Vi bor nog kvar i Åstorp vid denna tid nästa år. Jag antar att jag jobbar kvar på mitt lasarett också trots att jag är väldigt besviken på hur saker och ting tillåts gå till där, främst ur kvalitetssäkrings-, patientsäkerhets- och personalpolitiskt perspektiv. Svag ledning utan verklighetsförankring ser ut att vara en starkt bidragande orsak, fast det hör ju inte riktigt hit. Jag pluggar nog ingenting, men jag tränar i alla fall friskt. Kommer ägna mer tid åt själva odlandet på kolonin nu när stugan står på plats. Människor tenderar att bli mer och mer uttalade i sin främlingsfientlighet och i sitt evinnerliga navelskådande, varför jag nog inte har några större planer på att ha onödigt mycket med dem att göra annat än via jobbet och när jag står bakom dem i kön på ICA. Men för att avsluta med lite positivare tongångar så tror jag ändå att 2013 blir ett av de bästa åren i mitt liv.
 
Tidigare krönikor: 2007, 2008, 2009, 2010, 2011
 
 
 
Andra bloggar om: krönika, årskrönika, 2012, 2013, nyår, musik, film, plugga, studera, ego, egotripp, ultraljud, langos, renovering, koloni