Men låt oss nu odla vår trädgård

Det stör mig något oerhört, när folk beter sig som idioter på ett så pass uppenbart sätt att de rimligtvis bara måste vara välmedvetna om det själva. Det berövar mig ju det goda nöjet att poängtera det för dem. Synnerligen ohyfsat, men jag har kommit att förvänta mig det. Det var trots allt människor precis som du och jag som gav oss höjdpunkter som Titanics möte med isberget, Fukushimas härdsmälta, Windows 8 och såna där hårda plastförpackningar som är omöjliga att öppna utan vassa tillhyggen och medelgrovt våld. Med reservation för att dikotomin mellan att "göra rätt" och att "göra fel" är såväl subjektiv som en kraftig simplifiering av ett komplext fenomen.
 
Och är ett misslyckande verkligen alltid ett misslyckande, om man inte hade för avsikt att åstadkomma något särskilt från början ens en gång? Men för att sammanfatta: Idioter. Bete er i enlighet med min (o)bevekliga (o)vilja.
 
 
God natt-
Kategori: sarkasm Taggar: nonsens, sarkasm;
Robert:

Candide-referensen i inläggets titel syftar kanske mer på att man behöver arbeta med sin inre, mentala trädgård. Men för all del, odla lite tomater och örter också, det gör dig gott att jobba med kroppen och känna att du åstadkommer något nyttigt och verkligt; något som går att ta på.

Kommentera inlägget här: