xrobs årskrönika, vol XII (det är sant, jag har faktagranskat uppgiften 4 ggr)

2018... sug på den sifferkombinationen en stund. Sisådär va? Sommaren var ärligt talat fruktansvärd, bränder och vissna träd överallt, och jag sög åt mig av naturens stress som en svamp. What else? Svenska Akademien, Avicii (bland många andra), trenden med murbyggande fortsatte, och valet gick ju bra(?). Förtjänar året ens att sammanfattas? Vi skiter i det och går direkt på statistiken va? Bra chiliår dock.
 
Årets mest lyssnade låt: This is my life - Kim Larsen <- Måste vara exakt den versionen, obs. Och jag är också förvånad.
 
Årets mest lyssnade skiva: Peace - Graveyard
 
Årets filmupplevelse: Bohemian Rhapsody (vilken jävla resa den bjöd på, väl värd alla år av väntan)
 
Årets comeback: Precis börjat spela Pokémon GO igen. Jag hade ju en del synpunkter när jag lade av för snart ett år sedan. Nu har de rättat till exakt allt som jag hade problem med där ett tag, så inga ursäkter kvarstår - det är bara ut och jaga som gäller. De har bl. a. satt in en övre gräns på 50 coins per dygn som man kan tjäna, vilket gör det jättetråkigt för alla fuskare. Och legendariska pokémon dyker upp som belöning efter man gjort tillräckligt med "field research" (ett tag till), så även ensamspelare som jag har en ärlig chans att fånga dem. Byn har fått fler pokéstops; till och med flertalet gym. Det går att slåss mot varandra och byta pokémon numera också. Mina steg synkas med Google Fitness så jag kan kläcka ägg utan att ha appen igång ens, så numera går jag mer än gärna bort till intensivårdsavdelningen på bedside-undersökningar.
 
Årets mest lyssnade artist: Queen. Back on top.
 
Årets spel: Svårt. Spelar fortfarande mycket Breath of the Wild, och det är ju såå 2017 egentligen. Av nyare spel har jag fastnat för Civilization VI, smått fantastiskt att förlora sig i. Med reservation för att jag inte spelat så många spel just alls.
 
Antal nya högskolepoäng: 15 (har börjat trappa ner således, 2017 knep jag 22,5 poäng)
 
Antal födelsedagar: 1,0
 
Antal infriade nyårslöften: 0. Lovade att börja om med sjukgymnastiken, och det gjorde jag i och för sig i ett par månader, men tanken var nog att jag skulle fortsätta efter jag väl börjat och inte låta allt rinna ut i sanden ånyo. Lovade att bli klar med mina masterstudier, och det har jag inte blivit. Jag blir klar om 17 dagar dock, så det är ju ett ypperligt löfte till 2019. Lovade att lyssna på mer musik, men förra året snittade jag på 2,7 timmar spotifynördande per dag och i år landade jag på 2,6 timmar/dag.
 
Nyårslöften till nästa år (sänker nivån på löftena till 2019 pga nedslående att inte klara av ett enda i år):
  1. Ta masterexamen
  2. Prova minst en ny öl
  3. Prioritera att ha fritid (svårt löfte att mäta effekten av, så egentligen komplett humbug. Bara det faktum att jag inte sökt några nya kurser till vårterminen kommer ju automatiskt leda till mer fritid än på många år)
  4. Infria fler löften än vad jag gjorde 2018
Ska väl inte vara så svårt nu. #öppetmål
 
 
Avrundar med en teckning av mig där jag, uppburen av en färgglad fågelflock, hjälper ett moln i nöd. Jag har med mig ett par påsar med ägg- och kaviarmackor som matsäck. Det stämmer. Jag är en jävla superhjälte.