Strejken igen

Hade ett ganska långt inlägg om stejken på gång, men så går de och kommer överens istället! Så går det om man jobbar på i semestertempo antar jag. Ni får helt enkelt tro mig när jag säger att det var precis lagom dräpande, och framförallt halvfärdigt. Okej 30% färdigt då. Avrundat uppåt. 

Såhär. Jag kom ofta på precis hur jag ville formulera mig när jag var ute på rullskidorna, och sen när jag stod i duschen efteråt så glömde jag bort allting igen. Upprepa. 

Finns det bluetooth headsets med inbyggd diktafon? Eller bara en mikrofon som är liten nog att rymmas i ena stavhandtaget? 

Måste kolla upp det. 

Det kommer dock ta ett bra tag att smälta all verklighetsfrånvänd skrämselpropaganda som vi fått stå ut med under dessa veckor.

En helt fantastisk blandning av maktspråk och rappakalja.

Vad tusan var det för splittrande retorik ens? Lögner och överdrifter, skrämsel och skuldbelägganden. Från de som det liksom är meningen ska leda oss?

Eller, SKR:s uppgift är väl mest att hålla sina kommuner och regioner om ryggen (är inte det HR:s huvudsakliga uppgift förresten??), men regionerna i sin tur har definitivt ett ansvar. Vänligen se hälso- och sjukvårdslagen vid behov. Det hade inte varit jättesvårt att välja ett respektfullt, ödmjukt och renhårigt tonläge. Det hade inte kostat ett jäkla dugg att bete sig. Men ledare av den typen finns nog knappt längre? Mest en massa karriärister som sällan mer än mellanlandar på sina poster? 

Alltihop lämnar onekligen en fadd eftersmak i munnen. Jag kommer inte att glömma hurdana ni är. Hela vägen från SKR:s styrelse via alla delegationer och beredningar ner till diverse lokala förmågor på regionsnivå. Tecknade avtal eller ej, ni har visat vad ni går för och vilket ruttet system som ni ser till att upprätthålla. Jag är extremt oimponerad.