Åt rätt håll, tror jag

Har fortfarande ont, men har då kunnat ta mig igenom de senaste två dagarna utan värktabletter. Dagarna nu, inte nätterna. Tror faktiskt körtlarna på halsen krympt lite också. Tror. Och i natt kunde jag faktiskt sova hela natten för första gången på tre veckor. Testade skotta lite snö idag och det gick också bra, med reservation för att jag tog det rätt lugnt. Skönt låta hjärtat slå åtminstone lite snabbare och hårdare, om än så bara för en stund. 

Funkar det nu bara att börja om att jobba nästa vecka, så kanske kanske att jag skulle kunna försöka träna lite igen framåt fredagen. Vi får se. Abstinensen är inte att leka med. Tråkigt se vårvintern och de sista fina dagarna med bra skidspår och före rinna iväg, precis som i fjol då jag också var dålig under samma tid. Och frustrerande att känna konditionen och styrkan som man jobbat ihop till under de senaste 10 månaderna sakta, sakta lämna kroppen. 

Men livet är ju inte bara elände.

Barnen mår bra, och puckarna studsar än så länge åt rätt håll i slutspelet. Matchserien mot Linköping var nog lite jämnare än vad 4-0 i matcher ger sken av, men kul att vi hittar vägar att vinna oavsett matchbild. Läste i en krönika i Norran om hur AIK tidigare år envist hållt fast vid sin spelidé, även när det bevisligen inte har funkat så bra. Vanlig hederlig jäkla situationsanpassning alltså. Och vet ni, jag har tänkt exakt de tankarna vartenda slutspel sedan 2015. Men i år är vi inte längre där, fastlåsta vid en enda idé och lätta att forechecka sönder högt bara man haft tillräckligt med fart. Får bra vibbar i år. Och ovanpå det så har ju både Luleå och Löven redan spelat färdigt för i vår. Verkligen ett kaka på kaka-scenario. 

Det hockeyallsvenska "slutspelet" är också rätt kul att följa. Hjärnan säger ju att det i slutändan blir Brynäs som lyckas avancera, hjärtat säger däremot Mora. Och HV lyckades klamra sig kvar i SHL med nöd och näppe. Finns mycket jobb att göra där om de inte ska fortsätta placera sig i botten framöver. Att bara kasta mest pengar på spelare av alla klubbar är liksom inte ett komplett koncept.